MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS GENERALINIO DIREKTORIAUS
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ VIENETO VIDUTINIŲ KAINŲ PATVIRTINIMO
2004 m. liepos 28 d. Nr. 1B-740
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaravimo ir perteklinių atsargų vienkartinio apmokestinimo įstatymo (Žin., 2004, Nr. 63-2245) 5 straipsnio 3 dalimi,
PATVIRTINTA
Muitinės departamento prie
LR finansų ministerijos
generalinio direktoriaus įsakymu
2004 m. liepos 28 d. Nr. 1B-740
Žemės ūkio ir maisto produktų* vieneto vidutinės kainos |
||||
|
|
|
|
|
Kodas pagal KN** |
Prekės aprašymas |
Produkto vieneto vidutinė kaina*** |
||
Lt/kg |
||||
0201 30 00 |
Galvijiena, šviežia arba atšaldyta, be kaulų |
12,24 |
||
0202 30 90 |
Galvijiena, sušaldyta, be kaulų, kita |
8,36 |
||
0203 11 10 |
Šviežios arba atšaldytos naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės |
4,39 |
||
0203 21 10 |
Sušaldytos naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės |
2,62 |
||
0207 14 10 |
Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų) sušaldyti gabalai be kaulų |
8,25 |
||
0207 27 10 |
Kalakutų sušaldyti gabalai be kaulų |
6,46 |
||
|
Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
||
|
Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
||
0402 10 11 |
Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
12,90 |
||
0402 10 19 |
Kiti |
7,09 |
||
|
Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
||
0402 21 17 |
Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 11 % masės |
5,61 |
||
0402 21 19 |
Kiti, kurių riebumas didesnis kaip 11 %, bet ne didesnis kaip 27 % masės |
7,00 |
||
|
Sviestas, kurio riebumas ne didesnis kaip 85 % masės: |
|
||
0405 10 11 |
Natūralus sviestas, tiesiogiai išfasuotas į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg |
11,45 |
||
0405 10 19 |
Kitas natūralus sviestas |
6,53 |
||
0405 90 |
Kiti pieno riebalai ir aliejai (išskyrus sviestą ir pieno pastas) |
12,69 |
||
|
Sūriai ir varškė: |
|
||
|
Švieži (nenokinami arba nekonservuojami) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius, ir varškė: |
|
||
0406 10 20 |
Kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės |
7,20 |
||
0406 10 80 |
Kiti |
21,12 |
||
|
Visų rūšių trinti arba miltelių pavidalo sūriai: |
|
||
0406 20 90 |
Kiti |
19,60 |
||
|
Lydyti sūriai, išskyrus trintus arba miltelių pavidalo sūrius: |
|
||
0406 30 10 |
-Kurių gamybai buvo naudojami tik šie sūriai: Emmentaler, Gruyereir Appenzell ir kurių sudėtyje kaip papildomosios sudėtinės dalies gali būti sūrio Glarus (vadinamojo Shabziger) su prieskoniniais augalais; paruošti parduoti mažmeninėje prekyboje, kurių sausosios medžiagos riebumas ne didesnis kaip 56 % masės |
6,62 |
||
0406 30 31 |
Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 36 % masės, o sausosios medžiagos riebumas ne didesnis kaip 48 % masės |
11,96 |
||
0406 30 39 |
Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 36 % masės, o sausosios medžiagos riebumas didesnis kaip 48 % masės |
16,70 |
||
0406 30 90 |
Kiti, kurių riebumas didesnis kaip 36 % masės |
11,90 |
||
0406 40 |
Pelėsiniai sūriai |
21,91 |
||
|
Kiti sūriai: |
|
||
0406 90 01 |
Skirti lydyti |
4,32 |
||
|
Kiti sūriai: |
|
||
0406 90 13 |
Emmentaler |
21,09 |
||
0406 90 15 |
Gruyere, Sbrinz |
30,99 |
||
0406 90 21 |
Cheddar |
13,46 |
||
0406 90 23 |
Edam |
10,42 |
||
0406 90 31 |
Feta, iš avių arba buivolių pieno, induose su sūrymu arba burdiukuose iš avių arba ožkų odos |
21,81 |
||
0406 90 33 |
Feta, kiti |
16,26 |
||
|
Kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje ne didesnis kaip 47 % masės: |
|
||
0406 90 61 |
Grana Padano, Parmigiano Reggiano |
37,28 |
||
0406 90 63 |
Fiore Sardo, Pecorino |
22,88 |
||
0406 90 69 |
Kiti |
44,51 |
||
|
Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje didesnė kaip 47 %, bet ne didesnis kaip 72 % masės: |
|
||
0406 90 73 |
Provolone |
23,28 |
||
0406 90 75 |
Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano |
22,27 |
||
0406 90 76 |
Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Sams |
18,42 |
||
0406 90 78 |
Gouda |
8,57 |
||
0406 90 79 |
Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio |
21,69 |
||
0406 90 81 |
Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey |
26,74 |
||
0406 90 82 |
Camembert |
18,58 |
||
0406 90 84 |
Brie |
20,06 |
||
|
Kiti sūriai, kuriuose vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje: |
|
||
0406 90 86 |
Didesnis kaip 47 %, bet ne didesnis kaip 52 % masės |
7,13 |
||
0406 90 87 |
Didesnis kaip 52 %, bet ne didesnis kaip 62 % masės |
17,37 |
||
0406 90 88 |
Didesnis kaip 62 %, bet ne didesnis kaip 72 % masės |
27,84 |
||
0406 90 93 |
Didesnis kaip 72 % masės |
16,69 |
||
0406 90 99 |
Kiti |
8,31 |
||
0703 20 00 |
Valgomieji česnakai |
1,58 |
||
|
Kviečiai ir meslinas (kviečių bei rugių mišinys): |
|
||
1001 10 00 |
Kietieji kviečiai |
0,61 |
||
1001 90 10 |
Kviečiai spelta, skirti sėjai |
1,89 |
||
1001 90 91 |
Paprastųjų kviečių ir meslino (kviečių bei rugių mišinio) sėkla |
1,18 |
||
1001 90 99 |
Kiti |
0,30 |
||
1002 |
Rugiai |
0,19 |
||
1003 |
Miežiai |
0,34 |
||
1004 00 00 |
Avižos |
1,94 |
||
|
Kukurūzų sėkla: |
|
||
1005 10 11 |
Dvigubi hibridai ir vienkartinio vidurūšinio kryžminimo hibridai |
3,05 |
||
1005 10 13 |
Tris kartus kryžminti hibridai |
5,80 |
||
1005 10 15 |
Paprastieji hibridai |
3,07 |
||
1005 10 19 |
Kiti hibridai |
4,12 |
||
1005 90 00 |
Kiti kukurūzai, išskyrus sėklą |
0,40 |
||
1006 20 |
Lukštenti (rudieji) ryžiai |
1,97 |
||
1006 30 |
Iš dalies arba visiškai nulukštenti ryžiai, poliruoti arba nepoliruoti, glazūruoti arba neglazūruoti |
1,02 |
||
1006 40 00 |
Skaldyti ryžiai |
0,77 |
||
|
Grūdinis sorgas: |
|
||
1007 00 90 |
Kiti |
1,16 |
||
1008 10 00 |
Grikiai |
0,79 |
||
1008 30 00 |
Kanarėlių lesalas |
2,40 |
||
1008 90 10 |
Kvietrugiai |
0,32 |
||
1008 90 90 |
Kiti javai |
8,29 |
||
1101 00 |
Kvietiniai arba meslininiai (kviečių ir rugių mišinio) miltai |
0,68 |
||
1102 20 90 |
Kiti kukurūziniai miltai |
1,05 |
||
1102 90 10 |
Miežiniai miltai |
1,08 |
||
1102 90 90 |
Kiti miltai |
1,85 |
||
1103 11 90 |
Paprastųjų kviečių ir kviečių spelta kruopos ir rupiniai |
1,02 |
||
1103 13 10 |
Kukurūzų kruopos ir rupiniai, kurių riebalų kiekis ne didesnis kaip 1,5 % masės |
0,90 |
||
1103 13 90 |
Kitos kukurūzų kruopos ir rupiniai |
0,89 |
||
1103 19 90 |
Kitos kruopos ir rupiniai |
1,51 |
||
1104 12 90 |
Avižų grūdai, perdirbti į dribsnius |
2,04 |
||
1104 19 10 |
Kviečių grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius |
2,17 |
||
1104 19 30 |
Rugių grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius |
2,12 |
||
1104 19 50 |
Kukurūzų grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius |
1,89 |
||
1104 19 61 |
Miežių grūdai, traiškyti |
1,95 |
||
1104 19 69 |
Miežių grūdai, perdirbti į dribsnius |
2,32 |
||
1104 19 91 |
Ryžiai, perdirbti į dribsnius |
2,96 |
||
1104 19 99 |
Kiti |
2,26 |
||
1104 22 20 |
Avižų grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė) |
0,66 |
||
1104 22 30 |
Avižų grūdai, lukštenti ir skaldyti arba smulkinti („Gruetze“ arba „grutten“) |
2,56 |
||
1104 22 50 |
Avižų grūdai, gludinti |
0,62 |
||
1104 22 98 |
Avižų grūdai, kiti |
0,67 |
||
1104 29 03 |
Miežių grūdai, lukštenti ir skaldyti arba smulkinti („Gruetze“ arba „grutten“) |
0,46 |
||
1104 29 05 |
Miežių grūdai, gludinti |
0,42 |
||
1104 29 19 |
Kiti grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti |
1,29 |
||
1104 29 89 |
Kiti grūdai, apdirbti kitais būdais |
1,05 |
||
1107 10 19 |
Kitas kviečių salyklas, neskrudintas |
1,13 |
||
1107 10 91 |
Kitas miltų pavidalo salyklas, neskrudintas |
0,86 |
||
1107 10 99 |
Kitas salyklas, neskrudintas |
1,01 |
||
1107 20 00 |
Skrudintas salyklas |
1,27 |
||
1108 11 00 |
Kviečių krakmolas |
1,16 |
||
1108 12 00 |
Kukurūzų krakmolas |
1,02 |
||
1108 13 00 |
Bulvių krakmolas |
1,49 |
||
1108 14 00 |
Manijokų krakmolas |
1,00 |
||
1108 19 90 |
Kiti krakmolai |
1,24 |
||
|
Alyvuogių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti: |
|
||
1509 10 10 |
Pirmojo spaudimo klasikinis alyvuogių aliejus (virgin lampante) |
15,93 |
||
1509 10 90 |
Kitas pirmojo spaudimo aliejus |
11,50 |
||
1509 90 00 |
Kiti |
8,71 |
||
|
Kitas aliejus ir jo frakcijos, gauti tik iš alyvuogių, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti, įskaitant šio aliejaus arba jo frakcijų mišinius su aliejumi arba frakcijomis, klasifikuojamais 15.09 pozicijoje: |
|
||
1510 00 10 |
Neapdorotas aliejus |
4,53 |
||
1510 00 90 |
Kitas |
5,38 |
||
1517 90 99 |
Kiti gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus valgomieji mišiniai arba preparatai |
5,10 |
||
1602 32 11 |
Gaminiai arba konservai iš Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų), kurių ne mažiau kaip 57 % masės yra paukštiena arba paukštienos subproduktai, nevirti ir nekepti |
3,33 |
||
|
Gliukozė ir gliukozės sirupas, kurių sudėtyje nėra fruktozės arba fruktozė sudaro mažiau kaip 20 % sausosios medžiagos masės (išskyrus izogliukozę): |
|
||
1702 30 51 |
Turintys baltų kristalinių miltelių, aglomeruotų arba neaglomeruotų, pavidalą, kurių sudėtyje esanti gliukozė sudaro ne mažiau kaip 99 % sausosios medžiagos masės |
2,67 |
||
1702 30 59 |
Kiti, kurių sudėtyje esanti gliukozė sudaro ne mažiau kaip 99 % sausosios medžiagos masės |
1,71 |
||
1702 30 91 |
Kiti, turintys baltų kristalinių miltelių, aglomeruotų arba neaglomeruotų, pavidalą |
8,54 |
||
1702 30 99 |
Kiti |
1,02 |
||
|
Gliukozė ir gliukozės sirupas, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro ne mažiau kaip 20 %, bet mažiau kaip 50 % sausosios medžiagos masės, išskyrus invertuotąjį cukrų (išskyrus izogliukozę): |
|
||
1702 40 90 |
Kiti |
1,31 |
||
|
Kiti, įskaitant invertuotąjį cukrų, bei kiti cukraus ir cukraus sirupo mišiniai, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro 50 % sausosios medžiagos masės: |
