MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS GENERALINIO DIREKTORIAUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ VIENETO VIDUTINIŲ KAINŲ PATVIRTINIMO

 

2004 m. liepos 28 d. Nr. 1B-740

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaravimo ir perteklinių atsargų vienkartinio apmokestinimo įstatymo (Žin., 2004, Nr. 63-2245) 5 straipsnio 3 dalimi,

tvirtinu pridedamas Žemės ūkio ir maisto produktų vieneto vidutines kainas.

 

 

GENERALINIS DIREKTORIUS                                                                 RIMUTIS KLEVEČKA

______________


PATVIRTINTA

Muitinės departamento prie

LR finansų ministerijos

generalinio direktoriaus įsakymu

2004 m. liepos 28 d. Nr. 1B-740

 

Žemės ūkio ir maisto produktų* vieneto vidutinės kainos

 

 

 

 

Kodas pagal KN**

Prekės aprašymas

Produkto vieneto vidutinė kaina***

Lt/kg

0201 30 00

Galvijiena, šviežia arba atšaldyta, be kaulų

12,24

0202 30 90

Galvijiena, sušaldyta, be kaulų, kita

8,36

0203 11 10

Šviežios arba atšaldytos naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės

4,39

0203 21 10

Sušaldytos naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės

2,62

0207 14 10

Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų) sušaldyti gabalai be kaulų

8,25

0207 27 10

Kalakutų sušaldyti gabalai be kaulų

6,46

 

Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

0402 10 11

Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

12,90

0402 10 19

Kiti

7,09

 

Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

0402 21 17

Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 11 % masės

5,61

0402 21 19

Kiti, kurių riebumas didesnis kaip 11 %, bet ne didesnis kaip 27 % masės

7,00

 

Sviestas, kurio riebumas ne didesnis kaip 85 % masės:

 

0405 10 11

Natūralus sviestas, tiesiogiai išfasuotas į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg

11,45

0405 10 19

Kitas natūralus sviestas

6,53

0405 90

Kiti pieno riebalai ir aliejai (išskyrus sviestą ir pieno pastas)

12,69

 

Sūriai ir varškė:

 

 

Švieži (nenokinami arba nekonservuojami) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius, ir varškė:

 

0406 10 20

Kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės

7,20

0406 10 80

Kiti

21,12

 

Visų rūšių trinti arba miltelių pavidalo sūriai:

 

0406 20 90

Kiti

19,60

 

Lydyti sūriai, išskyrus trintus arba miltelių pavidalo sūrius:

 

0406 30 10

-Kurių gamybai buvo naudojami tik šie sūriai: Emmentaler, Gruyereir Appenzell ir kurių sudėtyje kaip papildomosios sudėtinės dalies gali būti sūrio Glarus (vadinamojo Shabziger) su prieskoniniais augalais; paruošti parduoti mažmeninėje prekyboje, kurių sausosios medžiagos riebumas ne didesnis kaip 56 % masės

6,62

0406 30 31

Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 36 % masės, o sausosios medžiagos riebumas ne didesnis kaip 48 % masės

11,96

0406 30 39

Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 36 % masės, o sausosios medžiagos riebumas didesnis kaip 48 % masės

16,70

0406 30 90

Kiti, kurių riebumas didesnis kaip 36 % masės

11,90

0406 40

Pelėsiniai sūriai

21,91

 

Kiti sūriai:

 

0406 90 01

Skirti lydyti

4,32

 

Kiti sūriai:

 

0406 90 13

Emmentaler

21,09

0406 90 15

Gruyere, Sbrinz

30,99

0406 90 21

Cheddar

13,46

0406 90 23

Edam

10,42

0406 90 31

Feta, iš avių arba buivolių pieno, induose su sūrymu arba burdiukuose iš avių arba ožkų odos

21,81

0406 90 33

Feta, kiti

16,26

 

Kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje ne didesnis kaip 47 % masės:

 

0406 90 61

Grana Padano, Parmigiano Reggiano

37,28

0406 90 63

Fiore Sardo, Pecorino

22,88

0406 90 69

Kiti

44,51

 

Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje didesnė kaip 47 %, bet ne didesnis kaip 72 % masės:

 

0406 90 73

Provolone

23,28

0406 90 75

Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano

22,27

0406 90 76

Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Sams

18,42

0406 90 78

Gouda

8,57

0406 90 79

Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio

21,69

0406 90 81

Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey

26,74

0406 90 82

Camembert

18,58

0406 90 84

Brie

20,06

 

Kiti sūriai, kuriuose vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje:

