LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL 2000 M. SAUSIO 25 D. ĮSAKYMO NR. 22 „DĖL ETILO ALKOHOLIO IR ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ GAMYBOS, IŠPILSTYMO, SAUGOJIMO, REALIZAVIMO IR TRANSPORTAVIMO MAKSIMALIAI LEISTINŲ NUOSTOLIŲ NORMŲ“ PAKEITIMO
2002 m. birželio 24 d. Nr. 238
Vilnius
1. Pakeičiu 2000 m. sausio 25 d. įsakymu Nr. 22 (Žin., 2000, Nr. 9-232; 2001, Nr. 101-3609) patvirtintas Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir transportavimo maksimaliai leistinų nuostolių normas:
1.1. išdėstau 21 skyriaus lentelės 7, 8, 15, 16 ir 18 eilutes taip:
Eil. Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
7. |
Likerių (išskyrus savo sudėtyje turinčių riebalų) išpilstymas: |
proc. nuo a. a. kiekio, |
|
|
– pilstant į butelius pagal lygį; patekusio į gamybą |
|
1,30 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
1,85 |
|
Likerių, turinčių ne mažiau kaip 4 proc. riebalų, išpilstymas: |
„ |
|
|
– pilstant pagal lygį; |
|
1,50 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
2,0 |
8. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant likerius: |
„ |
|
|
– pilstant pagal lygį; |
|
3,40 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
3,95 |
|
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant likerius, turinčius ne mažiau kaip 4 proc. riebalų: |
„ |
|
|
– pilstant pagal lygį; |
|
3,60 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
4,10 |
15. |
Saldžiųjų likerio-degtinės gėrimų išpilstymas (trauktinės, užpiltinės, punšai, saldūs, silpni desertiniai gėrimai, kokteiliai, aperityvai): |
„ |
|
|
– pilstant pagal tūrį; |
|
1,10 |
|
– pilstant pagal lygį; |
|
1,10 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
1,65 |
16. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant saldžiuosius likerio-degtinės gaminius |
„ |
|
|
– pilstant pagal tūrį; |
|
2,60 |
|
– pilstant pagal lygį; |
|
2,60 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
3,15 |
18., |
Spirituotų žaliavų ir pusgaminių, kuriuose yra ne mažiau kaip 4 proc. riebalų perpylimas siurbliu arba savitaka |
„ |
2,0 |
2. Papildau 25 skyriumi ir jį išdėstau taip: