LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO
MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2009 M. BIRŽELIO 5 D. ĮSAKYMO NR. 3D-416 „DĖL DUOMENŲ APIE PIENĄ IR PIENO GAMINIUS TEIKIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2014 m. gruodžio 30 d. Nr. 3D-1012
Vilnius
1. P a k e i č i u Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. birželio 5 d. įsakymu Nr. 3D-416 „Dėl Duomenų apie pieną ir pieno gaminius taisyklių patvirtinimo“:
Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių
1 priedas
(Pieno gaminių pardavimo vidaus rinkoje mėnesio ataskaitos PS-1 forma)
(įmonės pavadinimas)
PIENO GAMINIŲ PARDAVIMO VIDAUS RINKOJE MĖNESIO ATASKAITA PS-1
Nr.
(data)
_______ m. ________ mėn. ataskaita
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pateikiama iki mėnesio 15 d. ataskaitiniam mėnesiui pasibaigus. Teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. |
|
Adresas |
|
|||||||||||
|
|
|||||||||||
|
|
|
|
|||||||||
Pagrindinės veiklos kodas (EVRK) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK) |
|
Garantuojamas gautų duomenų konfidencialumas |
|
|||||||||
|
|
|
|
|||||||||
|
|
Ataskaitos forma skelbiama interneto svetainėje http://www.vic.lt |
|
Gaminio pavadinimas |
Kodas |
Matavimo vnt. |
Pardavimo kaina Eur |
Parduoti kiekiai kg |
Pastabos |
A |
B |
C |
1 |
2 |
3 |
Geriamasis pienas, nenugriebtas, nenormalizuotas (natūralus), ne mažesnio kaip 3,5 % riebumo, pasterizuotas, išfasuotas po 0,9–1 l į plėvelės fasuotes |
11211 |
l |
|
|
|
Geriamasis pienas, pasterizuotas, 2,5 % riebumo, išfasuotas po 0,9–1 l į plėvelės fasuotes |
11511 |
l |
|
|
|
Kefyras, 2,5 % riebumo, išfasuotas po 0,9–1 l į plėvelės fasuotes |
14221 |
l |
|
|
|
Grietinė, 30 % riebumo, išfasuota po 450 g į polistireno indelius |
14231 |
kg |
|
|
|
Grietinės ir augalinių riebalų mišinys, išfasuotas po 450 g |
1621 |
kg |
|
|
|
Jogurtas su priedais, išfasuotas po 350–360 g į polistireno indelius |
14111 |
kg |
|
|
|
Sutirštintas saldintas pienas |
212 |
kg |
|
|
|
Sviestas, 82 % riebumo, išfasuotas po 200 g į folijos fasuotes |
231131 |
kg |
|
|
|
Tepieji riebalų mišiniai, kuriuose augalinių riebalų ne daugiau kaip 15 %, išfasuoti po 200 g į folijos fasuotes |
233201 |
kg |
|
|
|
Tepieji riebalų mišiniai, kuriuose augalinių riebalų daugiau nei 15 %, bet ne daugiau kaip 50 %, išfasuoti po 200 g |
233202 |
kg |
|
|
|
Varškė, liesa be priedų, išfasuota po 200 g |
242621 |
kg |
|
|
|
Varškės sūris, 22 % riebumo, be priedų |
242611 |
kg |
|
|
|
Gouda tipo sūriai |
24231 |
kg |
|
|
|
Tilsit tipo sūriai |
24232 |
kg |
|
|
|
Kietieji ilgai brandinti sūriai |
2424 |
kg |
|
|
|
Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti |
val. |
min. |
Pildoma sausio mėn. ataskaitoje |
(Įmonės vadovo arba jo įgalioto asmens pareigų pavadinimas) (Parašas) (Vardas ir pavardė)
(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. Nr., el. paštas, faks.)
Pasiteirauti tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt
INFORMACIJA DĖL PIENO GAMINIŲ PARDAVIMO VIDAUS RINKOJE MĖNESIO STATISTINIO TYRIMO
(mėnesio ataskaita PS-1)
STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDAS |
2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39). |
STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, TIKSLAS IR APIMTIS |
Tai mėnesio ištisinis tyrimas.
Ataskaitą pildo pieno perdirbimo įmonės.
Tiriamasis laikotarpis – kalendorinis mėnuo.
Tyrimo tikslas – nustatyti pieno gaminių pardavimo kainas vidaus rinkoje, apskaičiuoti vidutines pieno gaminių kainas ir jų pokytį. |
STATISTINIO TYRIMO SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO VIETA |
Oficialus informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“; interneto tinklalapyje:
www.vic.lt |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis.
|
STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis.
|
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis.
Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis. |
Paaiškinimai pieno gaminių pardavimo vidaus rinkoje mėnesio ataskaitai PS-1 pildyti
1. Skiltyje „Pardavimo kaina Eur“ nurodyti vidutinę (svertinę) gaminio pardavimo iš įmonės vidaus rinkoje (Lietuvoje) kainą, be mokesčių (PVM ir akcizų) ir kitų kaštų (transportavimo, pakrovimo, sandėliavimo, palečių, draudimo ir pan.). Pardavimo kaina (1 skiltis) pateikiama atsižvelgiant į matavimo vienetus (C skiltis). (Pvz., jei C skiltyje nurodyta l, tai kaina teikiama Eur /l, jei kg – Eur /kg).
2. Skiltyje „Parduoti kiekiai kg“ pateikti parduotų vidaus rinkoje (Lietuvoje) gaminių kiekius kilogramais.
3. Skiltyje „Pastabos“ nurodyti pasirinkto gaminio pavadinimus.
4. Gouda tipo sūriai (kodas 24231). Teikti daugiausiai parduodamo šio tipo sūrio kainas, skiltyje „Pastabos“ nurodant pasirinkto sūrio pavadinimą.
5. Tilsit tipo sūriai (kodas 24232). Teikti daugiausiai parduodamo šio tipo sūrio kainas, skiltyje „Pastabos“ nurodant pasirinkto sūrio pavadinimą.
6. Kietieji ilgai brandinti sūriai (kodas 24241). Sūriai, kurie yra brandinti ne trumpiau kaip 2 mėn. ir kuriuose neriebalinės medžiagos drėgmės kiekis mažesnis kaip 55%. Teikti daugiausiai parduodamo šio tipo sūrio kainas, skiltyje „Pastabos“ nurodant pasirinkto sūrio pavadinimą.
7. Pieno gaminių, apie kuriuos teikiami duomenys, sąrašas pateiktas Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių 6 priede.
8. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms šią ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.
Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių
2 priedas
(Pieno supirkimo ir pardavimo mėnesio/metų ataskaitos PS-2 forma)
(įmonės pavadinimas)
PIENO SUPIRKIMO IR PARDAVIMO MĖNESIO / METŲ ATASKAITA PS-2
Nr.
