Pradžia
Naujausi teisės aktai
Teisės aktų paieška
Prenumerata
Informacija
Kontaktai
TAR teisinė informacija
Sutartys
Naudotojo vadovas
DUK
Lietuvos teisėkūros sistema
Mobilioji versija
Asmenims su negalia
Deutsch
English
Français
Lietuvių
Русский
Deutsch
English
Français
Lietuvių
Русский
Dėl Lietuvos higienos normos HN 106:2001 "Nauji maisto produktai ir nauji maisto ingredientai" patvirtinimo
Rūšis:
Įsakymas
Priėmimo data:
2001-12-29
Galiojanti suvestinė redakcija:
Nėra
Registravimo duomenys:
Nr. 1012250ISAK00000683
Įstaigos suteiktas Nr.:
683
Suvestinių redakcijų sąrašas pagal datą:
NEGALIOJA
Chronologija
2018-01-01
Negalioja
2004-07-08
Pakeista
V-517
2003-09-30
Pakeista
V-577
2002-03-10
Įsigalioja
2001-12-29
Priimtas teisės aktas
Įsigalioja 2002-03-10
Negalioja nuo 2018-01-01
Priėmė:
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija
Pakeitimų projektai:
Nėra
Ex post vertinimas:
Nėra
Paskelbta:
Valstybės žinios, 2002-03-09, Nr. 26-945
Eurovoc terminai:
sveikatos apsauga
maisto higiena
informacija
sveikatos politika
maisto gamyba
maisto produktai
reglamentas
visuomenės higiena
maisto priedas
Ryšys su ES teisės aktais:
Sprendimas Nr. 1997/98, Celex Nr. 31997D0098 (1997-01-23)
Reglamentas Nr. 49/2000, Celex Nr. 32000R0049 (2000-01-10)
Reglamentas Nr. 50/2000, Celex Nr. 32000R0050 (2000-01-10)
Direktyva Nr. 1970/457, Celex Nr. 31970L0457 (1970-09-29)
Direktyva Nr. 1970/458, Celex Nr. 31970L0458 (1970-09-29)
Direktyva Nr. 1979/112, Celex Nr. 31979L0112 (1978-12-18)
Direktyva Nr. 1990/219, Celex Nr. 31990L0219 (1990-04-23)
Direktyva Nr. 1990/220, Celex Nr. 31990L0220 (1990-04-23)
Sprendimas Nr. 1996/281, Celex Nr. 31996D0281 (1996-04-03)
Rekomendacija Nr. 1997/618, Celex Nr. 31997X0618 (1997-07-29)
Reglamentas Nr. 258/1997, Celex Nr. 31997R0258 (1997-01-27)
Reglamentas Nr. 50/2000
Celex Nr. 32000R0050 (2000-01-10)
Reglamentas Nr. 1139/1998, Celex Nr. 31998R1139 (1998-05-26)
Direktyva Nr. 1970/458r, Celex Nr. 31970L0458r (1970-09-29)
Dokumento struktūra
Padaryti matomą:
Rodyti tik:
Pagrindinė dalis
Preambulė
1 Punktas (1 p.)
2 Punktas (2 p.)
3 Punktas (3 p.)
4 Punktas (4 p.)
Parašo vieta
Patvirtinta LIETUVOS HIGIENOS NORMA HN 106:2001 „NAUJI MAISTO PRODUKTAI IR NAUJI MAISTO INGREDIENTAI“
1 Skyrius TAIKYMO SRITIS
1 Punktas (1 p.)
2 Punktas (2 p.)
3 Punktas (3 p.)
2 Skyrius NUORODOS
4 Punktas (4 p.)
4.1 Punktas (4.1 p.)
4.2 Punktas (4.2 p.)
4.2 Punktas (4.2 p.)
4.4 Punktas (4.4 p.)
4.5 Punktas (4.5 p.)
4.6 Punktas (4.6 p.)
3 Skyrius TERMINAI IR APIBRĖŽIMAI
5 Punktas (5 p.)
5.1 Punktas (5.1 p.)
5.1.1 Punktas (5.1.1 p.)
5.1.2 Punktas (5.1.2 p.)
5.1.3 Punktas (5.1.3 p.)
5.1.4 Punktas (5.1.4 p.)
5.1.5 Punktas (5.1.5 p.)
5.1.6 Punktas (5.1.6 p.)
5.2 Punktas (5.2 p.)
5.3 Punktas (5.3 p.)
5.4 Punktas (5.4 p.)
5.5 Punktas (5.5 p.)
5.6 Punktas (5.6 p.)
5.7 Punktas (5.7 p.)
5.8 Punktas (5.8 p.)
5.9 Punktas (5.9 p.)
5.10 Punktas (5.10 p.)
5.11 Punktas (5.11 p.)
5.12 Punktas (5.12 p.)
5.13 Punktas (5.13 p.)
5.14 Punktas (5.14 p.)
5.15 Punktas (5.15 p.)
5.16 Punktas (5.16 p.)
5.17 Punktas (5.17 p.)
5.18 Punktas (5.18 p.)
5.19 Punktas (5.19 p.)
5.20 Punktas (5.20 p.)
5.21 Punktas (5.21 p.)
5.22 Punktas (5.22 p.)
4 Skyrius ŽYMENYS IR SUTRUMPINIMAI
6 Punktas (6 p.)
6.1 Punktas (6.1 p.)
6.2 Punktas (6.2 p.)
6.3 Punktas (6.3 p.)
6.4 Punktas (6.4 p.)
6.5 Punktas (6.5 p.)
6.6 Punktas (6.6 p.)
6.7 Punktas (6.7 p.)
6.8 Punktas (6.8 p.)
6.9 Punktas (6.9 p.)
5 Skyrius BENDROSIOS NUOSTATOS
7 Punktas (7 p.)
8 Punktas (8 p.)
9 Punktas (9 p.)
10 Punktas (10 p.)
11 Punktas (11 p.)
12 Punktas (12 p.)
13 Punktas (13 p.)
14 Punktas (14 p.)
15 Punktas (15 p.)
16 Punktas (16 p.)
6 Skyrius REIKALAVIMAI NAUJIEMS MAISTO PRODUKTAMS IR NAUJIEMS MAISTO INGREDIENTAMS
17 Punktas (17 p.)
17.1 Punktas (17.1 p.)
17.2 Punktas (17.2 p.)
17.3 Punktas (17.3 p.)
18 Punktas (18 p.)
19 Punktas (19 p.)
20 Punktas (20 p.)
7 Skyrius NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ PATEIKIMO Į RINKĄ TVARKA
21 Punktas (21 p.)
22 Punktas (22 p.)
22.1 Punktas (22.1 p.)
22.2 Punktas (22.2 p.)
23 Punktas (23 p.)
24 Punktas (24 p.)
25 Punktas (25 p.)
26 Punktas (26 p.)
27 Punktas (27 p.)
28 Punktas (28 p.)
29 Punktas (29 p.)
29.1 Punktas (29.1 p.)
29.2 Punktas (29.2 p.)
29.3 Punktas (29.3 p.)
30 Punktas (30 p.)
8 Skyrius REIKALAVIMAI NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ ŽENKLINIMUI
31 Punktas (31 p.)
31.1 Punktas (31.1 p.)
31.2 Punktas (31.2 p.)
31.3 Punktas (31.3 p.)
31.4 Punktas (31.4 p.)
32 Punktas (32 p.)
9 Skyrius PAPILDOMI REIKALAVIMAI NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ, KURIUOSE YRA GENETIŠKAI MODIFIKUOTŲ ORGANIZMŲ AR KURIE SUSIDEDA IŠ JŲ, TEIKIMUI Į RINKĄ
33 Punktas (33 p.)
33.1 Punktas (33.1 p.)
33.2 Punktas (33.2 p.)
34 Punktas (34 p.)
10 Skyrius ŽENKLINIMO REIKALAVIMAI MAISTO PRODUKTAMS IR MAISTO INGREDIENTAMS, SAVO SUDĖTYJE TURINTIEMS MAISTO PRIEDŲ IR KVAPIŲJŲ MEDŽIAGŲ, KURIE YRA GENETIŠKAI MODIFIKUOTI ORGANIZMAI, JŲ TURI SAVO SUDĖTYJE ARBA YRA IŠ JŲ PAGAMINTI
