VALSTYBINĖ TABAKO IR ALKOHOLIO KONTROLĖS TARNYBA PRIE

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS IR

LIETUVOS VALSTYBINĖ KOKYBĖS INSPEKCIJA PRIE

VALSTYBINĖS KONKURENCIJOS IR VARTOTOJŲ TEISIŲ GYNIMO TARNYBOS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ĮMONIŲ ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ KOKYBĖS TYRIMO LABORATORIJOS IR GAMYBOS PERSONALO PATIKSLINTŲ KVALIFIKACINIŲ REIKALAVIMŲ DALINIO PAKEITIMO

 

1998 m. rugsėjo 22 d. Nr. 252/10-1-51

Vilnius

 

 

Siekdami sudaryti palankesnes sąlygas įgyti aludario kvalifikaciją ir iš dalies pakeisdami Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lietuvos valstybinės kokybės inspekcijos prie Valstybinės konkurencijos ir vartotojų teisių gynimo tarnybos 1998 m. birželio 16 d. įsakymu Nr. 15/10-1-32 patvirtintus „Įmonių alkoholinių gėrimų kokybės tyrimo laboratorijos ir gamybos personalo patikslintus kvalifikacinius reikalavimus“ (Žin., 1998, Nr. 58-1643),

įsakome:

Išdėstyti kvalifikacinių reikalavimų trečiąjį punktą taip:

3. Asmuo, vadovaujantis technologiniam procesui įmonėse, gaminančiose alų pagal tradicines kaimiško alaus gamybos technologijas, specialios technologijos alų su tam tikslui skirtais įrengimais iki 2000 dal per metus, turi būti fermentacijos ar maisto produktų technologijos specialistas ir turėti ne žemesnę kaip techniko technologo kvalifikaciją arba turėti aukštesniosios maisto pramonės mokyklos ar kitos mokymo įstaigos, turinčios teisę rengti aludarių apmokymą, alaus gamybos kursų baigimo pažymėjimą.

Asmuo, vadovaujantis visam alaus, gaminamo daugiau kaip 2000 dal per metus, gamybos procesui, turi būti fermentacijos arba maisto produktų technologas ir turėti ne žemesnę kaip techniko technologo kvalifikaciją“.

 

 

 

VALSTYBINĖS TABAKO IR

ALKOHOLIO KONTROLĖS TARNYBOS DIREKTORIUS                                       Č. BALSYS

 

LIETUVOS VALSTYBINĖS KOKYBĖS

INSPEKCIJOS VIRŠININKAS                                                                                         B. PAUŽA

______________