(data)
_______ m. ________ mėn. ataskaita
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pateikiama: Mėnesio – iki mėnesio 12 d. ataskaitiniam mėnesiui pasibaigus. Metų – iki vasario 1 d. ataskaitiniams metams pasibaigus. Pateikia pieno supirkimo įmonės ir pieno perdirbimo įmonės. Teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. |
Adresas |
|
||||||||||
|
|
||||||||||
|
|
|
|||||||||
Pagrindinės veiklos kodas (EVRK) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK) |
|
Garantuojamas gautų duomenų konfidencialumas |
|||||||||
|
|
|
|||||||||
|
|
Ataskaitos forma skelbiama interneto svetainėje http://www.vic.lt |
Pieno supirkimas pagal tiekėjus |
Kodas |
Pieno kiekis t |
Išmokos (be PVM) Eur |
Riebumas % |
Baltymingumas % |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
I. Pieno supirkimas iš pieno gamintojų |
|||||
I.I. Žalio natūralaus riebumo |
|||||
Iš ūkininkų ir šeimos ūkių, netaikant nuoskaitų |
100111 |
|
|
|
|
Iš žemės ūkio bendrovių ir įmonių, netaikant nuoskaitų |
100112 |
|
|
|
|
Iš viso, netaikant nuoskaitų |
10011 |
|
|
|
|
Iš ūkininkų ir šeimos ūkių, taikant nuoskaitas |
100121 |
|
|
|
|
Iš žemės ūkio bendrovių ir įmonių, taikant nuoskaitas |
100122 |
|
|
|
|
Iš viso, taikant nuoskaitas |
10012 |
|
|
|
|
Iš viso |
1001 |
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologinės gamybos |
|
|
|
|
|
I.II. Įskaitomojo svorio pienas |
|||||
Iš ūkininkų ir šeimos ūkių |
011 |
|
|
|
|
Iš žemės ūkio bendrovių ir įmonių |
012 |
|
|
|
|
Iš viso |
01 |
|
|
|
|
II. Žalio natūralaus riebumo pieno pirkimas iš kitų tiekėjų |
|||||
Iš pieno supirkimo įmonių |
1002 |
|
|
|
|
Iš kitų pieno perdirbimo įmonių |
1003 |
|
|
|
|
Iš kitų valstybių |
1004 |
|
|
|
|
iš jų iš ES valstybių (žemiau įvardyti) |
10041 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologinės gamybos (iš kitų valstybių) |
|
|
|
|
|
III. Žalio natūralaus riebumo pieno pardavimas į kitas valstybes |
|||||
Į kitas valstybes |
41100, 42100 |
|
|
|
|
iš jų į ES valstybes (žemiau įvardyti) |
41100 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti |
val. |
min. |
Pildoma ataskaitoje už vasario mėn. |
(Įmonės vadovas arba jo įgalioto asmens pareigos) (Parašas) (Vardas ir pavardė)
(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. Nr., el. paštas, faks.)
Pasiteirauti tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt; dėl ekologinės gamybos pieno tel. (8 37) 39 70 75; el.p. eko@vic.lt
INFORMACIJA DĖL PIENO SUPIRKIMO IR PARDAVIMO STATISTINIO TYRIMO
(mėnesio/metų ataskaita PS-2)
STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDAS |
2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39). |
STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, TIKSLAS IR APIMTIS |
Tai mėnesio, metų ištisinis tyrimas.
Ataskaitą pildo pieno supirkimo ir perdirbimo įmonės, superkančios pieną iš gamintojų.
Tiriamasis laikotarpis – kalendorinis mėnuo ir kalendoriniai metai.
Tyrimo tikslas – nustatyti supirkto/parduoto pieno kiekį, jo riebumą ir baltymingumą, apskaičiuoti vidutinę pieno supirkimo/pardavimo kainą ir jos pokyčio indeksą. |
STATISTINIO TYRIMO SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO LAIKAS IR VIETA |
Oficialus informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“; interneto tinklalapyje www.vic.lt; 18 dieną ataskaitiniam laikotarpiui pasibaigus Statistikos departamentui pateikiami suvestiniai duomenys. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis.
Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis.
|
Paaiškinimai pieno supirkimo ir pardavimo mėnesio/metų ataskaitai PS-2 pildyti
1. Ataskaitoje pateikiami duomenys apie supirktą/parduotą per ataskaitinį laikotarpį natūralaus riebumo žalią karvių pieną:
1.1. Išmokos už pieną – tai priskaičiuota suma už supirktą/parduotą pieną pagal sutartyje numatytą kainą, į sumą neįeina mokesčiai už tyrimus ir kiti atsiskaitymai.
1.2. Eilutėje „Supirkta iš ūkių pieno, kuriam netaikyta nuoskaitų“ pateikiama informacija apie supirktą pieną, kuris atitinka pieno kokybės reikalavimus, išdėstytus Pieno supirkimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. gegužės 9 d. įsakymu Nr. 146 „Dėl pieno supirkimo taisyklių patvirtinimo“.
1.3. Eilutėje „Supirkta iš ūkių pieno, kuriam taikyta nuoskaita“ pateikiama informacija apie supirktą pieną, už kurį apmokant taikyta nors viena iš visų Pieno supirkimo taisyklėse nustatytų kainos nuoskaitų.
1.4. Riebumas (proc.) – piene esantis riebalų kiekis, išreikštas produkto masės procentais. Svertinis vidurkis apskaičiuojamas remiantis VĮ „Pieno tyrimai“ duomenimis.
1.5. Baltymingumas (proc.) – baltymų kiekis, esantis piene, išreikštas produkto masės procentais. Svertinis vidurkis apskaičiuojamas remiantis VĮ „Pieno tyrimai“ duomenimis.
1.6. Įskaitomojo svorio pienas – supirkto pieno kiekis, perskaičiuotas į bazinį riebumą (3,4 %) ir baltymų kiekį (3,0 %).
1.7. Lentelės I.I dalies eilutę „iš to skaičiaus ekologinės gamybos“ bei II dalies eilutę „iš to skaičiaus ekologinės gamybos (iš kitų valstybių)“ pildo tik sertifikuotos ekologiškų produktų perdirbimo įmonės ir pieninės, supirkusios pieną iš sertifikuotų, ekologišką pieną gaminančių ūkių, bendrovių ir įmonių.
1.8. Tamsaus fono lentelės celės nepildomos.
2. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.
Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių
3 priedas
(Pieno ir kitų gaminių gamybos ir pardavimo mėnesio ataskaitos PS-3 forma)
(įmonės pavadinimas)
PIENO IR KITŲ GAMINIŲ GAMYBOS IR PARDAVIMO MĖNESIO ATASKAITA PS-3
Nr.
(data)
_______ m. ________ mėn. ataskaita
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Adresas |
|||||||||
|
|||||||||
|
|||||||||
Pagrindinės veiklos kodas (EVRK) |
|
|
|
|
|
|
|||
Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK) |
|||||||||
|
|||||||||
|
Pateikiama iki mėnesio 12 d. ataskaitiniam mėnesiui pasibaigus.
Pateikia – visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius.
Teikiama – VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui.
Prieš pildydami ataskaitą, perskaitykite pastabas ir paaiškinimus.
I dalis. Gaminių gamyba iš nuosavų medžiagų ir žaliavų, pusgaminių
Duomenys pateikiami pagal produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorių (PGPK II dalis) (žr. www.stat.gov.lt -> Klasifikatoriai PRODCOM 2008 m. nacionalinis).
