LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ
N U T A R I M A S
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 1998 M. GRUODŽIO 30 D. NUTARIMO NR. 1524 „DĖL EUROPOS SUTARTIES, STEIGIANČIOS ASOCIACIJĄ TARP EUROPOS BENDRIJŲ BEI JŲ ŠALIŲ NARIŲ, IŠ VIENOS PUSĖS, IR LIETUVOS RESPUBLIKOS, IŠ KITOS PUSĖS, VYKDYMO“ PAKEITIMO
2003 m. gegužės 20 d. Nr. 620
Vilnius
Siekdama įgyvendinti Lietuvos ir Europos Sąjungos derybų dėl tolesnio prekybos perdirbtais žemės ūkio produktais liberalizavimo rezultatus, Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:
1. Pakeisti Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m. gruodžio 30 d. nutarimą Nr. 1524 „Dėl Europos sutarties, steigiančios asociaciją tarp Europos Bendrijų bei jų šalių narių, iš vienos pusės, ir Lietuvos Respublikos, iš kitos pusės, vykdymo“ (Žin., 1998, Nr. 115-3258; 2002, Nr. 10-371, Nr. 65-2668):
1.1. Papildyti šiuo 22 punktu :
2. Pavesti Muitinės departamentui prie Finansų ministerijos atlikti kontrolę pagal Importuojamų į Lietuvos Respubliką ir išleidžiamų laisvai cirkuliuoti Lietuvos Respublikos teritorijoje Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, kurioms netaikomos eksporto subsidijos, muitinės kontrolės tvarką.
3. Nustatyti, kad šis nutarimas įsigalioja tuo pačiu metu kaip Europos Sąjungos teisės aktas, įgyvendinantis 2003 m. vasario 27 d. protokolu suderintus Lietuvos ir Europos Sąjungos derybų dėl prekybos perdirbtais žemės ūkio produktais liberalizavimo rezultatus, ir taikomas nuo nurodytajame Europos Sąjungos teisės akte nustatytos jo taikymo datos.
4. Įpareigoti Žemės ūkio ministeriją paskelbti informaciją apie šio nutarimo 3 punkte nurodyto Europos Sąjungos teisės akto įsigaliojimą ir taikymą leidinio „Valstybės žinios“ priede „Informaciniai pranešimai“ ir interneto Žemės ūkio ministerijos tinklalapyje.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos Vyriausybės
1998 m. gruodžio 30 d. nutarimu Nr. 1524
(Lietuvos Respublikos Vyriausybės
2003 m. gegužės 20 d. nutarimo Nr. 620
redakcija)
IMPORTUOJAMŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ IR IŠLEIDŽIAMŲ LAISVAI CIRKULIUOTI LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE EUROPOS SĄJUNGOS VALSTYBIŲ KILMĖS PERDIRBTŲ ŽEMĖS ŪKIO PREKIŲ, KURIOMS NETAIKOMOS EKSPORTO SUBSIDIJOS, MUITINĖS KONTROLĖS TVARKA
Siekiant užtikrinti, kad iš Europos Sąjungos į Lietuvą būtų įvežamos tik tos Europos Sąjungos valstybių kilmės sertifikatus turinčios perdirbtos žemės ūkio prekės, kurios tiesiogiai eksportuotos į Lietuvą ir kurioms netaikytos eksporto subsidijos, šių prekių importo į Lietuvą kontrolė vykdoma taip:
1. Įforminant Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų žemės ūkio prekių, nurodytų šios tvarkos priede, išleidimo laisvai cirkuliuoti muitinės procedūrą, ūkio subjektas kartu su kitais prekių išleidimui laisvai cirkuliuoti numatytais pateikti dokumentais muitinei papildomai pateikia Europos Sąjungos valstybės muitinės patvirtintą eksporto deklaracijos kopiją.
2. Muitinės pareigūnas turi patikrinti eksporto deklaracijos kopijos 44 langelį, kuriame turi būti įrašas: „Pagal Europos Bendrijų bei jos valstybių ir Lietuvos Respublikos dvišalį susitarimą šioje deklaracijoje nurodytoms prekėms eksporto subsidijos netaikomos“.
