LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ

 

N U T A R I M A S

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 1998 M. LAPKRIČIO 4 D. NUTARIMO NR. 1296 „DĖL AKCIZO ĮSKAITYMO IR GRĄŽINIMO TVARKOS BEI PRODUKTŲ, KURIŲ SUDĖTYJE YRA CUKRAUS, SĄRAŠO PATVIRTINIMO“ DALINIO PAKEITIMO

 

1998 m. gruodžio 4 d. Nr. 1400

Vilnius

 

Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:

Iš dalies pakeisti Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. lapkričio 4 d. nutarimu Nr. 1296 „Dėl akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarkos bei produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašo patvirtinimo“ (Žin., 1998, Nr. 97-2684) patvirtintą produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašą:

1. Išbraukti šias pastraipas:

„0403.90.91.0

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas ne didesnis kaip 3 procentai masės

 

20

0403.90.93.0

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės

 

20

0403.90.99.0

 

 

1702.60.95.0

 

pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas didesnis kaip 6 procentai masės

kita fruktozė ir fruktozės sirupas, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro daugiau kaip 50 procentų sausos medžiagos masės

 

20

 

 

 

80

 

1905.30.99.0

vafliai ir sausblyniai

 

27

1905.90.40.0

vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis vanduo sudaro daugiau kaip 10 procentų masės

 

21

1905.90.90.0

kiti kepiniai

 

70

2009.11.11.0

užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

30

 

 

2009.11.19.0

kitos užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.11.99.0

kitos užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm

 

30

2009.19.11.0

neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.19.19.0

kitos neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.19.99.0

kitos neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm

 

30

2009.20.11.0

greipfrutų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.20.19.0

kitos greipfrutų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.20.99.0

kitos greipfrutų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm

 

30

2009.30.11.0

bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.30.19.0

kitos bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.40.11.0

ananasų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

 

30

2009.40.19.0

kitos ananasų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.60.11.0

vynuogių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės

30

2009.60.19.0

kitos vynuogių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.60.51.0

koncentruotos vynuogių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.60.59.0

kitos vynuogių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.70.11.0

obuolių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės

 

49

2009.70.19.0

kitos obuolių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.80.11.0

kriaušių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės

 

49

2009.80.19.0

kitos kriaušių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.80.32.0

pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvajavų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.80.33.0

mangų, mangostanų, papajų, tamarindų, anakardžio obuolių, ličių, duonvaisių, sapodilių, karambolų ir pitahajų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.80.35.0

kitos bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.80.36.0

atogrąžų vaisių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

 

30

2009.80.38.0

kitos bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

30

2009.80.88.0

atogrąžų vaisių sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm, o cukraus pridėta ne daugiau kaip 30 procentų masės

 

49

2009.90.11.0

obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės

 

49

2009.90.19.0

kiti obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2009.90.21.0

kiti sulčių mišiniai, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės

 

30

2009.90.29.0

kiti sulčių mišiniai, kurių tankis esant 200C temperatūrai didesnis kaip 1,33 g/cm

 

49

2106.10.80.9

kiti baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos

 

29“.

2. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 0402.10.91.0, taip:

„Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg“.

3. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 0402.29.15.0, taip:

„Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas ne didesnis kaip 27 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg“.

4. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1806.10.20.0, taip:

„Kakavos milteliai su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro 5 procentus arba daugiau, bet mažiau kaip 65 procentus masės“.

5. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1806.10.30.0, taip:

„Kakavos milteliai su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro 65 procentus arba daugiau, bet mažiau kaip 80 procentų masės“.

6. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1806.10.90.0, taip:

„Kakavos milteliai su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro 80 procentų arba daugiau“.

7. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1806.32.90.0, taip:

„Kiti neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą“.

8. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 1905.20.90.0, taip:

„Meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro 50 procentų masės arba daugiau“.

9. Išdėstyti pastraipą, kurios kodas 2009.80.83.0, taip:

„Pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvajavų sultys, kurių tankis esant 200C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33 g/cm3 ir kuriose cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės“.

10. Nuorodą „g/cm“ pakeisti nuoroda „g/cm3“.

11. Papildyti nurodytąjį sąrašą:

11.1. šiomis pastraipomis:

„1806.20.95.**

kakavos turinčios pastos, kurių sudėtyje yra

daugiau kaip 20 procentų masės cukraus

20

1806.32.10.0

neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turinys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais

 

35

1806.90.11.0

šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, su alkoholiu medžiagomis

 

50

 

2106.90.30.0

aromatingi arba dažyti izogliukozės sirupai

60

2106.90.55.0

aromatingi arba dažyti gliukozės ir

maltodekstrino sirupai

60

 

2106.90.59.0

kiti aromatingi arba dažyti cukraus sirupai

60

2106.90.98.7**

cukraus sirupai su sorbitoliu, cukraus

mišiniai su maistiniais priedais, riebalais arba kitomis

60“;

11.2. šia antrąja nuoroda:

**Akcizas taikomas nuo 1999 m. sausio 1 dienos“.

 

 

 

MINISTRAS PIRMININKAS                                                                GEDIMINAS VAGNORIUS

 

 

 

FINANSŲ MINISTRAS                                                                                   ALGIRDAS ŠEMETA