LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO

ĮSAKYMAS

 

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO 2002 M. GRUODŽIO 24 D. ĮSAKYMO NR. 686 „DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 53-2:2002 „LEIDŽIAMI VARTOTI MAISTO PRIEDAI. SPECIFINIAI SALDIKLIŲ, DAŽIKLIŲ IR KITŲ MAISTO PRIEDŲ GRYNUMO KRITERIJAI“ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2009 m. kovo 31 d. Nr. V-224

Vilnius

 

Atsižvelgdamas į Komisijos direktyvos 95/45/EB, nustatančios tam tikrus dažiklių, skirtų naudoti maisto produktuose, grynumo kriterijus, klaidų ištaisymą (OL 2008 L 345, p. 116),

pakeičiu Lietuvos higienos normą HN 53-2:2002 „Leidžiami vartoti maisto priedai. Specifiniai saldiklių, dažiklių ir kitų maisto priedų grynumo kriterijai“, patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. gruodžio 24 d. įsakymu Nr. 686 „Dėl Lietuvos higienos normos HN 53-2:2002 „Leidžiami vartoti maisto priedai. Specifiniai saldiklių, dažiklių ir kitų maisto priedų grynumo kriterijai“ patvirtinimo“ (Žin., 2003, Nr. 91-4135; 2007, Nr. 139-5714):

1. Papildau preambulę šiuo 22 punktu:

22. Komisijos direktyvos 95/45/EB, nustatančios tam tikrus dažiklių, skirtų naudoti maisto produktuose, grynumo kriterijus, klaidų ištaisymas (OL 2008 L 345, p. 116).“

2. Įrašau 2 priedo 2 punkto eilutėje „Spektrometrija“ vietoj skaičiaus „375“ skaičių „444“.

3. Įrašau 2 priedo 3 punkto eilutėje „Spektrometrija“ vietoj skaičiaus „375“ skaičių „444“.

 

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                                 ALGIS ČAPLIKAS