Pradžia
Naujausi teisės aktai
Teisės aktų paieška
Prenumerata
Informacija
Kontaktai
TAR teisinė informacija
Sutartys
Naudotojo vadovas
DUK
Lietuvos teisėkūros sistema
Mobilioji versija
Asmenims su negalia
Deutsch
English
Français
Lietuvių
Русский
Deutsch
English
Français
Lietuvių
Русский
Dėl Lietuvos higienos normos HN 53:2010 „Leidžiami naudoti maisto priedai" patvirtinimo
Rūšis:
Įsakymas
Priėmimo data:
2010-02-10
Galiojanti suvestinė redakcija:
Nėra
Registravimo duomenys:
Nr. 1102250ISAK000V-108
Įstaigos suteiktas Nr.:
V-108
Suvestinių redakcijų sąrašas pagal datą:
NEGALIOJA
Chronologija
2013-06-01
Negalioja
2011-03-24
Pakeista
V-285
2010-07-12
Pakeista
V-627
2010-02-21
Įsigalioja
2010-02-10
Priimtas teisės aktas
Įsigalioja 2010-02-21
Negalioja nuo 2013-06-01
Priėmė:
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija
Pakeitimų projektai:
Nėra
Ex post vertinimas:
Nėra
Paskelbta:
Valstybės žinios, 2010-02-20, Nr. 21-1009
Eurovoc terminai:
žmogaus mityba
chemikalai
kvapioji medžiaga
maisto produktai
cheminis produktas
vartotojų apsauga
produkto kokybė
visuomenės higiena
tirpiklis
alkoholinis gėrimas
maisto chemija
maisto dažiklis
maisto priedas
saldiklis
maisto emulsiklis
6036 maisto technologija
6031 žemės ūkio maisto produktų gamyba
6026 maisto produktai
2841 sveikata
6811 chemija
2026 vartojimas
Ryšys su ES teisės aktais:
Direktyva Nr. 1995/2, Celex Nr. 31995L0002 (1995-02-20)
Direktyva Nr. 1994/35, Celex Nr. 31994L0035 (1994-06-30)
Direktyva Nr. 1994/36, Celex Nr. 31994L0036 (1994-06-30)
Direktyva Nr. 2006/52, Celex Nr. 32006L0052 (2006-07-05)
Direktyva Nr. 2009/32, Celex Nr. 32009L0032 (2009-04-23)
Reglamentas Nr. 110/2008, Celex Nr. 32008R0110 (2008-01-15)
Reglamentas Nr. 423/2008, Celex Nr. 32008R0423 (2008-05-08)
Reglamentas Nr. 884/2007, Celex Nr. 32007R0884 (2007-07-26)
Reglamentas Nr. 1234/2007, Celex Nr. 32007R1234 (2007-10-22)
Reglamentas Nr. 1333/2008, Celex Nr. 32008R1333 (2008-12-16)
Reglamentas Nr. 1493/1999, Celex Nr. 31999R1493 (1999-05-17)
Reglamentas Nr. 1601/1991, Celex Nr. 31991R1601 (1991-06-10)
Dokumento struktūra
Padaryti matomą:
Rodyti tik:
