TARPŽINYBINĖ KOMBINUOTOSIOS MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪROS NAUDOJIMO KOMISIJA

 

A K T A S

DĖL TAM TIKRŲ PREKIŲ KLASIFIKAVIMO KOMBINUOTOJOJE PREKIŲ NOMENKLATŪROJE

 

1999 m. sausio 5 d. Nr. 3/99

Vilnius

 

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. rugsėjo 11 d. nutarimo Nr. 1052 „Dėl Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros“ (Žin., 1996, Nr. 87-2062, Nr. 125-2921; 1997, Nr. 102-2574) 1.8.2 punktu ir remdamasi Europos Bendrijų Komisijos 1998 m. birželio 17 d. reglamentu Nr. 1264/98/EB „Dėl tam tikrų prekių klasifikavimo Kombinuotojoje nomenklatūroje“ („Official Journal of the European Communities“, 1998 m. birželio 19 d., L 175), tarpžinybinė Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisija nutaria:

1. Nustatyti, kad pridedamoje lentelėje aprašytos prekės turi būti klasifikuojamos nurodytojoje Kombinuotosios prekių nomenklatūros subpozicijoje.

2. Šis aktas taikomas nuo 1999 m. vasario 1 d.

 

 

 

KOMISIJOS PIRMININKAS                                                                                      Š. AVIŽIENIS

 

KOMISIJOS SEKRETORĖ                                                                           V. PROTUSEVIČIENĖ


Tarpžinybinės Kombinuotosios muitų tarifų

ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros

naudojimo komisijos

1999 m. sausio 5 d. akto Nr. 3/99

Priedas

 

 

Prekių aprašymas

Klasifikacija

Motyvai

 

 

(KPN kodas)

 

 

 

 

 

1.

Milteliai, kuriuose nenugriebto pieno miltelių kiekis yra 80% masės

0404.90.23.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios

 

ir laktoserumo kiekis – 20% masės, o jų sudėtinių dalių santykiniai

 

prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja

 

kiekiai, išreikšti masės procentais, yra tokie:

 

bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip

 

 

 

pat 04.04 pozicijos ir 0404.90 bei 0404.90.23.0

 

– vandens: 5,

 

subpozicijų aprašymais.

 

– baltymų: 21,

 

 

 

– pieno riebalų: 24,

 

 

 

– pelenų: 6,

 

 

 

– laktozės: 44.

 

 

 

 

 

 

2.

Milteliai, kuriuose pieno miltelių kiekis yra 80% masės ir kitų

0404.90.83.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios

 

ingredientų kiekis – 20% masės (8% laktozės, 11,8% malto-

 

prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja

 

dekstrino, kurio sudėtyje esančio redukuotojo cukraus kiekis,

 

bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip

 

išreikštas dekstrozės mase sausojoje medžiagoje, didesnis

 

pat 04.04 pozicijos ir 0404.90 bei 0404.90.83.0

 

kaip 10%, bet mažesnis kaip 20%, taip pat yra mineralinių

 

subpozicijų aprašymais.

 

medžiagų, lecitino ir vitaminų), o jų sudėtinių dalių santykiniai

 

 

 

kiekiai, išreikšti masės procentais, yra tokie:

 

 

 

 

 

 

 

– laktozės: 41,

 

 

 

– pieno riebalų: 21,

 

 

 

– pieno baltymų: 21,

 

 

 

– maltodekstrino: 12.

 

 

 

 

 

 

3.

Briketo formos užšaldytas produktas, sudarytas iš netaisyk-

0406.10.20.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios

 

lingos formos gelsvai pilkšvų sūriu kvepiančių granulių, kurio

 

prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja

 

sudėtinių dalių santykiniai kiekiai, išreikšti masės procen-

 

bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip

 

tais, yra tokie:

 

pat 04.06 pozicijos ir 0406.10 bei 0406.10.20.0

 

 

 

subpozicijų aprašymais.

 

– sausosios medžiagos: 60,

 

 

 

– pieno riebalų: 28,

 

Dėl mažo laktozės ir išrūgų baltymų kiekio šis

 

– baltymų: 27,

 

produktas turi būti laikomas varške.

 

– išrūgų baltymų: 3,5,

 

 

 

– laktozės: 1,0,

 

 

 

– pelenų: 3,3,

 

 

 

– natrio chlorido: 0,7.

 

 

 

 

 

 

4.

Rutulio formos maisto produktas, kurį galima suvalgyti vienu

1806.90.11.1,

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios

 

kąsniu, padengtas gumiarabiku ir daugiausia sudarytas iš

1806.90.11.9

prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja

 

pieniško šokolado, cukraus, romo, susmulkintų kokosų,

 

bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis,

 

kakavos pastos ir kakavos sviesto.

 

18 skirsnio 2 papildomąja pastaba, taip pat

 

 

 

18.06 pozicijos ir 1806.90 bei 1806.90.11.0

 

 

 

subpozicijų aprašymais.

 

 

 

 

 

 

 

Nacionalinė subpozicija nustatoma atsi-

 

 

 

žvelgiant į produkto sudėtyje esančio kakavos

 

 

 

sviesto kiekį.

 

 

 

 

5.

Maisto priedas, pateikiamas kapsulėse, kurį sudaro malto-

2106.90.98.1,

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios

 

dekstrinas (70%), magnio stearatas (3%) ir askorbo

2106.90.98.3,

prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja

 

rūgštis (0,5%) ir į kurį pridėta pieno fermentų (Bifidobacterium

2106.90.98.9

bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip

 

breve ir B. longum, Lactobacillus acidophilus ir L. rhamnosus,

 

pat 21.06 pozicijos ir 2106.90 bei 2106.90.98.0

 

santykinis kiekis – 1 bilijonas grame).

 

subpozicijų aprašymais.

 

 

 

 

 

 

 

Nacionalinė subpozicija nustatoma atsi-

 

 

 

žvelgiant į tai, ar produktas įregistruotas

 

 

 

Lietuvos Respublikos valstybiniame vaistų ir

 

 

 

vaistinių medžiagų registre arba kaip

 

 

 

specialios paskirties maisto produktas.

 

 

 

 

6.

Rapsų aliejaus (98%) ir benzino (2%) mišinys.

3824.90.95.9

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios

 

 

 

prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja

 

 

 

bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip

 

 

 

pat 38.24 pozicijos ir 3824.90, 3824.90.95 bei

 

 

 

3824.90.95.9 subpozicijų aprašymais.

 

 

 

 

 

 

 

Pridėjus 2% benzino, produktas įgyja degalų

 

 

 

(kuro) savybių.

 

 

 

 

7.

Rapsų aliejaus (98%) ir mišinio, sudaryto iš dyzelinių

3824.90.95.9

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios

 

degalų ir kitų sunkiųjų naftos alyvų (2%), mišinys.

 

prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja

 

 

 

bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis, taip

 

 

 

pat 38.24 pozicijos ir 3824.90, 3824.90.95 bei

 

 

 

3824.90.95.9 subpozicijų aprašymais.

 

 

 

 

 

 

 

Pridėjus 2% mišinio, sudaryto iš dyzelinių

 

 

 

degalų ir kitų sunkiųjų naftos alyvų, produktas

 

 

 

įgyja degalų (kuro) savybių.

 

 

 

 

______________