|
||
1702 90 10 |
Chemiškai gryna maltozė |
318,24 |
||
1702 90 50 |
Maltodekstrinas ir maltodekstrino sirupas |
2,37 |
||
1702 90 79 |
Kita karamelė |
2,37 |
||
|
Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
||
1901 90 99 |
Kiti |
4,67 |
||
2002 90 |
Kiti pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties (išskyrus pomidorus sveikus arba supjaustytus gabalais) |
2,21 |
||
|
Pievagrybiai (Agaricus genties): |
|
||
2003 10 20 |
Konservuoti neilgam saugojimui, virti arba kepti pievagrybiai (Agaricus genties) |
5,96 |
||
2003 10 30 |
Kiti |
3,08 |
||
|
Ananasai, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg: |
|
||
2008 20 51 |
Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 17 % masės |
3,40 |
||
2008 20 59 |
Kiti |
2,24 |
||
|
Ananasai, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg: |
|
||
2008 20 71 |
Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 19 % masės |
2,10 |
||
2008 20 79 |
Kiti |
2,04 |
||
2008 30 55 |
Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus (tangerines) ir likerinius mandarinus (satsumas); klementinos (clementines), vilkingai (wilkings) ir kiti panašūs citrusinių hibridai, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg |
3,09 |
||
2008 30 75 |
Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus (tangerines) ir likerinius mandarinus (satsumas); klementinos (clementines), vilkingai (wilkings) ir kiti panašūs citrusinių hibridai, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg |
3,62 |
||
|
Sušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67: |
|
||
2009 11 99 |
Kitos |
3,42 |
||
2009 12 00 |
Nesušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20 |
1,49 |
||
|
Kitos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
||
2009 19 19 |
Kitos |
1,47 |
||
|
Kitos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67: |
|
||
2009 19 98 |
Kitos |
1,72 |
||
|
Ananasų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20: |
|
||
2009 41 10 |
Kurių vertė didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
1,90 |
||
2009 41 91 |
Kitos, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
1,26 |
||
2009 41 99 |
Kitos, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus |
1,94 |
||
|
Kitos ananasų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67: |
|
||
2009 49 30 |
Kurių vertė didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
4,97 |
||
2009 49 99 |
Kitos, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus |
2,71 |
||
2106 90 98 |
Kiti maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje (tik produktai, kurių pieno kiekis viršija 40 %) |
7,58 |
||
|
|
|
|
|
* produktų sąrašas pateiktas Žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaracijos pildymo ir pateikimo taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 30 d. įsakymu Nr. 3D-285, 1 priede (Žin., 2004, Nr. 77-2687). PASTABA. Nepateiktos tų žemės ūkio ir maisto produktų vieneto vidutinės kainos, kurie nebuvo importuoti. |
||||
** prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios nomenklatūros (KN) 2004 metų versiją. |
||||
*** produkto vieneto vidutinės kainos nustatytos remiantis žemės ūkio ir maisto produktų importo per metus duomenimis. |
______________