Gaminio pavadinimas |
Gaminio kodas |
Likučiai mėnesio pradžioje kg
|
Gamyba kg |
Kitas panaudojimas (išdalinta akcijų metu ir pan.) kg |
Pardavimas kg |
Likučiai mėnesio pabaigoje kg
|
Parduota galiojusiomis kainomis be PVM ir akcizų tūkst. Eur |
||||||||
pagal Tarybos direktyvą 96/16/EB |
PGPK II dalis |
pagaminta iš viso |
iš to skaičiaus gaminiai skirti tiesiogiai parduoti |
parduota iš viso |
iš to skaičiaus |
iš viso |
iš to skaičiaus |
||||||||
kodas |
agre-gavi- mo lygis |
Lietuvos rinkoje |
ES šalyse |
trečiosiose šalyse |
Lietuvos rinkoje |
ES šalyse |
|||||||||
A |
B |
C |
D |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
1. Pieno gaminiai |
|||||||||||||||
Geriamasis pienas |
11 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologiškas geriamasis pienas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 1 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris ne didesnis kaip 2 l |
|
10.51.11.33.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 1 % masės, bet ne didesnis kaip 6 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris ne didesnis kaip 2 l |
|
10.51.11.42.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 1 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris didesnis kaip 2 l |
|
10.51.11.37.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 1 % masės, bet ne didesnis kaip 6 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių grynasis (neto) tūris didesnis kaip 2 l |
|
10.51.11.48.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pasukos (įskaitant raugintas) |
|
10.51.52.65.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jų skirtos vartoti tiesiogiai |
12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grietinėlė |
131–132 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 6 % masės, bet ne didesnis kaip 21 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris ne didesnis kaip 2 l |
|
10.51.12.10.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 21 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris ne didesnis kaip 2 l |
|
10.51.12.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 6 % masės, bet ne didesnis kaip 21 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris didesnis kaip 2 l |
|
10.51.12.20.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 21 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris didesnis kaip 2l |
|
10.51.12.40.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aromatizuotas jogurtas arba raugintas pienas (rūgpienis, grietinė, jogurtas ir kiti fermentuoti produktai, į kuriuos pridėta kvapiųjų medžiagų, vaisių, riešutų ar kakavos) |
141 |
10.51.52.45.00 |
A |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aromatizuotas jogurtas |
1411 |
10.51.52.45.20 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologiškas aromatizuotas jogurtas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aromatizuotas rūgpienis ir kiti rūgštieji gėrimai |
1412 |
10.51.52.45.10 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiti fermentuoti gaminiai, į kuriuos pridėta kvapiųjų medžiagų, vaisių, riešutų ar kakavos |
1413 |
10.51.52.45.80 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rūgpienis, grietinė, jogurtas ir kiti fermentuoti gaminiai |
142 |
10.51.52.41.00 |
A |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jogurtas (be priedų) |
1421 |
10.51.52.41.30 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologiškas jogurtas (be priedų) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rūgpienis ir kiti rūgštieji gėrimai |
1422 |
10.51.52.41.10 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologiškas rūgpienis ir kiti rūgštieji gėrimai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grietinė |
1423 |
10.51.52.41.20 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologiška grietinė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiti fermentuoti gaminiai |
|
10.51.52.41.80 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sutirštintas pienas, į kurį nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
211 |
10.51.51.04.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sutirštintas pienas, į kurį pridėta cukraus ar kitų saldiklių |
212 |
10.51.51.08.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nenugriebto pieno milteliai arba grietinėlės milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris ne didesnis kaip 2,5 kg |
221 222 223 |
10.51.22.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nenugriebto pieno milteliai arba grietinėlės milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris didesnis kaip 2,5 kg |
10.51.22.60.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nugriebto pieno milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris ne didesnis kaip 2,5 kg |
224 |
10.51.21.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nugriebto pieno milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris didesnis kaip 2,5 kg |
224 |
10.51.21.60.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jo į intervencinius sandėlius |
2241 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pasukų milteliai |
225 |
10.51.52.63.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sviestas ir kiti pieno riebalų gaminiai (pateikiama sviesto ekvivalentu, kurio pieno riebalų kiekis yra 82 % gaminio masės) (į sviestą perskaičiuota suma 231+232+23311+23312+2332) |
23 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sviestas, kurio riebumas ne didesnis kaip |
231 |
10.51.30.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iš jo į intervencinius sandėlius |
23111 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sviestas, kurio riebumas didesnis kaip 85 % masės ir kiti pieno riebalai ir aliejai (išskyrus pieno pastas, kurių riebumas mažesnis kaip 80% masės) (lydytas sviestas) |
232 |
10.51.30.50.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tepieji pieno riebalai – pieno riebalų emulsija, kurioje pieno riebalai yra vieninteliai produkto riebalai, o jų kiekis yra ne mažesnis kaip 39 % masės, bet mažesnis kaip 80 % masės |
23311 |
10.51.30.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Švieži (nebrandinti arba nekonservuoti) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius ir varškę |
2426 |
10.51.40.30.00 |
A |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Švieži (nebrandinti arba nekonservuoti) sūriai |
24261 |
10.51.40.30.10 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Varškė |
24262 24263 |
10.51.40.30.20 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologiška varškė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiti švieži sūriai (čia parodomi varškės sūreliai) |
24264 |
10.51.40.30.80 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trinti sūriai, sūrių milteliai, pelėsiniai ir kiti nelydyti sūriai |
2421– 2425 |
10.51.40.50.00 |
A |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus ekologiški sūriai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trinti arba miltelių pavidalo sūriai |
|
10.51.40.50.10 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pelėsiniai sūriai |
|
10.51.40.50.20 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiti nelydyti sūriai |
|
10.51.40.50.80 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus kiti ekologiški nelydyti sūriai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lydyti sūriai, išskyrus trintus arba sūrių miltelius |
25 |
10.51.40.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazeinas ir kazeinatai |
26 |
10.51.53.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, skysto arba pastos pavidalo, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
271 272 |
10.51.55.60.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji gaminiai, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
273 275 |
10.51.55.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laktozė ir laktozės sirupas (įskaitant chemiškai gryną laktozę) |
274 |
10.51.54.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaminiai, kuriuose yra sudedamųjų natūralaus pieno dalių, nenurodyti kitoje vietoje |
163 284 |
10.51.56.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sausasis išrūgų baltymų koncentratas |
276 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai (įskaitant šerbetą ir ledus ant pagaliuko) (išskyrus ledų mišinius ir ledų pagrindą). Pateikti litrais |
17 |
10.52.10.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Gaminiai, kuriuose yra natūralaus pieno dalių |
|||||||||||||||
Sūris fondiu ir maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
|
10.89.19.40.00 |
A |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grietinėlės ir augalinių riebalų mišinys |
161 |
10.89.19.40.10 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grietinės ir augalinių riebalų mišinys |
162 |
10.89.19.40.20 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Varškės gaminiai su augaliniais riebalais |
281 |
10.89.19.40.30 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežio sūrio gaminiai su augaliniais riebalais |
282 |
10.89.19.40.40 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sūrio gaminiai su augaliniais riebalais |
283 |
10.89.19.40.50 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tepieji riebalų mišiniai |
2332 |
10.89.19.40.60 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tepieji pieno riebalai, kurių riebumas mažesnis kaip 39 % |
23312 |
10.89.19.40.80 |
B |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiti maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
Nealkoholiniai gėrimai, kuriuose yra pieno riebalų |
15 |
11.07.19.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Ne pieno gaminiai (įmonės gaminius koduoja vadovaudamosi PGPK II dalimi, naudodamos gaminių aprašymuose nurodytus matavimo vienetus) |
|||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
II dalis. Gaminių gamyba iš užsakovų medžiagų ir žaliavų, pusgaminių
Duomenys pateikiami pagal produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorių (PGPK II dalis) (žr. www.stat.gov.lt -> Klasifikatoriai, PRODCOM 2008 m. nacionalinis).
Gaminio pavadinimas |
Gaminio kodas |
Matavimo vnt. |
Pagaminta natūriniais vienetais |
Atliktų pramoninių darbų vertė tūkst. Eur |
Jei užsakovas iš Lietuvos, nurodyti įmonės kodą |
||||
pagal Tarybos direktyvą 96/16/EB |
PGPK II dalis |
||||||||
kodas |
agre- gavi- mo lygis |
iš viso |
iš to skaičiaus Lietuvos rinkai |
iš viso |
iš to skaičiaus Lietuvos rinkai |
||||
A |
B |
C |
D |
E |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiekis kg |
Riebalų kiekis kg |
Žalias natūralaus riebumo pienas, sunaudotas gaminių gamyboje per ataskaitinį laikotarpį |
|
|
iš to kiekio pienas, sunaudotas gaminių gamyboje iš užsakovų medžiagų ir žaliavų, pusgaminių |
|
|
Prašome nurodyti, kurioms institucijoms šiuos arba analogiškus duomenis teikiate (pildoma balandžio mėn. ataskaitoje) |
Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti |
val. |
min. |
Pildoma balandžio mėn. ataskaitoje |
(Įmonės vadovo arba jo įgalioto asmens pareigų pavadinimas) (Parašas) (Vardas ir pavardė)
(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. nr., el. paštas, faks.)
Pasiteirauti:
Dėl gaminių kodavimo pagal PGPK klasifikatorių, tel. (8 5) 236 4769.
Dėl gaminių kodavimo, tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt.
Dėl ekologiškų gaminių tel. (8 37) 39 70 75; el.p. eko@vic.lt.
INFORMACIJA DĖL PIENO IR KITŲ GAMINIŲ GAMYBOS IR PARDAVIMO STATISTINIO TYRIMO
(mėnesio ataskaita PS-3)
STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDIMAS |
1991 m. gruodžio 19 d. Tarybos reglamentas (EEB) Nr. 3924/91 dėl Bendrijos pramonės produkcijos tyrimo nustatymo (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 11 tomas, p. 70) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. kovo 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 219/2009 (OL 2009 L 87, 1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyva 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 18 tomas, p. 492) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2013 m. gruodžio 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) Nr. 1350/2013 (OL 2013 L 351, p. 1). 2007 m. birželio 28 d. Tarybos reglamentas (EB) Nr. 834/2007 dėl ekologinės gamybos ir ekologiškų produktų ženklinimo ir panaikinantis Reglamentą (EEB) Nr. 2092/91 (OL 2007 L 189, p. 1), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2013 m. gegužės 13 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 517/2013 (OL 2013 L 158, p. 1). 2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39). |
STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, APIMTIS IR TIKSLAS |
Tai mėnesio ištisinis tyrimas. Ataskaitą pildo visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius. Tiriamasis laikotarpis – kalendorinis mėnuo. Tyrimo tikslas – nustatyti pagrindinių pieno gaminių gamybos apimtį, pardavimus, likučius ir jų pokyčius. |
STATISTINĖS SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO LAIKAS IR VIETA |
oficialus dvisavaitinis informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“; interneto tinklalapyje www.vic.lt; 18 dieną ataskaitiniam laikotarpiui pasibaigus Statistikos departamentui pateikiami suvestiniai duomenys. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis.
|
Paaiškinimai pieno ir kitų gaminių gamybos ir pardavimo mėnesio ataskaitai PS-3 pildyti
1. Ataskaita pildoma remiantis produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatoriumi (PGPK II dalis), kurį galima rasti Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės interneto svetainėje www.stat.gov.lt→Klasifikatoriai PRODCOM 2008 m. nacionalinis (PS-3 ataskaitoje esančių pieno gaminių – 7 taisyklių priedas), bei Europos Komisijos Bendrosios rinkos organizavimo klasifikatoriumi (pagal Tarybos direktyvą 96/16/EB)
(6 taisyklių priedas).
2. Visos įmonės, gaminančios pieno gaminius, privalo pildyti Pieno ir kitų gaminių gamybos ir pardavimo mėnesio ataskaitas PS-3 (toliau – ataskaitos) vadovaudamosi Tarybos reglamentu Nr. 3924/91 (EEB) Nr. 3924/91 dėl Bendrijos pramonės produkcijos tyrimo nustatymo (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 11 tomas, p. 70) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. kovo 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 219/2009 (OL 2009 L 87, p. 109) bei PGPK II dalimi.
3. Pateikiami duomenys tik apie toje įmonėje pagamintus gaminius (duomenys apie gaminius, įsigytus iš kitų įmonių ar pan. (išskyrus atvejį, aprašytą 7 punkte) neįtraukiami).
4. Įmonė, gaminanti produkciją iš nuosavų žaliavų ir medžiagų, pusgaminių (visas medžiagas įmonė nusipirko pati), pagamintos produkcijos kiekį ir pardavimo vertę nurodo ataskaitos I dalyje (iš nuosavų medžiagų bei žaliavų, pusgaminių).
5. Įmonė, gaminanti gaminius tiek iš nuosavų žaliavų bei medžiagų ir pusgaminių, tiek iš užsakovo medžiagų bei žaliavų, pusgaminių (už užsakovo žaliavas bei medžiagas, pusgaminius įmonė nemoka), pildo ataskaitos I ir II dalis. I dalyje įmonė nurodo pagamintos produkcijos kiekį ir vertę tik tos parduotos produkcijos dalies, kuri pagaminta iš įmonės nuosavų žaliavų. II dalyje – iš užsakovo žaliavų pagamintos produkcijos kiekį ir atliktų darbų vertę (žr. 12 punktą).
6. Įmonė, gaminanti produkciją tik iš užsakovo žaliavų ir medžiagų, pusgaminių, pildo tik ataskaitos II dalį
(iš užsakovų medžiagų ir žaliavų, pusgaminių). Nurodomas visas pagamintos produkcijos kiekis ir atliktų darbų vertė
(žr. 12 punktą).
7. Įmonė, turinti medžiagų bei žaliavų ir pusgaminių, tačiau pati negaminanti produkcijos, o turimas medžiagas bei žaliavas ir pusgaminius perduodanti produkcijai gaminti sutartiniu pagrindu Lietuvos teritorijoje esančioms įmonėms, ataskaitos I dalyje nepildo gamybos skilčių (2 ir 3 skiltys).
8. Pagaminta natūriniais vienetais – visa per ataskaitinį laikotarpį pagaminta produkcija, įskaitant ir produkciją, pagamintą savo reikmėms. Ataskaitos I dalies 3 lentelėje „Ne pieno gaminiai“ matavimo vienetai įvardijami A skiltyje „Gaminio pavadinimas“, vadovaujantis PGPK II dalyje atitinkamų gaminių aprašymuose nurodytais matavimo vienetais.
