STATISTIKOS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS GENERALINIS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL MAISTO PREKIŲ, VARTOJIMO PREKIŲ IR PASLAUGŲ MAŽMENINIŲ KAINŲ REGISTRAVIMO ANKETŲ FORMŲ PATVIRTINIMO

 

2006 m. lapkričio 28 d. Nr. DĮ-231

Vilnius

 

 

Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo (Žin., 1993, Nr. 54-1048; 1999, Nr. 114-3299) 12 straipsnio 2 dalies, Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų garantijų įstatymo (Žin., 1990, Nr. 30-711) nuostatas ir atsižvelgdamas į 1995 m. spalio 23 d. Tarybos reglamentą (EB) Nr. 2494/95 dėl suderintų vartotojų kainų indeksų (OL 1995 m. specialusis leidimas, 10 skyrius, 1 tomas, p. 39):

1. Tvirtinu pridedamas:

1.1. Maisto prekių mažmeninių kainų spalio mėnesį tyrimo anketos formą KA-12 (metinio periodiškumo);

1.2. Vartojimo prekių ir paslaugų mažmeninių kainų registravimo anketos formą KA-11 (mėnesinio periodiškumo).

2. Laikau netekusiais galios:

2.1. Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus 2004 m. spalio 20 d. įsakymą Nr. DĮ-188 „Dėl Maisto prekių mažmeninių kainų tyrimo registravimo anketos patvirtinimo“ (Žin., 2004, Nr. 156-5716);

2.2. Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus 2002 m. gruodžio 12 d. įsakymą Nr. 249 „Dėl Vartojimo prekių ir paslaugų kainų registravimo statistinės anketos patvirtinimo“.

 

 

 

GENERALINIS DIREKTORIUS                                                                   ALGIRDAS ŠEMETA

 

Statistikos departamento prie LRV                                                                                              Forma patvirtinta Statistikos departamento prie Lietuvos

Kainų statistikos skyriui                                                                                                                Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus

Gedimino pr. 29, 01500 Vilnius                                                                                                   2006 m. lapkričio 28 d. įsakymu Nr. DĮ-231

 

MAISTO PREKIŲ MAŽMENINIŲ KAINŲ 20_ M. SPALIO MĖNESĮ TYRIMO ANKETA

KA-12 METINĖ

 

 

 

Kainų klausėjas________________________________________________________________________________

                                  (Anketą pildžiusio asmens vardas ir pavardė)                         (Parašas)                   (Telefonas)               (Faksas)   (El. paštas)

Pasiteirauti:

Statistikos departamento tel.: (8 5) 236 4761, 236 4781; faks.: (8 5) 236 4791; el. p. Ramune.Keveniene@stat.gov.lt

______________

 

Maisto prekių mažmeninių kainų spalio

mėnesį tyrimo anketos KA-12 metinė

1 priedas

 

INFORMACIJA APIE MAISTO PREKIŲ MAŽMENINIŲ KAINŲ SPALIO MĖNESĮ STATISTINĮ TYRIMĄ

 

STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymas (Žin., 1993, Nr. 54-1048; 1999, Nr. 114-3299)

STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, APIMTIS IR TIKSLAS

Atrankinis tyrimas. Kainos tiriamos atrinktų teritorinių vienetų atrinktose prekybos įmonėse.

Tiriamasis laikotarpis – ataskaitinių metų spalio mėn.

Tyrimo tikslas – surinkti statistinius duomenis apie maisto prekių mažmenines kainas spalio mėn. ir gautų statistinių duomenų pagrindu apskaičiuoti vidutines mažmenines maisto prekių kainas šalyje bei laiku pateikti statistinę informaciją Tarptautinei darbo organizacijai.

STATISTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO LAIKAS IR VIETA

90–92 d. po ataskaitinio ketvirčio pabaigos leidinyje „Vartotojų ir gamintojų kainų indeksai“.

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis:

„Juridiniai asmenys privalo neatlygintinai teikti statistinius duomenis Oficialiosios statistikos darbų programai įgyvendinti“.

STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis:

„Oficialiosios statistikos duomenys, jeigu pagal juos tiesiogiai ar netiesiogiai galima identifikuoti respondentą, apie kurį ar kurio veiklos rezultatus buvo surinkti pirminiai statistiniai duomenys, yra konfidencialūs ir saugomi įstatymų nustatyta tvarka“.

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis:

„Fiziniai asmenys, įmonių, įstaigų ar organizacijų vadovai ir kiti atsakingi už oficialiosios statistikos duomenų rengimą ir teikimą asmenys, pažeidę šio įstatymo ir kitų su statistika susijusių teisės aktų reikalavimus, atsako pagal Lietuvos Respublikos įstatymus“.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis (Žin., 1992, Nr. 21-610; 2000, Nr. 54-1557):

„Statistinių duomenų nepateikimas nustatyta tvarka oficialiąją statistiką tvarkančioms institucijoms ir įstaigoms arba melagingų statistinių duomenų joms pateikimas užtraukia baudą nuo 500 iki 1000 Lt.

Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytus pažeidimus, užtraukia baudą nuo 3000 iki 6000 Lt.

Dokumentų, patvirtinančių pateiktus statistinius duomenis, nepateikimas oficialiąją statistiką tvarkančių institucijų ir įstaigų valstybės tarnautojams arba šių dokumentų nuslėpimas, taip pat minėtų valstybės tarnautojų teisėtų reikalavimų nevykdymas užtraukia baudą pareigūnams nuo 500 iki 1000 Lt“.

______________

 

Maisto prekių mažmeninių kainų spalio

mėnesį tyrimo anketos KA-12 metinė

2 priedas

 

PAAIŠKINIMAI MAISTO PREKIŲ MAŽMENINIŲ KAINŲ SPALIO MĖNESĮ TYRIMO ANKETAI KA-10 METINĖ PILDYTI

 

1. Maisto prekių mažmeninių kainų spalio mėn. tyrimo anketa KA-10 (toliau – anketa) parengta pagal Tarptautinės Darbo Organizacijos pateiktą maisto prekių sąrašą. Anketoje maisto prekių kainos registruojamos spalio mėn. Konkrečios ataskaitinių metų kainų registravimo dienos numatomos metinėje Teritorinių statistikos įstaigų statistikos darbų programoje, kuri patvirtinama Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (toliau – Statistikos departamento) generalinio direktoriaus įsakymu. Anketą pildo teritorinių statistikos įstaigų kainų klausėjai (toliau – klausėjas).

