LIETUVOS RESPUBLIKOS
VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS
ĮSAKYMAS
DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2008 M. BALANDŽIO 24 D. ĮSAKYMO NR. B1-251 „DĖL REIKALAVIMŲ PIENO PRODUKTŲ GAMYBAI ŪKIUOSE IR JŲ PARDAVIMUI PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2008 m. gruodžio 12 d. Nr. B1-623
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir siekdamas užtikrinti ūkiuose gaminamų pieno produktų saugą ir kokybę:
1. Pakeičiu Reikalavimus pieno produktų gamybai ūkiuose ir jų pardavimui, patvirtintus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2008 m. balandžio 24 d. įsakymu Nr. B1-251 (Žin., 2008, Nr. 56-2138):
1.1. išdėstau 16 punktą taip:
1.3. išdėstau 18 punktą taip:
„18. Gamintojai gali parduoti pieno produktus, pagamintus ūkyje, kuriame primelžiama iki 200 kg pieno per dieną, jei turi teritorinės VMVT išduotą leidimą pieno produktų gamybai ūkiuose ir jų pardavimui (toliau – leidimas) ir vieną kartą per metų ketvirtį patikrina įgaliotojoje laboratorijoje pieno sudėties ir kokybės rodiklius.“;
1.4. išdėstau 23 punktą taip:
„23. Pieno produktų tvarkymo ir gamybos patalpos turi būti pakankamo dydžio, švarios, kad jose atliekami maisto tvarkymo darbai atitiktų higienos reikalavimus. Jos turi būti suprojektuotos ir įrengtos taip, kad būtų išvengta žaliavų ir pieno gaminių užteršimo. Patalpose:
23.1. įrenginiai ir inventorius, besiliečiantys su žaliavomis ir pieno gaminiais, turi būti pagaminti iš korozijai atsparių medžiagų, lengvai valomi ir dezinfekuojami;
23.6. jeigu reikia, turi būti įrengtos persirengimo patalpos* su praustuvu, taip pat tualetai su nuskalaujamu vandeniu;
23.7. turi būti įrengta atskira vieta ar patalpa* valymo ir priežiūros priemonėms laikyti bei cheminėms medžiagoms sandėliuoti;
23.8. turi būti šaldymo įrenginys, jeigu reikia, įrengta patalpa*, kad būtų užtikrintas žaliavų ir pieno gaminių laikymas numatytoje temperatūroje;
23.9. turi būti pakankamas kiekis įrenginių su karštu ir šaltu arba sumaišytu iki reikiamos temperatūros tekančiu vandeniu rankoms plauti ir dezinfekuoti; prie praustuvų turi būti valymo, dezinfekavimo ir higieniško rankų sausinimo priemonių;
1.5. išdėstau 28 punkto pirmąją pastraipą taip:
1.6. išdėstau 41 punktą taip:
„41. Teritorinės VMVT, vadovaudamosis rizikos vertinimu, ne rečiau kaip vieną kartą per metus atlieka patikrinimus ūkio gamybos patalpose, kad nustatytų, kaip laikomasi higienos, sanitarijos reikalavimų, koks laboratorinių tyrimų dažnumas, kokia gyvulių sveikata, ar atliekama duomenų registracija, ar vykdoma pieno produktų apskaita.“;
2. Pavedu: