LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO

Į S A K Y M A S

 

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2002 M. SPALIO 31 D. ĮSAKYMO Nr. 422 „DĖL MĖSOS IR PAUKŠTIENOS ŠVIEŽUMO ĮVERTINIMO TECHNINIO REGLAMENTO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2012 m. gegužės 2 d. Nr. 3D-315

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. rugsėjo 15 d. nutarimu Nr. 1120 (Žin., 1998, Nr. 83-2327; 2010, Nr. 125-6405), 9. 17 punktu,

p a k e i č i u Mėsos ir paukštienos šviežumo įvertinimo techninį reglamentą, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2002 m. spalio 31 d. įsakymu Nr. 422 „Dėl mėsos ir paukštienos šviežumo įvertinimo techninio reglamento patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 106-4772):

1. Išdėstau preambulę taip:

„Mėsos ir paukštienos šviežumo įvertinimo techninis reglamentas (toliau – reglamentas) parengtas pagal 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (EB) Nr. 853/2004, nustatantį konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus (OL 2004 specialusis leidimas, 3 skyrius, 45 tomas, p. 14) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2012 m. sausio 11 d. Komisijos reglamentu (ES) Nr. 16/20012 (OL 2012 L 8, 29 p.).“

2. Išdėstau 1 punktą taip:

1. Šis reglamentas nustato rinkai tiekiamos mėsos ir paukštienos šviežumą apibūdinančius rodiklius bei jų nustatymo metodus.“

3. Išdėstau 2 punktą taip:

2. Techninio reglamento reikalavimai taikomi atliekant rinkai tiekiamos mėsos ir paukštienos šviežumo įvertinimą jusliniais ir laboratoriniais metodais.“

4. Išdėstau 3 punktą taip:

3. Šiame reglamente vartojamos sąvokos:

Mėsa – kaip apibrėžta 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 853/2004, nustatančio konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus (OL 2004 specialusis leidimas, 3 skyrius, 45 tomas, p. 14) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2012 m. sausio 11 d. Komisijos reglamentu (ES) Nr. 16/2012 (OL 2012 L 8, 29 p.), I priedo 1.1 punkte.

Paukštiena – visos vištų, kalakutų, perlinių vištų, ančių, žąsų ir kitų paukščių kūno dalys, tinkamos žmonių maistui.

Šviežia mėsa ir šviežia paukštiena – kaip apibrėžta 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 853/2004, nustatančio konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus (OL 2004 specialusis leidimas, 3 skyrius, 45 tomas, p. 14) su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2012 m. sausio 11 d. Komisijos reglamentu (ES) Nr. 16/20012 (OL 2012 L 8, 29 p.), I priedo 1.10 punkte.“

 

 

Žemės ūkio ministras                                                             Kazys Starkevičius

 

SUDERINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

2012-04-25 raštu Nr. B6-(1.19)-1100