LIETUVOS RESPUBLIKOS

CUKRAUS IR PERDIRBTŲ PRODUKTŲ ATSARGŲ DEKLARAVIMO IR PERTEKLINIŲ ATSARGŲ VIENKARTINIO APMOKESTINIMO

Į S T A T Y M A S

 

2004 m. balandžio 27 d. Nr. IX-2178

Vilnius

 

1 straipsnis. Įstatymo tikslas ir paskirtis

1. Šis Įstatymas reglamentuoja cukraus bei perdirbtų produktų atsargų deklaravimo ir cukraus bei perdirbtų produktų perteklinių atsargų vienkartinio mokesčio (toliau – mokestis už perteklines atsargas) mokėjimo tvarką, kontrolę ir atsakomybę už šio Įstatymo pažeidimą.

2. Šiuo Įstatymu įgyvendinamas Įstatymo 2 priede nurodytas Europos Komisijos reglamentas (toliau – Reglamentas).

 

2 straipsnis. Pagrindinės šio Įstatymo sąvokos

1. Produktas – Lietuvos Respublikos teritorijoje laisvai cirkuliuojantys cukrus, izogliukozė, fruktozė arba vienas iš perdirbtų produktų, nurodytų šio Įstatymo 1 priede.

2. Produkto atsargos – atsargų deklaravimo subjektui nuosavybės teise priklausantis produkto kiekis.

3. Produkto atsargų deklaravimo subjektas (toliau – atsargų deklaravimo subjektas) fizinis arba juridinis asmuo, kuris verčiasi ūkine komercine veikla Lietuvos Respublikoje ir kuriam nuosavybės teise priklauso cukraus, izogliukozės, fruktozės atsargos, kurios 2004 m. gegužės 1 d. sudarys daugiau kaip 500 kg (atskirai cukraus, izogliukozės arba fruktozės), arba perdirbtų produktų atsargos, sudarančios daugiau kaip 1000 kg kiekvieno perdirbto produkto.

4. Produkto atsargų susidarymo objektyvios aplinkybės – Žemės ūkio ministerijos nustatytos aplinkybės, kurios sąlygojo atsargų, viršijančių 2000–2003 m. laikotarpio gegužės 1 d. duomenimis turėtų produkto atsargų aritmetinį vidurkį, susidarymą.

5. Produkto normalios atsargos – 2000–2003 m. laikotarpiu gegužės 1 dienos duomenimis turėtų produkto atsargų aritmetinis vidurkis.

6. Produkto perteklinės atsargos – 2004 m. gegužės 1 d. atsargų deklaravimo subjektui nuosavybės teise priklausantis produkto atsargų kiekis, viršijantis produkto normalias atsargas.

 

3 straipsnis.         Produkto atsargų deklaravimo ir produkto perteklinių atsargų nustatymo tvarka

1. Atsargų deklaravimo subjektai deklaruoja 2000 m. gegužės 1 d., 2001 m. gegužės 1 d., 2002 m. gegužės 1 d., 2003 m. gegužės 1 d. ir 2004 m. gegužės 1 d. jiems nuosavybės teise priklausiusias produkto atsargas.

2. Atsargų deklaravimo subjektai iki 2004 m. birželio 1 d. Žemės ūkio ministerijai pateikia užpildytą cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaraciją.

3. Cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaracijos formą, jos pildymo ir pateikimo tvarką nustato Žemės ūkio ministerija.

4. Produkto perteklines atsargas apskaičiuoja ir nurodo deklaracijoje atsargų deklaravimo subjektas. Kartu su deklaracija pateikiami dokumentai, įrodantys, kad produkto perteklinės atsargos susidarė dėl objektyvių aplinkybių.

5. Produkto perteklines atsargas, susidariusias dėl objektyvių aplinkybių, įvertina Vyriausybės sudaryta tarpžinybinė komisija.

6. Atsižvelgdama į dokumentus, pateiktus kartu su cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaracija, tarpžinybinė komisija priima sprendimą dėl produkto perteklinių atsargų, susidariusių dėl objektyvių aplinkybių, pripažinimo normaliomis atsargomis.