2. Maisto prekių kainos registruojamos tuo pačiu metu ir tose pačiose parduotuvėse, kuriose kiekvieną mėnesį registruojamos maisto prekių kainos vartotojų kainų indeksui apskaičiuoti. Jeigu kai kurių prekių parduotuvėse, atrinktose vartotojų kainoms tirti, nėra, reikia atrinkti kitas parduotuves maisto prekių kainoms registruoti.

3. Anketoje maisto prekės sugrupuotos pagal jų rūšis. Anketa skirta maisto prekių mažmeninėms kainoms vienoje parduotuvėje registruoti.

4. Anketos adreso dalies kairėje pusėje klausėjas turi įrašyti miesto, kuriame yra stebima įmonė, pavadinimą, Kainų statistikos skyriaus miestui suteiktą sąlyginį kodą, savo vardą ir pavardę. Anketos adreso dalies dešinėje pusėje reikia įrašyti prekybos įmonės rekvizitus: įmonės pavadinimą, jos adresą, telefono numerį, sąlyginį numerį (keturženklis skaičius iš įmonių kodų sąrašo Statistikos departamento internetinėje M-partner sistemoje).

5. Anketos A skiltyje nurodytas prekių eilės numeris.

6. Anketos B skiltyje nurodytas prekės pavadinimas.

7. Anketos C skiltyje nurodytas reikalaujamas matavimo vienetas, kurio kainą reikia registruoti ir kurio reikia pagal galimybę laikytis.

8. Pirmoji, antroji ir trečioji skiltys skirtos statistiniams duomenims apie prekės kainą ir stebimą matavimo vienetą įrašyti. Prekėms, kurių stebimas matavimo vienetas sutampa su reikalaujamu, kaina įrašoma į pirmąją skiltį. Jei parduodamos kitokio nei reikalaujama matavimo vieneto prekės (kito svorio, kitokios pakuotės ir t. t.), tai registruojama prekės stebimo matavimo vieneto kaina. Stebimas matavimo vienetas nurodomas antrojoje skiltyje, o stebimo matavimo vieneto kaina įrašoma trečiojoje skiltyje. Antrosios ir trečiosios skilčių nereikia pildyti, jei stebimas matavimo vienetas sutampa su reikalaujamu.

9. Skiltys nuo ketvirtosios iki aštuntosios skirtos prekei išsamiai aprašyti. Ketvirtojoje skiltyje reikia nurodyti kilmės šalį arba šalį gamintoją (pvz., Lietuva), penktojoje – įmonę gamintoją arba fasuotoją (pvz., AB „Vilniaus pergalė“), šeštojoje – prekės ženklą (pvz., „Sostinės“), septintojoje – pavadinimą (pvz., pieninis), aštuntojoje – pakuotę (pvz., folija ir popierius).

10. Paskutinėje, devintojoje skiltyje nurodomos kitos prekės charakteristikos ir pastabos, kurios, klausėjo nuomone, yra svarbios (pvz., be priedų). Jei parduotuvėje gerokai pasikeitė kaina, palyginti su praėjusiais metais spalio mėnesį užregistruota kaina, „Pastabų“ skiltyje būtina nurodyti kainos pasikeitimo priežastį.

11. Anketos pildymo pavyzdys. Registruojama sviesto kaina. Parduotuvėje parduodami po 200 g supakuotas „Dvaro“ sviestas. Pirmoji skiltis paliekama tuščia, nes stebimas matavimo vienetas nesutampa su reikalaujamu. Šiuo atveju stebimas matavimo vienetas (200 g) nurodomas antrojoje skiltyje, o stebimo matavimo vieneto kaina įrašoma trečiojoje skiltyje. Kompiuterinė programa vėliau ją perskaičiuos į reikalaujamą matavimo vieneto (1 kg) kainą. Ketvirtojoje skiltyje įrašome kilmės šalį – Lietuva, penktojoje skiltyje – įmonę gamintoją – Pasvalio sūrinė, šeštojoje skiltyje – prekės ženklą – Dvaro, septintojoje skiltyje – pakuotę – folija. Jei, palyginti su praėjusiais metais, parduotuvėje gerokai pasikeitė kaina, devintojoje, t. y., „Pastabų“ skiltyje, būtina nurodyti kainos pasikeitimo priežastį. Kai kuriais atvejais gali būti užpildytos ne visos skiltys. Pavyzdžiui, registruojant mėsos kainas nereikia nurodyti prekės ženklo, turgavietėse nebūtina nurodyti įmonės gamintojos ir pan.

______________

 

Maisto prekių mažmeninių kainų spalio

mėnesį tyrimo anketos KA-12 metinė

3 priedas

 

PREKIŲ APRAŠYMAS MAISTO PREKIŲ MAŽMENINIŲ KAINŲ SPALIO MĖNESĮ STATISTINIAM TYRIMUI

 

Prekės Nr.

Prekės pavadinimas

Prekės aprašymas

Neregistruoti kainų

Vnt.

 

Grūdų produktai

 

 

 

1.

Ilgagrūdžiai ryžiai

Ilgagrūdžiai, poliruoti, balti ryžiai, parduodami sveriami arba įpakuoti.

Iš anksto paruoštų, garintų ir pagardintų rūšių.

1 kg

2.

Kvietiniai miltai

Aukščiausios rūšies balti kvietiniai miltai, parduodami sveriami arba įpakuoti, gali būti pagerinti vitaminais.

 

1 kg

3.

Kvietiniai nesijoti (šveistiniai) miltai

Kvietiniai miltai su sėlenomis, parduodami sveriami arba įpakuoti.

 

1 kg

4.

Kukurūzų miltai

Kukurūzų miltai, geltoni arba balti, parduodami sveriami arba įpakuoti.

 

1 kg

5.

Kukurūzų sveiki grūdai

Sausi, sveiki, geltoni kukurūzų grūdai, atskirti nuo koto, tinkami virti, malti arba kitaip apdoroti, parduodami sveriami arba įpakuoti.

 

1 kg

6.

Avižiniai dribsniai

Avižiniai dribsniai, greitai suverdantys, dažniausiai parduodami pakuotėje.

Avižinių dribsnių, paruoštų valgyti be papildomo virimo, taip pat tirpių ir sumaišytų su vaisiais.

