LIETUVOS RESPUBLIKOS EKONOMIKOS MINISTERIJA
N U T A R I M A S
DĖL APDIRBIMO VERTĖS NORMATYVŲ MĖSAI IR MĖSOS PRODUKTAMS
1992 m. sausio 20 d. Nr. 86
Vilnius
Sutinkamai su Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1992 m. sausio 3 d. nutarimu Nr. 1 nuo 1992 m. sausio 21 d. nustatomi mėsos ir mėsos produktų (išskyrus rūkytas bei parūkytas dešras, delikatesinius gaminius bei mėsos konservus), apdirbimo vertės normatyvai rubliais už produkcijos toną sekančiai:
Produkcijos pavadinimas |
Maksimalūs apdirbimo vertės (įskaitant pelną) normatyvai rubliais už produkcijos toną |
Skerdiena: |
|
jautiena |
2612 |
kiauliena |
2612 |
Už mėsos ir subproduktų fasavimą |
1330 |
Dešros: |
|
virtos |
3027 |
dešrelės, sardelės |
3632 |
subproduktinės |
3027 |
Mėsos pusfabrikačiai: |
|
stambiais gabalais |
1754 |
faršas |
2105 |
koldūnai |
2631 |
kotletai |
2456 |
porcijiniai-smulkiagabaliniai |
2631 |
Už dešrų, lydytų taukų, pusfabrikačių stambiais gabalais fasavimą |
1300 |
Subproduktai ir lydyti taukai parduodami prie išjungiamos produktų vertės kalkuliuojant mėsą pridėjus 4 proc. pelno normą.