 

4 straipsnis. Produkto perteklinių atsargų pašalinimas

1. Atsargų deklaravimo subjektai produkto perteklines atsargas privalo iki 2005 m. balandžio 30 d. savo lėšomis pašalinti iš Bendrijos rinkos. Cukraus ar izogliukozės perteklinės atsargos pašalinamos tokiais būdais:

1) eksportuojant be Bendrijos kompensacijos;

2) panaudojant degalų sektoriuje;

3) be finansinės pagalbos denatūruojant gyvulių pašarams pagal 1972 m. sausio 14 d. Komisijos reglamento (EEB) Nr. 100/72, nustatančio bendrąsias pašarams skirto cukraus denatūravimo taisykles, III ir IV antraštines dalis.

2. Atsargų deklaravimo subjektai iki 2005 m. gegužės 15 d. pateikia Žemės ūkio ministerijai arba jos įgaliotai institucijai dokumentus, įrodančius, kad produkto perteklinės atsargos yra pašalintos iš Bendrijos rinkos.

3. Kai yra pašalinamos cukraus ir izogliukozės perteklinės atsargos šio straipsnio 1 dalies 1 punkte nustatytu būdu, atsargų deklaravimo subjektai privalo pateikti šiuos atsargų pašalinimą įrodančius dokumentus:

1) eksporto licencijas, išduotas pagal 2000 m. birželio 9 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 1291/2000, nustatantį bendrąsias išsamias taisykles dėl importo ir eksporto licencijų bei sertifikatų su iš anksto nustatyta kompensacija sistemos taikymo žemės ūkio produktams ir 1995 m. birželio 27 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 1464/95 dėl specialių išsamių taisyklių, reglamentuojančių importo ir eksporto licencijų sistemos taikymą cukraus sektoriuje;

2) atitinkamus dokumentus, nurodytus 2000 m. birželio 9 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 1291/2000 32 ir 33 straipsniuose.

 

5 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas objektas

Mokesčio už perteklines atsargas objektas yra 2005 m. gegužės 1 d. atsargų deklaravimo subjektams nuosavybės teise priklausančios produkto perteklinės atsargos, kurios iki 2005 m. balandžio 30 d. nebuvo pašalintos iš Bendrijos rinkos.

 

6 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas tarifas ir bazė

Mokesčio už perteklines atsargas tarifas ir bazė nustatomi taikant Reglamento 6 straipsnio 3 dalies 3 pastraipos nuostatas.

 

7 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas mokėtojai

Mokestį už perteklines atsargas moka atsargų deklaravimo subjektai, kurie 2005 m. gegužės 1 d. turi produkto perteklinių atsargų.

 

8 straipsnis.         Mokesčio už perteklines atsargas apskaičiavimo, deklaravimo ir mokėjimo tvarka

1. Atsargų deklaravimo subjektai, 2005 m. gegužės 1 d. turintys produkto perteklinių atsargų arba nepateikę dokumentų, nurodytų šio Įstatymo 4 straipsnio 2 ir 3 dalyse, iki 2005 m. birželio 1 d. teritorinei valstybinei mokesčių inspekcijai, kurioje jie yra registruoti, pateikia užpildytą mokesčio už perteklines cukraus ir perdirbtų produktų atsargas deklaraciją.

2. Mokesčio už perteklines cukraus ir perdirbtų produktų atsargas deklaracijos formą ir jos užpildymo tvarką nustato Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos.

3. Atsargų deklaravimo subjektai deklaracijoje apskaičiuotą mokestį už perteklines atsargas sumoka iki 2005 m. rugsėjo 1 d.

4. Mokestis už perteklines atsargas sumokamas į teritorinės valstybinės mokesčių inspekcijos, kuriai buvo pateikta mokesčio už perteklines cukraus ir perdirbtų produktų atsargas deklaracija, sąskaitą.

 

9 straipsnis. Mokesčio už perteklines atsargas įskaitymas

Mokestis už perteklines atsargas įskaitomas į valstybės biudžetą.

 

10 straipsnis.       Produkto atsargų deklaravimo, mokesčio už perteklines atsargas apskaičiavimo ir mokėjimo kontrolė

1. Atsargų deklaravimo subjektų, turinčių produkto perteklinių atsargų, duomenis, pateiktus mokesčio už perteklines cukraus ir perdirbtų produktų atsargas deklaracijoje, kontroliuoja (nustato, ar atitinka tvarkomos apskaitos duomenis) Valstybinė mokesčių inspekcija.

