LIETUVOS RESPUBLIKOS KRAŠTO APSAUGOS MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL KARIAMS SKIRIAMŲ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIŲ PAROS RINKINIŲ PATVIRTINIMO
2012 m. gegužės 14 d. Nr. V-502
Vilnius
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo (Žin., 1998, Nr. 49-1325) 10 straipsnio 3 dalimi ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1997 m. spalio 24 d. nutarimo Nr. 1178 „Dėl karių mitybos fiziologinių normų patvirtinimo“ (Žin., 1997, Nr. 98-2491; 2000, Nr. 80-2421; 2006, Nr. 100-3879) 2.1 punktu:
1. T v i r t i n u pridedamus:
1.1. Karių maitinimo stacionarioje valgykloje nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d. maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
1.2. Karių maitinimo stacionarioje valgykloje nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
1.3. Karių, esančių sargyboje arba atliekančių dienos tarnybą (papildomai prie skiriamo maitinimo) maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
1.4. Karių maitinimo valstybinių švenčių, Lietuvos karių dieną, krašto apsaugos sistemos padalinių įkūrimo dieną ir privalomosios pradinės karo tarnybos karių ir kariūnų priesaikos dieną maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
1.5. Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų karių, esančių orlaivio įgulos sudėtyje, maitinimo maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
1.6. Karių maitinimo karo laivuose taktinių pratybų ir mokymų Lietuvos Respublikos teritorinėje jūroje ir išskirtinėje ekonominėje zonoje metu maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
1.7. Karių maitinimo lauko sąlygomis taktinių pratybų ir mokymų metu maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
1.8. Karių maitinimo lauko sąlygomis taktinių pratybų ir mokymų metu nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d. (turint šaldymo ir technologinę įrangą) maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
1.9. Karių maitinimo lauko sąlygomis taktinių pratybų ir mokymų metu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. (turint šaldymo ir technologinę įrangą) maisto produktų vidutinį paros rinkinį;
2. P r i p a ž į s t u netekusiu galios Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro 2004 m. gegužės 31 d. įsakymą Nr. V-556 „Dėl kariams skiriamų maisto produktų vidutinių paros rinkinių“.
Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė
SUDERINTA
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos
2012 m. gegužės 3 d. raštu Nr. (11.3-193)10-3806
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
KARIŲ MAITINIMO STACIONARIOJE VALGYKLOJE NUO SPALIO 1 D. IKI BALANDŽIO 30 D. MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdų produktai |
|
|
Avižiniai dribsniai |
3,8 |
3,8 |
Grikių kruopos |
26,1 |
26,1 |
Manų kruopos |
3,7 |
3,7 |
Miežinės kruopos |
6,2 |
6,2 |
Perlinės kruopos |
9,3 |
9,3 |
Ryžiai |
32,9 |
32,9 |
Žirniai |
3,1 |
3,1 |
Kvietiniai miltai (a. r.) |
25,8 |
25,8 |
|
|
|
Duona ir pyrago gaminiai |
|
|
Bandelė |
51,0 |
51,0 |
Džiūvėsėliai |
7,0 |
7,0 |
Kvietinė duona arba batonas |
192,5 |
192,5 |
Ruginė arba kvietruginė duona |
201,9 |
201,9 |
Vafliai su įdaru |
1,6 |
1,6 |
Makaronai |
10,3 |
10,3 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Fermentinis sūris (45 %) |
12,1 |
12,7 |
Grietinė (30 %) |
39,3 |
39,3 |
Grietinėlė (25 %) |
1,9 |
1,9 |
Grūdėta varškė |
12,9 |
12,9 |
Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %) |
112,9 |
112,9 |
Kefyras (2,5 %) |
129,6 |
129,6 |
Lydytas sūris (40 %) |
8,1 |
8,1 |
Pienas (2,5 %) |
119,7 |
119,7 |
Saldintas sutirštintas pienas |
7,7 |
7,7 |
Plėšomos sūrio dešrelės |
8,1 |
8,1 |
Sviestas (82,5 %) |
30,1 |
30,1 |
Varškė (9 %) |
68,5 |
69,2 |
Varškės sūris (13 %) |
8,1 |
8,1 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Galvijų kepenys |
7,1 |
9,5 |
Jautienos nuopjovos |
10,3 |
10,5 |
Jautienos kumpis |
44,3 |
45,1 |
Jautienos nugarinė |
33,5 |
34,1 |
Kiaulienos nuopjovos |
16,4 |
16,4 |
Kiaulienos kumpis |
9,5 |
9,7 |
Kiaulienos nugarinė |
25,4 |
25,9 |
Kiaulienos šoninė |
3,3 |
3,3 |
Kiaulienos sprandinė |
19,0 |
19,4 |
Karštai rūkyta dešra |
9,0 |
9,3 |
Karštai rūkyta jautiena |
0,6 |
0,7 |
Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė |
7,7 |
7,9 |
Karštai rūkytas kiaulienos kumpis |
7,9 |
8,1 |
Karštai rūkytos dešrelės |
12,1 |
12,5 |
Šaltai rūkyta dešra |
2,9 |
3,0 |
Šaltai rūkyti lašiniai |
0,3 |
0,3 |
Virta dešra (a. r.) |
3,6 |
3,7 |
Virtos dešrelės (a. r.) |
27,6 |
28,2 |
Viščiukų broilerių šlaunelės |
23,6 |
24,1 |
Vištienos filė |
17,9 |
17,9 |
Vištienos vyniotinis |
3,2 |
3,3 |
Jautienos vyniotinis |
13,4 |
13,8 |
Kiaulienos vyniotinis |
2,9 |
3,0 |
Kepenų paštetas |
1,3 |
1,3 |
|
|
|
Šviežios daržovės |
|
|
Agurkai |
29,5 |
30,9 |
Bulvės |
306,4 |
441,2 |
Burokėliai |
39,8 |
51,3 |
Česnakai |
1,1 |
1,4 |
Kopūstai |
57,1 |
71,4 |
Krapai |
0,2 |
0,3 |
Morkos |
63,4 |
83,7 |
Pekino kopūstai |
7,3 |
8,1 |
Petražolių lapai |
1,5 |
2,0 |
Petražolių šaknys |
2,8 |
4,0 |
Pomidorai |
50,8 |
56,4 |
Porai |
0,9 |
1,2 |
Pupelės |
7,5 |
7,5 |
Ridikai |
3,9 |
5,5 |
Saldžioji paprika |
5,3 |
6,6 |
Salierų šaknys |
2,8 |
4,0 |
Svogūnai |
47,6 |
56,7 |
Svogūnų laiškai |
1,3 |
1,7 |
Žiediniai kopūstai |
3,7 |
5,3 |
|
|
|
Vaisiai |
|
|
Apelsinai |
21,8 |
32,4 |
Bananai |
36,1 |
60,3 |
Citrinos |
4,0 |
4,5 |
Kiviai |
8,7 |
11,6 |
Kriaušės |
