LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2003 M. RUGSĖJO 25 D. ĮSAKYMO NR. 3D-384 „DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2002 METŲ GRUODŽIO 20 D. ĮSAKYMO NR. 506 „DĖL DUOMENŲ APIE PIENĄ IR PIENO PRODUKTUS TEIKIMO“ PAKEITIMO“ PAKEITIMO
2004 m. gegužės 28 d. Nr. 3D-322
Vilnius
Pakeičiu Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. rugsėjo 25 d. įsakymą Nr. 3D-384 „Dėl žemės ūkio ministro 2002 metų gruodžio 20 d. įsakymo Nr. 506 „Dėl duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo“ pakeitimo“ (Žin., 2003, Nr. 92-4169):
1. Išdėstau preambulę taip:
„Atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 20 d. įsakymo Nr. 506 „Dėl duomenų apie pieną ir pieno produktus teikimo“ (Žin., 2003, Nr. 1-14) 3 punktą bei Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2001 m. liepos 13 d. įsakymu Nr. 243 (Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. rugsėjo 23 d. įsakymo Nr. 363 redakcija), 4 ir 6 punktus, bei įgyvendindamas 1996 m. kovo 19 d. Tarybos direktyvą 96/16/EB dėl pieno ir pieno produktų statistinių tyrimų (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. gruodžio 5 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyva 2003/107/EB):“.
2. Nurodytuoju įsakymu patvirtintą Pieno supirkimo, pardavimo ir pieno produktų gamybos ataskaitos formą PS-4 (metinė) išdėstau nauja redakcija (pridedama).
Forma PS – 4 (metinė) patvirtinta
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2003 m. rugsėjo25 d. įsakymu Nr. 3D-384
(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2004 m. gegužės 28 d. įsakymo Nr. 3D-322
redakcija)
________________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
Adresas |
||||||||
|
||||||||
|
||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
||||||||
|
||||||||
PIENO SUPIRKIMO, PARDAVIMO IR PIENO PRODUKTŲ GAMYBOS 200 … m. ATASKAITA
_______ Nr.
(data)
I. Žaliavos supirkimas |
Kodas |
Kiekis, t |
Riebalų kiekis, t |
Baltymų kiekis, t |
|
A |
B |
1 |
2 |
3 |
|
Žalias karvių pienas |
100 |
|
|
|
|
|
iš ūkių |
1001 |
|
|
|
iš pieno supirkimo įmonių |
1002 |
|
|
|
|
iš kitų pieninių |
1003 |
|
|
|
|
iš kitų valstybių |
1004 |
|
|
|
|
Grietinėlė |
130 |
|
|
|
|
Nugriebtas pienas |
1140 |
|
|
|
|
Pasukos |
120 |
|
|
|
|
Iš viso: |
|
|
|
II. Produktų gamyba |
Kodas |
Kiekis, t |
Riebalų kiekis produkte, t |
Baltymų kiekis produkte, t |
Panaudota |
||||||
nenugriebto pieno, t |
nugriebto pieno, t |
||||||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
Švieži produktai |
1 |
|
|
|
|
|
|||||
Geriamasis pienas |
11 |
|
|
|
|
|
|||||
Neperdirbtas (žalias) pienas |
111 |
|
|
|
|
|
|||||
Nenormalizuotas, nenugriebtas (natūralus pienas), ne mažesnio kaip 3,5% riebumo |
112 |
|
|
|
|
|
