LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS
Į S A K Y M A S
DĖL VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ IMPORTUOJAMAI IŠ TREČIŲJŲ ŠALIŲ ŽVĖRIENAI, LAUKINIŲ PAUKŠČIŲ MĖSAI IR TRIUŠIENAI PATVIRTINIMO
2002 m. balandžio 25 d. Nr. 191
Vilnius
Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. vasario 27 d. nutarimu Nr. 300 „Dėl Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje programos (Nacionalinė ACQUIS priėmimo programa) teisės derinimo priemonių ir ACQUIS įgyvendinimo priemonių 2002 metų planų patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 25-910) patvirtintą Teisės derinimo priemonių 2002 metų planą (priemonės kodas 3.7.4.1-T21),
1. Tvirtinu Veterinarijos reikalavimus importuojamai iš trečiųjų šalių žvėrienai, laukinių paukščių mėsai ir triušienai.
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2002 m. balandžio 25 d.
įsakymu Nr. 191
VETERINARIJOS REIKALAVIMAI IMPORTUOJAMAI IŠ TREČIŲJŲ ŠALIŲ ŽVĖRIENAI, LAUKINIŲ PAUKŠČIŲ MĖSAI IR TRIUŠIENAI
Veterinarijos reikalavimai importuojamai iš trečiųjų šalių žvėrienai, laukinių paukščių mėsai ir triušienai (toliau – reikalavimai) paruošti vadovaujantis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir atitinka Europos Sąjungos Komisijos sprendimą 2000/585/EB.
1. Reikalavimų tikslas – nustatyti trečiųjų šalių teritorijų sąrašą ir veterinarijos reikalavimus, kuriuos turi atitikti iš šių teritorijų importuojama žvėriena, laukinių paukščių mėsa ir triušiena.
2. Vartojamos sąvokos:
Ūkiuose išauginti laukiniai paukščiai – putpelės, balandžiai, fazanai, kurapkos ir kiti laukiniai paukščiai, išskyrus vištas, kalakutus, Gvinėjos višteles, antis, žąsis ir stručius.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT) – Lietuvos Respublikos kompetentinga institucija.
3. VMVT iš trečiųjų šalių teritorijų, nurodytų 1 priede, pagal 2 priedo sąlygas leidžia importuoti šiuos produktus, jei jų siuntas lydi 3 priede nurodyti veterinarijos sertifikatai:
- laukinių porakanopių (išskyrus laukines kiaules) mėsą, išskyrus subproduktus;
- ūkiuose išaugintų laukinių porakanopių (išskyrus laukines kiaules) mėsą;
- laukinių kiaulių mėsą (išskyrus subproduktus);
- ūkiuose išaugintų laukinių kiaulių mėsą;
- laukinių paukščių mėsą (išskyrus subproduktus), nenupeštus ir neišskrostus laukinius paukščius;
- ūkiuose išaugintų laukinių paukščių mėsą;
- laukinių neporakanopių mėsą (išskyrus subproduktus);
- laukinių kiškinių (kiškių ir triušių) mėsą (išskyrus subproduktus), nenudirtus ir neišskrostus kiškinius;
- triušieną;
- laukinių sausumos žinduolių, išskyrus laukinius kanopinius ir triušinius, mėsą (išskyrus subproduktus).
4. VMVT leidžia importuoti žvėrieną, laukinių paukščių mėsą ir triušieną iš trečiųjų šalių, kurios pagal 2 priedo reikalavimus turi užtikrinti specialiąsias sąlygas, išvardytas 4 priede. Šias specialiąsias sąlygas trečioji šalis eksportuotoja turi nurodyti veterinarijos sertifikato V skyriuje.
Veterinarijos reikalavimų importuojamai
iš trečiųjų šalių žvėrienai, laukinių
paukščių mėsai ir triušienai
1 priedas
TREČIŲJŲ ŠALIŲ TERITORIJŲ APRAŠYMAS
Šalis |
Teritorijos kodas |
Teritorijos versija |
Teritorijos aprašymas |
|
|
|
|
Bulgarija |
BG-1 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 98/371/EB (1) I priedo paskutinėje versijoje |
|
BG-2 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 98/371/EB (1) I priedo paskutinėje versijoje |
|
BG-3 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 98/371/EB (1) I priedo paskutinėje versijoje |
|
|
|
|
Brazilija |
BR-1 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 94/984/EB (2) I priedo paskutinėje versijoje |
|
|
|
|
Botsvana |
BW-01 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 99/283/EB (3) I priedo paskutinėje versijoje |
|
BW-02 |
1/2002 |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 99/283/EB (3) I priedo paskutinėje versijoje |
|
|
|
|
Čekijos |
CZ-1 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 98/371/EB I priedo paskutinėje versijoje |
Respublika |
CZ-2 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 98/371/EB I priedo paskutinėje versijoje |
|
|
|
|
Namibija |
NA-01 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 99/283/EB I priedo paskutinėje versijoje |
|
|
|
|
Rusija |
RU-1 |
01/99 |
Murmansko kraštas |
|
|
|
|
Svazilandas |
SZ-01 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 99/283/EB I priedo paskutinėje versijoje |
|
|
|
|
Pietų Afrika |
ZA-01 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 99/283/EB I priedo paskutinėje versijoje |
|
|
|
|
Zimbabvė |
ZW-01 |
- |
Kaip nurodyta ES Komisijos sprendimo 99/283/EB I priedo paskutinėje versijoje |
|
|
|
|
Visos šalys, |
Šalies |
|
Visa šalis |
nurodytos |
ISO kodas |
|
|
2 priedo pirmame stulpelyje |
|
|
|
(1) Oficialus Europos Sąjungos žurnalas L 170, 29.5.1998, p.16.
(2) Oficialus Europos Sąjungos žurnalas L 378, 31.12.1994, p.11.
(3) Oficialus Europos Sąjungos žurnalas L 110, 12.4.1999, p.16.
______________
Veterinarijos reikalavimų importuojamai
iš trečiųjų šalių žvėrienai, laukinių
paukščių mėsai ir triušienai
2 priedas
PRIVALOMOS SĄLYGOS IMPORTUOJANT PRODUKTUS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
Šalis |
Teritorijos kodas |
Laukiniai porakanopiai, išskyrus laukines kiaules |
Laukinės kiaulės |
Laukiniai paukščiai |
Laukiniai neporakanopiai |
Kiškiniai (kiškiai ir triušiai) |
Kiti laukiniai sausumos žinduoliai |
|||||||||||||||
Laukiniai |
Ūkiuose išauginti |
Laukinės |
Ūkiuose išaugintos |
Laukiniai |
Ūkiuose išauginti |
Laukiniai |
Ūkiuose išauginti |
|||||||||||||||
V. S. |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S |
S. S. |
V. S |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
|||
AR |
Argentina |
AR |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
AU |
Australija |
AU |
X |
9 |
X |
|
X |
9 |
X |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
BG |
Bulgarija |
BG |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
BG-1 |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
BG-2 |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
BG-3 |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
BR |
Brazilija |
BR |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
|
|
BR-1 |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
BW |
Botsvana |
BW |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
BW-01 |
X |
1,2 |
Xy |
2,3 |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
BW-02 |
Xx |
1,2 |
Xx |
2,3 |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
CA |
Kanada |
CA |
X |
9 |
X |
|
X |
9 |
X |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
CH |
Šveicarija |
CH |
X |
|
X |
|
X |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
CL |
Čilė |
CL |
X |
9 |
X |
|
- |
|
- |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
CY |
Kipras |
CY |
X |
9 |
X |
|
X |
9 |
X |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
CZ |
Čekijos Respublika |
CZ |
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
CZ-1 |
X |
|
X |
|
X |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
CZ-2 |
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
EE |
Estija |
EE |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
GL |
Grenlandija |
GL |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
HR |
Kroatija |
HR |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
HU |
Vengrija |
HU |
X |
|
X |
|
X |
7 |
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
IL |
Izraelis |
IL |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
LV |
Latvija |
LV |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
NA |
Namibija |
NA |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
NA-01 |
X |
1,2 |
X |
2,3 |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
NC |
Naujoji Kaledonija |
NC |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
NZ |
Naujoji Zelandija |
NZ |
X |
9 |
X |
|
X |
9 |
X |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
PL |
Lenkija |
PL |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
RO |
Rumunija |
RO |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
RU |
Rusija |
RU |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
RU-1 |
- |
|
X |
5 |
|
|
- |
|
- |
|
|
|
|
|
X |
|
X |
|
X |
|
||
Šalis |
Teritorijos kodas |
Laukiniai porakanopiai, išskyrus laukines kiaules |
Laukinės kiaulės |
Laukiniai paukščiai |
Laukiniai neporakanopiai |
Kiškiniai (kiškiai ir triušiai) |
Kiti laukiniai sausumos žinduoliai |
|||||||||||||||
Laukiniai |
Ūkiuose išauginti |
Laukinės |
Ūkiuose išaugintos |
Laukiniai |
Ūkiuose išauginti |
Laukiniai |
Ūkiuose išauginti |
|||||||||||||||
V. S. |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
V. S |
S. S. |
V. S |
S. S. |
V. S. |
S. S. |
|||
SL |
Slovėnija |
SL |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
SK |
Slovakijos Respublika |
SK |
X |
|
X |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
SZ |
Svazilandas |
SZ |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
|
|
SZ-1 |
X |
1,2 |
X |
2,3 |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
TH |
Tailandas |
TH |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
TN |
Tunisas |
TN |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
US |
Jungtinės Amerikos Valstijos |
US |
X |
9 |
X |
|
X |
9 |
X |
|
X |
8 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
UY |
Urugvajus |
UY |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
ZA |
Pietų Afrika |
ZA |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
ZA-01 |
X |
1,2 |
X |
2,3 |
- |
|
- |
|
|
|
|
|
X |
|
X |
|
X |
|
- |
|
||
ZW |
Zimbabvė |
ZW |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
|
|
Zw-01 |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
Kitos trečiosios šalys, esančios galiojančio ES Komisijos sprendimo 79/542/EEB priedo pirmojoje dalyje |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
- |
|
X |
|
X |
|
- |
|
V. S. (X) – importuoti leidžiama su nurodytai mėsos rūšiai patvirtintu veterinarijos sertifikatu.
V. S. (-) – importuoti draudžiama.
S. S.- specialiosios sąlygos. Numeriai (1, 2, 3 ir t. t.) atitinka specialiąsias sąlygas, nurodytas 4 priede, kurias turi užtikrinti šalis eksportuotoja. Šios specialiosios sąlygos turi būti įrašytos į veterinarijos sertifikatų, nurodytų 3 priede, V skyrių.
y – mėsą, gautą iš gyvūnų, paskerstų prieš 2002 m. vasario 7 d., leidžiama importuoti į Lietuvos Respubliką.
x – mėsą, gautą iš gyvūnų, paskerstų po 2002 m. kovo 7 d., leidžiama importuoti į Lietuvos Respubliką.
______________
Veterinarijos reikalavimų importuojamai
iš trečiųjų šalių žvėrienai, laukinių paukščių
mėsai ir triušienai
3 priedas
_____________________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
LAUKINIŲ PORAKANOPIŲ (IŠSKYRUS LAUKINES KIAULES) MĖSAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
Nr.__________
(Data)
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Šalis siuntėja (3):...................................................................................................................................
Teritorijos kodas:..................................................................................................................................
Ministerija.............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Mėsa |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
Nenudirtos ir išskrostos žvėrienos tapatumo ženklinimas (5) |
|
Šviežia mėsa (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Nudirti ir išskrosti stambūs žvėrys (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Nenudirti ir išskrosti stambūs žvėrys (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Nudirta ir iškaulinėta mėsa (4) |
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas:......................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas:............................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas:..............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta):.............................................................................................
transporto priemone (6):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
Paskirties žvėrienos perdirbimo įmonės pavadinimas ir adresas (7):....................................................
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr..................................................................................
(8), snukio ir nagų liga ir galvijų maras nepasireiškė paskutinius 12 mėnesių ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.
2. Žvėriena:
2.1. gauta iš gyvūnų, sumedžiotų teritorijoje, nurodytoje 1 punkte, kurioje paskutines 60 dienų nebuvo paskelbti apribojimai dėl ligų, kurioms jautrūs gyvūnai, pasireiškimo;
2.2. gauta iš gyvūnų, kurie buvo sumedžioti mažiausiai 20 km atstumu nuo kitos trečiosios šalies ar trečiosios šalies dalies, iš kurios draudžiama eksportuoti žvėrieną į ES;
2.3. gauta iš gyvūnų, kurie per 12 valandų nuo sumedžiojimo buvo nuvežti į surinkimo centrą ir/arba patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę ir atvėsinti;
2.4. buvo laikoma surinkimo centre ir/arba patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje, esančioje teritorijoje, kurioje nepaskelbti apribojimai dėl TEB A sąrašo ligų, kurioms jautrūs gyvūnai, pasireiškimo;
3. Šviežia mėsa arba nudirta ir išskrosta arba nudirta ir iškaulinėta žvėriena buvo ištirta patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje pagal ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB reikalavimus, yra tinkama žmonių maistui, mėsa bei pakuotė paženklintos sveikumo ženklu, kaip nurodyta ES tarybos direktyvos 92/45/EEB I priedo VII skyriuje (4).
4. Jei tai nenudirtas didelis žvėris (4):
4.1. jo vidaus organai ištirti po skerdimo žvėrienos perdirbimo įmonėje, ir nustatyta, kad skerdena tinkama žmonių maistui;
4.2. skerdena:
4.2.1. per 7 kalendorines dienas po poskerdiminio patikrinimo nuvežta į galutinę paskirties žvėrienos perdirbimo įmonę, atvėsinta išlaikant temperatūrą tarp -1ºC ir +7ºC prieš pakraunant į transporto priemonę, kurioje transportavimo metu užtikrinama tokia skerdenos temperatūra (4), 4.2.2. per 14 kalendorinių dienų po poskerdiminio patikrinimo nuvežta į galutinę paskirties žvėrienos perdirbimo įmonę, atvėsinta išlaikant temperatūrą tarp -1ºC ir +1ºC prieš pakraunant į transporto priemonę, kurioje transportavimo metu užtikrinama tokia skerdenos temperatūra (4);
5. Transporto priemonės arba konteineriai ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB higienos reikalavimus.
6. Mėsa gauta iš žvėrių, sumedžiotų tarp.................... ir......................... (sumedžiojimo datos).
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede)
________________________ (Pildžiusio asmens pareigos) |
_________________________ (Parašas (9)) |
_________________________ (Vardas, pavardė) |
Antspaudas (9)
(1) Išskyrus subproduktus
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Išbraukti, jei netinka
(5) Paskirties šalies žvėrienos perdirbimo įmonėje mėsa turi būti nudirta ir ištirta. Ji negali būti paženklinta sveikumo ženklu, kol nepatvirtinama, kad tinkama žmonių maistui
(6) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(7) Jei mėsa turi būti ištirta po nudyrimo, įrašyti paskirties šalies žvėrienos perdirbimo įmonės pavadinimą ir adresą
(8) Jei nurodyta ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, įrašyti galiojantį sprendimą dėl šviežios naminių gyvūnų mėsos (9) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
____________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
ŪKIUOSE IŠAUGINTŲ LAUKINIŲ PORAKANOPIŲ (1) (IŠSKYRUS LAUKINES KIAULES) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Šalis siuntėja (3):..................................................................................................................................
Teritorijos kodas:.................................................................................................................................
Ministerija:...........................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Mėsa (4) |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
|
|
Su kaulais |
|
|
|
|
|
|
Iškaulinėta (5) |
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos skerdyklos (4)/patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės (4) adresas ir patvirtintas numeris (4):
...............................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
...............................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
...............................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas:.....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas:...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas:............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta):...........................................................................................
transporto priemone (6):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas.................. ,
versijos Nr............................. (7), paskutinius 12 mėnesių nepasireiškė snukio ir nagų liga ir galvijų maras ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.
2. Ūkiuose išaugintų žvėrių mėsa gauta iš gyvūnų:
2.1 kurie išbuvo teritorijoje, nurodytoje 1 punkte, mažiausiai 3 mėnesius prieš skerdimą arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 3 mėnesių amžiaus;
2.3. kurie kilę iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu (gali būti ir kaimyninės šalies teritorijoje) snukio ir nagų liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;
4. Gyvūnai kilę iš ūkių, nuolat prižiūrimų veterinarijos gydytojų, siekiant nustatyti ligas, pavojingas žmonėms ir gyvūnams; imami ūkyje išaugintų gyvūnų mėsos atsitiktiniai mėginiai ir tiriami dėl kenksmingų likučių, centrinė tarnyba renka tyrimų rezultatus ir juos įvertina.
5.1.1. Gyvūnai buvo paskersti kilmės ūkyje, kaip buvo nurodyta ......................... (šalis eksportuotoja)
kompetentingos tarnybos valstybinio veterinarijos gydytojo, kuris raštu patvirtino, kad, jo nuomone, jei gyvūnai bus gabenami į patvirtintą skerdyklą arba patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę, kils pavojus jų gerovei arba juos gabenantiems asmenims;
5.1.2. paskersti gyvūnai gabenami į patvirtintą skerdyklą (4)/patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4) su veterinarijos sertifikatu, išduotu kilmės ūkio, kuriame paskersti gyvūnai, veterinarijos gydytojo, kuris patvirtina, kad:
-ūkis patikrintas ir patvirtintas skersti laukinius žvėris.................................. (šalis eksportuotoja) kompetentingos tarnybos,
-gyvūnai apžiūrėti per 24 valandas prieš skerdimą ir jiems nenustatyta snukio ir nagų ligos požymių,
-banda nuolat tikrinama veterinarijos gydytojo,
-bandoje nepaskelbti apribojimai dėl gyvūnų ligų,
-gyvūnams buvo teisingai nuleistas kraujas,
-sertifikate nurodyta skerdimo laikas ir data;
5.1.3. gyvūnų skerdenos buvo higieniškai gabenamos į patvirtintą skerdyklą (4)/patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4);
5.1.4. jei praėjo daugiau nei viena valanda nuo veterinarijos sertifikate nurodyto skerdimo laiko, atvykusioje į patvirtintą skerdyklą (4)/patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4) transporto priemonėje temperatūra buvo tarp 0º C ir + 4º C;
5.1.5. paskersti gyvūnai buvo išskrosti per 3 valandas nuo paskerdimo laiko, nurodyto veterinarijos sertifikate.
