LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS
ĮSAKYMAS
DĖL ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ GYVŪNINIŲ MAISTO PREKIŲ, KURIOMS PRIVALOMA VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS KONTROLĖ, SĄRAŠO IR ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ NEGYVŪNINIŲ MAISTO PREKIŲ, KURIOMS TAIKOMI PRIVALOMIEJI SAUGOS IR KOKYBĖS REIKALAVIMAI, SĄRAŠO PATVIRTINIMO
2003 m. gruodžio 9 d. Nr. B1-943
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymu (Žin., 2000, Nr. 32-893), atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. rugsėjo 11 d. nutarimą Nr. 1052 „Dėl Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros“ (Žin., 1996, Nr. 87-2062) ir Tarpžinybinės kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisijos 2002 m. gruodžio 10 d. aktą Nr. 38/2002 „Dėl Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros 2003 m. versijos patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 121-5469):
1. Tvirtinu pridedamą Įvežamų į Lietuvos Respubliką gyvūninių maisto prekių, kurioms privaloma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos kontrolė, sąrašą.
2. Tvirtinu pridedamą Įvežamų į Lietuvos Respubliką negyvūninių maisto prekių, kurioms taikomi privalomieji saugos ir kokybės reikalavimai, sąrašą.
3. P r i p a ž į s t u netekusiu galios Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2001 m. rugpjūčio 22 d. įsakymą Nr. 350 „Dėl Įvežamų į Lietuvos Respubliką maisto prekių, kurias tikrina maisto kontrolės įstaigos, sąrašo“ (Žin., 2001, Nr. 74-2621; 2002, Nr. 96-4248).
4. Pavedu įsakymo vykdymo kontrolę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojui negyvūninio maisto klausimams Z. Stanevičiui ir Pasienio ir transporto valstybinės veterinarijos tarnybos viršininkui D. Jonauskui.
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2003 m. gruodžio 9 d.
įsakymu Nr. B1-943
ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ GYVŪNINIŲ PREKIŲ, KURIOMS PRIVALOMA VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS KONTROLĖ, SĄRAŠAS
Skirsnis |
Prekės kodas |
Prekių pavadinimai |
|
Mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai |
|||
02 |
02.01. |
Galvijiena, šviežia arba atšaldyta |
|
02.02. |
Galvijiena, sušaldyta |
||
02.03. |
Kiauliena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
||
02.04. |
Aviena arba ožkiena, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
||
02.05. |
Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia, atšaldyta arba sušaldyta |
||
02.06. |
Galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
||
02.07. |
Naminių paukščių, nurodytų 01.05. pozicijoje, mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
||
02.08. |
Kita mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
||
02.09. |
Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, atšaldyti, sušaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
||
02.10. |
Mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti; valgomieji mėsos arba mėsos subproduktų miltai ir rupiniai |
||
Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai |
|||
03 |
03.01 |
Gyvos žuvys |
|
03.02. |
Šviežios arba šaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 03.04. pozicijoje |
||
03.03. |
Užšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 03.04. pozicijoje |
||
03.04. |
Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
||
03.05. |
Žuvys, vytintos, sūdytos arba užpiltos sūrymu; rūkytos žuvys, virtos ar keptos arba nevirtos ir nekeptos prieš rūkymą arba rūkymo proceso metu; žuvų miltai, rupiniai ir granulės, tinkami (-os) vartoti žmonių maistui |
||
03.06. |
Vėžiagyviai, su kiautais arba be kiautų, gyvi, švieži, šaldyti, užšaldyti, vytinti, sūdyti arba užpilti sūrymu; vėžiagyviai su kiautais, virti vandenyje arba garuose, šaldyti arba nešaldyti, užšaldyti arba neužšaldyti, vytinti arba nevytinti, sūdyti arba užpilti sūrymu arba nesūdyti ir neužpilti sūrymu; vėžiagyvių miltai, rupiniai ir granulės, tinkami (-os) vartoti žmonių maistui |
||
03.07. |
Moliuskai, su geldelėmis arba be geldelių, gyvi, švieži, šaldyti, užšaldyti, vytinti, sūdyti ar užpilti sūrymu; kiti vandens bestuburiai, išskyrus vėžiagyvius ir moliuskus, gyvi, švieži, šaldyti, užšaldyti, vytinti, sūdyti ar užpilti sūrymu; vandens bestuburių, išskyrus vėžiagyvius, miltai, rupiniai ir granulės, tinkami (-os) vartoti žmonių maistui |
||
Pienas ir pieno produktai; paukščių kiaušiniai; natūralus medus; gyvūninės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
|||
04 |
04.01. |
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
|
04.02. |
Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių |
||
04.03. |
Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų ar kakavos |
||
04.04. |
Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje |
||
04.05. |
Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai; pieno pastos |
||
04.06. |
Sūriai ir varškė |
||
04.07. |
Paukščių kiaušiniai su lukštais, švieži, konservuoti arba virti |
||
04.08. |
Paukščių kiaušiniai be lukštų ir kiaušinių tryniai, švieži, džiovinti, virti vandenyje arba garuose, formuoti, užšaldyti arba konservuoti kitu būdu, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
||
04.09. |
Natūralus medus |
||
04.10. |
Gyvūninės kilmės maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
||
Gyvūninės kilmės produktai, nenurodyti kitoje vietoje |
|||
05 |
05.02. |
Kiaulių arba šernų šeriai ir plaukai; barsukų plaukai ir kiti plaukai, naudojami šepečiams ir teptukams gaminti; šių šerių arba plaukų atliekos |
|
05.03. |
Ašutai ir ašutų atliekos, suformuoti arba nesuformuoti į sluoksną, su pagrindu arba be pagrindo |
||
05.04. |
Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir skrandžiai, sveiki arba jų gabalai, švieži, šaldyti, užšaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
||
05.05. |
Paukščių odos ir kitos jų kūno dalys su plunksnomis arba pūkais; plunksnos ir plunksnų dalys (su pakirptais arba nepakirptais kraštais) bei pūkai, toliau neapdoroti, išskyrus jų išvalymą, dezinfekavimą arba paruošimą laikyti; plunksnų arba plunksnų dalių milteliai ir atliekos |
||
05.06. |
Kaulai ir ragų šerdys, neapdoroti (-os), be riebalų, paprastai apdoroti (-os) (bet neišpjauti (-os) pagal formą), apdoroti (-os) rūgštimi ar deželatinizuoti; šių produktų milteliai ir atliekos |
||
05.07 |
Dramblio kaulas, vėžių šarvai, banginių ūsai ir banginių ūsų šeriai, ragai, elnių ragai, kanopos, nagai ir snapai, neapdoroti arba paprastai apdoroti, bet neišpjauti pagal formą; šių produktų milteliai ir atliekos |
||
05.08. |
Koralai ir panašios medžiagos, neapdorotos arba paprastai apdorotos, bet neapdorotos kitu būdu; moliuskų geldelės, vėžiagyvių arba dygiaodžių kiautai, sepijų skeleto plokštelės, neapdorotos (-i) arba paprastai apdorotos (-i), bet neišpjautos (-i) pagal formą, jų milteliai ir atliekos |
||
05.10. |
Pilkoji ambra, bebrų muskusas, cibetas ir muskusas; ispaniniai vabalai; tulžis, džiovinta arba nedžiovinta; liaukos ir kiti gyvūniniai produktai, naudojami farmacijos preparatams gaminti, švieži, šaldyti, užšaldyti arba kitu būdu konservuoti neilgam laikymui |
||
ex05.11. |
Gyvūniniai produktai, nenurodyti kitoje vietoje, nugaišę gyvūnai, klasifikuojami 1 arba 3 skirsniuose, netinkami vartoti žmonių maistui (sperma, embrionai, kiaušialąstės, bičių veisimo medžiaga) |
||
Javai |
|||
10 |
ex10.01.- ex10.08. |
Grūdinės kultūros, skirtos gyvūnų pašarui |
|
Malybos produkcija; salyklas; krakmolas; inulinas; kviečių glitimas |
|||
11 |
ex11.01.- ex11.09. |
Produktai, skirti gyvūnų pašarui |
|
Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai; įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai; augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje; šiaudai ir pašarai |
|||
12 |
ex12.01.- ex12.08. |
Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai, skirti gyvūnų pašarui |
|
ex12.13. |
Javų šiaudai ir pelai, neapdoroti, kapoti arba nekapoti, susmulkinti arba nesusmulkinti, presuoti arba nepresuoti, granuliuoti arba negranuliuoti, skirti gyvūnų pašarui |
||
ex12.14. |
Šakniavaisiniai griežčiai, pašariniai runkeliai, pašariniai šakniavaisiai, šienas, liucerna (alfalfa), dobilai, bandvikiai, pašariniai kopūstai, lubinai, vikiai ir panašūs pašariniai produktai, granuliuoti arba negranuliuoti, skirti gyvūnų pašarui |
||
Gyvūniniai ir augaliniai riebalai ir aliejus bei jų skilimo produktai; paruošti valgomieji riebalai; gyvūninis arba augalinis vaškas |
|||
15 |
15.01. |
Kiauliniai riebalai (įskaitant kiaulinius taukus) ir naminių paukščių taukai, išskyrus klasifikuojamus 02.09. arba 15.03. pozicijose |
|
15.02. |
Galvijų, avių arba ožkų taukai, išskyrus klasifikuojamus 15.03. pozicijoje |
||
15.03. |
Kiaulių taukų stearinas, kiaulių taukų aliejus, oleostearinas, oleoaliejus ir lajaus aliejus, neemulsuoti, nesumaišyti arba neapdoroti kitu būdu |
||
15.04. |
Žuvų arba jūros žinduolių taukai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti |
||
15.05. |
Avių prakaitiniai riebalai ir iš jų gaunamos riebalų medžiagos (įskaitant lanoliną) |
||
15.06. |
Kiti gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti |
||
ex15.16. |
Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus ir jų frakcijos, išskyrus negyvūninius riebalus |
||
ex15.17. |
Margarinas, riebalų mišiniai su gyvūniniais priedais |
||
ex15.18. |
Gyvūniniai riebalai bei jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti; nevalgomi gyvūninių riebalų mišiniai arba preparatai, išskyrus augalinius |
||
ex15.21. |
Augalinis vaškas (išskyrus trigliceridus), bičių vaškas, kitas vabzdžių vaškas ir spermacetas, nerafinuoti arba rafinuoti, dažyti arba nedažyti (gyvūniniai produktai) |
||
ex15.22. |
Degra, gyvūninių riebalų ir vaško apdorojimo atliekos |
||
Gaminiai iš mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
|||
16 |
16.01. |
Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo |
|
16.02. |
Kiti gaminiai arba konservai iš mėsos, mėsinių subproduktų arba kraujo |
||
16.03. |
Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai |
||
16.04. |
Gaminiai arba konservai iš žuvų; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių |
||
16.05. |
Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, gaminiai arba konservai |
||
Cukrūs ir konditerijos gaminiai iš cukraus |
|||
17 |
1702. 11. 00.0. |
Laktozė ir laktozės sirupas, kurio sudėtyje esančios laktozės masė, išreikšta bevandenės laktozės kiekiu sausojoje medžiagoje, sudaro ne mažiau kaip 99 % |
|
Kakava ir gaminiai iš kakavos |
|||
18 |
ex18.06. |
Su gyvūniniais priedais |
|
Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo arba pieno; miltiniai konditerijos gaminiai |
|||
19 |
ex1901.10.00.0. |
Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes, su gyvūniniais priedais |
|
ex19.02. |
Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti arba neįdaryti, su gyvūniniais priedais |
||
Įvairūs maisto produktai |
|||
21 |
ex2101.12. |
Ekstraktai, esencijos ir koncentratai su gyvūniniais priedais |
|
ex2102.20.19.0.- ex2102.20.90.0. |
Mielės, skirtos gyvūnų pašarui |
||
ex21.04. |
Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai su gyvūniniais priedais |
||
ex21.05. |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai su kakava arba be jos (išskyrus vaisinius ledus) |
||
|
ex21.06. |
Maisto produktai su gyvūniniais priedais |
|
Maisto pramonės liekanos ir atliekos; paruošti pašarai gyvūnams |
|||
23 |
ex23.01. |
Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsinių subproduktų, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių, netinkami žmonių maistui; taukų likučiai, skirti gyvūnų pašarui |
|
ex23.02. |
Sėlenos, išsijos ir kitos sijojimo, malimo arba kito javų arba ankštinių augalų apdorojimo liekanos, granuliuotos arba negranuliuotos, skirtos gyvūnų pašarui |
||
ex23.03. |
Krakmolo gamybos liekanos ir panašios liekanos, cukrinių runkelių nucukrinta masė, cukranendrių išspaudos ir kitos cukraus gamybos atliekos, žlugtai ir kitos alaus arba alkoholinių gėrimų gamybos atliekos, granuliuotos arba negranuliuotos, skirtos gyvūnų pašarui |
||
ex23.04. |
Išspaudos ir kitos kietos sojos, pupelių aliejaus ekstrakcijos liekanos, maltos arba nemaltos, granuliuotos arba negranuliuotos, skirtos gyvūnų pašarui |
||
ex23.05. |
Išspaudos ir kitos kietos žemės riešutų (arachių) aliejaus ekstrakcijos liekanos, maltos arba nemaltos, granuliuotos arba negranuliuotos, skirtos gyvūnų pašarui |
||
ex23.06. |
Išspaudos ir kitos kietos augalinių riebalų arba augalinio aliejų ekstrakcijos liekanos, maltos arba nemaltos, granuliuotos arba negranuliuotos, skirtos gyvūnų pašarui |
||
23.08. |
Augalinės medžiagos ir augalinės atliekos, augalinės liekanos ir šalutiniai produktai, granuliuoti arba negranuliuoti, naudojami gyvūnų pašarui, nenurodyti kitoje vietoje |
||
23.09. |
Produktai, naudojami gyvūnų pašarui |
||
Farmacijos produktai |
|||
|
ex30.01. |
Gyvūninės kilmės produktai |
|
|
ex30.02. |
Gyvūninės kilmės produktai |
|
Trąšos |
|||
|
ex31.01. |
Gyvūninės kilmės trąšos, mėšlas |
|
Albumininės medžiagos; modifikuoti krakmolai; klijai; fermentai (enzimai) |
|||
35 |
ex3501.10. |
Kazeinas |
|
ex35.02. |
Albuminai, albuminatai ir kiti albuminų dariniai |
||
ex3503.00. |
Želatina ir želatinos dariniai, išskyrus gyvūninės kilmės klijus |
||
ex3504.00.00.0. |
Peptonai ir jų dariniai; kitos gyvūninės baltyminės medžiagos ir jų dariniai, nenurodyti kitoje vietoje; odos milteliai |
||
Žalios (neišdirbtos) odos (išskyrus kailius) ir išdirbta oda |
|||
41 |
41.01. |
Žalios (neišdirbtos) galvijų (įskaitant buivolus) odos arba arklenos (šviežios arba sūdytos, džiovintos, kalkintos, pikeliuotos arba kitu būdu konservuotos, bet neraugintos, neišdirbtos į pergamentą ir toliau neapdorotos), be plaukų arba su plaukais, skeltinės arba neskeltinės |
|
41.02. |
Žalios (neišdirbtos) avių arba ėriukų odos (šviežios arba sūdytos, džiovintos, kalkintos, pikeliuotos arba kitu būdu konservuotos, bet neraugintos, neišdirbtos į pergamentą ir toliau neapdorotos), su vilna arba be vilnos, skeltinės arba neskeltinės |
||
41.03. |
Kitos žalios (neišdirbtos) odos (šviežios arba sūdytos, džiovintos, kalkintos, pikeliuotos arba kitu būdu konservuotos, bet neraugintos, neišdirbtos į pergamentą ir toliau neapdorotos), be plaukų arba su plaukais, skeltinės arba neskeltinės |
||
Kailiai ir dirbtiniai kailiai; jų dirbiniai |
|||
43 |
43.01. |
Neapdoroti kailiai (įskaitant galvenas, uodegenas, kojenas ir kitas dalis arba atraižas, tinkamas naudoti kailininkystėje), išskyrus žalias (neišdirbtas) odas, klasifikuojamas 41.01, 41.02 arba 41.03 pozicijose |
|
Vilna, švelniavilnių arba šiurkščiavilnių gyvūnų plaukai; ašutų verpalai ir audiniai |
|||
51 |
51.01. |
Nekaršta ir nešukuota vilna |
|
51.02. |
Nekaršti ir nešukuoti švelniavilnių arba šiurkščiavilnių gyvūnų plaukai |
||
51.03. |
Vilnos arba švelniavilnių ar šiurkščiavilnių gyvūnų plaukų atliekos, įskaitant verpalų atliekas, bet neįskaitant išplaušintos žaliavos |
||
Meno kūriniai, kolekcionavimo objektai ir antikvariniai daiktai |
|||
97 |
ex9705.00.00.0. |
Zoologijos ir anatomijos kolekcionavimo objektai |
|
SUDERINTA
Muitinės departamento prie
Finansų ministerijos
2003 m. gruodžio 2 d.
raštu Nr. 3B-17.2/6-12941
______________
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2003 m. gruodžio 9 d.
