LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL 2000 M. SAUSIO 25 D. ĮSAKYMO NR. 22 „DĖL ETILO ALKOHOLIO IR ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ GAMYBOS, IŠPILSTYMO, SAUGOJIMO, REALIZAVIMO IR TRANSPORTAVIMO MAKSIMALIAI LEISTINŲ NUOSTOLIŲ NORMŲ“ PAKEITIMO

 

2002 m. birželio 24 d. Nr. 238

Vilnius

 

Siekdamas tobulinti etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų apskaitą,

1. Pakeičiu 2000 m. sausio 25 d. įsakymu Nr. 22 (Žin., 2000, Nr. 9-232; 2001, Nr. 101-3609) patvirtintas Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir transportavimo maksimaliai leistinų nuostolių normas:

1.1. išdėstau 21 skyriaus lentelės 7, 8, 15, 16 ir 18 eilutes taip:

 

Eil. Nr.

Operacijos pavadinimas

Matavimo vnt.

Nuostolių norma

7.

Likerių (išskyrus savo sudėtyje turinčių riebalų) išpilstymas:

proc. nuo a. a. kiekio,

 

 

– pilstant į butelius pagal lygį; patekusio į gamybą

 

1,30

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

1,85

 

Likerių, turinčių ne mažiau kaip 4 proc. riebalų, išpilstymas:

 

 

– pilstant pagal lygį;

 

1,50

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

2,0

8.

Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant likerius:

 

 

– pilstant pagal lygį;

 

3,40

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

3,95

 

Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant likerius, turinčius ne mažiau kaip 4 proc. riebalų:

 

 

– pilstant pagal lygį;

 

3,60

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

4,10

15.

Saldžiųjų likerio-degtinės gėrimų išpilstymas (trauktinės, užpiltinės, punšai, saldūs, silpni desertiniai gėrimai, kokteiliai, aperityvai):

 

 

– pilstant pagal tūrį;

 

1,10

 

– pilstant pagal lygį;

 

1,10

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

1,65

16.

Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant saldžiuosius likerio-degtinės gaminius

 

 

– pilstant pagal tūrį;

 

2,60

 

– pilstant pagal lygį;

 

2,60

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

3,15

18.,

Spirituotų žaliavų ir pusgaminių, kuriuose yra ne mažiau kaip 4 proc. riebalų perpylimas siurbliu arba savitaka

2,0

 

1.2. išdėstau 23 skyriaus lentelės 3 eilutę taip:

 

Eil. Nr.

Operacijos pavadinimas

Matavimo vnt.

Nuostolių norma

3.

Sidro išpilstymas:

proc. nuo kiekio

 

 

– į butelius patekusio į gamybą

 

1,8

 

– į statinaites

 

2,75

 

2. Papildau 25 skyriumi ir jį išdėstau taip:

25. DENATŪRUOTO ETILO ALKOHOLIO GAMYBA

 

Eil. Nr.

Operacijos pavadinimas

Matavimo vnt.

Nuostolių norma

1.

Etilo alkoholio maišymas su denatūrantais

proc. nuo a. a. kiekio patekusio į gamybą

0,07*)

*) Nuostolių norma galioja iki 2003 m. liepos 1 d.“

 

3. Nustatau, kad šis įsakymas įsigalioja nuo 2002 m. liepos 1 d.

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS                                                                   JERONIMAS KRAUJELIS

 

SUDERINTA

finansų ministrė

D. Grybauskaitė

2002 m. birželio 20 d.