LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

DĖL VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ ŠVIEŽIAI MĖSAI, IMPORTUOJAMAI IŠ TREČIŲJŲ ŠALIŲ, PATVIRTINIMO

 

2002 m. gegužės 20 d. Nr. 236

Vilnius

 

 

Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. vasario 27 d. nutarimu Nr. 300 Dėl Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje programos (Nacionalinė ACQUIS priėmimo programa) teisės derinimo priemonių ir ACQUIS įgyvendinimo priemonių 2002 metų planų patvirtinimo (Žin., 2002, Nr. 25-910) patvirtintą Teisės derinimo priemonių 2002 metų planą (priemonės kodas 3.7.4.1-T13):

1.Tvirtinu pridedamus Veterinarijos reikalavimus šviežiai mėsai, importuojamai iš trečiųjų šalių.

2. Pavedu įsakymo vykdymo kontrolę Pasienio ir transporto valstybinei veterinarijos tarnybai.

 

 

 

DIREKTORIUS                                                                                  KAZIMIERAS LUKAUSKAS


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus 2002 m. gegužės 20 d. įsakymu

Nr. 236

 

VETERINARIJOS REIKALAVIMAI ŠVIEŽIAI MĖSAI, IMPORTUOJAMAI IŠ TREČIŲJŲ ŠALIŲ

 

 

Veterinarijos reikalavimai šviežiai mėsai, importuojamai iš trečiųjų šalių (toliaureikalavimai) paruošti vadovaujantis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir atitinka Europos Sąjungos Komisijos sprendimą 98/371/EB.

1. Reikalavimų tikslasnustatyti trečiųjų šalių teritorijų sąrašą ir veterinarijos reikalavimus, kuriuos turi atitikti iš šių teritorijų importuojama šviežia mėsa.

2. Vartojamos sąvokos:

Šviežia mėsamėsa, hermetiškai supakuota mėsa arba supakuota į pakuotę, kurioje galima kontroliuoti slėgį, kuri nebuvo apdorota konservavimo tikslais, išskyrus sušaldymą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliauVMVT)Lietuvos Respublikos kompetentinga institucija.

3. VMVT iš trečiųjų šalių teritorijų, nurodytų 1 priede, pagal 2 priedo sąlygas leidžia importuoti šviežią mėsą, jei mėsos siuntas lydi 3 priede nurodyti veterinarijos sertifikatai.

4. Jei šviežia mėsa yra skirta ne žmonių maistui, VMVT užtikrina, kad laikomasi šių reikalavimų 3 punkto, ES Tarybos direktyvos 92/118/EEB ir Europos Komisijos sprendimo 98/18/EEB.

5. Šie reikalavimai įsigalioja nuo Lietuvos Respublikos įstojimo į Europos Sąjungą dienos.

______________


Veterinarijos reikalavimų šviežiai mėsai,

importuojamai iš trečiųjų šalių,

1 priedas

 

TREČIŲJŲ ŠALIŲ TERITORIJŲ APRAŠYMAS

 

Šalis

Teritorijos kodas

Teritorijos versija

Teritorijos aprašymas

Albanija

AL

1/98

Visa šalis

Bosnija- Hercegovina

BA

1/98

Visa šalis

Bulgarija

BG

1/98

Visa šalis

 

BG-1

1/98

Provincijos: Varna, Dobrich, Solistra, Choumen, Targovichte, Razgrad, Rousse, V. Tarnovo, Gabrovo, Pleven, Lovetch, Plovdiv, Smolian, Pasardijk, Sofijos rajonas, Sofijos miestas, Pernik, Kustendil, Blagoevgrad, Vratza, Montana ir Vidin

 

BG-2

1/99

Provincijos: Bougras, Jambol, Sliven, Starazagora, Hasskovo ir Kardjali, išskyrus 20 km pločio teritoriją pasienyje su Turkija

 

BG-3

1/99

20 km pločio teritorija pasienyje su Turkija

Baltarusija

BY

1/98

Visa šalis

Čekijos Respublika

CZ

1/98

Visa šalis

 

CZ-1

1/99

Visa šalis, išskyrus Kromo, Vyškov, Hodonin, Uherske Hradišto, Zilin ir Vsetin provincijas

 

CZ-2

1/99

Kromo, Vyškov, Hodonin, Uherske Hradišto, Zilin ir Vsetin provincijos

Estija

EE

1/98

Visa šalis

Jugoslavijos Federalinė Respublika

YU

1/98

Visa šalis

 

YU-1

1/98

Jugoslavijos Federalinė Respublika, išskyrus Kosovo ir Metohija regionus

 