18,4 |
20,4 |
Mandarinai |
14,5 |
19,6 |
Obuoliai |
43,3 |
49,4 |
Persikai |
9,7 |
10,7 |
|
|
|
Džiovinti vaisiai |
|
|
Džiovinti abrikosai |
4,5 |
4,5 |
Džiovinti obuoliai |
1,0 |
1,0 |
Džiovintos slyvos |
3,7 |
3,7 |
Razinos |
6,8 |
6,8 |
|
|
|
Konservuotos daržovės ir vaisiai |
|
|
Džemas |
11,0 |
11,0 |
Konservuoti kukurūzai |
0,8 |
1,3 |
Konservuoti pievagrybiai |
11,4 |
21,5 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
11,9 |
18,2 |
Konservuoti krienai |
3,4 |
3,5 |
Marinuoti agurkai |
34,0 |
61,8 |
Marinuoti burokėliai |
12,9 |
23,5 |
Marinuoti pomidorai |
11,3 |
22,8 |
Pomidorų padažas |
23,7 |
23,7 |
Rauginti kopūstai |
41,8 |
59,8 |
Uogienė |
17,7 |
17,7 |
Uogų sirupas |
1,6 |
1,6 |
|
|
|
Sultys |
|
|
Apelsinų sultys |
29,0 |
29,0 |
Multivaisių sultys |
19,4 |
19,4 |
Obuolių sultys |
29,0 |
29,0 |
Pomidorų sultys |
48,4 |
48,4 |
Slyvų nektaras |
19,4 |
19,4 |
|
|
|
Žuvys ir žuvų produktai |
|
|
Karštai rūkyta žuvis |
6,5 |
6,6 |
Žuvų filė be odos |
36,5 |
36,5 |
Krabų lazdelės (surimi) |
3,0 |
3,0 |
Silkių filė su oda |
7,3 |
8,9 |
Žuvies piršteliai |
3,5 |
3,5 |
Šprotai aliejuje |
2,6 |
2,7 |
|
|
|
Prieskoniai ir kt. |
|
|
Maistinė acto rūgštis(9 %) |
1,5 |
1,5 |
Citrinų rūgštis |
0,2 |
0,2 |
Garstyčios |
0,6 |
0,7 |
Geriamoji soda |
0,1 |
0,1 |
Kmynai |
0,2 |
0,2 |
Lauro lapai |
0,01 |
0,01 |
Mėsos prieskoniai |
1,1 |
1,1 |
Mielės |
0,1 |
0,1 |
Malti juodieji pipirai |
0,01 |
0,01 |
Prieskoniai |
0,6 |
0,6 |
Sriubų prieskoniai |
0,9 |
0,9 |
Vištienos prieskoniai |
0,3 |
0,3 |
Žuvies prieskoniai |
0,3 |
0,3 |
Vanilinis cukrus |
0,1 |
0,1 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Kiti maisto produktai |
|
|
Aliejus (ml) |
37,4 |
37,4 |
Arbatžolės |
3,3 |
3,3 |
Bulvių krakmolas |
2,0 |
2,0 |
Cukrus |
63,1 |
63,1 |
Kakavos milteliai |
1,5 |
1,5 |
Kiaušiniai |
48,9 |
48,9 |
Majonezas (neriebus) |
24,9 |
24,9 |
Natūralus medus |
8,7 |
8,7 |
Natūrali kava |
2,1 |
2,1 |
Šokoladas |
0,6 |
0,6 |
Sultinys (koncentratas) |
7,3 |
7,3 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
KARIŲ MAITINIMO STACIONARIOJE VALGYKLOJE NUO GEGUŽĖS 1 D. IKI RUGSĖJO 30 D. MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdų produktai |
|
|
Avižiniai dribsniai |
3,8 |
3,8 |
Grikių kruopos |
26,1 |
26,1 |
Manų kruopos |
5,7 |
5,7 |
Miežinės kruopos |
6,2 |
6,2 |
Perlinės kruopos |
6,7 |
6,7 |
Ryžiai |
32,9 |
32,9 |
Žirniai |
2,1 |
2,1 |
Kvietiniai miltai (a. r.) |
27,3 |
27,3 |
|
|
|
Duona ir pyrago gaminiai |
|
|
Bandelė |
53,2 |
53,2 |
Džiūvėsėliai |
5,8 |
5,8 |
Kvietinė duona arba batonas |
192,5 |
192,5 |
Ruginė arba kvietruginė duona |
200,0 |
200,0 |
Vafliai su įdaru |
1,6 |
1,6 |
Makaronai |
13,6 |
13,6 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Fermentinis sūris (45 %) |
12,9 |
13,5 |
Grietinė (30 %) |
44,9 |
44,9 |
Grietinėlė (25 %) |
1,9 |
1,9 |
Grūdėta varškė |
12,9 |
12,9 |
Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %) |
112,9 |
112,9 |
Kefyras (2,5 %) |
163,7 |
163,7 |
Lydytas sūris (40 %) |
8,1 |
8,1 |
Pienas (2,5 %) |
124,6 |
124,6 |
Plėšomos sūrio dešrelės |
7,7 |
7,7 |
Sviestas (82,5 %) |
29,5 |
29,5 |
Varškė (9 %) |
70,7 |
71,4 |
Varškės sūris (13 %) |
8,1 |
8,1 |
Saldintas sutirštintas pienas |
7,7 |
7,7 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Galvijų kepenys |
7,1 |
9,5 |
Jautienos nuopjovos |
10,3 |
10,5 |
Jautienos kumpis |
38,9 |
39,7 |
Jautienos nugarinė |
33,5 |
34,1 |
Kiaulienos nuopjovos |
16,4 |
16,7 |
Kiaulienos kumpis |
9,5 |
9,7 |
Kiaulienos nugarinė |
21,6 |
22,1 |
Kiaulienos šoninė |
2,7 |
2,8 |
Kiaulienos sprandinė |
23,8 |
24,2 |
Karštai rūkyta dešra |
9,0 |
9,3 |
Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė |
6,1 |
6,3 |
Karštai rūkytas kiaulienos kumpis |
9,5 |
9,7 |
Karštai rūkytos dešrelės |
12,1 |
12,5 |
Šaltai rūkyta dešra |
2,9 |
3,0 |
Šaltai rūkyti lašiniai |
0,3 |
0,3 |
Virta dešra (a. r.) |
3,2 |
3,3 |
Virtos dešrelės (a. r.) |
27,6 |
28,2 |
Viščiukų broilerių šlaunelės |
23,6 |
24,1 |
Vištienos filė |
17,9 |
17,9 |
Vištienos vyniotinis |
3,2 |
3,3 |
Jautienos vyniotinis |
13,4 |
13,8 |
Kiaulienos vyniotinis |
2,9 |
3,0 |
Kepenų paštetas |
1,6 |
1,6 |
|
|
|
Šviežios daržovės |
|
|
Agurkai |
88,1 |
92,5 |
Baltieji ridikai |
2,5 |
3,3 |
Bulvės |
290,4 |
418,2 |
Burokėliai |
30,3 |
39,1 |
Česnakai |
1,1 |
1,4 |
Kopūstai |
57,2 |
71,5 |
Krapai |
1,5 |
2,2 |
Morkos |
58,5 |
89,5 |
Pekino kopūstai |
7,3 |
8,1 |
Petražolių lapai |
1,5 |
2,0 |
Petražolių šaknys |
2,1 |
3,0 |
Pomidorai |
90,3 |
100,2 |
Porai |
0,9 |
1,2 |
Pupelės |
6,3 |
6,3 |
Ridikai |
3,9 |
5,1 |
Ridikėliai |
8,8 |
9,8 |
Saldžioji paprika |
7,8 |
9,8 |
Salierų šaknys |
2,8 |
4,0 |
Salotos |
10,9 |
14,4 |
Svogūnai |
41,7 |
49,6 |
Svogūnų laiškai |
7,0 |
8,8 |
Žiediniai kopūstai |
5,1 |
7,3 |
|
|
|
Vaisiai |
|
|
Apelsinai |
21,8 |
32,4 |
Bananai |
36,1 |
60,3 |
Citrinos |
4,0 |
4,4 |
Kiviai |
8,7 |
11,6 |
Kriaušės |
24,7 |
27,4 |
Mandarinai |
16,9 |
22,9 |
Obuoliai |
40,0 |
45,6 |
Persikai |
9,7 |
10,7 |
|
|
|
Džiovinti vaisiai |
|
|
Džiovinti abrikosai |
2,2 |
2,2 |
Džiovinti obuoliai |
1,6 |
1,6 |
Džiovintos slyvos |
4,3 |
4,3 |
Razinos |
8,0 |
8,0 |
|
|
|
Konservuotos daržovės ir vaisiai |
|
|
Džemas |
12,6 |
12,6 |
Konservuoti kukurūzai |
1,3 |
2,1 |
Konservuoti pievagrybiai |
12,9 |
24,3 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
10,0 |
15,4 |
Konservuoti krienai |
3,4 |
3,4 |
Marinuoti agurkai |
10,3 |
18,8 |
Marinuoti burokėliai |
8,1 |
14,7 |
Marinuoti pomidorai |
4,8 |
9,8 |
Marinuotos morkos |
3,2 |
5,6 |
Pomidorų padažas |
23,6 |
23,6 |
Konservuotos rūgštynės |
7,2 |
7,4 |
Uogienė |
17,7 |
17,7 |
Uogų sirupas |
1,6 |
1,6 |
|
|
|
Sultys |
|
|
Apelsinų sultys |
29,0 |
29,0 |
Multivaisių sultys |
29,0 |
29,0 |
Obuolių sultys |
29,0 |
29,0 |
Pomidorų sultys |
38,7 |
38,7 |
Slyvų nektaras |
19,4 |
19,4 |
|
|
|
Žuvys ir žuvų produktai |
|
|
Žuvų filė be odos |
33,1 |
33,7 |
Krabų lazdelės (surimi) |
3,0 |
3,0 |
Silkių filė su oda |
6,5 |
6,8 |
Žuvies piršteliai |
5,2 |
5,3 |
Šprotai aliejuje |
2,6 |
2,7 |
|
|
|
Prieskoniai ir kt. |
|
|
Maistinė acto rūgštis (9 %) |
1,9 |
1,9 |
Citrinų rūgštis |
0,2 |
0,2 |
Garstyčios |
0,6 |
0,7 |
Geriamoji soda |
0,1 |
0,1 |
Kmynai |
0,1 |
0,1 |
Lauro lapai |
0,01 |
0,01 |
Prieskoniai mėsai |
1,1 |
1,0 |
Mielės |
0,1 |
0,1 |
Malti juodieji pipirai |
0,04 |
0,04 |
Prieskoniai |
0,5 |
0,5 |
Sriubų prieskoniai |
0,6 |
0,6 |
Vištienos prieskoniai |
0,3 |
0,3 |
Žuvies prieskoniai |
0,3 |
0,3 |
Vanilinis cukrus |
0,1 |
0,1 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Kiti maisto produktai |
|
|
Aliejus (ml) |
37,5 |
37,5 |
Arbatžolės |
3,3 |
3,3 |
Bulvių krakmolas |
1,6 |
1,6 |
Cukrus |
64,5 |
64,5 |
Kakavos milteliai |
1,5 |
1,5 |
Kiaušiniai |
57,5 |
57,5 |
Majonezas (neriebus) |
21,4 |
21,4 |
Natūralus medus |
8,7 |
8,7 |
Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas) |
258,1 |
258,1 |
Natūrali kava |
2,1 |
2,1 |
Šokoladas |
0,6 |
0,6 |
Sultinys (koncentratas) |
5,7 |
5,7 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
KARIŲ, ESANČIŲ SARGYBOJE ARBA ATLIEKANČIŲ DIENOS TARNYBĄ, (PAPILDOMAI PRIE SKIRIAMO MAITINIMO) MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Duona ir pyrago gaminiai |
|
|
Bandelė |
80,0 |
80,0 |
Ruginė arba kvietruginė duona |
80,0 |
80,0 |
|
|
|
Pieno gaminiai |
|
|
Lydytas sūris (40%) |
35,5 |
35,5 |
Plėšomos sūrio dešrelės (fasuotos) |
32,3 |
32,3 |
Sviestas (fasuotas po 10 g) |
3,2 |
3,2 |
|
|
|
Mėsos gaminiai |
|
|
Šaltai rūkyta dešra |
16,1 |
16,6 |
|
|
|
Kiti maisto produktai |
|
|
Arbatžolės (vienkart. pakuotėje) |
2,0 |
2,0 |
Cukrus |
20,0 |
20,0 |
Natūralus medus |
9,7 |
9,7 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
KARIŲ MAITINIMO VALSTYBINIŲ ŠVENČIŲ, LIETUVOS KARIŲ DIENĄ, KRAŠTO APSAUGOS SISTEMOS PADALINIŲ ĮKŪRIMO DIENĄ IR PRIVALOMOSIOS PRADINĖS KARO TARNYBOS KARIŲ IR KARIŪNŲ PRIESAIKOS DIENĄ MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdų produktai |
|
|
Grikių kruopos |
76,2 |
76,2 |
Manų kruopos |
3,3 |
3,3 |
Ryžiai |
54,5 |
54,5 |
Kvietiniai miltai (a. r.) |
14,1 |
14,1 |
|
|
|
Duona ir pyrago gaminiai |
|
|
Bandelė |
10,0 |
10,0 |
Džiūvėsėliai |
3,4 |
3,4 |
Kvietinė duona arba batonas |
245,8 |
245,8 |
Ruginė arba kvietruginė duona |
244,0 |
244,0 |
Sausainiai |
10,0 |
10,0 |
Makaronai |
5,3 |
5,3 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Fermentinis sūris (45 %) |
38,0 |
39,9 |
Grietinė (30 %) |
57,1 |
57,1 |
Grūdėta varškė |
20,0 |
20,0 |
Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %) |
50,0 |
50,0 |
Kefyras (2,5 %) |
300,0 |
300,0 |
Pienas (2,5 %) |
70,5 |
70,5 |
Saldintas sutirštintas pienas |
17,2 |
17,2 |
Sviestas (82,5 %) |
36,6 |
36,6 |
Varškė (9 %) |
36,0 |
36,4 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Jautienos nugarinė |
31,9 |
32.5 |
Kiaulienos nugarinė |
19,2 |
19,6 |
Lašiniai |
44,2 |
46,4 |
Karštai rūkyta dešra |
28,0 |
28,8 |
Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė |
3,0 |
3,1 |
Karštai rūkytos dešrelės |
20,6 |
21,2 |
Jautienos vyniotinis |
30,0 |
30,9 |
Šaltai rūkyta šoninė |
18,0 |
20,0 |
Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis |
5,0 |
5,1 |
Šaltai rūkyti lašiniai |
0,5 |
0,6 |
Virta dešra (a. r.) |
4,4 |
4,5 |
Virtos dešrelės (a. r.) |
91,0 |
92,8 |
Viščiukų broilerių šlaunelės |
24,8 |
25,2 |
Vištienos filė |
88,6 |
88,6 |
Vištienos vyniotinis |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Šviežios daržovės |
|
|
Agurkai |
63,2 |
66,4 |
Bulvės |
345,3 |
497,2 |
Burokėliai |
41,4 |
53,4 |
Česnakai |
0,9 |
1,2 |
Kopūstai |
2,5 |
3,1 |
Krapai |
2,9 |
4,1 |
Morkos |
51,4 |
78,6 |
Pekino kopūstai |
34,2 |
38,0 |
Petražolių lapai |
1,5 |
2,0 |
Petražolių šaknys |
2,1 |
3,0 |
Pomidorai |
85,1 |
94,5 |
Porai |
5,2 |
6,8 |
Pupelės |
11,2 |
11,3 |
Ridikėliai |
12,0 |
13,3 |
Saldžioji paprika |
3,5 |
4,4 |
Salierų šaknys |
3,0 |
4,3 |
Salotos |
18,6 |
24,7 |
Svogūnai |
55,1 |
65,6 |
Svogūnų laiškai |
19,9 |
24,9 |
Žiediniai kopūstai |
13,3 |
19,0 |
|
|
|
Vaisiai |
|
|
Apelsinai |
84,0 |
125,2 |
Bananai |
115,0 |
192,1 |
Citrinos |
17,7 |
19,7 |
Kiviai |
16,0 |
21,3 |
Kriaušės |
24,0 |
26,6 |
Mandarinai |
8,0 |
10,8 |
Obuoliai |
57,6 |
65,7 |
|
|
|
Džiovinti vaisiai |
|
|
Džiovinti obuoliai |
1,5 |
1,5 |
Džiovintos slyvos |
5,3 |
5,3 |
Razinos |
6,2 |
6,2 |
|
|
|
Konservuotos daržovės ir vaisiai |
|
|
Džemas |
4,8 |
4,8 |
Konservuoti pievagrybiai |
24,8 |
46,8 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
15,0 |
23,1 |
Konservuoti krienai |
0,8 |
0,8 |
Marinuoti agurkai |
13,0 |
23,7 |
Marinuoti pomidorai |
15,0 |
30,3 |
Pomidorų padažas |
38,7 |
38,7 |
Rauginti kopūstai |
17,0 |
24,3 |
Uogų sirupas |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Sultys |
|
|
Multivaisių sultys |
90,0 |
90,0 |
|
|
|
Žuvys ir žuvų produktai |
|
|
Žuvų filė su oda |
