LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2005 M. KOVO 9 D. ĮSAKYMO NR. 3D-134 „DĖL PARAMOS UŽ PIENĄ IR JO PRODUKTUS, SUVARTOTUS IKIMOKYKLINIO UGDYMO IR BENDROJO LAVINIMO MOKYKLOSE, ADMINISTRAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2005 m. liepos 20 d. Nr. 3D-353

Vilnius

 

 

Remdamasi 2000 m. gruodžio 11 d. Komisijos reglamento (EB) Nr. 2707/2000, nustatančio Tarybos reglamento (EB) Nr. 1255/1999 dėl Bendrijos pagalbos aprūpinant pienu ir tam tikrais pieno produktais švietimo įstaigų mokinius taikymo taisykles (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2004 m. balandžio 29 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 816/2004), 2 Priedo C punkto nuostatomis,

pakeičiu Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. 3D-134 „Dėl paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo mokyklose, administravimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 34-1117), ir išdėstau 4 ir 5 priedus nauja redakcija (pridedama).

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ                                                   KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos 2005-07-04 raštu Nr. 17-01-D-79

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 2005-07-11 raštu Nr. 10-3584

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2005- 07-05 raštu Nr. (13.4-41)-SD-9093

 

SUDERINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2005- 07-05 raštu Nr. B6-(1.8)-1017

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos finansų ministerijos 2005- 07-08 raštu Nr. ((1.16-0203)-5K-0516238-6K-0506841

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos konkurencijos tarnybos 2005- 07-12 raštu Nr. (9.8-10)-6V-752

 

Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus

ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo

mokyklose, administravimo taisyklių 4 priedas

(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2005 m. liepos 20 d. įsakymo Nr. 3D-353

redakcija)

 

ES remiamų pieno produktų sąrašas, remiamas produkto porcijos dydis, vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina

 

Produktų kategorija

Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis

Remiamas produkto porcijos dydis kg

Vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausia kaina Lt (su PVM)

I

a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų;

0,258

0,42

b) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro nenugriebtas pienas, nurodytas (a) punkte;

0,258

0,78

c) nenugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš pieno, nurodyto (a) punkte.

0,258

1,29

II

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų;

0,258

0,37

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

0,68

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno;

0,258

1,30

III

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų;

0,258

0,38

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro pienas, nurodytas (a) punkte;

0,258

0,69

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,32

IV

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų;

0,258

0,39

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

0,70

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,13

V

a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų;

0,258

0,40

b) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

0,71

c) pusiau nugriebto pieno jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno;

0,258

1,14

VI

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų;

0,258

0,41

b) termiškai apdorotas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

0,72

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno.

0,258

1,15

VII

a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų;

0,258

0,43

b) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, pagardintas šokoladu ar kitaip, kurio ne mažiau kaip 90% svorio sudaro (a) punkte nurodytas pienas;

0,258

0,74

c) jogurtas, pagamintas iš (a) punkte nurodyto pieno;

0,258

1,18

VIII

Nepagardinti švieži ir perdirbti sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 40% sausosios medžiagos svorio.

0,086

1,08

IX

Kitokie sūriai, kuriuose riebalai sudaro ne mažiau kaip 45% sausosios medžiagos svorio.

0,034

0,39

 

 

Paramos už pieną ir jo produktus, suvartotus

ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo lavinimo

mokyklose, administravimo taisyklių 5 priedas

(Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2005 m. liepos 20 d. įsakymo Nr. 3D-353

redakcija)

 

Iki 4 klasės vaikų vartojamų remiamų pieno produktų sąrašas ir nacionalinės paramos dydis vienos porcijos pardavimo vaikui didžiausiai kainai kompensuoti

 

Produktų kategorija

Produktų skiriamosios ypatybės, sudėtis

Nacionalinės paramos dydis Lt/100 kg

I

a) termiškai apdorotas nenugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3,5% riebalų;

163,09

II

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 3% ir ne daugiau kaip 3,5% riebalų;

141,78

III

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,5% ir ne daugiau kaip 3% riebalų;

145,89

IV

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 2,0% ir ne daugiau kaip 2,5% riebalų;

150,00

V

a) termiškai apdorotas pusiau nugriebtas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1,5% ir ne daugiau kaip 1,8% riebalų;

154,07

VI

a) termiškai apdorotas pienas, kuriame yra ne mažiau kaip 1% ir ne daugiau kaip 1,5% riebalų;

158,28

VII

a) termiškai apdorotas nugriebtas pienas, kuriame yra ne daugiau kaip 0,5% riebalų.

166,53

______________