LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
ĮSAKYMAS
DĖL VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ ŠVIEŽIAI MĖSAI, IMPORTUOJAMAI IŠ TREČIŲJŲ ŠALIŲ, PATVIRTINIMO
2002 m. gegužės 20 d. Nr. 236
Vilnius
Įgyvendindamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. vasario 27 d. nutarimu Nr. 300 „Dėl Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje programos (Nacionalinė ACQUIS priėmimo programa) teisės derinimo priemonių ir ACQUIS įgyvendinimo priemonių 2002 metų planų patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 25-910) patvirtintą Teisės derinimo priemonių 2002 metų planą (priemonės kodas 3.7.4.1-T13):
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2002 m. gegužės 20 d. įsakymu
Nr. 236
VETERINARIJOS REIKALAVIMAI ŠVIEŽIAI MĖSAI, IMPORTUOJAMAI IŠ TREČIŲJŲ ŠALIŲ
Veterinarijos reikalavimai šviežiai mėsai, importuojamai iš trečiųjų šalių (toliau – reikalavimai) paruošti vadovaujantis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15) ir atitinka Europos Sąjungos Komisijos sprendimą 98/371/EB.
1. Reikalavimų tikslas – nustatyti trečiųjų šalių teritorijų sąrašą ir veterinarijos reikalavimus, kuriuos turi atitikti iš šių teritorijų importuojama šviežia mėsa.
2. Vartojamos sąvokos:
Šviežia mėsa – mėsa, hermetiškai supakuota mėsa arba supakuota į pakuotę, kurioje galima kontroliuoti slėgį, kuri nebuvo apdorota konservavimo tikslais, išskyrus sušaldymą.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT) – Lietuvos Respublikos kompetentinga institucija.
3. VMVT iš trečiųjų šalių teritorijų, nurodytų 1 priede, pagal 2 priedo sąlygas leidžia importuoti šviežią mėsą, jei mėsos siuntas lydi 3 priede nurodyti veterinarijos sertifikatai.
4. Jei šviežia mėsa yra skirta ne žmonių maistui, VMVT užtikrina, kad laikomasi šių reikalavimų 3 punkto, ES Tarybos direktyvos 92/118/EEB ir Europos Komisijos sprendimo 98/18/EEB.
Veterinarijos reikalavimų šviežiai mėsai,
importuojamai iš trečiųjų šalių,
1 priedas
TREČIŲJŲ ŠALIŲ TERITORIJŲ APRAŠYMAS
Šalis |
Teritorijos kodas |
Teritorijos versija |
Teritorijos aprašymas |
Albanija |
AL |
1/98 |
Visa šalis |
Bosnija- Hercegovina |
BA |
1/98 |
Visa šalis |
Bulgarija |
BG |
1/98 |
Visa šalis |
|
BG-1 |
1/98 |
Provincijos: Varna, Dobrich, Solistra, Choumen, Targovichte, Razgrad, Rousse, V. Tarnovo, Gabrovo, Pleven, Lovetch, Plovdiv, Smolian, Pasardijk, Sofijos rajonas, Sofijos miestas, Pernik, Kustendil, Blagoevgrad, Vratza, Montana ir Vidin |
|
BG-2 |
1/99 |
Provincijos: Bougras, Jambol, Sliven, Starazagora, Hasskovo ir Kardjali, išskyrus 20 km pločio teritoriją pasienyje su Turkija |
|
BG-3 |
1/99 |
20 km pločio teritorija pasienyje su Turkija |
Baltarusija |
BY |
1/98 |
Visa šalis |
Čekijos Respublika |
CZ |
1/98 |
Visa šalis |
|
CZ-1 |
1/99 |
Visa šalis, išskyrus Kromo, Vyškov, Hodonin, Uherske Hradišto, Zilin ir Vsetin provincijas |
|
CZ-2 |
1/99 |
Kromo, Vyškov, Hodonin, Uherske Hradišto, Zilin ir Vsetin provincijos |
Estija |
EE |
1/98 |
Visa šalis |
Jugoslavijos Federalinė Respublika |
YU |
1/98 |
Visa šalis |
|
YU-1 |
1/98 |
Jugoslavijos Federalinė Respublika, išskyrus Kosovo ir Metohija regionus |
|
YU-2 |
1/98 |
Kosovo ir Metohija regionai |
Kroatija |
HR |
1/98 |
Visa šalis |
Vengrija |
HU |
1/98 |
Visa šalis |
Latvija |
LV |
1/98 |
Visa šalis |
Makedonija |
807 |
1/98 |
Visa šalis |
Lenkija |
PL |
1/98 |
Visa šalis |
Rumunija |
RO |
1/98 |
Visa šalis |
Rusija |
RU |
1/98 |
Visa šalis |
Slovėnija |
SI |
1/98 |
Visa šalis |