23,6 |
24,7 |
Krabų lazdelės (surimi) |
6,0 |
6,0 |
Silkės filė su oda |
37,5 |
39,4 |
|
|
|
Prieskoniai |
|
|
Maistinė acto rūgštis (9 %) |
0,9 |
0,9 |
Citrinų rūgštis |
0,3 |
0,3 |
Lauro lapai |
0,01 |
0,01 |
Malti juodieji pipirai |
0,02 |
0,02 |
Mielės |
0,3 |
0,3 |
Vištienos prieskoniai |
1,0 |
1,0 |
Žuvies prieskoniai |
0,4 |
0,4 |
Vanilinis cukrus |
0,1 |
0,1 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Kiti maisto produktai |
|
|
Aguonos |
1,1 |
1,1 |
Aliejus (ml) |
32,0 |
32,0 |
Arbatžolės |
3,3 |
3,3 |
Bulvių krakmolas |
1,1 |
1,1 |
Cukrus |
76,6 |
76,6 |
Kakavos milteliai |
0,8 |
0,8 |
Kiaušiniai |
58,1 |
58,1 |
Majonezas (neriebus) |
48,4 |
48,4 |
Migdolai |
12,0 |
12,0 |
Natūrali kava |
3,2 |
3,2 |
Saldainiai (sveriami) |
35,0 |
35,0 |
Šokoladas |
2,0 |
2,0 |
Sultinys (koncentratas) |
3,1 |
3,1 |
Želatina |
0,6 |
0,6 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
LIETUVOS KARIUOMENĖS KARINIŲ ORO PaJĖGŲ KARIŲ, ESANČIŲ ORLAIVIO ĮGULOS SUDĖTYJE, MAITINIMO MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdų produktai |
|
|
Grikių kruopos |
29,3 |
29,3 |
Manų kruopos |
3,1 |
3,1 |
Miežinės kruopos |
8,5 |
8,5 |
Perlinės kruopos |
8,5 |
8,5 |
Ryžiai |
34,5 |
34,5 |
Kvietiniai miltai (a. r.) |
30,9 |
30,9 |
|
|
|
Duona ir pyrago gaminiai |
|
|
Bandelė (paprasta) |
26,7 |
26,7 |
Bandelė |
16,0 |
16,0 |
Džiūvėsėliai |
7,0 |
7,0 |
Kvietinė duona arba batonas |
176,1 |
176,1 |
Ruginė arba kvietruginė duona |
176,0 |
176,0 |
Makaronai |
15,5 |
15,5 |
Vafliai su įdaru |
6,7 |
6,7 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Pienas (2,5 %) |
123,6 |
123,6 |
Kefyras (2,5 %) |
123,1 |
123,1 |
Fermentinis sūris (45 %) |
13,2 |
13,6 |
Grietinė (30 %) |
51,2 |
51,2 |
Grietinėlė (25 %) |
4,0 |
4,0 |
Grūdėta varškė |
13,3 |
13,3 |
Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %) |
116,7 |
116,7 |
Lydytas sūris (40 %) |
10,0 |
10,0 |
Saldintas sutirštintas pienas |
8,0 |
8,0 |
Saldus varškės sūrelis |
13,3 |
13,3 |
Plėšomos sūrio dešrelės |
6,7 |
6,7 |
Sviestas (82,5 %) |
27,3 |
27,3 |
Varškė (9 %) |
95,3 |
96,2 |
Varškės sūris (13 %) |
8,7 |
8,7 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Galvijų kepenys |
14,7 |
17,6 |
Jautienos nuopjovos |
9,3 |
9,5 |
Jautienos kumpis |
46,0 |
46,9 |
Jautienos nugarinė |
29,3 |
29,9 |
Kiaulienos nuopjovos |
10,6 |
10,8 |
Kiaulienos nugarinė |
27,3 |
27,8 |
Kiaulienos šoninė |
2,3 |
2,4 |
Viščiukų broilerių šlaunelės |
41,5 |
42,4 |
Vištienos filė |
34,6 |
34,6 |
Virta dešra (a. r.) |
4,6 |
4,7 |
Virtos dešrelės (a. r.) |
8,7 |
8,9 |
Jautienos vyniotinis |
13,3 |
13,7 |
Vištienos vyniotinis |
10,0 |
10,0 |
Karštai rūkyta dešra |
6,6 |
6,8 |
Karštai rūkyta jautiena |
3,3 |
3,4 |
Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė |
6,7 |
6,8 |
Karštai rūkytas kiaulienos kumpis |
1,6 |
1,6 |
Karštai rūkytos dešrelės |
8,7 |
8,9 |
|
|
|
Šviežios daržovės |
|
|
Agurkai |
69,1 |
72,5 |
Bulvės |
278,9 |
401,6 |
Burokėliai |
61,4 |
79,2 |
Česnakai |
2,0 |
2,5 |
Kopūstai |
2,1 |
2,7 |
Krapai |
0,2 |
0,3 |
Morkos |
64,4 |
98,5 |
Pekino kopūstai |
7,0 |
7,8 |
Petražolių lapai |
1,0 |
1,3 |
Petražolių šaknys |
2,9 |
4,1 |
Pomidorai |
84,3 |
93,5 |
Porai |
1,0 |
1,3 |
Pupelės |
1,1 |
1,1 |
Saldžioji paprika |
6,3 |
7,8 |
Salierų šaknys |
2,7 |
3,8 |
Svogūnai |
37,7 |
44,9 |
Svogūnų laiškai |
2,1 |
2,6 |
Žiediniai kopūstai |
6,0 |
8,6 |
|
|
|
Vaisiai |
|
|
Apelsinai |
25,0 |
37,3 |
Bananai |
28,0 |
46,8 |
Citrinos |
5,0 |
5,5 |
Kiviai |
6,0 |
8,0 |
Kriaušės |
24,0 |
26,6 |
Mandarinai |
14,0 |
18,9 |
Obuoliai |
22,0 |
25,1 |
Persikai |
20,0 |
22,2 |
Vynuogės |
26,7 |
27,7 |
|
|
|
Džiovinti vaisiai |
|
|
Džiovinti abrikosai |
5,6 |
5,6 |
Džiovinti bananai (fasuoti) |
3,3 |
3,3 |
Džiovinti obuoliai |
1,0 |
1,0 |
Džiovintos slyvos |
7,9 |
7,9 |
Razinos |
9,6 |
9,6 |
|
|
|
Konservuotos daržovės ir vaisiai |
|
|
Džemas |
16,5 |
16,5 |
Konservuoti pievagrybiai |
10,3 |
19,4 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
11,8 |
18,1 |
Konservuoti krienai |
2,4 |
2,4 |
Marinuoti agurkai |
4,9 |
8,9 |
Uogienė |
16,7 |
16,7 |
Pomidorų padažas |
16,6 |
16,6 |
|
|
|
Sultys |
|
|
Apelsinų sultys |
40,0 |
40,0 |
Morkų nektaras |
20,0 |
20,0 |
Multivaisių sultys |
40,0 |
40,0 |
Obuolių sultys |
20,0 |
20,0 |
Slyvų nektaras |
20,0 |
20,0 |
Vynuogių sultys |
20,0 |
20,0 |
|
|
|
Žuvys ir žuvų produktai |
|
|
Žuvų filė be odos |
32,7 |
33,4 |
Krabų lazdelės (surimi) |
4,2 |
4,2 |
Silkių filė su oda |
5,0 |
5,1 |
Žuvies piršteliai |
10,8 |
10,9 |
|
|
|
Šaldyti pusfabrikačiai |
|
|
Koldūnai su mėsa |
15,8 |
15,8 |
|
|
|
Prieskoniai |
|
|
Maistinė acto rūgštis (9 % ) |
0,9 |
0,9 |
Citrinų rūgštis |
0,2 |
0,2 |
Geriamoji soda |
0,01 |
0,01 |
Kmynai |
0,1 |
0,1 |
Mielės |
0,3 |
0,3 |
Malti juodieji pipirai |
0,03 |
0,03 |
Prieskoniai |
0,9 |
0,9 |
Mėsos prieskoniai |
1,3 |
1,3 |
Sriubų prieskoniai |
0,1 |
0,1 |
Vištienos prieskoniai |
0,2 |
0,2 |
Žuvies prieskoniai |
0,2 |
0,2 |
Vanilinis cukrus |
0,1 |
0,1 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Kiti maisto produktai |
|
|
Aliejus (ml) |
33,6 |
33,6 |
Arbatžolės |
3,3 |
3,3 |
Bulvių krakmolas |
1,4 |
1,4 |
Cukrus |
65,0 |
65,0 |
Kakavos milteliai |
1,6 |
1,6 |
Kiaušiniai |
48,4 |
48,4 |
Majonezas (neriebus) |
26,1 |
26,1 |
Natūralus medus |
10,0 |
10,0 |
Natūrali kava |
2,1 |
2,1 |
Sultinys (koncentratas) |
5,9 |
5,9 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
