VALSTYBINĖS VARTOTOJŲ TEISIŲ APSAUGOS TARNYBOS

DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

DĖL NE MAISTO PREKĖS IR PASLAUGOS ATITIKTIES KOKYBĖS RODIKLIAMS ĮVERTINIMO (EKSPERTIZĖS) KAINOS SUDARYMO TVARKOS PATVIRTINIMO

 

2016 m. vasario 3 d. Nr. 1-46

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2015 m. rugpjūčio 19 d. nutarimu Nr. 876 „Dėl sutikimo reorganizuoti Valstybinę ne maisto produktų inspekciją prie Ūkio ministerijos“, Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2015 m. gruodžio 23 d. nutarimu Nr. 1333 patvirtintų Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos nuostatų 9.2.4 punktu, Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m. rugsėjo 21 d. nutarimo Nr. 1150 „Dėl valstybinės produktų saugos ekspertizės atlikimo ir apmokėjimo tvarkos patvirtinimo“ 2.1 punktu,

t virtinu Ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimo (ekspertizės) kainos sudarymo tvarką (pridedama).

 

 

 

Direktorius                                                                                                                Feliksas Petrauskas

 


 

 

PATVIRTINTA

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus 2016 m. vasario 3 d. įsakymu Nr. 1-46

 

NE MAISTO PREKĖS IR PASLAUGOS ATITIKTIES KOKYBĖS RODIKLIAMS ĮVERTINIMO (EKSPERTIZĖS) KAINOS SUDARYMO TVARKA

 

1. Bendrosios nuostatos.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba įpareigota pardavėjo pageidavimu (vartotojui pareiškus pretenzijas) arba gamintojo, platintojo ar paslaugų tiekėjo prašymu atlikti ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimą (ekspertizę). Atitikties kokybės rodikliams įvertinimo kaina skaičiuojama vadovaujantis šia tvarka.

2. Ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimo (ekspertizės) kainos sudarymo principas.

Konkrečios prekės ir paslaugos atitikties kokybės reikalavimams įvertinimo (ekspertizės) kaina sudaroma taikant bendrąją lygtį:

Ki = Li M,                                                              (1)

Ki – konkrečios prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimo kaina be laboratorinių bandymų ir be PVM, EUR;

Li – konkrečios prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimo laikas, h;

M – konkrečios prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimo vienos darbo valandos kaštai, EUR.

3. Ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimo (ekspertizės) kainos sudarymo vienos valandos kaštai (M).

Ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimo kainos sudarymo vienos valandos kaštai nustatomi imant santykį tarp tiesioginių kintamų kaštų sumos plius netiesioginių kintamų kaštų sumos ir metinio laiko fondo, sunaudoto ne maisto prekių ir paslaugų atitikties kokybės rodikliams įvertinti.

 

                                                 (2)

 

TKK – tiesioginių kintamų kaštų suma, EUR;

NKK – netiesioginių kintamų kaštų suma, EUR;

MLF – metinis laiko fondas prekės ir (paslaugos) atitikties kokybės rodikliams įvertinti, h.

4. Tiesioginiai kintami kaštai:

TKK = DJ +SD+ME+K1+RP,                            (3)

4.1. Darbo jėgos, skirtos ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinti, kaštai (DJ);

4.2. Kaštai socialiniam draudimui (SD = DJ × 0,31);

4.3. Medžiagų, sunaudotų ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinti, kaštai (ME);

4.4. Komandiruočių, susijusių su ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimu, kaštai (K1);

4.5. Ryšių, pašto paslaugų ir kiti kaštai, tiesiogiai susiję su atliekamu ne maisto prekės ir paslaugos atitikties kokybės rodikliams įvertinimu (RP).

5. Netiesioginiai kintami kaštai:

NKK = DJ2 +SD2+VA+AA+Š+U,                     (4)

5.1. Darbo jėgos (DJ2) valdymo, administravimo kaštai;

5.2. Kaštai socialiniam draudimui (SD2);

5.3. Valdymo, administravimo ir komandiruočių kaštai (VA);

5.4. Amortizacinių atskaitymų kaštai (AA);

5.5. Šildymo sezono kaštai (Š);

5.6. Kiti kaštai (ūkio, raštinės) (U).

______________