LIETUVOS RESPUBLIKOS
CUKRAUS IR PERDIRBTŲ PRODUKTŲ ATSARGŲ DEKLARAVIMO IR PERTEKLINIŲ ATSARGŲ VIENKARTINIO APMOKESTINIMO
Į S T A T Y M A S
2004 m. balandžio 27 d. Nr. IX-2178
Vilnius
1 straipsnis. Įstatymo tikslas ir paskirtis
1. Šis Įstatymas reglamentuoja cukraus bei perdirbtų produktų atsargų deklaravimo ir cukraus bei perdirbtų produktų perteklinių atsargų vienkartinio mokesčio (toliau – mokestis už perteklines atsargas) mokėjimo tvarką, kontrolę ir atsakomybę už šio Įstatymo pažeidimą.
2 straipsnis. Pagrindinės šio Įstatymo sąvokos
1. Produktas – Lietuvos Respublikos teritorijoje laisvai cirkuliuojantys cukrus, izogliukozė, fruktozė arba vienas iš perdirbtų produktų, nurodytų šio Įstatymo 1 priede.
2. Produkto atsargos – atsargų deklaravimo subjektui nuosavybės teise priklausantis produkto kiekis.
3. Produkto atsargų deklaravimo subjektas (toliau – atsargų deklaravimo subjektas) – fizinis arba juridinis asmuo, kuris verčiasi ūkine komercine veikla Lietuvos Respublikoje ir kuriam nuosavybės teise priklauso cukraus, izogliukozės, fruktozės atsargos, kurios 2004 m. gegužės 1 d. sudarys daugiau kaip 500 kg (atskirai cukraus, izogliukozės arba fruktozės), arba perdirbtų produktų atsargos, sudarančios daugiau kaip 1000 kg kiekvieno perdirbto produkto.
4. Produkto atsargų susidarymo objektyvios aplinkybės – Žemės ūkio ministerijos nustatytos aplinkybės, kurios sąlygojo atsargų, viršijančių 2000–2003 m. laikotarpio gegužės 1 d. duomenimis turėtų produkto atsargų aritmetinį vidurkį, susidarymą.
5. Produkto normalios atsargos – 2000–2003 m. laikotarpiu gegužės 1 dienos duomenimis turėtų produkto atsargų aritmetinis vidurkis.
3 straipsnis. Produkto atsargų deklaravimo ir produkto perteklinių atsargų nustatymo tvarka
1. Atsargų deklaravimo subjektai deklaruoja 2000 m. gegužės 1 d., 2001 m. gegužės 1 d., 2002 m. gegužės 1 d., 2003 m. gegužės 1 d. ir 2004 m. gegužės 1 d. jiems nuosavybės teise priklausiusias produkto atsargas.
2. Atsargų deklaravimo subjektai iki 2004 m. birželio 1 d. Žemės ūkio ministerijai pateikia užpildytą cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaraciją.
3. Cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaracijos formą, jos pildymo ir pateikimo tvarką nustato Žemės ūkio ministerija.
4. Produkto perteklines atsargas apskaičiuoja ir nurodo deklaracijoje atsargų deklaravimo subjektas. Kartu su deklaracija pateikiami dokumentai, įrodantys, kad produkto perteklinės atsargos susidarė dėl objektyvių aplinkybių.
5. Produkto perteklines atsargas, susidariusias dėl objektyvių aplinkybių, įvertina Vyriausybės sudaryta tarpžinybinė komisija.
4 straipsnis. Produkto perteklinių atsargų pašalinimas
1. Atsargų deklaravimo subjektai produkto perteklines atsargas privalo iki 2005 m. balandžio 30 d. savo lėšomis pašalinti iš Bendrijos rinkos. Cukraus ar izogliukozės perteklinės atsargos pašalinamos tokiais būdais:
2. Atsargų deklaravimo subjektai iki 2005 m. gegužės 15 d. pateikia Žemės ūkio ministerijai arba jos įgaliotai institucijai dokumentus, įrodančius, kad produkto perteklinės atsargos yra pašalintos iš Bendrijos rinkos.
