LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2003 M. RUGPJŪČIO 28 D. ĮSAKYMO NR. 3D-353 „DĖL PRIVALOMŲJŲ GREITAI UŽŠALDYTŲ ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ IR GREITAI UŽŠALDYTŲ BRAŠKIŲ KOKYBĖS REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2003 m. lapkričio 6 d. Nr. 3D-471

Vilnius

 

 

Pakeičiu Privalomuosius greitai užšaldytų braškių kokybės reikalavimus, patvirtintus Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. rugpjūčio 28 d. įsakymu Nr. 3D-353 „Dėl Privalomųjų greitai užšaldytų žiedinių kopūstų ir greitai užšaldytų braškių kokybės reikalavimų patvirtinimo“ (Žin., 2003, Nr. 87-3946):

1. Išdėstau 14 punktą taip:

14. Greitai užšaldytos braškės turi būti gaminamos, laikomos, gabenamos ir parduodamos laikantis reikalavimų, nurodytų Lietuvos higienos normoje HN 15:2003 Maisto higiena (Žin., 2003, Nr. 70-3205).“

2. Išdėstau 16 punktą taip:

16. Greitai užšaldytų braškių gamyboje gali būti vartojami maisto priedai, nurodyti Lietuvos higienos normoje HN 53:1998 Leidžiami vartoti maisto priedai (Žin., 1999, Nr. 3–76) ir neviršijant leistinų ribų. Maisto priedai turi atitikti specifinius grynumo kriterijus, nurodytus Lietuvos higienos normoje HN 53-2:2002 Leidžiami vartoti maisto priedai. Specifiniai saldiklių, dažiklių ir kitų maisto priedų grynumo kriterijai (Žin., 2003, Nr. 91-4135).“

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS                                                                   JERONIMAS KRAUJELIS

 

SUDERINTA                                                                                SUDERINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos                                                  Respublikinio mitybos

raštas Nr. B6-(1.8)-1736 2003-10-23                                             centro tarnybos 2003-09-30             raštas Nr. 2-588