 

0406 90 86

Didesnis kaip 47 %, bet ne didesnis kaip 52 % masės

7,13

0406 90 87

Didesnis kaip 52 %, bet ne didesnis kaip 62 % masės

17,37

0406 90 88

Didesnis kaip 62 %, bet ne didesnis kaip 72 % masės

27,84

0406 90 93

Didesnis kaip 72 % masės

16,69

0406 90 99

Kiti

8,31

0703 20 00

Valgomieji česnakai

1,58

 

Kviečiai ir meslinas (kviečių bei rugių mišinys):

 

1001 10 00

Kietieji kviečiai

0,61

1001 90 10

Kviečiai spelta, skirti sėjai

1,89

1001 90 91

Paprastųjų kviečių ir meslino (kviečių bei rugių mišinio) sėkla

1,18

1001 90 99

Kiti

0,30

1002

Rugiai

0,19

1003

Miežiai

0,34

1004 00 00

Avižos

1,94

 

Kukurūzų sėkla:

 

1005 10 11

Dvigubi hibridai ir vienkartinio vidurūšinio kryžminimo hibridai

3,05

1005 10 13

Tris kartus kryžminti hibridai

5,80

1005 10 15

Paprastieji hibridai

3,07

1005 10 19

Kiti hibridai

4,12

1005 90 00

Kiti kukurūzai, išskyrus sėklą

0,40

1006 20

Lukštenti (rudieji) ryžiai

1,97

1006 30

Iš dalies arba visiškai nulukštenti ryžiai, poliruoti arba nepoliruoti, glazūruoti arba neglazūruoti

1,02

1006 40 00

Skaldyti ryžiai

0,77

 

Grūdinis sorgas:

 

1007 00 90

Kiti

1,16

1008 10 00

Grikiai

0,79

1008 30 00

Kanarėlių lesalas

2,40

1008 90 10

Kvietrugiai

0,32

1008 90 90

Kiti javai

8,29

1101 00

Kvietiniai arba meslininiai (kviečių ir rugių mišinio) miltai

0,68

1102 20 90

Kiti kukurūziniai miltai

1,05

1102 90 10

Miežiniai miltai

1,08

1102 90 90

Kiti miltai

1,85

1103 11 90

Paprastųjų kviečių ir kviečių spelta kruopos ir rupiniai

1,02

1103 13 10

Kukurūzų kruopos ir rupiniai, kurių riebalų kiekis ne didesnis kaip 1,5 % masės

0,90

1103 13 90

Kitos kukurūzų kruopos ir rupiniai

0,89

1103 19 90

Kitos kruopos ir rupiniai

1,51

1104 12 90

Avižų grūdai, perdirbti į dribsnius

2,04

1104 19 10

Kviečių grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius

2,17

1104 19 30

Rugių grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius

2,12

1104 19 50

Kukurūzų grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius

1,89

1104 19 61

Miežių grūdai, traiškyti

1,95

1104 19 69

Miežių grūdai, perdirbti į dribsnius

2,32

1104 19 91

Ryžiai, perdirbti į dribsnius

2,96

1104 19 99

Kiti

2,26

1104 22 20

Avižų grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė)

0,66

1104 22 30

Avižų grūdai, lukštenti ir skaldyti arba smulkinti („Gruetze“ arba „grutten“)

2,56

1104 22 50

Avižų grūdai, gludinti

0,62

1104 22 98

Avižų grūdai, kiti

0,67

1104 29 03

Miežių grūdai, lukštenti ir skaldyti arba smulkinti („Gruetze“ arba „grutten“)

0,46

1104 29 05

Miežių grūdai, gludinti

0,42

1104 29 19

Kiti grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti

1,29

1104 29 89

Kiti grūdai, apdirbti kitais būdais

1,05

1107 10 19

Kitas kviečių salyklas, neskrudintas

1,13

1107 10 91

Kitas miltų pavidalo salyklas, neskrudintas

0,86

1107 10 99

Kitas salyklas, neskrudintas

1,01

1107 20 00

Skrudintas salyklas

1,27

1108 11 00

Kviečių krakmolas

1,16

1108 12 00

Kukurūzų krakmolas

1,02

1108 13 00

Bulvių krakmolas

1,49

1108 14 00

Manijokų krakmolas

1,00

1108 19 90

Kiti krakmolai

1,24

 

Alyvuogių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti:

 

1509 10 10

Pirmojo spaudimo klasikinis alyvuogių aliejus (virgin lampante)