9. Skiltyje „iš to skaičiaus gaminiai, skirti tiesiogiai parduoti“ parodoma galutinė produkcija, t. y. kitų pieno gaminių gamybai skirti tarpiniai gaminiai (pvz., grietinėlė, pasukos, sviestas, pieno miltai ar pan.) neįtraukiami, kitaip sakant pagamintų šių tarpinių gaminių kiekis yra sumažinamas tuo kiekiu, kuris yra panaudotas įmonėje kitų gaminių gamyboje.
10. Skiltyje „Kitas panaudojimas (išdalinta akcijų metu ir pan.)“ pateikiama produkcija, kuri, pavyzdžiui, buvo neparduota, o išdalinta akcijos metu, nurašyta, panaudota kaip reklama, parama, labdara ar pan. (čia neįtraukiami gaminiai, skirti kitų gaminių gamybai, išskyrus atvejus, kuomet kitų gaminių gamybai naudojami likučiai).
11. I.1 dalies eilutes „iš to skaičiaus [ekologinės gamybos produkto pavadinimas]“ pildo tik sertifikuotos įmonės, gaminančios sertifikuotus ekologiškus pieno produktus iš ekologiškų žaliavų.
12. Parduota produkcija – tik įmonės pagamintų gaminių pardavimas (išskyrus atvejį, aprašytą 7 punkte). Prekės, skirtos perparduoti, neįskaitomos.
13. Balansas (ataskaitos I dalis) skaičiuojamas pagal formulę:
1 skiltis + 3 skiltis – 4 skiltis – 5 skiltis = 9 skiltis.
14. Atliktų pramoninių darbų vertė – tai pajamos, kurias įmonė gavo arba gaus už atliktą darbą (paslaugą), ir pagamintai produkcijai jau yra išrašyta sąskaita faktūra, kuri gali būti dar neapmokėta.
15. Žalio natūralaus riebumo pieno kiekis, sunaudotas gaminių gamyboje, – pieno kiekis, sunaudotas gaminių gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese.
16. Tamsaus fono lentelės celės nepildomos.
17. Ataskaita teikiama:
17.1. už praėjusį mėnesį iki einamojo mėnesio 12 dienos;
17.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms šią duomenų teikimo ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.
18. Įmonės, gaminančios produkciją tiek iš nuosavų, tiek iš užsakovo žaliavų, I ir II ataskaitos dalyse gaminius koduoja tais pačiais kodais.
Duomenų apie pieną ir pieno
gaminius teikimo taisyklių
4 priedas
(Pieno ir pieno gaminių supirkimo, pardavimo ir gamybos metų ataskaitos PS-4 forma)
(įmonės pavadinimas)
PIENO IR PIENO GAMINIŲ SUPIRKIMO, PARDAVIMO IR GAMYBOS METŲ ATASKAITA PS-4
Nr.
(data)
_______ m. ataskaita
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pateikiama iki metų balandžio 1 d. ataskaitiniams metams pasibaigus.
Pateikia visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius.
Teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. |
Adresas |
|
||||||||||
|
|
||||||||||
|
|
|
|||||||||
Pagrindinės veiklos kodas (EVRK) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK) |
|
Garantuojamas gautų duomenų konfidencialumas |
|||||||||
|
|
|
|||||||||
|
|
Ataskaitos forma skelbiama interneto svetainėje http://www.vic.lt |
I. Žaliavos supirkimas |
Kodas |
Kiekis t |
Riebalų kiekis t |
Baltymų kiekis t |
|||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
|||
Žalias karvių pienas |
100 |
|
|
|
|||
|
iš ūkių |
1001 |
|
|
|
||
iš to skaičiaus ekologinės gamybos |
|
|
|
|
|||
iš pieno supirkimo įmonių |
1002 |
|
|
|
|||
iš kitų pieno perdirbimo įmonių |
1003 |
|
|
|
|||
iš kitų valstybių |
1004 |
|
|
|
|||
|
iš jų: iš ES valstybių |
10041 |
|
|
|
||
|
iš to skaičiaus ekologinės gamybos (iš kitų valstybių) |
|
|
|
|
||
Grietinėlė |
130 |
|
|
|
|||
|
iš kitų pieno perdirbimo įmonių |
1303 |
|
|
|
||
iš kitų valstybių |
1304 |
|
|
|
|||
|
iš jų: iš ES valstybių |
13041 |
|
|
|
||
Nugriebtas pienas |
1140 |
|
|
|
|||
|
iš kitų pieno perdirbimo įmonių |
11403 |
|
|
|
||
iš kitų valstybių |
11404 |
|
|
|
|||
|
iš jų: iš ES valstybių |
114041 |
|
|
|
||
Pasukos |
120 |
|
|
|
|||
Kiti pirkti pieno gaminiai (nurodyti) |
|
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|||
|
iš kitų valstybių |
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|||
|
iš jų: iš ES valstybių |
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|||
Iš viso: |
|
|
|
||||
II. Gamyba |
Kodas |
Kiekis t |
Pieno riebalų kiekis produkte t |
Pieno baltymų kiekis produkte t |
Panaudota |
||||
Nenugriebto pieno t |
Nugriebto pieno t |
||||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||
Švieži gaminiai |
1 |
|
|
|
|
|
|||
Geriamasis pienas |
11 |
|
|
|
|
|
|||
iš to skaičiaus ekologiškas geriamasis pienas |
|
|
|
|
|
|
|||
Nenugriebtas pienas, ne mažesnio kaip 3,5 % riebumo |
112 |
|
|
|
|
|
|||
|
pasterizuotas |
1121 |
|
|
|
|
|
||
apdorotas UAT |
1123 |
|
|
|
|
|
|||
Pienas, kurio riebumas didesnis nei 1,8 %, bet mažesnis nei 3,5 % |
115 |
|
|
|
|
|
|||
|
pasterizuotas |
1151 |
|
|
|
|
|
||
apdorotas UAT |
1153 |
|
|
|
|
|
|||
Pusriebis pienas, 1,5–1,8 % riebumo |
113 |
|
|
|
|
|
|||
|
pasterizuotas |
11311 |
|
|
|
|
|
||
apdorotas UAT |
11331 |
|
|
|
|
|
|||
Pienas, kurio riebumas didesnis nei 0,5 %, bet mažesnis nei 1,5 % |
116 |
|
|
|
|
|
|||
|
pasterizuotas |
1161 |
|
|
|
|
|
||
apdorotas UAT |
1163 |
|
|
|
|
|
|||
Nugriebtas, ne didesnio kaip 0,5 % riebumo pienas |
114 |
|
|
|
|
|
|||
|
pasterizuotas |
1141 |
|
|
|
|
|
||
apdorotas UAT |
1143 |
|
|
|
|
|
|||
Pasukos (be priedų), įskaitant raugintas |
12 |
|
|
|
|
|
|||
Grietinėlė |
13 |
|
|
|
|
|
|||
iš to skaičiaus ekologiška grietinėlė |
|
|
|
|
|
|
|||
|
ne didesnio kaip 29 % riebumo |
131 |
|
|
|
|
|
||
didesnio kaip 29 % riebumo |
132 |
|
|
|
|
|
|||
Rauginti pieno gaminiai |
14 |
|
|
|
|
|
|||
iš to skaičiaus ekologiški rauginti pieno gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|||
|
jogurtas su priedais |
1411 |
|
|
|
|
|
||
kefyras, rūgpienis ir kiti produktai su priedais |
1412 |
|
|
|
|
|
|||
kiti rauginti pieno gaminiai su priedais (nepriskirtini kodui 1412) |
1413 |
|
|
|
|
|
|||
jogurtas be priedų |
1421 |
|
|
|
|
|
|||
kefyras, rūgpienis ir kiti produktai be priedų |
1422 |
|
|
|
|
|
|||
rauginta grietinėlė (grietinė) |
1423 |
|
|
|
|
|
|||
Pieno gėrimai |