500 g

7.

Stambios manų kruopos (angl. cous cous)

Stambios manų kruopos kuskusui paruošti, parduodamos sveriamos arba įpakuotos.

 

1 kg

8.

Sorų grūdai

Sorų grūdai, parduodami sveriami arba įpakuoti.

 

1 kg

9.

Kvietinė duona:

 

 

 

a)

balta, supjaustyta riekėmis, įpakuota

a) forminė duona, tinka skrebučiams arba sumuštiniams, iškepta iš baltų kvietinių miltų, supjaustyta ir įpakuota. Jei vyrauja nesupjaustyta duona -nurodyti nesupjaustytos duonos kainą. Pastabose nurodyti, kokios duonos kaina registruojama: supjaustytos ar nesupjaustytos.

 

500 g

b)

balta, nesupjaustyta, neįpakuota

b) paprasta duona, iškepta iš 100% kvietinių miltų, dažniausiai parduodamos rūšies, šviežia, nesupjaustyta, neįpakuota.

Prancūziškojo batono tipo.

500 g

c)

prancūziškasis batonas

c) ilgas batonas, iškeptas iš 100% baltų kvietinių miltų, šviežias, nesupjaustytas, neįpakuotas.

Apibarstytų sezamo sėklomis arba kitaip pagardintų.

250 g

d)

batonas

d) iškeptas iš 100% kvietinių miltų, labiausiai perkama rūšis.

 

500 g

10.

Ruginė duona

Forminė duona, iškepta iš ruginių miltų, nesupjaustyta, neįpakuota.

Duonos su įvairiais prieskoniais.

500 g

11.

Tortiljos (kukurūziniai paplotėliai)

Iškeptos iš 100% kukurūzinių miltų ir vandens, gali būti su priedais, bet be kėlimo miltelių. Reikia pašildyti arba kepti. Parduodamos vienetais arba supakuotos po 10 vnt., šviežios arba šaldytos.

 

1 kg

12.

Sveriami, pagerinti trapieji sausainiai

Sausainiai be glajaus ar įdaro.

Cukriniu sausainiu pakeliuose, kuriu sudėtyje nėra sviesto.

250 g

13.

Kukurūzų dribsniai

Paprasti kukurūzų dribsniai (nurodyti pavadinimą ir šalį gamintoją).

Padengtų cukrumi ir pasaldintų, su razinomis.

500 g

14.

Košė kūdikiams

Iš anksto pagaminta košė kūdikiams grūdų miltų pagrindu, pakuojama kartoninėje dėžutėje, gali būti vitaminizuota, virti nebūtina.

 

250 g

15.

Spagečiai

Spagečiai, pagaminti iš kietųjų kviečių be kiaušinių, parduodami Įpakuoti.

Labai plonų spagečių (vermišėlių), spagečių su kiaušiniais, pagamintų ne iš kvietinių, o kitų rūšių miltų.

500 g

 

Mėsa, paukštiena, žuvis

 

 

 

16.

Jautienos kumpis be kaulo

Atpjauta užpakalinės kojos dalis, be kaulo, šviežia, tinka kepimui.

 

1 kg

17.

Jautiena troškinimui

Jautiena troškinimui, supjaustyta kubeliais arba juostelėmis iš įvairių skerdienos dalių, be kaulo, šviežia.

Maltos jautienos.

1 kg

18.

Jautiena

Šviežia jautiena, bet koks mėsos gabalas.

Maltos jautienos.

 

a)

kumpis su kaulu

 

 

1 kg

b)

nugarinė be kaulo

 

 

1 kg

19.

Sūdyta konservuota jautiena

Sūdyta jautiena skardinėse.

 

340 g

20.

Veršiena, kumpis

Atpjauta užpakalinės kojos dalis, be kaulo, šviežia, parduodama kepimui.

Labai plonų išpjovų „eskalopo“ tipo.

1 kg

21.

Ėriena, koja

Ėriuko koja, pasturgalis, su kaulu (žemutinė kaulo dalis pašalinta). Šviežios ar šaldytos mėsos kaina, žiūrint kuri labiausiai perkama, nurodyti.

 

1 kg

22.

Aviena troškinimui

Aviena troškinimui, supjaustyta kubeliais ar juostelėmis, iš įvairių skerdienos dalių, šviežia, gali būti su smulkiais kaulais.

 

1 kg

23.

Kiaulienos muštinis, nugarinė

Nugarinės vidurio išpjova, su kaulu, šviežia.

 

1 kg

24.

Kiauliena

Šviežia kiauliena, bet koks mėsos gabalas.

Maltos kiaulienos.

 

a)

kumpis su kaulu

 

 

1 kg

b)

nugarinė be kaulo

 

 

1 kg

25.

Virtas kumpis

Virtas kumpis be odos ir lašinių, be kaulo, supjaustytas.

Konservuoto kumpio.

500 g

26.

Įpakuotas bekonas

Kiaulienos šoninė su raumenų sluoksneliais, riebalų dalis nedidelė, be odos, supjaustyta, įpakuota.

Paprastos šoninės. Būtinai turi būti parašyta „bekonas“.

250 g

27.

Viščiukai broileriai

Viščiukai išdarinėti, be galvos ir kojų, tačiau gali būti su širdimi, kepenėlėmis ir skilveliu. Švieži ar šaldyti (nurodyti „Pastabų“ skiltyje).

 

1 kg

28.

Gyvos vištos

Perkamos turgavietėse.

 

1 kg

29.

Išdarinėtos antys

Šviežia antis, išdarinėta, be plunksnų ir vidurių.

 

1 kg

30.

Šviežios žuvys

 

 

1 kg

a)

gyvi karpiai

 

 

1 kg

b)

kuojos, plekšnės

 

 

1 kg

c)

menkės

 

 

1 kg

31.

Šaldytos menkės

Šaldytų menkių filė.

Atskirų porcijų ir menkės džiūvėsėliuose.

500 g

32.

Konservuotos sardinės aliejuje

Sardinės be galvų, su oda, aliejuje, skardinėse. Perkamiausios rūšies kaina.

Sardinėlių.

110 g

33.

Konservuotos skumbrės

Dideli skumbrių gabalai, didžioji dalis odos ir kaulų pašalinta, skardinėje su vandeniu.

Skumbrės konservų drebučiuose.

500 g

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

 

34.