35 Punktas (35 p.)
36 Punktas (36 p.)
36.1 Punktas (36.1 p.)
36.2 Punktas (36.2 p.)
37 Punktas (37 p.)
37.1 Punktas (37.1 p.)
37.2 Punktas (37.2 p.)
37.3 Punktas (37.3 p.)
37.4 Punktas (37.4 p.)
38 Punktas (38 p.)
39 Punktas (39 p.)
39.1 Punktas (39.1 p.)
39.2 Punktas (39.2 p.)
11 Skyrius ŽENKLINIMO REIKALAVIMAI TAM TIKRIEMS MAISTO PRODUKTAMS, PAGAMINTIEMS IŠ GENETIŠKAI MODIFIKUOTOS SOJOS IR KUKURŪZŲ
40 Punktas (40 p.)
40.1 Punktas (40.1 p.)
40.2 Punktas (40.2 p.)
41 Punktas (41 p.)
41.1 Punktas (41.1 p.)
41.2 Punktas (41.2 p.)
41.3 Punktas (41.3 p.)
41.4 Punktas (41.4 p.)
42 Punktas (42 p.)
42.1 Punktas (42.1 p.)
42.2 Punktas (42.2 p.)
42.2.1 Punktas (42.2.1 p.)
42.2.2 Punktas (42.2.2 p.)
1 Priedas REKOMENDACIJOS DĖL INFORMACIJOS, KURIĄ BŪTINA PRIDĖTI PRIE PRAŠYMO, SIEKIANT NAUJUS MAISTO PRODUKTUS IR NAUJUS MAISTO INGREDIENTUS TEIKTI RINKAI, MOKSLINIŲ ASPEKTŲ (1 pr.)
