LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL MAISTO PRODUKTŲ SU PASIBAIGUSIU TINKAMUMO TERMINU NAUDOJIMO

 

2000 m. lapkričio 15 d. Nr. 325

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymo (Žin., 2000, Nr. 32-893) 7 str. 1 d., 9 str. 5 d. 2 p., Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 (Žin., 2000, Nr. 53-1537) 6.1.1 p. ir siekdamas užtikrinti maisto gamybos įmonėse naudojamų žaliavų bei gaminamų produktų saugos ir kokybės reikalavimų laikymąsi:

1. Apskričių ir miestų valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms pavedu:

1.1. kontroliuoti maisto produktų su pasibaigusiu tinkamumo terminu apskaitą ir naudojimą maisto gamybos įmonėse;

1.2. kontroliuoti, kad maisto produktai būtų gaminami:

1.2.1. iš žaliavų, nurodytų gaminamo produkto normatyviniame dokumente ir atitinkančių joms keliamus reikalavimus,

1.2.2. pagal gaminamo produkto receptūros ir technologinės instrukcijos reikalavimus;

1.3. nustačius, kad maisto produktai buvo pagaminti iš žaliavos, neatitinkančios gaminamo produkto normatyvinių reikalavimų:

1.3.1. sustabdyti visų produktų partijų, kurios buvo ar galėjo būti pagamintos iš tokios žaliavos, realizavimą ir nedelsiant apie tai informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą;

1.3.2. įpareigoti maisto gamybos įmonės vadovą surinkti rinkoje esančius iš tokios žaliavos pagamintus maisto produktus,

1.3.3. normatyvinių dokumentų reikalavimų neatitinkantį produktą įvertinti ir jį nukreipti gyvūnų šėrimui, utilizavimui arba sunaikinimui,

1.3.4. raštu įspėti maisto gamybos įmonės vadovą, kad pakartotinai radus pažeidimą, minimą 1.3 punkte, bus sustabdyta įmonės veikla;

1.4. iki kiekvieno mėnesio 10 dienos atsiųsti užpildytą duomenų lentelę pagal pridedamą pavyzdį el. paštu gcereska@vet.lt.

2. Įpareigoju maisto gamybos ir prekybos įmones tvarkyti produktų su pasibaigusiu tinkamumo terminu bei jų grąžinimo apskaitą.

3. Įsakymo vykdymo kontrolę pavedu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriui.

 

 

Direktorius                                                                                                       K. Lukauskas

______________


Apskritis, miestas______________________

Laikotarpis ___________________________

 

Produktas

Pagaminta, kg

Grąžinta iš viso

Grąžinta gamintojui dėl

Panaudota ar perdirbta į

Utilizuota

Sunaikinta

 

 

 

 

 

 

 

 

tinkamumo termino

kokybės

kita

maisto pr.

nemaisto pr.

 

 

Mėsa (kg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia mėsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus sušaldyta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subproduktai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malta mėsa ir pusgaminiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virtos dešros ir mėsos gaminiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parūkytos dešros ir mėsos gaminiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rūkytos dešros ir mėsos gaminiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sterilizuotos dešros ir mėsos gaminiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mėsos konservai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pienas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geriamas pienas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rauginti pieno produktai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varškė ir jos produktai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fermentinis sūris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lydytas sūris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desertai, ledai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sviestas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sausi pieno produktai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žuvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia žuvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iš to skaičiaus sušaldyta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karštai rūkyta žuvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šaltai rūkyta žuvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sūdyta žuvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žuvų konservai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žuvų prezervai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________