STATISTIKOS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS GENERALINIO DIREKTORIAUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL MAISTO PREKIŲ MAŽMENINIŲ KAINŲ TYRIMO REGISTRAVIMO ANKETOS PATVIRTINIMO

 

2004 m. spalio 20 d. Nr. DĮ-188

Vilnius

 

Siekdamas įgyvendinti Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo (Žin., 1993, Nr. 54-1048; 1999, Nr. 114-3299) nuostatas ir vadovaudamasis 12 straipsnio 2 dalimi,

tvirtinu Maisto prekių mažmeninių kainų spalio mėnesį registravimo anketą (pridedama).

 

 

GENERALINIS DIREKTORIUS                                                                   ALGIRDAS ŠEMETA

______________

 

 

 

Statistikos departamento prie LRV

Kainų statistikos skyriui

Gedimino pr. 29, LT-01500 Vilnius

Forma patvirtinta Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus 2004 m. spalio 20 d. įsakymu Nr. DĮ-188

 

maisto prekių mažmeninių kainų 2004 m. spalio mėnesį registravimo anketa

 

Prekybos įmonės pavadinimas

 

 

Prekybos įmonės sąlyginis Nr.

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

 

 

Statistikos departamentas garantuoja duomenų konfidencialumą

Telefonas

 

 

Miesto sąlyginis kodas

 

 

 

Registracijos laikotarpis – spalio mėn.

 

kaina: litais ir centais

 

Prekės Nr.

Prekės pavadinimas

Reikalaujamas matavimo vnt.

Kaina už reikalaujamą matavimo vnt.

Stebimas matavimo vnt.

Kaina už stebimą matavimo vnt.

Išsamus prekės aprašymas

Pastabos

Kilmės šalis arba šalis-gamintoja

Įmonė-gamintoja arba fasuotoja

Prekės ženklas

Pavadinimas

Pakuotė

A

B

C

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

Grūdų produktai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.

Ilgagrūdžiai ryžiai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Kvietiniai miltai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Kvietiniai nesijoti (šveistiniai) miltai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Kukurūzų miltai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Kukurūzų sveiki grūdai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Avižiniai dribsniai

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

Stambios manų kruopos (angl. cous cous)

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.

Sorų grūdai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

Kvietinė duona:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

balta, supjaustyta riekėmis, įpakuota

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

balta, nesupjaustyta, neįpakuota

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c)

„bagetės“ tipo ilgas batonas

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d)

batonas

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.

Ruginė duona

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.

Tortiljos (kukurūziniai paplotėliai)

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.

Sveriami, pagerinti trapieji sausainiai

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.

Kukurūzų dribsniai

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.

Košė kūdikiams

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.

Spagečiai

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mėsa, paukštiena, žuvys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.

Jautienos kumpis be kaulo

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.

Jautiena troškinimui

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.

Jautiena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

kumpis su kaulu

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

nugarinė be kaulo

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.

Sūdyta konservuota jautiena

340 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.

Veršiena, kumpis

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.

Ėriena, koja

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.

Aviena troškinimui

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.

Kiaulienos muštinis, nugarinė

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.

Kiauliena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

kumpis su kaulu

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

nugarinė be kaulo

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.

Virtas kumpis

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26.

Įpakuotas bekonas

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.

Viščiukai broileriai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.

Gyvos vištos

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.

Išdarinėtos antys

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.

Šviežios žuvys

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

gyvi karpiai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

kuojos, plekšnės

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c)

menkės

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.

Šaldytos menkės

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

32.

Konservuotos sardinės aliejuje

110 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33.

Konservuotos skumbrės

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pienas ir pieno produktai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

34.

Šviežias nenugriebtas karvių pienas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

pasterizuotas pienas 3,2% riebumo

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

pasterizuotas pienas 3,5% riebumo

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c)

nepasterizuotas pienas

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35.

Karvių pieno milteliai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

nenugriebto pieno

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

nugriebto pieno

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

36.

Konservuotas karvių pienas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

sutirštintas be cukraus

400 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

kondensuotas su cukrumi

400 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

37.

Pieno milteliai kūdikiams

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

38.

Sūriai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

čederis

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

mėlynųjų pelėsių

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c)

kitas

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

39.

Sviestas

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

40.

