LIETUVOS RESPUBLIKOS KRAŠTO APSAUGOS MINISTRO

Į S A K Y M A S

 

DĖL KARIAMS SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIŲ PAROS RINKINIŲ PATVIRTINIMO

 

2012 m. gegužės 14 d. Nr. V-502

Vilnius

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo (Žin., 1998, Nr. 49-1325) 10 straipsnio 3 dalimi ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1997 m. spalio 24 d. nutarimo Nr. 1178 „Dėl karių mitybos fiziologinių normų patvirtinimo“ (Žin., 1997, Nr. 98-2491; 2000, Nr. 80-2421; 2006, Nr. 100-3879) 2.1 punktu:

1. T v i r t i n u pridedamus:

1.1. Karių maitinimo stacionarioje valgykloje nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d. maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.2. Karių maitinimo stacionarioje valgykloje nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.3. Karių, esančių sargyboje arba atliekančių dienos tarnybą (papildomai prie skiriamo maitinimo) maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.4. Karių maitinimo valstybinių švenčių, Lietuvos karių dieną, krašto apsaugos sistemos padalinių įkūrimo dieną ir privalomosios pradinės karo tarnybos karių ir kariūnų priesaikos dieną maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.5. Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų karių, esančių orlaivio įgulos sudėtyje, maitinimo maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.6. Karių maitinimo karo laivuose taktinių pratybų ir mokymų Lietuvos Respublikos teritorinėje jūroje ir išskirtinėje ekonominėje zonoje metu maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.7. Karių maitinimo lauko sąlygomis taktinių pratybų ir mokymų metu maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.8. Karių maitinimo lauko sąlygomis taktinių pratybų ir mokymų metu nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d. (turint šaldymo ir technologinę įrangą) maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.9. Karių maitinimo lauko sąlygomis taktinių pratybų ir mokymų metu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. (turint šaldymo ir technologinę įrangą) maisto produktų vidutinį paros rinkinį;

1.10. Karių maitinimo tarptautinių operacijų, kitų karinio bendradarbiavimo renginių, karo, krizės metu, vykdant taikos meto užduotis bei teikiant pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms maisto produktų vidutinį paros rinkinį.

2. P r i p a ž į s t u netekusiu galios Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro 2004 m. gegužės 31 d. įsakymą Nr. V-556 „Dėl kariams skiriamų maisto produktų vidutinių paros rinkinių“.

 

 

Krašto apsaugos ministrė                                                  Rasa Juknevičienė

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos

2012 m. gegužės 3 d. raštu Nr. (11.3-193)10-3806

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

KARIŲ MAITINIMO STACIONARIOJE VALGYKLOJE NUO SPALIO 1 D. IKI BALANDŽIO 30 D. MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdų produktai

 

 

Avižiniai dribsniai

3,8

3,8

Grikių kruopos

26,1

26,1

Manų kruopos

3,7

3,7

Miežinės kruopos

6,2

6,2

Perlinės kruopos

9,3

9,3

Ryžiai

32,9

32,9

Žirniai

3,1

3,1

Kvietiniai miltai (a. r.)

25,8

25,8

 

 

 

Duona ir pyrago gaminiai

 

 

Bandelė

51,0

51,0

Džiūvėsėliai

7,0

7,0

Kvietinė duona arba batonas

192,5

192,5

Ruginė arba kvietruginė duona

201,9

201,9

Vafliai su įdaru

1,6

1,6

Makaronai

10,3

10,3

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Fermentinis sūris (45 %)

12,1

12,7

Grietinė (30 %)

39,3

39,3

Grietinėlė (25 %)

1,9

1,9

Grūdėta varškė

12,9

12,9

Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %)

112,9

112,9

Kefyras (2,5 %)

129,6

129,6

Lydytas sūris (40 %)

8,1

8,1

Pienas (2,5 %)

119,7

119,7

Saldintas sutirštintas pienas

7,7

7,7

Plėšomos sūrio dešrelės

8,1

8,1

Sviestas (82,5 %)

30,1

30,1

Varškė (9 %)

68,5

69,2

Varškės sūris (13 %)

8,1

8,1

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Galvijų kepenys

7,1

9,5

Jautienos nuopjovos

10,3

10,5

Jautienos kumpis

44,3

45,1

Jautienos nugarinė

33,5

34,1

Kiaulienos nuopjovos

16,4

16,4

Kiaulienos kumpis

9,5

9,7

Kiaulienos nugarinė

25,4

25,9

Kiaulienos šoninė

3,3

3,3

Kiaulienos sprandinė

19,0

19,4

Karštai rūkyta dešra

9,0

9,3

Karštai rūkyta jautiena

0,6

0,7

Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė

7,7

7,9

Karštai rūkytas kiaulienos kumpis

7,9

8,1

Karštai rūkytos dešrelės

12,1

12,5

Šaltai rūkyta dešra

2,9

3,0

Šaltai rūkyti lašiniai

0,3

0,3

Virta dešra (a. r.)

3,6

3,7

Virtos dešrelės (a. r.)

27,6

28,2

Viščiukų broilerių šlaunelės

23,6

24,1

Vištienos filė

17,9

17,9

Vištienos vyniotinis

3,2

3,3

Jautienos vyniotinis

13,4

13,8

Kiaulienos vyniotinis

2,9

3,0

Kepenų paštetas

1,3

1,3

 

 

 

Šviežios daržovės

 

 

Agurkai

29,5

30,9

Bulvės

306,4

441,2

Burokėliai

39,8

51,3

Česnakai

1,1

1,4

Kopūstai

57,1

71,4

Krapai

0,2

0,3

Morkos

63,4

83,7

Pekino kopūstai

7,3

8,1

Petražolių lapai

1,5

2,0

Petražolių šaknys

2,8

4,0

Pomidorai

50,8

56,4

Porai

0,9

1,2

Pupelės

7,5

7,5

Ridikai

3,9

5,5

Saldžioji paprika

5,3

6,6

Salierų šaknys

2,8

4,0

Svogūnai

47,6

56,7

Svogūnų laiškai

1,3

1,7

Žiediniai kopūstai

3,7

5,3

 

 

 

Vaisiai

 

 

Apelsinai

21,8

32,4

Bananai

36,1

60,3

Citrinos

4,0

4,5

Kiviai

8,7

11,6

Kriaušės

18,4

20,4

Mandarinai

14,5

19,6

Obuoliai

43,3

49,4

Persikai

9,7

10,7

 

 

 

Džiovinti vaisiai

 

 

Džiovinti abrikosai

4,5

4,5

Džiovinti obuoliai

1,0

1,0

Džiovintos slyvos

3,7

3,7

Razinos

6,8

6,8

 

 

 

Konservuotos daržovės ir vaisiai

 

 

Džemas

11,0

11,0

Konservuoti kukurūzai

0,8

1,3

Konservuoti pievagrybiai

11,4

21,5

Konservuoti žalieji žirneliai

11,9

18,2

Konservuoti krienai

3,4

3,5

Marinuoti agurkai

34,0

61,8

Marinuoti burokėliai

12,9

23,5

Marinuoti pomidorai

11,3

22,8

Pomidorų padažas

23,7

23,7

Rauginti kopūstai

41,8

59,8

Uogienė

17,7

17,7

Uogų sirupas

1,6

1,6

 

 

 

Sultys

 

 

Apelsinų sultys

29,0

29,0

Multivaisių sultys

19,4

19,4

Obuolių sultys

29,0

29,0

Pomidorų sultys

48,4

48,4

Slyvų nektaras

19,4

19,4

 

 

 

Žuvys ir žuvų produktai

 

 

Karštai rūkyta žuvis

6,5

6,6

Žuvų filė be odos

36,5

36,5

Krabų lazdelės (surimi)

3,0

3,0

Silkių filė su oda

7,3

8,9

Žuvies piršteliai

3,5

3,5

Šprotai aliejuje

2,6

2,7

 

 

 

Prieskoniai ir kt.