1 Skyrius ĮVADAS
1 Punktas (1 pr. 1 p.)
2 Punktas (1 pr. 2 p.)
2.1 Punktas (1 pr. 2.1 p.)
2.2 Punktas (1 pr. 2.2 p.)
2.3 Punktas (1 pr. 2.3 p.)
2 Skyrius NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ KATEGORIJOS
3 Punktas (1 pr. 3 p.)
3 Skyrius PAGRINDINĖS PROBLEMOS, SUSIJUSIOS SU NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ VERTINIMU
4.1 Punktas (1 pr. 4.1 p.)
4.1.1 Punktas (1 pr. 4.1.1 p.)
4.1.2 Punktas (1 pr. 4.1.2 p.)
4.1.3 Punktas (1 pr. 4.1.3 p.)
4.1.4 Punktas (1 pr. 4.1.4 p.)
5 Punktas (1 pr. 5 p.)
6 Punktas (1 pr. 6 p.)
6.1 Punktas (1 pr. 6.1 p.)
6.2 Punktas (1 pr. 6.2 p.)
6.3 Punktas (1 pr. 6.3 p.)
6.4 Punktas (1 pr. 6.4 p.)
7 Punktas (1 pr. 7 p.)
8 Punktas (1 pr. 8 p.)
9 Punktas (1 pr. 9 p.)
9.1 Punktas (1 pr. 9.1 p.)
9.2 Punktas (1 pr. 9.2 p.)
9.3 Punktas (1 pr. 9.3 p.)
10 Punktas (1 pr. 10 p.)
10.1 Punktas (1 pr. 10.1 p.)
10.1.1 Punktas (1 pr. 10.1.1 p.)
10.1.2 Punktas (1 pr. 10.1.2 p.)
10.1.3 Punktas (1 pr. 10.1.3 p.)
10.2 Punktas (1 pr. 10.2 p.)
11 Punktas (1 pr. 11 p.)
11.1 Punktas (1 pr. 11.1 p.)
11.2 Punktas (1 pr. 11.2 p.)
12 Punktas (1 pr. 12 p.)
12.1 Punktas (1 pr. 12.1 p.)
12.2 Punktas (1 pr. 12.2 p.)
12.3 Punktas (1 pr. 12.3 p.)
12.3.1 Punktas (1 pr. 12.3.1 p.)
12.3.2 Punktas (1 pr. 12.3.2 p.)
12.4 Punktas (1 pr. 12.4 p.)
13 Punktas (1 pr. 13 p.)
13.1 Punktas (1 pr. 13.1 p.)
13.2 Punktas (1 pr. 13.2 p.)
13.3 Punktas (1 pr. 13.3 p.)
14 Punktas (1 pr. 14 p.)
14.1 Punktas (1 pr. 14.1 p.)
14.2 Punktas (1 pr. 14.2 p.)
14.2.1 Punktas (1 pr. 14.2.1 p.)
14.2.2 Punktas (1 pr. 14.2.2 p.)
14.2.3 Punktas (1 pr. 14.2.3 p.)
14.2.4 Punktas (1 pr. 14.2.4 p.)
14.3 Punktas (1 pr. 14.3 p.)
14.4 Punktas (1 pr. 14.4 p.)
4 Skyrius NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ MOKSLINIS KLASIFIKAVIMAS, SIEKIANT ĮVERTINTI JŲ ĮTAKĄ SVEIKATAI