2. Atsargų deklaravimo subjektų, turinčių produkto normalių atsargų, duomenis, pateiktus cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaracijoje, kontroliuoja (nustato, ar atitinka tvarkomos apskaitos duomenis) Valstybinė mokesčių inspekcija. Žemės ūkio ministerija iki 2004 m. lapkričio 1 d. pateikia Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Finansų ministerijos atsargų deklaravimo subjektų, turinčių produkto normalių atsargų, cukraus ir perdirbtų produktų atsargų deklaracijas.

3. Mokesčio už perteklines atsargas apskaičiavimą ir mokėjimą kontroliuoja Valstybinė mokesčių inspekcija.

 

11 straipsnis. Informacijos teikimas

1. Žemės ūkio ministerija iki 2004 m. liepos 31 d. pateikia Europos Komisijai informaciją, nurodytą Reglamento 8 straipsnio 2 dalyje.

2. Žemės ūkio ministerija iki 2005 m. liepos 31 d. pateikia Europos Komisijai informaciją apie perteklinių atsargų pašalinimą iš Bendrijos rinkos pagal Reglamento 7 straipsnio 1 dalį.

3. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Finansų ministerijos iki 2005 m. spalio 1 d. pateikia Žemės ūkio ministerijai apibendrintą informaciją apie atsargų deklaravimo subjektų sumokėtą mokestį už produkto perteklines atsargas.

 

12 straipsnis.       Mokesčių administravimo įstatymo taikymas administruojant mokestį už perteklines atsargas

Kiek šis Įstatymas nenustato kitaip, mokesčiui už perteklines atsargas administruoti taikomos Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymo nustatytos procedūros, tai yra šis mokestis administruojamas tokia pat tvarka kaip ir Mokesčių administravimo įstatyme nustatyti mokesčiai, tarp jų mokesčių apskaičiavimas, deklaravimas ir sumokėjimas, grąžinimas (įskaitymas), išieškojimas ir jo užtikrinimo priemonių taikymas, mokėjimo kontrolė, baudų skyrimas bei skundų dėl neteisėtų mokesčių administratoriaus veiksmų nagrinėjimo procedūrų taikymas.

 

13 straipsnis. Baigiamosios nuostatos

1. Šis Įstatymas, išskyrus šio straipsnio 2 dalį, įsigalioja nuo Lietuvos Respublikos įstojimo į Europos Sąjungą dienos.

2. Lietuvos Respublikos Vyriausybė ar jos įgaliota institucija parengia ir iki 2004 m. gegužės 1 d. patvirtina teisės aktus, reikalingus šiam Įstatymui įgyvendinti.

 

 

Skelbiu šį Lietuvos Respublikos Seimo priimtą įstatymą.

 

LAIKINAI EINANTIS

RESPUBLIKOS PREZIDENTO PAREIGAS                                      ARTŪRAS PAULAUSKAS

______________


Lietuvos Respublikos

cukraus ir perdirbtų produktų

atsargų deklaravimo ir

perteklinių atsargų vienkartinio

apmokestinimo įstatymo

1 priedas

 

PRODUKTŲ APIBRĖŽIMAI

 

1. „Cukrus“ reiškia:

1) cukrinių runkelių ir cukrašvendrių cukrų kieto pavidalo pagal KN kodą 1701;

2) cukraus sirupą pagal KN kodus 1702 60 95, 1702 90 99, 2106 90 59;

3) inulino sirupą pagal KN kodus 1702 60 80, 1702 90 80.

2. „Izogliukozė“ reiškia produktą pagal KN kodus 1702 30 10, 1702 40 10, 1702 60 10, 1702 90 30, 2106 90 30;

3. „Fruktozė“ reiškia chemiškai gryną fruktozę pagal KN kodą 1702 50 00.

4. „Perdirbti produktai“ reiškia produktus, kurie gauti perdirbus žemės ūkio produktus ir kurie turi daugiau kaip 10 procentų pridėtojo cukraus, pagal KN kodus:

 

KN kodas

Prekės aprašymas

Cukraus kiekis proc.(*)

0402

Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

– miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas  didesnis kaip 1,5% masės:

 

0402 29

– – kiti:

 

 

– – – kurių riebumas ne didesnis kaip 27% masės:

 

0402 29 11

– – – – specialus pienas, skirtas kūdikiams, sandariai uždarytose pakuotėse, kurių neto masė ne didesnė kaip 500 g, riebumas didesnis kaip 10% masės

27

 

– – – – kiti:

 