KARIŲ MAITINIMO KARO LAIVUOSE TAKTINIŲ PRATYBŲ IR MOKYMŲ LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORINĖJE JŪROJE IR IŠSKIRTINĖJE EKONOMINĖJE ZONOJE METU MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdų produktai |
|
|
Grikių kruopos |
42,6 |
42,6 |
Manų kruopos |
1,6 |
1,6 |
Miežinės kruopos |
3,2 |
3,2 |
Perlinės kruopos |
6,9 |
6,9 |
Ryžiai |
28,4 |
28,4 |
Žirniai |
3,5 |
3,5 |
Kvietiniai miltai (a. r) |
10,8 |
10,8 |
|
|
|
Duona ir pyrago gaminiai |
|
|
Džiūvėsėliai |
7,0 |
7,0 |
Kvietinė duona arba batonas |
189,4 |
189,4 |
Ruginė arba kvietruginė duona |
177,3 |
177,3 |
Meduoliai |
3,3 |
3,3 |
Sausainiai |
16,7 |
16,7 |
Vafliai su įdaru |
10,0 |
10,0 |
Makaronai |
19,3 |
19,3 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Fermentinis sūris (45 %) |
23,1 |
24,3 |
Grietinė (30 % ) |
57,0 |
57,0 |
Grūdėta varškė |
13,3 |
13,3 |
Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %) |
80,0 |
80,0 |
Lydytas sūris (40 %) |
13,3 |
13,3 |
Pienas (2,5 %) |
73,6 |
73,6 |
Saldintas sutirštintas pienas |
4,7 |
4,7 |
Kakavos sviesto gaminys |
3,3 |
3,3 |
Plėšomos sūrio dešrelės |
16,7 |
16,7 |
Sviestas (82,5 %) |
27,4 |
27,4 |
Varškė (9 %) |
15,7 |
15,9 |
Varškės sūris (13 %) |
8,0 |
8,0 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Jautienos nuopjovos |
9,3 |
9,5 |
Jautienos kumpis |
38,6 |
39,4 |
Jautienos nugarinė |
39,9 |
40,7 |
Kiaulienos nuopjovos |
20,1 |
20,5 |
Kiaulienos kumpis |
9,9 |
10,1 |
Kiaulienos nugarinė |
27,3 |
27,8 |
Kiaulienos šoninė |
6,4 |
6,6 |
Karštai rūkyta kiaulienos nugarinė |
3,3 |
3,4 |
Karštai rūkytas kiaulienos kumpis |
5,1 |
5,2 |
Šaltai rūkyta dešra |
14,6 |
15,0 |
Šaltai rūkyta jautiena |
6,7 |
6,9 |
Šaltai rūkyta kiaulienos nugarinė |
3,3 |
3,4 |
Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis |
10,0 |
10,2 |
Šaltai rūkyti lašiniai |
0,6 |
0,7 |
Šaltai rūkytos dešrelės |
10,0 |
10,3 |
Troškintos jautienos konservai |
8,0 |
13,4 |
Virta dešra (a. r.) |
3,7 |
3,8 |
Virtos dešrelės (a. r.) |
8,7 |
8,9 |
Viščiukų broilerių šlaunelės |
35,7 |
37,1 |
Vištienos filė |
23,2 |
23,2 |
|
|
|
Šviežios daržovės |
|
|
Agurkai |
61,4 |
64,5 |
Bulvės |
264,2 |
380,4 |
Burokėliai |
39,5 |
51,0 |
Česnakai |
2,0 |
2,6 |
Kopūstai |
32,4 |
40,5 |
Krapai |
0,3 |
0,4 |
Morkos |
60,6 |
92,7 |
Pekino kopūstai |
5,8 |
6,5 |
Petražolių lapai |
1,2 |
1,6 |
Petražolių šaknys |
4,2 |
6,0 |
Pomidorai |
75,4 |
83,7 |
Porai |
0,8 |
1,1 |
Pupelės |
10,5 |
10,6 |
Saldžioji paprika |
5,8 |
7,2 |
Salierų šaknys |
2,3 |
3,3 |
Svogūnai |
47,7 |
56,8 |
Svogūnų laiškai |
4,3 |
5,4 |
Žiediniai kopūstai |
1,5 |
2,1 |
|
|
|
Vaisiai |
|
|
Apelsinai |
30,0 |
44,7 |
Citrinos |
6,5 |
7,2 |
Kiviai |
12,0 |
16,0 |
Kriaušės |
36,0 |
40,0 |
Mandarinai |
20,0 |
27,0 |
Obuoliai |
38,0 |
43,3 |
|
|
|
Džiovinti vaisiai |
|
|
Džiovinti abrikosai |
8,0 |
8,0 |
Džiovinti obuoliai |
8,9 |
8,9 |
Džiovintos slyvos |
3,3 |
3,3 |
Razinos |
4,7 |
4,7 |
|
|
|
Konservuotos daržovės ir vaisiai |
|
|
Džemas |
13,3 |
13,3 |
Konservuoti kukurūzai |
1,1 |
1,5 |
Konservuoti pievagrybiai |
5,6 |
10,6 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
7,6 |
11,7 |
Konservuoti krienai |
3,1 |
3,1 |
Marinuoti agurkai |
65,9 |
119,9 |
Marinuoti burokėliai |
12,0 |
21,8 |
Marinuoti pomidorai |
26,7 |
53,9 |
Pomidorų padažas |
20,6 |
20,6 |
Rauginti kopūstai |
7,4 |
10,6 |
Konservuotos rūgštynės |
8,7 |
8,9 |
Uogienė |
6,7 |
6,7 |
|
|
|
Sultys |
|
|
Apelsinų sultys |
20,0 |
20,0 |
Multivaisių sultys |
40,0 |
40,0 |
Obuolių sultys |
40,0 |
40,0 |
Pomidorų sultys |
40,0 |
40,0 |
Slyvų nektaras |
60,0 |
60,0 |
|
|
|
Žuvys ir žuvų produktai |
|
|
Žuvų filė be odos |
40,6 |
41,4 |
Krabų lazdelės (surimi) |
4,2 |
4,3 |
Silkių filė su oda |
3,3 |
3,5 |
Žuvies piršteliai |
10,8 |
10,9 |
|
|
|
Šaldyti pusfabrikačiai |
|
|
Pica su dešra |
40,0 |
40,0 |
Pica su kumpiu |
20,0 |
20,0 |
Koldūnai su mėsa |
30,3 |
30,3 |
Varškės kukulaičiai |
15,8 |
15,8 |
Virtiniai su varškės įdaru |
25,3 |
25,3 |
Žemaičių blynai |
15,3 |
15,3 |
|
|
|
Prieskoniai ir kt. |
|
|
Maistinė acto rūgštis (9 %) |
1,1 |
1,1 |
Citrinų rūgštis |
0,2 |
0,2 |
Geriamoji soda |
0,01 |
0,01 |
Kmynai |
0,1 |
0,1 |
Malti juodieji pipirai |
0,03 |
0,03 |
Mėsos prieskoniai |
1,6 |
1,6 |
Prieskoniai |
1,1 |
1,1 |
Žuvies prieskoniai |
0,4 |
0,4 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Kiti maisto produktai |
|
|
Aliejus (ml) |
30,7 |
30,7 |
Arbatžolės |
3,4 |
3,4 |
Bulvių krakmolas |
0,5 |
0,5 |
Cukrus |
65,0 |
65,0 |
Kiaušiniai |
39,7 |
39,7 |
Majonezas (neriebus) |
26,9 |
26,9 |
Natūralus medus |
6,0 |
6,0 |
Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas) |
266,7 |
266,7 |
Natūrali kava |
12,8 |
12,8 |
Sausa grybų sriuba |
4,9 |
4,9 |
Vištienos sriuba su makaronais (sausa) |
2,9 |
2,9 |
Šokoladas |
6,7 |
6,7 |
Sultinys (koncentratas) |
9,6 |
9,6 |
Vaisvandeniai |
233,3 |
233,3 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
KARIŲ MAITINIMO LAUKO SĄLYGOMIS TAKTINIŲ PRATYBŲ IR MOKYMŲ METU MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINYS
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdų produktai |
|
|
Grikių kruopos |
78,3 |
78,3 |
Miežinės kruopos |
25,9 |
25,9 |
Perlinės kruopos |
31,2 |
31,2 |
Ryžiai |
59,9 |
59,9 |
Žirniai |
26,6 |
26,8 |
Kvietiniai miltai (a. r.) |
0,2 |
0,2 |
|
|
|
Duona ir pyrago gaminiai |
|
|
Bandelė (paprasta) |
210,0 |
210,0 |