įsakymu Nr. B1-943
ĮVEŽAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ NEGYVŪNINIŲ MAISTO PREKIŲ, KURIOMS TAIKOMI PRIVALOMIEJI SAUGOS IR KOKYBĖS REIKALAVIMAI, SĄRAŠAS
Eilės numeris |
Prekių kodai pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą** |
Prekėms būtini dokumentai |
Pastabos |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
71 skirsnis. Valgomosios daržovės ir kai kurie šakniavaisiai bei gumbavaisiai |
||
1.1 |
07.01-07.03 |
1; 2 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
|
|
1.1.1 |
0701.10.00.0; 0703.10.11.0) |
- |
- |
1.2 |
07.04-07.11 |
1; 2 |
|
1.3 |
07.12-07.13 |
1; 2 |
|
1.3.1 |
(išskyrus klasifikuojamas šiose subpozicijose: |
- |
- |
|
0712.90.11.0; 0713.10.10.0; 0713.33.10.0; 0713.90.10.0) |
|
|
1.4 |
07.14 |
1; 2 |
|
2. |
81 skirsnis. Valgomieji vaisiai ir riešutai; citrusų vaisių arba melionų žievelės ir luobos |
||
2.1 |
08.01-0814.00.00 |
1; 2 |
|
3. |
91 skirsnis. Kava, arbata, matė ir prieskoniai |
||
3.1 |
09.01-09.10 |
1; 2 |
|
3.1.1 |
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: |
- |
- |
|
0901.90.10.0) |
|
|
4. |
101 skirsnis. Javai |
||
4.1 |
10.01-10.08 |
1; 2 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
4.1.1 |
1001.90.10.0; 1001.90.91.0; 1003.00.10.0; 1005.10; |
|
|
|
1006. 10.10.0; 1007.00.10.0; 1008.30.00.0; |
|
|
4.1.2 |
ex10.01-ex10.08 (skirti pašarams arba naudoti technikoje ar pramonėje, išskyrus maisto produktų gamybą)) |
- |
- |
5. |
111 skirsnis. Malybos produkcija; salyklas; krakmolas; inulinas; kviečių glitimas |
||
5.1 |
1101.00-1109.00.00.0 |
1; 2 |
|
5.1.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šiose pozicijose bei subpozicijose: |
- |
- |
|
ex1101.00-ex1109.00.00.0 (skirti pašarams arba naudoti technikoje ar pramonėje, išskyrus maisto produktų gamybą)) |
|
|
6. |
121 skirsnis. Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai; įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai; augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje; šiaudai ir pašarai |
||
6.1 |
1201.00-12.02 |
1; 2 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamus šiose pozicijose bei subpozicijose: |
- |
|
6.1.1 |
1201.00.10.0; 1202.10.10.0; |
|
|
6.1.2 |
ex1201.00-ex12.02 (skirti pašarams ar techniniam perdirbimui)) |
- |
- |
6.2 |
1203.00.00.0 |
1; 2 |
|
6.3 |
1204.00-12.07 |
1; 2 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
6.3.1 |
1204.00.10.0; 1205.10.10.0; 1206.00.10.0; 1207.10.10.0; |
|
|
|
1207.20.10.0; 1207.30.10.0; 1207.40.10.0; 1207.50.10.0; |
|
|
|
1207.60.10.0; 1207.91.10.0; 1207.99.20.0; |
|
|
6.3.2 |
ex1204.00-ex12.07 (skirti pašarams ar techniniam perdirbimui) |
- |
- |
6.4 |
12.08-12.12 |
1; 2 |
|
6.4.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šioje pozicijoje: |
- |
- |
|
ex12.08 (skirti pašarams)) |
|
|
7. |
131 skirsnis. Šelakas; lipai, dervos ir kiti augalų syvai bei ekstraktai |
||
7.1 |
ex1301.20.00.0 (skirtas vartoti produktų gamyboje) |
1; 2 |
|
7.2 |
1302.13.00.0; 1302.19.30; 1302.19.98.0 |
1; 2 |
|
7.3 |
ex1302.20 (maisto produktas) |
1; 2 |
|
7.3.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šioje pozicijoje: |
1; 2; 3 |
Pr |
|
ex1302.20 (maisto priedai)) |
|
|
7.4 |
ex1302.31.00.0-ex 1302.39.00.0 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
8. |
