LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ
N U T A R I M A S
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 1998 M. LAPKRIČIO 4 D. NUTARIMO NR. 1296 „DĖL AKCIZO ĮSKAITYMO IR GRĄŽINIMO TVARKOS BEI PRODUKTŲ, KURIŲ SUDĖTYJE YRA CUKRAUS, SĄRAŠO PATVIRTINIMO“ DALINIO PAKEITIMO
1998 m. gruodžio 4 d. Nr. 1400
Vilnius
Iš dalies pakeisti Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. lapkričio 4 d. nutarimu Nr. 1296 „Dėl akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarkos bei produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašo patvirtinimo“ (Žin., 1998, Nr. 97-2684) patvirtintą produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašą:
1. Išbraukti šias pastraipas:
„0403.90.91.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas ne didesnis kaip 3 procentai masės
|
20 |
|
0403.90.93.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės
|
20 |
|
0403.90.99.0
1702.60.95.0
|
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas didesnis kaip 6 procentai masės kita fruktozė ir fruktozės sirupas, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro daugiau kaip 50 procentų sausos medžiagos masės
|
20
80
|
|
1905.30.99.0 |
vafliai ir sausblyniai
|
27 |
|
1905.90.40.0 |
vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis vanduo sudaro daugiau kaip 10 procentų masės
|
21 |
|
1905.90.90.0 |
kiti kepiniai
|
70 |
|
2009.11.11.0 |
užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30
|
|
2009.11.19.0 |
kitos užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.11.99.0 |
kitos užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm
|
30 |
|
2009.19.11.0 |
neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.19.19.0 |
kitos neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.19.99.0 |
kitos neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm
|
30 |
|
2009.20.11.0 |
greipfrutų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.20.19.0 |
kitos greipfrutų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.20.99.0 |
kitos greipfrutų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm
|
30 |
|
2009.30.11.0 |
bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.30.19.0 |
kitos bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.40.11.0 |
ananasų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.40.19.0 |
kitos ananasų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.60.11.0 |
vynuogių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
|
2009.60.19.0 |
kitos vynuogių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.60.51.0 |
koncentruotos vynuogių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.60.59.0 |
kitos vynuogių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.70.11.0 |
obuolių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės
|
49 |
|
2009.70.19.0 |
kitos obuolių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.80.11.0 |
kriaušių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės
|
49 |
|
2009.80.19.0 |
kitos kriaušių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.80.32.0 |
pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvajavų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.80.33.0 |
mangų, mangostanų, papajų, tamarindų, anakardžio obuolių, ličių, duonvaisių, sapodilių, karambolų ir pitahajų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.80.35.0 |
kitos bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.80.36.0 |
atogrąžų vaisių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
30 |
|
2009.80.38.0 |
kitos bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
30 |
|
2009.80.88.0 |
atogrąžų vaisių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm, o cukraus pridėta ne daugiau kaip 30 procentų masės
|
49 |
|
2009.90.11.0 |
obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės
|
49 |
|
2009.90.19.0 |
kiti obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2009.90.21.0 |
kiti sulčių mišiniai, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės
|
30 |
|
2009.90.29.0 |
kiti sulčių mišiniai, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm
|
49 |
|
2106.10.80.9 |
kiti baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos
|
29“. |
|
2. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 0402.10.91.0, taip:
3. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 0402.29.15.0, taip:
4. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1806.10.20.0, taip:
5. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1806.10.30.0, taip:
6. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1806.10.90.0, taip:
7. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1806.32.90.0, taip:
8. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1905.20.90.0, taip:
9. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 2009.80.83.0, taip:
11. Papildyti nurodytąjį sąrašą:
11.1. šiomis pastraipomis:
„1806.20.95.** |
kakavos turinčios pastos, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 20 procentų masės cukraus |
20 |
1806.32.10.0 |
neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turinys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais
|
35 |
1806.90.11.0 |
šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, su alkoholiu medžiagomis
|
50 |
2106.90.30.0 |
aromatingi arba dažyti izogliukozės sirupai |
60 |
2106.90.55.0 |
aromatingi arba dažyti gliukozės ir maltodekstrino sirupai |
60
|
2106.90.59.0 |
kiti aromatingi arba dažyti cukraus sirupai |
60 |
2106.90.98.7** |
cukraus sirupai su sorbitoliu, cukraus mišiniai su maistiniais priedais, riebalais arba kitomis |
60“; |