Slovakijos Respublika |
Sk |
1/98 |
Visa šalis |
______________
Veterinarijos reikalavimų šviežiai mėsai,
importuojamai iš trečiųjų šalių,
2 priedas
PRIVALOMOS SĄLYGOS IMPORTUOJANT ŠVIEŽIĄ MĖSĄ
Šalis |
Kodas |
Šviežia mėsa, skirta žmonių maistui |
Šviežia mėsa, skirta ne žmonių maistui |
|||||||
Galvijų |
Kiaulių |
Avių/ožkų |
Neporakanopių |
|||||||
V. S. |
P. S. |
V. S. |
P. S. |
V. S. |
P. S. |
V. S. |
P. S. |
|||
Albanija |
AL |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
- |
- |
Bosnija-Hercegovina |
BA |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
- |
- |
Bulgarija |
BG |
- |
|
- |
|
- |
|
X |
- |
X |
BG-1 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
- |
X |
|
BG-2 |
- |
|
- |
|
- |
|
X |
- |
X |
|
Baltarusija |
BY |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
- |
X |
Čekijos Respublika |
CZ |
X |
|
X |
|
X |
|
X |
- |
X |
CZ-1 |
X |
|
X |
|
X |
|
X |
- |
X |
|
CZ-2 |
X |
|
X |
|
X |
|
X |
- |
X |
|
Estija |
EE |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
- |
X |
Jugoslavijos Federalinė Respublika |
YU |
- |
|
- |
|
- |
|
X |
- |
X |
YU-1 |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
- |
X |
|
YU-2 |
- |
|
- |
|
- |
|
X |
- |
X |
|
Kroatija |
HR |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
- |
X |
Vengrija |
HU |
X |
|
X |
|
X |
|
X |
- |
X |
Latvija |
LV |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
- |
X |
Makedonija (*) |
MK |
- |
|
- |
|
X |
|
X |
- |
X |
Lenkija |
PL |
X |
|
X |
P |
X |
- |
X |
- |
X |
Rumunija |
RO |
X |
|
- |
|
X |
- |
X |
- |
X |
Rusija |
RU |
- |
|
- |
|
- |
|
- |
- |
- |
Slovėnija |
SI |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
- |
X |
Slovakijos Respublika |
SK |
X |
|
- |
|
X |
|
X |
- |
X |
V. S. (X) – importuoti leidžiama su nurodytai mėsos rūšiai patvirtintu veterinarijos sertifikatu.
V. S. (-) – importuoti draudžiama.
P. S. – Papildomos sąlygos, kurios turi būti įrašytos į veterinarijos sertifikatų, nurodytų 3 priede, V skyrių.
P – Veterinarijos sertifikatą pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas turi patvirtinti, kad šviežia mėsa gauta iš kiaulių, kilusių iš ūkių, kuriuose kiaulės nėra šeriamos maisto atliekomis (1), nuolat kontroliuojamų kompetentingos institucijos ir esančių įmonių sąrašuose, kompetentingos institucijos patvirtintuose kiaulienos eksportui į Europos Sąjungą.
(1) maisto atliekos yra maistas, gautas iš restoranų, laivų ar lėktuvų ar pramoninių virtuvių, kiaules laikančių žmonių
(*) kodas neturi įtakos šalies pavadinimui, kuris bus suteiktas po derybų su Jungtinėmis Tautomis
Pastaba: importuoti šviežią mėsą draudžiama, kol šalis eksportuotoja nepateikė Europos Komisijai kenksmingų likučių kontrolės programos.
______________
Veterinarijos reikalavimų šviežiai mėsai,
importuojamai iš trečiųjų šalių,
3 priedas
_________________________________________________
(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS ŠVIEŽIAI GALVIJŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(data)
_________________________
(išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ............................................................................................
Šalis siuntėja: ........................................... Teritorijos kodas: ................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
Kompetentinga tarnyba: ........................................................................................................................
