LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ
N U T A R I M A S
DĖL AKCIZO ĮSKAITYMO IR GRĄŽINIMO TVARKOS BEI PRODUKTŲ, KURIŲ SUDĖTYJE YRA CUKRAUS, SĄRAŠO PATVIRTINIMO
1998 m. lapkričio 4 d. Nr. 1296
Vilnius
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo (Žin., 1994, Nr. 30-530; 1997, Nr. 117-2996; 1998, Nr. 96-2657) 3 ir 7 straipsniais, Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:
1. Patvirtinti pridedamus:
2. Nustatyti, kad:
2.1. į nurodytą 1.2 punkte sąrašą įtraukiami tie produktai, kuriuose cukraus – ne mažiau kaip 20 procentų. Lietuvos Respublikos Vyriausybė gali įtraukti į šį sąrašą ir produktus, kuriuose cukraus yra mažiau (procentais). Įmonės, gaminančios produktus, kuriuose yra mažiau nei 20 procentų cukraus, su prašymu šiuos produktus įtraukti į sąrašą kreipiasi į Žemės ūkio ministeriją, kuri teikia Lietuvos Respublikos Vyriausybei pasiūlymus dėl sąrašo papildymo mažiau kaip 20 procentų cukraus turinčiais produktais tik tuo atveju, jeigu įmonės, kurios kreipiasi šiuo klausimu, per paskutiniuosius 3 mėnesius iki prašymo pateikimo dienos eksportavo ne mažiau kaip 80 procentų jų pagaminto produkto, kurį siūloma įtraukti į sąrašą;
2.2. cukraus gamintojai, realizuojantys cukrų, išrašomose sąskaitose faktūrose (pridėtinės vertės mokesčio sąskaitose faktūrose) privalo nurodyti akcizo sumą;
2.3. už cukrų (kaip žaliavą) sumokėtas akcizas šio nutarimo nustatyta tvarka gali būti įskaitytas arba grąžintas tik tuo atveju, jeigu cukrus įsigytas iš 2.2 punkte nurodytų ūkio subjektų arba importuotas, ir tik tada, kai akcizo suma išskirta cukraus įsigijimą patvirtinančioje sąskaitoje faktūroje (pridėtinės vertės mokesčio sąskaitoje faktūroje) arba importo deklaracijoje;
2.4. Žemės ūkio ministerijai Nacionalinės žemės ūkio plėtojimo programos priemonėms finansuoti (subsidijoms už cukrinius runkelius mokėti) pervedama pajamų, gautų iš akcizo už cukrų, įskaitant esantį produktuose, suma, atskaičius grąžintiną eksportuotojams akcizo už cukrų (kaip žaliavą) sumą. Lėšų pervedimo Žemės ūkio ministerijai tvarką nustato Finansų ministerija.;
2.5. jeigu 1.2 punkte nurodytame sąraše įrašyti produktai, remiantis Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo 3 straipsnio 1 dalimi, yra akcizo objektai, pirmiausia apskaičiuojamas akcizas už tokiuose produktuose esantį cukrų, o tada – akcizas už patį produktą, į apmokestinamąją vertę neįtraukiant apskaičiuotos akcizo už cukrų, esantį produkte, sumos. Tokius produktus gaminančios įmonės teikia atskiras akcizo už cukrų, esantį produkte, ir akcizo už produktą apyskaitas.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos Vyriausybės
1998 m. lapkričio 4 d. nutarimu Nr. 1296
Akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarka
1. Įmonės, gaminančios produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąraše (toliau vadinama – sąrašas) nurodytus produktus, privalo registruotis akcizo mokėtojomis teritorinėse valstybinėse mokesčių inspekcijose, Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo nustatyta tvarka apskaičiuoti akcizą ir teikti teritorinėms valstybinėms mokesčių inspekcijoms finansų ministro patvirtintos formos akcizų apyskaitas (toliau vadinama – apyskaitos) bei šioje tvarkoje nurodytus jų priedus Lietuvos Respublikos akcizų įstatyme nustatytu laiku.