15 |
|
|
|
|
|
|||
|
Pieno gėrimai su kakava |
151 |
|
|
|
|
|
||
Pieno gėrimai su vaisių ar uogų sirupu, sultimis ir pan. |
152 |
|
|
|
|
|
|||
Kiti pieno gėrimai (pvz., pasukos su priedais, išrūgų gėrimai) |
153 |
|
|
|
|
|
|||
Kiti švieži pieno gaminiai (kastinis, pieno drebučiai, desertai, tortai ir pan. ) |
16 |
|
|
|
|
|
|||
|
grietinėlės ir augalinių riebalų mišinys |
161 |
|
|
|
|
|
||
grietinės ir augalinių riebalų mišinys |
162 |
|
|
|
|
|
|||
kiti švieži pieno gaminiai |
163 |
|
|
|
|
|
|||
Valgomieji ledai |
17 |
|
|
|
|
|
|||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
|||||||||||
Kiti gaminiai |
2 |
|
|
|
|
|
|
|||||||||||
Sutirštintas pienas |
21 |
|
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
nesaldintas |
211 |
|
|
|
|
|
|
||||||||||
saldintas |
212 |
|
|
|
|
|
|
|||||||||||
Sausieji pieno gaminiai |
22 |
|
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
grietinėlės milteliai (labai riebaus pieno milteliai, kurių riebumas ne mažesnis kaip |
221 |
|
|
|
|
|
|
||||||||||
|
|
nenugriebto pieno milteliai (riebumas ne mažesnis kaip 26 %, bet ne didesnis kaip |
222 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
iš dalies nugriebto pieno milteliai (riebumas ne mažesnis kaip 1,5 %, bet ne didesnis kaip 26 %) |
223 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
nugriebto pieno milteliai (riebumas ne didesnis kaip 1,5 %) |
224 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
pasukų milteliai |
225 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
kiti |
226 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Sviestas ir kiti pieno riebalų gaminiai |
23 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
|
Sviestas, 80–85 % riebumo |
231 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
Lydytas sviestas |
232 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Kiti pieno riebalų gaminiai |
233 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
|
tepieji pieno riebalai |
2331 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
tepieji riebalų mišiniai |
2332 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Sūriai: |
242 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
iš to skaičiaus ekologiški sūriai |
|
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Brandinti |
2421–2425 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
|
minkšti |
2421 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
puskiečiai |
2423 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
kieti |
2424 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
labai kieti |
2425 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Švieži |
2426 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
|
Švieži (įskaitant sūrius, gaminamus iš varškės ir išrūgų ar pasukų) |
24261 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
Varškė be priedų |
24262 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Varškė su priedais ir kiti varškės gaminiai |
24263 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Varškės sūreliai |
24264 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Lydytas sūris |
25 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Kazeinas ir kazeinatai |
26 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Išrūgos (skystų išrūgų ekvivalentu) |
27 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
|
skystos |
271 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
sutirštintos |
272 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
išrūgų milteliai |
273 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
laktozė |
274 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
sausasis išrūgų baltymų koncentratas |
276 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Kiti gaminiai |
28 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
|
Varškės gaminiai su augaliniais riebalais |
281 |
|
|
|
|
|
||||||||||
|
Šviežio sūrio gaminiai su augaliniais riebalais |
282 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Sūrio gaminiai su augaliniais riebalais |
283 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Kiti gaminiai |
284 |
|
|
|
|
|
|||||||||||
|
Iš viso: |
|
|
|
|
|
||||||||||||
III. Žaliavos pardavimas |
Kodas |
Kiekis t |
Riebalų kiekis t |
Baltymų kiekis t |
Panaudota |
|||
nenugriebto pieno t |
nugriebto pieno t |
|||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
||
Grąžinimas / pardavimas ūkiams |
3 |
|
|
|
|
|
||
|
Nugriebto pieno |
31140 |
|
|
|
|
|
|
Pasukų |
3120 |
|
|
|
|
|
||
Eksportas |
4 |
|
|
|
|
|
||
|
į ES valstybes |
41 |
|
|
|
|
|
|
|
Žalio karvių pieno |
41100 |
|
|
|
|
|
|
Grietinėlės |
41130 |
|
|
|
|
|
||
Nugriebto pieno ir pasukų |
41140 |
|
|
|
|
|
||
|
į trečiąsias valstybes |
42 |
|
|
|
|
|
|
|
Žalio karvių pieno |
42100 |
|
|
|
|
|
|
Grietinėlės |
42130 |
|
|
|
|
|
||
Nugriebto pieno ir pasukų |
42140 |
|
|
|
|
|
||
Pardavimas kitoms pieninėms |
5 |
|
|
|
|
|
||
|
Žalio karvių pieno |
5100 |
|
|
|
|
|
|
Grietinėlės |
5130 |
|
|
|
|
|
||
Nugriebto pieno |
51140 |
|
|
|
|
|
||
Pasukų |
5120 |
|
|
|
|
|
||
Iš viso: |
|
|
|
|
|
|||
IV. Kitas žaliavos panaudojimas |
Kodas |
Kiekis t |
Riebalų kiekis t |
Baltymų kiekis t |
Panaudota |
|
nenugriebto pieno t |
nugriebto pieno t |
|||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Žalias karvių pienas |
10000 |
|
|
|
|
|
Nugriebtas pienas |
114000 |
|
|
|
|
|
Grietinėlė (pvz., ledams gaminti) |
13000 |
|
|
|
|
|
Iš viso: |
|
|
|
|
|
Balansas (I, II, III, IV) |
Riebalų kiekis t |
Baltymų kiekis t |
Panaudota |
|
nenugriebto pieno t |
nugriebto pieno t |
|||
|
|
|
|
Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti |
val. |
min. |
(Įmonės vadovo arba jo įgalioto asmens pareigų pavadinimas) (Parašas) (Vardas ir pavardė)
(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. Nr., el. paštas, faks.)