Šviežias nenugriebtas karvių pienas

Šviežias karvių pienas, minimalus riebumas – 3,3%.

 

 

a)

pasterizuotas pienas 3,2% riebumo

a) pasterizuotas, gali būti homogenizuotas.

a) ilgai negendančio pieno. Jei parduodamas grąžinamojoje taroje, tai taros vertės neįskaityti.

1 l

b)

pasterizuotas pienas 3,5% riebumo

b) pasterizuotas, gali būti homogenizuotas.

b) ilgai negendančio pieno. Jei parduodamas grąžinamojoje taroje, tai taros vertės neįskaityti.

1 l

c)

nepasterizuotas pienas

c) nepasterizuotas, parduodamas taroje arba pilstomas (nurodyti riebumą).

c) jei parduodamas grąžinamojoje taroje, tai taros vertės neįskaityti.

1 l

35.

Karvių pieno milteliai

Karvės pieno milteliai skardinėje arba kitoje pakuotėje.

 

 

a)

nenugriebto pieno

a) nenugriebto pieno, minimalus riebumas – 3% (nurodyti riebumą).

a) pieno miltelių, skirtų tik kūdikių maistui.

500 g

b)

nugriebto pieno

b) nugriebto pieno, riebumas mažesnis nei 1% (nurodyti riebumą).

b) pieno miltelių, skirtų kūdikių maistui.

500 g

36.

Konservuotas karvių pienas

 

 

 

a)

sutirštintas be cukraus

a) sutirštintas be cukraus nenugriebtas pienas skardinėse, gali būti vitaminizuotas.

a) kondensuoto pieno su cukrumi.

400 g

b)

kondensuotas su cukrumi

b) kondensuotas su cukrumi nenugriebtas pienas skardinėse, 8%-9% riebumo. Jei riebumas kitoks – nurodyti.

b) sutirštinto be cukraus ir kondensuoto pieno.

400 g

37.

Pieno milteliai kūdikiams

Pieno milteliai, pasaldinti, skirti specialiai kūdikiams.

 

500 g

38.

Sūriai

 

 

 

a)

čederis

a) pasterizuotas natūralus aštrus čederio sūris, kietas, pagamintas iš nenugriebto karvės pieno, parduodamas įpakuotas arba sveriamas.

 

250 g

b)

mėlynųjų pelėsių

b) pusiau minkštas ant pelėsio subrandintas sūris su melsvo atspalvio pelėsiu, pagamintas iš karvės arba ožkos pieno (gorgonzola, danų mėlynasis ir t. t.), parduodamas sveriamas arba įpakuotas. Nurodyti perkamiausios rūšies kainą.

b) importuoto rokforo sūrio (iš avies pieno). Supjaustyto ar vakuume įpakuoto sūrio su mėlynaisiais pelėsiais.

250 g

c)

kitas

c) dažniausiai parduodamas sūris, pagamintas iš pieno, pagamintas Lietuvoje, 45%-50% riebumo.

 

250 g

39.

Sviestas

Šviežias, pasūdytas arba nepasūdytas sviestas, pagamintas iš karvės pieno, pasterizuotas.

Sviesto skardinėse, tepamo riebalų mišinio.

250 g

40.

Vanilininiai ledai

Vanilininiai ledai kartoninėje pakuotėje.

Produktų, į kurių sudėtį įeina mažesnio nei 10% riebumo pienas, kiaušiniai, riešutai, vaisiai, likeris arba šokoladas, atskirų porcijų.

0,5 l

 

Kiaušiniai

 

 

 

41.

Švieži vištų kiaušiniai

Rudi arba balti, kiaušinio svoris apytiksliai 60 g, gali būti parduodami įpakuoti po 6, 10 arba 12 vienetų arba neįpakuoti.

Daužtų kiaušinių ir su bet kokiomis kiaušinius apsaugančiomis priemonėmis.

12 vnt

42.

Švieži ančių kiaušiniai

Vidutinis kiaušinio svoris apie 70 g, parduodami įpakuoti arba neįpakuoti.

Daužtų kiaušinių ir su bet kokiomis kiaušinius apsaugančiomis priemonėmis.

12 vnt

 

Riebalai ir aliejus

 

 

 

43.

Margarinas

100% augalinės kilmės margarinas, pagamintas iš maišyto aliejaus.

Margarino, pagaminto vien tik iš aliejaus, tokio kaip kukurūzų ar dygminų aliejaus, minkšto ir dietinio margarino.

250 g

44.

Lydytas išvalytas sviestas „gi“ (angl. ghee)

Išvalytas sviestas, paruoštas iš karvės ar buivolės pieno.

Augalinės kilmės ir išvalyto sviesto, pagaminto ne iš karvės ar buivolės pieno.

1 kg

45.

Aliejus salotoms ir valgiui gaminti

Augalinės kilmės aliejus salotoms arba valgiui gaminti.

Jei parduodamas grąžinamoje taroje, tai taros vertės neįskaityti.

 

a)

augalinių aliejų mišinys

 

 

1 l

b)

žemės riešutų

 

 

1 l

c)

kukurūzų

 

 

1 l

d)

medvilnės

 

 

1 l

e)

palmių

 

 

1 l

f)

saulėgrąžų

 

 

1 l

g)

sojų pupelių

 

 

1 l

46.

Alyvuogių aliejus

100% grynas alyvuogių aliejus.

Jei parduodamas grąžinamoje taroje, tai taros vertės neįskaityti.

1 l

47.

Kiauliniai taukai

Gryni kiaulių taukai, pagaminti iš kiaulių lašinių, be jokių priemaišų.

 

500 g

 

Vaisiai ir daržovės

 

 

 

48.

Apelsinai

Nurodyti perkamiausios rūšies kainą. Jei parduodami tik mandarinai, nurodyti jų kainą.

 

1 kg

49.

Citrinos

Geltonos citrinos, bet kurios rūšies.

 

500 g

50.

Bananai

Švieži, prinokę, geltoni bananai.

 

1 kg

51.

Ananasai

 

 

 

a)

švieži

a) švieži ananasai su žieve.

 

1 kg

b)

konservuoti

b) konservuoti ananasai, supjaustyti, cukraus sirupe.

b) didelių ananasų gabalų savo sultyse.

822 g neto svoris

52.

Importiniai obuoliai

Vidutinio dydžio obuoliai.

 

1 kg

53.