 

 

Maistinė acto rūgštis(9 %)

1,5

1,5

Citrinų rūgštis

0,2

0,2

Garstyčios

0,6

0,7

Geriamoji soda

0,1

0,1

Kmynai

0,2

0,2

Lauro lapai

0,01

0,01

Mėsos prieskoniai

1,1

1,1

Mielės

0,1

0,1

Malti juodieji pipirai

0,01

0,01

Prieskoniai

0,6

0,6

Sriubų prieskoniai

0,9

0,9

Vištienos prieskoniai

0,3

0,3

Žuvies prieskoniai

0,3

0,3

Vanilinis cukrus

0,1

0,1

Joduota druska

5,0

5,0

 

 

 

Kiti maisto produktai

 

 

Aliejus (ml)

37,4

37,4

Arbatžolės

3,3

3,3

Bulvių krakmolas

2,0

2,0

Cukrus

63,1

63,1

Kakavos milteliai

1,5

1,5

Kiaušiniai

48,9

48,9

Majonezas (neriebus)

24,9

24,9

Natūralus medus

8,7

8,7

Natūrali kava

2,1

2,1

Šokoladas

0,6

0,6

Sultinys (koncentratas)

7,3

7,3

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

KARIŲ MAITINIMO STACIONARIOJE VALGYKLOJE NUO GEGUŽĖS 1 D. IKI RUGSĖJO 30 D. MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdų produktai

 

 

Avižiniai dribsniai

3,8

3,8

Grikių kruopos

26,1

26,1

Manų kruopos

5,7

5,7

Miežinės kruopos

6,2

6,2

Perlinės kruopos

6,7

6,7

Ryžiai

32,9

32,9

Žirniai

2,1

2,1

Kvietiniai miltai (a. r.)

27,3

27,3

 

 

 

Duona ir pyrago gaminiai

 

 

Bandelė

53,2

53,2

Džiūvėsėliai

5,8

5,8

Kvietinė duona arba batonas

192,5

192,5

Ruginė arba kvietruginė duona

200,0

200,0

Vafliai su įdaru

1,6

1,6

Makaronai

13,6

13,6

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Fermentinis sūris (45 %)

12,9

13,5

Grietinė (30 %)

44,9

44,9

Grietinėlė (25 %)

1,9

1,9

Grūdėta varškė

12,9

12,9

Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %)

112,9

112,9

Kefyras (2,5 %)

163,7

163,7

Lydytas sūris (40 %)

8,1

8,1

Pienas (2,5 %)

124,6

124,6

Plėšomos sūrio dešrelės

7,7

7,7

Sviestas (82,5 %)

29,5

29,5

Varškė (9 %)

70,7

71,4

Varškės sūris (13 %)

8,1

8,1

Saldintas sutirštintas pienas

7,7

7,7

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Galvijų kepenys

7,1

9,5

Jautienos nuopjovos

10,3

10,5

Jautienos kumpis

38,9

39,7

Jautienos nugarinė

33,5

34,1

Kiaulienos nuopjovos

16,4

16,7

Kiaulienos kumpis

9,5

9,7

Kiaulienos nugarinė

21,6

22,1

Kiaulienos šoninė

2,7

2,8

Kiaulienos sprandinė

23,8

24,2

Karštai rūkyta dešra

9,0

9,3

Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė

6,1

6,3

Karštai rūkytas kiaulienos kumpis

9,5

9,7

Karštai rūkytos dešrelės

12,1

12,5

Šaltai rūkyta dešra

2,9

3,0

Šaltai rūkyti lašiniai

0,3

0,3

Virta dešra (a. r.)

3,2

3,3

Virtos dešrelės (a. r.)

27,6

28,2

Viščiukų broilerių šlaunelės

23,6

24,1

Vištienos filė

17,9

17,9

Vištienos vyniotinis

3,2

3,3

Jautienos vyniotinis

13,4

13,8

Kiaulienos vyniotinis

2,9

3,0

Kepenų paštetas

1,6

1,6

 

 

 

Šviežios daržovės

 

 

Agurkai

88,1

92,5

Baltieji ridikai

2,5

3,3

Bulvės

290,4

418,2

Burokėliai

30,3

39,1

Česnakai

1,1

1,4

Kopūstai

57,2

71,5

Krapai

1,5

2,2

Morkos

58,5

89,5

Pekino kopūstai

7,3

8,1

Petražolių lapai

1,5

2,0

Petražolių šaknys

2,1

3,0

Pomidorai

90,3

100,2

Porai

0,9

1,2

Pupelės

6,3

6,3

Ridikai

3,9

5,1

Ridikėliai

8,8

9,8

Saldžioji paprika

7,8

9,8

Salierų šaknys

2,8

4,0

Salotos

10,9

14,4

Svogūnai

41,7

49,6

Svogūnų laiškai

7,0

8,8

Žiediniai kopūstai

5,1

7,3

 

 

 

Vaisiai

 

 

Apelsinai

21,8

32,4

Bananai

36,1

60,3

Citrinos

4,0

4,4

Kiviai

8,7

11,6

Kriaušės

24,7

27,4

Mandarinai

16,9

22,9

Obuoliai

40,0

45,6

Persikai

9,7

10,7

 

 

 

Džiovinti vaisiai

 

 

Džiovinti abrikosai

2,2

2,2

Džiovinti obuoliai

1,6

1,6

Džiovintos slyvos

4,3

4,3

Razinos

8,0

8,0

 

 

 

Konservuotos daržovės ir vaisiai

 

 

Džemas

12,6

12,6

Konservuoti kukurūzai

1,3

2,1

Konservuoti pievagrybiai

12,9

24,3

Konservuoti žalieji žirneliai

10,0

15,4

Konservuoti krienai

3,4

3,4

Marinuoti agurkai

10,3

18,8

Marinuoti burokėliai

8,1

14,7

Marinuoti pomidorai

4,8

9,8

Marinuotos morkos

3,2

5,6

Pomidorų padažas

23,6

23,6

Konservuotos rūgštynės

7,2

7,4

Uogienė

17,7

17,7

Uogų sirupas

1,6

1,6

 

 

 

Sultys

 

 

Apelsinų sultys

29,0

29,0

Multivaisių sultys

29,0

29,0

Obuolių sultys

29,0

29,0

Pomidorų sultys

38,7

38,7

Slyvų nektaras

19,4

19,4

 

 

 

Žuvys ir žuvų produktai

 

 

Žuvų filė be odos

33,1

33,7

Krabų lazdelės (surimi)

3,0

3,0

Silkių filė su oda

6,5

6,8

Žuvies piršteliai

5,2

5,3

Šprotai aliejuje

2,6

2,7

 

 

 

Prieskoniai ir kt.

