TARPŽINYBINĖ KOMBINUOTOSIOS MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪROS NAUDOJIMO KOMISIJA
A K T A S
DĖL NACIONALINĖS SUBPOZICIJOS PAKEITIMO IR NACIONALINĖS PAPILDOMOSIOS PASTABOS ĮVEDIMO Į KOMBINUOTĄJĄ PREKIŲ NOMENKLATŪRĄ
2002 m. spalio 25 d. Nr. 36/2002
Vilnius
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1996 m. rugsėjo 11 d. nutarimo Nr. 1052 „Dėl Lietuvos Respublikos kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros“ (Žin., 1996, Nr. 87-2062, Nr. 125-2921; 1997, Nr. 102-2574; 1999, Nr. 35-1041; 2001, Nr. 71-2532; 2002, Nr. 53-2069) 1.6 ir 1.7 punktais, tarpžinybinė Kombinuotosios muitų tarifų ir užsienio prekybos statistikos nomenklatūros naudojimo komisija tvirtina keičiamą Kombinuotosios prekių nomenklatūros nacionalinę subpoziciją ir įvedamą nacionalinę papildomąją pastabą (pridedama).
PATVIRTINTA
Tarpžinybinės Kombinuotosios muitų
tarifų ir užsienio prekybos statistikos
nomenklatūros naudojimo komisijos
2002 m. spalio 25 d. aktu Nr. 36/2002
LIETUVOS RESPUBLIKOS KOMBINUOTOJI MUITŲ TARIFŲ IR UŽSIENIO PREKYBOS STATISTIKOS NOMENKLATŪRA
I. Keičiama nacionalinė subpozicija
Pakeisti Kombinuotosios prekių nomenklatūros 22 skirsnio „Nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bei actas“ 22.02 pozicijos „Vandenys, įskaitant mineralinius ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje“ 2202.90.10.9 nacionalinę subpoziciją „Kiti“ tokiomis nacionalinėmis subpozicijomis:
„2202.90.10.7 – – – Nealkoholinis alus
2202.90.10.8 – – – Kiti“.
II. Įvedama nacionalinė papildomoji pastaba
Papildyti Kombinuotosios prekių nomenklatūros 22 skirsnį „Nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bei actas“ šia 2-ąja nacionaline papildomąja pastaba (ankstesniąsias 2–7 nacionalines papildomąsiais pastabas laikant 3–8 nacionalinėmis papildomosiomis pastabomis):
„2. 2202.90.10.7 subpozicijoje sąvoka „nealkoholinis alus“ reiškia gėrimą, pagamintą iš salyklinio alaus nenaudojant nesalyklinių cukrinių žaliavų, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne didesnė kaip 0,5 % tūrio.“
______________