Vynuogės

Šviežios žaliosios vynuogės, stora odele su kauliukais.

Vynuogių vynui, be kauliukų, mėlynųjų vynuogių.

1 kg

54.

Papajos

Šviežios, apvalios ir ovalios formos, prinokusios papajos.

Neprinokusių papajų, skirtų maistui gaminti.

1 kg

55.

Mangai

Švieži prinokę mangai, skirti valgymui.

Rūšių, naudojamų džemui, ir kt.

1 kg

56.

Kokosai

Švieži kokosai su lukštu, bet be žievės.

Žali ar neprinokę kokosai.

1 kg

57.

Žemės riešutai

 

 

 

a)

negliaudyti

a) kepinti, negliaudyti žemės riešutai, parduodami neįpakuoti.

a) žalių ir nekepintų žemės riešutų.

500 g

b)

gliaudyti

b) pakepinti žemės riešutai, pasūdyti, branduoliai be odelės, parduodami Įpakuoti arba neįpakuoti.

b) pakepintų žemės riešutų, maišytų su kitais riešutais, taip pat vakuuminėje pakuotėje.

100 g

58.

Bulvės

Bulvės, bet kokios rūšies.

Saldžiųjų bulvių ir batatų.

1 kg

59.

Svogūnai

Svogūnai maistui gaminti, vidutinio dydžio, bet kokios rūšies.

Žalių svogūnų laiškų.

1 kg

60.

Morkos

Šviežios vidutinio dydžio morkos, be lapų, bet kokios rūšies, parduodamos sveriamos arba maišelyje.

 

1 kg

61.

Kopūstai

Žalsvos, baltos arba raudonos kopūstų galvos.

 

1 kg

62.

Kininiai kopūstai

Švieži kininiai kopūstai, kūgio formos, su šviesiai žaliais lapais ir balta apačia, parduodami įpakuoti arba neįpakuoti.

 

1 kg

63.

Pomidorai

Švieži, stiprūs, prinokę pomidorai, parduodami sveriami.

Žalių ir vyšninių pomidorų.

1 kg

64.

Konservuota pomidorų tyrė

Pomidorų tyrė (pasta) skardinėje, naudojama kaip prieskonis.

 

70 g

65.

Šaldyti špinatai

įpakuoti šaldyti špinatai, įvairių rūšių.

 

400 g

66.

Baklažanai

Švieži baklažanai, vidutinio dydžio.

 

1 kg

67.

Žaliosios paprikos

Šviežios, tamsiai žalios, saldžios paprikos, vidutinio dydžio; tuščiavidurės su mažomis baltomis sėklelėmis.

Aitriųjų paprikų, raudonųjų, geltonųjų.

1 kg

68.

Džiovintos aitriosios paprikos

Džiovintos, sveikos aitriosios paprikos, aštrios, kūgio formos, apytiksliai 10 cm ilgio.

Šviežių, žalių ir maltų ankštinių pipirų.

1 kg

69.

Plantanai

Švieži, žali plantanai (bananų rūšis), naudojami maistui gaminti.

 

1 kg

70.

Bamijos

Šviežios, sveikos bamijos, nuo šviesiai žalios iki tamsiai žalios spalvos, vidutinio dydžio (parduotuvėje gali būti pavadinta: „briaunuotoji plaušenė“, „okra“).

 

1 kg

71.

Džiovintos baltos pupelės

Baltos džiovintos pupelės, parduodamos sveriamos arba įpakuotos.

Limos pupelių, sviestinių pupelių.

1 kg

72.

Sojų pupelių daigai

Šviežiai daigintos sojų pupelės, baltos, blankios žalios arba gelsvos spalvos.

 

1 kg

73.

Džiovintos pupuolės

Džiovintos sveikos pupuolės, išorinis viršutinis sluoksnis nepažeistas (parduotuvėje gali būti pavadintos „adzuki pupelėmis“).

 

1 kg

74.

Sojų varškė

Šviežia sojų varškė, pagaminta iš pertrintų sojų pupelių, vandens ir druskos, suformuota į plyteles, paplotėlius, gabaliukus, parduodama sveriama arba Įpakuota. Parduotuvėje gali būti pavadinta „tofu“.

 

250 g

75.

Džiovinti avinžirniai

Džiovinti avinžirniai, parduodami sveriami arba įpakuoti.

Skaldytų įprastų žirnių ir konservuotų avinžirnių.

1 kg

76.

Džiovinti skaldyti žirniai

Džiovinti geltoni skaldyti žirniai, parduodami sveriami arba įpakuoti.

Turkiškų žirnių.

1 kg

77.

Sausas daržovių sriubos mišinys

Daržovių mišinys, sausas, milteliais, pakeliuose, paruošti 4 porcijoms.

Sriubų su mėsa.

80 g

78.

Kūdikių maistas daržovių pagrindu

Kūdikių maistas stiklainyje arba skardinėje. Bet kokių daržovių arba daržovių mišinys. Kūdikiams, vyresniems nei 3 mėnesių.

Įvairių rūšių su mėsa.

200 g

 

Krakmolingi šakniavaisiai ir gumbavaisiai

 

 

 

79.

Manijokai (Cassava)

Švieži manijokai, parduodami gumbai, sveriami.

 

1 kg

80.

Saldžiosios bulvės

Šviežios saldžiosios bulvės, parduodamos sveriamos.

 

1 kg

81.

Valgomieji batatai

Švieži batatai, parduodami gumbai, sveriami.

 

1 kg

 

Cukrus

 

 

 

82.

Baltasis cukrus

Baltasis cukrus iš runkelių, parduodamas sveriamas arba įpakuotas.

Cukraus glajaus.

1 kg

 

Nealkoholiniai gėrimai

 

 

 

83.

Kava

 

Kavos be kofeino.

500 g

a)

pupelėmis

a) paskrudinta kava, pupelėmis, parduodama sveriama arba įpakuota.

 

 

b)

malta

b) vakuuminėje pakuotėje.

 

 

84.

Tirpi kava

Granuliuota tirpi kava, parduodama stikliniame indelyje arba skardinėje.

Individualių porcijų pakeliuose ir be kofeino.

250 g

85.

Juodoji arbata

Geros kokybės juodosios arbatos mišinys, perkamiausia rūšis, parduodama supakuota į maišelius kartoninėje dėžutėje. Dėžutėje 25-30 maišelių. Nurodyti prekės ženklą, šalį gamintoją, maišelių skaičių.