Nuoroda (jei reikia): ...............................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Gabalai |
Pakuotė |
Svoris neto, kg |
Skerdyklos patvirtintas numeris |
Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris |
Šaldytuvo patvirtintas numeris |
|
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (2):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., snukio ir nagų liga ir galvijų maras nepasireiškė paskutinius 12 mėnesių ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.
2. Šviežia mėsa gauta iš galvijų:
2.1. kurie išbuvo nurodytoje teritorijoje mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 3 mėnesių amžiaus;
2.2. kilusių iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu snukio ir nagų liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;
2.3. kurie buvo gabenami iš kilmės ūkių į patvirtintas skerdyklas, neturėdami kontaktų su gyvūnais, kurių mėsos negalima eksportuoti į Europos Sąjungą;
2.4. kurie per 24 valandas prieš skerdimą buvo patikrinti skerdykloje, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 72/462/EEB, ir jiems nenustatyta snukio ir nagų ligos klinikinių požymių.
3. Šviežia mėsa gauta iš įmonių, kuriose, nustačius snukio ir nagų, leidžiama ruošti mėsą eksportui į Europos Sąjungą tik po to, kai visi įmonėje buvę gyvūnai buvo paskersti, mėsa išvežta, o įmonė išvalyta ir išdezinfekuota prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.
4. Transporto priemonės išvalytos ir išdezinfekuotos prieš pakrovimą.
V. Specialiosios sąlygos
................................................................................................................................................................
(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)
VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB.
2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
Valstybinis veterinarijos _____________________ ____________________________
gydytojas (Parašas (3) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (3)
(1) šviežia galvijų mėsa, tinkanti žmonių maistui, kuri nebuvo konservuota; sušaldyta ir užšaldyta mėsa yra šviežia mėsa
(2) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(3) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
________________________________________________________
(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
ŠVIEŽIAI KIAULIŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(data)
_________________________
(išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ............................................................................................
Šalis siuntėja: ................................... Teritorijos kodas: .......................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
Kompetentinga tarnyba: ........................................................................................................................
Nuoroda (jei reikia): ..............................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Gabalai |
Pakuotė |
Svoris neto, kg |
Skerdyklos patvirtintas numeris |
Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris |
Šaldytuvo patvirtintas numeris |
|
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas:.............................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (2):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., klasikinis kiaulių maras, galvijų maras, snukio ir nagų liga ir afrikinis kiaulių maras, kiaulių vezikulinė liga ir Tešeno liga nepasireiškė paskutinius 12 mėnesių ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.
2. Šviežia mėsa gauta iš kiaulių:
2.1. kurios išbuvo nurodytoje teritorijoje mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jos jaunesnės nei 3 mėnesių amžiaus;
2.2. kilusių iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu snukio ir nagų liga ir kiaulių vezikulinė liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;
2.3. kurios buvo gabenamos iš kilmės ūkių į patvirtintas skerdyklas, neturėdamos kontaktų su gyvūnais, kurių mėsos negalima eksportuoti į Europos Sąjungą;
2.4. kurios per 24 valandas prieš skerdimą buvo patikrintos skerdykloje, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 72/462/EEB, ir joms nenustatyta snukio ir nagų ligos klinikinių požymių;
2.5. nekilusių iš ūkių, kuriuose paskutines 6 savaites buvo paskelbti apribojimai dėl kiaulių bruceliozės pasireiškimo.
3. Šviežia mėsa gauta iš įmonių, kuriose, nustačius snukio ir nagų, leidžiama ruošti mėsą eksportui į Europos Sąjungą tik po to, kai visi įmonėje buvę gyvūnai buvo paskersti, mėsa išvežta, o įmonė išvalyta ir išdezinfekuota prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.
4. Transporto priemonės išvalytos ir išdezinfekuotos prieš pakrovimą.
V. Specialiosios sąlygos
................................................................................................................................................................
(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)
VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB.
2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
Valstybinis veterinarijos _____________________ _______________________
gydytojas (Parašas (3) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (3)
(1) šviežia kiaulių mėsa, tinkanti žmonių maistui, kuri nebuvo konservuota; sušaldyta ir užšaldyta mėsa yra šviežia mėsa
(2) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(3) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
ŠVIEŽIAI AVIŲ IR OŽKŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(data)
_________________________
(išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ...........................................................................................
