LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL PUSRYČIŲ IR PIETŲ PATIEKALŲ GAMYBAI REIKALINGŲ PRODUKTŲ RINKINIŲ SĄRAŠO PAGAL MOKINIŲ AMŽIAUS GRUPES

 

2006 m. lapkričio 13 d. Nr. V-936

Vilnius

 

Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymo (Žin., 2006, Nr. 73-2755) 19 straipsnio nuostatas ir vykdydamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2006 m. rugsėjo 12 d. nutarimą Nr. 880 „Dėl įgaliojimų suteikimo įgyvendinant Lietuvos Respublikos socialinės paramos mokiniams įstatymą“ (Žin., 2006, Nr. 98-3810),

tvirtinu Pusryčių ir pietų patiekalų gamybai reikalingų produktų rinkinių sąrašą pagal mokinių amžiaus grupes (pridedama).

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                            RIMVYDAS TURČINSKAS

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos

ministro 2006 m. lapkričio 13 d. įsakymu

Nr. V-936

 

PUSRYČIŲ IR PIETŲ PATIEKALŲ GAMYBAI REIKALINGŲ PRODUKTŲ RINKINIŲ SĄRAŠAS PAGAL MOKINIŲ AMŽIAUS GRUPES

 

Eil. Nr.

Produkto pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) 1 mokiniui

5–6 metų amžiaus

7–10 metų amžiaus

11–14 metų amžiaus

15 metų ir vyresniems

1.

Grūdų produktai

67

82

92

104

1.1.

Ruginė duona

35

40

50

60

1.2.

Kvietinė duona, batonai

15

20

20

20

1.3.

Kvietiniai miltai

8

10

10

12

1.4.

Makaronai

9

12

12

12

2.

Kruopos ir ankštiniai

23

31

34

38

2.1.

Kruopos

20

28

31

35

2.2.

Ankštinės kultūros

3

3

3

3

3.

Bulvės

130

190

190

190

4.

Daržovės

195

260

320

360

5.

Vaisiai ir sultys

144

166

211

256

5.1.

Švieži vaisiai

90

100

125

150

5.2.

Džiovinti vaisiai

4

6

6

6

5.3.

Sultys

50

60

80

100

6.

Liesa mėsa ir mėsos produktai

45

50

60

70

7.

Pienas ir pieno produktai

236

248

253

260

7.1.

Pienas, kefyras, jogurtas

200

200

200

200

7.2.

Sviestas

8

10

12

16

7.3.

Varškė

20

28

30

32

7.4.

Grietinė

6

6

7

8

7.5.

Fermentinis sūris

2

4

4

4

8.

Kiaušiniai (vnt.)

1

1

1

1

9.

Žuvis ir žuvies produktai

25

40

40

40

10.

Cukrus, medus ir konditerijos produktai

50

55

55

60

10.1.

Cukrus

10

10

10

10

10.2.

Uogienė, džemas

10

10

10

10

10.3.

Konditerijos produktai, medus

30

35

35

40

11.

Augalinis aliejus

10

11

13

17

12.

Joduota druska

2

3

3

3

13.

Prieskoniai

1

1,5

2

2

14.

Arbatžolės, kakava, kava

1,5

2

2

2

______________