 

100 g

86.

Žalioji arbata

Žalioji arbata lapų pavidalo, bet kokios rūšies, parduodama Įpakuota.

Arbatos pakelių, miltelių ir bet kurios rūšies juodosios arbatos.

100 g

87.

Žaliųjų mėtų mišinys

Žaliųjų mėtų mišinys, parduodamas įpakuotas vienkartiniuose maišeliuose. „Pastabų“ skiltyje nurodyti pakelio svorį, maišelių skaičių.

 

100 g

88.

Nealkoholinis gėrimas, kolos ar apelsinų skonio

Lietuvoje pagamintas nealkoholinis gėrimas, kolos ar apelsinų skonio, gali būti parduodamas grąžinamame ar negrąžinamame butelyje. Nurodyti butelio talpą „Pastabų“ skiltyje.

Be cukraus ir dietinių rūšių. Jei parduodamas grąžinamoje taroje, tai taros vertės neįskaityti.

0,33 l

 

Alkoholiniai gėrimai

 

 

 

89.

Raudonasis stalo vynas

Raudonasis stalo vynas, sausas, alkoholio kiekis 10%-14%.

Putojančių arba rožinių ir spirituotų vynų. Jei parduodami grąžinamoje taroje, tai taros vertės neįskaityti.

1 l

90.

Alus

Lietuvoje pagamintas alus, alkoholio kiekis 3,2% arba daugiau, dažniausiai parduodamos rūšies, grąžinamame arba negrąžinamame butelyje. Nurodyti pavadinimą.

Jei parduodamas grąžinamoje taroje, tai taros vertės neįskaityti.

0,5 l

 

Kitos prekės

 

 

 

91.

Druska

Rupi joduota druska

 

250 g

92.

Konservuotas apelsinų marmeladas

Apelsinų marmeladas, pagamintas iš supjaustytų apelsinų ir cukraus, parduodamas stikliniame indelyje arba skardinėje.

Marmelado iš kitos rūšies vaisių, įvairių rūšių mišinio.

454 g

93.

Pieniškas šokoladas

Pieniško šokolado plytelė, įpakuota.

Šokolado su vaisiais, riešutais ir grūdais, taip pat su įdarais.

100 g

______________

 

______________

 

Vartojimo prekių ir paslaugų mažmeninių

kainų registravimo anketos KA-11 mėnesinė

1 priedas

 

INFORMACIJA APIE VARTOJIMO PREKIŲ IR PASLAUGŲ MAŽMENINIŲ KAINŲ STATISTINĮ TYRIMĄ

 

STATISTINIO TYRIMO TEISINIS PAGRINDAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymas (Žin., 1993, Nr. 54-1048; 1999, Nr. 114-3299);

Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų garantijų įstatymas (Žin., 1990, Nr. 30-711);

1995 m. spalio 23 d. Tarybos reglamentas (EB) Nr. 2494/95 dėl suderintų vartotojų kainų indeksų (OL 1995 m. specialusis leidimas, 10 skyrius, 1 tomas, p. 39).

STATISTINIO TYRIMO RŪŠIS, APIMTIS IR TIKSLAS

Tyrimo rūšis – atrankinis tyrimas.

Tyrimo apimtis – atrinktų vartojimo prekių ir paslaugų reprezentančių mažmeninės kainos tiriamos atrinktų teritorinių vienetų atrinktose prekybos ir paslaugų įmonėse.

Tiriamasis laikotarpis – kainos registruojamos kiekvieno ataskaitinio mėnesio 3–20 dienomis.

Tyrimo tikslas – rinkti statistinius duomenis apie vartojimo prekių ir paslaugų mažmenines kainas ir šių statistinių duomenų pagrindu skaičiuoti nacionalinį vartotojų kainų indeksą ir pagal metodologiją suderintą su Europos Sąjungos (ES) valstybėmis narėmis vartotojų kainų indeksą (SVKI). Kainų indeksai reikalingi infliacijai matuoti, makroekonominiams rodikliams skaičiuoti palyginamosiomis kainomis, ekonomikos raidai analizuoti, prognozėms rengti. SVKI taip pat naudojamas tarptautiniams palyginimams, Europos vartotojų kainų indeksui (apima 25 ES valstybes nares), pinigų sąjungos vartotojų kainų indeksui (apima 12 ekonominei ir pinigų sąjungai priklausančių valstybių) ir Europos ekonominės erdvės vartotojų kainų indeksui (apima 25 ES valstybes, Islandiją ir Norvegiją) skaičiuoti.

STATISTINĖS INFORMACIJOS PASKELBIMO LAIKAS IR VIETA

Šeštą darbo dieną ataskaitiniam laikotarpiui pasibaigus – pranešimas spaudai apie nacionalinį VKI „Vartotojų kainų indeksai“, http://www. stat. gov. lt;

Septintą darbo dieną ataskaitiniam laikotarpiui pasibaigus – pranešimas spaudai apie SVKI „Suderintas vartotojų kainų indeksas“, http://www. stat. gov. lt;

19–23 diena ataskaitiniam laikotarpiui pasibaigus – „Informacija apie vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokyčius“, http://www. stat. gov. lt;

90–92 diena ataskaitiniam ketvirčiui pasibaigus – leidinys „Vartotojų ir gamintojų kainų indeksai“.

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnio 2 dalis:

„Juridiniai asmenys privalo neatlygintinai teikti statistinius duomenis Oficialiosios statistikos darbų programai įgyvendinti.“

STATISTINIŲ DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnio 2 dalis:

„Oficialiosios statistikos duomenys, jeigu pagal juos tiesiogiai ar netiesiogiai galima identifikuoti respondentą, apie kurį ar kurio veiklos rezultatus buvo surinkti pirminiai statistiniai duomenys, yra konfidencialūs ir saugomi įstatymų nustatyta tvarka.“

STATISTINIŲ DUOMENŲ PATEIKIMO TVARKOS PAŽEIDIMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 17 straipsnis:

„Fiziniai asmenys, įmonių, įstaigų ar organizacijų vadovai ir kiti atsakingi už oficialiosios statistikos duomenų rengimą ir teikimą asmenys, pažeidę šio įstatymo ir kitų su statistika susijusių teisės aktų reikalavimus, atsako pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.“

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1732 straipsnis (Žin., 1992, Nr. 21-610; 2000, Nr. 54-1557):

„Statistinių duomenų nepateikimas nustatyta tvarka oficialiąją statistiką tvarkančioms institucijoms ir įstaigoms arba melagingų statistinių duomenų joms pateikimas užtraukia baudą nuo 500 iki 1000 Lt.

Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytus pažeidimus, užtraukia baudą nuo 3000 iki 6000 Lt.

Dokumentų, patvirtinančių pateiktus statistinius duomenis, nepateikimas oficialiąją statistiką tvarkančių institucijų ir įstaigų valstybės tarnautojams arba šių dokumentų nuslėpimas, taip pat minėtų valstybės tarnautojų teisėtų reikalavimų nevykdymas užtraukia baudą pareigūnams nuo 500 iki 1000 Lt.“

______________

 

Vartojimo prekių ir paslaugų mažmeninių

kainų registravimo anketos KA-11 mėnesinė

2 priedas

 

PAAIŠKINIMAI VARTOJIMO PREKIŲ IR PASLAUGŲ MAŽMENINIŲ KAINŲ REGISTRAVIMO ANKETAI KA-11 PILDYTI

 

1. Vartojimo prekių ir paslaugų mažmeninių kainų registravimo anketa KA-11 (toliau – anketa) parengiama ataskaitiniams metams remiantis Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (toliau – Statistikos departamentas) Kainų statistikos skyriaus specialistų sudarytu vartojimo prekių ir paslaugų reprezentančių sąrašu ir charakteristikų aprašymu. Anketa skirta metams prekių ir paslaugų kainoms kiekvieną mėnesį registruoti vienoje atrinktoje prekybos ar paslaugų įmonėje.

2. Adreso dalies kairėje pusėje kainų klausėjas (toliau – klausėjas) turi įrašyti miesto, kuriame yra stebima įmonė, pavadinimą, Kainų statistikos skyriaus miestui suteiktą sąlyginį kodą, savo vardą ir pavardę. Adreso dalies dešinėje pusėje reikia įrašyti prekybos ar paslaugų įmonės rekvizitus: įmonės pavadinimą, jos adresą, telefono numerį, sąlyginį numerį (keturženklis skaičius iš įmonių kodų sąrašo Statistikos departamento internetinėje M-partner sistemoje).

3. Anketos A skiltyje pateikti prekių ir paslaugų numeriai. Prekių ir paslaugų, sugrupuotų pagal rūšis, pavadinimai ir aprašymai pateikti anketos B skiltyje. Anketos C skiltyje sunumeruotos eilutės, skirtos prekės ar paslaugos stebimiems matavimo vienetams, kainoms, charakteristikoms įrašyti. Anketos D skiltyje nurodytas reikalaujamas matavimo vienetas, kurio kainą reikia registruoti.

4. Anketos pirmojoje skiltyje įrašoma ankstesnių metų gruodžio mėn. kaina už reikalaujamą ir stebimą matavimo vienetą. Likusios 2–13 skiltys skirtos statistiniams duomenims apie prekės ar paslaugos kainas, jų pasikeitimo priežastims kas mėnesį įrašyti.

5. Kiekvienoje skiltyje, skirtoje kainoms registruoti, vienos prekės ar paslaugos statistiniams duomenims ir aprašymui įrašyti skirtos trys eilutės. Prekės ar paslaugos, kurios stebimas matavimo vienetas sutampa su reikalaujamu matavimo vienetu, kaina įrašoma į pirmąją eilutę. Jeigu ataskaitinį mėnesį užregistruota kaina, lyginant su ankstesnio mėnesio kaina, pasikeitė, šalia kainos klausėjas turi įrašyti kainų pasikeitimo priežasties sutartinį kodą iš Kainų statistikos skyriaus parengto kainų pasikeitimo priežasčių kodų sąrašo. Jei matavimo vienetas skiriasi nuo reikalaujamo, tai registruojama prekės stebimo vieneto kaina. Stebimas matavimo vienetas ir kaina už jį įrašoma į ataskaitinio mėnesio skilties antrąją eilutę. Stebimo matavimo vieneto kainą reikia perskaičiuoti už reikalaujamą matavimo vienetą ir nurodyti ją pirmojoje eilutėje. Anketos trečioji eilutė skirta papildomam prekės ar paslaugos aprašymui. Aprašant prekę ar paslaugą reikia nurodyti kilmės šalį arba šalį gamintoją, įmonę gamintoją arba fasuotoją, prekės ženklą, artikulą, pavadinimą, kitas svarbias prekės charakteristikas – pakuotės rūšį, sudėtį, spalvą, modelį, technines charakteristikas, talpą, matmenis ir pan. Charakteristikos priklauso nuo konkrečios prekės ar paslaugos pobūdžio. Papildomas aprašymas būtinas tam, kad kitą mėnesį apsilankęs įmonėje klausėjas ar kitas jį pakeitęs darbuotojas galėtų lengvai pagal anketoje nurodytas prekės ar paslaugos charakteristikas identifikuoti prekę ar paslaugą ir užregistruoti jos kainą. Ypač svarbu kuo išsamiau aprašyti atrinktą prekę tada, kai ji šiek tiek neatitinka anketoje pateikto aprašymo. Išsamus aprašymas padės Kainų statistikos skyriaus specialistams nustatyti, ar galima registruoti tokios prekės kainą. Kiekvieną mėnesį reikia tikrinti, ar prekė, kurios kaina registruojama, atitinka pradinį prekės aprašymą, ar nepasikeitė jos charakteristikos. Jei prekės charakteristikos pasikeitė, trečiojoje eilutėje reikia pažymėti visas naujas prekės charakteristikas. Čia taip pat galima išsamiau aprašyti ir kainos pasikeitimo priežastį.

6. Toliau pateikiami anketos pildymo pavyzdžiai.

6.1. Pirmas anketos pildymo pavyzdys. Registruojama šaldytų jūrų lydekų kaina. Šios prekės nurodytas reikalaujamas matavimo vienetas yra 1 kg (1 kg = 1000 g). Ataskaitinį mėnesį parduotuvėje parduodamos po 700 g supakuotos šaldytos jūrų lydekos. Šiuo atveju stebimas matavimo vienetas nesutampa su reikalaujamu. Stebimas matavimo vienetas ir kaina už stebimą matavimo vienetą turi būti nurodyti antrojoje eilutėje. Pirmojoje eilutėje turi būti įrašyta perskaičiuota kaina už reikalaujamą matavimo vienetą, t. y. už 1 kg.