2. Įmonės, įregistruotos teritorinėse valstybinėse mokesčių inspekcijose kaip akcizo mokėtojos, kartu su apyskaita pateikia priedą, kuriame nurodomas cukraus likutis įmonėje mokestinio mėnesio pirmąją dieną, mokestiniu laikotarpiu įsigyto cukraus kiekis (priedo antrojoje pusėje surašomi įsigijimo dokumentų (sąskaitų faktūrų arba importo deklaracijų) numeriai) ir cukraus likutis mokestinio laikotarpio pabaigoje. Priede pagal kiekvieną sąrašo poziciją ir iš viso nurodoma: mokestiniu laikotarpiu realizuotų sąraše nurodytų produktų kiekis (kilogramais), vertė, apskaičiuota akcizo suma. Jeigu mokestiniu laikotarpiu įmonė sąraše nurodytus produktus eksportavo, duomenys apie eksportuotus produktus priede pateikiami atskirai. Akcizo už eksportuotus produktus suma priede apskaičiuojama pagal faktiškai sunaudotą šiems produktams gaminti cukraus kiekį.
3. Įmonėms, įregistruotoms teritorinėse valstybinėse mokesčių inspekcijose kaip akcizo mokėtojos, akcizas, sumokėtas už įsigyjamą (importuojamą) cukrų kaip žaliavą (kodai pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą – 17.01, 1702.20, 1702.60.95.0, 1702.90.60.0, 1702.90.71.0, 1702.90.75.0, 1702.90.79.0, 1702.90.80.0, 1702.90.99.0) sąraše nurodytiems produktams gaminti, grąžinamas, kai šie produktai eksportuojami, ir įskaitomas, kai šie produktai realizuojami Lietuvoje. Akcizas, sumokėtas už Lietuvos Respublikoje įsigyjamą cukrų kaip žaliavą, įskaitomas arba grąžinamas 4–8 punktuose nurodyta tvarka tik tuo atveju, jeigu jis nurodytas cukraus įsigijimą patvirtinančioje sąskaitoje faktūroje (pridėtinės vertės mokesčio sąskaitoje faktūroje).
4. Įmonėms, įregistruotoms teritorinėse valstybinėse mokesčių inspekcijose kaip akcizo mokėtojos, įskaitoma akcizo už įsigytą (importuotą) cukrų kaip žaliavą dalis, atitinkanti akcizo, apskaičiuoto už mokestiniu laikotarpiu realizuotus sąraše nurodytus produktus, sumą, t. y. šios įmonės akcizo, apskaičiuoto už mokestiniu laikotarpiu Lietuvoje realizuotus sąraše nurodytus produktus, į biudžetą nemoka.
5. Įmonėms, įregistruotoms teritorinėse valstybinėse mokesčių inspekcijose kaip akcizo mokėtojos, sumokėtas akcizas už įsigytą (importuotą) cukrų kaip žaliavą, sunaudotą eksportuotiems sąraše nurodytiems produktams gaminti, grąžinamas iš biudžeto.
6. Grąžinama akcizo suma apskaičiuojama pagal cukraus, kuris faktiškai sunaudotas eksportuotiems mokestiniu laikotarpiu sąraše nurodytiems produktams gaminti, kiekį, tačiau neviršijant sumos, kuri būtų apskaičiuota remiantis šiuo nutarimu patvirtintame sąraše nurodytu cukraus kiekiu (procentais) produktuose.
7. Eksportuotojas, pageidaujantis susigrąžinti akcizą, be 1 ir 2 punktuose nurodytų dokumentų, privalo dar pateikti prašymą grąžinti akcizą ir Muitinės departamento prie Finansų ministerijos nustatytus dokumentus, įrodančius, kad sąraše esantys produktai yra eksportuoti.