0402 29 15

– – – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

38

0402 29 19

– – – – – kiti

35

 

– – – kurių riebumas didesnis kaip 27% masės:

 

0402 29 91

– – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

38

0402 29 99

– – – – kiti

38

 

– kiti:

 

0402 99

– – kiti:

 

 

– – – kurių riebumas ne didesnis kaip 9,5% masės:

 

0402 99 11

– – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

43

0402 99 19

– – – – kiti

43

 

– – – kurių riebumas didesnis kaip 9,5%, bet ne didesnis kaip 45% masės:

 

0402 99 31

– – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

43

0402 99 39

– – – – kiti

 

 

– – – kurių riebumas didesnis kaip 45% masės:

 

0402 99 91

– – – – tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

43

0402 99 99

– – – – kiti

43

0403

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

0403 10

– jogurtas:

 

 

– – nearomatizuotas, į kurį nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

 

– – – kitas, kurio riebumas:

 

0403 10 31

– – – – ne didesnis kaip 3% masės

32

0403 10 33

– – – – didesnis kaip 3%, bet ne didesnis kaip 6% masės

35

0403 10 39

– – – – didesnis kaip 6% masės

34

0403 90

– kiti:

 

 

– – nearomatizuoti, į kuriuos nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

 

– – – miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai:

 

 

– – – – kiti, kurių riebumas:

 

0403 90 31

– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės

27

0403 90 33

– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės

27

0403 90 39

– – – – – didesnis kaip 27% masės

27

 

– – – kiti:

 

 

– – – – kiti, kurių riebumas:

 

0403 90 61

– – – – – ne didesnis kaip 3% masės

43

0403 90 63

– – – – – didesnis kaip 3%, bet ne didesnis kaip 6% masės

43

0403 90 69

– – – – – didesnis kaip 6% masės

43

 

– – aromatizuoti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

 

– – – kiti, kurių riebumas:

 

0403 90 91

– – – – ne didesnis kaip 3% masės

20

0403 90 93

– – – – didesnis kaip 3%, bet ne didesnis kaip 6% masės

20

0403 90 99

– – – – didesnis kaip 6% masės

20

0404

Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje:

 

0404 10

– išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

– – miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai:

 

 

– – – kiti, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis (azoto kiekis x 6,38):

 

 

– – – – ne didesnis kaip 15% masės, o riebumas:

 

0404 10 26

– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės

20

0404 10 28

– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės

27

0404 10 32

– – – – – didesnis kaip 27% masės

27

 

– – – – didesnis kaip 15% masės, o riebumas:

 

0404 10 34

– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės

27

0404 10 36

– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės

27

0404 10 38

– – – – – didesnis kaip 27% masės

27

 

– – kitos:

 

 

– – – kiti, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis (azoto kiekis x 6,38):

 

 

– – – – ne didesnis kaip 15% masės, o riebumas:

 

0404 10 72

– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės

43

0404 10 74

– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės

43

0404 10 76

– – – – – didesnis kaip 27% masės

43

 

– – – – didesnis kaip 15% masės, o riebumas:

 

0404 10 78

– – – – – ne didesnis kaip 1,5% masės

43

0404 10 82

– – – – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės

43

0404 10 84

– – – – – didesnis kaip 27% masės

43

0404 90

– kiti:

 

 

– – kiti, kurių riebumas:

 

0404 90 81

– – – ne didesnis kaip 1,5% masės

35

0404 90 83

– – – didesnis kaip 1,5%, bet ne didesnis kaip 27% masės

35

0404 90 89

– – – didesnis kaip 27% masės

35

0811

Vaisiai ir riešutai, nevirti arba išvirti garuose ar vandenyje, sušaldyti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

0811 10

– braškės ir žemuogės:

 

 

– – į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

0811 10 11

– – – cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės

20

0811 10 19

– – – kitos

20

0811 20

– avietės, gervuogės, šilauogės, loganberijos (loganberries):

 

 

juodieji, baltieji arba raudonieji serbentai ir agrastai:

 

 

– – į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

0811 20 11

– – – cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės

20

0811 20 19

– – – kiti

20

0811 90

– – kiti:

 

 

– – į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

– – – cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės:

 

0811 90 11

– – – – atogrąžų vaisiai ir atogrąžų riešutai

20

0811 90 19

– – – – kiti

20

1704

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos:

 