3. Kai yra pašalinamos cukraus ir izogliukozės perteklinės atsargos šio straipsnio 1 dalies 1 punkte nustatytu būdu, atsargų deklaravimo subjektai privalo pateikti šiuos atsargų pašalinimą įrodančius dokumentus:
1) eksporto licencijas, išduotas pagal 2000 m. birželio 9 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 1291/2000, nustatantį bendrąsias išsamias taisykles dėl importo ir eksporto licencijų bei sertifikatų su iš anksto nustatyta kompensacija sistemos taikymo žemės ūkio produktams ir 1995 m. birželio 27 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 1464/95 dėl specialių išsamių taisyklių, reglamentuojančių importo ir eksporto licencijų sistemos taikymą cukraus sektoriuje;
5 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas objektas
6 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas tarifas ir bazė
7 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas mokėtojai
8 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas apskaičiavimo, deklaravimo ir mokėjimo tvarka
1. Atsargų deklaravimo subjektai, 2005 m. gegužės 1 d. turintys produkto perteklinių atsargų arba nepateikę dokumentų, nurodytų šio Įstatymo 4 straipsnio 2 ir 3 dalyse, iki 2005 m. birželio 1 d. teritorinei valstybinei mokesčių inspekcijai, kurioje jie yra registruoti, pateikia užpildytą mokesčio už perteklines cukraus ir perdirbtų produktų atsargas deklaraciją.
2. Mokesčio už perteklines cukraus ir perdirbtų produktų atsargas deklaracijos formą ir jos užpildymo tvarką nustato Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos.
3. Atsargų deklaravimo subjektai deklaracijoje apskaičiuotą mokestį už perteklines atsargas sumoka iki 2005 m. rugsėjo 1 d.
9 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas įskaitymas
10 straipsnis. Produkto atsargų deklaravimo, mokesčio už perteklines atsargas apskaičiavimo ir mokėjimo kontrolė
1. Atsargų deklaravimo subjektų, turinčių produkto perteklinių atsargų, duomenis, pateiktus mokesčio už perteklines cukraus ir perdirbtų produktų atsargas deklaracijoje, kontroliuoja (nustato, ar atitinka tvarkomos apskaitos duomenis) Valstybinė mokesčių inspekcija.
2. Atsargų deklaravimo subjektų, turinčių produkto normalių atsargų, duomenis, pateiktus cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaracijoje, kontroliuoja (nustato, ar atitinka tvarkomos apskaitos duomenis) Valstybinė mokesčių inspekcija. Žemės ūkio ministerija iki 2004 m. lapkričio 1 d. pateikia Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Finansų ministerijos atsargų deklaravimo subjektų, turinčių produkto normalių atsargų, cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaracijas.
11 straipsnis. Informacijos teikimas
1. Žemės ūkio ministerija iki 2004 m. liepos 31 d. pateikia Europos Komisijai informaciją, nurodytą Reglamento 8 straipsnio 2 dalyje.
2. Žemės ūkio ministerija iki 2005 m. liepos 31 d. pateikia Europos Komisijai informaciją apie perteklinių atsargų pašalinimą iš Bendrijos rinkos pagal Reglamento 7 straipsnio 1 dalį.
12 straipsnis. Mokesčių administravimo įstatymo taikymas administruojant mokestį už perteklines atsargas
Kiek šis Įstatymas nenustato kitaip, mokesčiui už perteklines atsargas administruoti taikomos Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymo nustatytos procedūros, tai yra šis mokestis administruojamas tokia pat tvarka kaip ir Mokesčių administravimo įstatyme nustatyti mokesčiai, tarp jų mokesčių apskaičiavimas, deklaravimas ir sumokėjimas, grąžinimas (įskaitymas), išieškojimas ir jo užtikrinimo priemonių taikymas, mokėjimo kontrolė, baudų skyrimas bei skundų dėl neteisėtų mokesčių administratoriaus veiksmų nagrinėjimo procedūrų taikymas.
13 straipsnis. Baigiamosios nuostatos
1. Šis Įstatymas, išskyrus šio straipsnio 2 dalį, įsigalioja nuo Lietuvos Respublikos įstojimo į Europos Sąjungą dienos.
