LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA

 

Į S A K Y M A S

DĖL „ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠO“

 

1998 m. birželio 3 d. Nr. 291

Vilnius

 

 

Vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1997 m. spalio 9 d. nutarimą Nr. 1106 „Dėl maisto prekių įvežimo į Lietuvos Respubliką ir jų nekenksmingumo bei kokybės kontrolės tvarkos patvirtinimo“ (Žin., 1997, Nr. 93-2338),

ĮSAKAU:

1. Patvirtinti „Įvežamų į Lietuvos Respubliką maisto prekių, kurias tikrina maisto kontrolės įstaigos, sąrašą“ (pridedamas).

2. Pripažinti netekusiais galios Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 1995 m. sausio 13 d. įsakymą Nr. 25 „Dėl maisto prekių, kurias įvežant į Lietuvos Respubliką būtina pateikti sertifikatus, sąrašo“ (Žin., 1995, Nr. 7-155) ir 1996 m. kovo 20 d. įsakymo Nr. 152 „Dėl Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos pasienio kontrolės postų“ (Žin., 1996, Nr. 31 – 780) 2 punktą.

3. Šis įsakymas taikomas nuo 1998 m. liepos 1 d.

 

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                       MINDAUGAS STANKEVIČIUS


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos

sveikatos apsaugos ministerijos

1998 06 03 įsakymu Nr. 291

 

ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ MAISTO PREKIŲ, KURIAS TIKRINA MAISTO KONTROLĖS ĮSTAIGOS, SĄRAŠAS

 

Prekių grupių numeriai

Prekių grupės pavadinimas

Prekių kodai pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą

Kontroliuojanti institucija*

02

Mėsa ir valgomi mėsos subproduktai

02.01 – 02.10

V

03

Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai

03.01 – 03.07

V

04

Pienas ir pieno produktai; paukščių kiaušiniai; natūralus medus; gyvūninės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje

04.01 – 04.10

V

07

Valgomosios daržovės ir kai kurie šakniavaisiai bei gumbavaisiai

07.01 – 07.14

(išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas:

0701.10.00.0; 0703.10.11.0; 0712.90.11.0; 0713.10.10.0; 0713.33.10.0; 0713.90.10.0)

SF

F

08

Valgomieji vaisiai ir riešutai; citrusų arba melionų žievelės ir luobos

08.01 – 08.14

SF

09

Kava, arbata, matė ir prieskoniai

09.01 – 09.10

(išskyrus klasifikuojamą 0901.90.10.0 poziciją)

SF

F

10

Javai

10.01 – 10.08

(išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas:

1001.90.10.0; 1001.90.91.0; 1003.00.10.0;

1005.10; 1006.10.10.0; 1007.00.10.0; 1008.30.00.0)

SF

F

11

Malybos produkcija; salyklas; krakmolas; inulinas; kviečių glitimas

11.01 – 11.09

(išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas:

1107.20.00.0; 11.08; 11.09)

SF

S

12

Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai; įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai; augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje; šiaudai ir pašarai

12.01 – 12.08; 12.10; 12.12

(išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas:

1201.00.10.0; 1202.10.10.0; 1204.00.10.0; 1205.00.10.0; 1206.00.10.0; 1207.10.10.0; 1207.20.10.0; 1207.30.10.0; 1207.40.10.0; 1207.50.10.0; 1207.60.10.0; 1207.91.10.0; 1207.92.10.0; 1207.99.10.0; 12.09; 12.11; 12.13; 12.14)

SF

F

13

Šelakas, lipai, dervos ir kiti augalų syvai bei ekstraktai

1301.20.00.0; 1302.13.00.0; 1302.19.30.0; 1302.20

S

15 V

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai, aliejus ir jų skilimo produktai; paruošti maistiniai riebalai; gyvūninis arba

15.01 – 15.06, 1516.10

V

15 S

augalinis vaškas

15.07 – 15.15

(išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas:

1507.10.10.0; 1507.90.10.0; 1508.10.10.0; 1508.90.10.0; 1511.10.10.0; 1511.90.91.0; 1512.11.10.0; 1512.19.10.0; 1512.21.10.0; 1512.29.10.0; 1513.11.10.0; 1513.19.30.0; 1513.21.11.0; 1513.21.19.0; 1513.29.30.0; 1514.10.10.0; 1514.90.10.0; 1515.19.10.0; 1515.21.10.0; 1515.29.10.0; 1515.30.10.0; 1515.50.11.0; 1515.50.91.0; 1515.90.21.0; 1515.90.31.0; 1515.90.40.0; 1515.90.60.0) 1516.20 – 15.17

S

S

16

Gaminiai iš mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų

arba kitų vandens bestuburių

16.01 – 16.05

V

17

Cukrūs ir konditerijos gaminiai iš cukraus

17.01 – 17.04

S

18

Kakava ir gaminiai iš kakavos

18.01

1802.00.00.0

18.03 – 18.06

SF

F

S

19

Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo arba pieno; miltiniai konditerijos gaminiai

19.01 – 19.05

S

20

Produktai iš daržovių, vaisių, riešutų arba kitų augalų dalių

20.01 – 20.09

S

21 S

Įvairūs maisto produktai

21.01 – 21.04; 21.06

(išskyrus klasifikuojamas šias pozicijas:

2106.10.20.1; 2106.10.80.1; 2106.90.92.1; 2106.90.98.1; 2106.90.98.5)

S

21 V

 

21.05

V

22

Nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bei actas

22.01 – 22.09

S

25

Druska, tinkama vartoti žmonėms

2501.00.91.0

S

33

Kvapiųjų medžiagų mišiniai, naudojami maisto arba gėrimų gamybos pramonėje

3302.10

S

35

Baltyminės medžiagos; modifikuoti krakmolai; klijai; fermentai (enzimai)

3501.10.90; 35.02 – 35.03

V

 

* S – Sveikatos apsaugos ministerijos valstybinės kontrolės įstaigos,

V – Valstybinė veterinarijos tarnyba,

F – Valstybinė augalų apsaugos tarnyba.

 

 

SUDERINTA

 

Valstybinės veterinarijos tarnybos direktorius

K. Lukauskas

 

Valstybinės augalų apsaugos tarnybos viršininkas

E. Morkevičius

 

Muitinės departamento prie Finansų ministerijos direktorius

A. Budrys

______________