Šalis siuntėja: ........................................... Teritorijos kodas: ...............................................................
Ministerija: ............................................................................................................................................
Kompetentinga tarnyba: .......................................................................................................................
Nuoroda (jei reikia): ..............................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Gabalai |
Pakuotė |
Svoris neto, kg |
Skerdyklos patvirtintas numeris |
Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris |
Šaldytuvo patvirtintas numeris |
|
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ...........................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (3):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., snukio ir nagų liga ir galvijų maras nepasireiškė paskutinius 12 mėnesių ir tuo metu nebuvo vakcinuojama nuo šių ligų.
2. Šviežia mėsa gauta iš avių ir ožkų:
2.1. kurios išbuvo nurodytoje teritorijoje mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jos jaunesnės nei 3 mėnesių amžiaus;
2.2. kilusių iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu snukio ir nagų liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;
2.3. kurios buvo gabenamos iš kilmės ūkių į patvirtintas skerdyklas, neturėdamos kontaktų su gyvūnais, kurių mėsos negalima eksportuoti į Europos Sąjungą;
2.4. kurios per 24 valandas prieš skerdimą buvo patikrintos skerdykloje, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 72/462/EEB, ir joms nenustatyta snukio ir nagų ligos klinikinių požymių;
2.5. nekilusių iš ūkių, kuriuose paskutines 6 savaites paskelbti apribojimai dėl avių ir ožkų bruceliozės pasireiškimo.
3. Šviežia mėsa gauta iš įmonių, kuriose, nustačius snukio ir nagų, leidžiama ruošti mėsą eksportui į Europos Sąjungą tik po to, kai visi įmonėje buvę gyvūnai buvo paskersti, mėsa išvežta, o įmonė išvalyta ir išdezinfekuota prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.
4. Transporto priemonės išvalytos ir išdezinfekuotos prieš pakrovimą.
V. Specialiosios sąlygos
................................................................................................................................................................
(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)
VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB.
2. Mėsa gauta iš gyvulių, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
___________________________________ _____
(Pildžiusio asmens pareigos) (Parašas (3) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (3)
(1) šviežia avių ir ožkų mėsa, tinkanti žmonių maistui, kuri nebuvo konservuota; sušaldyta ir užšaldyta mėsa yra šviežia mėsa
(2) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(3) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
___________________________________________________
(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
ŠVIEŽIAI NEPORAKANOPIŲ (1) MĖSAI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(data)
_________________________
(išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ............................................................................................
Šalis siuntėja: .................................................... Teritorijos kodas: .......................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
Kompetentinga tarnyba: ........................................................................................................................
Nuoroda (jei reikia): ...............................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Gabalai |
Pakuotė |
Svoris neto, kg |
Skerdyklos patvirtintas numeris |
Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris |
Šaldytuvo patvirtintas numeris |
|
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ............................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (2):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad šviežia mėsa gauta iš gyvūnų, kurie:
1. Išbuvo teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/ 371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 3 mėnesių amžiaus.
2. Buvo įvežti iš teritorijų, nurodytų ES Komisijos sprendimo 98/371/EB II priede, laikantis ES Komisijos sprendimo 93/196/EB reikalavimų.
V. Specialiosios sąlygos
................................................................................................................................................................
(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)
VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB.
2. Mėsa gauta iš gyvūnų, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
Valstybinis veterinarijos _____________________ ___________________________
gydytojas (Parašas (3) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (3)
(1) šviežia neporakanopių mėsa, tinkanti žmonių maistui, kuri nebuvo konservuota; sušaldyta ir užšaldyta mėsa yra šviežia mėsa
(2) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(3) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________
___________________________________________________
(šalies eksportuotojos kompetentinga institucija)
VETERINARIJOS SERTIFIKATAS
ŠVIEŽIAI GALVIJŲ, KIAULIŲ, AVIŲ, OŽKŲ IR NEPORAKANOPIŲ (1) MĖSAI, SKIRTAI NE ŽMONIŲ MAISTUI, IMPORTUOJAMAI Į LIETUVOS RESPUBLIKĄ
___________ Nr.__________
(data)
_________________________
(išdavimo vieta)
Šis veterinarijos sertifikatas skirtas tik veterinarijos tikslams ir turi lydėti krovinį iki pasienio veterinarijos posto.
Visuomenės sveikatos sertifikato numeris: ............................................................................................