Lietuvos Respublikos
cukraus ir perdirbtų produktų
atsargų deklaravimo ir
perteklinių atsargų vienkartinio
apmokestinimo įstatymo
1 priedas
PRODUKTŲ APIBRĖŽIMAI
1. „Cukrus“ reiškia:
2. „Izogliukozė“ reiškia produktą pagal KN kodus 1702 30 10, 1702 40 10, 1702 60 10, 1702 90 30, 2106 90 30;
4. „Perdirbti produktai“ reiškia produktus, kurie gauti perdirbus žemės ūkio produktus ir kurie turi daugiau kaip 10 procentų pridėtojo cukraus, pagal KN kodus:
KN kodas |
Prekės aprašymas |
Cukraus kiekis proc.(*) |
0402 |
Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
|
– miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas didesnis kaip 1,5% masės: |
|
0402 29 |
– – kiti: |
|
|
– – – kurių riebumas ne didesnis kaip 27% masės: |
|
0402 29 11 |
– – – – specialus pienas, skirtas kūdikiams, sandariai uždarytose pakuotėse, kurių neto masė ne didesnė kaip 500 g, riebumas didesnis kaip 10% masės |
27 |
|
– – – – kiti: |
|
0402 29 15 |
– – – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
38 |
0402 29 19 |
– – – – – kiti |
35 |
|
– – – kurių riebumas didesnis kaip 27% masės: |
|
0402 29 91 |
– – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
38 |
0402 29 99 |
– – – – kiti |
38 |
|
– kiti: |
|
0402 99 |
– – kiti: |
|
|
– – – kurių riebumas ne didesnis kaip 9,5% masės: |
|
0402 99 11 |
– – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
43 |
0402 99 19 |
– – – – kiti |
43 |
|
– – – kurių riebumas didesnis kaip 9,5%, bet ne didesnis kaip 45% masės: |
|
0402 99 31 |
– – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
43 |
0402 99 39 |
– – – – kiti |
|
|
– – – kurių riebumas didesnis kaip 45% masės: |
|
0402 99 91 |
– – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
43 |
0402 99 99 |
– – – – kiti |
43 |
0403 |
Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
0403 10 |
– jogurtas: |
|
|
– – nearomatizuotas, į kurį nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
|
– – – kitas, kurio riebumas: |
|
0403 10 31 |
– – – – ne didesnis kaip 3% masės |
32 |
0403 10 33 |
– – – – didesnis kaip 3%, bet ne didesnis kaip 6% masės |
35 |
0403 10 39 |
– – – – didesnis kaip 6% masės |
34 |
0403 90 |
– kiti: |
|
|
– – nearomatizuoti, į kuriuos nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
|
– – – miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai: |
|
|
– – – – kiti, kurių riebumas: |
|
0403 90 31 |
– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės |
27 |
0403 90 33 |
– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės |
27 |
0403 90 39 |
– – – – – didesnis kaip 27% masės |
27 |
|
– – – kiti: |
|
|
– – – – kiti, kurių riebumas: |
|
0403 90 61 |
– – – – – ne didesnis kaip 3% masės |
43 |
0403 90 63 |
– – – – – didesnis kaip 3%, bet ne didesnis kaip 6% masės |
43 |
0403 90 69 |
– – – – – didesnis kaip 6% masės |
43 |
|
– – aromatizuoti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
|
– – – kiti, kurių riebumas: |
|
0403 90 91 |
– – – – ne didesnis kaip 3% masės |
20 |
0403 90 93 |
– – – – didesnis kaip 3%, bet ne didesnis kaip 6% masės |
20 |
0403 90 99 |
– – – – didesnis kaip 6% masės |
20 |
0404 |
Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
0404 10 |
– išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
|
– – miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai: |
|
|
– – – kiti, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis (azoto kiekis x 6,38): |
|
|
– – – – ne didesnis kaip 15% masės, o riebumas: |
|
0404 10 26 |
– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės |
20 |
0404 10 28 |
– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės |
27 |
0404 10 32 |
– – – – – didesnis kaip 27% masės |
27 |
|
– – – – didesnis kaip 15% masės, o riebumas: |
|
0404 10 34 |
– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės |
27 |
0404 10 36 |
– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės |
27 |
0404 10 38 |
– – – – – didesnis kaip 27% masės |
27 |
|
– – kitos: |
|
|
– – – kiti, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis (azoto kiekis x 6,38): |
|
|
– – – – ne didesnis kaip 15% masės, o riebumas: |
|
0404 10 72 |
– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės |
43 |
0404 10 74 |
– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės |
43 |
0404 10 76 |
– – – – – didesnis kaip 27% masės |
43 |
|
– – – – didesnis kaip 15% masės, o riebumas: |