Bandelė |
20,0 |
20,0 |
Ruginė arba kvietruginė duona |
240,0 |
240,0 |
Makaronai |
45,8 |
45,8 |
Džiūvėsiai su aguonomis (fasuoti ) |
6,7 |
6,7 |
Meduoliai |
22,0 |
22,0 |
Riestainiai (fasuoti ) |
5,0 |
5,0 |
Sausainiai (fasuoti) |
26,7 |
26,7 |
Vafliai su įdaru (fasuoti ) |
33,3 |
33,3 |
Traškučiai (fasuoti) |
23,3 |
23,3 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Fermentinis sūris (45 %, fasuotas) |
26,7 |
26,7 |
Saldintas sutirštintas pienas su kakava |
24,0 |
24,0 |
Lydytas sūris (40 %, fasuotas) |
16,7 |
16,7 |
Saldintas sutirštintas pienas |
28,0 |
28,0 |
Sutirštintas pienas |
69,3 |
69,3 |
Sviestas (82,5 %) |
8,1 |
8,1 |
Sviestas (82,5 %, fasuotas po 10 g) |
2,7 |
2,7 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Kapotos kiaulienos konservai |
40,0 |
40,0 |
Kiaulienos filė konservai |
48,0 |
48,0 |
Kiaulienos karbonado konservai |
48,0 |
48,0 |
Šaltai rūkyta dešra |
10,0 |
10,3 |
Šaltai rūkyta dešra (fasuota) |
14,0 |
14,0 |
Šaltai rūkyta kiaulienos krūtininė |
2,3 |
2,4 |
Šaltai rūkyta kiaulienos nugarinė (fasuota) |
11,3 |
11,3 |
Šaltai rūkytas jautienos kumpis (fasuotas) |
8,0 |
8,0 |
Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis (fasuotas) |
15,0 |
15,0 |
Šaltai rūkyti lašiniai (fasuoti) |
13,3 |
13,3 |
Šaltai rūkytos dešrelės |
30,0 |
30,9 |
Troškintos jautienos konservai |
48,0 |
80,0 |
Troškintos kiaulienos konservai |
98,3 |
162,3 |
Vištienos konservai |
24,0 |
40,0 |
|
|
|
Šviežios daržovės |
|
|
Agurkai |
61,7 |
64,8 |
Kopūstai |
50,6 |
63,3 |
Petražolių šaknys |
0,7 |
1,0 |
Pomidorai |
70,0 |
77,7 |
Pupelės |
5,3 |
5,4 |
Saldžioji paprika |
5,0 |
6,3 |
Svogūnai |
34,6 |
41,2 |
|
|
|
Vaisiai |
|
|
Apelsinai |
20,0 |
29,8 |
Bananai |
28,0 |
46,8 |
Mandarinai |
24,0 |
32,4 |
|
|
|
Džiovinti vaisiai |
|
|
Džiovinti bananai (fasuoti) |
20,0 |
20,0 |
Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys (fasuotas) |
26,7 |
26,7 |
Razinos |
4,3 |
4,3 |
|
|
|
Konservuotos daržovės ir vaisiai |
|
|
Džemas (fasuotas) |
16,7 |
16,7 |
Grybų šiupinys (konservai) |
26,0 |
26,0 |
Konservuoti pievagrybiai |
14,0 |
26,5 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
33,3 |
51,3 |
Konservuotos morkos |
22,0 |
38,7 |
Konservuoti krienai |
3,3 |
3,4 |
Marinuoti agurkai |
76,7 |
139,5 |
Marinuoti burokėliai |
36,7 |
66,7 |
Marinuoti pomidorai |
36,7 |
74,1 |
Pomidorų padažas |
17,7 |
17,7 |
Rauginti kopūstai |
48,5 |
69,4 |
Uogų sirupas |
9,3 |
9,3 |
|
|
|
Sultys |
|
|
Apelsinų sultys |
26,7 |
26,7 |
Obuolių sultys |
53,3 |
53,3 |
Pomidorų sultys |
26,7 |
26,7 |
Slyvų nektaras |
26,7 |
26,7 |
Vynuogių sultys |
26,7 |
26,7 |
|
|
|
Žuvys ir žuvų produktai |
|
|
Šaltai rūkytos žuvies filė (fasuota) |
3,3 |
3,3 |
Šprotai aliejuje (konservai) |
32,0 |
32,0 |
Žuvų konservai pomidorų padaže |
10,7 |
10,7 |
Žuvų savose sultyse konservai |
26,7 |
26,7 |
|
|
|
Prieskoniai ir kt. |
|
|
Maistinė acto rūgštis (9%) |
0,2 |
0,2 |
Malti juodieji pipirai |
0,01 |
0,01 |
Mėsos prieskoniai |
0,5 |
0,5 |
Prieskoniai |
1,4 |
1,4 |
Sriubų prieskoniai |
0,4 |
0,4 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Kiti maisto produktai |
|
|
Aliejus (ml) |
11,3 |
11,3 |
Arbatžolės |
4,8 |
4,8 |
Sausas bulvių mišinys |
52,5 |
52,5 |
Cukrus |
90,6 |
90,6 |
Migdolai (fasuoti) |
3,3 |
3,3 |
Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas) |
266,7 |
266,7 |
Natūrali kava |
12,8 |
12,8 |
Natūralus medus |
10,0 |
10,0 |
Šokoladas |
20,0 |
20,0 |
Sultinys (koncentratas) |
7,3 |
7,3 |
Vištienos sriuba su makaronais (sausa) |
6,2 |
6,2 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
KARIŲ MAITINIMO LAUKO SĄLYGOMIS TAKTINIŲ PRATYBŲ IR MOKYMŲ METU NUO SPALIO 1 D. IKI BALANDŽIO 30 D. (TURINT ŠALDYMO IR TECHNOLOGINĘ ĮRANGĄ) MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINys
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdai ir grūdų produktai |
|
|
Ruginė arba kvietruginė duona |
240,0 |
240,0 |
Kvietinė duona arba batonas |
171,0 |
171,0 |
Kvietiniai miltai (a. r.) |
7,0 |
7,0 |
Makaronai |
35,0 |
35,0 |
Bandelė (paprasta) |
49,0 |
49,0 |
|
|
|
Kruopos ir ankštinės kultūros |
|
|
Grikių kruopos |
31,0 |
31,0 |
Miežinės kruopos |
20,0 |
20,0 |
Perlinės kruopos |
8,0 |
8,0 |
Ryžiai |
72,0 |
72,0 |
Žirniai |
2,0 |
2,0 |
Pupelės |
11,0 |
11,1 |
|
|
|
Daržovės ir grybai |
|
|
Raudonieji burokėliai (virti, fasuoti) |
36,0 |
36,0 |
Česnakai |
1,0 |
1,3 |
Kopūstai (fasuoti) |
63,0 |
63,0 |
Rauginti kopūstai |
61,0 |
87,2 |
Krapai (fasuoti) |
0,6 |
0,6 |
Morkos (fasuotos) |
21,0 |
21,0 |
Petražolių lapai (fasuoti) |
1,0 |
1,0 |
Petražolių šaknys |
3,0 |
4,3 |
Švieži pomidorai |
10,0 |
10,7 |
Porai (fasuoti) |
0,3 |
0.3 |
Svogūnai (fasuoti) |
70,0 |
70,0 |
Konservuotos alyvuogės |
10,0 |
17,5 |
Konservuoti kukurūzai |
33,0 |
55,1 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
73,0 |
112,4 |
Konservuoti krienai |
2,0 |
2,0 |
Konservuoti pievagrybiai |
10,0 |
18,9 |
Konservuoti agurkai |
71,0 |
129,2 |
Konservuoti burokėliai |
20,0 |
36,4 |
Konservuotos rūgštynės |
2,0 |
2,1 |
Konservuotos morkos |
3,0 |
5,3 |
Konservuota saldžioji paprika |
10,0 |
18,0 |
Konservuoti pomidorai |
53,0 |
107,1 |
Grybų šiupinys (konservai) |
10,0 |
10,0 |
|
|
|
Bulvės (fasuotos) |
127,0 |
127,0 |
Sausas bulvių mišinys |
36,0 |
36,0 |
|
|
|
Vaisiai ir sultys |
|
|
Džiovinti bananai |
20,0 |
20,0 |
Džiovinti abrikosai |
7,0 |
7,0 |
Džiovintos datulės |
7,0 |