YU-2

1/98

Kosovo ir Metohija regionai

Kroatija

HR

1/98

Visa šalis

Vengrija

HU

1/98

Visa šalis

Latvija

LV

1/98

Visa šalis

Makedonija

807

1/98

Visa šalis

Lenkija

PL

1/98

Visa šalis

Rumunija

RO

1/98

Visa šalis

Rusija

RU

1/98

Visa šalis

Slovėnija

SI

1/98

Visa šalis

Slovakijos Respublika

Sk

1/98

Visa šalis

______________


Veterinarijos reikalavimų šviežiai mėsai,

importuojamai iš trečiųjų šalių,

2 priedas

 

PRIVALOMOS SĄLYGOS IMPORTUOJANT ŠVIEŽIĄ MĖSĄ

 

Šalis

Kodas

Šviežia mėsa, skirta žmonių maistui

Šviežia mėsa, skirta ne žmonių maistui

Galvijų

Kiaulių

Avių/ožkų

Neporakanopių

V. S.

P. S.

V. S.

P. S.

V. S.

P. S.

V. S.

P. S.

Albanija

AL

-

 

-

 

-

 

-

-

-

Bosnija-Hercegovina

BA

-

 

-

 

-

 

-

-

-

Bulgarija

BG

-

 

-

 

-

 

X

-

X

BG-1

X

 

-

 

X

 

X

-

X

BG-2

-

 

-

 

-

 

X

-

X

Baltarusija

BY

-

 

-

 

-

 

-

-

X

Čekijos Respublika

CZ

X

 

X

 

X

 

X

-

X

CZ-1

X

 

X

 

X

 

X

-

X

CZ-2

X

 

X

 

X

 

X

-

X

Estija

EE

-

 

-

 

-

 

-

-

X

Jugoslavijos Federalinė Respublika

YU

-

 

-

 

-

 

X

-

X

YU-1

X

 

-

 

X

 

X

-

X

YU-2

-

 

-

 

-

 

X

-

X

Kroatija

HR

X

 

-

 

X

 

X

-

X

Vengrija

HU

X

 

X

 

X

 

X

-

X

Latvija

LV

-

 

-

 

-

 

-

-

X

Makedonija (*)

MK

-

 

-

 

X

 

X

-

X

Lenkija

PL

X

 

X

P

X

-

X

-

X

Rumunija

RO

X

 

-

 

X

-

X

-

X

Rusija

RU

-

 

-

 

-

 

-

-

-

Slovėnija

SI

X

 

-

 

X

 

X

-

X

Slovakijos Respublika

SK

X

 

-

 

X

 

X

-

X

 

V. S. (X)importuoti leidžiama su nurodytai mėsos rūšiai patvirtintu veterinarijos sertifikatu.

V. S. (-)importuoti draudžiama.

P. S.Papildomos sąlygos, kurios turi būti įrašytos į veterinarijos sertifikatų, nurodytų 3 priede, V skyrių.

PVeterinarijos sertifikatą pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas turi patvirtinti, kad šviežia mėsa gauta iš kiaulių, kilusių iš ūkių, kuriuose kiaulės nėra šeriamos maisto atliekomis (1), nuolat kontroliuojamų kompetentingos institucijos ir esančių įmonių sąrašuose, kompetentingos institucijos patvirtintuose kiaulienos eksportui į Europos Sąjungą.

 

(1) maisto atliekos yra maistas, gautas iš restoranų, laivų ar lėktuvų ar pramoninių virtuvių, kiaules laikančių žmonių

 

(*) kodas neturi įtakos šalies pavadinimui, kuris bus suteiktas po derybų su Jungtinėmis Tautomis

 

Pastaba: importuoti šviežią mėsą draudžiama, kol šalis eksportuotoja nepateikė Europos Komisijai kenksmingų likučių kontrolės programos.

______________


Veterinarijos reikalavimų šviežiai mėsai,

importuojamai iš trečiųjų šalių,

3 priedas

 

_________________________________________________

(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)

 

VETERINARIJOS SERTIFIKATAS ŠVIEŽIAI GALVIJŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ

 

___________ Nr.__________

                                                                (data)

_________________________

(išdavimo vieta)

 

Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.

 

Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ............................................................................................

Šalis siuntėja: ...........................................  Teritorijos kodas: ................................................................

Ministerija: .............................................................................................................................................

Kompetentinga tarnyba: ........................................................................................................................

Nuoroda (jei reikia): ...............................................................................................................................

 

I. Mėsos tapatumo nustatymas

 

Partijos

Nr.