Vanilininiai ledai

0,5 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiaušiniai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

41.

Švieži vištų kiaušiniai

12 vnt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42.

Švieži ančių kiaušiniai

12 vnt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riebalai ir aliejus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

43.

Margarinas

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

44.

Koncentruotas sviestas „gi“ (angl. ghee)

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

45.

Aliejus salotoms ir valgiui gaminti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

augalinių aliejų mišinys

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

žemės riešutų

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

c)

kukurūzų

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d)

medvilnės

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e)

palmių

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f)

saulėgrąžų

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

g)

sojų pupelių

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

46.

Alyvuogių aliejus

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

47.

Kiauliniai taukai

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaisiai ir daržovės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

48.

Apelsinai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

49.

Citrinos

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50.

Bananai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

51.

Ananasai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

švieži

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

konservuoti

822 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

52.

Importiniai obuoliai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

53.

Vynuogės

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

54.

Papajos

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

55.

Mangai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

56.

Kokosai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

57.

Žemės riešutai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

negliaudyti

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

gliaudyti

100 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

58.

Bulvės

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

59.

Svogūnai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

60.

Morkos

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

61.

Kopūstai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

62.

Kininiai kopūstai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

63.

Pomidorai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

64.

konservuota pomidorų tyrė

70 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

65.

šaldyti špinatai

400 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

66.

Baklažanai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

67.

Žaliosios paprikos

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

68.

Džiovintos aitriosios paprikos

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

69.

Plantanai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

70.

Bamijos

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

71.

Džiovintos baltos pupelės

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

72.

Sojų pupelių daigai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

73.

Džiovintos pupuolės

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

74.

Sojos varškė

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

75.

Džiovinti avinžirniai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

76.

džiovinti skaldyti žirniai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

77.

Sausas daržovių sriubos mišinys

80 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

78.

Kūdikių maistas daržovių pagrindu

200 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krakmolingi šakniavaisiai ir gumbavaisiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

79.

Manijokai (Cassava)

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

80.

Saldžiosios bulvės

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

81.

Valgomieji batatai

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cukrus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

82.

Baltasis cukrus

1 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nealkoholiniai gėrimai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

83.

Kava

500 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)

pupelėmis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

malta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

84.

Tirpi kava

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

85.

Juodoji arbata

100 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

86.

Žalioji arbata

100 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

87.

Žaliųjų mėtų mišinys

100 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

88.

Nealkoholinis gėrimas, kolos ar apelsinų skonio

0,33 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholiniai gėrimai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

89.

Raudonasis stalo vynas

1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

90.

Alus

0,5 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitos prekės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

91.

Druska

250 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

92.

Konservuotas apelsinų marmeladas

454 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

93.

Pieniškas šokoladas

100 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________

(Anketą užpildžiusio klausėjo vardas, pavardė)                                          (Parašas)                                (Telefonas)                      (Faksas)                                                                                                                                             (El. paštas)

 

 

 

 

INFORMACIJA DĖL maisto prekių mažmeninių kainų tyrimo spalio mėnesį

 

TEISINIS PAGRINDAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymas (Žin., 1993, Nr. 54-1048; 1999, Nr. 114-3299).

TYRIMO RŪŠIS, APIMTIS IR TIKSLAS

Atrankinis tyrimas. Kainos tiriamos atrinktų teritorinių vienetų atrinktose prekybos įmonėse.

Tiriamasis laikotarpis – ataskaitinių metų spalio mėn.

Tyrimo tikslas – gautų duomenų pagrindu apskaičiuoti vidutines mažmenines maisto prekių kainas spalio mėn. šalyje ir laiku pateikti jas Tarptautinei darbo organizacijai (TDO).

DUOMENŲ PATEIKIMO PAREIGA

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 14 straipsnis.

„Juridiniai asmenys privalo neatlygintinai teikti statistinius duomenis Oficialiosios statistikos darbų programai įgyvendinti“ (antra dalis).

DUOMENŲ KONFIDENCIALUMAS

Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo 15 straipsnis.

„Oficialiosios statistikos duomenys, jei pagal juos tiesiogiai ar netiesiogiai galima identifikuoti respondentą, apie kurį ar kurio veiklos rezultatus buvo surinkti pirminiai statistiniai duomenys, yra konfidencialūs ir saugomi įstatymų nustatyta tvarka“ (antra dalis).