3. Jeigu eksporto deklaracijos 44 langelyje nėra šios tvarkos 2 punkte nurodyto įrašo arba nepateikiama eksporto deklaracijos kopija, perdirbtoms žemės ūkio prekėms taikomi konvenciniai importo muitai.
Importuojamų į Lietuvos Respubliką ir
išleidžiamų laisvai cirkuliuoti Lietuvos
Respublikos teritorijoje
Europos Sąjungos valstybių kilmės perdirbtų
žemės ūkio prekių,
kurioms netaikomos eksporto subsidijos,
muitinės kontrolės tvarkos
Priedas
(Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2003 m.
gegužės 20 d. nutarimo Nr. 620 redakcija)
IMPORTUOJAMOS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ IR IŠLEIDŽIAMOS LAISVAI CIRKULIUOTI LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE EUROPOS SĄJUNGOS VALSTYBIŲ KILMĖS PERDIRBTOS ŽEMĖS ŪKIO PREKĖS, KURIOMS NETAIKOMOS EKSPORTO SUBSIDIJOS
Kombinuotosios prekių nomenklatūros kodas* |
Prekės pavadinimas |
|
Jogurtas, aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas: |
0403.10.51.0 |
ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
0403.10.53.0 |
didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
0403.10.59.0 |
didesnis kaip 27 procentai masės |
|
kiti, aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos: |
|
miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas: |
0403.90.71.0 |
ne didesnis kaip 1,5 procento masės |
0403.90.73.0 |
didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės |
0403.90.79.0 |
didesnis kaip 27 procentai masės |
|
kiti, kurių riebumas: |
0403.90.91.0 |
ne didesnis kaip 3 procentai masės |
0403.90.93.0 |
didesnis kaip 3 procentai, bet ne didesnis kaip 6 procentai masės |
0403.90.99.0 |
didesnis kaip 6 procentai masės |
0710.40.00.0 |
Cukriniai kukurūzai (nevirti arba virti garuose ar vandenyje), užšaldyti |
0711.90.30.0 |
Cukriniai kukurūzai, netinkami ilgai laikyti ir papildomai neapdoroti tiesiogiai vartoti maistui |
1517.10.10.0 |
Margarinas, išskyrus skystąjį margariną, kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų, bet ne daugiau kaip 15 procentų masės pieno riebalų |
1517.90.10.0 |
Kiti, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų, bet ne daugiau kaip 15 procentų masės pieno riebalų |
1702.50.00.0 |
Chemiškai gryna fruktozė |
1702.90 |
Kiti, įskaitant invertuotąjį cukrų, ir kiti cukraus ir cukraus sirupo mišiniai, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro 50 procentų sausosios medžiagos masės |
|
Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu): |
1704.10.11.0 |
juostelių pavidalo guma |
1704.10.19.0 |
kita |
|
Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu): |
1704.10.91.0 |
juostelių pavidalo guma |
1704.10.99.0 |
kita |
|
Kiti konditerijos gaminiai iš cukraus, neturintys kakavos: |
1704.90.10.0 |
saldišaknių ekstraktas, kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10 procentų masės sacharozės, bet nėra kitų medžiagų priedų |
1704.90.30.0 |
baltasis šokoladas |
1704.90.51.0 |
konditerinės masės, įskaitant marcipanus, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kilogramas |
1704.90.55 |
pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir kosulio |
1704.90.61 |
su cukraus apvalkalu |
1704.90.65.0 |
konditerijos gaminiai guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą |
1704.90.71.0 |
saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti |
1704.90.75.0 |
kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto (irisai), karamelės ir panašūs saldainiai |
1704.90.81 |
presuotos tabletės |
1704.90.99 |
kiti |
|
Kakavos milteliai, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių: |
1806.10.15.0 |
kurių sudėtyje nėra sacharozės arba kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės |
1806.10.20.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 5 procentus, bet mažiau kaip 65 procentus masės |
1806.10.30.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 65 procentus, bet mažiau kaip 80 procentų masės |
|
Kiti gaminiai, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą, kurių masė didesnė kaip 2 kilogramai, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kitokio pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes ir kurių masė didesnė kaip 2 kilogramai: |
1806.20.10.0 |
kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto arba kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
1806.20.30.0 |
kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 25 procentai masės, bet mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto ir pieno riebalų |
1806.20.50.0 |
kiti, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto |
1806.20.70 |
pieniško šokolado trupiniai |
1806.20.80 |
šokolado aromatą turinti glazūra |
1806.20.95 |
kiti |
|
Kiti, turintys briketų, plytelių arba juostelių pavidalą: |
1806.31.00 |
įdaryti |
1806.32.10 |
neįdaryti, su javų grūdų, vaisių arba riešutų priedais |
1806.32.90 |
neįdaryti, kiti |
1806.90.11 |
šokoladas, su alkoholiu |
1806.90.19 |
šokoladas, kitas |
1806.90.31 |
šokolado produktai, įdaryti |
1806.90.39 |
šokolado produktai, neįdaryti |
1806.90.50 |
konditerijos gaminiai iš cukraus ir jų pakaitalai, pagaminti iš cukraus pakaitalų, turintys kakavos |
1806.90.60 |
tepiniai su kakava |
1806.90.70 |
gaminiai su kakava, vartojami gėrimų gamybai |
1806.90.90 |
kiti |
1901.10.00.0 |
Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes |
1901.20.00 |
Mišiniai ir tešla, skirti kepiniams, klasifikuojamiems 19.05 pozicijoje, gaminti |
1901.90.11.0 |
Salyklo ekstraktas, kurio sudėtyje esančio sausojo ekstrakto kiekis sudaro ne mažiau kaip 90 procentų masės |
1901.90.19.0 |
Salyklo ekstraktas, kitas |
1901.90.91.0 |
Kiti, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba yra mažiau kaip 1,5 procento pieno riebalų, 5 procentai sacharozės (įskaitant invertuotąjį cukrų) arba izogliukozės, 5 procentai gliukozės arba krakmolo, išskyrus miltelių pavidalo maisto produktus, iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose |
1902.11.00.0 |
Tešlos gaminiai, nevirti, neįdaryti ir neparuošti kitu būdu, su kiaušiniais |
1902.19.10.0 |
Kiti tešlos gaminiai, be paprastųjų kviečių miltų arba rupinių |
1902.19.90.0 |
Kiti tešlos gaminiai |
1902.20.91.0 |
Kiti įdaryti tešlos gaminiai, virti |
1902.20.99.0 |
Kiti įdaryti tešlos gaminiai |
1902.30.10.0 |
Kiti tešlos gaminiai, džiovinti |
1902.30.90.0 |
Kiti tešlos gaminiai |
1902.40.10.0 |
Kuskusas, neparuoštas |
1902.40.90.0 |
Kuskusas, kitas |
1903.00.00.0 |
Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą |
|
Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus: |
1904.10.10 |
pagaminti iš kukurūzų |
1904.10.30 |
pagaminti iš ryžių |
1904.10.90 |
kiti |
|
Paruošti maisto produktai, pagaminti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių arba iš neskrudintų javų grūdų dribsnių ir skrudintų javų grūdų dribsnių arba išpūstų javų grūdų mišinių: |
1904.20.10.0 |
javainių (MŽsli) rūšies produktai, daugiausia sudaryti iš neskrudintų javų grūdų dribsnių |
1904.20.91.0 |
pagaminti iš kukurūzų |
1904.20.95.0 |
pagaminti iš ryžių |
1904.20.99.0 |
kiti |
1904.30.00.0 |
apvirti ir išdžiovinti kviečiai |
1904.90.10.0 |
ryžiai |
1904.90.80.0 |
kiti |
1905.10.00.0 |
Duoniniai traškučiai |
|
Meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai: |
1905.20.10.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro mažiau kaip 30 procentų masės |
1905.20.30.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 30 procentų, bet mažiau kaip 50 procentų masės |
1905.20.90.0 |
kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės |
|
Saldūs sausainiai: |
1905.31.11 |
visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 gramai |
1905.31.19 |
kiti, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos |
1905.31.30 |
kiti saldūs sausainiai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8 procentai masės pieno riebalų |
1905.31.91 |
Sluoksniuoti sausainiai: |
1905.31.99 |
kiti |
|
Vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos: |
1905.32.11 |
tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 gramai |
1905.32.19 |
kiti |
|
Kiti vafliai ir sausblyniai: |
1905.32.91.0 |
sūdyti, įdaryti arba neįdaryti |
1905.32.99 |
kiti |
|
Džiūvėsiai, kepintos duonos arba pyrago riekelės ir panašūs kepinti produktai: |
1905.40.10.0 |
džiūvėsiai |
1905.40.90.0 |
kiti |
|
Kiti: |
1905.90.10.0 |
macai |
1905.90.20.0 |
ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai |
1905.90.30.0 |