Šalis siuntėja: ........................................... Teritorijos kodas: ................................................................
Ministerija: .............................................................................................................................................
Kompetentinga tarnyba: ........................................................................................................................
Nuoroda (jei reikia): ..............................................................................................................................
I. Mėsos tapatumo nustatymas
Partijos Nr. |
Gyvūnų rūšis |
Gabalai |
Pakuotė |
Svoris neto, kg |
Skerdyklos patvirtintas numeris |
Išpjaustymo įmonės patvirtintas numeris |
Šaldytuvo patvirtintas numeris |
|
|
|
|
|
|
|
|
II. Mėsos kilmė
Pakrovimo vietos adresas: .....................................................................................................................
Siuntėjo pavadinimas ir adresas: ............................................................................................................
III. Mėsos paskirtis
Gavėjo pavadinimas ir adresas: .............................................................................................................
Mėsa siunčiama į (šalis ir paskirties vieta): ............................................................................................
transporto priemone (1):
Vagonas |
Sunkvežimis |
Lėktuvas |
Laivas |
|
|
|
|
IV. Sveikumo patvirtinimas
Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad:
1. Šviežia mėsa gauta iš gyvūnų:
1.1. kurie išbuvo teritorijoje, nurodytoje ES Komisijos sprendimo 2000/371/EB I priede, kurios kodas.................., versija Nr.............., mažiausiai 3 mėnesius iki paskerdimo arba nuo gimimo, jei jie jaunesni nei 3 mėnesių amžiaus;
1.2. kilusių iš ūkių, kuriuose ir aplink kuriuos 10 km spinduliu snukio ir nagų liga nepasireiškė paskutines 30 dienų;
1.3. jei tai šviežia kiauliena, gyvuliai kilę iš ūkių, kuriuose kiaulių vezikulinė liga nepasireiškė paskutines 30 dienų, o kiaulių maras – paskutines 40 dienų ir šios ligos 10 km spinduliu nepasireiškė paskutines 30 dienų;
1.4. kurie buvo gabenai iš kilmės ūkių į patvirtintas skerdyklas, neturėdami kontaktų su gyvūnais, kurių mėsos negalima eksportuoti į Europos Sąjungą;
1.5. kurie per 24 valandas prieš skerdimą buvo patikrinti skerdykloje, kaip nurodyta ES Tarybos direktyvoje 72/462/EEB, ir jiems nenustatyta snukio ir nagų ligos klinikinių požymių;
1.6. jei tai šviežia kiauliena, gyvuliai nėra kilę iš ūkio, kuriame paskutines 6 savaites buvo paskelbti apribojimai dėl kiaulių bruceliozės pasireiškimo;
1.7. jei tai šviežia aviena ir ožkiena, gyvuliai nėra kilę iš ūkio, kuriame paskutines 6 savaites buvo paskelbti apribojimai dėl avių ir ožkų bruceliozės pasireiškimo.
2. Šviežia mėsa gauta iš įmonių, kuriose, nustačius snukio ir nagų ligą, leidžiama ruošti mėsą eksportui į Europos Sąjungą tik po to, kai visi įmonėje buvę gyvūnai buvo paskersti, mėsa išvežta, o įmonė išvalyta ir išdezinfekuota prižiūrint valstybiniam veterinarijos gydytojui.
3. Transporto priemonės išvalytos ir išdezinfekuotos prieš pakrovimą.
V. Specialiosios sąlygos
................................................................................................................................................................
(Specialiosios sąlygos, aprašytos ES Tarybos sprendimo 2000/371/EB IV priede (jei nereikia, išbraukti)
VI. Aš, žemiau pasirašęs valstybinis veterinarijos gydytojas, patvirtinu, kad: 1. Skaičiau ir supratau ES Tarybos direktyvą 93/119/EB. 2. Mėsa gauta iš gyvulių, kurie buvo laikomi skerdykloje prieš skerdimą ir paskersti pagal ES Tarybos direktyvos 93/119/EB reikalavimus.
Valstybinis veterinarijos ____________________
gydytojas (Parašas (2) (Vardas, pavardė)
Antspaudas (2)
(1) nurodyti vagonų ar sunkvežimių registracijos numerį, konteinerio ir plombos numerį
(2) parašo ir antspaudo spalva turi skirtis nuo teksto spalvos
______________