8. Akcizą eksportuotojams grąžina teritorinės valstybinės mokesčių inspekcijos per 10 dienų nuo raštiško prašymo ir dokumentų pateikimo, bet ne anksčiau nustatytojo akcizo sumokėjimo termino (30 dienos mokestinio laikotarpio, kuris eina po laikotarpio, už kurį prašoma grąžinti mokestį).
9. Jeigu duomenys apie sunaudotą cukrų, nurodyti apyskaitos priede, neatitinka apyskaitoje pateiktų apskaičiavimų dėl įmonėje, gaminančioje produktus, kurių sudėtyje yra cukraus, naudojamų receptūrų, toks neatitikimas nelaikomas akcizų mokėjimo tvarkos pažeidimu. Produktus, kurių sudėtyje yra cukraus, gaminančios įmonės privalo sudaryti sąlygas teritorinėms valstybinėms mokesčių inspekcijoms patikrinti įmonėse naudojamas šių produktų receptūras.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos Vyriausybės
1998 m. lapkričio 4 d. nutarimu Nr. 1296
Produktai, kurių sudėtyje yra cukraus
Kodas* |
Prekių pavadinimas |
Apmokestinamas cukraus kiekis (procentais) |
0402.10.91.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
35 |
0402.10.99.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės, kiti |
35 |
0402.29.15.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas ne didesnis kaip 27 procentai, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
38 |
0402.29.19.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas ne didesnis kaip 27 procentai masės, kiti |
35 |
0402.29.91.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas didesnis kaip 27 procentai, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
38 |
0402.29.99.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas didesnis kaip 27 procentai masės, kiti |
38 |
0402.99.11.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas ne didesnis kaip 9,5 procento masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
43 |
0402.99.19.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas ne didesnis kaip 9,5 procento masės, kiti |
43 |
0402.99.31.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas didesnis kaip 9,5 procento, bet ne didesnis kaip 45 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
43 |
0402.99.39.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas didesnis kaip 9,5 procento, bet ne didesnis kaip 45 procentai masės, kiti |
43 |
0402.99.91.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas didesnis kaip 45 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
43 |
0402.99.99.0 |
pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas didesnis kaip 45 procentai masės, kiti |
43 |
0403.10.31.0 |
jogurtas, nearomatintas, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurio riebumas ne didesnis kaip 3 procentai masės |
32 |
0403.10.33.0 |
jogurtas, nearomatintas, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurio riebumas didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės |
35 |
0403.10.39.0 |
jogurtas, nearomatintas, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurio riebumas didesnis kaip 6 procentai masės |
34 |
0403.90.31.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
27 |
0403.90.33.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
27 |
0403.90.39.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turintys miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių riebumas didesnis kaip 27 procentai masės |
27 |
0403.90.61.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas ne didesnis kaip 3 procentai masės |
43 |
0403.90.63.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės |
43 |
0403.90.69.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, nearomatinti, be vaisių, riešutų arba kakavos priedų, su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių riebumas didesnis kaip 6 procentai masės |
43 |
0403.90.91.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas ne didesnis kaip 3 procentai masės |
20 |
0403.90.93.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės |
20 |
0403.90.99.0 |
pasukos, rūgpienis ir grietinė, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, aromatinti arba su vaisių, riešutų ar kakavos priedais, kurių riebumas didesnis kaip 6 procentai masės |
20 |
0404.10.26.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turinčios miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
27 |
0404.10.28.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turinčios miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
27 |
0404.10.32.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turinčios miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 27 procentai masės |
27 |
0404.10.34.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turinčios miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