 

 

Maistinė acto rūgštis (9 %)

1,9

1,9

Citrinų rūgštis

0,2

0,2

Garstyčios

0,6

0,7

Geriamoji soda

0,1

0,1

Kmynai

0,1

0,1

Lauro lapai

0,01

0,01

Prieskoniai mėsai

1,1

1,0

Mielės

0,1

0,1

Malti juodieji pipirai

0,04

0,04

Prieskoniai

0,5

0,5

Sriubų prieskoniai

0,6

0,6

Vištienos prieskoniai

0,3

0,3

Žuvies prieskoniai

0,3

0,3

Vanilinis cukrus

0,1

0,1

Joduota druska

5,0

5,0

 

 

 

Kiti maisto produktai

 

 

Aliejus (ml)

37,5

37,5

Arbatžolės

3,3

3,3

Bulvių krakmolas

1,6

1,6

Cukrus

64,5

64,5

Kakavos milteliai

1,5

1,5

Kiaušiniai

57,5

57,5

Majonezas (neriebus)

21,4

21,4

Natūralus medus

8,7

8,7

Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas)

258,1

258,1

Natūrali kava

2,1

2,1

Šokoladas

0,6

0,6

Sultinys (koncentratas)

5,7

5,7

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

KARIŲ, ESANČIŲ SARGYBOJE ARBA ATLIEKANČIŲ DIENOS TARNYBĄ, (PAPILDOMAI PRIE SKIRIAMO MAITINIMO) MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Duona ir pyrago gaminiai

 

 

Bandelė

80,0

80,0

Ruginė arba kvietruginė duona

80,0

80,0

 

 

 

Pieno gaminiai

 

 

Lydytas sūris (40%)

35,5

35,5

Plėšomos sūrio dešrelės (fasuotos)

32,3

32,3

Sviestas (fasuotas po 10 g)

3,2

3,2

 

 

 

Mėsos gaminiai

 

 

Šaltai rūkyta dešra

16,1

16,6

 

 

 

Kiti maisto produktai

 

 

Arbatžolės (vienkart. pakuotėje)

2,0

2,0

Cukrus

20,0

20,0

Natūralus medus

9,7

9,7

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

KARIŲ MAITINIMO VALSTYBINIŲ ŠVENČIŲ, LIETUVOS KARIŲ DIENĄ, KRAŠTO APSAUGOS SISTEMOS PADALINIŲ ĮKŪRIMO DIENĄ IR PRIVALOMOSIOS PRADINĖS KARO TARNYBOS KARIŲ IR KARIŪNŲ PRIESAIKOS DIENĄ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdų produktai

 

 

Grikių kruopos

76,2

76,2

Manų kruopos

3,3

3,3

Ryžiai

54,5

54,5

Kvietiniai miltai (a. r.)

14,1

14,1

 

 

 

Duona ir pyrago gaminiai

 

 

Bandelė

10,0

10,0

Džiūvėsėliai

3,4

3,4

Kvietinė duona arba batonas

245,8

245,8

Ruginė arba kvietruginė duona

244,0

244,0

Sausainiai

10,0

10,0

Makaronai

5,3

5,3

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Fermentinis sūris (45 %)

38,0

39,9

Grietinė (30 %)

57,1

57,1

Grūdėta varškė

20,0

20,0

Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %)

50,0

50,0

Kefyras (2,5 %)

300,0

300,0

Pienas (2,5 %)

70,5

70,5

Saldintas sutirštintas pienas

17,2

17,2

Sviestas (82,5 %)

36,6

36,6

Varškė (9 %)

36,0

36,4

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Jautienos nugarinė

31,9

32.5

Kiaulienos nugarinė

19,2

19,6

Lašiniai

44,2

46,4

Karštai rūkyta dešra

28,0

28,8

Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė

3,0

3,1

Karštai rūkytos dešrelės

20,6

21,2

Jautienos vyniotinis

30,0

30,9

Šaltai rūkyta šoninė

18,0

20,0

Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis

5,0

5,1

Šaltai rūkyti lašiniai

0,5

0,6

Virta dešra (a. r.)

4,4

4,5

Virtos dešrelės (a. r.)

91,0

92,8

Viščiukų broilerių šlaunelės

24,8

25,2

Vištienos filė

88,6

88,6

Vištienos vyniotinis

5,0

5,0

 

 

 

Šviežios daržovės

 

 

Agurkai

63,2

66,4

Bulvės

345,3

497,2

Burokėliai

41,4

53,4

Česnakai

0,9

1,2

Kopūstai

2,5

3,1

Krapai

2,9

4,1

Morkos

51,4

78,6

Pekino kopūstai

34,2

38,0

Petražolių lapai

1,5

2,0

Petražolių šaknys

2,1

3,0

Pomidorai

85,1

94,5

Porai

5,2

6,8

Pupelės

11,2

11,3

Ridikėliai

12,0

13,3

Saldžioji paprika

3,5

4,4

Salierų šaknys

3,0

4,3

Salotos

18,6

24,7

Svogūnai

55,1

65,6

Svogūnų laiškai

19,9

24,9

Žiediniai kopūstai

13,3

19,0

 

 

 

Vaisiai

 

 

Apelsinai

84,0

125,2

Bananai

115,0

192,1

Citrinos

17,7

19,7

Kiviai

16,0

21,3

Kriaušės

24,0

26,6

Mandarinai

8,0

10,8

Obuoliai

57,6

65,7

 

 

 

Džiovinti vaisiai

 

 

Džiovinti obuoliai

1,5

1,5

Džiovintos slyvos

5,3

5,3

Razinos

6,2

6,2

 

 

 

Konservuotos daržovės ir vaisiai

 

 

Džemas

4,8

4,8

Konservuoti pievagrybiai

24,8

46,8

Konservuoti žalieji žirneliai

15,0

23,1

Konservuoti krienai

0,8

0,8

Marinuoti agurkai

13,0

23,7

Marinuoti pomidorai

15,0

30,3

Pomidorų padažas

38,7

38,7

Rauginti kopūstai

17,0

24,3

Uogų sirupas

5,0

5,0

 

 

 

Sultys

 

 

Multivaisių sultys

90,0

90,0

 

 

 

Žuvys ir žuvų produktai

 

 

Žuvų filė su oda

23,6

24,7

Krabų lazdelės (surimi)

6,0

6,0

Silkės filė su oda

37,5

39,4

 

 

 

Prieskoniai

 

 

Maistinė acto rūgštis (9 %)