Pagrindinė dalis
Preambulė
1 Punktas (1 p.)
2 Punktas (2 p.)
2.1 Punktas (2.1 p.)
2.2 Punktas (2.2 p.)
2.3 Punktas (2.3 p.)
2.4 Punktas (2.4 p.)
2.5 Punktas (2.5 p.)
2.6 Punktas (2.6 p.)
2.7 Punktas (2.7 p.)
2.8 Punktas (2.8 p.)
Parašo rekvizitai
Patvirtinta LIETUVOS HIGIENOS NORMA HN 53:2010 „LEIDŽIAMI NAUDOTI MAISTO PRIEDAI“
1 Skyrius BENDROSIOS NUOSTATOS
1 Punktas (1 p.)
2 Punktas (2 p.)
3 Punktas (3 p.)
4 Punktas (4 p.)
5 Punktas (5 p.)
6 Punktas (6 p.)
7 Punktas (7 p.)
8 Punktas (8 p.)
9 Punktas (9 p.)
10 Punktas (10 p.)
11 Punktas (11 p.)
12 Punktas (12 p.)
13 Punktas (13 p.)
14 Punktas (14 p.)
15 Punktas (15 p.)
16 Punktas (16 p.)
17 Punktas (17 p.)
17.1 Punktas (17.1 p.)
17.2 Punktas (17.2 p.)
17.3 Punktas (17.3 p.)
18 Punktas (18 p.)
19 Punktas (19 p.)
20 Punktas (20 p.)
20.1 Punktas (20.1 p.)
20.2 Punktas (20.2 p.)
21 Punktas (21 p.)
21.1 Punktas (21.1 p.)
21.2 Punktas (21.2 p.)
21.3 Punktas (21.3 p.)
21.4 Punktas (21.4 p.)
21.5 Punktas (21.5 p.)
21.6 Punktas (21.6 p.)
22 Punktas (22 p.)
23 Punktas (23 p.)
24 Punktas (24 p.)
2 Skyrius NUORODOS
25 Punktas (25 p.)
25.1 Punktas (25.1 p.)
25.2 Punktas (25.2 p.)
25.3 Punktas (25.3 p.)
25.4 Punktas (25.4 p.)
25.5 Punktas (25.5 p.)
25.6 Punktas (25.6 p.)
25.7 Punktas (25.7 p.)
25.8 Punktas (25.8 p.)
25.9 Punktas (25.9 p.)
25.10 Punktas (25.10 p.)
25.11 Punktas (25.11 p.)
25.12 Punktas (25.12 p.)
25.13 Punktas (25.13 p.)
25.14 Punktas (25.14 p.)
25.15 Punktas (25.15 p.)
25.16 Punktas (25.16 p.)
3 Skyrius SĄVOKOS IR JŲ APIBRĖŽIMAI
26 Punktas (26 p.)
Pabaiga
1 Priedas LEIDŽIAMI NAUDOTI SALDIKLIAI (1 pr.)
Pabaiga
2 Priedas LEIDŽIAMŲ NAUDOTI DAŽIKLIŲ SĄRAŠAS (2 pr.)
Pabaiga
3 Priedas MAISTO PRODUKTAI, Į KURIUOS NEGALI BŪTI PRIDĖTA DAŽIKLIŲ, IŠSKYRUS 4, 5 AR 6 PRIEDE NUMATYTUS KONKREČIUS ATVEJUS (3 pr.)
