LIETUVOS RESPUBLIKOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJOS,
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS,
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTERIJOS BEI
MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS
I N F O R M A C I N I S P R A N E Š I M A S
DĖL PREFERENCINIŲ MUITŲ TAIKYMO PREKYBOJE TARP LIETUVOS RESPUBLIKOS IR ELPA VALSTYBIŲ
nuo 2003 m. sausio 1 d.
Vykdant laisvosios prekybos sutartį tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių, iš ELPA valstybių kilusioms prekėms, klasifikuojamoms KPN 25–97 skirsniuose, taikoma nulinė importo muito norma.
Vykdant laisvosios prekybos sutartį tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių, susitarimą dėl prekybos žemės ūkio produktais tarp Lietuvos Respublikos ir Islandijos Respublikos, susitarimą tarp Lietuvos Respublikos ir Norvegijos Karalystės dėl prekybos žemės ūkio produktais bei susitarimą tarp Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos dėl prekybos žemės ūkio produktais, iš šių valstybių kilusioms žemės ūkio prekėms, klasifikuojamoms KPN 1–24 skirsniuose, taikoma sąraše nurodyta preferencinė importo muito norma. Jei prekės neįtrauktos į pateiktą sąrašą, taikoma konvencinė importo muito norma.
Sąrašas
Prekių kodas (KPN 2003) |
Prekių aprašymas |
PMN* |
|||
0208.40.10.0 |
- Banginių mėsa |
0 |
0 |
0 |
|
03 skirsnis
|
Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai |
0
|
0
|
0
|
|
0403.10.51.0-0403.10.99.0 0403.90.71.0-0403.90.99.0 |
- Jogurtas: - Aromatintas arba su vaisiais, riešutais arba kakava -Kiti: - Aromatintas arba su vaisiais, riešutais arba kakava |
9 9
|
9 9 |
9 9
|
|
0409.00.00.0 |
Natūralus medus |
28 |
KM** |
KM |
|
0501.00.00.0-05.07 išskyrus 0505.10 |
|
KM KM |
KM KM |
0 KM |
|
0509.00-0510.00.00 |
|
KM |
KM |
0 |
|
06.01
|
Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai, esantys ramybės, vegetacijos, arba žydėjimo būsenoje; cikorijos augalai ir jų šaknys, išskyrus šaknis, klasifikuojamas pozicijoje 12.12 |
4
|
KM
|
KM
|
|
0602.10 0602.20 0602.30.00.0 0602.40 ex0602.90 0602.90.10.0 0602.90.20.0 0602.90.30.0 0602.90.41.0- 0602.90.99.0 |
- Neįsišakniję auginiai ir ūgliai - Valgomuosius vaisius arba riešutus vedančių rūšių medžiai, krūmai ir kerai, skiepyti arba neskiepyti - Rododendrai ir azalijos, skiepyti arba neskiepyti - Rožės, skiepytos arba neskiepytos - Kiti: - Grybiena - Ananasų sodinukai - Daržovių ir braškių arba žemuogių daigai - Kiti
|
4 4 4 4 4 KM KM 4
|
KM KM KM KM KM KM KM KM
|
0 0 0 0 0 0 0 0 |
|
06.04
|
Lapai, šakos ir kitos augalų dalys be žiedų arba žiedpumpurių, taip pat žolės, samanos ir kerpės, tinkamos puokštėms ar kitiems dekoratyviniams tikslams, gyvos, džiovintos, dažytos, balintos, įmirkytos arba apdorotos kitu būdu |
4
|
KM
|
0
|
|
0703.10 0703.20.00.0 |
-Svogūnai ir askaloniniai česnakai -Valgomieji česnakai |
KM KM |
KM KM |
0 0 |
|
0704.10.00.0 0704.20.00.0 0704.90.10.0 0704.90.90.0 |
- Žiediniai kopūstai ir brokoliai - Briuselio kopūstai - Baltagūžiai ir raudongūžiai kopūstai -- Kiti |
4 4 18 4 |
KM KM KM KM |
KM KM KM KM |
|
07.05
|
Salotos (Lactuca sativa) ir trūkažolės (cikorijos) (Cichorium spp.), šviežios ir šaldytos |
4
|
KM
|
KM
|
|
07.06
|
Morkos, ropės, salotiniai burokėliai, pūteliai, salierai, ridikai ir kiti panašūs maistiniai šakniavaisiai, švieži ar šaldyti |
4 |
KM |
KM |
|
07.08 |
Ankštinės daržovės, gliaudytos arba negliaudytos, šviežios arba šaldytos |
4 |
KM |
0 |
|
0709.10.00.0 0709.20.00.0 0709.30.00.0 0709.40.00.0 0709.60 0709.70.00.0 0709.90 |
- Artišokai - Smidrai (šparagai) - Baklažanai - Salierai, išskyrus šakniavaisinius arba vokiškuosius - Paprikos arba pimentos vaisiai - Špinatai, Naujosios Zelandijos špinatai ir daržinės balandūnės (gigantiškieji špinatai) - Kitos |