0,9

0,9

Citrinų rūgštis

0,3

0,3

Lauro lapai

0,01

0,01

Malti juodieji pipirai

0,02

0,02

Mielės

0,3

0,3

Vištienos prieskoniai

1,0

1,0

Žuvies prieskoniai

0,4

0,4

Vanilinis cukrus

0,1

0,1

Joduota druska

5,0

5,0

 

 

 

Kiti maisto produktai

 

 

Aguonos

1,1

1,1

Aliejus (ml)

32,0

32,0

Arbatžolės

3,3

3,3

Bulvių krakmolas

1,1

1,1

Cukrus

76,6

76,6

Kakavos milteliai

0,8

0,8

Kiaušiniai

58,1

58,1

Majonezas (neriebus)

48,4

48,4

Migdolai

12,0

12,0

Natūrali kava

3,2

3,2

Saldainiai (sveriami)

35,0

35,0

Šokoladas

2,0

2,0

Sultinys (koncentratas)

3,1

3,1

Želatina

0,6

0,6

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

LIETUVOS KARIUOMENĖS KARINIŲ ORO PaJĖGŲ KARIŲ, ESANČIŲ ORLAIVIO ĮGULOS SUDĖTYJE, MAITINIMO MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdų produktai

 

 

Grikių kruopos

29,3

29,3

Manų kruopos

3,1

3,1

Miežinės kruopos

8,5

8,5

Perlinės kruopos

8,5

8,5

Ryžiai

34,5

34,5

Kvietiniai miltai (a. r.)

30,9

30,9

 

 

 

Duona ir pyrago gaminiai

 

 

Bandelė (paprasta)

26,7

26,7

Bandelė

16,0

16,0

Džiūvėsėliai

7,0

7,0

Kvietinė duona arba batonas

176,1

176,1

Ruginė arba kvietruginė duona

176,0

176,0

Makaronai

15,5

15,5

Vafliai su įdaru

6,7

6,7

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Pienas (2,5 %)

123,6

123,6

Kefyras (2,5 %)

123,1

123,1

Fermentinis sūris (45 %)

13,2

13,6

Grietinė (30 %)

51,2

51,2

Grietinėlė (25 %)

4,0

4,0

Grūdėta varškė

13,3

13,3

Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %)

116,7

116,7

Lydytas sūris (40 %)

10,0

10,0

Saldintas sutirštintas pienas

8,0

8,0

Saldus varškės sūrelis

13,3

13,3

Plėšomos sūrio dešrelės

6,7

6,7

Sviestas (82,5 %)

27,3

27,3

Varškė (9 %)

95,3

96,2

Varškės sūris (13 %)

8,7

8,7

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Galvijų kepenys

14,7

17,6

Jautienos nuopjovos

9,3

9,5

Jautienos kumpis

46,0

46,9

Jautienos nugarinė

29,3

29,9

Kiaulienos nuopjovos

10,6

10,8

Kiaulienos nugarinė

27,3

27,8

Kiaulienos šoninė

2,3

2,4

Viščiukų broilerių šlaunelės

41,5

42,4

Vištienos filė

34,6

34,6

Virta dešra (a. r.)

4,6

4,7

Virtos dešrelės (a. r.)

8,7

8,9

Jautienos vyniotinis

13,3

13,7

Vištienos vyniotinis

10,0

10,0

Karštai rūkyta dešra

6,6

6,8

Karštai rūkyta jautiena

3,3

3,4

Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė

6,7

6,8

Karštai rūkytas kiaulienos kumpis

1,6

1,6

Karštai rūkytos dešrelės

8,7

8,9

 

 

 

Šviežios daržovės

 

 

Agurkai

69,1

72,5

Bulvės

278,9

401,6

Burokėliai

61,4

79,2

Česnakai

2,0

2,5

Kopūstai

2,1

2,7

Krapai

0,2

0,3

Morkos

64,4

98,5

Pekino kopūstai

7,0

7,8

Petražolių lapai

1,0

1,3

Petražolių šaknys

2,9

4,1

Pomidorai

84,3

93,5

Porai

1,0

1,3

Pupelės

1,1

1,1

Saldžioji paprika

6,3

7,8

Salierų šaknys

2,7

3,8

Svogūnai

37,7

44,9

Svogūnų laiškai

2,1

2,6

Žiediniai kopūstai

6,0

8,6

 

 

 

Vaisiai

 

 

Apelsinai

25,0

37,3

Bananai

28,0

46,8

Citrinos

5,0

5,5

Kiviai

6,0

8,0

Kriaušės

24,0

26,6

Mandarinai

14,0

18,9

Obuoliai

22,0

25,1

Persikai

20,0

22,2

Vynuogės

26,7

27,7

 

 

 

Džiovinti vaisiai

 

 

Džiovinti abrikosai

5,6

5,6

Džiovinti bananai (fasuoti)

3,3

3,3

Džiovinti obuoliai

1,0

1,0

Džiovintos slyvos

7,9

7,9

Razinos

9,6

9,6

 

 

 

Konservuotos daržovės ir vaisiai

 

 

Džemas

16,5

16,5

Konservuoti pievagrybiai

10,3

19,4

Konservuoti žalieji žirneliai

11,8

18,1

Konservuoti krienai

2,4

2,4

Marinuoti agurkai

4,9

8,9

Uogienė

16,7

16,7

Pomidorų padažas

16,6

16,6

 

 

 

Sultys

 

 

Apelsinų sultys

40,0

40,0

Morkų nektaras

20,0

20,0

Multivaisių sultys

40,0

40,0

Obuolių sultys

20,0

20,0

Slyvų nektaras

20,0

20,0

Vynuogių sultys

20,0

20,0

 

 

 

Žuvys ir žuvų produktai

 

 

Žuvų filė be odos

32,7

33,4

Krabų lazdelės (surimi)

4,2

4,2

Silkių filė su oda

5,0

5,1

Žuvies piršteliai

10,8

10,9

 

 

 

Šaldyti pusfabrikačiai

 

 

Koldūnai su mėsa

15,8

15,8

 

 

 

Prieskoniai

 

 

Maistinė acto rūgštis (9 % )

0,9

0,9

Citrinų rūgštis

0,2

0,2

Geriamoji soda

0,01

0,01

Kmynai

0,1

0,1

Mielės

0,3

0,3

Malti juodieji pipirai

0,03

0,03

Prieskoniai

0,9

0,9

Mėsos prieskoniai

1,3

1,3

Sriubų prieskoniai

0,1

0,1

Vištienos prieskoniai

0,2

0,2

Žuvies prieskoniai

0,2

0,2

Vanilinis cukrus

0,1

0,1

Joduota druska

5,0

5,0

 

 

 

Kiti maisto produktai

 

 

Aliejus (ml)

33,6

33,6

Arbatžolės

3,3

3,3

Bulvių krakmolas

1,4

1,4

Cukrus

65,0

65,0

Kakavos milteliai

1,6

1,6

Kiaušiniai

48,4

48,4

Majonezas (neriebus)

26,1

26,1

Natūralus medus

10,0

10,0

Natūrali kava

2,1

2,1

Sultinys (koncentratas)

