KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO
PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS
Į S A K Y M A S
DĖL KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS 2006 m. GEGUŽĖS 2 d. ĮSAKYMO Nr. 4/07-117 „DĖL ASMENŲ, LAIKOMŲ KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE, MAITINIMO ORGANIZAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2009 m. lapkričio 13 d. Nr. V-288
Vilnius
1. P a k e i č i u Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisykles, patvirtintas Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos direktoriaus 2006 m. gegužės 2 d. įsakymu Nr. 4/07-117 „Dėl Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2006, Nr. 52-1923; 2007, Nr. 58-2270; 2008, Nr. 19-716, Nr. 78-3094):
1.2. įrašau 11 punkte vietoj skaičiaus ir žodžio „1 priedus“ žodį „priedus“, vietoj skaičiaus ir žodžio „2 priedus“ žodį „priedus“, vietoj skaičiaus ir žodžio „2 prieduose“ žodį „prieduose“;
1.4. papildau 3 priedo skyrių „Antrieji mėsos patiekalai“ šiomis pastraipomis:
„VIRTA PAKEPINTA PAUKŠTIENA
Paukštiena (įvairi) 80,0 (112,0 nevirtos)
Valgomoji druska 3,0
Svogūnai 20,0
Aliejus 12,0
Išeiga 100,0
Baltymai 13,6
Riebalai 18,0
Angliavandeniai 2,0
Energetinė vertė (kcal) 224
PAUKŠTIENOS GULIAŠAS
Paukštiena (virta) 83,0 (115 nevirtos)
Miltai 3,0
Aliejus 4,0
Svogūnai 12,0
Prieskoniai 0,5
Druska 3,0
Pomidorų padažas 10,0
Vanduo 47,0
Išeiga 100,0
Baltymai 11,42
Riebalai 11,33
Angliavandeniai 3,98
Energetinė vertė (kcal) 164,81“;
1.5. papildau 3 priedo skyrių „Vegetariškų patiekalų receptūros ir jų maistinė bei energetinė vertė“ šiomis pastraipomis:
„OMLETAS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Kiaušiniai 45,7
Pienas 17,1
Aliejus 8,6
Keptos bulvės 63,0 (97 žalių)
Druska 0,4
Išeiga 100,0
Baltymai 7,52
Riebalai 13,09
Angliavandeniai 10,33
Energetinė vertė (kcal) 196,4
KRUOPŲ KOŠĖ SU DARŽOVĖMIS
Perlinės kruopos 31,9 (miežinės 31,9, kvietinės 38,5)
Svogūnai 11,3
Morkos 21,0
Aliejus (daržovių pakepimui) 9,0
Pomidorų padažas 6,0
Prieskoniai 1,6
Druska (joduota) 1,6
Vanduo 64,0
Išeiga 100,0
Baltymai 3,2
Riebalai 9,3
Angliavandeniai 26,1
Energetinė vertė (kcal) 199,8“.