4 4 4 4 4 4 4 |
KM KM KM KM KM KM KM |
KM KM KM KM KM KM KM |
|
0710.40.00.0 |
- Cukriniai kukurūzai |
0 |
0 |
0 |
|
0711.90.30.0 |
- Cukriniai kukurūzai |
0 |
0 |
0 |
|
07.12
|
Džiovintos daržovės, sveikos, supjaustytos stambiais gabalais, griežinėliais, susmulkintos arba sumaltos į miltelius, bet toliau neapdorotos |
4 |
KM |
KM
|
|
07.13 |
Džiovintos ankštinės daržovės, gliaudytos, su luobelėmis arba be luobelių, skaldytos arba neskaldytos |
KM |
KM |
0 |
|
07.14 |
Manijokai, marantos, salepai, topinambai, batatai ir panašūs šakniavaisiai ir gumbavaisiai, turintys didelį kiekį krakmolo arba inulino, švieži, šaldyti, užšaldyti arba džiovinti, supjaustyti griežinėliais arba nesupjaustyti, granuliuoti arba negranuliuoti; sago palmės šerdys |
KM |
KM |
0 |
|
08.02 |
Kiti riešutai, švieži arba džiovinti, su kevalais arba be kevalų, nulupti arba nenulupti |
KM |
KM |
0 |
|
08.06 |
Vynuogės, šviežios arba džiovintos |
KM |
KM |
0 |
|
08.07 |
Melionai (įskaitant arbūzus) ir papajos, švieži |
KM |
KM |
0 |
|
0809.10.00.0 0809.30 0809.40.05.2 |
-Abrikosai Persikai, įskaitant nektarinus - Slyvos: - nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 30 d. |
KM KM 9 |
KM KM KM |
0 0 KM |
|
ex0810.10.00 0810.10.00.1 0810.20 0810.30 0810.40 0810.50.00.0 0810.60.00.0 0810.90 |
- Braškės ir žemuogės: - nuo gegužės 1 d. iki liepos 31 d. - Avietės, gervuogės, šilkuogės, ir loganberijos - Juodieji, baltieji arba raudonieji serbentai ir agrastai - Spanguolės, mėlynės ir kiti šilauogių (Vaccinium) genties augalų vaisiai - Kiviai - Durijai - Kiti |
9 KM KM KM KM KM KM |
KM KM KM KM KM KM KM |
KM 0 0 0 0 0 0 |
|
08.13 |
Džiovinti vaisiai, išskyrus klasifikuojamus 08.01-08.06 pozicijose; riešutų arba šiame skirsnyje klasifikuojamų džiovintų vaisių mišiniai |
KM |
KM |
0 |
|
0908.20.00.0 |
-Meisas |
KM |
KM |
0 |
|
09.09 |
Anyžinės ožiažolės, žvaigždanyžių (badijonų), pankolio, kalendrų, kmynų arba paprastųjų kmynų sėklos |
KM |
KM |
0 |
|
10.05 |
Kukurūzai |
KM |
KM |
0 |
|
10.06 |
Ryžiai |
KM |
KM |
0 |
|
1007.00 |
Grūdinis sorgas |
KM |
KM |
0 |
|
10.08 |
Grikiai, soros ir kanarėlių lesalas (strypainio sėklos); kiti javai |
KM |
KM |
0 |
|
1103.11 1103.19.40.0 1103.13 1103.19.50.0 1103.20 |
- Kruopos ir rupiniai -Kviečių -Avižų -Kukurūzų -Ryžių -Granulės -Kviečių ir kt. |
KM KM KM KM KM |
KM KM KM KM KM |
0 0 0 0 0 |
|
11.05 |
Bulvių miltai, rupiniai, milteliai, dribsniai ir granulės |
KM |
KM |
0 |
|
11.06 |
Džiovintų ankštinių daržovių, klasifikuojamų 07.13 pozicijoje, sago palmių šerdžių arba šakniavaisių ar gumbavaisių, klasifikuojamų 07.14 pozicijoje, arba produktų, klasifikuojamų 8 skirsnyje, miltai, rupiniai ir milteliai |
KM |
KM |
0 |
|
11.08 išskyrus 1108.13.00.0 |
Krakmolai, inulinas -Bulvių krakmolas |
KM KM |
KM KM |
0 KM |
|
1109.00.00.0 |
Kviečių glitimas, džiovintas arba nedžiovintas |
KM |
KM |
0 |
|
12 skirsnis išskyrus 1214.90.91.0, 1214.90.99.0 |
Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai; įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai; augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje; šiaudai ir pašarai |
KM KM |
KM KM |
0 KM |
|
13.01 |
Šelakas; gamtinės dervos, sakai, lipai ir aliejingosios dervos |
KM |
KM |
0 |
|
1302.11.00.0 1302.12.00.0 1302.13.00.0 1302.14.00.0 1302.19 1302.31.00.0 1302.32 1302.39.00.0 |
- Augalų syvai ir ekstraktai: - Opijus - Saldišaknės - Apynių - Skaistenio (piretrumo) arba augalų šaknų, kurių sudėtyje yra rotenono -Kiti - Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti: - Agaras - Gleivės ir tirštikliai iš saldžiavaisio pupmedžio vaisių sėklų arba iš guaro sėklų, modifikuoti arba nemodifikuoti - Kiti |
