LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL TEISINGUMO MINISTRO 2002 M. RUGSĖJO 23 D. ĮSAKYMO NR. 253 „DĖL SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIŲ PAROS KIEKIŲ IR PAROS MAITINIMO IŠLAIDŲ NORMŲ ASMENIMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE, PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144
Vilnius
1. Pakeičiu Lietuvos Respublikos teisingumo ministro 2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymą Nr. 253 „Dėl skiriamų maisto produktų vidutinių paros kiekių ir paros maitinimo išlaidų normų asmenims, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 98-4385) ir išdėstau jį nauja redakcija:
„LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIŲ PAROS KIEKIŲ IR PAROS MAITINIMO IŠLAIDŲ NORMŲ ASMENIMS, LAIKOMIEMS KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE, PATVIRTINIMO
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. sausio 9 d. nutarimo Nr. 14 „Dėl fiziologinių mitybos normų asmenims, laikomiems kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 4-98) 3 punktu:
1. Tvirtinu pridedamus:
1.1. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį vienam dirbančiam vyrui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje;
1.2. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį vienam nedirbančiam vyrui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje;
1.3. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį vienai dirbančiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje;
1.4. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį vienai nedirbančiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje;
1.5. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį vienam nepilnamečiui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje;
1.6. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį vienai nėščiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje;
1.7. skiriamų maisto produktų vidutinį paros kiekį vienai krūtimi maitinančiai motinai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje;
2. Nustatau, kad:
2.1. paros maitinimo išlaidų norma yra:
2.1.1. vienam dirbančiam vyrui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje, nuo 3,75 Lt iki 4,96 Lt;
2.1.2. vienam nedirbančiam vyrui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje, nuo 2,93 Lt iki 3,73 Lt;
2.1.3. vienai dirbančiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje, nuo 4,10 Lt iki 4,41 Lt;
2.1.4. vienai nedirbančiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje, nuo 3,07 Lt iki 3,86 Lt;
2.1.5. vienam nepilnamečiui, laikomam kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje, nuo 4,24 Lt iki 5,14 Lt;
2.1.6. vienai nėščiai moteriai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje, nuo 5,02 Lt iki 5,35 Lt;
2.1.7. vienai krūtimi maitinančiai motinai, laikomai kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietoje, nuo 5,31 Lt iki 5,65 Lt;
2.2. maisto produktų pirkimo išlaidų norma vienam asmeniui, vežamam iš kardomojo kalinimo ar laisvės atėmimo vietos, nuo 2,18 Lt iki 3,04 Lt;
2. Pavedu Kalėjimų departamentui prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos iki 2006 m. gegužės 1 d. parengti asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisykles.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144 redakcija)
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS VIENAM DIRBANČIAM VYRUI, LAIKOMAM KARDOMOJO KALINIMO AR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOJE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris (g) ne mažesnis kaip |
Pienas ir jo gaminiai |
269 |
Mėsa ir jos gaminiai |
116 |
Žuvis ir jos gaminiai |
65 |
Kiaušiniai |
17 |
Duonos gaminiai |
479 |
Kruopos |
145 |
Cukrus |
35 |
Gyvuliniai riebalai |
22 |
Augaliniai riebalai |
45 |
Druska |
18 |
Actas |
2 |
Citrinos rūgštis |
0,29 |
Sausi prieskoniai |
3 |
Krakmolas |
1 |
Arbata |
2 |
Bulvės |
350 |
Kitos daržovės |
325 |
Vaisiai |
9 |
Pomidorų padažas |
11 |
PASTABA. Vadovaujantis skiriamų maisto produktų vidutiniu paros kiekiu sudaromas 31 dienos valgiaraštis dirbantiems vyrams ir maitinama pagal valgiaraštį.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144 redakcija)
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS VIENAM NEDIRBANČIAM VYRUI, LAIKOMAM KARDOMOJO KALINIMO AR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOJE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris (g) ne mažesnis kaip |
Pienas ir jo gaminiai |
196 |
Mėsa ir jos gaminiai |
83 |
Žuvis ir jos gaminiai |
46 |
Kiaušiniai |
10 |
Duonos gaminiai |
374 |
Kruopos |
108 |
Cukrus |
33 |
Gyvuliniai riebalai |
12 |
Augaliniai riebalai |
32 |
Druska |
14 |
Actas |
1 |
Citrinos rūgštis |
0,25 |
Sausi prieskoniai |
2 |
Krakmolas |
1 |
Arbata |
2 |
Bulvės |
256 |
Kitos daržovės |
238 |
Vaisiai |
9 |
Pomidorų padažas |
8 |
PASTABA. Vadovaujantis skiriamų maisto produktų vidutiniu paros kiekiu sudaromas 31 dienos valgiaraštis nedirbantiems vyrams ir maitinama pagal valgiaraštį.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144 redakcija)