15 Punktas (1 pr. 15 p.)
16 Punktas (1 pr. 16 p.)
16.1 Punktas (1 pr. 16.1 p.)
16.1.1 Punktas (1 pr. 16.1.1 p.)
16.1.2 Punktas (1 pr. 16.1.2 p.)
16.1.2.1 Punktas (1 pr. 16.1.2.1 p.)
16.1.2.2 Punktas (1 pr. 16.1.2.2 p.)
16.2 Punktas (1 pr. 16.2 p.)
16.2.1 Punktas (1 pr. 16.2.1 p.)
16.2.2 Punktas (1 pr. 16.2.2 p.)
16.2.2.1 Punktas (1 pr. 16.2.2.1 p.)
16.2.2.2 Punktas (1 pr. 16.2.2.2 p.)
16.3 Punktas (1 pr. 16.3 p.)
16.3.1 Punktas (1 pr. 16.3.1 p.)
16.3.2 Punktas (1 pr. 16.3.2 p.)
16.3.2.1 Punktas (1 pr. 16.3.2.1 p.)
16.3.2.2 Punktas (1 pr. 16.3.2.2 p.)
16.4 Punktas (1 pr. 16.4 p.)
16.4.1 Punktas (1 pr. 16.4.1 p.)
16.4.2 Punktas (1 pr. 16.4.2 p.)
16.4.2.1 Punktas (1 pr. 16.4.2.1 p.)
16.4.2.2 Punktas (1 pr. 16.4.2.2 p.)
16.5 Punktas (1 pr. 16.5 p.)
16.5.1 Punktas (1 pr. 16.5.1 p.)
16.5.2 Punktas (1 pr. 16.5.2 p.)
16.5.2.1 Punktas (1 pr. 16.5.2.1 p.)
16.5.2.2 Punktas (1 pr. 16.5.2.2 p.)
16.6 Punktas (1 pr. 16.6 p.)
16.6.1 Punktas (1 pr. 16.6.1 p.)
16.6.2 Punktas (1 pr. 16.6.2 p.)
17 Punktas (1 pr. 17 p.)
5 Skyrius ESMINĖS INFORMACIJOS, REIKALINGOS ĮVERTINTI MAISTO PRODUKTŲ ĮTAKĄ SVEIKATAI, NUSTATYMAS
18 Punktas (1 pr. 18 p.)
19 Punktas (1 pr. 19 p.)
20 Punktas (1 pr. 20 p.)
21 Punktas (1 pr. 21 p.)
21.1 Punktas (1 pr. 21.1 p.)
21.2 Punktas (1 pr. 21.2 p.)
22 Punktas (1 pr. 22 p.)
22.1 Punktas (1 pr. 22.1 p.)
22.2 Punktas (1 pr. 22.2 p.)
22.3 Punktas (1 pr. 22.3 p.)
22.4 Punktas (1 pr. 22.4 p.)
23 Punktas (1 pr. 23 p.)
23.1 Punktas (1 pr. 23.1 p.)
23.2 Punktas (1 pr. 23.2 p.)
23.2.1 Punktas (1 pr. 23.2.1 p.)
23.2.2 Punktas (1 pr. 23.2.2 p.)
23.2.3 Punktas (1 pr. 23.2.3 p.)
23.2.4 Punktas (1 pr. 23.2.4 p.)
24 Punktas (1 pr. 24 p.)
24.1 Punktas (1 pr. 24.1 p.)
24.2 Punktas (1 pr. 24.2 p.)
24.2.1 Punktas (1 pr. 24.2.1 p.)
24.2.2 Punktas (1 pr. 24.2.2 p.)
24.2.3 Punktas (1 pr. 24.2.3 p.)
24.2.3.1 Punktas (1 pr. 24.2.3.1 p.)
24.2.3.2 Punktas (1 pr. 24.2.3.2 p.)
24.2.3.3 Punktas (1 pr. 24.2.3.3 p.)
24.2.3.4 Punktas (1 pr. 24.2.3.4 p.)
24.3 Punktas (1 pr. 24.3 p.)
24.4 Punktas (1 pr. 24.4 p.)
25 Punktas (1 pr. 25 p.)
26 Punktas (1 pr. 26 p.)
27 Punktas (1 pr. 27 p.)
27.1 Punktas (1 pr. 27.1 p.)
27.2 Punktas (1 pr. 27.2 p.)
28 Punktas (1 pr. 28 p.)
28.1 Punktas (1 pr. 28.1 p.)
28.2 Punktas (1 pr. 28.2 p.)
29 Punktas (1 pr. 29 p.)
30 Punktas (1 pr. 30 p.)
31 Punktas (1 pr. 31 p.)
31.1 Punktas (1 pr. 31.1 p.)
31.2 Punktas (1 pr. 31.2 p.)
31.3 Punktas (1 pr. 31.3 p.)
31.4 Punktas (1 pr. 31.4 p.)
31.5 Punktas (1 pr. 31.5 p.)
32 Punktas (1 pr. 32 p.)
33 Punktas (1 pr. 33 p.)
33.1 Punktas (1 pr. 33.1 p.)
33.2 Punktas (1 pr. 33.2 p.)
33.2.1 Punktas (1 pr. 33.2.1 p.)
33.2.2 Punktas (1 pr. 33.2.2 p.)
33.2.3 Punktas (1 pr. 33.2.3 p.)
33.3 Punktas (1 pr. 33.3 p.)
33.4 Punktas (1 pr. 33.4 p.)
33.5 Punktas (1 pr. 33.5 p.)
33.6 Punktas (1 pr. 33.6 p.)
6 Skyrius REKOMENDACIJŲ PERŽIŪRĖJIMAS
34 Punktas (1 pr. 34 p.)
Skirsnis I schema. NMP charakteristika
Skirsnis II schema. Gamybos proceso poveikis NMP
Skirsnis III schema. Organizmų, naudojamų kaip NMP šaltinis, aprašymas
Skirsnis IV schema. Genetinės modifikacijos poveikis šeimininko organizmo savybėms
Skirsnis V schema. Genetinis GMO, naudojamas kaip NMP, stabilumas
Skirsnis VI scema. Naujos genetinės medžiagos išraiškos specifika
Skirsnis VII schema. Genetinės medžiagos perkėlimas iš GMO
Skirsnis VIII schema. GMM sugebėjimas išlikti ir apsigyventi žmogaus žarnyne
Skirsnis IX schema. Numatomas NMP suvartojimas
Skirsnis X schema. Informacija apie ankstesnį NMP arba jo šaltinio poveikį žmogui
Skirsnis XI schema. Mitybinė informacija apie NMP
Skirsnis XII schema. Mikrobiologinė informacija apie NMP
Skirsnis XIII schema. Toksikologinė informacija apie NMP
2 Priedas REKOMENDACIJOS DĖL INFORMACIJOS, KURIĄ BŪTINA PRIDĖTI PRIE PRAŠYMO, SIEKIANT NAUJUS MAISTO PRODUKTUS IR NAUJUS MAISTO INGREDIENTUS TEIKTI RINKAI, PATEIKIMO MOKSLINIŲ ASPEKTŲ (2 pr.)