7,0 |
Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys |
20,0 |
20,0 |
Konservuoti ananasai |
13,0 |
21,7 |
Konservuotos kriaušės |
13,0 |
21,7 |
Konservuoti persikai |
13,0 |
21,7 |
Konservuoti mandarinai |
15,0 |
21,7 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Jautienos mentė |
45,0 |
47,3 |
Jautienos kumpis |
84,0 |
88,2 |
Kiaulienos kumpis |
25,0 |
26,3 |
Kiaulienos nugarinė |
29,0 |
30,5 |
Kiaulienos sprandinė |
154,0 |
161,7 |
Kiaulienos mentė |
2,0 |
2,1 |
Viščiukų broilerių šlaunelės |
43,0 |
43,9 |
Vištienos filė |
16,0 |
16,0 |
Karštai rūkytos dešrelės |
20,0 |
20,6 |
Šaltai rūkyti lašiniai |
4,0 |
4,4 |
Šaltai rūkyta dešra |
10,0 |
10,3 |
Šaltai rūkytos dešrelės |
30,0 |
30,9 |
Šaltai rūkyta šoninė |
1,0 |
1,1 |
Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis |
13,0 |
13,4 |
Virta dešra (a. r.) |
6,0 |
6,1 |
Virtos dešrelės (a. r.) |
26,0 |
26,5 |
Troškintos jautienos konservai |
8,0 |
13,4 |
Troškintos kiaulienos konservai |
8,0 |
13,4 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %) |
33,0 |
33,0 |
Sviestas (82,5 %) |
9,0 |
9,0 |
Fermentini sūris (45 %) |
16,0 |
16,8 |
Plėšomos sūrio dešrelės |
3,0 |
3,0 |
Lydytas sūris (40 %) |
11,0 |
11,0 |
Grietinė (30 %) |
5,0 |
5,0 |
Saldintas sutirštintas pienas |
26,0 |
26,0 |
Sutirštintas pienas |
42,0 |
42,0 |
Saldintas sutirštintas pienas su kakava |
48,0 |
48,0 |
Glaistytas varškės sūrelis |
9,0 |
9,0 |
|
|
|
Žuvis ir žuvų produktai |
|
|
Šaltai rūkytos žuvies filė |
3,0 |
3,1 |
Silkių filė |
12,0 |
12,2 |
Žuvų piršteliai |
14,0 |
14,1 |
|
|
|
Cukrus, medus, uogienės ir konditerijos gaminiai |
|
|
Cukrus |
70,0 |
70,0 |
Džemas |
17,0 |
17,0 |
Natūralus medus |
12,0 |
12,0 |
Saldi bandelė |
40,0 |
40,0 |
Traškučiai |
20,0 |
20,0 |
Vafliai su įdaru |
13,0 |
13,0 |
Sausainiai |
7,0 |
7,0 |
Tešlos raguolis |
20,0 |
20,0 |
Meduoliai |
34,0 |
34,0 |
Šokoladas |
3,0 |
3,0 |
|
|
|
Majonezas, padažai, užpilai |
|
|
Majonezas (neriebus) |
3,0 |
3,0 |
Pomidorų padažas |
61,0 |
61,0 |
Augalinis aliejus (ml) |
40,0 |
40,0 |
|
|
|
Arbatžolės, kava |
|
|
Arbatžolės |
5,0 |
5,0 |
Natūrali kava |
12,0 |
12,0 |
|
|
|
Prieskoniai ir kt. |
|
|
Maistinė acto rūgštis (9 %) |
8,0 |
8,0 |
Lauro lapai |
0,04 |
0,04 |
Malti juodieji pipirai |
1,0 |
1,0 |
Kmynai |
1,0 |
1,0 |
Prieskoniai |
0,6 |
0,6 |
Mėsos prieskoniai |
2,0 |
2,0 |
Sriubų prieskoniai |
0,3 |
0,3 |
Paukštienos prieskoniai |
0,1 |
0,1 |
Garstyčios |
3,0 |
3,0 |
Garstyčių grūdeliai |
0,4 |
0,4 |
Sultinys (koncentratas) |
4,0 |
4,0 |
Vištienos sriuba su makaronais (sausa) |
1,0 |
1,0 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
KARIŲ MAITINIMO LAUKO SĄLYGOMIS TAKTINIŲ PRATYBŲ IR MOKYMŲ METU NUO GEGUŽĖS 1 D. IKI RUGSĖJO 30 D. (TURINT ŠALDYMO IR TECHNOLOGINĘ ĮRANGĄ) MAISTO PRODUKTŲ VIDUTINIS PAROS RINKINys
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdai ir grūdų produktai |
|
|
Ruginė arba kvietruginė duona |
240,0 |
240,0 |
Kvietinė duona arba batonas |
186,0 |
186,0 |
Kvietiniai miltai (a. r.) |
7,0 |
7,0 |
Makaronai |
40,0 |
40,0 |
Bandelė (paprasta) |
37,0 |
37,0 |
|
|
|
Kruopos ir ankštinės kultūros |
|
|
Grikių kruopos |
29,0 |
29,0 |
Miežinės kruopos |
13,0 |
13,0 |
Perlinės kruopos |
8,0 |
8,0 |
Ryžiai |
62,0 |
62,0 |
Žirniai |
5,0 |
5,1 |
Pupelės |
10,0 |
10,1 |
|
|
|
Daržovės ir grybai |
|
|
Agurkai |
118,0 |
123,9 |
Raudonieji burokėliai (virti, fasuoti) |
37,0 |
37,0 |
Česnakai |
0,48 |
0,6 |
Kopūstai (fasuoti) |
63,0 |
63,0 |
Krapai (fasuoti) |
0,1 |
0,1 |
Džiovinti krapai |
0,4 |
0,4 |
Morkos (fasuotos) |
22,0 |
22,0 |
Pekino kopūstai |
17,0 |
18,9 |
Petražolių lapai (fasuoti) |
1,0 |
1,0 |
Petražolių šaknys |
3,0 |
4,3 |
Pomidorai |
141,0 |
156,5 |
Porai (fasuoti) |
1,0 |
1,0 |
Ridikėliai (fasuoti) |
3,0 |
3,0 |
Saldžioji paprika (fasuota) |
7,0 |
7,0 |
Svogūnai (fasuoti) |
60,0 |
60,0 |
Svogūnų laiškai |
3,0 |
3,8 |
Konservuotos alyvuogės |
10,0 |
17,5 |
Konservuoti kukurūzai |
1,0 |
1,7 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
7,0 |
10,8 |
Konservuoti pievagrybiai |
7,0 |
13,2 |
Konservuoti agurkai |
5,0 |
9,1 |
Konservuotos rūgštynės |
4,0 |
5,3 |
Konservuotos morkos |
3,0 |
5,3 |
Grybų šiupinys (konservai) |
20,0 |
20,0 |
|
|
|
Bulvės (fasuotos) |
56,0 |
56,0 |
Sausas bulvių mišinys |
40,0 |
40,0 |
|
|
|
Vaisiai ir sultys |
|
|
Apelsinai |
10,0 |
14,9 |
Citrinos |
2,0 |
2,2 |
Kriaušės |
48,0 |
53,3 |
Mandarinai |
8,0 |
10,8 |
Obuoliai |
24,0 |
27,4 |
Džiovinti bananai |
7,0 |
7,0 |
Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys |
20,0 |
20,0 |
Apelsinų sultys |
107,0 |
107,0 |
Multivaisių nektaras |
27,0 |
27,0 |
Obuolių sultys |
80,0 |
80,0 |
Pomidorų sultys |
27,0 |
27,0 |
Slyvų nektaras |
80,0 |
80,0 |
Vynuogių sultys |
53,0 |
53,0 |
|
|
|
Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas) |
500,0 |
500,0 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Jautienos mentė |
21,0 |
22,1 |
Jautienos kumpis |
86,0 |
90,3 |
Kiaulienos kumpis |
29,0 |
30,5 |
Kiaulienos nugarinė |
39,0 |
41,0 |
Kiaulienos sprandinė |
88,0 |
92,4 |
Kiaulienos mentė |
10,0 |
10,5 |
Viščiukų broilerių šlaunelės |
43,0 |
43,9 |
Vištienos filė |
16,0 |
16,0 |
Karštai rūkytos dešrelės |
10,0 |
10,3 |
Šaltai rūkyti lašiniai |
3,0 |
3,3 |
Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis |
10,0 |
10,3 |
Šaltai rūkyta dešra |
13,0 |
13,4 |
Šaltai rūkytos dešrelės |
34,0 |
35,0 |
Šaltai rūkyta šoninė |