duona ir pyragas, į kuriuos nepridėta medaus, kiaušinių, sūrio arba vaisių, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne daugiau kaip 5 procentus sausosios medžiagos masės, o riebalai – ne daugiau kaip 5 procentus sausosios medžiagos masės |
1905.90.40.0 |
vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis vanduo sudaro daugiau kaip 10 procentų masės |
1905.90.45.0 |
sausainiai |
1905.90.55.0 |
išspausti (extruded) arba iškočioti produktai, pikantiški arba sūdyti |
1905.90.60 |
kiti, į kuriuos pridėta saldiklių |
|
Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi: |
2001.90.30.0 |
cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) |
2001.90.40.0 |
batatai, saldžiosios bulvės ir panašios valgomosios augalų dalys, kuriuose krakmolas sudaro ne mažiau kaip 5 procentus masės |
2004.10.91.0 |
Bulvės, turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos |
2004.90.10 |
Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties, užšaldyti |
2005.20.10.0 |
Bulvės, turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, neužšaldytos |
2005.80.00.0 |
Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties, neužšaldyti |
2008.99.85.0 |
Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata), paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje nėra pridėto cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio |
2008.99.91.0 |
Saldžiosios bulvės ir panašios valgomosios augalų dalys, kurių sudėtyje esančio krakmolo kiekis sudaro ne mažiau kaip 5 procentus masės, paruošti arba konservuoti kitais būdais, kurių sudėtyje nėra pridėto cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio |
2101.12.98 |
Kiti produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba kavos |
2101.20.98 |
Kiti produktai, daugiausia sudaryti iš šių ekstraktų, esencijų ar koncentratų arba arbatos ar matės |
2101.30.19.0 |
Kiti skrudinti kavos pakaitalai |
2101.30.91 |
Skrudintų trūkažolių ekstraktai, esencijos ir koncentratai |
2102.10.10.0 |
Mielių kultūros |
2102.10.31.0 |
Džiovintos kepimo mielės |
2102.10.39.0 |
Kitos kepimo mielės |
2105.00.10.0 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų arba kurių sudėtyje šie riebalai sudaro mažiau kaip 3 procentus masės |
2105.00.91.0 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro ne mažiau kaip 3 procentus masės, bet mažiau kaip 7 procentus masės |
2105.00.99.0 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje pieno riebalai sudaro ne mažiau kaip 7 procentus masės |
2106.90.92 |
Maisto produktai, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų, sacharozės, izogliukozės, gliukozės ar krakmolo arba kurių sudėtyje yra mažiau kaip 1,5 procento masės pieno riebalų, 5 procentai masės sacharozės arba izogliukozės, 5 procentai masės gliukozės arba krakmolo |
2202.10.00.0 |
Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų |
2202.90.10 |
Kiti vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, kurių sudėtyje nėra produktų, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, arba riebalų, gautų iš produktų, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose |
|
Kiti vandenys, kurių sudėtyje riebalai, gauti iš produktų, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, sudaro: |
2202.90.91.0 |
mažiau kaip 0,2 procento masės |
2202.90.95.0 |
ne mažiau kaip 0,2 procento masės, bet mažiau kaip 2 procentus masės |
2202.90.99.0 |
ne mažiau kaip 2 procentus masės |
2205.10.10 |
Vermutas ir kitas vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai, kurio faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 18 procentų tūrio |
2205.10.90 |
Vermutas ir kitas vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, induose, kurių talpa ne didesnė kaip 2 litrai, kurio faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 18 procentų tūrio |
2205.90.10 |
Kitas vermutas ir kitas vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, kurio faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 18 procentų tūrio |
2205.90.90 |
Kitas vermutas ir kitas vynas iš šviežių vynuogių, aromatintas augalais arba aromatinėmis medžiagomis, kurio faktinė alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, didesnė kaip 18 procentų tūrio |
* Prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2003 metų versiją.
