LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL PUSRYČIŲ IR PIETŲ PATIEKALŲ GAMYBAI REIKALINGŲ PRODUKTŲ RINKINIŲ SĄRAŠO PAGAL MOKINIŲ AMŽIAUS GRUPES
2006 m. lapkričio 13 d. Nr. V-936
Vilnius
Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymo (Žin., 2006, Nr. 73-2755) 19 straipsnio nuostatas ir vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2006 m. rugsėjo 12 d. nutarimą Nr. 880 „Dėl įgaliojimų suteikimo įgyvendinant Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymą“ (Žin., 2006, Nr. 98-3810),
tvirtinu Pusryčių ir pietų patiekalų gamybai reikalingų produktų rinkinių sąrašą pagal mokinių amžiaus grupes (pridedama).
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos
ministro 2006 m. lapkričio 13 d. įsakymu
Nr. V-936
PUSRYČIŲ IR PIETŲ PATIEKALŲ GAMYBAI REIKALINGŲ PRODUKTŲ RINKINIŲ SĄRAŠAS PAGAL MOKINIŲ AMŽIAUS GRUPES
Eil. Nr. |
Produkto pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) 1 mokiniui |
|||
5–6 metų amžiaus |
7–10 metų amžiaus |
11–14 metų amžiaus |
15 metų ir vyresniems |
||
1. |
Grūdų produktai |
67 |
82 |
92 |
104 |
1.1. |
Ruginė duona |
35 |
40 |
50 |
60 |
1.2. |
Kvietinė duona, batonai |
15 |
20 |
20 |
20 |
1.3. |
Kvietiniai miltai |
8 |
10 |
10 |
12 |
1.4. |
Makaronai |
9 |
12 |
12 |
12 |
2. |
Kruopos ir ankštiniai |
23 |
31 |
34 |
38 |
2.1. |
Kruopos |
20 |
28 |
31 |
35 |
2.2. |
Ankštinės kultūros |
3 |
3 |
3 |
3 |
3. |
Bulvės |
130 |
190 |
190 |
190 |
4. |
Daržovės |
195 |
260 |
320 |
360 |
5. |
Vaisiai ir sultys |
144 |
166 |
211 |
256 |
5.1. |
Švieži vaisiai |
90 |
100 |
125 |
150 |
5.2. |
Džiovinti vaisiai |
4 |
6 |
6 |
6 |
5.3. |
Sultys |
50 |
60 |
80 |
100 |
6. |
Liesa mėsa ir mėsos produktai |
45 |
50 |
60 |
70 |
7. |
Pienas ir pieno produktai |
236 |
248 |
253 |
260 |
7.1. |
Pienas, kefyras, jogurtas |
200 |
200 |
200 |
200 |
7.2. |
Sviestas |
8 |
10 |
12 |
16 |
7.3. |
Varškė |
20 |
28 |
30 |
32 |
7.4. |
Grietinė |
6 |
6 |
7 |
8 |
7.5. |
Fermentinis sūris |
2 |
4 |
4 |
4 |
8. |
Kiaušiniai (vnt.) |
1 |
1 |
1 |
1 |
9. |
Žuvis ir žuvies produktai |
25 |
40 |
40 |
40 |
10. |
Cukrus, medus ir konditerijos produktai |
50 |
55 |
55 |
60 |
10.1. |
Cukrus |
10 |
10 |
10 |
10 |
10.2. |
Uogienė, džemas |
10 |
10 |
10 |
10 |
10.3. |
Konditerijos produktai, medus |
30 |
35 |
35 |
40 |
11. |
Augalinis aliejus |
10 |
11 |
13 |
17 |
12. |
Joduota druska |
2 |
3 |
3 |
3 |
13. |
Prieskoniai |
1 |
1,5 |
2 |
2 |
14. |
Arbatžolės, kakava, kava |
1,5 |
2 |
2 |
2 |
______________