Pasiteirauti tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt
INFORMACIJA DĖL PIENO IR PIENO GAMINIŲ SUPIRKIMO, PARDAVIMO IR GAMYBOS STATISTINIO TYRIMO
(metų ataskaita PS-4)
STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDIMAS |
1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyva 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 18 tomas, p. 492) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2013 m.gruodžio 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) Nr. 1350/2013 (OL 2013 L 351, p. 1). 2007 m. birželio 28 d. Tarybos reglamentas (EB) Nr. 834/2007 dėl ekologinės gamybos ir ekologiškų produktų ženklinimo ir panaikinantis Reglamentą (EEB) Nr. 2092/91 (OL 2007 L 189, p. 1), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2013 m. gegužės 13 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 517/2013 (OL 2013 L 158, p. 1). 2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39). |
STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, APIMTIS IR TIKSLAS |
Tai metų ištisinis tyrimas. Ataskaitą pildo visų rūšių įmonės, superkančios pieną ir gaminančios pieno gaminius. Tiriamasis laikotarpis – kalendoriniai metai. Tyrimo tikslas: nustatyti supirkto pieno kiekį, riebalų ir baltymų kiekį jame; nustatyti perdirbtų ir paruoštų realizacijai pieno gaminių gamybos apimtį ir jos pokyčius per ataskaitinį laikotarpį, taip pat natūralaus pieno, nugriebto pieno, riebalų ir baltymų kiekį pieno produktams gauti. |
STATISTINIO TYRIMO SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO VIETA |
Oficialus informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“; interneto tinklalapyje: www.vic.lt |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis.
|
Paaiškinimai pieno ir pieno gaminių supirkimo, pardavimo ir gamybos metų ataskaitai PS-4 pildyti
1. I dalis. Žaliavos supirkimas. Apima visą supirktą ar kitaip gautą žaliavą (žalią pieną, grietinėlę, nugriebtą pieną, pasukas), iš kurios gaminami pieno gaminiai.
2. I dalis. Eilutėje „Kiti pieno gaminiai“ nurodyti (išvardyti) iš kitų ūkio subjektų (pieną superkančios ir perdirbančios įmonės, prekybininkų ir pan.) pirktus ar kitaip gautus pieno gaminius (pvz., sūrius, sviestą, jogurtus ir t. t.). Jei gaminiai buvo importuoti, juos reikia nurodyti atskirai. Jei šie gaminiai buvo pateikti rinkai jų neperdirbus (išskyrus pakavimą arba brandinimą), juos reikia nurodyti II dalies Gamyba eilutėje su kodu 16 „Kiti švieži pieno gaminiai“ (šviežių pieno gaminių atveju) arba eilutėje su kodu 28 „Kiti gaminiai (nenurodyti kitur)“.
3. I dalis. Eilutes „iš to skaičiaus ekologinės gamybos“ bei „iš to skaičiaus ekologinės gamybos (iš kitų valstybių)“ pildo tik sertifikuotos ekologiško pieno supirkimo įmonės ir pieninės, supirkusios pieną iš sertifikuotų, ekologišką pieną gaminančių ūkių, bendrovių ir įmonių.
4. II dalis. Gamyba. Siekiant išvengti dvigubo skaičiavimo toje pačioje pieninėje, šioje ataskaitos dalyje kitų pieno gaminių gamybai skirti tarpiniai gaminiai (pvz., grietinėlė, pasukos, išrūgos, sviestas, pieno miltai ar pan.) neįtraukiami, tai yra nurodomi tik įmonėje pagaminti gaminiai, skirti vartoti. Taip pat į sūrių gamybą neįtraukiami sūriai, skirti lydyto sūrio gamybai. Tuo tarpu PS-3 ataskaitos I dalyje (2 skiltis) apskaitoma visa gamyba.
5. II dalies 2 skiltis. Pieno riebalų kiekis – pieno riebalų kiekis (tonomis), sunaudotas tam tikro gaminio gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese.
6. II dalies 3 skiltis. Pieno baltymų kiekis – pieno baltymų kiekis (tonomis), sunaudotas tam tikro gaminio gamybai, įskaitant nuostolius gamybos procese. Pieno baltymų kiekis gali būti apskaičiuotas arba pateiktas remiantis laboratoriniais tyrimais.
7. II dalies 4 skiltis. Panaudota nenugriebto pieno – tam tikro gaminio gamybai sunaudoto nenugriebto pieno kiekis (tonomis), įskaitant nuostolius gamybos procese.
8. II dalies 5 skiltis. Panaudota nugriebto pieno – vertė gali būti teigiama arba neigiama:
§ teigiama – tam tikro gaminio gamybai sunaudoto nugriebto pieno kiekis (tonomis), įskaitant nuostolius gamybos procese;
§ neigiama – tam tikro gaminio gamybos proceso metu gauto nugriebto pieno kiekis (tonomis) (pvz., nugriebtas pienas ir pasukos, gautos gaminant sviestą iš nenugriebto pieno arba grietinėlės).
Pateikiant lydyto sūrio gamyboje panaudoto nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius, šie pieno kiekiai apskaičiuojami pagal lydyto sūrio gamybai sunaudotose žaliavose (sūryje ir kituose pieno produktuose) panaudotus nenugriebto ir nugriebto pieno kiekius.
9. II dalis. Gamyba. Eilutes „iš to skaičiaus [ekologinės gamybos produkto pavadinimas]“ pildo tik sertifikuotos įmonės, gaminančios sertifikuotus ekologiškus pieno produktus iš ekologiškų žaliavų.
10. III dalis. Žaliavos pardavimas. Apima žaliavos (žalio pieno, grietinėlės, nugriebto pieno, pasukų) pardavimą ar perdavimą (grąžinimą) kitiems ūkio subjektams (pieno ūkiams, kitoms pieninėms) ar eksportą. Šioje lentelėje pateikiamas tik nefasuotos žaliavos pardavimas.
11. IV dalis. Kitas panaudojimas. Apima nenugriebtą arba nugriebtą pieną, kuris parduodamas ar kitaip perduodamas kitoms maisto pramonės įmonėms (pvz., ledų gamybai) arba skirtas naudoti visokių rūšių gyvūnų pašarams, išskyrus lentelės III dalyje „Žaliavos pardavimas“ nurodytą pieno grąžinimą ūkiams.
12. Pieno gaminių, apie kuriuos teikiami duomenys, sąrašas pateiktas Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių 6 priede.
13. Tamsaus fono lentelės celės nepildomos.
14. Ataskaita teikiama:
14.1. už praėjusius metus iki balandžio 1 d.;
14.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms šią ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.
Duomenų apie pieną ir pieno gaminius
teikimo taisyklių
5 priedas
(Pieno gaminių pardavimo savaitės ataskaitos PS-5 forma)
(įmonės pavadinimas)
PIENO GAMINIŲ PARDAVIMO SAVAITĖS ATASKAITA PS-5
Nr.
(data)
_____ m. ___sav. ataskaita
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pateikiama už praėjusią savaitę iki einamosios savaitės antradienio 17 val.
Pateikia visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius.