______________
Lietuvos Respublikos Vyriausybės
1998 m. gruodžio 30 d. nutarimo Nr. 1524
2 priedas
(Lietuvos Respublikos Vyriausybės
2003 m. gegužės 20 d. nutarimo Nr. 620
redakcija)
MUITŲ TARIFŲ, TAIKOMŲ TURINČIOMS EUROPOS SĄJUNGOS VALSTYBIŲ KILMĖS SERTIFIKATUS PERDIRBTOMS ŽEMĖS ŪKIO PREKĖMS, IMPORTUOJAMOMS Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ, NORMOS
Kombinuotosios prekių nomenklatūros kodas* |
Prekės pavadinimas |
Muito tarifo norma (procentais) |
|
2003 metais |
2004 metais |
||
0403.10.91.0-0403.10.99.0 |
jogurtas, aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos |
9 |
8 |
1806.10.90.0 |
kakavos milteliai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 80 procentų masės |
2 |
1 |
|
įdaryti tešlos gaminiai, virti arba nevirti, paruošti arba neparuošti kitu būdu: |
|
|
1902.20.10.0 |
kurių sudėtyje yra daugiau kaip 20 procentų masės žuvų, vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
1 |
0 |
1902.20.30.0 |
kurių sudėtyje yra daugiau kaip 20 procentų masės dešros ir panašių produktų, bet kurios rūšies mėsos ir mėsos subproduktų, įskaitant bet kurios rūšies ar kilmės riebalus |
1 |
0 |
1905.90.90.0 |
kiti kepiniai |
3 |
2 |
22.07 |
nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80 procentų tūrio; denatūruotas etilo alkoholis ir kitas denatūruotas bet kurio stiprumo spiritas |
22, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui |
21, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui |
2208.20** 2208.30** 2208.40** 2208.50** |
spiritas, pagamintas distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas viskis romas ir mafija džinas ir Geneva |
10, bet ne mažiau kaip 0,010 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui |
5, bet ne mažiau kaip 0,005 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui |
2208.60** |
degtinė |
22, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui |
21, bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui |
2208.70** 2208.90** |
likeris ir kordialas kitoks spiritas ir spiritiniai gėrimai |
10, bet ne mažiau kaip 0,010 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui |
5, bet ne mažiau kaip 0,005 JAV dolerio už alkoholio tūrio procentą kiekvienam litrui |
*Prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2003 metų versiją.
**Šios Europos Sąjungos valstybių kilmės prekės importuojamos į Lietuvos Respubliką be importo muito, neviršijant nustatytųjų kvotų (pagal pateiktą 2 priedo sąrašą). Kiekiui, viršijančiam tarifines kvotas, turi būti taikomi 2 priede nurodyti muitai.
______________
Lietuvos Respublikos Vyriausybės
1998 m. gruodžio 30 d. nutarimo Nr. 1524
2 priedo sąrašas
(Lietuvos Respublikos Vyriausybės
2003 m. gegužės 20 d. nutarimo Nr. 620
redakcija)
PERDIRBTŲ ŽEMĖS ŪKIO PREKIŲ, IMPORTUOJAMŲ IŠ EUROPOS SĄJUNGOS VALSTYBIŲ, TARIFINĖS KVOTOS
Kombinuotosios prekių nomenklatūros kodas* |
Prekės pavadinimas |
Metinė tarifinė kvota (tonomis) |
2208.20 |
spiritas, pagamintas distiliuojant vynuogių vyną arba vynuogių išspaudas |
260 |
2208.30 |
viskis |
|
2208.40 |
romas ir tafija |
|
2208.50 |
džinas ir Geneva |
|
2208.70 |
likeris ir kordialas |
|
2208.90 |
kiti |
|
2208.60 |
degtinė |
40 |
* Prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2003 metų versiją.
______________