5,9

5,9

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

KARIŲ MAITINIMO KARO LAIVUOSE TAKTINIŲ PRATYBŲ IR MOKYMŲ LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORINĖJE JŪROJE IR IŠSKIRTINĖJE EKONOMINĖJE ZONOJE METU MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdų produktai

 

 

Grikių kruopos

42,6

42,6

Manų kruopos

1,6

1,6

Miežinės kruopos

3,2

3,2

Perlinės kruopos

6,9

6,9

Ryžiai

28,4

28,4

Žirniai

3,5

3,5

Kvietiniai miltai (a. r)

10,8

10,8

 

 

 

Duona ir pyrago gaminiai

 

 

Džiūvėsėliai

7,0

7,0

Kvietinė duona arba batonas

189,4

189,4

Ruginė arba kvietruginė duona

177,3

177,3

Meduoliai

3,3

3,3

Sausainiai

16,7

16,7

Vafliai su įdaru

10,0

10,0

Makaronai

19,3

19,3

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Fermentinis sūris (45 %)

23,1

24,3

Grietinė (30 % )

57,0

57,0

Grūdėta varškė

13,3

13,3

Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %)

80,0

80,0

Lydytas sūris (40 %)

13,3

13,3

Pienas (2,5 %)

73,6

73,6

Saldintas sutirštintas pienas

4,7

4,7

Kakavos sviesto gaminys

3,3

3,3

Plėšomos sūrio dešrelės

16,7

16,7

Sviestas (82,5 %)

27,4

27,4

Varškė (9 %)

15,7

15,9

Varškės sūris (13 %)

8,0

8,0

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Jautienos nuopjovos

9,3

9,5

Jautienos kumpis

38,6

39,4

Jautienos nugarinė

39,9

40,7

Kiaulienos nuopjovos

20,1

20,5

Kiaulienos kumpis

9,9

10,1

Kiaulienos nugarinė

27,3

27,8

Kiaulienos šoninė

6,4

6,6

Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė

3,3

3,4

Karštai rūkytas kiaulienos kumpis

5,1

5,2

Šaltai rūkyta dešra

14,6

15,0

Šaltai rūkyta jautiena

6,7

6,9

Šaltai rūkyta kiaulienos nugarinė

3,3

3,4

Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis

10,0

10,2

Šaltai rūkyti lašiniai

0,6

0,7

Šaltai rūkytos dešrelės

10,0

10,3

Troškintos jautienos konservai

8,0

13,4

Virta dešra (a. r.)

3,7

3,8

Virtos dešrelės (a. r.)

8,7

8,9

Viščiukų broilerių šlaunelės

35,7

37,1

Vištienos filė

23,2

23,2

 

 

 

Šviežios daržovės

 

 

Agurkai

61,4

64,5

Bulvės

264,2

380,4

Burokėliai

39,5

51,0

Česnakai

2,0

2,6

Kopūstai

32,4

40,5

Krapai

0,3

0,4

Morkos

60,6

92,7

Pekino kopūstai

5,8

6,5

Petražolių lapai

1,2

1,6

Petražolių šaknys

4,2

6,0

Pomidorai

75,4

83,7

Porai

0,8

1,1

Pupelės

10,5

10,6

Saldžioji paprika

5,8

7,2

Salierų šaknys

2,3

3,3

Svogūnai

47,7

56,8

Svogūnų laiškai

4,3

5,4

Žiediniai kopūstai

1,5

2,1

 

 

 

Vaisiai

 

 

Apelsinai

30,0

44,7

Citrinos

6,5

7,2

Kiviai

12,0

16,0

Kriaušės

36,0

40,0

Mandarinai

20,0

27,0

Obuoliai

38,0

43,3

 

 

 

Džiovinti vaisiai

 

 

Džiovinti abrikosai

8,0

8,0

Džiovinti obuoliai

8,9

8,9

Džiovintos slyvos

3,3

3,3

Razinos

4,7

4,7

 

 

 

Konservuotos daržovės ir vaisiai

 

 

Džemas

13,3

13,3

Konservuoti kukurūzai

1,1

1,5

Konservuoti pievagrybiai

5,6

10,6

Konservuoti žalieji žirneliai

7,6

11,7

Konservuoti krienai

3,1

3,1

Marinuoti agurkai

65,9

119,9

Marinuoti burokėliai

12,0

21,8

Marinuoti pomidorai

26,7

53,9

Pomidorų padažas

20,6

20,6

Rauginti kopūstai

7,4

10,6

Konservuotos rūgštynės

8,7

8,9

Uogienė

6,7

6,7

 

 

 

Sultys

 

 

Apelsinų sultys

20,0

20,0

Multivaisių sultys

40,0

40,0

Obuolių sultys

40,0

40,0

Pomidorų sultys

40,0

40,0

Slyvų nektaras

60,0

60,0

 

 

 

Žuvys ir žuvų produktai

 

 

Žuvų filė be odos

40,6

41,4

Krabų lazdelės (surimi)

4,2

4,3

Silkių filė su oda

3,3

3,5

Žuvies piršteliai

10,8

10,9

 

 

 

Šaldyti pusfabrikačiai

 

 

Pica su dešra

40,0

40,0

Pica su kumpiu

20,0

20,0

Koldūnai su mėsa

30,3

30,3

Varškės kukulaičiai

15,8

15,8

Virtiniai su varškės įdaru

25,3

25,3

Žemaičių blynai

15,3

15,3

 

 

 

Prieskoniai ir kt.

 

 

Maistinė acto rūgštis (9 %)

1,1

1,1

Citrinų rūgštis

0,2

0,2

Geriamoji soda

0,01

0,01

Kmynai

0,1

0,1

Malti juodieji pipirai

0,03

0,03

Mėsos prieskoniai

1,6

1,6

Prieskoniai

1,1

1,1

Žuvies prieskoniai

0,4

0,4

Joduota druska

5,0

5,0

 

 

 

Kiti maisto produktai

 

 

Aliejus (ml)

30,7

30,7

Arbatžolės

3,4

3,4

Bulvių krakmolas

0,5

0,5

Cukrus

65,0

65,0

Kiaušiniai

39,7

39,7

Majonezas (neriebus)

26,9

26,9

Natūralus medus

6,0

6,0

Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas)

266,7

266,7

Natūrali kava

12,8

12,8

Sausa grybų sriuba

4,9

4,9

Vištienos sriuba su makaronais (sausa)

2,9

2,9

Šokoladas

6,7

6,7

Sultinys (koncentratas)

9,6

9,6

Vaisvandeniai

233,3

233,3

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

KARIŲ MAITINIMO LAUKO SĄLYGOMIS TAKTINIŲ PRATYBŲ IR MOKYMŲ METU MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdų produktai

 

 

Grikių kruopos

78,3

78,3

Miežinės kruopos

25,9

25,9

Perlinės kruopos

31,2

31,2

Ryžiai

59,9

59,9

Žirniai

26,6

26,8

Kvietiniai miltai (a. r.)

