LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2005 M. KOVO 9 D. ĮSAKYMO NR. 3D-134 „DĖL PARAMOS UŽ PIENĄ IR JO PRODUKTUS, SUVARTOTUS IKIMOKYKLINIO UGDYMO IR BENDROJO LAVINIMO MOKYKLOSE, ADMINISTRAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2005 m. liepos 20 d. Nr. 3D-353
Vilnius
Remdamasi 2000 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2707/2000, nustatančio Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl Bendrijos pagalbos aprūpinant pienu ir tam tikrais pieno produktais švietimo įstaigų mokinius taikymo taisykles (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2004 m. balandžio 29 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 816/2004), 2 Priedo C punkto nuostatomis,
pakeičiu Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. 3D-134 „Dėl paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 34-1117), ir išdėstau 4 ir 5 priedus nauja redakcija (pridedama).
ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ
SUDERINTA
Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos 2005-07-04 raštu Nr. 17-01-D-79
SUDERINTA
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 2005-07-11 raštu Nr. 10-3584
SUDERINTA
Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2005- 07-05 raštu Nr. (13.4-41)-SD-9093
SUDERINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2005- 07-05 raštu Nr. B6-(1.8)-1017
SUDERINTA
Lietuvos Respublikos finansų ministerijos 2005- 07-08 raštu Nr. ((1.16-0203)-5K-0516238-6K-0506841
SUDERINTA
Lietuvos Respublikos konkurencijos tarnybos 2005- 07-12 raštu Nr. (9.8-10)-6V-752
Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus
ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo
mokyklose, administravimo taisyklių 4 priedas
(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2005 m. liepos 20 d. įsakymo Nr. 3D-353
redakcija)
ES remiamų pieno produktų sąrašas, remiamas produkto porcijos dydis, vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina
Produktų kategorija |
Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis |
Remiamas produkto porcijos dydis kg |
Vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina Lt (su PVM) |
I |
a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų; |
0,258 |
0,42 |
b) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro nenugriebtas pienas, nurodytas (a) punkte; |
0,258 |
0,78 |
|
c) nenugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte. |
0,258 |
1,29 |
|
II |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų; |
0,258 |
0,37 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
0,68 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno; |
0,258 |
1,30 |
|
III |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų; |
0,258 |
0,38 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro pienas, nurodytas (a) punkte; |
0,258 |
0,69 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,32 |
|
IV |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų; |
0,258 |
0,39 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
0,70 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,13 |
|
V |
a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų; |
0,258 |
0,40 |
b) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
0,71 |
|
c) pusiau nugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno; |
0,258 |
1,14 |
|
VI |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų; |
0,258 |
0,41 |
b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
0,72 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno. |
0,258 |
1,15 |
|
VII |
a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų; |
0,258 |
0,43 |
b) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas; |
0,258 |
0,74 |
|
c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno; |
0,258 |
1,18 |
|
VIII |
Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio. |
0,086 |
1,08 |
IX |
Kitokie sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 45% sausosios medžiagos svorio. |
0,034 |
0,39 |
Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus
ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo
mokyklose, administravimo taisyklių 5 priedas
(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2005 m. liepos 20 d. įsakymo Nr. 3D-353
redakcija)
Iki 4 klasės vaikų vartojamų remiamų pieno produktų sąrašas ir nacionalinės paramos dydis vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausiai kainai kompensuoti
Produktų kategorija |
Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis |
Nacionalinės paramos dydis Lt/100 kg |
I |
a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų; |
163,09 |
II |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų; |
141,78 |
III |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų; |
145,89 |
IV |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų; |
150,00 |
V |
a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų; |
154,07 |
VI |
a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų; |
158,28 |
VII |
a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų. |
166,53 |
______________