151 skirsnis. Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų skilimo produktai; paruošti valgomieji riebalai; gyvūninis arba augalinis vaškas |
||
8.1 |
15.07-15.15 |
1; 2 |
|
8.1.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
|
1507.10.10.0; 1507.90.10.0; 1508.10.10.0; 1508.90.10.0; |
|
|
|
1511.10.10.0; 1511.90.91.0; 1512.11.10.0; 1512.19.10.0; |
|
|
|
1512.19.91.1; 1512.19.99.1; 1512.21.10.0; 1512.29.10.0; |
|
|
|
1513.11.10.0; 1513.19.30.0; 1513.21.11.0; 1513.21.19.0; |
|
|
|
1513.29.30.0; 1514.11.10.0; 1514.19.10.0; 1514.91.10.0; |
|
|
|
1514.99.10.0; 1515.19.10.0; 1515.21.10.0; 1515.29.10.0; |
|
|
|
1515.30.10.0; ex1515.30.90.0 (skirtas naudoti vaistų gamyboje, technikoje ar pramonėje, išskyrus maisto produktų gamybą); 1515.50.11.0; 1515.50.91.0; |
|
|
|
1515.90.21.0; 1515.90.31.0; 1515.90.40.0; 1515.90.59.1; |
|
|
|
1515.90.60.0; 1515.90.99.1) |
|
|
8.2 |
1516.20 |
1; 2 |
|
8.2.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
|
1516.20.10.0; 1516.20.95.0) |
|
|
8.3 |
15.17 |
1; 2 |
|
8.3.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
|
|
|
1517.10.10.0; ex1517.10.90.0 (su kiaulių, galvijų, žuvų, pieno riebalais); 1517.90.99.3) |
- |
- |
9. |
171 skirsnis. Cukrūs ir konditerijos gaminiai iš cukraus |
||
9.1 |
17.01 |
1; 2 |
|
9.1.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
|
ex1701.99.10 (cheminiai reagentai); |
|
|
9.2 |
17.02 |
1; 2 |
|
9.2.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
|
1702.11.00.0; 1702.19.00.0 |
|
|
|
ex1702.30.51.0 (cheminiai reagentai); |
|
|
|
ex1702.50.00.0 (cheminiai reagentai); |
|
|
|
ex1702.90.10.0 (cheminiai reagentai)) |
|
|
9.3 |
17.03 |
1; 2 |
|
9.3.1 |
(išskyrus klasifikuojamas šioje pozicijoje: |
- |
- |
|
ex17.03 (skirta pašarams)) |
|
|
9.4 |
17.04 |
1; 2 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
9.4.1 |
1704.90.55.1; 1704.90.81.1; |
|
|
9.4.2 |
ex1704.90.55.9; ex1704.90.81.9 |
1; 2; 3 |
Pr |
|
(specialios paskirties maisto produktai)) |
|
|
10. |
181 skirsnis. Kakava ir gaminiai iš kakavos |
||
10.1 |
1801.00.00.0 |
1; 2 |
|
10.2 |
18.03-1805.00.00.0 |
1; 2 |
|
10.3 |
18.06 |
1; 2 |
|
11. |
191 skirsnis. Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo arba pieno; miltiniai konditerijos gaminiai |
||
11.1 |
19.01 |
1; 2 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
|
|
11.1.1 |
1901.10.00.0; |
1; 2; 3 |
Pr |
11.1.2 |
ex1901.10.00.0 (su pienu ar pieno produktais); |
- |
- |
|
ex1901.90.91.0; ex1901.90.99 (su pienu ar pieno produktais) |
|
|
11.2 |
19.02 |
1; 2 |
|
11.2.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šioje pozicijoje: |
- |
- |
|
ex19.02 (su mėsa, žuvimi, kitais vandens gyvūnų produktais)) |
|
|
11.3 |
1903.00.00.0-19.05 |
1; 2 |
|
12. |
201 skirsnis. Daržovių, vaisių, riešutų arba kitų augalų dalių produktai |
||
12.1 |
20.01-20.05 |
1; 2 |
|
12.2 |
2006.00-20.07 |
1; 2 |
|
12.3 |
20.08-20.09 |
1; 2 |
|
12.3.1 |
(išskyrus klasifikuojamas šioje subpozicijoje: |
1; 2; 4 |
|
|
2009.61-2009.69) |
|
|
13. |
211 skirsnis. Įvairūs maisto produktai |
||
13.1 |
21.01-21.02 |
1; 2 |
|
13.1.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
|
ex2102.20.19.0 (skirtos pašarams); |
|
|
|
ex2102.20.90.0 (skirtos pašarams)) |
|
|
13.2 |
21.03-21.04 |
1; 2 |
|
13.2.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šioje subpozicijoje: |
- |
- |
|
ex21.04 (su mėsa ar žuvimi)) |
|
|
13.3 |
2105.00 |
1; 2 |
|
13.3.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
- |
- |
|
2105.00.91.0; 2105.00.99.0 |
|
|
13.4 |
21.06 |
1, 2 |
|
|
(išskyrus klasifikuojamus šiose subpozicijose: |
|
|
13.4.1 |
2106.10.20.2; 2106.10.80.2; 2106.90.92.2; |
1; 2; 3 |
Pr |
|
ex2106.90.98.2 (be pieno ir pieno produktų) |
|
|
13.4.2 |
2106.90.10.0; ex2106.90.98.2 (su pienu ir pieno produktais)) |
- |
- |
|
2106.10.20.1; 2106.10.80.1; 2106.90.92.1; 2106.90.98.1 |
|
|
|
ex2106.90.92.7; ex2106.90.92.9 (skirti naudoti technikoje ar pramonėje, išskyrus maisto produktų gamybą); ex2106.90.98.9 (gyvūniniai baltymai) |
|
|
13.4.3 |
ex21.06 (specialios paskirties maisto produktai ar maisto priedai)) |
1; 2; 3 |
Pr |
14. |
221 skirsnis. Nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bei actas |
||
14.1 |
22.01-22.02 |
1; 2 |
|
14.1.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šioje pozicijoje: |
- |
- |
|
ex22.01 (natūralus mineralinis vanduo)) |
1; 2 |
NM |
14.2 |
2203.00 |
1; 2 |
|
14.3 |
22.04 |
1; 2; 4 |
|
14.4 |
22.05-22.07 |
1; 2; 5 |
|
14.4.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šioje subpozicijoje: |
- |
- |
|
2207.20.00) |
|
|
14.5 |
22.08 |
1; 2; 5 |
|
14.5.1 |
(išskyrus klasifikuojamus šioje subpozicijoje: |
- |
- |
|
2208.90.69.3) |
|
|
14.6 |
2209.00 |
1; 2 |
|
15. |
231 skirsnis. Maisto pramonės liekanos ir atliekos; paruošti pašarai gyvūnams |
||
15.1 |
ex23.03 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
16. |
251 skirsnis. Druska; siera; žemės ir akmenys; tinkavimo medžiagos, kalkės ir cementas |
||
16.1 |
ex2501.00.91.0 (skirta maistui) |
1; 2 |
|
16.2 |
ex2501.00.91.0 (specialios paskirties maisto produktas) |
1; 2; 3 |
Pr |
17. |
281 skirsnis. Neorganiniai chemikalai; organiniai arba neorganiniai tauriųjų metalų, retųjų žemių metalų, radioaktyviųjų elementų arba izotopų junginiai |
||
|
Maisto priedai: |
1; 2; 3 |
Pr |
17.1 |
ex2803.00; ex2804.21.00.0-ex2804.40.00.0; ex28.06; |
|
|
|
ex2807.00.10.0; ex2809.20.00.0; ex2810.00.90.0; ex28.11; |
|
|
|
ex28.12; ex2814.20.00.0; ex28.15; ex2816.10.00.0; |
|
|
|
ex28.18; ex28.21; ex2825.90.11.0; ex2825.90.19.0; |
|
|
|
ex2825.90.80.0; ex2827.20.00.0; ex2827.31.00.0; |
|
|
|
ex2827.39.10.0; ex2827.39.80.0; ex2832.10.00.0; |
|
|
|
ex2832.20.00.0; ex2833.11.00.0; ex2833.19.00.0; |
|
|
|
ex2833.22.00.0; ex2833.29; ex2834.10.00.0; |
|
|
|
ex2834.21.00.0; ex2834.29.80.0; ex28.35; ex2836.30.00.0; |
|
|
|
ex2836.40.00.0; ex2836.50.00.0; ex2836.99.11.0; |
|
|
|
ex2836.99.18.0; ex2837.20.00.0; ex2839.19.00.0; |
|
|
|
ex2839.90.00.0; ex28.40; ex2842.10.00.0 |
|
|
18. |
291 skirsnis. Organiniai chemijos produktai |
||
18.1 |
ex29.01-ex2940.00 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
19. |
301 skirsnis. Farmacijos produktai |
||
19.1 |
ex3002.90.50.0 (skirtos naudoti maisto produktų gamybai) |
1; 2; 3 |
Pr |
20. |
311 skirsnis. Trąšos |
|
|
20.1 |
ex3102.50 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
21. |
321 skirsnis. Rauginimo arba dažymo ekstraktai; taninai ir jų dariniai; dažikliai, pigmentai ir kitos dažiosios medžiagos; dažai ir lakai; glaistai ir kitos mastikos; rašalai |
||
21.1 |
ex3203.00 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
21.2 |
ex3203.00 (žaliavos, skirtos naudoti maisto produktų gamybai) |
1; 2 |
|
21.3 |
ex32.04 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
21.4 |