0,2

0,2

 

 

 

Duona ir pyrago gaminiai

 

 

Bandelė (paprasta)

210,0

210,0

Bandelė

20,0

20,0

Ruginė arba kvietruginė duona

240,0

240,0

Makaronai

45,8

45,8

Džiūvėsiai su aguonomis (fasuoti )

6,7

6,7

Meduoliai

22,0

22,0

Riestainiai (fasuoti )

5,0

5,0

Sausainiai (fasuoti)

26,7

26,7

Vafliai su įdaru (fasuoti )

33,3

33,3

Traškučiai (fasuoti)

23,3

23,3

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Fermentinis sūris (45 %, fasuotas)

26,7

26,7

Saldintas sutirštintas pienas su kakava

24,0

24,0

Lydytas sūris (40 %, fasuotas)

16,7

16,7

Saldintas sutirštintas pienas

28,0

28,0

Sutirštintas pienas

69,3

69,3

Sviestas (82,5 %)

8,1

8,1

Sviestas (82,5 %, fasuotas po 10 g)

2,7

2,7

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Kapotos kiaulienos konservai

40,0

40,0

Kiaulienos filė konservai

48,0

48,0

Kiaulienos karbonado konservai

48,0

48,0

Šaltai rūkyta dešra

10,0

10,3

Šaltai rūkyta dešra (fasuota)

14,0

14,0

Šaltai rūkyta kiaulienos krūtininė

2,3

2,4

Šaltai rūkyta kiaulienos nugarinė (fasuota)

11,3

11,3

Šaltai rūkytas jautienos kumpis (fasuotas)

8,0

8,0

Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis (fasuotas)

15,0

15,0

Šaltai rūkyti lašiniai (fasuoti)

13,3

13,3

Šaltai rūkytos dešrelės

30,0

30,9

Troškintos jautienos konservai

48,0

80,0

Troškintos kiaulienos konservai

98,3

162,3

Vištienos konservai

24,0

40,0

 

 

 

Šviežios daržovės

 

 

Agurkai

61,7

64,8

Kopūstai

50,6

63,3

Petražolių šaknys

0,7

1,0

Pomidorai

70,0

77,7

Pupelės

5,3

5,4

Saldžioji paprika

5,0

6,3

Svogūnai

34,6

41,2

 

 

 

Vaisiai

 

 

Apelsinai

20,0

29,8

Bananai

28,0

46,8

Mandarinai

24,0

32,4

 

 

 

Džiovinti vaisiai

 

 

Džiovinti bananai (fasuoti)

20,0

20,0

Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys (fasuotas)

26,7

26,7

Razinos

4,3

4,3

 

 

 

Konservuotos daržovės ir vaisiai

 

 

Džemas (fasuotas)

16,7

16,7

Grybų šiupinys (konservai)

26,0

26,0

Konservuoti pievagrybiai

14,0

26,5

Konservuoti žalieji žirneliai

33,3

51,3

Konservuotos morkos

22,0

38,7

Konservuoti krienai

3,3

3,4

Marinuoti agurkai

76,7

139,5

Marinuoti burokėliai

36,7

66,7

Marinuoti pomidorai

36,7

74,1

Pomidorų padažas

17,7

17,7

Rauginti kopūstai

48,5

69,4

Uogų sirupas

9,3

9,3

 

 

 

Sultys

 

 

Apelsinų sultys

26,7

26,7

Obuolių sultys

53,3

53,3

Pomidorų sultys

26,7

26,7

Slyvų nektaras

26,7

26,7

Vynuogių sultys

26,7

26,7

 

 

 

Žuvys ir žuvų produktai

 

 

Šaltai rūkytos žuvies filė (fasuota)

3,3

3,3

Šprotai aliejuje (konservai)

32,0

32,0

Žuvų konservai pomidorų padaže

10,7

10,7

Žuvų savose sultyse konservai

26,7

26,7

 

 

 

Prieskoniai ir kt.

 

 

Maistinė acto rūgštis (9%)

0,2

0,2

Malti juodieji pipirai

0,01

0,01

Mėsos prieskoniai

0,5

0,5

Prieskoniai

1,4

1,4

Sriubų prieskoniai

0,4

0,4

Joduota druska

5,0

5,0

 

 

 

Kiti maisto produktai

 

 

Aliejus (ml)

11,3

11,3

Arbatžolės

4,8

4,8

Sausas bulvių mišinys

52,5

52,5

Cukrus

90,6

90,6

Migdolai (fasuoti)

3,3

3,3

Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas)

266,7

266,7

Natūrali kava

12,8

12,8

Natūralus medus

10,0

10,0

Šokoladas

20,0

20,0

Sultinys (koncentratas)

7,3

7,3

Vištienos sriuba su makaronais (sausa)

6,2

6,2

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

KARIŲ MAITINIMO LAUKO SĄLYGOMIS TAKTINIŲ PRATYBŲ IR MOKYMŲ METU NUO SPALIO 1 D. IKI BALANDŽIO 30 D. (TURINT ŠALDYMO IR TECHNOLOGINĘ ĮRANGĄ) MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINys

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdai ir grūdų produktai

 

 

Ruginė arba kvietruginė duona

240,0

240,0

Kvietinė duona arba batonas

171,0

171,0

Kvietiniai miltai (a. r.)

7,0

7,0

Makaronai

35,0

35,0

Bandelė (paprasta)

49,0

49,0

 

 

 

Kruopos ir ankštinės kultūros

 

 

Grikių kruopos

31,0

31,0

Miežinės kruopos

20,0

20,0

Perlinės kruopos

8,0

8,0

Ryžiai

72,0

72,0

Žirniai

2,0

2,0

Pupelės

11,0

11,1

 

 

 

Daržovės ir grybai

 

 

Raudonieji burokėliai (virti, fasuoti)

36,0

36,0

Česnakai

1,0

1,3

Kopūstai (fasuoti)

63,0

63,0

Rauginti kopūstai

61,0

87,2

Krapai (fasuoti)

0,6

0,6

Morkos (fasuotos)

21,0

21,0

Petražolių lapai (fasuoti)

1,0

1,0

Petražolių šaknys

3,0

4,3

Švieži pomidorai

10,0

10,7

Porai (fasuoti)

0,3

0.3

Svogūnai (fasuoti)

70,0

70,0

Konservuotos alyvuogės

10,0

17,5

Konservuoti kukurūzai

33,0

55,1

Konservuoti žalieji žirneliai

73,0

112,4

Konservuoti krienai

2,0

2,0

Konservuoti pievagrybiai

10,0

18,9

Konservuoti agurkai

71,0

129,2

Konservuoti burokėliai

20,0

36,4

Konservuotos rūgštynės

2,0

2,1

Konservuotos morkos

3,0

5,3

Konservuota saldžioji paprika

10,0

18,0

Konservuoti pomidorai

53,0

107,1

Grybų šiupinys (konservai)

10,0

10,0

 

 

 

Bulvės (fasuotos)

127,0

127,0

Sausas bulvių mišinys

36,0

36,0

 

 

 

Vaisiai ir sultys

 

 

Džiovinti bananai

20,0

20,0

Džiovinti abrikosai

7,0

7,0

Džiovintos datulės

7,0

7,0

Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys

20,0

20,0

Konservuoti ananasai

13,0

21,7

Konservuotos kriaušės

13,0

21,7

Konservuoti persikai

13,0

21,7

Konservuoti mandarinai

15,0

21,7

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Jautienos mentė

45,0

47,3

Jautienos kumpis

84,0

88,2

Kiaulienos kumpis

25,0

26,3

Kiaulienos nugarinė

29,0

30,5

Kiaulienos sprandinė

154,0

161,7

Kiaulienos mentė

2,0

2,1

Viščiukų broilerių šlaunelės

43,0

43,9

Vištienos filė

16,0

16,0

Karštai rūkytos dešrelės

20,0

20,6

Šaltai rūkyti lašiniai

4,0

4,4

Šaltai rūkyta dešra

10,0

10,3

Šaltai rūkytos dešrelės

30,0

30,9

Šaltai rūkyta šoninė

1,0

1,1

Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis

13,0

13,4

Virta dešra (a. r.)

