Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos (VTAKT)

prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir

Lietuvos valstybinės kokybės inspekcijos prie

Valstybinės konkurencijos ir vartotojų teisių gynimo tarnybos

 

į s a k y m a s

Dėl alkoholinių gėrimų kokybės tyrimo laboratorijos ir gamybos personalo kvalifikacinių reikalavimų dalinio pakeitimo

 

1998 m. birželio 16 d. Nr. 115/10-1-32

Vilnius

 

Pakeisdami Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos 1998 m. vasario 19 d. įsakymo Nr. 25 ir Valstybinės kokybės inspekcijos 1998 m. vasario 18 d. įsakymo Nr. 10-1-9 pirmąjį punktą (Žin., 1998, Nr. 27-723),

ĮSAKOME:

1. Patvirtinti alkoholinių gėrimų kokybės tyrimo laboratorijos ir gamybos personalo patikslintus kvalifikacinius reikalavimus (pridedama).

2. Patikslintus reikalavimus taikyti nuo 1998 m. liepos 1 d.

 

 

 

VTAKT DIREKTORIUS                                                                                                  Č. BALSYS

 

VALSTYBINĖS KOKYBĖS INSPEKCIJOS VIRŠININKAS                                        B. PAUŽA


Patvirtinta

VTAKT ir Valstybinės kokybės inspekcijos

1998 m. birželio 16 d. įsakymu

Nr. 115/10-1-32

 

ĮMONIŲ ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ KOKYBĖS TYRIMO LABORATORIJOS IR GAMYBOS PERSONALO PATIKSLINTI KVALIFIKACINIAI REIKALAVIMAI

 

1. Asmuo, vadovaujantis visam alkoholinių gėrimų gamybos technologiniam procesui (vyriausiasis technologas arba darbuotojas, kuriam pareigybine instrukcija pavestas šis darbas), turi būti fermentacijos arba maisto produktų technologijos specialistas ir turėti inžinieriaus technologo kvalifikaciją. Kvalifikacija patvirtinama aukšto mokslo baigimo diplomu.

2. Priklausomai nuo įmonės valdymo struktūros, alkoholinių gėrimų gamybos technologinio proceso atskirų gamybų, cechų, barų, pamainų vadovai arba darbuotojai, atliekantys aukštos kvalifikacijos reikalaujantį darbą (kupažuotojai, rektifikuotojai, alaus virėjai ir kiti) turi būti fermentacijos arba maisto produktų technologijos specialistai ir turėti inžinieriaus technologo, bakalauro arba techniko technologo kvalifikaciją.

3. Asmuo, vadovaujantis technologiniam procesui įmonėse, gaminančiose alų pagal tradicines kaimiško alaus gamybos technologijas, specialios technologijos alų su tam tikslui skirtais įrengimais iki 2000 dal per metus, turi būti fermentacijos ar maisto produktų technologijos specialistas ir turėti ne žemesnę kaip techniko technologo kvalifikaciją arba turėti aukštesniosios maisto pramonės mokyklos alaus gamybos kursų baigimo pažymėjimą.

Asmuo, vadovaujantis visam alaus, gaminamo daugiau kaip 2000 dal per metus, gamybos procesui, turi būti fermentacijos arba maisto produktų technologas ir turėti ne žemesnę kaip techniko technologo kvalifikaciją.

4. Alkoholinių gėrimų kokybės tyrimo laboratorijos vadovas turi būti chemikas arba mikrobiologas, turintis aukštąjį išsilavinimą, fermentacijos arba maisto produktų technologas, turintis inžinieriaus technologo kvalifikaciją.

Laboratorijoje turi dirbti mikrobiologijos, biochemijos ar biologijos specialistas.

Alaus kokybės tyrimo laboratorijos, kurioje atliekamos tik fizikinės cheminės analizės, vadovas turi būti chemikas, mikrobiologas, fermentacijos arba maisto produktų technologas, turintis ne žemesnę kaip bakalauro arba techniko kvalifikaciją.

_____________