ex32.06 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
22. |
331 skirsnis. Eteriniai aliejai ir kvapieji dervų ekstraktai (rezinoidai); parfumerijos, kosmetikos ir tualetiniai preparatai |
||
22.1 |
ex33.01 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
22.2 |
ex3302.10 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
23. |
341 skirsnis. Muilas, organinės paviršinio aktyvumo medžiagos, skalbikliai, tepimo priemonės, dirbtiniai vaškai, paruošti vaškai, blizginimo arba šveitimo priemonės, žvakės ir panašūs dirbiniai, modeliavimo pastos, stomatologiniai vaškai, taip pat stomatologijos preparatai, daugiausiai iš gipso |
||
23.1 |
ex34.02 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
23.2 |
ex34.04 (maisto priedai) |
|
|
24. |
351 skirsnis. Albumininės medžiagos; modifikuoti krakmolai; klijai; fermentai (enzimai) |
||
24.1 |
ex3504.00.00.0 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
24.2 |
ex3504.00.00.0 (sojos baltymai) |
1; 2 |
|
24.3 |
ex3505.10.50.0 (maisto priedai); |
1; 2; 3 |
Pr |
|
ex3505.10.90.0 (maisto priedai) |
|
|
24.4 |
ex35.07 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
24.5 |
ex35.07 (žaliavos, skirtos naudoti maisto produktų gamybai) |
1; 2 |
|
25. |
381 skirsnis. Įvairūs chemijos produktai |
||
25.1 |
ex3824.60 (maisto priedai); ex3824.90.99.9 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
26 |
471 skirsnis. Medienos arba kitų pluoštinių celiuliozinių medžiagų plaušiena; perdirbti skirtas popierius arba kartonas (atliekos ir liekanos) |
||
26.1 |
ex47.06 (maisto priedai) |
1; 2; 3 |
Pr |
26.2 |
ex47.06 (žaliavos, skirtos naudoti maisto produktų gamybai) |
1; 2 |
|
PASTABOS:
„**“ - šiame sąraše prekių kodai pateikti pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2003 m. versiją.
1 - tiekėjo atitikties deklaracija (pateikti ir muitinei).
2 - maisto prekių importuotojo pažymėjimas (pateikti ir muitinei).
3 - specialios paskirties maisto produkto ar maisto priedo registravimo pažymėjimas.
4 - žemės ūkio ministro 2002 m. rugpjūčio 27 d. įsakyme Nr. 323 „Dėl dokumentų, reikalaujamų įvežant į Lietuvos Respubliką vyną, vynuogių sultis ir vynuogių misą“ (Žin., 2002, Nr. 90-3883) nustatytas dokumentas.
5 - užsienio valstybės kompetentingos institucijos pripažintų subjektų (laboratorijos, kitos institucijos ar alkoholio produktų gamintojo) išduotas alkoholio produktų atitiktį patvirtinantis dokumentas, kuriame privalo būti pateikti ir deklaruojami kokybės bei saugos rodikliai.
„-“ - nekontroliuojamos maisto prekės.
„Pr“ - specialios paskirties maisto produktai ar maisto priedai.
„NM“ - turi būti pripažintas Natūralaus mineralinio vandens pripažinimo komisijos, vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro 2000 m. lapkričio 30 d. įsakymu Nr. 697 „Dėl Natūralaus mineralinio vandens oficialiojo pripažinimo Lietuvos Respublikoje nuostatų patvirtinimo“ (Žin., 2000, Nr. 105-3331).
00¹ - Kombinuotosios prekių nomenklatūros skirsniai, kuriuose klasifikuojamos prekės gali būti laikomos specialios paskirties maisto produktais ar maisto priedais. Importuojant šias prekes, maisto kontrolės įstaigai papildomai turi būti pateiktas specialios paskirties maisto produkto ar maisto priedo registravimo pažymėjimas (3).
SUDERINTA
Muitinės departamento prie
Finansų ministerijos
2003 m. gruodžio 2 d.
raštu Nr. 3B-17.2/6-12941
______________