1704 10

– kramtomoji guma su cukraus apvalkalu arba be jo:

 

 

– – kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60% masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu):

 

1704 10 11

– – – juostelių pavidalo guma

58

1704 10 19

– – – kita

58

 

– – kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 60% masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu):

 

1704 10 91

– – – juostelių pavidalo guma

70

1704 10 99

– – – kita

70

1704 90

– kiti:

 

1704 90 10

– – saldišaknės ekstraktas, kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10% masės sacharozės, bet nėra kitų medžiagų priedų

70

1704 90 30

– – baltasis šokoladas

45

 

– – kiti:

 

1704 90 51

– – – konditerinės masės, įskaitant marcipaną, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kg

60

1704 90 55

– – – pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio

60

1704 90 61

– – – su cukraus apvalkalu

60

 

– – – kiti:

 

1704 90 65

– – – – konditerijos gaminiai-guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą

60

1704 90 71

– – – – saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti

60

1704 90 75

– – – – kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto (irisai), karamelės ir panašūs saldainiai

60

 

– – – – kiti:

 

704 90 81

– – – – – presuotos tabletės

60

1704 90 99

– – – – – kiti

60

1806

Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos:

 

1806 10

– kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių:

 

1806 10 20

– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 5%, bet mažiau kaip 65% masės

60

1806 10 30

– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 65%, bet mažiau kaip 80% masės

75

1806 10 90

– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 80% masės

90

1806 20

– kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kito pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kg:

 

1806 20 10

– – kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto arba kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto ir pieno riebalų

35

1806 20 30

– – kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 25% masės, bet mažiau kaip 31% masės kakavos sviesto ir pieno riebalų

35

 

– – kiti:

 

1806 20 50

– – – kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18% masės kakavos sviesto

35

1806 20 70

– – – pieniško šokolado trupiniai

35

1806 20 80

– – – šokolado aromatą turinčios glazūros

35

1806 20 95

– – – kiti

35

 

– kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą:

 

1806 31 00

– – įdaryti

35

1806 32

– – neįdaryti:

 

1806 32 10

– – – su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais

20

1806 32 90

– – – kiti

35

1806 90

– kiti:

 

 

– – šokoladas ir šokolado produktai:

 

 

– – – šokoladas, įdarytas arba neįdarytas:

 

1806 90 19

– – – – kitas

35

 

– – – kiti:

 

1806 90 31

– – – – įdaryti

35

1806 90 39

– – – – neįdaryti

35

1806 90 50

– – konditerijos gaminiai iš cukraus ir jų pakaitalai, pagaminti iš cukraus pakaitalų, turintys kakavos

35

1806 90 60

– – tepiniai su kakava

35

1806 90 70

– – gaminiai su kakava, vartojami gėrimų gamyboje

35

1901

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40% masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5% masės, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1901 10 00

– maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes

33

1901 20 00

– mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

30

1901 90

– kiti:

 

 

– – salyklo ekstraktas:

 

1901 90 11

– – – kurio sudėtyje esančio sausojo ekstrakto kiekis sudaro ne mažiau kaip 90% masės

25

 

– – kiti:

 

1901 90 91

– – – kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba yra mažiau kaip 1,5% pieno riebalų, 5% sacharozės (įskaitant invertuotąjį cukrų) arba izogliukozės, 5% gliukozės arba krakmolo, išskyrus miltelių pavidalo maisto produktus, iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose

33

1905

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai:

 

1905 20

– meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai:

 

1905 20 10

– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro mažiau kaip

 

30% masės

25

1905 20 30

– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 30%, bet mažiau kaip 50% masės

45

1905 20 90

– – kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 50% masės

65

 

– saldūs sausainiai; vafliai ir sausblyniai:

 

1905 31

– – saldūs sausainiai:

 

 

– – – visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos:

 

1905 31 11

– – – – tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g

27

1905 31 19

– – – – kiti

20

 

– – – kiti:

 

1905 31

– – – – kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8% masės pieno riebalų

27

 

– – – – kiti:

 

1905 31 91

– – – – – sluoksniuoti sausainiai

27

1905 31 99

– – – – – kiti

27

1905 32

– – vafliai ir sausblyniai:

 

 

– – – kiti:

 

 

– – – – visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos:

 

1905 32 11

– – – – – tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g

27

1905 32 19

– – – – – kiti

27

 