1 Punktas (3 pr. 1 p.)
2 Punktas (3 pr. 2 p.)
3 Punktas (3 pr. 3 p.)
4 Punktas (3 pr. 4 p.)
5 Punktas (3 pr. 5 p.)
6 Punktas (3 pr. 6 p.)
7 Punktas (3 pr. 7 p.)
8 Punktas (3 pr. 8 p.)
9 Punktas (3 pr. 9 p.)
10 Punktas (3 pr. 10 p.)
11 Punktas (3 pr. 11 p.)
12 Punktas (3 pr. 12 p.)
13 Punktas (3 pr. 13 p.)
14 Punktas (3 pr. 14 p.)
15 Punktas (3 pr. 15 p.)
16 Punktas (3 pr. 16 p.)
17 Punktas (3 pr. 17 p.)
18 Punktas (3 pr. 18 p.)
19 Punktas (3 pr. 19 p.)
20 Punktas (3 pr. 20 p.)
21 Punktas (3 pr. 21 p.)
22 Punktas (3 pr. 22 p.)
23 Punktas (3 pr. 23 p.)
24 Punktas (3 pr. 24 p.)
25 Punktas (3 pr. 25 p.)
26 Punktas (3 pr. 26 p.)
27 Punktas (3 pr. 27 p.)
28 Punktas (3 pr. 28 p.)
29 Punktas (3 pr. 29 p.)
30 Punktas (3 pr. 30 p.)
31 Punktas (3 pr. 31 p.)
32 Punktas (3 pr. 32 p.)
33 Punktas (3 pr. 33 p.)
Pabaiga
4 Priedas MAISTO PRODUKTAI, KURIUOSE GALI BŪTI TIKTAI TAM TIKRŲ LEIDŽIAMŲ NAUDOTI DAŽIKLIŲ (4 pr.)
Pabaiga
5 Priedas DAŽIKLIAI, KURIUOS LEIDŽIAMA NAUDOTI TIK TAM TIKRAIS ATVEJAIS (5 pr.)
Pabaiga
6 Priedas DAŽIKLIAI, KURIUOS LEIDŽIAMA NAUDOTI 3 IR 4 PRIEDUOSE NEPAMINĖTUOSE MAISTO PRODUKTUOSE (6 pr.)
1 Punktas (6 pr. 1 p.)
2 Punktas (6 pr. 2 p.)
Pabaiga
7 Priedas MAISTO PRIEDAI, KURIUOS LEIDŽIAMA NAUDOTI MAISTO PRODUKTUOSE, NENURODYTUOSE ŠIOS HIGIENOS NORMOS 14 PUNKTE, PAGAL QUANTUM SATIS (KIEK REIKIA) PRINCIPĄ (7 pr.)
1 Punktas (7 pr. 1 p.)
2 Punktas (7 pr. 2 p.)
3 Punktas (7 pr. 3 p.)
4 Punktas (7 pr. 4 p.)
Pabaiga
8 Priedas MAISTO PRODUKTAI, KURIUOSE LEIDŽIAMA NAUDOTI RIBOTĄ SKAIČIŲ MAISTO PRIEDŲ, NURODYTŲ ŠIOS HIGIENOS NORMOS 7 PRIEDE (8 pr.)
Pabaiga
9 Priedas KONSERVANTAI IR ANTIOKSIDANTAI, LEIDŽIAMI NAUDOTI TAM TIKROMIS SĄLYGOMIS (9 pr.)
1 Punktas (9 pr. 1 p.)
1.1 Punktas (9 pr. 1.1 p.)
1.2 Punktas (9 pr. 1.2 p.)
2 Punktas (9 pr. 2 p.)
2.1 Punktas (9 pr. 2.1 p.)
2.2 Punktas (9 pr. 2.2 p.)
3 Punktas (9 pr. 3 p.)
3.1 Punktas (9 pr. 3.1 p.)
3.2 Punktas (9 pr. 3.2 p.)
4 Punktas (9 pr. 4 p.)
Pabaiga
10 Priedas KITI LEIDŽIAMI NAUDOTI MAISTO PRIEDAI (10 pr.)
Pabaiga
11 Priedas MAISTO PRIEDAI, LEIDŽIAMI NAUDOTI KŪDIKIŲ IR MAŽŲ VAIKŲ MAISTO PRODUKTUOSE (11 pr.)
1 Punktas (11 pr. 1 p.)
2 Punktas (11 pr. 2 p.)
3 Punktas (11 pr. 3 p.)
4 Punktas (11 pr. 4 p.)
5 Punktas (11 pr. 5 p.)
6 Punktas (11 pr. 6 p.)
1 Punktas (11 pr. 1 p.)
2 Punktas (11 pr. 2 p.)
3 Punktas (11 pr. 3 p.)
4 Punktas (11 pr. 4 p.)
Pabaiga
12 Priedas LEIDŽIAMI NAUDOTI NEŠIKLIAI IR NEŠIKLIAI TIRPIKLIAI (12 pr.)
Pabaiga
13 Priedas EKSTRAHENTAI, KURIUOS GALIMA NAUDOTI APDOROJANT ŽALIAVAS, MAISTO PRODUKTUS, MAISTO KOMPONENTUS AR MAISTO INGREDIENTUS (13 pr.)
1 Punktas (13 pr. 1 p.)
2 Punktas (13 pr. 2 p.)
3 Punktas (13 pr. 3 p.)
Pabaiga
Susijusi informacija
Teisės akto pakeitimai (
)
Pakeistas dokumentas (
)
Negalioja de jure (
)
Netaikoma (sustabdoma) teismo nutarimu (
)
Laikinai sustabdyto galiojimo TA (
)
Atstatyto laikinai sustabdyto galiojimo TA (
)
Susiję dokumentai (
)
Suvestinė redakcija (2011-03-30 - 2013-05-31)
Spausdinti
Times New Roman
Calibri
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50