LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL SPECIALIZUOTO ŪKIO APIBRĖŽIMO BEI TRADICINIŲ ŽEMĖS ŪKIO PRODUKTŲ SĄRAŠO PATVIRTINIMO
2004 m. gegužės 20 d. Nr. 3D-312
Vilnius
Vadovaudamasis Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų administravimo Lietuvoje taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m. gegužės 31 d. nutarimu Nr. 649 (Žin., 2001, Nr. 48-1676; 2003, Nr. 88-3999), 9.8 punktu ir siekdamas laiku pradėti įgyvendinti Lietuvos 2004–2006 metų bendrojo programavimo dokumento, kurio projektui pritarta Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. gruodžio 24 d. nutarimu Nr. 1679 (Žin., 2003, Nr. 123-5609), Kaimo plėtros ir žuvininkystės prioriteto priemonę „Investicijos į žemės ūkio valdas“ ir priemonę „Kaimo vietovių pritaikymo ir plėtros skatinimas“ pagal veiklos sritį „Žemės ūkio ir artimų ekonominės veiklos sektorių įvairinimas, siekiant įvairiapusio ekonominės veiklos pobūdžio ir alternatyvių pajamų šaltinių“:
1. Nustatau, kad žemės ūkio veiklos specializuotu ūkiu laikomas toks ūkis, kurio ne mažiau kaip 50 proc. visos gaminamos prekinės produkcijos sudaro specializacijos krypties produkcija.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2004 m. gegužės 20 d. įsakymu Nr. 3D-312
TRADICINIŲ ŽEMĖS ŪKIO PRODUKTŲ SĄRAŠAS
1. Gyvulininkystės sektorius: karvės, buliai, avys, ožkos, arkliai, kiaulės, triušiai ir jų produktai.
5. Augalininkystės, sodininkystės ir daržininkystės sektoriai: javai (žieminiai rugiai, žieminiai ir vasariniai kviečiai, žieminiai ir vasariniai miežiai, žieminiai ir vasariniai kvietrugiai, avižos, varpinių mišiniai, grikiai, kukurūzai), žoliniai pašarai (vienmetės ir daugiametės žolės), linai (pluoštui ir sėmenims), pašariniai šakniavaisiai (pašariniai ir cukriniai runkeliai pašarui, pašarinės morkos), aliejiniai ir baltyminiai augalai (rapsai, pupos, žirniai, lubinai, lęšiai), daržovės (morkos, burokėliai, svogūnai, kopūstai, pomidorai, agurkai), šiltnaminės daržovės, bulvės (išskyrus bulves krakmolui), kultūriniai grybai (pievagrybiai, kreivabudės), vaismedžiai (obelys, kriaušės, vyšnios, slyvos, svarainiai) ir jų produktai bei sodinamoji medžiaga, uogakrūmiai (juodieji, raudonieji serbentai, mėlynės, šilauogės, avietės, gervuogės, agrastai, aronijos, vynuogės, šaltalankiai) ir jų produktai bei sodinamoji medžiaga, uogos (braškės, spanguolės) bei jų sodinamoji medžiaga.