LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2000 M. BIRŽELIO 2 D. ĮSAKYMO NR. 179 „DĖL VAISIŲ, UOGŲ, DARŽOVIŲ IR GRYBŲ NATŪRALIOS MASĖS NETEKTIES LAIKANT BEI GABENANT NORMŲ“ PAKEITIMO

 

2004 m. spalio 1 d. Nr. 3D-538

Vilnius

 

 

Pakeičiu Vaisių, uogų, daržovių ir grybų natūralios masės netekties laikant saugyklose ir gabenant normas, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. birželio 2 d. įsakymu Nr. 179 „Dėl vaisių, uogų, daržovių ir grybų natūralios masės netekties laikant bei gabenant normų“ (Žin., 2000, Nr. 48-1414) ir išdėstau VII skyrių taip:

 

 

„VII. BULVIŲ, DARŽOVIŲ IR VAISIŲ BEI UOGŲ SANDĖLIAVIMO NUOSTOLIŲ NORMos

 

Eil. Nr.

Produkto pavadinimas

Nuostoliai, ne daugiau kaip proc. per mėn.

 

Bulvės

 

 

1

Maistinės

3,5

2

Sėklinės superelitinės

2,6

3

Sėklinės elitinės

2,6

4

Sėklinės pirmos reprodukcijos

2,6

5

Sėklinės antros reprodukcijos

2,6

 

Daržovės

 

 

1

Burokėliai

3,5

2

Česnakai

1,5

3

Kaliaropės

2,8

4

Baltagūžiai kopūstai

4,0

5

Briuseliniai kopūstai

5,5

6

Kiniškieji kopūstai

4,4

7

Raudongūžiai kopūstai

4,0

8

Savojos kopūstai

4,4

9

Krienai

2,5

10

Morkos

3,5

11

Pasternokai

2,8

12

Petražolės, šakniavaisiai

2,8

13

Porai

6,8

14

Juodieji ridikai

2,8

15

Salierai, šakniavaisiai

3,0

16

Svogūnai

3,0

17

Raudonieji svogūnai

3,0

 

Vaisiai ir uogos

 

 

1

Kriaušės

2,0

2

Obuoliai, vėlyvųjų veislių

2,5

3

Slyvos

3,1

4

Spanguolės

1,2

5

Svarainiai

2,0

 

Užšaldytos uogos

 

 

1

Agrastai

0,6

2

Aronija

0,8

3

Avietės

0,9

4

Braškės

0,9

5

Juodieji serbentai

0,7

6

Raudonieji ir baltieji serbentai

0,7

7

Slyvos

0,8

8

Spanguolės

0,7

9

Vyšnios

0,8“

 

 

 

 

 

Žemės ūkio Ministras                                                                   Jeronimas Kraujelis