TARPŽINYBINĖ KOMBINUOTOSIOS MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪROS NAUDOJIMO KOMISIJA

 

A K T A S

DĖL TAM TIKRŲ PREKIŲ KLASIFIKAVIMO KOMBINUOTOJOJE PREKIŲ NOMENKLATŪROJE

 

2000 m. gegužės 10 d. Nr. 22/2000

Vilnius

 

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. rugsėjo 11 d. nutarimo Nr. 1052 „Dėl Lietuvos Respublikos Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros“ (Žin., 1996, Nr. 87-2062, Nr. 125-2921; 1997, Nr. 102-2574; 1999, Nr. 35-1041) 1.8.2 punktu ir remdamasi Europos Bendrijų Komisijos 1998 m. birželio 2 d. reglamentu Nr. 1160/98 „Dėl tam tikrų prekių klasifikavimo Kombinuotojoje nomenklatūroje“ („Official Journal of the European Communities“, 1998 m. birželio 4 d. L 160), tarpžinybinė Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisija nutaria:

1. Nustatyti, kad pridedamoje lentelėje aprašytos prekės turi būti klasifikuojamos nurodytojoje Kombinuotosios prekių nomenklatūros subpozicijoje.

2. Šis aktas taikomas nuo 2000 m. birželio 1 d.

 

 

 

KOMISIJOS PIRMININKAS                                                                                      Š. AVIŽIENIS

 

KOMISIJOS SEKRETORĖ                                                                           V. PROTUSEVIČIENĖ


Tarpžinybinės Kombinuotosios muitų tarifų

ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros

naudojimo komisijos

2000 m. gegužės 10 d. akto Nr. 22/2000

priedas

 

Prekių aprašymas

Klasifikacija

(KPN kodas)

Motyvai

1. Pieno milteliai (kurių sudėtyje yra 0,6 % pieno riebalų), kurių viename grame yra nuo 2 iki 27 milijonų aktyviųjų pieno bakterijų (Streptococcus lactus).

0403.90.11.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis bei 04.03 pozicijos ir 0403.90 bei 0403.90.11.0 subpozicijų aprašymais. Atsižvelgiant į mažą mikroorganizmų koncentraciją produktas nelaikytinas mikroorganizmų kultūra.

2. Miltelių pavidalo laktozės, kazeinų, pieno albuminų ir pieno globulinų bei pieno riebalų mišinys su sporiniais mikroorganizmais (Lactobacillus pentosus ir Streptococcus lactus, nuo 50 iki 100 milijonų viename grame), kurio sudėtis (masės procentais):

- laktozės: 39,

- kazeinų: 22,

- pieno albuminų/globulinų: 4,

- pelenų: 6,

- pieno riebalų: 24,

- vandens: 5.

0403.90.13.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis bei 04.03 pozicijos ir 0403.90 bei 0403.90.13.0 subpozicijų aprašymais. Atsižvelgiant į mažą mikroorganizmų koncentraciją produktas nelaikytinas mikroorganizmų kultūra.

3. Produktas, sudarytas iš pieno miltelių, į kuriuos pridėta pieno raugo (Streptococcus lactus ir Lactobacillus, apie 150 milijonų viename grame) ir neaktyviųjų pieno mielių (Kluveromyces lactis ir Fragilis), kurio sudėtis (masės procentais):

- baltymų: 28,

- sausosios medžiagos: 95–96,

- pieno riebalų: 25,

- laktozės: 39.

0403.90.13.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis bei 04.03 pozicijos ir 0403.90 bei 0403.90.13.0 subpozicijų aprašymais. Atsižvelgiant į mažą mikroorganizmų koncentraciją produktas nelaikytinas mikroorganizmų kultūra.

4. Pieno sudėtinių dalių mišinys su natrio chlorido ir natrio citrato (2 %) bei vitaminų (0,2 %) priedais, kurio sudėtis (masės procentais):

- sausosios medžiagos: 95,

- laktozės: 56,5,

- baltymų: 28,8,

- pieno riebalų: 1,1,

- pelenų: 8.

0404.90.21.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis bei 04.04 pozicijos ir 0404.90 bei 0404.90.21.0 subpozicijų aprašymais. Šis produktas nelaikytinas paruošta terpe mikroorganizmų kultūroms auginti.

5. Pieno sudėtinių dalių mišinys su natrio chlorido ir natrio citrato (4,5 %) bei vitaminų (0,2 %) priedais, kurio sudėtis (masės procentais):

- sausosios medžiagos: 96,2,

- laktozės: 59,7,

- baltymų: 23,3,

- pieno riebalų: 0,9,

- pelenų:11,5.

0404.90.21.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis bei 04.04 pozicijos ir 0404.90 bei 0404.90.21.0 subpozicijų aprašymais. Šis produktas nelaikytinas paruošta terpe mikroorganizmų kultūroms auginti.

6. Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80 % tūrio ir kurio sudėtyje yra ne daugiau kaip 20 % aktyvintų medžio anglių.

2207.10.00.0

Klasifikuojama vadovaujantis Kombinuotosios prekių nomenklatūros 1-ąja, 3-iąja (b) ir 6-ąja bendrosiomis interpretavimo taisyklėmis bei 22.07 pozicijos ir 2207.10.00.0 subpozicijos aprašymais.

______________