|
0404 10 78 |
– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės |
43 |
0404 10 82 |
– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės |
43 |
0404 10 84 |
– – – – – didesnis kaip 27% masės |
43 |
0404 90 |
– kiti: |
|
|
– – kiti, kurių riebumas: |
|
0404 90 81 |
– – – ne didesnis kaip 1,5% masės |
35 |
0404 90 83 |
– – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės |
35 |
0404 90 89 |
– – – didesnis kaip 27% masės |
35 |
0811 |
Vaisiai ir riešutai, nevirti arba išvirti garuose ar vandenyje, sušaldyti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
0811 10 |
– braškės ir žemuogės: |
|
|
– – į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
0811 10 11 |
– – – cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės |
20 |
0811 10 19 |
– – – kitos |
20 |
0811 20 |
– avietės, gervuogės, šilauogės, loganberijos (loganberries): |
|
|
juodieji, baltieji arba raudonieji serbentai ir agrastai: |
|
|
– – į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
0811 20 11 |
– – – cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės |
20 |
0811 20 19 |
– – – kiti |
20 |
0811 90 |
– – kiti: |
|
|
– – į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
|
– – – cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės: |
|
0811 90 11 |
– – – – atogrąžų vaisiai ir atogrąžų riešutai |
20 |
0811 90 19 |
– – – – kiti |
20 |
1704 |
Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos: |
|
1704 10 |
– kramtomoji guma su cukraus apvalkalu arba be jo: |
|
|
– – kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60% masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu): |
|
1704 10 11 |
– – – juostelių pavidalo guma |
58 |
1704 10 19 |
– – – kita |
58 |
|
– – kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 60% masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu): |
|
1704 10 91 |
– – – juostelių pavidalo guma |
70 |
1704 10 99 |
– – – kita |
70 |
1704 90 |
– kiti: |
|
1704 90 10 |
– – saldišaknės ekstraktas, kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10% masės sacharozės, bet nėra kitų medžiagų priedų |
70 |
1704 90 30 |
– – baltasis šokoladas |
45 |
|
– – kiti: |
|
1704 90 51 |
– – – konditerinės masės, įskaitant marcipaną, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kg |
60 |
1704 90 55 |
– – – pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio |
60 |
1704 90 61 |
– – – su cukraus apvalkalu |
60 |
|
– – – kiti: |
|
1704 90 65 |
– – – – konditerijos gaminiai-guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą |
60 |
1704 90 71 |
– – – – saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti |
60 |
1704 90 75 |
– – – – kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto (irisai), karamelės ir panašūs saldainiai |
60 |
|
– – – – kiti: |
|
704 90 81 |
– – – – – presuotos tabletės |
60 |
1704 90 99 |
– – – – – kiti |
60 |
1806 |
Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos: |
|
1806 10 |
– kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių: |
|
1806 10 20 |
– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 5%, bet mažiau kaip 65% masės |
60 |
1806 10 30 |
– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 65%, bet mažiau kaip 80% masės |
75 |
1806 10 90 |
– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 80% masės |
90 |
1806 20 |
– kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kito pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kg: |
|
1806 20 10 |
– – kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto arba kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
35 |
1806 20 30 |
– – kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 25% masės, bet mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
35 |
|
– – kiti: |
|
1806 20 50 |
– – – kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18% masės kakavos sviesto |
35 |
1806 20 70 |
– – – pieniško šokolado trupiniai |
35 |
1806 20 80 |
– – – šokolado aromatą turinčios glazūros |
35 |
1806 20 95 |
– – – kiti |
35 |
|
– kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą: |
|
1806 31 00 |
– – įdaryti |
35 |
1806 32 |
– – neįdaryti: |
|
1806 32 10 |
– – – su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais |
20 |
1806 32 90 |
– – – kiti |
35 |
1806 90 |
– kiti: |
|
|
– – šokoladas ir šokolado produktai: |
|
|