5.2.1. Gyvūnai buvo paskersti patvirtintoje skerdykloje (4)/patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4), kuri atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB reikalavimus;
8.Mėsa buvo išpjaustyta (4)/laikoma (4) įmonėse, patvirtintose............................. (šalis eksportuotoja)
kompetentingos tarnybos ir atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 6 skyriaus reikalavimus.
9.Skerdimo, laikymo ir išpjaustymo patalpos buvo išvalytos ir išdezinfekuotos prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.
10.Veterinarijos sertifikate nurodyta mėsa ir pakuotė (4) paženklinta nurodant, kad:
10.1.mėsa gauta iš gyvūnų, paskerstų, apdorotų ir patikrintų patvirtintoje skerdykloje (4)/patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4);
11.Transporto priemonės ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB higienos reikalavimus.
12.Mėsa gauta iš skerdyklos ar įmonės, kurioje nepaskelbti apribojimai dėl I skyriuje nurodytų ligų ir aplink kurią 10 km spinduliu šios ligos nepasireiškė paskutines 30 dienų.
13.Mėsa gauta iš gyvūnų, paskerstų tarp.................... ir......................... (skerdimo datos).
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede (4))
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
________________________ (Pildžiusio asmens pareigos) |
_________________________ (Parašas (9)) |
_________________________ (Vardas, pavardė) |
Antspaudas (9)
(1)Ūkiuose išaugintų žvėrių, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 2(3) skyriuje
(2)Išduotas kompetentingos tarnybos
(3)Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4)Išbraukti, jei netinka
(5)Išskyrus subproduktus
(6)Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(7)Įrašyti versijos Nr., nurodytą atitinkamame ES Komisijos sprendime dėl šviežios naminių gyvūnų mėsos
(8)Netaikoma, jei nurodyta V skyriuje
(9)Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
_________________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
LAUKINIŲ KIAULIŲ MĖSAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto. Kodo Nr. (2)
Šalis siuntėja (3): ...................................................................................................................................
Teritorijos kodas: ...................................................................................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Mėsa (4) |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
Nenudirto ir neišskrosto žvėries ženklinimas (5) |
|
|
Šviežia mėsa |
|
|
|
|
|
|
|
Nudirtas ir išskrostas didelis žvėris (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Nenudirtas ir išskrostas didelis žvėris (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Iškaulinėta ir nudirta mėsa (4) |
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos skerdyklos/patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės (4) adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (6):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
Paskirties žvėrienos perdirbimo įmonės pavadinimas ir adresas (7): .....................................................
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas .............., versijos Nr. ............... (8), paskutinius 12 mėnesių nepasireiškė snukio ir nagų liga, klasikinis kiaulių maras, afrikinis kiaulių maras, kiaulių vezikulinė liga ir kiaulių enterovirusinis encefalomielitas (Tešeno liga) ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.
2. Laukinių kiaulių mėsa:
2.1. gauta iš gyvūnų, kurie buvo sumedžioti teritorijoje, nurodytoje 1 punkte, kurioje paskutines 60 dienų nebuvo paskelbti apribojimai dėl ligų, kurioms jautrios kiaulės, pasireiškimo;
2.2. gauta iš gyvūnų, kurie buvo sumedžioti mažiausiai 20 km nuo sienos su kita trečiąja šalimi ar jos teritorija, iš kurios ES Komisijos sprendimu 2000/585/EB draudžiama eksportuoti laukinių kiaulių mėsą į ES;
2.3. gauta iš gyvūnų, kurie po sumedžiojimo per 12 valandų buvo nugabenti į surinkimo centrą ir/arba patvirtintą mėsos perdirbimo įmonę ir atvėsinti;
2.4. gauta surinkimo centre ir/arba patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje, esančioje regione, kuriame nepaskelbti apribojimai dėl TEB A sąrašo ligų, kurioms jautrios kiaulės, pasireiškimo;
3. Šviežia mėsa arba nudirtos ir išskrostos laukinių kiaulių skerdenos ištirtos patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje pagal ES Tarybos direktyvą 92/45/EEB ir yra tinkamos žmonių maistui, mėsa bei pakuotė paženklinta sveikumo ženklu, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB I priedo VII skyriuje (4).
4. Nenudirtų laukinių kiaulių (4):
4.1. vidaus organai ištirti patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje, skerdenos yra tinkamos žmonių maistui;
4.2.1 skerdenos per 7 kalendorines dienas po poskerdiminio patikrinimo nuvežtos į galutinę paskirties žvėrienos perdirbimo įmonę, atvėsintos išlaikant temperatūrą tarp -1° C ir + 7° C prieš pakraunant į transporto priemonę, kurioje transportavimo metu užtikrinama tokia skerdenų temperatūra (4),
4.2.2. skerdenos per 14 kalendorinių dienų po poskerdiminio patikrinimo nuvežtos į galutinę paskirties žvėrienos perdirbimo įmonę, atvėsintos išlaikant temperatūrą tarp -1° C ir + 1° C prieš pakraunant į transporto priemonę, kurioje transportavimo metu užtikrinama tokia skerdenų temperatūra (4);
5. Transporto priemonės ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 91/45/EEB higienos reikalavimus.
6. Mėsa ištirta dėl trichineliozės virškinimo metodu, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 77/96/EEB, rezultatai neigiami.
7. Mėsa gauta iš žvėrių, sumedžiotų tarp .................... ir ......................... (sumedžiojimo datos).
8. Mėsa pagaminta pagal ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB I priedo reikalavimus laukinių kiaulių mėsai.
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede (4))
_______________________ _______________________ __________________
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas(9)) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (9)
(1) Išskyrus subproduktus
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Išbraukti, jei netinka
(5) Paskirties šalies žvėrienos perdirbimo įmonėje mėsa turi būti nudirta ir ištirta. Ji negali būti paženklinta sveikumo ženklu, kol nepatvirtinama, kad ji tinkama žmonių maistui
(6) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(7) Jei mėsa turi būti ištirta po nudyrimo, nurodyti paskirties šalies žvėrienos perdirbimo įmonės pavadinimą ir adresą
(8) Įrašyti versijos Nr., nurodytą atitinkamame ES Komisijos sprendime dėl šviežios naminių gyvūnų mėsos
(9) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
_______________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
ŪKIUOSE IŠAUGINTŲ (1) LAUKINIŲ KIAULIŲ MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto. Kodo Nr. (2)
Šalis siuntėja (3): ...................................................................................................................................