Gyvūnų rūšis

Gabalai

Pakuotė

Svoris neto,

kg

Skerdyklos patvirtintas numeris

Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris

Šaldytuvo patvirtintas numeris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Mėsos kilmė

 

Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................

Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................

 

III. Mėsos paskirtis

 

Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................

Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................

transporto priemone (2):

 

Vagonas

Sunkvežimis

Lėktuvas

Laivas

 

 

 

 

 

IV. Sveikumo patvirtinimas

 

Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:

1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., snukio ir nagų liga ir galvijų maras nepasireiškė paskutinius 12 mėnesių ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.

2. Šviežia mėsa gauta iš galvijų:

2.1. kurie išbuvo nurodytoje teritorijoje mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 3 mėnesių amžiaus;

2.2. kilusių iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu snukio ir nagų liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;

2.3. kurie buvo gabenami iš kilmės ūkių į patvirtintas skerdyklas, neturėdami kontaktų su gyvūnais, kurių mėsos negalima eksportuoti į Europos Sąjungą;

2.4. kurie per 24 valandas prieš skerdimą buvo patikrinti skerdykloje, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 72/462/EEB, ir jiems nenustatyta snukio ir nagų ligos klinikinių požymių.

3. Šviežia mėsa gauta iš įmonių, kuriose, nustačius snukio ir nagų, leidžiama ruošti mėsą eksportui į Europos Sąjungą tik po to, kai visi įmonėje buvę gyvūnai buvo paskersti, mėsa išvežta, o įmonė išvalyta ir išdezinfekuota prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.

4. Transporto priemonės išvalytos ir išdezinfekuotos prieš pakrovimą.

 

V. Specialiosios sąlygos

................................................................................................................................................................

(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)

 

VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:

1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB.

2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.

 

Valstybinis veterinarijos              _____________________           ____________________________

gydytojas                                                  (Parašas (3)                                                    (Vardas, pavardė)

 

 

Antspaudas (3)

 

(1) šviežia galvijų mėsa, tinkanti žmonių maistui, kuri nebuvo konservuota; sušaldyta ir užšaldyta mėsa yra šviežia mėsa

(2) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį

(3) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos

______________


                        ________________________________________________________

(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)

 

VETERINARIJOS SERTIFIKATAS

ŠVIEŽIAI KIAULIŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ

 

___________ Nr.__________

                                                                (data)

_________________________

(išdavimo vieta)

 

Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.

 

Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ............................................................................................

Šalis siuntėja: ...................................  Teritorijos kodas: .......................................................................

Ministerija: .............................................................................................................................................

Kompetentinga tarnyba: ........................................................................................................................

Nuoroda (jei reikia): ..............................................................................................................................

 

I. Mėsos tapatumo nustatymas

 

Partijos

Nr.

Gyvūnų rūšis

Gabalai

Pakuotė

Svoris neto,

kg

Skerdyklos patvirtintas numeris

Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris

Šaldytuvo patvirtintas numeris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Mėsos kilmė

 

Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................

Siuntėjo pavadinimas ir adresas:.............................................................................................................

 

III. Mėsos paskirtis

 

Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................

Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................

transporto priemone (2):

 

Vagonas

Sunkvežimis

Lėktuvas

Laivas

 

 

 

 

 

IV. Sveikumo patvirtinimas

 

Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:

1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., klasikinis kiaulių maras, galvijų maras, snukio ir nagų liga ir afrikinis kiaulių maras, kiaulių vezikulinė liga ir Tešeno liga nepasireiškė paskutinius 12 mėnesių ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.

2. Šviežia mėsa gauta iš kiaulių:

2.1. kurios išbuvo nurodytoje teritorijoje mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jos jaunesnės nei 3 mėnesių amžiaus;

2.2. kilusių iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu snukio ir nagų liga ir kiaulių vezikulinė liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;

2.3. kurios buvo gabenamos iš kilmės ūkių į patvirtintas skerdyklas, neturėdamos kontaktų su gyvūnais, kurių mėsos negalima eksportuoti į Europos Sąjungą;

2.4. kurios per 24 valandas prieš skerdimą buvo patikrintos skerdykloje, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 72/462/EEB, ir joms nenustatyta snukio ir nagų ligos klinikinių požymių;

2.5. nekilusių iš ūkių, kuriuose paskutines 6 savaites buvo paskelbti apribojimai dėl kiaulių bruceliozės pasireiškimo.

3. Šviežia mėsa gauta iš įmonių, kuriose, nustačius snukio ir nagų, leidžiama ruošti mėsą eksportui į Europos Sąjungą tik po to, kai visi įmonėje buvę gyvūnai buvo paskersti, mėsa išvežta, o įmonė išvalyta ir išdezinfekuota prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.