|||||
|
pasterizuotas |
1121 |
|
|
|
|
|
||||
sterilizuotas |
1122 |
|
|
|
|
|
|||||
apdorotas UAT |
1123 |
|
|
|
|
|
|||||
Normalizuotas, nenugriebtas, ne mažesnio kaip 3,2% riebumo |
1124 |
|
|
|
|
|
|||||
|
pasterizuotas |
11241 |
|
|
|
|
|
||||
sterilizuotas |
11242 |
|
|
|
|
|
|||||
apdorotas UAT |
11243 |
|
|
|
|
|
|||||
Pusiau nugriebtas |
113 |
|
|
|
|
|
|||||
|
pasterizuotas, 1,5–1,8 % riebumo |
11311 |
|
|
|
|
|
||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
||
|
sterilizuotas, 1,5–1,8 % riebumo |
11321 |
|
|
|
|
|
|
apdorotas UAT, 1,5–1,8 % riebumo |
11331 |
|
|
|
|
|
||
pasterizuotas, 2,5 % riebumo |
11312 |
|
|
|
|
|
||
sterilizuotas, 2,5 % riebumo |
11322 |
|
|
|
|
|
||
apdorotas UAT, 2,5 % riebumo |
11332 |
|
|
|
|
|
||
pasterizuotas, 1,0 % riebumo |
11313 |
|
|
|
|
|
||
sterilizuotas, 1,0 % riebumo |
11323 |
|
|
|
|
|
||
apdorotas UAT, 1,0 % riebumo |
11333 |
|
|
|
|
|
||
Nugriebtas, kurio riebumas ne daugiau kaip 0,5 % |
114 |
|
|
|
|
|
||
|
pasterizuotas |
1141 |
|
|
|
|
|
|
sterilizuotas |
1142 |
|
|
|
|
|
||
apdorotas UAT |
1143 |
|
|
|
|
|
||
Pasukos (be priedų) |
12 |
|
|
|
|
|
||
Grietinėlė |
13 |
|
|
|
|
|
||
|
ne daugiau kaip 29 % riebumo |
131 |
|
|
|
|
|
|
plakamoji, daugiau kaip 29 % riebumo |
132 |
|
|
|
|
|
||
grietinė |
133 |
|
|
|
|
|
||
Rauginti pieno gėrimai |
14 |
|
|
|
|
|
||
|
jogurtas su priedais |
1411 |
|
|
|
|
|
|
kefyras, rūgpienis su priedais |
1412 |
|
|
|
|
|
||
jogurtas be priedų |
1421 |
|
|
|
|
|
||
kefyras, rūgpienis be priedų |
1422 |
|
|
|
|
|
||
Kiti pieno gėrimai (pvz., šokoladinis pienas, pasukos su priedais) |
15 |
|
|
|
|
|
||
Kiti pieno produktai (pieno drebučiai, desertai, tortai, ledai ir pan.) |
16 |
|
|
|
|
|
||
|
valgomieji ledai |
161 |
|
|
|
|
|
|
Kiti produktai |
2 |
|
|
|
|
|
||
Sutirštintas pienas |
21 |
|
|
|
|
|
||
|
nesaldintas |
211 |
|
|
|
|
|
|
saldintas |
212 |
|
|
|
|
|
||
Sausi pieno produktai |
22 |
|
|
|
|
|
||
|
grietinėlės milteliai |
221 |
|
|
|
|
|
|
nenugriebto pieno milteliai |
222 |
|
|
|
|
|
||
pusiau nugriebto pieno milteliai |
223 |
|
|
|
|
|
||
nugriebto pieno milteliai |
224 |
|
|
|
|
|
||
pasukų milteliai |
225 |
|
|
|
|
|
||
kiti |
226 |
|
|
|
|
|
||
Sviestas ir kiti pieno riebalų produktai |
23 |
|
|
|
|
|
||
|
Sviestas, 80–90 % riebumo |
231 |
|
|
|
|
|
|
Lydytas sviestas |
232 |
|
|
|
|
|
||
Kiti pieno riebalų produktai |
233 |
|
|
|
|
|
||
|
tepamieji pieno riebalai, 62–80 % riebumo |
2331 |
|
|
|
|
|
|
lietuviškas „Valstiečių“ sviestas, 72 % riebumo |
23311 |
|
|
|
|
|
||
tepamieji riebalų mišiniai, 62–80 % riebumo |
2332 |
|
|
|
|
|
||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
||||
Sūriai |
24 |
|
|
|
|
|
||||
Sūriai (iš karvių pieno) |
2411 |
|
|
|
|
|
||||