Teritorijos kodas: ...................................................................................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Mėsa |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
|
|
Nudirtų ir išskrostų laukinių kiaulių mėsa |
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos skerdyklos (4)/patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės (4) adresas ir patvirtintas numeris (4):
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (5):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas .............., versijos Nr. ............... (6), paskutinius 12 mėnesių nepasireiškė snukio ir nagų liga, klasikinis kiaulių maras, afrikinis kiaulių maras, kiaulių vezikulinė liga ir kiaulių enterovirusinis encefalomielitas (Tešeno liga) ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.
2. Ūkiuose išaugintų laukinių kiaulių mėsa gauta iš gyvūnų:
2.1. kurie išbuvo teritorijoje, nurodytoje 1 punkte, mažiausiai 3 mėnesius prieš skerdimą arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 3 mėnesių amžiaus;
2.3. kurie kilę iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu (gali būti ir kaimyninės šalies teritorijoje) 1 punkte nurodytos ligos nepasireiškė paskutines 30 dienų;
4. Gyvūnai kilę iš ūkių, nuolat prižiūrimų veterinarijos gydytojų, siekiant nustatyti ligas, pavojingas žmonėms ir gyvūnams; imami ūkyje išaugintų gyvūnų mėsos atsitiktiniai mėginiai ir tiriami dėl kenksmingų likučių, centrinė tarnyba renka tyrimų rezultatus ir juos įvertina.
5.1.1. Gyvūnai buvo paskersti kilmės ūkyje, kaip buvo nurodyta ................................ (šalis eksportuotoja) kompetentingos tarnybos valstybinio veterinarijos gydytojo, kuris raštu patvirtino, kad, jo nuomone, jei gyvūnai bus gabenami į patvirtintą skerdyklą arba patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę, kils pavojus jų gerovei arba juos gabenantiems asmenims;
5.1.2. paskersti gyvūnai gabenami į patvirtintą skerdyklą (4)/ patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4) su veterinarijos sertifikatu, kurį išdavė kilmės ūkį, kuriame paskersti gyvūnai, prižiūrintis veterinarijos gydytojas, kuris patvirtina, kad: - ūkis patikrintas ir patvirtintas skersti žvėris ............................ (šalis eksportuotoja) kompetentingos tarnybos, - gyvūnai apžiūrėti per 24 valandas prieš skerdimą ir jiems nenustatyta snukio ir nagų ligos požymių, - banda nuolat tikrinama veterinarijos gydytojo, - bandoje nepaskelbti apribojimai dėl gyvūnų ligų, - gyvūnams buvo teisingai nuleistas kraujas, - sertifikate nurodyta skerdimo laikas ir data;
5.1.3. gyvūnų skerdenos buvo higieniškai gabenamos į patvirtintą skerdyklą (4)/patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4);
5.1.4. jei praėjo daugiau nei viena valanda nuo veterinarijos sertifikate nurodyto skerdimo laiko, atvykusioje į patvirtintą skerdyklą (4)/patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4) transporto priemonėje temperatūra buvo tarp 0° C ir + 4° C;
5.1.5. paskersti gyvūnai buvo išskrosti per 3 valandas nuo paskerdimo laiko, nurodyto veterinarijos sertifikate.
5.2.1. Gyvūnai buvo paskersti patvirtintoje skerdykloje (4)/ patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4), kuri atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB reikalavimus;
8. Mėsa ištirta dėl trichineliozės virškinimo metodu pagal ES Tarybos direktyvos 77/96/EEB I priedą, rezultatai neigiami.
9. Mėsa buvo išpjaustyta (4)/laikoma (4) įmonėse, patvirtintose ................ (šalis eksportuotoja) kompetentingos tarnybos, ir atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 6 skyriaus reikalavimus.
10. Skerdimo, laikymo ir išpjaustymo patalpos buvo išvalytos ir išdezinfekuotos prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.
11. Veterinarijos sertifikate nurodyta mėsa ir pakuotė (4) paženklinta nurodant, kad:
11.1. mėsa gauta iš gyvūnų, paskerstų, apdorotų ir patikrintų patvirtintoje skerdykloje (4)/patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4);
12. Transporto priemonės ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB higienos reikalavimus.
13. Mėsa gauta iš skerdyklos ar įmonės, kurioje nepaskelbti apribojimai dėl I skyriuje nurodytų ligų ir aplink kurią 10 km spinduliu šios ligos nepasireiškė paskutines 30 dienų.
14. Mėsa gauta iš gyvūnų, paskerstų tarp .................... ir ......................... (skerdimo datos).
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede (4))
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
_______________________ _______________________ __________________
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas(7)) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (7)
(1) Ūkiuose išaugintų žvėrių, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 2(3) skyriuje
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Išbraukti, jei netinka
(5) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(6) Įrašyti versijos Nr., nurodytą atitinkamame ES Komisijos sprendime dėl šviežios naminių gyvūnų mėsos
(7) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
_______________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
LAUKINIŲ PAUKŠČIŲ MĖSAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto. Kodo Nr. (2)
Šalis siuntėja (3): ...................................................................................................................................
Teritorijos kodas: ...................................................................................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Paukščių rūšis |
Mėsa |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
Nenupeštų ir neišskrostų laukinių paukščių tapatumo ženklinimas (5) |
|
|
Šviežia mėsa (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Nupešti ir išskrosti laukiniai paukščiai (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Nenupešti ir neišskrosti laukiniai paukščiai (4) |
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (5):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Laukinių paukščių mėsa:
1.1. gauta iš paukščių, sumedžiotų teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas ..................versija, Nr. ............. (6), kurioje paskutines 30 dienų nebuvo paskelbti apribojimai dėl paukščių gripo ir Niukaslio ligos, pasireiškimo;
1.2. gauta iš gyvūnų, kurie per 12 valandų nuo sumedžiojimo buvo nuvežti į surinkimo centrą ir/arba patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę ir atvėsinti;
1.3. buvo laikoma surinkimo centre ir/arba patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje, kurioje tuo metu nebuvo paskelbti apribojimai dėl paukščių gripo ar Niukaslio ligos pasireiškimo;
2. Šviežia mėsa arba nupeštų ir išskrostų laukinių paukščių mėsa buvo ištirta patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje pagal ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB reikalavimus, yra tinkama žmonių maistui, mėsa bei pakuotė paženklintos sveikumo ženklu, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB I priedo VII skyriaus reikalavimuose (4).