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS VIENAI DIRBANČIAI MOTERIAI, LAIKOMAI KARDOMOJO KALINIMO AR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOJE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris (g) ne mažesnis kaip |
Pienas ir jo gaminiai |
267 |
Mėsa ir jos gaminiai |
83 |
Žuvis ir jos gaminiai |
38 |
Kiaušiniai |
25 |
Duonos gaminiai |
355 |
Kruopos |
73 |
Cukrus |
35 |
Gyvuliniai riebalai |
28 |
Augaliniai riebalai |
15 |
Druska |
11 |
Actas |
1 |
Citrinos rūgštis |
0,2 |
Sausi prieskoniai |
2,2 |
Krakmolas |
0,2 |
Arbata |
1,7 |
Kakava |
0,7 |
Bulvės |
284 |
Kitos daržovės |
245 |
Vaisiai |
64 |
Džemas, uogienė |
11 |
Pomidorų padažas |
14 |
PASTABA. Vadovaujantis skiriamų maisto produktų vidutiniu paros kiekiu sudaromas 31 dienos valgiaraštis dirbančioms moterims ir maitinama pagal valgiaraštį.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144 redakcija)
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS VIENAI NEDIRBANČIAI MOTERIAI, LAIKOMAI KARDOMOJO KALINIMO AR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOJE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris (g) ne mažesnis kaip |
Pienas ir jo gaminiai |
242 |
Mėsa ir jos gaminiai |
82 |
Žuvis ir jos gaminiai |
36 |
Kiaušiniai |
25 |
Duonos gaminiai |
231 |
Kruopos |
71 |
Cukrus |
35 |
Gyvuliniai riebalai |
18 |
Augaliniai riebalai |
14 |
Druska |
10 |
Actas |
1 |
Citrinos rūgštis |
0,2 |
Sausi prieskoniai |
1,9 |
Krakmolas |
0,2 |
Arbata |
1,7 |
Kakava |
0,7 |
Bulvės |
268 |
Kitos daržovės |
212 |
Vaisiai |
42 |
Džemas, uogienė |
10 |
Pomidorų padažas |
12 |
PASTABA. Vadovaujantis skiriamų maisto produktų vidutiniu paros kiekiu sudaromas 31 dienos valgiaraštis nedirbančioms moterims ir maitinama pagal valgiaraštį.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144 redakcija)
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS VIENAM NEPILNAMEČIUI, LAIKOMAM KARDOMOJO KALINIMO AR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOJE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris (g) ne mažesnis kaip |
Pienas ir jo gaminiai |
346 |
Mėsa ir jos gaminiai |
103 |
Žuvis ir jos gaminiai |
41 |
Kiaušiniai |
29 |
Duonos gaminiai |
454 |
Kruopos |
81 |
Cukrus |
44 |
Gyvuliniai riebalai |
29 |
Augaliniai riebalai |
27 |
Druska |
12 |
Actas |
1,8 |
Citrinos rūgštis |
0,2 |
Sausi prieskoniai |
2,3 |
Krakmolas |
0,2 |
Arbata |
2,3 |
Kakava |
1,3 |
Bulvės |
326 |
Kitos daržovės |
252 |
Vaisiai |
57 |
Džemas, uogienė |
18 |
Pomidorų padažas |
14 |
PASTABA. Vadovaujantis skiriamų maisto produktų vidutiniu paros kiekiu sudaromas 31 dienos valgiaraštis nepilnamečiams ir maitinama pagal valgiaraštį.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144 redakcija)
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS VIENAI NĖŠČIAI MOTERIAI, LAIKOMAI KARDOMOJO KALINIMO AR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOJE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris (g) ne mažesnis kaip |
Pienas ir jo gaminiai |
459 |
Mėsa ir jos gaminiai |
83 |
Žuvis ir jos gaminiai |
38 |
Kiaušiniai |
25 |
Duonos gaminiai |
367 |
Kruopos |
74 |
Sausi pusryčiai |
6 |
Cukrus |
40 |
Gyvuliniai riebalai |
25 |
Augaliniai riebalai |
15 |
Druska |
11 |
Actas |
1 |
Citrinos rūgštis |
0,2 |
Sausi prieskoniai |
2,2 |
Krakmolas |
0,2 |
Arbata |
1,7 |
Kakava |
1,5 |
Bulvės |
284 |
Kitos daržovės |
270 |
Vaisiai |
194 |
Vaisių sultys |
32 |
Džemas, uogienė |
12 |
Pomidorų padažas |
14 |
PASTABA. Vadovaujantis skiriamų maisto produktų vidutiniu paros kiekiu sudaromas 31 dienos valgiaraštis nėščioms moterims ir maitinama pagal valgiaraštį.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144 redakcija)
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS KIEKIS VIENAI KRŪTIMI MAITINANČIAI MOTINAI, LAIKOMAI KARDOMOJO KALINIMO AR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOJE
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris (g) ne mažesnis kaip |
Pienas ir jo gaminiai |
464 |
Mėsa ir jos gaminiai |
83 |
Žuvis ir jos gaminiai |
38 |
Kiaušiniai |
25 |
Duonos gaminiai |
376 |
Kruopos |
75 |
Sausi pusryčiai |
7 |
Cukrus |
40 |
Gyvuliniai riebalai |
29 |
Augaliniai riebalai |
15 |
Druska |
11 |
Actas |
1 |
Citrinos rūgštis |
0,2 |
Sausi prieskoniai |
2,2 |
Krakmolas |
0,2 |
Arbata |
1,7 |
Kakava |
1,5 |
Bulvės |
284 |
Kitos daržovės |
270 |
Vaisiai |
280 |
Vaisių sultys |
32 |
Džemas, uogienė |
14 |
Pomidorų padažas |
14 |
PASTABA. Vadovaujantis skiriamų maisto produktų vidutiniu paros kiekiu sudaromas 31 dienos valgiaraštis maitinančioms motinoms ir maitinama pagal valgiaraštį.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymu Nr. 253
(Lietuvos Respublikos teisingumo ministro
2006 m. balandžio 26 d. Nr. 1R-144 redakcija)
SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS KIEKIS VIENAM ASMENIUI, VEŽAMAM IŠ KARDOMOJO KALINIMO AR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOS
Produktai |
Valgomo produkto dalis, neto svoris (g) ne mažesnis kaip |
Duona (juoda) |
300 |
Sviestas arba margarinas |
30 |
Fermentinis sūris |
30 |
Dvi dešrelės arba du kiaušiniai |
120/100 |
Mineralinis, mineralizuotas vanduo arba gaivieji gėrimai |
500 |