Sūriai (visi) pagal kategorijas |
242 |
|
|
|
|
|
||||
|
minkšti |
2421 |
|
|
|
|
|
|||
pusminkščiai |
2422 |
|
|
|
|
|
||||
puskiečiai |
2423 |
|
|
|
|
|
||||
kieti |
2424 |
|
|
|
|
|
||||
labai kieti |
2425 |
|
|
|
|
|
||||
švieži (įskaitant varškės sūrius gaminamus iš varškės) |
2426 |
|
|
|
|
|
||||
varškė |
24261 |
|
|
|
|
|
||||
Lydytas sūris |
25 |
|
|
|
|
|
||||
Kazeinas (ir kazeinatai) |
26 |
|
|
|
|
|
||||
Išrūgos |
27 |
|
|
|
|
|
||||
|
skystos |
271 |
|
|
|
|
|
|||
sutirštintos |
272 |
|
|
|
|
|
||||
milteliai |
273 |
|
|
|
|
|
||||
laktozė |
274 |
|
|
|
|
|
||||
Kiti produktai (nenurodyti kitur) |
28 |
|
|
|
|
|
||||
Iš viso: |
|
|
|
|
|
|||||
III. Žaliavos pardavimas |
Kodas |
Kiekis, t |
Riebalų kiekis, t |
Baltymų kiekis, t |
Panaudota |
|||
nenugriebto pieno, t |
nugriebto pieno, t |
|||||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
||
Žalias karvių pienas |
1000 |
|
|
|
|
|
||
|
kitoms pieninėms |
10002 |
|
|
|
|
|
|
eksportas |
10003 |
|
|
|
|
|
||
|
į ES valstybes |
100031 |
|
|
|
|
|
|
į trečiąsias valstybes |
100032 |
|
|
|
|
|
||
Grietinėlė |
1300 |
|
|
|
|
|
||
|
kitoms pieninėms |
13001 |
|
|
|
|
|
|
eksportas |
13002 |
|
|
|
|
|
||
|
į ES valstybes |
130021 |
|
|
|
|
|
|
į trečiąsias valstybes |
130022 |
|
|
|
|
|
||
Nugriebtas pienas |
11400 |
|
|
|
|
|
||
|
grąžinimas ūkiams |
114001 |
|
|
|
|
|
|
kitoms pieninėms |
114002 |
|
|
|
|
|
||
eksportas |
114003 |
|
|
|
|
|
||
|
į ES valstybes |
1140031 |
|
|
|
|
|
|
į trečiąsias valstybes |
1140032 |
|
|
|
|
|
||
Pasukos |
1200 |
|
|
|
|
|
||
|
grąžinimas ūkiams |
12001 |
|
|
|
|
|
|
kitoms pieninėms |
12002 |
|
|
|
|
|
||
eksportas |
12003 |
|
|
|
|
|
||
|
į ES valstybes |
120031 |
|
|
|
|
|
|
į trečiąsias valstybes |
120032 |
|
|
|
|
|
||
Iš viso: |
|
|
|
|
|
|||
IV. Kitas panaudojimas |
Kodas |
Kiekis, t |
Riebalų kiekis, t |
Baltymų kiekis, t |
Panaudota |
|
nenugriebto pieno, t |
nugriebto pieno, t |
|||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Žalias karvių pienas |
10000 |
|
|
|
|
|
Grietinėlė |
13000 |
|
|
|
|
|
Nugriebtas pienas |
114000 |
|
|
|
|
|
Pasukos |
12000 |
|
|
|
|
|
Iš viso: |
|
|
|
|
|
Balansas (I – II – III – IV) |
Riebalų kiekis produkte, t |
Baltymų kiekis produkte, t |
Panaudota |
|
nenugriebto pieno, t |
nugriebto pieno, t |
|||
|
|
|
|
PASTABOS:
1. Teikiama už praėjusius metus iki gegužės 15 d.
2. Duomenys teikiami VĮ „Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras“ naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą IDIS. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu pienas@vic.lt arba faksu (8 37) 397108.
Įmonės vadovas ______________________ _______________________
(parašas) (vardas ir pavardė)
(Rengėjo nuoroda)
______________