1 Skyrius ĮVADAS
1 Punktas (2 pr. 1 p.)
2 Skyrius BENDROJI SCHEMA
2 Punktas (2 pr. 2 p.)
3 Skyrius INFORMACIJOS PAKETAS
3 Punktas (2 pr. 3 p.)
3.1 Punktas (2 pr. 3.1 p.)
3.2 Punktas (2 pr. 3.2 p.)
3.2.1 Punktas (2 pr. 3.2.1 p.)
3.2.2 Punktas (2 pr. 3.2.2 p.)
3.3 Punktas (2 pr. 3.3 p.)
3.4 Punktas (2 pr. 3.4 p.)
3.4.1 Punktas (2 pr. 3.4.1 p.)
3.4.2 Punktas (2 pr. 3.4.2 p.)
3.5 Punktas (2 pr. 3.5 p.)
3.6 Punktas (2 pr. 3.6 p.)
3 Priedas REKOMENDACIJOS DĖL PIRMINIO ĮVERTINIMO ATASKAITŲ, SUSIJUSIŲ SU PRAŠYMAIS DĖL NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ TEIKIMO RINKAI, PARENGIMO MOKSLINIŲ ASPEKTŲ (3 pr.)
1 Skyrius ĮVADAS
1 Punktas (3 pr. 1 p.)
2 Punktas (3 pr. 2 p.)
3 Punktas (3 pr. 3 p.)
2 Skyrius PIRMINĖS ĮVERTINIMO ATASKAITOS STRUKTŪRA
4 Punktas (3 pr. 4 p.)
4.1 Punktas (3 pr. 4.1 p.)
4.2 Punktas (3 pr. 4.2 p.)
4.2.1 Punktas (3 pr. 4.2.1 p.)
4.2.1.1 Punktas (3 pr. 4.2.1.1 p.)
4.2.1.2 Punktas (3 pr. 4.2.1.2 p.)
4.2.1.3 Punktas (3 pr. 4.2.1.3 p.)
4.2.2 Punktas (3 pr. 4.2.2 p.)
4.2.2.1 Punktas (3 pr. 4.2.2.1 p.)
4.2.2.2 Punktas (3 pr. 4.2.2.2 p.)
4.2.2.3 Punktas (3 pr. 4.2.2.3 p.)
4.2.2.4 Punktas (3 pr. 4.2.2.4 p.)
4.3 Punktas (3 pr. 4.3 p.)
4 Priedas TARYBOS IR KOMISIJOS DIREKTYVŲ DĖL VALSTYBIŲ NARIŲ ĮSTATYMŲ, TAIKOMŲ NAUJIEMS MAISTO PRODUKTAMS IR NAUJIEMS MAISTO INGREDIENTAMS, SUVIENODINIMO, SU KURIŲ NUOSTATOMIS SUDERINTA LIETUVOS HIGIENOS NORMA „HN 106:2001 NAUJI MAISTO PRODUKTAI“, SĄRAŠAS (4 pr.)
1 Punktas (4 pr. 1 p.)
2 Punktas (4 pr. 2 p.)
3 Punktas (4 pr. 3 p.)
4 Punktas (4 pr. 4 p.)
5 Punktas (4 pr. 5 p.)
6 Punktas (4 pr. 6 p.)
7 Punktas (4 pr. 7 p.)
8 Punktas (4 pr. 8 p.)
9 Punktas (4 pr. 9 p.)
10 Punktas (4 pr. 10 p.)
11 Punktas (4 pr. 11 p.)
12 Punktas (4 pr. 12 p.)
13 Punktas (4 pr. 13 p.)
14 Punktas (4 pr. 14 p.)
15 Punktas (4 pr. 15 p.)
16 Punktas (4 pr. 16 p.)
Susijusi informacija
Teisės akto pakeitimai (
)
Pakeistas dokumentas (
)
Negalioja de jure (
)
Netaikoma (sustabdoma) teismo nutarimu (
)
Laikinai sustabdyto galiojimo TA (
)
Atstatyto laikinai sustabdyto galiojimo TA (
)
Susiję dokumentai (
)
Suvestinė redakcija (2003-10-23 - 2004-07-15)
Spausdinti
Times New Roman
Calibri
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50