LIETUVOS RESPUBLIKOS
VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS

ĮSAKYMAS

 

DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2005 M. KOVO 23 D. ĮSAKYMO NR. B1-189 „DĖL ŠALUTINIŲ GYVŪNINIŲ PRODUKTŲ TVARKYMO MAISTO TVARKYMO SUBJEKTUOSE REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2008 m. balandžio 25 d. Nr. B1-252

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir atsižvelgdamas į 2001 m. gegužės 22 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (EB) Nr. 999/2001, nustatantį tam tikrų užkrečiamųjų spongiforminių encefalopatijų prevencijos, kontrolės ir likvidavimo taisykles (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 32 tomas, p. 289), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2008 m. balandžio 22 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 357/2008 (OL 2008 L 111, p. 3):

1. Pakeičiu Šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo maisto tvarkymo subjektuose reikalavimų, patvirtintų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. kovo 23 d. įsakymu Nr. B1-189 „Dėl Šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo maisto tvarkymo subjektuose reikalavimų patvirtinimo“ (Žin., 2005, Nr. 40-1304; 2006, Nr. 65-2421), 2 priedo 2 punktą ir jį išdėstau taip:

2. Iš vyresnių nei 30 mėnesių amžiaus galvijų skerdenų turi būti šalinamas stuburas, išskyrus uodegos slankstelius, kaklo, krūtinės ir juosmens slankstelių keterines ir skersines ataugas bei kryžkaulio vidurinę keterą ir sparnus, bet įskaitant dorsalinius ganglijus.“

2. Nurodau, kad įsakymas įsigalioja nuo 2008 m. balandžio 28 d.

 

DIREKTORIAUS PAVADUOTOJAS

NEGYVŪNINIO MAISTO KLAUSIMAMS,

PAVADUOJANTIS DIREKTORIŲ                                            ZENONAS STANEVIČIUS