1,0 |
1,1 |
Virta dešra (a. r.) |
4,0 |
4,1 |
Virtos dešrelės (a. r.) |
26,0 |
26,5 |
Troškintos jautienos konservai |
8,0 |
13,4 |
Troškintos kiaulienos konservai |
8,0 |
13,4 |
Vištienos savose sultyse konservai |
8,0 |
13,4 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Jogurtas (ne daugiau kaip 2,5 %) |
41,0 |
41,0 |
Sviestas (82,5 %) |
10,0 |
10,0 |
Fermentinis sūris (45 %) |
14,0 |
14,7 |
Plėšomos sūrio dešrelės |
7,0 |
7,0 |
Lydytas sūris (40 %) |
11,0 |
11,0 |
Grietinė (30 %) |
5,0 |
5,0 |
Saldintas sutirštintas pienas |
20,0 |
20,0 |
Sutirštintas pienas |
46,0 |
46,0 |
Saldintas sutirštintas pienas su kakava |
21,0 |
21,0 |
|
|
|
Žuvis ir žuvų produktai |
|
|
Silkių filė |
8,0 |
8,2 |
Žuvų piršteliai |
14,0 |
14,1 |
|
|
|
Cukrus, medus, uogienės ir konditerijos gaminiai |
|
|
Cukrus |
43,0 |
43,0 |
Džemas |
20,0 |
20,0 |
Uogų sirupas |
5,0 |
5,0 |
Natūralus medus |
16,0 |
16,0 |
Saldi bandelė |
52,0 |
52,0 |
Traškučiai |
20,0 |
20,0 |
Vafliai su įdaru |
7,0 |
7,0 |
Tešlos raguolis |
17,0 |
17,0 |
Meduoliai |
37,0 |
37,0 |
Šokoladas |
3,0 |
3,0 |
|
|
|
Majonezas, padažai, užpilai |
|
|
Majonezas (neriebus) |
3,0 |
3,0 |
Pomidorų padažas |
53,0 |
53,0 |
Užpilai salotoms |
9,0 |
9,0 |
Augalinis aliejus (ml) |
37,0 |
37,0 |
|
|
|
Arbatžolės, kava |
|
|
Arbatžolės |
3,0 |
3,0 |
Natūrali kava |
10,0 |
10,0 |
|
|
|
Prieskoniai ir kt. |
|
|
Maistinė acto rūgštis (9 %) |
3,0 |
3 |
Lauro lapai |
0,01 |
0,01 |
Malti juodieji pipirai |
1,0 |
1,0 |
Kmynai |
1,0 |
1,0 |
Prieskoniai |
0,7 |
0,7 |
Mėsos prieskoniai |
2,0 |
2,0 |
Sriubų prieskoniai |
0,2 |
0,2 |
Paukštienos prieskoniai |
0,2 |
0,2 |
Garstyčios |
3,0 |
3,0 |
Garstyčių grūdeliai |
0,3 |
0,3 |
Sultinys (koncentratas) |
4,0 |
4,0 |
Vištienos sriuba su makaronais (sausa) |
2,0 |
2,0 |
Citrinų rūgštis |
0,1 |
0,1 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro
2012 m. gegužės 14 d. įsakymu Nr. V-502
karių maitinimo tarptautinių operacijų, kitų karinio bendradarbiavimo renginių, karo, krizės metu, vykdant taikoS METO užduotis bei teikiant pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybIų institucijoms maisto produktų vidutinis paros rinkinys
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (g) vienam kariui |
|
Neto |
Bruto |
|
Grūdai ir grūdų produktai |
|
|
Ruginė arba kvietruginė duona |
240,0 |
240,0 |
Kvietinė duona arba batonas |
208,0 |
208,0 |
Makaronai |
27,0 |
27,0 |
|
|
|
Kruopos ir ankštinės kultūros |
|
|
Avižiniai dribsniai |
8,0 |
8,0 |
Grikių kruopos |
51,0 |
51,0 |
Miežinės kruopos |
26,0 |
26,0 |
Perlinės kruopos |
38,0 |
38,0 |
Ryžiai |
52,0 |
52,0 |
Žirniai |
19,0 |
19,2 |
Pupelės |
10,0 |
10,1 |
Sorų kruopos |
24,0 |
24,0 |
|
|
|
Daržovės ir grybai |
|
|
Petražolių šaknys |
1,0 |
1,4 |
Svogūnai |
29,0 |
34,5 |
Konservuota saldžioji paprika |
15,0 |
19,0 |
Konservuotos alyvuogės |
10,0 |
17,5 |
Konservuotos morkos |
20,0 |
35,2 |
Konservuoti kukurūzai |
65,0 |
108,6 |
Konservuoti pomidorai |
80,0 |
161,6 |
Konservuoti žalieji žirneliai |
100,0 |
154,0 |
Konservuoti agurkai |
101,0 |
183,8 |
Konservuoti burokėliai |
43,0 |
78,3 |
Konservuoti kopūstai |
20,0 |
28,6 |
Konservuoti pievagrybiai |
15,0 |
28,4 |
Grybų šiupinys (konservai) |
18,0 |
18,0 |
|
|
|
Sausas bulvių mišinys |
64,0 |
64,0 |
|
|
|
Vaisiai ir sultys |
|
|
Džiovinti bananai |
27,0 |
27,0 |
Džiovintos datulės |
7,0 |
7,0 |
Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys |
27,0 |
27,0 |
Konservuoti mandarinai |
15,0 |
25,1 |
Konservuoti ananasai |
13,0 |
21,7 |
Konservuoti persikai |
13,0 |
21,7 |
Konservuotos kriaušės |
20,0 |
33,4 |
Multivaisių nektaras |
27,0 |
27,0 |
Obuolių sultys |
53,0 |
53,0 |
Pomidorų sultys |
27,0 |
27,0 |
Slyvų nektaras |
53,0 |
53,0 |
|
|
|
Natūralus mineralinis vanduo (negazuotas) |
300,0 |
300,0 |
|
|
|
Mėsa ir mėsos gaminiai |
|
|
Kiaulienos karbonado konservai |
96,0 |
96,0 |
Kapotos kiaulienos konservai |
32,0 |
32,0 |
Kiaulienos filė konservai |
48,0 |
48,0 |
Troškintos kiaulienos konservai |
88,0 |
145,2 |
Vytinta dešra |
13,0 |
13,0 |
Vytintas kiaulienos kumpis |
10,0 |
10,0 |
Troškintos jautienos konservai |
64,0 |
106,9 |
Vištienos savose sultyse konservai |
56,0 |
93,5 |
|
|
|
Pienas ir pieno produktai |
|
|
Sviestas (82,5 %) |
12,0 |
12,0 |
Lydytas sūris (40 %) |
30,0 |
30,0 |
Saldintas sutirštintas pienas |
15,0 |
15,0 |
Sutirštintas pienas |
89,0 |
89,0 |
Saldintas sutirštintas pienas su kakava |
7,0 |
7,0 |
|
|
|
Žuvis ir žuvų produktai |
|
|
Žuvies savose sultyse konservai |
64,0 |
106,9 |
Šprotai aliejuje (konservai) |
8,0 |
8,0 |
|
|
|
Cukrus, medus, uogienės ir konditerijos gaminiai |
|
|
Cukrus |
55,0 |
55,0 |
Džemas |
13,0 |
13,0 |
Uogų sirupas |
9,0 |
9,0 |
Natūralus medus |
12,0 |
12,0 |
Javinukai |
7,0 |
7,0 |
Traškučiai |
7,0 |
7,0 |
Vafliai su įdaru |
20,0 |
20,0 |
Sausainiai |
27,0 |
27,0 |
Tešlos raguolis |
17,0 |
17,0 |
Džiūvėsėliai |
13,0 |
13,0 |
Meduoliai |
27,0 |
27,0 |
Šokoladas |
5,0 |
5,0 |
|
|
|
Arbatžolės, kava |
|
|
Arbatžolės |
3,0 |
3,0 |
Natūrali kava |
11,0 |
11,0 |
Tirpi kava su grietinėle ir cukrumi |
7,0 |
7,0 |
|
|
|
Prieskoniai ir kt. |
|
|
Sriubų prieskoniai |
0,6 |
0,6 |
Mėsos prieskoniai |
0,6 |
0,6 |
Prieskoniai |
0,3 |
0,3 |
Sultinys (koncentratas) |
7,0 |
7,0 |
Augalinis aliejus (ml) |
8,0 |
8,0 |
Pomidorų padažas |
8,0 |
8,0 |
Vištienos sriuba su makaronais (sausa) |
6,0 |
6,0 |
Joduota druska |
5,0 |
5,0 |