3. Nenupeštų ir neišskrostų laukinių paukščių (4):
3.1. mėsa buvo atvėsinta iki žemesnės nei +4° C mažiausiai 15 dienų prieš numatomą importavimą, bet nebuvo užšaldyta ar sušaldyta (4);
3.2. skerdenėlėms atliktas poskerdiminis patikrinimas ir:
3.2.1. nenustatyta pakitimų, išskyrus sumedžiojimo žaizdas ir mažus lokalizuotus pakitimus, kurie nepavojingi vartotojams,
4. Transporto priemonės arba konteineriai ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB higienos reikalavimus.
5. Mėsa gauta iš paukščių, sumedžiotų tarp .................... ir ......................... (sumedžiojimo datos).
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/ EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede (4))
_______________________ _______________________ __________________
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas(7)) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (7)
(1) Išskyrus subproduktus; netaikoma nenupeštiems ir neišskrostiems laukiniams paukščiams
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Išbraukti, jei netinka
(5) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(6) Jei nurodyta ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, įrašyti galiojantį sprendimą dėl šviežios naminių gyvūnų mėsos
(7) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
________________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
ŪKIUOSE IŠAUGINTŲ LAUKINIŲ PAUKŠČIŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
________________________________
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto. Kodo Nr. (2)
Šalis siuntėja (3): ...................................................................................................................................
Teritorijos kodas: ...................................................................................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Mėsa |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos skerdyklos (4)/patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės (4) adresas ir patvirtintas numeris (4):
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (5):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1 Teritorija, nurodyta ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas ......................, versijos Nr. ...................... , pagal TEB tarptautinį gyvūnų sveikatos kodą yra neapimta paukščių gripo ir Niukaslio ligos.
2 Mėsa gauta iš ūkiuose išaugintų laukinių paukščių, kurie:
2.1. išbuvo šio skyriaus 1 punkte nurodytoje teritorijoje nuo išperinimo arba buvo importuoti kaip vienadieniai viščiukai;
2.2. kilę iš ūkių:
2.4. paskutines 30 dienų prieš skerdimą buvo (6)/nebuvo (6) vakcinuoti nuo Niukaslio ligos gyva vakcina;
2.5. gabenimo į patvirtintą skerdyklą (4)/patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4) metu neturėjo kontaktų su paukščiais, sergančiais paukščių gripu ir Niukaslio liga.
3. Gyvūnai kilę iš ūkių, nuolat prižiūrimų veterinarijos gydytojų, siekiant nustatyti ligas, pavojingas žmonėms ir gyvūnams; imami ūkyje išaugintų gyvūnų mėsos atsitiktiniai mėginiai ir tiriami dėl kenksmingų likučių, centrinė tarnyba renka tyrimų rezultatus ir juos įvertina.
4. Mėsa:
4.1. gauta iš patvirtintos skerdyklos (4)/patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės (4), kurioje skerdimo metu nebuvo paskelbti apribojimai dėl paukščių gripo ir Niukaslio ligos ir aplink kurią 10 km spinduliu šios ligos nepasireiškė paskutines 30 dienų;
5. Paukščiai, iš kurių gauta mėsa:
5.1. į patvirtintą skerdyklą (4)/patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4) buvo atgabenti su veterinarijos sertifikatu, išduotu kilmės ūkio veterinarijos gydytojo, kuriame patvirtinama, kad paukščiai buvo ištirti per 72 valandas prieš pakrovimą pagal ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 3 skyriaus reikalavimus;
6. Paukščiai buvo paskersti patvirtintoje skerdykloje (4)/ patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4), kuri atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 8 skyriaus reikalavimus.
8. Mėsa buvo ištirta po skerdimo, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 91//495/EEB 8 skyriuje, ir yra tinkama žmonių maistui.
9. Mėsa buvo išpjaustyta (4)/laikoma (4) įmonėse, patvirtintose ................ (šalis eksportuotoja) kompetentingos tarnybos ir atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 8 skyriaus reikalavimus.
10. Skerdimo, laikymo ir išpjaustymo patalpos buvo išvalytos ir išdezinfekuotos prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.
11. Sertifikate nurodyta mėsa ir pakuotė (4) paženklinta nurodant, kad:
11.1. mėsa gauta iš gyvūnų, paskerstų, apdorotų ir patikrintų patvirtintoje skerdykloje (4)/patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4);
12. Transporto priemonės ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB higienos reikalavimus.
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede (4))
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
_______________________ _______________________ __________________
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas(7)) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (7)
(1) Ūkiuose išauginti laukiniai paukščiai, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 2 (3) punkte: putpelės, balandžiai, fazanai, kurapkos ir kiti laukiniai paukščiai, išskyrus stručius
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Išbraukti, jei netinka
(5) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(6) Išbraukti, jei netinka. Negalima išsiųsti į ES, jei paukščiai vakcinuoti per 30 dienų prieš skerdimą arba jei siunčiami iš regionų, nurodytų ES Tarybos direktyvos 90/539/EEB 12 punkte
(7) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos.
______________
_____________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
LAUKINIŲ NEPORAKANOPIŲ MĖSAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto. Kodo Nr. (2)
Šalis siuntėja (3): ...................................................................................................................................
Teritorijos kodas: ...................................................................................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Mėsa |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris: ...........................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (4):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Zebrų mėsa:
1.1. gauta iš laukinių zebrų, kurie buvo sumedžioti teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas .................., versija Nr. .................. (5);
1.2. gauta laukinių zebrų, kurie per 12 valandų nuo sumedžiojimo buvo nuvežti į surinkimo centrą arba patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę ir atvėsinti;
1.3. buvo laikoma surinkimo centre ir/arba patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje, esančioje teritorijoje, kurioje nepaskelbti apribojimai dėl TEB A sąrašo ligų, kurioms jautrūs gyvuliai, pasireiškimo;
1.4. buvo gaminama, laikoma ir transportuojama pagal ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB reikalavimus dėl visuomenės sveikatos ir atskirai nuo mėsos:
2. Transporto priemonės, konteineriai ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB higienos reikalavimus.
3. Mėsa ištirta dėl trichineliozės virškinimo metodu pagal ES Tarybos direktyvą 77/96/EEB, rezultatai neigiami.
4. Mėsa gauta iš žvėrių, sumedžiotų tarp .................... ir ......................... (sumedžiojimo datos).
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
.................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede (6))
_______________________ _______________________ __________________
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas(7)) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (7)
(1) Zebrų mėsa, išskyrus subproduktus
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(5) Jei nurodyta ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, įrašyti galiojantį sprendimą dėl šviežios naminių gyvūnų mėsos
(6) Išbraukti, jei netinka
(7) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
_____________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
LAUKINIŲ KIŠKINIŲ (KIŠKIŲ IR TRIUŠIŲ) MĖSAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto. Kodo Nr. (2)
Šalis siuntėja (3): ...................................................................................................................................