15,93

1509 10 90

Kitas pirmojo spaudimo aliejus

11,50

1509 90 00

Kiti

8,71

 

Kitas aliejus ir jo frakcijos, gauti tik iš alyvuogių, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti, įskaitant šio aliejaus arba jo frakcijų mišinius su aliejumi arba frakcijomis, klasifikuojamais 15.09 pozicijoje:

 

1510 00 10

Neapdorotas aliejus

4,53

1510 00 90

Kitas

5,38

1517 90 99

Kiti gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus valgomieji mišiniai arba preparatai

5,10

1602 32 11

Gaminiai arba konservai iš Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų), kurių ne mažiau kaip 57 % masės yra paukštiena arba paukštienos subproduktai, nevirti ir nekepti

3,33

 

Gliukozė ir gliukozės sirupas, kurių sudėtyje nėra fruktozės arba fruktozė sudaro mažiau kaip 20 % sausosios medžiagos masės (išskyrus izogliukozę):

 

1702 30 51

Turintys baltų kristalinių miltelių, aglomeruotų arba neaglomeruotų, pavidalą, kurių sudėtyje esanti gliukozė sudaro ne mažiau kaip 99 % sausosios medžiagos masės

2,67

1702 30 59

Kiti, kurių sudėtyje esanti gliukozė sudaro ne mažiau kaip 99 % sausosios medžiagos masės

1,71

1702 30 91

Kiti, turintys baltų kristalinių miltelių, aglomeruotų arba neaglomeruotų, pavidalą

8,54

1702 30 99

Kiti

1,02

 

Gliukozė ir gliukozės sirupas, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro ne mažiau kaip 20 %, bet mažiau kaip 50 % sausosios medžiagos masės, išskyrus invertuotąjį cukrų (išskyrus izogliukozę):

 

1702 40 90

Kiti

1,31

 

Kiti, įskaitant invertuotąjį cukrų, bei kiti cukraus ir cukraus sirupo mišiniai, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro 50 % sausosios medžiagos masės:

 

1702 90 10

Chemiškai gryna maltozė

318,24

1702 90 50

Maltodekstrinas ir maltodekstrino sirupas

2,37

1702 90 79

Kita karamelė

2,37

 

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1901 90 99

Kiti

4,67

2002 90

Kiti pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties (išskyrus pomidorus sveikus arba supjaustytus gabalais)

2,21

 

Pievagrybiai (Agaricus genties):

 

2003 10 20

Konservuoti neilgam saugojimui, virti arba kepti pievagrybiai (Agaricus genties)

5,96

2003 10 30

Kiti

3,08

 

Ananasai, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg:

 

2008 20 51

Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 17 % masės

3,40

2008 20 59

Kiti

2,24

 

Ananasai, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg:

 

2008 20 71

Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 19 % masės

2,10

2008 20 79

Kiti

2,04

2008 30 55

Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus (tangerines) ir likerinius mandarinus (satsumas); klementinos (clementines), vilkingai (wilkings) ir kiti panašūs citrusinių hibridai, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg

3,09

2008 30 75

Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus (tangerines) ir likerinius mandarinus (satsumas); klementinos (clementines), vilkingai (wilkings) ir kiti panašūs citrusinių hibridai, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg

3,62

 

Sušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67:

 

2009 11 99

Kitos

3,42

2009 12 00

Nesušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20

1,49

 

Kitos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

2009 19 19

Kitos

1,47

 

Kitos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67:

 

2009 19 98

Kitos

1,72

 

Ananasų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20:

 

2009 41 10

Kurių vertė didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

1,90

2009 41 91

Kitos, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

1,26

2009 41 99

Kitos, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus

1,94

 

Kitos ananasų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67:

 

2009 49 30

Kurių vertė didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

4,97

2009 49 99

Kitos, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus

2,71

2106 90 98

Kiti maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje (tik produktai, kurių pieno kiekis viršija 40 %)

7,58

 

 

 

 

* produktų sąrašas pateiktas Žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaracijos pildymo ir pateikimo taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 30 d. įsakymu Nr. 3D-285, 1 priede (Žin., 2004, Nr. 77-2687). PASTABA. Nepateiktos tų žemės ūkio ir maisto produktų vieneto vidutinės kainos, kurie nebuvo importuoti.

** prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios nomenklatūros (KN) 2004 metų versiją.

*** produkto vieneto vidutinės kainos nustatytos remiantis žemės ūkio ir maisto produktų importo per metus duomenimis.

______________