27 |
0404.10.36.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turinčios miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
27 |
0404.10.38.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, turinčios miltelių, granulių arba kitų formų kietą pavidalą, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 27 procentai masės |
27 |
0404.10.72.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
43 |
0404.10.74.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
43 |
0404.10.76.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 27 procentai masės |
43 |
0404.10.78.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
43 |
0404.10.82.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
43 |
0404.10.84.0 |
išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, su cukrumi ar kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 27 procentai masės |
43 |
1701.11.10.0 |
skirtas rafinuoti žaliavinis cukranendrių cukrus be aromatinių ir dažiųjų medžiagų |
92 |
1701.11.90.0 |
kitas žaliavinis cukranendrių cukrus be aromatinių ir dažiųjų medžiagų |
92 |
1701.12.10.0 |
skirtas rafinuoti žaliavinis cukrinių runkelių cukrus be aromatinių ir dažiųjų medžiagų |
92 |
1701.12.90.0 |
kitas žaliavinis cukrinių runkelių cukrus be aromatinių ir dažiųjų medžiagų |
92 |
1701.91.00.0 |
cukranendrių arba cukrinių runkelių cukrus ir chemiškai gryna sacharozė su aromatinių arba dažiųjų medžiagų priedais |
100 |
1701.99.10.0 |
baltasis cukrus |
100 |
1701.99.90.0 |
kitas cukrus |
100 |
1702.20.10.0 |
klevų cukrus, kurio būvis kietas, su aromatinių arba dažiųjų medžiagų priedais |
100 |
1702.20.90.0 |
kitas klevų cukrus ir klevų sirupas |
100 |
1702.60.95.0 |
kita fruktozė ir fruktozės sirupas, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro daugiau kaip 50 procentų sausos medžiagos masės |
80 |
1702.90.60.0 |
dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi |
80 |
1702.90.71.0 |
karamelė, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro 50 procentų arba daugiau sausos medžiagos masės |
80 |
1702.90.75.0 |
kita karamelė, turinti aglomeruotų arba neaglomeruotų miltelių pavidalą |
80 |
1702.90.79.0 |
kita karamelė |
80 |
1702.90.80.0 |
inulino sirupas |
80 |
1702.90.99.0 |
kitas cukrus |
80 |
1704.10.11.0 |
juostelių pavidalo guma, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60 procentų masės |
58 |
1704.10.19.0 |
kita guma, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60 procentų masės |
58 |
1704.10.91.0 |
juostelių pavidalo guma, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro 60 procentų masės arba daugiau |
70 |
1704.10.99.0 |
kita guma, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro 60 procentų masės arba daugiau |
70 |
1704.90.30.0 |
baltasis šokoladas |
45 |
1704.90.51.0 |
konditerinės masės, įskaitant marcipaną, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė1 kg arba didesnė |
60 |
1704.90.55.9 |
kitos pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir kosulio, neįregistruoti Lietuvos Respublikos valstybiniame vaistų ir vaistinių medžiagų registre |
60 |
1704.90.61.0 |
kiti konditerijos gaminiai iš cukraus, neturintys kakavos, su cukraus apvalkalu |
60 |
1704.90.65.0 |
konditerijos gaminiai-guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą |
60 |
1704.90.71.0 |
saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti |
60 |
1704.90.75.0 |
kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto (irisai), karamelės ir panašūs saldainiai |
60 |
1704.90.81.0 |
presuotos tabletės |
60 |
1704.90.99.0 |
kiti konditerijos gaminiai iš cukraus, neturintys kakavos |
60 |
1806.10.20.0 |
kakavos milteliai su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esanti sacharozė arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro 5 procentus arba daugiau, bet mažiau kaip 65 procentus masės |
50 |
1806.10.30.0 |
kakavos milteliai su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esanti sacharozė arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro 65 procentus arba daugiau, bet mažiau kaip 80 procentų masės |
75 |
1806.10.90.0 |
kakavos milteliai su cukrumi arba kitomis saldžiosiomis medžiagomis, kurių sudėtyje esanti sacharozė arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro 80 procentų arba daugiau |
90 |
1806.20.10.0 |
kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kitokio pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kg, kurių sudėtyje yra 31 procentas masės arba daugiau kakavos sviesto arba kurių sudėtyje yra 31 procentas masės arba daugiau kakavos sviesto ir pieno riebalų |
35 |
1806.20.30.0 |
kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kitokio pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kg, kurių sudėtyje yra 25 procentai masės arba daugiau, bet mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
35 |
1806.20.50.0 |
kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kitokio pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kg, kurių sudėtyje yra 18 procentų masės arba daugiau kakavos sviesto |
35 |
1806.20.70.0 |
pieniško šokolado trupiniai |
35 |
1806.20.80.0 |
aromatinta šokolado glazūra |
35 |
1806.31.00.0 |
įdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą |
35 |
1806.32.90.0 |
neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais |
35 |
1806.90.19.0 |
kitas įdarytas arba neįdarytas šokoladas |
35 |
1806.90.31.0 |
kiti šokolado produktai, įdaryti |
35 |
1806.90.39.0 |
kiti šokolado produktai, neįdaryti |
35 |
1901.20.00.0 |
mišiniai ir tešlos, skirti duonos, pyragų, bandelių, pyragaičių, sausainių ir kitų kepinių, su kakava arba be kakavos, gamybai |
38 |
1905.20.10.0 |
meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 30 procentų masės |
25 |
1905.20.30.0 |
meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė sudaro 30 procentų arba daugiau, bet mažiau kaip 50 procentų masės |
45 |
1905.20.90.0 |
meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 50 procentų masės arba daugiau |
65 |
1905.30.11.0 |
saldūs sausainiai, vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85g |
27 |
1905.30.19.0 |
kiti saldūs sausainiai vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos |
27 |
1905.30.30.0 |
saldūs sausainiai, kurių sudėtyje yra 8 procentai masės arba daugiau pieno riebalų |
27 |
1905.30.51.0 |
saldūs sluoksniuoti sausainiai |
27 |
1905.30.59.0 |
kiti saldūs sausainiai |
27 |
1905.30.99.0 |
vafliai ir sausblyniai |
27 |
1905.90.40.0 |
vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis vanduo sudaro daugiau kaip 10 procentų masės |
21 |
1905.90.60.0 |
kiti kepiniai su saldžiosiomis medžiagomis |
38 |
1905.90.90.0 |
kiti kepiniai |
70 |
2006.00.10.0 |
imbieras, konservuotas cukruje (nusausintas, apcukruotas arba cukruotas) |
70 |
2006.00.31.0 |
vyšnios, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos arba cukruotos), kuriose cukraus daugiau kaip 13 procentų masės |
57 |
2006.00.38.0 |
kitos daržovės, vaisiai, riešutai, vaisių žievelės ir kitos augalų dalys, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos arba cukruotos), kuriose cukraus daugiau kaip 13 procentų masės |
45 |
2007.91.10.0 |
citrusų vaisiai, kuriuose cukraus daugiau kaip 30 procentų masės |
55 |
2007.99.10.0 |
slyvų tyrės ir pastos bei džiovintų slyvų tyrės ir pastos, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 100 kg, skirtos pramoniniam perdirbimui, kuriose cukraus daugiau kaip 30 procentų |
60 |
2007.99.20.0 |
kaštainių tyrės ir pastos, kuriose cukraus daugiau kaip 30 procentų masės |
47 |
2007.99.31.0 |
džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš vyšnių, kuriuose cukraus daugiau kaip 30 procentų |
55 |
2007.99.33.0 |
džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš braškių arba žemuogių, kuriuose cukraus daugiau kaip 30 procentų |
55 |
2007.99.35.0 |
džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš aviečių, kuriuose cukraus daugiau kaip 30 procentų |
55 |
2007.99.39.1 |
džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš obuolių, kuriuose cukraus daugiau kaip 30 procentų |
55 |
2007.99.39.9 |
kiti džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos, kuriuose cukraus daugiau kaip 30 procentų |
55 |
2009.11.11.0 |
užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 20o C temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.11.19.0 |
kitos užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 20o C temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.11.91.0 |
užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 20o C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.11.99.0 |
kitos užšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm |
30 |
2009.19.11.0 |
neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.19.19.0 |
kitos neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.19.91.0 |
neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 20o C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.19.99.0 |
kitos neužšaldytos apelsinų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm |
30 |
2009.20.11.0 |
greipfrutų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.20.19.0 |
kitos greipfrutų sultys, kurių tankis esant 20o C temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.20.91.0 |