4 4 4 4 4 0 0 0 |
KM KM KM KM KM 0 0 0 |
KM KM KM KM KM 0 0 0 |
|
14.01-14.03 |
Augalinės pynimo medžiagos |
KM |
KM |
0 |
|
1404.10.00.0 1404.20.00.0 1404.90.00.0 |
-Neapdorotos augalinės medžiagos, daugiausia naudojamos dažymui arba rauginimui - Medvilnės pūkai -Kiti |
KM 0 KM |
KM 0 KM |
0 0 0 |
|
15.04 |
Žuvų arba jūrų žinduolių taukai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti |
0 |
0 |
0 |
|
15.07-15.15 |
Aliejai |
KM |
KM |
0 |
|
ex1516.10 1516.10.10.1, 1516.10.90.1 ex1516.20 1516.20.10.0 |
- Gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos: -Riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, gauti tik iš žuvų arba jūros žinduolių - Augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos: --Sukietintasis ricinos aliejus, vadinamas „opaliniu vašku“ |
0 0 |
0 0 |
0 0 |
|
1517.10 1517.10.10.0 1517.10.90.0 |
- Margarinas, išskyrus skystą margariną: -Kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10 %, bet ne daugiau kaip 15 % masės pieno riebalų - Kitas |
3 0 |
KM KM |
KM KM |
|
1518.00.10.0 |
- Linoksinas |
0 |
0 |
0 |
|
1522.00 |
Degra; riebalų medžiagų arba gyvūninio ar augalinio vaško apdorojimo atliekos |
KM |
KM |
0 |
|
1603.00.10.1, 1603.00.80.1 |
-Banginių mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai |
0
|
0 |
0 |
|
16.04 išskyrus 1604.11.00.0-1604.20 |
Gaminiai arba konservai iš žuvų; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių |
0 0 |
0 0 |
0 10 |
|
16.05 |
Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, gaminiai arba konservai |
0 |
0 |
0 |
|
1702.50.00.0 1702.90.10.0 |
- Chemiškai gryna fruktozė - Chemiškai gryna maltozė |
0 0 |
0 0 |
0 0 |
|
17.03 |
Melasa, gauta ekstrahuojant arba rafinuojant cukrų |
KM |
KM |
0 |
|
17.04 |
Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos |
2 |
2 |
2 |
|
18.06 |
Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos |
2 |
2 |
2 |
|
1901.10.00.0 1901.20.00 1901.90 |
- Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes - Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai - Kiti |
0 1 0 |
0 1 0 |
0 1 0 |
|
19.02 |
Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pvz., spageti, makaronai, vermišeliai, lasanja, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas |
1 |
1 |
1 |
|
1903.00.00.0 |
Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą |
0 |
0 |
0 |
|
19.04 išskyrus 1904.20 |
Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar grūdų produktus (pavyzdžiui kukurūzų dribsnius); javai, (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių ar kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje |
0 KM |
0 KM |
0 KM |
|
1905.10.00.0- 1905.20.90.0 1905.31-1905.32 1905.40 1905.90.10.0 1905.90.20.0 1905.90.30.0 1905.90.40.0- 1905.90.90.0 |
Duoniniai traškučiai, meduoliai ir panašūs produktai -Saldūs sausainiai; vafliai ir sausblyniai -Džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai -Macai -Ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai -Duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 proc. sausosios medžiagos masės, riebalai-ne daugiau kaip 5 proc. sausosios medžiagos masės |
3 0 3 0 0 3 3 |
3 0 3 0 0 3 3 |
3 0 3 0 0 3 3 |
|
2001.90.30.0 |
-Cukriniai kukurūzai paruošti arba konservuoti su actu arba acto rūgštimi |
0 |
0 |
0 |
|
ex20.02 2002.90 |
Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto ar acto rūgšties: - Kiti, išskyrus klasifikuojamus 2002.10 subpozicijoje |
4 |
KM |
KM |
|
2004.10.91.0 2004.90.10.1 |
- Bulvės: - Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą - Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) talpyklose, kurių masė ne didesnė kaip 5 kg |
0 0 |
0 0 |
0 0 |
|
