LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIASIS VALSTYBINIS GYDYTOJAS HIGIENISTAS
N U T A R I M A S
DĖL HN 26 „MAISTINĖS ŽALIAVOS IR MAISTO PRODUKTAI. LEIDŽIAMAS BAKTERINIO UŽTERŠTUMO LYGIS“
1994 m. lapkričio 2 d. Nr. 59
Vilnius
Siekdamas gerinti maisto produktų gamybos įmonių higieninę būklę ir užtikrinti maistinių žaliavų ir maisto produktų gerą kokybę:
1. Tvirtinu higienos normą Nr. 26 „Maistinės žaliavos ir maisto produktai. Leidžiamas bakterinio užterštumo lygis“ ir nustatau jos įsigaliojimo datą 1995 01 01.
3. Įpareigoju visas organizacijas ir įmones, kurių veikla susijusi su maistinėmis žaliavomis ir maisto produktais, nuo 1995 01 01 vadovautis šia higienos norma.
4. Įpareigoju Respublikinį mitybos centrą iki 1994 12 30 pateikti siūlymus Lietuvos standartizacijos tarnybai prie Lietuvos Respublikos ekonomikos ministerijos dėl atitinkamų normatyvinių dokumentų pakeitimo pagal higienos normos Nr. 26 reikalavimus.
5. Skelbiu nuo 1995 01 01 Lietuvoje negaliojančiomis TSRS vyriausiojo sanitarijos gydytojo normatyvinio dokumento Nr. 5061- 89 „Maistinės žaliavos bei maisto produktų medicinos ir biologijos reikalavimai ir sanitarinės normos“ tas dalis, kuriose pateikti mikrobiologiniai rodikliai.
6. Nutarimo vykdymo kontrolę pavedu Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio gydytojo higienisto pavaduotojui Z. Stanevičiui.