6,0

6,1

Virtos dešrelės (a. r.)

26,0

26,5

Troškintos jautienos konservai

8,0

13,4

Troškintos kiaulienos konservai

8,0

13,4

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %)

33,0

33,0

Sviestas (82,5 %)

9,0

9,0

Fermentini sūris (45 %)

16,0

16,8

Plėšomos sūrio dešrelės

3,0

3,0

Lydytas sūris (40 %)

11,0

11,0

Grietinė (30 %)

5,0

5,0

Saldintas sutirštintas pienas

26,0

26,0

Sutirštintas pienas

42,0

42,0

Saldintas sutirštintas pienas su kakava

48,0

48,0

Glaistytas varškės sūrelis

9,0

9,0

 

 

 

Žuvis ir žuvų produktai

 

 

Šaltai rūkytos žuvies filė

3,0

3,1

Silkių filė

12,0

12,2

Žuvų piršteliai

14,0

14,1

 

 

 

Cukrus, medus, uogienės ir konditerijos gaminiai

 

 

Cukrus

70,0

70,0

Džemas

17,0

17,0

Natūralus medus

12,0

12,0

Saldi bandelė

40,0

40,0

Traškučiai

20,0

20,0

Vafliai su įdaru

13,0

13,0

Sausainiai

7,0

7,0

Tešlos raguolis

20,0

20,0

Meduoliai

34,0

34,0

Šokoladas

3,0

3,0

 

 

 

Majonezas, padažai, užpilai

 

 

Majonezas (neriebus)

3,0

3,0

Pomidorų padažas

61,0

61,0

Augalinis aliejus (ml)

40,0

40,0

 

 

 

Arbatžolės, kava

 

 

Arbatžolės

5,0

5,0

Natūrali kava

12,0

12,0

 

 

 

Prieskoniai ir kt.

 

 

Maistinė acto rūgštis (9 %)

8,0

8,0

Lauro lapai

0,04

0,04

Malti juodieji pipirai

1,0

1,0

Kmynai

1,0

1,0

Prieskoniai

0,6

0,6

Mėsos prieskoniai

2,0

2,0

Sriubų prieskoniai

0,3

0,3

Paukštienos prieskoniai

0,1

0,1

Garstyčios

3,0

3,0

Garstyčių grūdeliai

0,4

0,4

Sultinys (koncentratas)

4,0

4,0

Vištienos sriuba su makaronais (sausa)

1,0

1,0

Joduota druska

5,0

5,0

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

KARIŲ MAITINIMO LAUKO SĄLYGOMIS TAKTINIŲ PRATYBŲ IR MOKYMŲ METU NUO GEGUŽĖS 1 D. IKI RUGSĖJO 30 D. (TURINT ŠALDYMO IR TECHNOLOGINĘ ĮRANGĄ) MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINys

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdai ir grūdų produktai

 

 

Ruginė arba kvietruginė duona

240,0

240,0

Kvietinė duona arba batonas

186,0

186,0

Kvietiniai miltai (a. r.)

7,0

7,0

Makaronai

40,0

40,0

Bandelė (paprasta)

37,0

37,0

 

 

 

Kruopos ir ankštinės kultūros

 

 

Grikių kruopos

29,0

29,0

Miežinės kruopos

13,0

13,0

Perlinės kruopos

8,0

8,0

Ryžiai

62,0

62,0

Žirniai

5,0

5,1

Pupelės

10,0

10,1

 

 

 

Daržovės ir grybai

 

 

Agurkai

118,0

123,9

Raudonieji burokėliai (virti, fasuoti)

37,0

37,0

Česnakai

0,48

0,6

Kopūstai (fasuoti)

63,0

63,0

Krapai (fasuoti)

0,1

0,1

Džiovinti krapai

0,4

0,4

Morkos (fasuotos)

22,0

22,0

Pekino kopūstai

17,0

18,9

Petražolių lapai (fasuoti)

1,0

1,0

Petražolių šaknys

3,0

4,3

Pomidorai

141,0

156,5

Porai (fasuoti)

1,0

1,0

Ridikėliai (fasuoti)

3,0

3,0

Saldžioji paprika (fasuota)

7,0

7,0

Svogūnai (fasuoti)

60,0

60,0

Svogūnų laiškai

3,0

3,8

Konservuotos alyvuogės

10,0

17,5

Konservuoti kukurūzai

1,0

1,7

Konservuoti žalieji žirneliai

7,0

10,8

Konservuoti pievagrybiai

7,0

13,2

Konservuoti agurkai

5,0

9,1

Konservuotos rūgštynės

4,0

5,3

Konservuotos morkos

3,0

5,3

Grybų šiupinys (konservai)

20,0

20,0

 

 

 

Bulvės (fasuotos)

56,0

56,0

Sausas bulvių mišinys

40,0

40,0

 

 

 

Vaisiai ir sultys

 

 

Apelsinai

10,0

14,9

Citrinos

2,0

2,2

Kriaušės

48,0

53,3

Mandarinai

8,0

10,8

Obuoliai

24,0

27,4

Džiovinti bananai

7,0

7,0

Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys

20,0

20,0

Apelsinų sultys

107,0

107,0

Multivaisių nektaras

27,0

27,0

Obuolių sultys

80,0

80,0

Pomidorų sultys

27,0

27,0

Slyvų nektaras

80,0

80,0

Vynuogių sultys

53,0

53,0

 

 

 

Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas)

500,0

500,0

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Jautienos mentė

21,0

22,1

Jautienos kumpis

86,0

90,3

Kiaulienos kumpis

29,0

30,5

Kiaulienos nugarinė

39,0

41,0

Kiaulienos sprandinė

88,0

92,4

Kiaulienos mentė

10,0

10,5

Viščiukų broilerių šlaunelės

43,0

43,9

Vištienos filė

16,0

16,0

Karštai rūkytos dešrelės

10,0

10,3

Šaltai rūkyti lašiniai

3,0

3,3

Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis

10,0

10,3

Šaltai rūkyta dešra

13,0

13,4

Šaltai rūkytos dešrelės

34,0

35,0

Šaltai rūkyta šoninė

1,0

1,1

Virta dešra (a. r.)

