LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA
Į S A K Y M A S
DĖL „ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠO“
1998 m. birželio 3 d. Nr. 291
Vilnius
Vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1997 m. spalio 9 d. nutarimą Nr. 1106 „Dėl maisto prekių įvežimo į Lietuvos Respubliką ir jų nekenksmingumo bei kokybės kontrolės tvarkos patvirtinimo“ (Žin., 1997, Nr. 93-2338),
1. Patvirtinti „Įvežamų į Lietuvos Respubliką maisto prekių, kurias tikrina maisto kontrolės įstaigos, sąrašą“ (pridedamas).
2. Pripažinti netekusiais galios Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 1995 m. sausio 13 d. įsakymą Nr. 25 „Dėl maisto prekių, kurias įvežant į Lietuvos Respubliką būtina pateikti sertifikatus, sąrašo“ (Žin., 1995, Nr. 7-155) ir 1996 m. kovo 20 d. įsakymo Nr. 152 „Dėl Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos pasienio kontrolės postų“ (Žin., 1996, Nr. 31 – 780) 2 punktą.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos
sveikatos apsaugos ministerijos
1998 06 03 įsakymu Nr. 291
ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠAS
Prekių grupių numeriai |
Prekių grupės pavadinimas |
Prekių kodai pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą |
Kontroliuojanti institucija* |
02 |
Mėsa ir valgomi mėsos subproduktai |
02.01 – 02.10 |
V |
03 |
Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai |
03.01 – 03.07 |
V |
04 |
Pienas ir pieno produktai; paukščių kiaušiniai; natūralus medus; gyvūninės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
04.01 – 04.10 |
V |
07 |
Valgomosios daržovės ir kai kurie šakniavaisiai bei gumbavaisiai |
07.01 – 07.14 (išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas: 0701.10.00.0; 0703.10.11.0; 0712.90.11.0; 0713.10.10.0; 0713.33.10.0; 0713.90.10.0) |
SF F |
08 |
Valgomieji vaisiai ir riešutai; citrusų arba melionų žievelės ir luobos |
08.01 – 08.14 |
SF |
09 |
Kava, arbata, matė ir prieskoniai |
09.01 – 09.10 (išskyrus klasifikuojamą 0901.90.10.0 poziciją) |
SF F |
10 |
Javai |
10.01 – 10.08 (išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas: 1001.90.10.0; 1001.90.91.0; 1003.00.10.0; 1005.10; 1006.10.10.0; 1007.00.10.0; 1008.30.00.0) |
SF F |
11 |
Malybos produkcija; salyklas; krakmolas; inulinas; kviečių glitimas |
11.01 – 11.09 (išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas: 1107.20.00.0; 11.08; 11.09) |
SF S |
12 |
Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai; įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai; augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje; šiaudai ir pašarai |
12.01 – 12.08; 12.10; 12.12 (išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas: 1201.00.10.0; 1202.10.10.0; 1204.00.10.0; 1205.00.10.0; 1206.00.10.0; 1207.10.10.0; 1207.20.10.0; 1207.30.10.0; 1207.40.10.0; 1207.50.10.0; 1207.60.10.0; 1207.91.10.0; 1207.92.10.0; 1207.99.10.0; 12.09; 12.11; 12.13; 12.14) |
SF F |
13 |
Šelakas, lipai, dervos ir kiti augalų syvai bei ekstraktai |
1301.20.00.0; 1302.13.00.0; 1302.19.30.0; 1302.20 |
S |
15 V |
Gyvūniniai arba augaliniai riebalai, aliejus ir jų skilimo produktai; paruošti maistiniai riebalai; gyvūninis arba |
15.01 – 15.06, 1516.10 |
V |
15 S |
augalinis vaškas |
15.07 – 15.15 (išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas: 1507.10.10.0; 1507.90.10.0; 1508.10.10.0; 1508.90.10.0; 1511.10.10.0; 1511.90.91.0; 1512.11.10.0; 1512.19.10.0; 1512.21.10.0; 1512.29.10.0; 1513.11.10.0; 1513.19.30.0; 1513.21.11.0; 1513.21.19.0; 1513.29.30.0; 1514.10.10.0; 1514.90.10.0; 1515.19.10.0; 1515.21.10.0; 1515.29.10.0; 1515.30.10.0; 1515.50.11.0; 1515.50.91.0; 1515.90.21.0; 1515.90.31.0; 1515.90.40.0; 1515.90.60.0) 1516.20 – 15.17 |
S S |
16 |
Gaminiai iš mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
16.01 – 16.05 |
V |
17 |
Cukrūs ir konditerijos gaminiai iš cukraus |
17.01 – 17.04 |
S |
18 |
Kakava ir gaminiai iš kakavos |
18.01 1802.00.00.0 18.03 – 18.06 |
SF F S |
19 |
Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo arba pieno; miltiniai konditerijos gaminiai |
19.01 – 19.05 |
S |
20 |
Produktai iš daržovių, vaisių, riešutų arba kitų augalų dalių |
20.01 – 20.09 |
S |
21 S |
Įvairūs maisto produktai |
21.01 – 21.04; 21.06 (išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas: 2106.10.20.1; 2106.10.80.1; 2106.90.92.1; 2106.90.98.1; 2106.90.98.5) |
S |
21 V |
|
21.05 |
V |
22 |
Nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bei actas |
22.01 – 22.09 |
S |
25 |
Druska, tinkama vartoti žmonėms |
2501.00.91.0 |
S |
33 |
Kvapiųjų medžiagų mišiniai, naudojami maisto arba gėrimų gamybos pramonėje |
3302.10 |
S |
35 |
Baltyminės medžiagos; modifikuoti krakmolai; klijai; fermentai (enzimai) |
3501.10.90; 35.02 – 35.03 |
V |
* S – Sveikatos apsaugos ministerijos valstybinės kontrolės įstaigos,
V – Valstybinė veterinarijos tarnyba,
F – Valstybinė augalų apsaugos tarnyba.
SUDERINTA
Valstybinės veterinarijos tarnybos direktorius
K. Lukauskas
Valstybinės augalų apsaugos tarnybos viršininkas
E. Morkevičius
Muitinės departamento prie Finansų ministerijos direktorius
A. Budrys
______________