LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS KOKYBĖS INSPEKCIJOS

 

ĮSAKYMAS

DĖL FIZIKINIŲ IR CHEMINIŲ RODIKLIŲ, FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ BANDYMŲ IR KITŲ PASLAUGŲ LAIKINŲJŲ ĮKAINIŲ

 

1997 m. gegužės 7 d. Nr. 10-1-31

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1993 m. liepos 28 d. nutarimu Nr. 579 „Dėl įstaigų ir organizacijų, finansuojamų iš Lietuvos valstybės biudžeto, nebiudžetinių lėšų“ ir siekdamas vieningo bandymų laboratorijų darbo:

1. Tvirtinu „Fizikinių ir cheminių rodiklių, fizikinių veiksnių bandymų ir kitų paslaugų laikinuosius įkainius“, 1997 05 07 suderintus su Valstybine konkurencijos ir vartotojų teisių gynimo tarnyba (priedas).

2. Įkainiai nustatomi pagal Inspekcijos bandymų laboratorijų teikiamų paslaugų kaštus, išskyrus tuos atvejus, kai bandinius pristato Lietuvos valstybinės kokybės inspekcijos inspektoriai į maisto produktų tyrimo laboratorijas ir jų bandymų rezultatai yra teigiami.

3. Įsakymo kontrolę pavedu Inspekcijos viršininko pavaduotojui V. Raulinaičiui.

 

 

VALSTYBINĖS KOKYBĖS

INSPEKCIJOS VIRŠININKAS                                                                           BRONIUS PAUŽA


Priedas

 

SUDERINTA

PATVIRTINTA

su Valstybinės konkurencijos

Lietuvos valstybinės kokybės inspekcijos

ir vartotojų teisių gynimo tarnybos

1997 m. gegužės 7d. įsakymu Nr. 10-1-31

direktoriumi R. Stanikūnu

 

1997 m. gegužės 7d.

 

 

FIZIKINIŲ IR CHEMINIŲ RODIKLIŲ, FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ BANDYMŲ IR KITŲ

PASLAUGŲ LAIKINIEJI ĮKAINIAI

 

1. NORMINĖS, NORMATYVINĖS PROJEKTAVIMO DOKUMENTACIJOS EKSPERTIZĖ IR KITOS PASLAUGOS

 

Eil. Nr.

Darbų rūšis

Kaina, Lt

1.1.

Pramoninių prekių, vartojimo gaminių receptūrų, technologinių

30,0 už val.

 

reglamentų ekspertizė

 

 

 

 

1.2.

Prekės pavyzdžio ištyrimo rezultatų ekspertizė

20,0 už val.

 

 

 

1.3.

Maisto produktų gamybos, prekybos ir laikymo objektų projektinių siūlymų ekspertizė

40% nustatytos objekto projekto ekspertizės kainos

 

 

 

1.4.

Maisto produktų gamybos, prekybos ir laikymo objektų statybos (rekonstrukcijos), projektavimo dokumentacijos specialioji ekspertizė

20% nuo statybos (išplėtimo rekonstrukcijos) projekto pirminės ekspertizės įkainio, bet ne mažiau kaip 35 Lt

 

 

 

 

 

 

 

 

1.5.

Baigtų statybos maisto pramonės įmonės technologinė ekspertizė ir išvadų parengimas dėl priėmimo naudoti

15% nuo statybos projekto ekspertizės darbų kainos

 

 

 

1.6.

Kopijavimas, 4 formato 1 puslapis

0,3

 

2. MAISTO ŽALIAVŲ IR MAISTO PRODUKTŲ BANDYMAI

 

Eil.

Nustatoma analitė

Tiriamas objektas

Kaina, Lt

Nr.

 

 

 

2.1.

Akytumas

duonos, pyrago gaminiai

7,0

2.2.

Aldehidai

alkoholinis gėrimas

13,0

2.3.

Alkoholis:

 

 

2.3.1.

Etilo

alus

16,0

 

 

spiritas

6,0

 

 

alkoholinis gėrimas

16,0

 

 

pieno produktai

16,0

2.3.2.

Metilo

alkoholinis gėrimas

16,0

2.4.

Amoniakas

žalias pienas, mineralinis vanduo

6,0

2.5.

Angliarūgštė

mineralinis vanduo, šampanizuoti vynai, nealkoholiniai gėrimai, alkoholiniai gazuoti kokteiliai

8,0

2.6.

Apmuilinimo skaičius

aliejus

15,0

2.7.

Arsenas

mineralinis vanduo

40,0

2.8.