4. Transporto priemonės išvalytos ir išdezinfekuotos prieš pakrovimą.

 

V. Specialiosios sąlygos

 

................................................................................................................................................................

(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)

 

VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:

1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB.

2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.

 

Valstybinis veterinarijos              _____________________           _______________________

gydytojas                                                  (Parašas (3)                                       (Vardas, pavardė)

 

 

Antspaudas (3)

 

(1) šviežia kiaulių mėsa, tinkanti žmonių maistui, kuri nebuvo konservuota; sušaldyta ir užšaldyta mėsa yra šviežia mėsa

(2) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį

(3) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos

______________

 


 

                                                                                                                

(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)

 

VETERINARIJOS SERTIFIKATAS

ŠVIEŽIAI AVIŲ IR OŽKŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ

 

___________ Nr.__________

                                                                (data)

_________________________

(išdavimo vieta)

 

Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.

 

Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ...........................................................................................

Šalis siuntėja: ...........................................  Teritorijos kodas: ...............................................................

Ministerija: ............................................................................................................................................

Kompetentinga tarnyba: .......................................................................................................................

Nuoroda (jei reikia): ..............................................................................................................................

 

I. Mėsos tapatumo nustatymas

 

Partijos

Nr.

Gyvūnų rūšis

Gabalai

Pakuotė

Svoris neto,

kg

Skerdyklos patvirtintas numeris

Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris

Šaldytuvo patvirtintas numeris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Mėsos kilmė

 

Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................

Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................

 

III. Mėsos paskirtis

 

Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................

Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................

transporto priemone (3):

 

Vagonas

Sunkvežimis

Lėktuvas

Laivas

 

 

 

 

 

IV. Sveikumo patvirtinimas

 

Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:

1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., snukio ir nagų liga ir galvijų maras nepasireiškė paskutinius 12 mėnesių ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.

2. Šviežia mėsa gauta iš avių ir ožkų:

2.1. kurios išbuvo nurodytoje teritorijoje mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jos jaunesnės nei 3 mėnesių amžiaus;

2.2. kilusių iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu snukio ir nagų liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;

2.3. kurios buvo gabenamos iš kilmės ūkių į patvirtintas skerdyklas, neturėdamos kontaktų su gyvūnais, kurių mėsos negalima eksportuoti į Europos Sąjungą;

2.4. kurios per 24 valandas prieš skerdimą buvo patikrintos skerdykloje, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 72/462/EEB, ir joms nenustatyta snukio ir nagų ligos klinikinių požymių;

2.5. nekilusių iš ūkių, kuriuose paskutines 6 savaites paskelbti apribojimai dėl avių ir ožkų bruceliozės pasireiškimo.

3. Šviežia mėsa gauta iš įmonių, kuriose, nustačius snukio ir nagų, leidžiama ruošti mėsą eksportui į Europos Sąjungą tik po to, kai visi įmonėje buvę gyvūnai buvo paskersti, mėsa išvežta, o įmonė išvalyta ir išdezinfekuota prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.

4. Transporto priemonės išvalytos ir išdezinfekuotos prieš pakrovimą.

 

V. Specialiosios sąlygos

................................................................................................................................................................

(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)

 

VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:

1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB.

2. Mėsa gauta iš gyvulių, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.

 

___________________________________                                          _____                                     

             (Pildžiusio asmens pareigos)                                             (Parašas (3)                                           (Vardas, pavardė)

 

 

Antspaudas (3)

 

(1) šviežia avių ir ožkų mėsa, tinkanti žmonių maistui, kuri nebuvo konservuota; sušaldyta ir užšaldyta mėsa yra šviežia mėsa

(2) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį

(3) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos

______________

 


___________________________________________________

(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)

 

VETERINARIJOS SERTIFIKATAS

ŠVIEŽIAI NEPORAKANOPIŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ

 

___________ Nr.__________

                                                                                      (data)

_________________________

(išdavimo vieta)

 

Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.

 

Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ............................................................................................

Šalis siuntėja: ....................................................  Teritorijos kodas: .......................................................

Ministerija: .............................................................................................................................................

Kompetentinga tarnyba: ........................................................................................................................

Nuoroda (jei reikia): ...............................................................................................................................

 

I. Mėsos tapatumo nustatymas

 

Partijos

Nr.

Gyvūnų rūšis

Gabalai

Pakuotė

Svoris neto,

kg

Skerdyklos patvirtintas numeris

Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris

Šaldytuvo patvirtintas numeris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Mėsos kilmė

 

Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................

Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ............................................................................................................

 

III. Mėsos paskirtis

 

Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................

Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................

transporto priemone (2):

 

Vagonas

Sunkvežimis

Lėktuvas

Laivas

 

 

 

 

 

IV. Sveikumo patvirtinimas

 

Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad šviežia mėsa gauta iš gyvūnų, kurie:

1. Išbuvo teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/ 371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 3 mėnesių amžiaus.

2. Buvo įvežti iš teritorijų, nurodytų ES Komisijos sprendimo 98/371/EB II priede, laikantis ES Komisijos sprendimo 93/196/EB reikalavimų.

 

V. Specialiosios sąlygos

 

................................................................................................................................................................

(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)

 

VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:

1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB.

2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.

 

Valstybinis veterinarijos              _____________________           ___________________________

gydytojas                                                  (Parašas (3)                                                          (Vardas, pavardė)

 

 

Antspaudas (3)

 

(1) šviežia neporakanopių mėsa, tinkanti žmonių maistui, kuri nebuvo konservuota; sušaldyta ir užšaldyta mėsa yra šviežia mėsa

(2) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį

(3) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos

______________

 


___________________________________________________

(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)

 

VETERINARIJOS SERTIFIKATAS

ŠVIEŽIAI GALVIJŲ, KIAULIŲ, AVIŲ, OŽKŲ IR NEPORAKANOPIŲ (1) MĖSAI, SKIRTAI NE ŽMONIŲ MAISTUI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ

 

___________ Nr.__________

                                                                                     (data)

_________________________

(išdavimo vieta)

 

Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.

 

Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ............................................................................................

Šalis siuntėja: ...........................................  Teritorijos kodas: ................................................................

Ministerija: .............................................................................................................................................

Kompetentinga tarnyba: ........................................................................................................................

Nuoroda (jei reikia): ..............................................................................................................................

 

I. Mėsos tapatumo nustatymas

 

Partijos

Nr.

Gyvūnų rūšis

Gabalai

Pakuotė

Svoris neto,

kg

Skerdyklos patvirtintas numeris

Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris

Šaldytuvo patvirtintas numeris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Mėsos kilmė

 

Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................

Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ............................................................................................................

 

III. Mėsos paskirtis

 

Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................

Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................

transporto priemone (1):

 

Vagonas

Sunkvežimis

Lėktuvas

Laivas

 

 

 

 

 

IV. Sveikumo patvirtinimas

 

Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:

1. Šviežia mėsa gauta iš gyvūnų:

1.1. kurie išbuvo teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 3 mėnesių amžiaus;

1.2. kilusių iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu snukio ir nagų liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;

1.3. jei tai šviežia kiauliena, gyvuliai kilę iš ūkių, kuriuose kiaulių vezikulinė liga nepasireiškė paskutines 30 dienų, o kiaulių maraspaskutines 40 dienų ir šios ligos 10 km spinduliu nepasireiškė paskutines 30 dienų;

1.4. kurie buvo gabenai iš kilmės ūkių į patvirtintas skerdyklas, neturėdami kontaktų su gyvūnais, kurių mėsos negalima eksportuoti į Europos Sąjungą;

1.5. kurie per 24 valandas prieš skerdimą buvo patikrinti skerdykloje, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 72/462/EEB, ir jiems nenustatyta snukio ir nagų ligos klinikinių požymių;

1.6. jei tai šviežia kiauliena, gyvuliai nėra kilę iš ūkio, kuriame paskutines 6 savaites buvo paskelbti apribojimai dėl kiaulių bruceliozės pasireiškimo;

1.7. jei tai šviežia aviena ir ožkiena, gyvuliai nėra kilę iš ūkio, kuriame paskutines 6 savaites buvo paskelbti apribojimai dėl avių ir ožkų bruceliozės pasireiškimo.

2. Šviežia mėsa gauta iš įmonių, kuriose, nustačius snukio ir nagų ligą, leidžiama ruošti mėsą eksportui į Europos Sąjungą tik po to, kai visi įmonėje buvę gyvūnai buvo paskersti, mėsa išvežta, o įmonė išvalyta ir išdezinfekuota prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.

3. Transporto priemonės išvalytos ir išdezinfekuotos prieš pakrovimą.

 

V. Specialiosios sąlygos

 

................................................................................................................................................................

(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)

 

VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad: 1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB. 2. Mėsa gauta iš gyvulių, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.

 

Valstybinis veterinarijos              ____________________                                                               

gydytojas                                                  (Parašas (2)                                                    (Vardas, pavardė)

 

 

Antspaudas (2)

 

(1) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį

(2) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos

______________