Pateikiame anketos pildymo pavyzdį. Statistiniai duomenys, kuriuos įrašo klausėjas, pavyzdyje parodyti pasvirusiu ir paryškintu šriftu.

 

Prekės, paslaugos Nr.

Prekės, paslaugos pavadinimas, aprašymas

Eilutės Nr.

Reikalaujamas matavimo vnt.

Ankstesnių metų gruodis

Sausis

Vasaris

A

B

C

D

1

2

3

749

Saldytos jūrų lydekos

1

1 kg

8,29

 

9,30

A

9,45

A

2

700 g

5,80

700 g

6,51

1 kg

9,45

3

Argentina,

UAB „Salų žuvys“

 

Argentina,

UAB „Jolanta“

 

6.2. Kaina, perskaičiuota už reikalaujamą matavimo vienetą, atkertama iki trijų ženklų po kablelio ir suapvalinama iki dviejų ženklų po kablelio pagal matematines taisykles:

 

• Jei po dešimtainio skyriaus, iki kurio apvaliname, eina skaitmuo, didesnis už 5 arba lygus 5, tai apvalindami padidiname tą skyrių vienetu.

• Jei po dešimtainio skyriaus, iki kurio apvaliname, lieka skaitmuo, mažesnis už 5, tai apvalindami to skyriaus nekeičiame.

 

6.3. Pateikiame pavyzdžių, kaip reikia perskaičiuoti stebimo matavimo vieneto kainą norint gauti kainą už reikalaujamą matavimo vienetą, ir kelis kainų apvalinimo atvejus.

1 pavyzdys. Reikia registruoti 400 g poliruotų ryžių virimo maišeliuose kainą. Parduotuvėje parduodami išfasuoti po 500 g poliruoti ryžiai virimo maišeliuose. Sausio mėn. jie kainavo 2,20 Lt. Užregistruota stebimo svorio kaina perskaičiuojama į reikalaujamo svorio kainą:

 

2,20 Lt – 500 g

x          – 400 g

x = 2,20: 500 * 400 = 1,760 Lt.

 

Suapvalinta 400 g poliruotų ryžių virimo maišeliuose kaina yra 1,76 Lt.

 

2 pavyzdys. Reikia registruoti 1 kg perlinių kruopų kainą. Parduotuvėje parduodamos perlinės kruopos išfasuotos po 800 g.

1 atvejis. 800 g perlinių kruopų kainuoja 0,73 Lt. Užregistruota stebimo svorio kaina perskaičiuojama į reikalaujamo svorio kainą:

 

1 kg = 1000 g

0,73 Lt – 800 g

x          – 1000 g

x = 0,73: 800 * 1000 = 0,9125 Lt.

 

Kaina atkertama iki trijų ženklų po kablelio (0,912 Lt) ir suapvalinama iki dviejų ženklų po kablelio pagal matematines apvalinimo taisykles. Suapvalinta 1 kg perlinių kruopų kaina yra 0,91 Lt.

 

2 atvejis. 800 g perlinių kruopų kainuoja 0,74 Lt. Užregistruota stebimo svorio kaina perskaičiuojama į reikalaujamo svorio kainą:

 

0,74 Lt – 800 g

x          – 1000 g

x = 0,74: 800 * 1000 = 0,925 Lt.

 

Kaina suapvalinama iki dviejų ženklų po kablelio pagal matematines apvalinimo taisykles. Suapvalinta 1 kg perlinių kruopų kaina yra 0,93 Lt.

 

3 atvejis. 800 g perlinių kruopų kainuoja 0,75 Lt. Užregistruota stebimo svorio kaina perskaičiuojama į reikalaujamo svorio kainą:

 

0,75 Lt – 800 g

x          – 1000 g

x = 0,75: 800 * 1000 = 0,9375 Lt.

 

Kaina atkertama iki trijų ženklų po kablelio (0,937 Lt) ir suapvalinama iki dviejų ženklų po kablelio pagal matematines apvalinimo taisykles. Suapvalinta 1 kg perlinių kruopų kaina yra 0,94 Lt.

 

6.4. Antras anketos pildymo pavyzdys. Registruojama nagų lako kaina. Jos stebimas matavimo vienetas sutampa su reikalaujamu. Pateikiame anketos pildymo pavyzdį.

 

Prekės, paslaugos Nr.

Prekės, paslaugos pavadinimas, aprašymas

Eilutės Nr.

Reikalaujamas matavimo vnt.

Ankstesnių metų gruodis

Sausis

Vasaris

A

B

C

D

1

2

3

804

Nagų lakas, 7–10 ml

1

1 flakonas

4,99

 

4,99

 

10,00

H

2

 

 

 

 

 

 

3

Lenkija, Belaton,

Delia,

10 ml

 

Suomija,

Lumene,

10 ml

 

6.5. Trečias anketos pildymo pavyzdys. Registruojama moteriško pusvilnonio audinio klasikinio stiliaus kostiumėlio kaina. Jo aprašyme pažymėta, kad kostiumėlio audinyje gali būti 50 procentų vilnos ir iki 50 procentų kito pluošto, švarkas turi būti ilgomis rankovėmis su pamušalu, sijonas vidutinio ilgio su pamušalu. Pateikiame detalaus prekės aprašymo, kurį klausėjas turi nurodyti trečiojoje eilutėje, pavyzdį. Jei parduotuvėje atskirai nurodomos sijono ir švarko kainos, jas taip pat reikia įrašyti. Panašiai aprašomos ir kitos prekės.

 

Prekės, paslaugos Nr.

Prekės, paslaugos pavadinimas, aprašymas

Eilutės Nr.

Reikalaujamas matavimo vnt.

Ankstesnių metų gruodis

Sausis

Vasaris

A

B

C

D

1

2

3

178

Moteriškas pusvilnonio audinio (gali būti iki 50% kito pluošto) klasikinio stiliaus kostiumėlis (švarkas ilgomis rankovėmis, sijonas vidutinio ilgio, su pamušalu)

1

vnt.

379,00

 

379,00

 

341,10

A

2

 

 

 

 

 

 

3

Lietuva, AB „Lelija“, Lisa, Mod. 5551, languotas, 60% vilnos, 36% poliesterio, 4% elastano

 

10% nuolaida

______________