– – – šokoladas, įdarytas arba neįdarytas: |
|
1806 90 19 |
– – – – kitas |
35 |
|
– – – kiti: |
|
1806 90 31 |
– – – – įdaryti |
35 |
1806 90 39 |
– – – – neįdaryti |
35 |
1806 90 50 |
– – konditerijos gaminiai iš cukraus ir jų pakaitalai, pagaminti iš cukraus pakaitalų, turintys kakavos |
35 |
1806 90 60 |
– – tepiniai su kakava |
35 |
1806 90 70 |
– – gaminiai su kakava, vartojami gėrimų gamyboje |
35 |
1901 |
Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40% masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5% masės, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
1901 10 00 |
– maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes |
33 |
1901 20 00 |
– mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai |
30 |
1901 90 |
– kiti: |
|
|
– – salyklo ekstraktas: |
|
1901 90 11 |
– – – kurio sudėtyje esančio sausojo ekstrakto kiekis sudaro ne mažiau kaip 90% masės |
25 |
|
– – kiti: |
|
1901 90 91 |
– – – kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba yra mažiau kaip 1,5% pieno riebalų, 5% sacharozės (įskaitant invertuotąjį cukrų) arba izogliukozės, 5% gliukozės arba krakmolo, išskyrus miltelių pavidalo maisto produktus, iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose |
33 |
1905 |
Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai: |
|
1905 20 |
– meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai: |
|
1905 20 10 |
– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro mažiau kaip
30% masės |
25 |
1905 20 30 |
– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 30%, bet mažiau kaip 50% masės |
45 |
1905 20 90 |
– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 50% masės |
65 |
|
– saldūs sausainiai; vafliai ir sausblyniai: |
|
1905 31 |
– – saldūs sausainiai: |
|
|
– – – visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos: |
|
1905 31 11 |
– – – – tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g |
27 |
1905 31 19 |
– – – – kiti |
20 |
|
– – – kiti: |
|
1905 31 |
– – – – kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8% masės pieno riebalų |
27 |
|
– – – – kiti: |
|
1905 31 91 |
– – – – – sluoksniuoti sausainiai |
27 |
1905 31 99 |
– – – – – kiti |
27 |
1905 32 |
– – vafliai ir sausblyniai: |
|
|
– – – kiti: |
|
|
– – – – visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos: |
|
1905 32 11 |
– – – – – tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g |
27 |
1905 32 19 |
– – – – – kiti |
27 |
|
– – – – kiti: |
|
1905 32 91 |
– – – – – sūdyti, įdaryti arba neįdaryti |
27 |
1905 32 99 |
– – – – – kiti |
27 |
1905 40 |
– džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai: |
|
1905 40 10 |
– – džiūvėsiai |
13 |
1905 40 90 |
– – kiti |
13 |
1905 90 |
– kiti: |
|
|
– – kiti: |
|
1905 90 45 |
– – – sausainiai |
15 |
1905 90 55 |
– – – išspausti (angl. extruded) arba iškočioti produktai, pikantiški arba sūdyti |
20 |
|
– – – kiti: |
|
1905 90 60 |
– – – – į kuriuos pridėta saldiklių |
38 |
2001 |
Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi: |
|
2001 90 |
– kiti: |
|
2001 90 10 |
– – mangų čatnis ((chutney) (aštrus uždaras)) |
25 |
2006 |
Daržovės, vaisiai, riešutai, vaisių žievelės ir kitos augalų dalys, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos (glacé) arba cukruotos): |
|
2006 00 10 |
– imbieras |
45 |
|
– kiti: |
|
|
– – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės: |
|
2006 00 31 |
– – – vyšnios |
57 |
2006 00 35 |
– – – atogrąžų vaisiai ir atogrąžų riešutai |
57 |
2006 00 38 |
– – – kiti |
30 |
2007 |
Džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, vaisių arba riešutų tyrės ir pastos, gauti virimo būdu, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
|
– kiti: |
|
2007 91 |
– – citrusinių vaisiai: |
|
2007 91 10 |
– – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
55 |
2007 91 30 |
– – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės, bet ne didesnis kaip 30% masės |
15 |
2007 99 |
– – kiti: |
|
|
– – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės: |
|
2007 99 10 |
– – – – slyvų tyrės ir pastos bei džiovintų slyvų tyrės ir pastos, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 100 kg, skirtos pramoniniam perdirbimui |
60 |
2007 99 20 |
– – – – kaštainių tyrės ir pastos |
47 |
|
– – – – kiti: |
|
2007 99 31 |
– – – – – iš vyšnių |
55 |
2007 99 33 |
– – – – – iš braškių arba žemuogių |