Teikiama VĮ Žemės ūkio ir kaimo verslo centrui. |
|
||||||||||||||||
Adresas |
|
|
||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas (EVRK) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas (EVRK) |
|
Garantuojamas gautų duomenų konfidencialumas |
|
|||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||
|
|
Ataskaitos forma skelbiama interneto svetainėje http://www.vic.lt |
|
|||||||||||||||||||||||||
|
Produkto pavadinimas |
Kodas |
Pardavimas |
Sudėtis |
Noki-nimo laikas mėn. |
Pakuo-tės dydis |
Pastabos |
|||||||||||||||||||||
|
Lietuvos rinkoje |
ES ir trečiųjų šalių rinkose |
riebumas (sūriams: sausosios medžiagos riebalų kiekis) % |
sausosios medžiagos kiekis % |
drėgmės kiekis (sūriams: neriebalinės sūrio medžiagos drėgmės masė) % |
|||||||||||||||||||||||
|
kaina Eur/t |
kiekis t |
kaina Eur/t |
kiekis t |
||||||||||||||||||||||||
|
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
||||||||||||||||
|
Sutirštintas nesaldintas pienas |
211 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||
|
Sutirštintas saldintas pienas |
212 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||
|
Nugriebto pieno milteliai (LPM) |
224 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||
|
iš to skaičiaus intervenciniai LPM |
2241 |
|
|
|
|
Maks. 1 |
|
Maks. 3,5 |
|
25 kg |
Atitinkantys intervencinio supirkimo reikalavimus |
||||||||||||||||
|
Nenugriebto pieno milteliai |
222 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||
|
Sviestas |
23111+23112 |
|
|
|
|
Ne mažiau kaip 82 |
|
Ne daugiau kaip 16 |
|
|
Luitais (dėžėse) |
||||||||||||||||
|
23113 |
|
|
|
|
Ne mažiau kaip 82 |
|
Ne daugiau kaip16 |
|
|
Fasuotas |
|||||||||||||||||
|
Gouda tipo sūriai |
24231 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||
|
Tilsit tipo sūriai |
24232 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||
|
Kietieji ilgai brandinti sūriai |
2424 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||||
|
Išrūgų milteliai |
27311 |
|
|
|
|
|
|
|
|
25 kg |
|
||||||||||||||||
|
27312 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fasuoti, išskyrus 25 kg fasuotes |
|||||||||||||||||
|
2732 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nefasuoti |
|||||||||||||||||
Prašome nurodyti, kiek valandų sugaišote statistiniams duomenims rengti ir ataskaitai pildyti |
val. |
min. |
Pildoma gegužės mėn. I sav. ataskaitoje |
|
||||||||||||||||||||||||
(Įmonės vadovas arba jo įgalioto asmens pareigos) (Parašas) (Vardas ir pavardė)
(Ataskaitą užpildžiusio asmens pareigos, vardas, pavardė, tel. Nr., el. paštas, faks.)
Pasiteirauti tel.: (8 37) 39 72 80, (8 37) 39 78 08; faks. (8 37) 40 66 91; el. p. pienas@vic.lt
INFORMACIJA DĖL PIENO GAMINIŲ PARDAVIMO STATISTINIO TYRIMO
(savaitės ataskaita PS-5)
STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDAS |
2010 m. birželio 1 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 479/2010, kuriuo nustatomos Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 nuostatų dėl valstybių narių Komisijai teikiamų informacinių pranešimų apie pieno ir pieno produktų sektorių įgyvendinimo taisyklės (OL 2010 L 135, p. 26), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. spalio 17 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1097/2014 (OL 2014 L 300, p. 39). |
STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, TIKSLAS IR APIMTIS |
Tai savaitės ištisinis tyrimas. Ataskaitą pildo visų rūšių įmonės, gaminančios pieno gaminius. Tiriamasis laikotarpis – kalendorinė savaitė. Tyrimo tikslas – nustatyti pieno gaminių pardavimo kainas, apskaičiuoti vidutines pieno gaminių kainas ir jų pokytį. |
STATISTINIO TYRIMO SUVESTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO VIETA |
Oficialus informacinis statistinis leidinys „Agro RINKA“; interneto tinklalapyje www.vic.lt |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis. |
STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS |
Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis. |
Paaiškinimai pieno gaminių pardavimo savaitės ataskaitai PS-5 pildyti
1. Pardavimo kaina (Eur už t) – vidutinė (svertinė) gaminio pardavimo iš įmonės kaina, be mokesčių (PVM ir akcizų) ir kitų kaštų (transportavimo, pakrovimo, sandėliavimo, palečių, draudimo ir pan.) (1 ir 3 skiltys). Turi būti pateikiama atitinkamai 2 arba 4 skiltyje nurodyto parduoto gaminio kiekio pardavimo kaina. Pardavimo kaina išrašoma iš pardavimo dokumentų (pvz., PVM sąskaitų faktūrų ar kitų patvirtinančių dokumentų).
2. Parduotas kiekis (t) – per tam tikrą savaitę iš viso parduotas gaminio kiekis.
3. Nugriebto pieno milteliai (kodas 2241), atitinkantys nustatytus kokybės reikalavimus (2009 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamentas (ES) Nr. 1272/2009, kuriuo nustatomos bendros išsamios Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007 įgyvendinimo taisyklės, susijusios su žemės ūkio produktų supirkimu ir pardavimu taikant valstybės intervenciją (OL 2009 L 349 , p. 1), su paskutiniais pakeitimais, padarytais, 2014 m. balandžio 1 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 340/2014 (OL 2014 L 99, p. 10) (KN kodas 0402 10 19).
4. Sviestas:
4.1. kodas 23111+23112: sviestas, atitinkantis nustatytus kokybės reikalavimus (2008 m. vasario 5 d. Komisijos reglamentas (EB) Nr. 105/2008, nustatantis išsamias Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 taikymo taisykles dėl intervencijos sviesto rinkoje (OL 2008 L 032 , p. 3), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamentu (ES) Nr. 1272/2009 (OL 2009 L 349, p. 1) ir 2013 m. gruodžio 17 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) Nr. 1308/2013, kuriuo nustatomas bendras žemės ūkio produktų rinkų organizavimas ir panaikinami Tarybos reglamentai (EEB) Nr. 922/72, (EEB) Nr. 234/79, (EB) Nr. 1037/2001 ir (EB) Nr. 1234/2007 (OL 2013 L 347, p. 671), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. lapkričio 28 d. Komisijos įgyvendinimo reglamentu (ES) Nr. 1271/2014 (OL 2014 L 344, p. 10). Skiltyje „Pakuotės dydis“ nurodyti luito masę;
4.2. kodas 23113: Fasuotas sviestas. Skiltyje „Pakuotės dydis“ nurodyti išfasavimo būdą ir dydį.
5. Gouda tipo sūriai (kodas 24231). Teikti ataskaitiniu laikotarpiu viso parduoto šio tipo sūrio (KN kodas 0406 90 78) vidutinę svertinę kainą.
6. Tilsit tipo sūriai (kodas 24232). Teikti ataskaitiniu laikotarpiu viso parduoto šio tipo sūrio (KN kodas 0406 90 25) vidutinę svertinę kainą.
7. Kietieji ilgai brandinti sūriai (kodas 24241). Sūriai, kurie yra brandinti ne trumpiau kaip 2 mėn. ir kuriuose neriebalinės medžiagos drėgmės kiekis mažesnis kaip 55%. Teikti ataskaitiniu laikotarpiu viso parduoto šio tipo sūrio vidutinę svertinę kainą.
8. Išrūgų milteliai (kodas 27312). Skiltyje „Pakuotės dydis“ nurodyti išfasavimo būdą ir dydį.
9. Tamsaus fono celės lentelėje nepildomos.
10. Pieno gaminių, apie kuriuos teikiami duomenys, sąrašas pateiktas Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių
6 priede.
11. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 40 66 91. Įmonėms, siunčiančioms šią duomenų teikimo ataskaitą, jos priedų siųsti nereikia.