 

NURODYMAI maisto prekių mažmeninių kainų spalio mėnesį registravimo anketai PILDYTI

 

Ši anketa parengta pagal TDO pateiktą maisto prekių sąrašą. Joje maisto prekių kainos registruojamos spalio mėn. Konkrečios kainų registravimo dienos ataskaitiniams metams numatomos Teritorinių statistikos valdybų statistikos darbų programoje, kuri kasmet patvirtinama Statistikos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus įsakymu. Anketą pildo teritorinių statistikos įstaigų kainų klausėjai.

Maisto prekių kainos registruojamos tuo pačiu metu ir tose pačiose parduotuvėse, kuriose kiekvieną mėnesį registruojamos maisto prekių kainos vartotojų kainų indeksui skaičiuoti. Jeigu kai kurių prekių parduotuvėse, atrinktose vartotojų kainoms tirti, nėra, reikia atrinkti kitas parduotuves maisto prekių kainoms registruoti.

Anketoje maisto prekės sugrupuotos pagal jų rūšis. Anketa skirta maisto prekių mažmeninėms kainoms vienoje parduotuvėje registruoti.

Anketos adresinėje dalyje klausėjas turi įrašyti prekybos įmonės rekvizitus: pavadinimą, sąlyginį numerį iš miestui Statistikos departamento Kainų statistikos skyriaus priskirto intervalo, jos adresą, telefono numerį, miestui Kainų statistikos skyriaus suteiktą sąlyginį kodą.

Anketos A skiltyje nurodytas prekių eilės numeris, B skiltyje – prekės pavadinimas, C skiltyje – reikalaujamas matavimo vienetas, kurio kainą reikia registruoti ir kurio reikia pagal galimybę laikytis. Likusios 1–9 skiltys skirtos duomenims apie prekę bei pastaboms įrašyti. Prekėms, kurių stebimas matavimo vienetas sutampa su reikalaujamu, kaina įrašoma į pirmąją skiltį. Jei parduodamos kitokio nei reikalaujama matavimo vieneto prekės (kito svorio, kitokios pakuotės ir t. t.), tai registruojama prekės stebimo matavimo vieneto kaina. Pavyzdžiui, registruojame ilgagrūdžių ryžių kainą. Parduotuvėje parduodami po 800 g supakuoti ilgagrūdžiai ryžiai. Pirmoji skiltis paliekama tuščia, nes stebimas matavimo vienetas nesutampa su reikalaujamu. Šiuo atveju stebimas matavimo vienetas nurodomas antrojoje skiltyje, o stebimo matavimo vieneto kaina įrašoma trečiojoje skiltyje. Kompiuterinė programa vėliau ją perskaičiuos į reikalaujamą matavimo vieneto kainą. Šių skilčių (2–3) nereikia pildyti, jei stebimas matavimo vienetas sutampa su reikalaujamu. 4–8 skiltys skirtos išsamiam prekės aprašymui. Atitinkamose skiltyse reikia nurodyti kilmės šalį arba šalį gamintoją, įmonę gamintoją arba fasuotoją, prekės ženklą, pavadinimą, pakuotę (pvz., polietileninis maišelis, kartoninė dėžutė, neįpakuota ir pan.). Paskutinėje skiltyje nurodomos kitos prekės charakteristikos ir pastabos, kurios, klausėjo nuomone, yra svarbios (pvz., be priedų). Jei, palyginti su praėjusiais metais, parduotuvėje gerokai pasikeitė kaina, „Pastabų“ skiltyje būtina nurodyti kainos pasikeitimo priežastį. Kai kuriais atvejais gali būti užpildytos ne visos 4–9 skiltys. Pavyzdžiui, registruojant mėsos kainas nereikia nurodyti prekės ženklo, turgavietėse nebūtina nurodyti įmonės gamintojos ir pan.

Anketos gale įrašomi: anketą užpildžiusio klausėjo vardas, pavardė, telefono ir fakso numeriai, elektroninio pašto adresas.

 

Statistikos departamento

prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės

Kainų statistikos skyrius

Telefonai pasiteirauti: (8~5) 236 47 61, (8~5) 236 47 81, (8~5) 236 47 11

______________