LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL MAISTO PRODUKTŲ SU PASIBAIGUSIU TINKAMUMO TERMINU NAUDOJIMO
2000 m. lapkričio 15 d. Nr. 325
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymo (Žin., 2000, Nr. 32-893) 7 str. 1 d., 9 str. 5 d. 2 p., Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 (Žin., 2000, Nr. 53-1537) 6.1.1 p. ir siekdamas užtikrinti maisto gamybos įmonėse naudojamų žaliavų bei gaminamų produktų saugos ir kokybės reikalavimų laikymąsi:
1. Apskričių ir miestų valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms pavedu:
1.1. kontroliuoti maisto produktų su pasibaigusiu tinkamumo terminu apskaitą ir naudojimą maisto gamybos įmonėse;
1.2. kontroliuoti, kad maisto produktai būtų gaminami:
1.2.1. iš žaliavų, nurodytų gaminamo produkto normatyviniame dokumente ir atitinkančių joms keliamus reikalavimus,
1.3. nustačius, kad maisto produktai buvo pagaminti iš žaliavos, neatitinkančios gaminamo produkto normatyvinių reikalavimų:
1.3.1. sustabdyti visų produktų partijų, kurios buvo ar galėjo būti pagamintos iš tokios žaliavos, realizavimą ir nedelsiant apie tai informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą;
1.3.2. įpareigoti maisto gamybos įmonės vadovą surinkti rinkoje esančius iš tokios žaliavos pagamintus maisto produktus,
1.3.3. normatyvinių dokumentų reikalavimų neatitinkantį produktą įvertinti ir jį nukreipti gyvūnų šėrimui, utilizavimui arba sunaikinimui,
2. Įpareigoju maisto gamybos ir prekybos įmones tvarkyti produktų su pasibaigusiu tinkamumo terminu bei jų grąžinimo apskaitą.
3. Įsakymo vykdymo kontrolę pavedu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriui.
Direktorius K. Lukauskas
______________
Apskritis, miestas______________________
Laikotarpis ___________________________
Produktas |
Pagaminta, kg |
Grąžinta iš viso |
Grąžinta gamintojui dėl |
Panaudota ar perdirbta į |
Utilizuota |
Sunaikinta |
|||
|
|
|
|
|
|||||
|
|
|
tinkamumo termino |
kokybės |
kita |
maisto pr. |
nemaisto pr. |
|
|
Mėsa (kg) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia mėsa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus sušaldyta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Subproduktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malta mėsa ir pusgaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Virtos dešros ir mėsos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Parūkytos dešros ir mėsos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rūkytos dešros ir mėsos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sterilizuotos dešros ir mėsos gaminiai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mėsos konservai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pienas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Geriamas pienas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rauginti pieno produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Varškė ir jos produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fermentinis sūris |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lydytas sūris |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Desertai, ledai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sviestas |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sausi pieno produktai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žuvis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia žuvis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iš to skaičiaus sušaldyta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karštai rūkyta žuvis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šaltai rūkyta žuvis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sūdyta žuvis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žuvų konservai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žuvų prezervai |
|
|
|
|
|
|
|
|
|