Teritorijos kodas: ...................................................................................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Mėsa |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
Nenudirtų ir neišskrostų kiškinių ženklinimas (5) |
|
|
Šviežia mėsa (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Nudirti ir išskrosti kiškiniai (4) |
|
|
|
|
|
|
|
Nenudirti ir neišskrosti kiškiniai (4) |
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (4):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
Paskirties žvėrienos perdirbimo įmonės pavadinimas ir adresas (7): ............................................
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Laukinių kiškinių mėsa:
1.1. gauta iš gyvūnų, sumedžiotų teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas .................., versija Nr. ............. (8), kurioje paskutines 40 dienų nebuvo paskelbti apribojimai dėl virusinės hemoraginės ligos, tuliaremijos ir miksomatozės pasireiškimo;
1.2. gauta iš gyvūnų, kurie per 12 valandų nuo sumedžiojimo buvo nuvežti į surinkimo centrą ir/arba patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę ir atvėsinti;
1.3. buvo laikoma surinkimo centre ir/arba patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje, esančioje teritorijoje, kurioje nepaskelbti apribojimai dėl TEB A sąrašo ligų, kurioms jautrūs gyvūnai, pasireiškimo;
2. Šviežia mėsa arba nudirta ir išskrosta, arba nudirta ir iškaulinėta mėsa buvo ištirta patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje pagal ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB reikalavimus, yra tinkama žmonių maistui, mėsa bei pakuotė paženklintos sveikumo ženklu, kaip nurodyta ES tarybos direktyvos 92/45/EEB I priedo VII skyriaus reikalavimuose (4).
3. Nenudirtų ir neišskrostų kiškinių (4):
3.1. mėsa buvo atvėsinta iki žemesnės nei +4° C mažiausiai 15 dienų prieš numatomą importavimą, bet nebuvo užšaldyta ar sušaldyta;
3.2. skerdenoms buvo atliktas poskerdiminis patikrinimas ir:
3.2.1. nenustatyta pakitimų, išskyrus sumedžiojimo žaizdas ir mažus lokalizuotus pakitimus, kurie nepavojingi vartotojams,
5. Transporto priemonės arba konteineriai ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB higienos reikalavimus.
6. Mėsa gauta iš gyvūnų, sumedžiotų tarp .................... ir ......................... (sumedžiojimo datos).
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede (4))
_______________________ _______________________ __________________
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas(9)) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (9)
(1) Išskyrus subproduktus; netaikoma nenudirtiems ir neišskrostiems kiškiniams
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Išbraukti, jei netinka
(5) Paskirties šalies žvėrienos perdirbimo įmonėje mėsa turi būti nudirta ir ištirta. Ji negali būti paženklinta sveikumo ženklu, kol nepatvirtinama, kad ji tinkama žmonių maistui
(6) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(7) Jei mėsa turi būti ištirta po nudyrimo, įrašyti paskirties šalies žvėrienos perdirbimo įmonės pavadinimą ir adresą
(8) Jei nurodyta ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, įrašyti galiojantį sprendimą dėl šviežios naminių gyvūnų mėsos
(9) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
_____________________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
TRIUŠIENAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
__________________
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto. Kodo Nr. (2)
Šalis siuntėja (3): ...................................................................................................................................
Teritorijos kodas: ...................................................................................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Mėsa |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos skerdyklos (4)/patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės (4) adresas ir patvirtintas numeris (4):
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (5):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Triušiena gauta iš gyvūnų:
1.1. kurie išbuvo teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas ......................, versijos Nr. ......................, mažiausiai 6 savaites prieš skerdimą arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 6 savaičių amžiaus;
1.2. kilusių iš ūkių ar teritorijų, kuriose paskutines 40 dienų nebuvo paskelbti apribojimai dėl virusinės hemoraginės ligos, tuliaremijos ir miksomatozės;
3. Gyvūnai kilę iš ūkių, nuolat prižiūrimų veterinarijos gydytojų, siekiant nustatyti ligas, pavojingas žmonėms ir gyvūnams; imami ūkyje išaugintų gyvūnų mėsos atsitiktiniai mėginiai ir tiriami dėl kenksmingų likučių, centrinė tarnyba renka tyrimų rezultatus ir juos įvertina.
4. Skerstini gyvūnai gabenami į patvirtintą skerdyklą (4)/ patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę (4) su veterinarijos sertifikatu, išduotu kilmės ūkio, kuriame paskersti gyvūnai, veterinarijos gydytojo, kuris patvirtina, kad:
4.1. gyvūnai apžiūrėti kilmės ūkyje per 24 valandas prieš pakrovimą, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 3 skyriuje ir I priedo 1 punkte, ir apžiūrėti prieš skerdimą patvirtintoje skerdykloje (4)/patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4), siekiant nustatyti gabenant gautus sužeidimus;
5. Gyvūnai buvo paskersti patvirtintoje skerdykloje (4)/ patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4), kuri atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB reikalavimus.
7. Mėsa buvo ištirta po skerdimo, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvos 91//495/EEB 3 skyriuje, ir yra tinkama žmonių maistui.
8. Mėsa buvo išpjaustyta (4)/laikoma (4) įmonėse, patvirtintose ................ (šalis eksportuotoja) kompetentingos tarnybos, ir atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB 3 skyriaus reikalavimus.
6. Skerdimo, laikymo ir išpjaustymo patalpos buvo išvalytos ir išdezinfekuotos prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.