– – – – kiti:

 

1905 32 91

– – – – – sūdyti, įdaryti arba neįdaryti

27

1905 32 99

– – – – – kiti

27

1905 40

– džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai:

 

1905 40 10

– – džiūvėsiai

13

1905 40 90

– – kiti

13

1905 90

– kiti:

 

 

– – kiti:

 

1905 90 45

– – – sausainiai

15

1905 90 55

– – – išspausti (angl. extruded) arba iškočioti produktai, pikantiški arba sūdyti

20

 

– – – kiti:

 

1905 90 60

– – – – į kuriuos pridėta saldiklių

38

2001

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

 

2001 90

– kiti:

 

2001 90 10

– – mangų čatnis ((chutney) (aštrus uždaras))

25

2006

Daržovės, vaisiai, riešutai, vaisių žievelės ir kitos augalų dalys, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos (glacé) arba cukruotos):

 

2006 00 10

– imbieras

45

 

– kiti:

 

 

– – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės:

 

2006 00 31

– – – vyšnios

57

2006 00 35

– – – atogrąžų vaisiai ir atogrąžų riešutai

57

2006 00 38

– – – kiti

30

2007

Džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, vaisių arba riešutų tyrės ir pastos, gauti virimo būdu, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

– kiti:

 

2007 91

– – citrusinių vaisiai:

 

2007 91 10

– – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

55

2007 91 30

– – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės, bet ne didesnis kaip 30% masės

15

2007 99

– – kiti:

 

 

– – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės:

 

2007 99 10

– – – – slyvų tyrės ir pastos bei džiovintų slyvų tyrės ir pastos, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 100 kg, skirtos pramoniniam perdirbimui

60

2007 99 20

– – – – kaštainių tyrės ir pastos

47

 

– – – – kiti:

 

2007 99 31

– – – – – iš vyšnių

55

2007 99 33

– – – – – iš braškių arba žemuogių

55

2007 99 35

– – – – – iš aviečių

55

2007 99 39

– – – – – kiti

55

 

– – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės, bet ne didesnis kaip 30% masės:

 

2007 99 55

– – – – obuolių tyrės, įskaitant kompotus

20

2007 99 57

– – – – kiti

20

 

– – – kiti:

 

2007 99 91

– – – – obuolių tyrės, įskaitant kompotus

20

2007 99 93

– – – – iš atogrąžų vaisių ir atogrąžų riešutų

20

2008

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje

 

2008 30

– citrusinių vaisiai:

 

 

– – į kuriuos nepridėta alkoholio:

 

 

– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg:

 

2008 30 51

– – – – greipfrutų skiltelės

15

 

– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg:

 

2008 30 71

– – – – greipfrutų skiltelės

15

2008 40

– kriaušės:

 

 

– – į kurias nepridėta alkoholio:

 

 

– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg:

 

2008 40 71

– – – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 15% masės

15

2008 50

– abrikosai:

 

 

– – į kuriuos nepridėta alkoholio:

 

 

– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg:

 

2008 50 61

– – – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13% masės

15

 

– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg:

 

2008 50 71

– – – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 15% masės

15

2008 70

– persikai, įskaitant nektarinus:

 

 

– – į kuriuos nepridėta alkoholio:

 

 

– – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg:

 

2008 70 71

– – – – kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 15% masės

16

2008 99

– – kiti:

 

 

– – – į kuriuos pridėta alkoholio:

 

 

– – – – imbieras:

 

2008 99 11

– – – – – kurio faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta masės procentais, ne didesnė kaip 11,85% masės

20

2008 99 19

– – – – – kiti

20

2009

Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

– greipfrutų sultys:

 

2009 21 00

– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20

20

2009 29

– – kitos:

 

 

– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

2009 29 11

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės

30

2009 29 19

– – – – kitos

49

 

– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67:

 

2009 29 91

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

49

2009 29 99

– – – – kitos

16

 

– bet kurių kitų vienos rūšies citrusinių vaisių sultys:

 

2009 31

– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20:

 

 

– – – kurių vertė didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės:

 

2009 31 11

– – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

 

– – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės:

 

 

– – – – citrinų sultys:

 

2009 31 51

– – – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

 

– – – – kitos citrusinių vaisių sultys:

 

2009 31 91

– – – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

2009 39

– – kitos:

 

 

– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

2009 39 11

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės

30

2009 39 19

– – – – kitos

30

 

– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67:

 

 

– – – – kurių vertė didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės:

 

2009 39 31

– – – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

 

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės:

 

 

– – – – – citrinų sultys:

 

2009 39 51

– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

49

2009 39 55

– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės

12

 

– – – – – kitos citrusinių vaisių sultys:

 

2009 39 91

– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

49

2009 39 95

– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės

12

 

– pomidorų sultys:

 

2009 50 10

– – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

 

– vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą):

 

2009 61

– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 30:

 

2009 61 10

– – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės

30

2009 61 90

– – – kurių vertė ne didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės

12

2009 69

– – kitos:

 

 

– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

2009 69 11

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 22 € už 100 kg neto masės

30

2009 69 19

– – – – kitos

30

 

– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 30, bet ne didesnė kaip 67:

 

 

– – – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės:

 

2009 69 51

– – – – – koncentruotos

30

2009 69 59

– – – – – kitos

30

 

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės:

 

 

– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės:

 

2009 69 71

– – – – – – koncentruotos

49

2009 69 79

– – – – – – kitos

49

2009 69 90

– – – – – kitos

12

 

– obuolių sultys:

 

2009 71

– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20:

 

2009 71 10

– – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

 

– – – kitos:

 

2009 71 91

– – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

2009 79

– – kitos:

 

 

– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

2009 79 11

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 22 € už 100 kg neto masės

49

2009 79 19

– – – – kitos

20

 

– – – kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67:

 

2009 79 30

– – – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

 

– – – – kitos:

 

2009 79 91

– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

49

2009 79 93

– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės

12

2009 80

– bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys:

 

 

– – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

 

– – – kriaušių sultys:

 

2009 80 11

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 22 € už 100 kg neto masės

49

2009 80 19

– – – – kitos

49

 

– – – kitos:

 

 

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės:

 

2009 80 32

– – – – – pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvajavų sultys

30

2009 80 33

– – – – – mangų, garcinijų, melionmedžių vaisių (papayas), tamarindų (tamarinds), anakardžių (cashew) obuolių, ličių (lychees), duonvaisių (jackfruit), sapodilių, karambolų (carambola) ir kertuočių (pitahaya) sultys

30

2009 80 35

– – – – – kitos

30

 

– – – – kitos:

 

2009 80 36

– – – – – atogrąžų vaisių sultys

30

2009 80 38

– – – – – kitos

15

 

– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67:

 

 

– – – kriaušių sultys:

 

2009 80 50

– – – – kurių vertė didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

 

– – – – kitos:

 

2009 80 61

– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

49

2009 80 63

– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės

12

 

– – – kitos:

 

 

– – – – kurių vertė didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

 

2009 80 71

– – – – – vyšnių sultys

12

2009 80 73

– – – – – atogrąžų vaisių sultys

12

2009 80 79

– – – – – kitos

12

 

– – – – kitos:

 

 

– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės:

 

2009 80 83

– – – – – – pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvajavų sultys

49

2009 80 84

– – – – – – mangų, garcinijų, melionmedžių vaisių (papayas), tamarindų (tamarinds), anakardžių (cashew) obuolių, ličių (lychees), duonvaisių (jackfruit), sapodilių, karambolų (carambola) ir kertuočių (pitahaya) sultys

49

2009 80 86

– – – – – – kitos

49

 

– – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės:

 

2009 80 88

– – – – – – atogrąžų vaisių sultys

49

2009 90

– sulčių mišiniai:

 

 

– – kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

 

– – – obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai:

 

2009 90 11

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 22 € už 100 kg neto masės

49

 

– – – kiti:

 

2009 90 21

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės

30

2009 90 29

– – – – kiti

49

 

– – kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67:

 

 

– – – obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai:

 

2009 90 31

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 18 € už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

49

2009 90 39

– – – – kiti

12

 

– – – kiti:

 

 

– – – – kurių vertė didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės:

 

 

– – – – – citrusinių vaisių sulčių ir ananasų sulčių mišiniai:

 

2009 90 41

– – – – – – kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

12

 

– – – – kurių vertė ne didesnė kaip 30 € už 100 kg neto masės:

 

 

– – – – – citrusinių vaisių sulčių ir ananasų sulčių mišiniai:

 

2009 90 71

– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

49

2009 90 73

– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės

12

 