4,0

4,1

Virtos dešrelės (a. r.)

26,0

26,5

Troškintos jautienos konservai

8,0

13,4

Troškintos kiaulienos konservai

8,0

13,4

Vištienos savose sultyse konservai

8,0

13,4

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %)

41,0

41,0

Sviestas (82,5 %)

10,0

10,0

Fermentinis sūris (45 %)

14,0

14,7

Plėšomos sūrio dešrelės

7,0

7,0

Lydytas sūris (40 %)

11,0

11,0

Grietinė (30 %)

5,0

5,0

Saldintas sutirštintas pienas

20,0

20,0

Sutirštintas pienas

46,0

46,0

Saldintas sutirštintas pienas su kakava

21,0

21,0

 

 

 

Žuvis ir žuvų produktai

 

 

Silkių filė

8,0

8,2

Žuvų piršteliai

14,0

14,1

 

 

 

Cukrus, medus, uogienės ir konditerijos gaminiai

 

 

Cukrus

43,0

43,0

Džemas

20,0

20,0

Uogų sirupas

5,0

5,0

Natūralus medus

16,0

16,0

Saldi bandelė

52,0

52,0

Traškučiai

20,0

20,0

Vafliai su įdaru

7,0

7,0

Tešlos raguolis

17,0

17,0

Meduoliai

37,0

37,0

Šokoladas

3,0

3,0

 

 

 

Majonezas, padažai, užpilai

 

 

Majonezas (neriebus)

3,0

3,0

Pomidorų padažas

53,0

53,0

Užpilai salotoms

9,0

9,0

Augalinis aliejus (ml)

37,0

37,0

 

 

 

Arbatžolės, kava

 

 

Arbatžolės

3,0

3,0

Natūrali kava

10,0

10,0

 

 

 

Prieskoniai ir kt.

 

 

Maistinė acto rūgštis (9 %)

3,0

3

Lauro lapai

0,01

0,01

Malti juodieji pipirai

1,0

1,0

Kmynai

1,0

1,0

Prieskoniai

0,7

0,7

Mėsos prieskoniai

2,0

2,0

Sriubų prieskoniai

0,2

0,2

Paukštienos prieskoniai

0,2

0,2

Garstyčios

3,0

3,0

Garstyčių grūdeliai

0,3

0,3

Sultinys (koncentratas)

4,0

4,0

Vištienos sriuba su makaronais (sausa)

2,0

2,0

Citrinų rūgštis

0,1

0,1

Joduota druska

5,0

5,0

 

_________________

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro

2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502

 

karių maitinimo tarptautinių operacijų, kitų karinio bendradarbiavimo renginių, karo, krizės metu, vykdant taikoS METO užduotis bei teikiant pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybIų institucijoms maisto produktų vidutinis paros rinkinys

 

Produktų grupių pavadinimas

Vidutinis kiekis (g) vienam kariui

Neto

Bruto

Grūdai ir grūdų produktai

 

 

Ruginė arba kvietruginė duona

240,0

240,0

Kvietinė duona arba batonas

208,0

208,0

Makaronai

27,0

27,0

 

 

 

Kruopos ir ankštinės kultūros

 

 

Avižiniai dribsniai

8,0

8,0

Grikių kruopos

51,0

51,0

Miežinės kruopos

26,0

26,0

Perlinės kruopos

38,0

38,0

Ryžiai

52,0

52,0

Žirniai

19,0

19,2

Pupelės

10,0

10,1

Sorų kruopos

24,0

24,0

 

 

 

Daržovės ir grybai

 

 

Petražolių šaknys

1,0

1,4

Svogūnai

29,0

34,5

Konservuota saldžioji paprika

15,0

19,0

Konservuotos alyvuogės

10,0

17,5

Konservuotos morkos

20,0

35,2

Konservuoti kukurūzai

65,0

108,6

Konservuoti pomidorai

80,0

161,6

Konservuoti žalieji žirneliai

100,0

154,0

Konservuoti agurkai

101,0

183,8

Konservuoti burokėliai

43,0

78,3

Konservuoti kopūstai

20,0

28,6

Konservuoti pievagrybiai

15,0

28,4

Grybų šiupinys (konservai)

18,0

18,0

 

 

 

Sausas bulvių mišinys

64,0

64,0

 

 

 

Vaisiai ir sultys

 

 

Džiovinti bananai

27,0

27,0

Džiovintos datulės

7,0

7,0

Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys

27,0

27,0

Konservuoti mandarinai

15,0

25,1

Konservuoti ananasai

13,0

21,7

Konservuoti persikai

13,0

21,7

Konservuotos kriaušės

20,0

33,4

Multivaisių nektaras

27,0

27,0

Obuolių sultys

53,0

53,0

Pomidorų sultys

27,0

27,0

Slyvų nektaras

53,0

53,0

 

 

 

Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas)

300,0

300,0

 

 

 

Mėsa ir mėsos gaminiai

 

 

Kiaulienos karbonado konservai

96,0

96,0

Kapotos kiaulienos konservai

32,0

32,0

Kiaulienos filė konservai

48,0

48,0

Troškintos kiaulienos konservai

88,0

145,2

Vytinta dešra

13,0

13,0

Vytintas kiaulienos kumpis

10,0

10,0

Troškintos jautienos konservai

64,0

106,9

Vištienos savose sultyse konservai

56,0

93,5

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

Sviestas (82,5 %)

12,0

12,0

Lydytas sūris (40 %)

30,0

30,0

Saldintas sutirštintas pienas

15,0

15,0

Sutirštintas pienas

89,0

89,0

Saldintas sutirštintas pienas su kakava

7,0

7,0

 

 

 

Žuvis ir žuvų produktai

 

 

Žuvies savose sultyse konservai

64,0

106,9

Šprotai aliejuje (konservai)

8,0

8,0

 

 

 

Cukrus, medus, uogienės ir konditerijos gaminiai

 

 

Cukrus

55,0

55,0

Džemas

13,0

13,0

Uogų sirupas

9,0

9,0

Natūralus medus

12,0

12,0

Javinukai

7,0

7,0

Traškučiai

7,0

7,0

Vafliai su įdaru

20,0

20,0

Sausainiai

27,0

27,0

Tešlos raguolis

17,0

17,0

Džiūvėsėliai

13,0

13,0

Meduoliai

27,0

27,0

Šokoladas

5,0

5,0

 

 

 

Arbatžolės, kava

 

 

Arbatžolės

3,0

3,0

Natūrali kava

11,0

11,0

Tirpi kava su grietinėle ir cukrumi

7,0

7,0

 

 

 

Prieskoniai ir kt.

 

 

Sriubų prieskoniai

0,6

0,6

Mėsos prieskoniai

0,6

0,6

Prieskoniai

0,3

0,3

Sultinys (koncentratas)

7,0

7,0

Augalinis aliejus (ml)

8,0

8,0

Pomidorų padažas

8,0

8,0

Vištienos sriuba su makaronais (sausa)

6,0

6,0

Joduota druska

5,0

5,0

 

_________________