LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO
MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2009 M. SAUSIO 12 D. ĮSAKYMO NR. 3d-13 „DĖL NEALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ IR GIROS APIBŪDINIMO, GAMYBOS IR PREKINIO PATEIKIMO TECHNINIO REGLAMENTO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2016 m. gruodžio 8 d. Nr. 3D-733
Vilnius
P a k e i č i u Nealkoholinių gėrimų ir giros apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento, patvirtinto Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. sausio 12 d. įsakymu Nr. 3D-13 „Dėl Nealkoholinių gėrimų ir giros apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento patvirtinimo“, 17 punktą ir jį išdėstau taip:
„17. Gėrimų gamyboje leidžiama vartoti tik 2008 m. gruodžio 16 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 1333/2008 dėl maisto priedų (OL 2008 L 354, p. 16) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. birželio 20 d. Komisijos reglamentu (ES) Nr. 685/2014 (OL 2014 L 182 p. 23), nurodytus maisto priedus. Jų koncentracija gėrimuose neturi viršyti nustatytų didžiausių leistinų vartoti kiekių. Giros gamyboje galima vartoti karamelių spalvos dažiklius (E 150 a-d), pieno rūgštį E 270, askorbo rūgštį E 300, natrio askorbatą E 301, citrinų rūgštį E 330, akacijų sakus E 414, natrio benzoatą E 211 (ne daugiau kaip 150 mg/l), kalio sorbatą E 202 (ne daugiau kaip 300 mg/l). Jei natrio benzoatas E 211 ir kalio sorbatas E 202 vartojami kartu, tada natrio benzoato E 211 galima vartoti ne daugiau kaip 150 mg/l, kalio sorbato E 202 – ne daugiau kaip 250 mg/l.“