greipfrutų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės, cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.20.99.0 |
kitos greipfrutų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm |
30 |
2009.30.11.0 |
bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.30.19.0 |
kitos bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.30.51.0 |
citrinų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.30.91.0 |
kitos citrusų vaisių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.40.11.0 |
ananasų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.40.19.0 |
kitos ananasų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.40.91.0 |
ananasų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.60.11.0 |
vynuogių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.60.19.0 |
kitos vynuogių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.60.51.0 |
koncentruotos vynuogių sultys, kurių tankis esant 20o C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.60.59.0 |
kitos vynuogių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.60.71.0 |
koncentruotos vynuogių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.60.79.0 |
kitos vynuogių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.70.11.0 |
obuolių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės |
49 |
2009.70.19.0 |
kitos obuolių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.70.91.0 |
obuolių sultys su cukrumi, kurių tankis esant 20o C temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.80.11.0 |
kriaušių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės |
49 |
2009.80.19.0 |
kitos kriaušių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.80.32.0 |
pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvavajų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.80.33.0 |
mangų, mangostanų, papajų, tamarindų, anakardžio obuolių, ličių, duonvaisių, sapodilių, karambolų ir pitahajų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.80.35.0 |
kitos bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, o vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.80.36.0 |
atogrąžų vaisių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
30 |
2009.80.38.0 |
kitos bet kurių kitų vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
30 |
2009.80.61.0 |
kriaušių sultys su cukrumi, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.80.83.0 |
pasiflorų ir gvavajų sultys, kuriose cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.80.84.0 |
mangų, mangostanų, papajų, tamarindų, anakardžio obuolių, ličių, duonvaisių, sapodilių, karambolų ir pitahajų sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.80.86.0 |
kitos sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.80.88.0 |
atogrąžų vaisių sultys, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, o cukraus pridėta ne daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.90.11.0 |
obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 22 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.90.19.0 |
kiti obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.90.21.0 |
kiti sulčių mišiniai, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės |
30 |
2009.90.29.0 |
kiti sulčių mišiniai, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai didesnis kaip 1,33g/cm |
49 |
2009.90.31.0 |
obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 18 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.90.71.0 |
citrusų vaisių sulčių ir ananasų sulčių mišiniai su cukrumi, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.90.92.0 |
atogrąžų vaisių sulčių mišiniai su cukrumi, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2009.90.94.0 |
kitų vaisių sulčių mišiniai su cukrumi, kurių tankis esant 20 oC temperatūrai ne didesnis kaip 1,33g/cm, vertė ne didesnė kaip 30 ECU už 100 kg neto masės, o cukraus pridėta daugiau kaip 30 procentų masės |
49 |
2105.00.10.0 |
grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų arba šie riebalai sudaro mažiau kaip 3 procentus masės |
25 |
2105.00.91.0 |
grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje riebalai sudaro 3 procentus masės arba daugiau, bet mažiau kaip 7 procentus masės |
20 |
2105.00.99.0 |
grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje riebalai sudaro 7 procentus masės arba daugiau |
20 |
2106.10.80.9 |
kiti baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos |
29 |
2309.10.90.0 |
kitas kačių ir šunų maistas, supakuotas į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes
|
1 |
________________
* Pateiktas pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą.
______________