KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO

PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS 2006 m. GEGUŽĖS 2 d. ĮSAKYMO Nr. 4/07-117 „DĖL ASMENŲ, LAIKOMŲ KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE, MAITINIMO ORGANIZAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2009 m. lapkričio 13 d. Nr. V-288

Vilnius

 

 

1. P a k e i č i u Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisykles, patvirtintas Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos direktoriaus 2006 m. gegužės 2 d. įsakymu Nr. 4/07-117 „Dėl Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2006, Nr. 52-1923; 2007, Nr. 58-2270; 2008, Nr. 19-716, Nr. 78-3094):

1.1. įrašau 10 punkte vietoj skaičiaus ir žodžių „jų 2-i priedai“ žodžius „jų priedai“;

1.2. įrašau 11 punkte vietoj skaičiaus ir žodžio „1 priedus“ žodį „priedus“, vietoj skaičiaus ir žodžio „2 priedus“ žodį „priedus“, vietoj skaičiaus ir žodžio „2 prieduose“ žodį „prieduose“;

1.3. įrašau 14 punkte vietoj skaičiaus ir žodžio „2 prieduose“ žodį „prieduose“;

1.4. papildau 3 priedo skyrių „Antrieji mėsos patiekalai“ šiomis pastraipomis:

 

„VIRTA PAKEPINTA PAUKŠTIENA

 

Paukštiena (įvairi)                          80,0             (112,0 nevirtos)

Valgomoji druska                          3,0

Svogūnai                                        20,0

Aliejus                                           12,0

Išeiga                 100,0

 

Baltymai                                        13,6

Riebalai                                          18,0

Angliavandeniai                            2,0

Energetinė vertė (kcal)                  224

 

PAUKŠTIENOS GULIAŠAS

 

Paukštiena (virta)                           83,0             (115 nevirtos)

Miltai                                             3,0

Aliejus                                           4,0

Svogūnai                                        12,0

Prieskoniai                                     0,5

Druska                                           3,0

Pomidorų padažas                         10,0

Vanduo                                          47,0

Išeiga                 100,0

 

Baltymai                                        11,42

Riebalai                                          11,33

Angliavandeniai                            3,98

Energetinė vertė (kcal)                  164,81“;

 

1.5. papildau 3 priedo skyrių „Vegetariškų patiekalų receptūros ir jų maistinė bei energetinė vertė“ šiomis pastraipomis:

 

„OMLETAS SU KEPTOMIS BULVĖMIS

 

Kiaušiniai                                       45,7

Pienas                                            17,1

Aliejus                                           8,6

Keptos bulvės                                63,0 (97 žalių)

Druska                                           0,4

Išeiga                 100,0

 

Baltymai                                        7,52

Riebalai                                          13,09

Angliavandeniai                            10,33

Energetinė vertė (kcal)                  196,4

 

KRUOPŲ KOŠĖ SU DARŽOVĖMIS

 

Perlinės kruopos                            31,9 (miežinės 31,9, kvietinės 38,5)

Svogūnai                                        11,3

Morkos                                          21,0

Aliejus (daržovių pakepimui)        9,0

Pomidorų padažas                         6,0

Prieskoniai                                     1,6

Druska (joduota)                           1,6

Vanduo                                          64,0

Išeiga                 100,0

 

Baltymai                                        3,2

Riebalai                                          9,3

Angliavandeniai                            26,1

Energetinė vertė (kcal)                  199,8“.

 

2. N u s t a t a u, kad šis įsakymas įsigalioja 2010 m. sausio 1 d.

3. P a v e d u Administracijos reikalų skyriui šį įsakymą paskelbti „Valstybės žiniose“.

 

 

 

Direktorius                                                                                    Saulius Vitkūnas