LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL MĖSOS IR ŽUVŲ PRODUKTŲ TVARKYMO PREKYBOS ĮMONĖSE TAISYKLIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKOS PATVIRTINIMO
2002 m. liepos 1 d. Nr. 292
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15), Lietuvos Respublikos maisto įstatymu (Žin., 2000, Nr. 32-893) bei siekdamas įgyvendinti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2002 m. gegužės 30 d. įsakymu Nr. 246 patvirtintas Mėsos ir žuvų produktų tvarkymo prekybos įmonėse taisykles (Žin., 2002, Nr. 56-2290):
1. Tvirtinu pridedamą Mėsos ir žuvų produktų tvarkymo prekybos įmonėse taisyklių įgyvendinimo tvarką.
2. Pavedu:
2.1. apskričių, miestų ir rajonų valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms:
2.1.1. Mėsos ir žuvų produktų tvarkymo prekybos įmonėse taisyklių įgyvendinimo tvarkos vykdymo kontrolę;
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir
veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2002 m. liepos 1 d.
įsakymu Nr. 292
MĖSOS IR ŽUVŲ PRODUKTŲ TVARKYMO PREKYBOS ĮMONĖSE TAISYKLIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA
1. Apskričių ir miestų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos iki 2002 m. rugsėjo 1 d. privalo patikrinti, ar mėsos ir žuvų tvarkymo skyriai prekybos įmonėse, esančiose apskrities ar miesto teritorijoje (toliau – įmonės), atitinka Mėsos ir žuvų produktų tvarkymo prekybos įmonėse taisyklių (toliau – taisyklės) reikalavimus (Žin., 2002, Nr. 56-2290), įmonių projektus, nurodyti patalpų suplanavimo pagal vykdomą technologinį procesą neatitikimus, pagrindinį dėmesį atkreipti į žaliavų, produktų, personalo judėjimo srautus, grindų, sienų, lubų paviršius, geriamojo šalto ir karšto vandens, nutekamųjų vandenų surinkimo, oro vėdinimo sistemas, grindų nuolydžius gamybos patalpose, žaliavų ir produktų laikymo sąlygas.
2. Įmonės savininkas ar jo įgaliotas asmuo ne vėliau kaip per du mėnesius nuo įmonės patikrinimo akto pateikimo privalo:
2.1. parengti taisyklių įgyvendinimo programą (toliau – programa), atsižvelgęs į akte nurodytus pažeidimus bei taisyklių reikalavimų neatitikimus, ir numatyti neatitikimų pašalinimo terminus bei atsakingus asmenis;
3. Programoje turi būti numatyta:
3.3. tinkamos gamybos ir personalo higieninos sąlygos, ypač su produktu tiesiogiai ir netiesiogiai kontaktuojančių paviršių;
4. Apskričių, miestų ir rajonų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, kurios kontroliuoja mėsos ir žuvų produktų tvarkymo prekybos įmones, privalo:
4.2. jeigu įmonės nesilaiko programose numatytų trūkumų šalinimo terminų arba jų nešalina, pareiškti įmonėms įspėjimus arba sustabdyti veiklą;
5. Įgyvendindamos Mėsos ir žuvų tvarkymo prekybos įmonėse taisyklių reikalavimus, įmonės privalo laikytis programoje numatytų trūkumų pašalinimo bei reikalavimų įgyvendinimo terminų.
6. Galutinė Mėsos ir žuvų tvarkymo prekybos įmonėse taisyklių reikalavimų įgyvendinimo data 2004 01 01.