2005.20.10.0 2005.40.00.0 2005.51.00.0 2005.59.00.0 2005.60.00.0 2005.70 2005.80.00.0 2005.90 |
- Bulvės: -Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą - Žirniai (Pisum savitum) - Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.) - Aižytos pupelės - Kitos - Smidrai (šparagai) - Alyvos - Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) - Kitos daržovės ir daržovių mišiniai |
0 4 4 4 4 4 0 4 |
0 KM KM KM KM KM 0 KM |
0 KM KM KM KM KM 0 KM |
|
2008.11 išskyrus 2008.11.10.0 2008.19 2008.20 2008.30 2008.40 2008.50 2008.60 2008.70 2008.80 2008.91.00.0 2008.92 2008.99 išskyrus 2008.99.85.0 |
- Žemės riešutai: -Žemės riešutų sviestas - Kiti, įskaitant mišinius - Ananasai - Citrusų vaisiai - Kriaušės - Abrikosai - Vyšnios - Persikai - Braškės ir žemuogės - Kiti, įskaitant mišinius, išskyrus klasifikuojamus 2008.19 subpozicijoje: - Palmių šerdys - Mišiniai - Kiti - Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata) |
4 0 4 4 4 4 4 4 4 4 0 4 4 0
|
KM 0 KM KM KM KM KM KM KM KM 0 KM KM 0 |
KM 0 KM KM KM KM KM KM KM KM 0 KM KM 0 |
|
2009.11-2009.19 2009.21.00.0, 2009.29 2009.31, 2009.39 2009.41, 2009.49 2009.50 2009.61, 2009.69 2009.71, 2009.79 2009.80 2009.90 |
- Apelsinų sultys -Greipfrutų sultys -Bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys - Ananasų sultys - Pomidorų sultys - Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą) - Obuolių sultys -Bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys - Sulčių mišiniai |
0 0 KM 0 0 0 25 KM 0 |
KM KM KM KM KM KM KM KM KM |
0 0 0 0 0 0 KM 0 0 |
|
21.01 išskyrus: 2101.12.98 2101.20.98 2101.30 |
Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos bei matės; skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai: - Produktai, daugiausia sudaryti iš kavos - Produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos ir matė - Skrudinta cikorija ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai |
KM 0 0 0 |
0 0 0 0 |
KM 0 0 0 |
|
2102.10 2102.20.11.0 2102.20.19.0 |
- Aktyviosios mielės - Neaktyviosios mielės: - Tablečių, kubelių arba panašių pavidalų arba tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1kg - Kitos |
0 0 0 |
0 0 0 |
0 0 0 |
|
2103.10.00.0 2103.20.00.0 2103.90 |
- Sojos padažas - Pomidorų kečupas ir kiti pomidorų padažai - Kiti |
0 0 0 |
0 0 0 |
0 0 0 |
|
2104.10 |
- Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai) |
0 |
0 |
0 |
|
2105.00 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos |
3 |
3 |
3 |
|
2106.10 2106.90 išskyrus 2106.90.55.0 |
- Baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos - Kiti -Gliukozės sirupas ir maltodekstrino sirupas |
0 0 5 |
0 0 5 |
0 0 5 |
|
22.02
|
Vandenys, įskaitant mineralinius vandenis ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje |
0
|
0
|
0 |
|
2203.00 |
Salyklinis alus |
3 |
3 |
3 |
|
22.05 |
Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis |
0 |
0 |
0 |
|
2208.70.10.1, 2208.70.90.1 2208.90.33.1, 2208.90.38.1, 2208.90.48.1, 2208.90.56.3, 2208.90.69.4, 2208.90.71.1, 2208.90.77.1, 2208.90.78.1 |
-Likeriai, kurių sudėtyje yra kiaušinių - Saldinti ir aromatinti alkoholiniai gėrimai, kurių sudėtyje yra cukraus arba kiaušinių
|
10*** 10***
|
10*** 10***
|
10*** 10***
|
|
23.01 ex2301.10.00.0 2301.20.00.0 |
Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių, netinkami vartoti žmonių maistui; taukų likučiai: - Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų; taukų likučiai: - Banginio mėsa -Miltai, rupiniai ir granulės iš žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
KM 0 0 |
KM 0 0 |
0 0 0 |
|
23.02-23.08 |
|
KM |
KM |
0 |
|
23.09 2309.90.10.0 |
Produktai, naudojami gyvūnų pašarams - Tirpus žuvų maistas |
KM 0 |
KM 0 |
0 0 |
|