– – – – – kiti:

 

 

– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30% masės

 

2009 90 92

– – – – – – – atogrąžų vaisių sulčių mišiniai

49

2009 90 94

– – – – – – – kiti

49

 

– – – – – – kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30% masės:

 

2009 90 95

– – – – – – – atogrąžų vaisių sulčių mišiniai

12

2009 90 96

– – – – – – – kiti

12

2101

Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos arba matės; skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai:

 

 

– kavos ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ir koncentratų arba iš kavos:

 

2101 11

– – ekstraktai, esencijos ir koncentratai:

 

2101 11 19

– – – kiti

20

2101 12

– – produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba iš kavos

 

2101 12 92

– – – produktai, daugiausia sudaryti iš šių kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų

20

2101 12 98

– – – kiti

20

2101 20

– arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba iš arbatos ar matės:

 

2101 20 20

– – ekstraktai, esencijos arba koncentratai

20

 

– – produktai:

 

2101 20 92

– – – daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų

20

2101 20 98

– – – kiti

20

2103

Padažai ir jų pusgaminiai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios:

 

2103 20 00

– pomidorų kečupas (ketchup) ir kiti pomidorų padažai

12

2103 90

– kiti:

 

2103 90 30

– – aromatiniai kartimai, kurių alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais nuo 44,2 iki 49,2% tūrio ir kurių sudėtyje yra nuo 1,5 iki 6% masės gencijono, prieskonių ir įvairių sudėtinių dalių, taip pat nuo 4 iki 10% cukraus, induose, kurių talpa ne didesnė kaip 0,5 litro

12

2105

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos:

 

2105 00 10

– kurių sudėtyje nėra pieno riebalų arba kurių sudėtyje šie riebalai sudaro mažiau kaip 3% masės

20

 

– kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro:

 

2105 00 91

– – ne mažiau kaip 3% masės, bet mažiau kaip 7% masės

20

2105 00 99

– – ne mažiau kaip 7% masės

20

2106

Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

2106 10

– baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos:

 

2106 10 80

– – kiti (-os)

29

2106 90

– kiti

 

 

– – aromatinti arba dažyti cukraus sirupai:

 

 

– – – kiti:

 

2106 90 59

– – – – kiti

55

2208

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 proc. tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai:

 

2208 70

– likeriai ir kordialai:

 

2208 70 10

– – induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai:

25

2208 70 90

– – induose, kurių talpa didesnė kaip 2 litrai:

25

2208 90

– kiti:

 

 

– – arakai (arrack) induose, kurių talpa:

 

2208 90 11

– – – ne didesnė kaip 2 litrai

25

2208 90 19

– – – didesnė kaip 2 litrai

25

 

– – kiti spiritai ir kiti spiritiniai gėrimai induose, kurių talpa:

 

 

– – – ne didesnė kaip 2 litrai:

 

2208 90 41

– – – – ouzo

25

 

– – – – kiti:

 

 

– – – – – spiritai (išskyrus likerius):

 

 

– – – – – – distiliuoti iš vaisių:

 

2208 90 69

– – – – – kiti spiritiniai gėrimai:

25

 

– – – didesnė kaip 2 litrai:

 

 

– – – – spiritai (išskyrus likerius):

 

2208 90 71

– – – – – distiliuoti iš vaisių:

25

2208 90 75

– – – – – tequila

20

2208 90 77

– – – – – kiti

20

2208 90 78

– – – – kiti spiritiniai gėrimai

20

 

* Cukraus kiekis nurodytas pagal Europos Komisijos sudarytą ir statistikos naudojamą sąrašą, kuriame apskaičiuotas vidutinis cukraus kiekis perdirbtuose produktuose.


Lietuvos Respublikos

cukraus ir perdirbtų produktų

atsargų deklaravimo ir

perteklinių atsargų vienkartinio

apmokestinimo įstatymo

2 priedas

 

ĮGYVENDINAMAS EUROPOS SĄJUNGOS TEISĖS AKTAS

 

2004 m. sausio 14 d. Europos Komisijos reglamentas (EB) Nr. 60/2004, nustatantis pereinamąsias priemones cukraus sektoriuje dėl Čekijos, Estijos, Kipro, Latvijos, Lietuvos, Vengrijos, Maltos, Lenkijos, Slovėnijos ir Slovakijos įstojimo.

______________