7. Sertifikate nurodyta mėsa ir pakuotė (4) paženklinta nurodant, kad:
7.1. mėsa gauta iš gyvūnų, paskerstų, apdorotų ir patikrintų patvirtintoje skerdykloje (4)/patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje (4);
8. Transporto priemonės ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 91/495/EEB higienos reikalavimus.
9. Mėsa gauta iš skerdyklos ar įmonės, kurioje nepaskelbti apribojimai dėl I skyriuje nurodytų ligų ir aplink kurią 10 km spinduliu šios ligos nepasireiškė paskutines 30 dienų.
10. Gyvūnai paskersti tarp .................... ir ......................... (skerdimo datos).
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede (4))
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
_______________________ _______________________ __________________
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas(6)) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (6)
(1) Triušiena reiškia naminių triušių dalis, tinkamas žmonių maistui
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Išbraukti, jei netinka
(5) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(6) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
_______________________________________________
(Šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
LAUKINIŲ SAUSUMOS ŽINDUOLIŲ (IŠSKYRUS LAUKINIUS KANOPINIUS IR KIŠKINIUS) MĖSAI (1), IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(Data)
(Išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto. Kodo Nr. (2)
Šalis siuntėja (3): ...................................................................................................................................
Teritorijos kodas: ...................................................................................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Mėsa |
Gabalai |
Pakuotė |
Pakuočių ar gabalų skaičius |
Svoris neto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Patvirtintos žvėrienos perdirbimo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtintos išpjaustymo įmonės adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Patvirtinto šaldytuvo adresas ir patvirtintas numeris:
................................................................................................................................................................
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (4):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas:
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Laukinių sausumos žinduolių mėsa:
1.1. gauta iš gyvūnų, sumedžiotų teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, kurios kodas .................., versija Nr. ............. (5), kurioje paskutines 30 dienų nebuvo paskelbti apribojimai dėl ligų, kurioms jautrūs gyvūnai, pasireiškimo;
1.2. gauta iš gyvūnų, kurie per 12 valandų nuo sumedžiojimo buvo nuvežti į surinkimo centrą ir/arba patvirtintą žvėrienos perdirbimo įmonę ir atvėsinti;
1.3. buvo laikoma surinkimo centre ir/arba patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje, esančioje teritorijoje, kurioje nepaskelbti apribojimai dėl ligų, kurioms jautrūs gyvūnai, pasireiškimo;
1.4. buvo ištirta patvirtintoje žvėrienos perdirbimo įmonėje pagal ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB reikalavimus, yra tinkama žmonių maistui, mėsa bei pakuotė paženklintos sveikumo ženklu pagal ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB I priedo VII skyriaus reikalavimus;
2. Transporto priemonės arba konteineriai ir pakrovimo sąlygos atitinka ES Tarybos direktyvos 92/45/EEB higienos reikalavimus.
3. Mėsa ištirta dėl trichineliozės virškinimo metodu pagal ES Tarybos direktyvos 77/96/EEB (6) reikalavimus, rezultatai neigiami.
4. Mėsa gauta iš gyvūnų, sumedžiotų tarp .................... ir ......................... (sumedžiojimo datos).
V. Specialiosios sąlygos
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
................................................................................................................................................................
(specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB IV priede, jei reikalaujama ES Tarybos sprendimo 2000/585/EB II priede)
_______________________ _______________________ __________________
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas(8)) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (8)
(1) Išskyrus subproduktus
(2) Išduotas kompetentingos tarnybos
(3) Kilmės šalis turi būti šalis eksportuotoja
(4) Nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(5) Jei nurodyta ES Komisijos sprendimo 2000/585/EB I priede, įrašyti galiojantį sprendimą dėl šviežios naminių gyvūnų mėsos
(6) Tik gyvūnų, kurie gali sirgti trichinelioze, rūšims
(7) Išbraukti, jei netinka
(8) Parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
Veterinarijos reikalavimų importuojamai
iš trečiųjų šalių žvėrienai, laukinių
paukščių mėsai ir triušienai
4 priedas
SPECIALIOSIOS SĄLYGOS
1. Iš žvėrienos (išskyrus subproduktus) pašalinti kaulai ir pagrindiniai limfiniai mazgai, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 92/45/EEB.
2. Šviežia iškaulinėta mėsa gauta iš skerdenų:
2.1. kurios mažiausiai 24 valandas prieš iškaulinėjimą buvo brandintos aukštesnėje nei + 2 oC temperatūroje;
3. Žvėriena buvo gaminama, iškaulinėta ir laikoma atskirai nuo mėsos, kuri neatitinka ES sprendimais patvirtintų reikalavimų mėsai, eksportuojamai į Europos Sąjungą (išskyrus mėsą, supakuotą į dėžes ir laikomą specialiose vietose).
5. Atsižvelgiant į IV skyriaus 1 punkto teritorijos specialias veisimo sąlygas, netaikomas IV skyriaus 2.4 punktas.
6. Mėsa gauta iš ūkiuose išaugintų laukinių paukščių pulkų:
6.1. kurie nebuvo vakcinuoti vakcina, pagaminta iš Niukaslio ligos viruso (master seed), kuris yra patogeniškesnis negu lentogeninės viruso padermės;
6.2. ir skerdimo metu iš kiekvieno pulko mažiausiai 60 paukščių buvo paimti kloakos mėginiai, kurie ištirti patvirtintoje laboratorijoje viruso išskyrimo metodu; mėginių paukščių paramiksoviruso intraveninis patogeninis indeksas mažesnis nei 0,4;
7. Laukinių kiaulių mėsa gauta iš skerdenų:
7.1. kurių kraujas ištirtas viruso išskyrimo metodu dėl klasikinio kiaulių maro, rezultatai neigiami (1);
7.2. kurių mėginiai (2) ištirti viruso išskyrimo metodu dėl klasikinio kiaulių maro, rezultatai neigiami (1);
8. Gyvūnai buvo nupešti ir išskrosti (1)/gyvūnai nenupešti ir neišskrosti, bet bus gabenami lėktuvu (1).
9. Gyvūnai nudirti ir išskrosti (1)/gyvūnai nenudirti ir neišskrosti, bet bus gabenami lėktuvu (1).
________________________________
(1) Išbraukti, jei netinka
(2) Mėginiai imami iš tonzilių, blužnies, klubinės žarnos arba inkstų ir mėginys iš bent vieno iš šių limfinių mazgų: antryklinio, paausinio, apatinio žandikaulio ar žarnų pasaito
______________