55 |
2007 99 35 |
– – – – – iš aviečių |
55 |
2007 99 39 |
– – – – – kiti |
55 |
|
– – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės, bet ne didesnis kaip 30% masės: |
|
2007 99 55 |
– – – – obuolių tyrės, įskaitant kompotus |
20 |
2007 99 57 |
– – – – kiti |
20 |
|
– – – kiti: |
|
2007 99 91 |
– – – – obuolių tyrės, įskaitant kompotus |
20 |
2007 99 93 |
– – – – iš atogrąžų vaisių ir atogrąžų riešutų |
20 |
2008 |
Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje |
|
2008 30 |
– citrusinių vaisiai: |
|
|
– – į kuriuos nepridėta alkoholio: |
|
|
– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg: |
|
2008 30 51 |
– – – – greipfrutų skiltelės |
15 |
|
– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg: |
|
2008 30 71 |
– – – – greipfrutų skiltelės |
15 |
2008 40 |
– kriaušės: |
|
|
– – į kurias nepridėta alkoholio: |
|
|
– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg: |
|
2008 40 71 |
– – – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 15% masės |
15 |
2008 50 |
– abrikosai: |
|
|
– – į kuriuos nepridėta alkoholio: |
|
|
– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg: |
|
2008 50 61 |
– – – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės |
15 |
|
– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg: |
|
2008 50 71 |
– – – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 15% masės |
15 |
2008 70 |
– persikai, įskaitant nektarinus: |
|
|
– – į kuriuos nepridėta alkoholio: |
|
|
– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg: |
|
2008 70 71 |
– – – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 15% masės |
16 |
2008 99 |
– – kiti: |
|
|
– – – į kuriuos pridėta alkoholio: |
|
|
– – – – imbieras: |
|
2008 99 11 |
– – – – – kurio faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta masės procentais, ne didesnė kaip 11,85% masės |
20 |
2008 99 19 |
– – – – – kiti |
20 |
2009 |
Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių: |
|
|
– greipfrutų sultys: |
|
2009 21 00 |
– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20 |
20 |
2009 29 |
– – kitos: |
|
|
– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
2009 29 11 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės |
30 |
2009 29 19 |
– – – – kitos |
49 |
|
– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67: |
|
2009 29 91 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
49 |
2009 29 99 |
– – – – kitos |
16 |
|
– bet kurių kitų vienos rūšies citrusinių vaisių sultys: |
|
2009 31 |
– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20: |
|
|
– – – kurių vertė didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės: |
|
2009 31 11 |
– – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
|
– – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės: |
|
|
– – – – citrinų sultys: |
|
2009 31 51 |
– – – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
|
– – – – kitos citrusinių vaisių sultys: |
|
2009 31 91 |
– – – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
2009 39 |
– – kitos: |
|
|
– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
2009 39 11 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės |
30 |
2009 39 19 |
– – – – kitos |
30 |
|
– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67: |
|
|
– – – – kurių vertė didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės: |
|
2009 39 31 |
– – – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
|
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės: |
|
|
– – – – – citrinų sultys: |
|
2009 39 51 |
– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
49 |
2009 39 55 |
– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės |
12 |
|
– – – – – kitos citrusinių vaisių sultys: |
|
2009 39 91 |
– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
49 |
2009 39 95 |
– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės |
12 |
|
– pomidorų sultys: |
|
2009 50 10 |
– – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
|
– vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą): |
|
2009 61 |
– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 30: |
|
2009 61 10 |
– – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės |
30 |
2009 61 90 |
– – – kurių vertė ne didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės |
12 |
2009 69 |
– – kitos: |
|
|
– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
2009 69 11 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 22 € už 100 kg neto masės |
30 |
2009 69 19 |
– – – – kitos |
30 |
|
– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 30, bet ne didesnė kaip 67: |
|
|
– – – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės: |
|
2009 69 51 |
– – – – – koncentruotos |
30 |
2009 69 59 |
– – – – – kitos |
30 |
|
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės: |
|
|
– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės: |
|
2009 69 71 |
– – – – – – koncentruotos |
49 |
2009 69 79 |
– – – – – – kitos |
49 |
2009 69 90 |
– – – – – kitos |
12 |
|
– obuolių sultys: |
|
2009 71 |
– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20: |
|
2009 71 10 |
– – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
|
– – – kitos: |
|
2009 71 91 |
– – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
2009 79 |
– – kitos: |
|
|
– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
2009 79 11 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 22 € už 100 kg neto masės |
49 |
2009 79 19 |
– – – – kitos |
20 |
|
– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67: |
|
2009 79 30 |
– – – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
|
– – – – kitos: |
|
2009 79 91 |
– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
49 |
2009 79 93 |
– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės |
12 |
2009 80 |
– bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys: |
|
|
– – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
|
– – – kriaušių sultys: |
|
2009 80 11 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 22 € už 100 kg neto masės |
49 |
2009 80 19 |
– – – – kitos |
49 |
|
– – – kitos: |
|
|
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės: |
|
2009 80 32 |
– – – – – pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvajavų sultys |
30 |
2009 80 33 |
– – – – – mangų, garcinijų, melionmedžių vaisių (papayas), tamarindų (tamarinds), anakardžių (cashew) obuolių, ličių (lychees), duonvaisių (jackfruit), sapodilių, karambolų (carambola) ir kertuočių (pitahaya) sultys |
30 |
2009 80 35 |
– – – – – kitos |
30 |
|
– – – – kitos: |
|
2009 80 36 |
– – – – – atogrąžų vaisių sultys |
30 |
2009 80 38 |
– – – – – kitos |
15 |
|
– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67: |
|
|
– – – kriaušių sultys: |
|
2009 80 50 |
– – – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
|
– – – – kitos: |
|
2009 80 61 |
– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
49 |
2009 80 63 |
– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės |
12 |
|
– – – kitos: |
|
|
– – – – kurių vertė didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
|
2009 80 71 |
– – – – – vyšnių sultys |
12 |
2009 80 73 |
– – – – – atogrąžų vaisių sultys |
12 |
2009 80 79 |
– – – – – kitos |
12 |
|
– – – – kitos: |
|
|
– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės: |
|
2009 80 83 |
– – – – – – pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvajavų sultys |
49 |
2009 80 84 |
– – – – – – mangų, garcinijų, melionmedžių vaisių (papayas), tamarindų (tamarinds), anakardžių (cashew) obuolių, ličių (lychees), duonvaisių (jackfruit), sapodilių, karambolų (carambola) ir kertuočių (pitahaya) sultys |
49 |
2009 80 86 |
– – – – – – kitos |
49 |
|
– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės: |
|
2009 80 88 |
– – – – – – atogrąžų vaisių sultys |
49 |
2009 90 |
– sulčių mišiniai: |
|
|
– – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
|
– – – obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai: |
|
2009 90 11 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 22 € už 100 kg neto masės |
49 |
|
– – – kiti: |
|
2009 90 21 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės |
30 |
2009 90 29 |
– – – – kiti |
49 |
|
– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67: |
|
|
– – – obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai: |
|
2009 90 31 |
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
49 |
2009 90 39 |
– – – – kiti |
12 |
|
– – – kiti: |
|
|
– – – – kurių vertė didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės: |
|
|
– – – – – citrusinių vaisių sulčių ir ananasų sulčių mišiniai: |
|
2009 90 41 |
– – – – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
12 |
|
– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės: |
|
|
– – – – – citrusinių vaisių sulčių ir ananasų sulčių mišiniai: |
|
2009 90 71 |
– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
49 |
2009 90 73 |
– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės |
12 |
|
– – – – – kiti: |
|
|
– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės |
|
2009 90 92 |
– – – – – – – atogrąžų vaisių sulčių mišiniai |
49 |
2009 90 94 |
– – – – – – – kiti |
49 |
|
– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės: |
|
2009 90 95 |
– – – – – – – atogrąžų vaisių sulčių mišiniai |
12 |
2009 90 96 |
– – – – – – – kiti |
12 |
2101 |
Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos arba matės; skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai: |
|
|
– kavos ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ir koncentratų arba iš kavos: |
|
2101 11 |
– – ekstraktai, esencijos ir koncentratai: |
|
2101 11 19 |
– – – kiti |
20 |
2101 12 |
– – produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba iš kavos |
|
2101 12 92 |
– – – produktai, daugiausia sudaryti iš šių kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų |
20 |
2101 12 98 |
– – – kiti |
20 |
2101 20 |
– arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba iš arbatos ar matės: |
|
2101 20 20 |
– – ekstraktai, esencijos arba koncentratai |
20 |
|
– – produktai: |
|
2101 20 92 |
– – – daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų |
20 |
2101 20 98 |
– – – kiti |
20 |
2103 |
Padažai ir jų pusgaminiai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios: |
|
2103 20 00 |
– pomidorų kečupas (ketchup) ir kiti pomidorų padažai |
12 |
2103 90 |
– kiti: |
|
2103 90 30 |
– – aromatiniai kartimai, kurių alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais nuo 44,2 iki 49,2% tūrio ir kurių sudėtyje yra nuo 1,5 iki 6% masės gencijono, prieskonių ir įvairių sudėtinių dalių, taip pat nuo 4 iki 10% cukraus, induose, kurių talpa ne didesnė kaip 0,5 litro |
12 |
2105 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos: |
|
2105 00 10 |
– kurių sudėtyje nėra pieno riebalų arba kurių sudėtyje šie riebalai sudaro mažiau kaip 3% masės |
20 |
|
– kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro: |
|
2105 00 91 |
– – ne mažiau kaip 3% masės, bet mažiau kaip 7% masės |
20 |
2105 00 99 |
– – ne mažiau kaip 7% masės |
20 |
2106 |
Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
2106 10 |
– baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos: |
|
2106 10 80 |
– – kiti (-os) |
29 |
2106 90 |
– kiti |
|
|
– – aromatinti arba dažyti cukraus sirupai: |
|
|
– – – kiti: |
|
2106 90 59 |
– – – – kiti |
55 |
2208 |
Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 proc. tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai: |
|
2208 70 |
– likeriai ir kordialai: |
|
2208 70 10 |
– – induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai: |
25 |
2208 70 90 |
– – induose, kurių talpa didesnė kaip 2 litrai: |
25 |
2208 90 |
– kiti: |
|
|
– – arakai (arrack) induose, kurių talpa: |
|
2208 90 11 |
– – – ne didesnė kaip 2 litrai |
25 |
2208 90 19 |
– – – didesnė kaip 2 litrai |
25 |
|
– – kiti spiritai ir kiti spiritiniai gėrimai induose, kurių talpa: |
|
|
– – – ne didesnė kaip 2 litrai: |
|
2208 90 41 |
– – – – ouzo |
25 |
|
– – – – kiti: |
|
|
– – – – – spiritai (išskyrus likerius): |
|
|
– – – – – – distiliuoti iš vaisių: |
|
2208 90 69 |
– – – – – kiti spiritiniai gėrimai: |
25 |
|
– – – didesnė kaip 2 litrai: |
|
|
– – – – spiritai (išskyrus likerius): |
|
2208 90 71 |
– – – – – distiliuoti iš vaisių: |
25 |
2208 90 75 |
– – – – – tequila |
20 |
2208 90 77 |
– – – – – kiti |
20 |
2208 90 78 |
– – – – kiti spiritiniai gėrimai |
20 |
* Cukraus kiekis nurodytas pagal Europos Komisijos sudarytą ir statistikos naudojamą sąrašą, kuriame apskaičiuotas vidutinis cukraus kiekis perdirbtuose produktuose.
Lietuvos Respublikos
cukraus ir perdirbtų produktų
atsargų deklaravimo ir
perteklinių atsargų vienkartinio
apmokestinimo įstatymo
2 priedas
ĮGYVENDINAMAS EUROPOS SĄJUNGOS TEISĖS AKTAS
2004 m. sausio 14 d. Europos Komisijos reglamentas (EB) Nr. 60/2004, nustatantis pereinamąsias priemones cukraus sektoriuje dėl Čekijos, Estijos, Kipro, Latvijos, Lietuvos, Vengrijos, Maltos, Lenkijos, Slovėnijos ir Slovakijos įstojimo.
______________