Aukštesnieji alkoholiai

alkoholinis gėrimas

20,0

2.9.

Baltymai

mėsa, mėsos produktai

40,0

2.10.

Bendras kietumas

mineralinis vanduo

10,0

2.11.

Benzoinė rūgštis

 

60,0

2.12.

Cinkas

alus, nealkoholiniai gėrimai, daržovės, duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditerijos gaminiai, konservai, mėsa, pienas ir jo gaminiai, žuvis, fermentinis sūris, riebalai

35,0

2.13.

Citrinos rūgšties kiekis

citrinos rūgštis

12,0

2.14.

Cukraus kiekis

alkoholinis gėrimas

17,0

 

 

konditerijos gaminiai

22,0

 

 

pyrago gaminai

22,0

 

 

pieno gaminiai

22,0

 

 

kreminiai gaminiai

12,0

2.15.

Chloridai

mineralinis vanduo

16,0

2.16.

Drumstumas

mineralinis vanduo

8,0

2.17.

Diastazinis skaičius

medus

17,0

2.18.

Drėgmė

aliejus

8,0

 

 

dešra, mėsos gaminiai,

12,0

 

 

duonos, pyrago gaminiai

8,0

 

 

konditerija

8,0

 

 

kavos pupelės, miltai, mielės

8,0

 

 

medus

8,0

 

 

sausi pieno produktai, sviestas, sūris

8,0

 

 

cukrus, valgomoji druska

15,0

2.19.

Duonos kiekis

patiekalai

15,0

2.20.

Ekstraktyvios medžiagos

kavos pupelės, arbata

9,0

 

 

alkoholiniai gėrimai(refraktometru)

7,0

2.21.

Esteriai

alkoholiniai gėrimai

10,0

2.22.

Emulsijos patvarumas

majonezas

6,0

2.23.

Fosforas

aliejus

16,0

2.24.

Fluoras

mineralinis vanduo

10,0

2.25.

Glitimas

miltai

10,0

2.26.

Geležis

alkoholiniai gėrimai, mineralinis vanduo

10,0

2.27.

Invertinis cukrus, sacharozė

medus

15,0

2.28.

Jodo skaičius

aliejus

35,0

2.29.

Juslinis rodiklis

maisto produktai

12,0

2.30.

Kadmis

alus, nealkoholiniai gėrimai, daržovės, kiaušiniai, konservai, mėsa, žuvis duonos, pyrago gaminiai, grūdai, jų perdirbimo

30,0

 

 

produktai, konditerijos gaminiai

35,0

 

 

pienas ir jo produktai

48,0

 

 

fermentinis sūris, riebalai

30,0

 

 

vynas ir jo gaminiai

30,0

2.31.

Kavos kiekis gėrime

be cukraus

10,0

 

 

su grietinėle, ledais, sutirštintu pienu

12,0

2.32.

Kofeino, tanino kiekis

kavos pupelės, tirpi kava

12,0

 

 

alkoholiniai gėrimai

20,0

2.33.

Krakmolas

dešra

15,0

2.34.

Lakios riebalinės rūgštys

mėsa, žuvis

9,0

2.35.

Lakios rūgštys

alkoholiniai gėrimai

9,0

2.36.

Liekamoji aktyvi fosfatazė

riebalai

11,0

2.37.

Lyginamasis svoris (areometru)

pienas, pieno produktai

5,0

2.38.

Lyginamasis svoris (piknometru)

pienas, pieno produktai

10,0

2.39.

Maistinių medžiagų sudėtis ir kaloringumas

patiekalai

25,0

2.40.

Manganas

mineralinis vanduo

16,0

2.41.

Muilas

aliejus

8,0

2.42.

Neapmuilintos medžiagos

aliejus

8,0

2.43.

Neriebalinės priemaišos ir nuosėd.

aliejus

13,0

2.44.

Netirpių medžiagų kiekis

druska

13,0

2.45.

Nitratai, nitritai

augalinė produkcija

13,0

 

 

maisto produkcija

50,0

 

 

mėsos gaminiai

40,0

 

 

pienas

50,0

2.46.

Nuosėdų tūrinė dalis

aliejus

7,0

2.47.

Oksidacijos laipsnis

riebalai

10,0

2.48.

Pasterizacija

pienas ir jo produktai

10,0

 

 

sultys, gėrimai

10,0

2.49.

Pelenų kiekis

miltai

20,0

2.50.

Pesticidai (plonasluoksnė chromatografija)

maisto produktai

50,0

2.51.

