LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2000 M. RUGPJŪČIO 24 D. ĮSAKYMO NR. 220 „DĖL PIENO SUPIRKĖJŲ ATESTAVIMO IR KVALIFIKACIJOS PAŽYMĖJIMŲ IŠDAVIMO TVARKOS PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2005 m. balandžio 29 d. Nr. B1-280

Vilnius

 

1. Pakeičiu Programą kvalifikacijos pažymėjimui gauti, patvirtintą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2000 m. rugpjūčio 24 d. įsakymu Nr. 220 „Dėl Pieno supirkėjų atestavimo ir kvalifikacijos pažymėjimų išdavimo tvarkos“ (Žin., 2000, Nr. 72-2250), ir ją išdėstau nauja redakcija (pridedama).

2. Pakeičiu Pieno supirkėjų atestavimo ir kvalifikacijos pažymėjimų išdavimo tvarkos, patvirtintos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2000 m. rugpjūčio 24 d. įsakymu Nr. 220 „Dėl Pieno supirkėjų atestavimo ir kvalifikacijos pažymėjimų išdavimo tvarkos“ (Žin., 2000, Nr. 72-2250), 9 punktą ir išdėstau jį taip:

9. Kvalifikacijos pažymėjimas galioja trejus metus nuo išdavimo dienos. Antrą kartą pažymėjimas išduodamas ta pačia tvarka, kaip ir pirmą kartą.“.

 

 

DIREKTORIUS                                                                                  KAZIMIERAS LUKAUSKAS


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2000 m. rugpjūčio 24 d.

įsakymu Nr. 220

(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2005 m. balandžio 29 d.

įsakymo Nr. 280 redakcija)

 

PROGRAMA KVALIFIKACIJOS PAŽYMĖJIMUI GAUTI

 

Pieno supirkėjas:

1. Turi žinoti:

1.1. Reikalavimus žalio pieno, termiškai apdoroto geriamojo pieno ir pieno produktų gamybai, patvirtintus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2004 m. kovo 17 d. įsakymu Nr. B1-217 (Žin., 2004, Nr. 65-2338);

1.2. Reikalavimus higienos sąlygoms pieno gamybos ūkiuose, patvirtintus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2004 m. gegužės 5 d. įsakymu Nr. B1-429 (Žin., 2004, Nr. 80-2863);

1.3. Pieno supirkimo taisykles, patvirtintas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2001 m. gegužės 9 d. įsakymu Nr. 146 (Žin., 2001, Nr. 40-1406);

1.4. Pieno supirkimo imant mėginius iš kiekvienos pieno siuntos taisykles, patvirtintas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2003 m. gruodžio 23 d. įsakymu Nr. 3D-547 (Žin., 2003, Nr. 122-5555);

1.5. Pieno pristatymo į stacionarų pieno supirkimo punktą tvarkos aprašymą, patvirtintą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2004 m. balandžio 30 d. įsakymu Nr. B1-412 (Žin., 2004, Nr. 76-2647);

1.6. Pieno supirkimo tvarkos reikalavimus, patvirtintus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2003 m. birželio 27 d. įsakymu Nr. B1-582 (Žin., 2003, Nr. 82-3773);

1.7. Žalio pieno kiekio perskaičiavimo pagal bazinius sudėties rodiklius (riebumą ir baltymingumą) į bazinį pieno kiekį metodiką, patvirtintą Žemės ir miškų ūkio ministerijos 1998 m. vasario 12 d. įsakymu Nr. 67 „Dėl 1997 11 03 įsakymo Nr. 637 papildymo ir Žalio pieno kiekio perskaičiavimo pagal bazinius sudėties rodiklius (riebumą ir baltymingumą) metodikos patvirtinimo“ (Žin., 1998, Nr. 18-440);

1.8. Žalio pieno pirminių kokybės rodiklių įvertinimo instrukciją, patvirtintą žemės ūkio ministro 1999 m. birželio 29 d. įsakymu Nr. 287 „Dėl Žalio pieno pirminių kokybės rodiklių įvertinimo instrukcijos patvirtinimo“ (Žin., 1999, Nr. 60-1963).

2. Turi būti susipažinęs su:

2.1. Žemės ir miškų ūkio ministerijos 1998 m. kovo 20 d. įsakymu Nr. 136 „Dėl ūkininkų naudojamų dokumentų žemės ūkio produkcijos teikimui įforminti“ (Žin., 1998, Nr. 31-834);

2.2. pieno fizine ir chemine sudėtimi;

2.3. pieno ydomis;

2.4. pieno mikroflora;

2.5. aplinkos ir darbo saugos reikalavimais superkant pieną.

______________