Peroksidinis skaičius

aliejus, riebalai

20,0

2.52.

Pesticidai (dujinė chromatografija)

maisto produktai (augalinė prod.)

50,0

2.53.

Pesticidai (fotometrija)

augalinė produkcija, maisto produk.

40,0

2.54.

Ph

gėrimai

8,0

 

 

tirpi kava, žolių arbata

8,0

 

 

pienas

8,0

2.55.

Pirminis baltymų skilimas

mėsa, žuvis

7,0

2.56.

Plazmos rūgštingumas

sviestas

6,0

2.57.

Polifosfatai

mineralinis vanduo

16,0

2.58.

Riebalai

mėsos, žuvies produktai, konservai

18,0

 

 

pienas, pieno produktai

8,0

 

 

rūgštūs pieno produktai

8,0

 

 

ledai, varškė ir jos produktai

12,0

 

 

sausi pieno produktai

12,0

 

 

fermentinis, lydytas sūris

12,0

 

 

konditerijos gaminiai

18,0

2.59.

Reakcija sieros vandeniliui

mėsa, žuvis

13,0

2.60.

Rūgštinis skaičius

aliejus

11,0

2.61.

Rūgštingumas

nealkoholiniai gėrimai, sultys, sirupas

8,0

 

 

duonos, pyrago gaminiai

8,0

 

 

grietinė, grietinėlė, kefyras, jogurtas, ledai, pienas, sausi pieno produktai

9,0

 

 

sutirštintas pienas

9,0

 

 

sviestas

9,0

 

 

konservai

9,0

2.62.

Sausa liekana

mineralinis vanduo

25,0

2.63.

Sausos medžiagos

aliejus

13,0

 

 

alus

15,0

 

 

nealkoholiniai gėrimai, sirupas

11,0

 

 

pienas, grietinėlė, ledai

11,0

 

 

rūgštūs pieno produktai

8,0

 

 

sūris

12,0

2.64.

Sieros anhidridas

sulfituotos daržovės

10,0

2.65.

Soda

žalias pienas

5,0

2.66.

Somatinės ląstelės

žalias pienas

9,0

2.67.

Sorbino rūgštis

daržovių produktai

42,0

2.68.

Sulfatai

mineralinis vanduo

15,0

2.69.

Spalvinis skaičius

aliejus

14,0

2.70.

Sulfitinė rūgštis (bendroji)

alkoholiniai gėrimai

8,0

2.71.

Sulfitinė rūgštis (laisva)

alkoholiniai gėrimai

8,0

2.72.

Šarmingumas

alkoholiniai gėrimai

9,0

2.73.

Švarumas

pienas, sausi pieno produktai

8,0

2.74.

Šviežumas

mėsos, žuvies gaminiai

9,0

2.75.

Švinas

alus, nealkoholiniai gėrimai, daržovės, kiaušiniai, konservai, mėsa, žuvis

35,0

 

 

duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo

35,0

 

 

produktai, konditerijos gaminiai

 

 

 

pienas ir jo produktai

40,0

 

 

fermentinis sūris, riebalai

32,0

 

 

vynas ir jo gaminiai

30,0

2.76.

Terminis paruošimas

dešra, mėsos ir žuvies produktai bei patiekalai

25,0

2.77.

Tirpumo indeksas

sausi pieno produktai

7,0

2.78.

Valgomoji druska

dešra, mėsos gaminiai, konservai

13,0

 

 

brinza, fermentinis sūris, lydytas sūris

45,0

 

 

sviestas

15,0

 

 

varškės sūris

13,0

2.79.

Vandenilio peroksidas

žaliavinis pienas

10,0

2.80.

Varis

alus, nealkoholiniai gėrimai, daržovės, mėsa, žuvis

25,0

 

 

duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditeriniai gaminiai

25,0

 

 

pienas ir jo produktai

25,0

 

 

fermentinis sūris, riebalai

28,0

 

 

vynas ir jo gaminiai

25,0

 

3. BENZINO, DYZELINIO KURO IR ALYVOS BANDYMAI

 

Eil. Nr.

Darbų rūšis

Kaina, Lt

3.1.

Benzino oktaninio skaičiaus ir frakcinės sudėties nustatymas

110,0

3.1.1.

Tik frakcinė sudėtis

20,0

3.1.2.

Švino ir sieros kiekio nustatymas (benzine)

73,0

3.2.

Dyzelinis kuras

52,0

3.3.

Alyva

46,0

 

Pastaba. Įkainiai paskaičiuoti su pridėtinės vertės mokesčiu.

 

______________