LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS
Į S A K Y M A S
DĖL VIENKARTINIO LEIDIMO TVARKYTI MAISTĄ ŠVENTĖS, RENGINIO METU PATVIRTINIMO REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO
2004 m. rugsėjo 6 d. Nr. B1-786
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymo (Žin., 2000, Nr. 32-893; 2002, Nr. 64-2574) 4 straipsnio 3 dalies 4 punktu, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatais (Žin., 2000, Nr. 53-1537; 2003, Nr. 42-1941) bei siekdamas užtikrinti tvarkomo maisto saugą bei nekenksmingumą vartotojų sveikatai, maisto tvarkymo subjektų apskaitą ir priežiūrą, kaupti, sisteminti, analizuoti duomenis apie maisto tvarkymo subjektus trumpalaikių švenčių ar renginių metu:
1. Tvirtinu pridedamus:
2. Pavedu įsakymą:
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2004 m. rugsėjo 6 d.
įsakymu Nr. B1-786
VIENKARTINIO LEIDIMO TVARKYTI MAISTĄ ŠVENTĖS, RENGINIO METU PATVIRTINIMO REIKALAVIMAI
I. BENDROSIOS NUOSTATOS
1. Vienkartinio leidimo tvarkyti maistą šventės, renginio metu patvirtinimo reikalavimai (toliau – Reikalavimai) reglamentuoja vienkartinių leidimų, skirtų maisto tvarkymui šventės, renginio metu, išdavimo, atsisakymo išduoti ir panaikinimo tvarką.
2. Reikalavimai taikomi visiems maisto tvarkymo subjektams, fiziniams asmenims, vykdantiems maisto tvarkymą pagal verslo liudijimus, ir juridiniams asmenims (toliau – subjektai), užsiimantiems maisto tvarkymu šventės, renginio metu, turintiems arba neturintiems maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo, išduoto vadovaujantis Lietuvos Respublikos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2004 m. rugpjūčio 27 d. įsakymu Nr. B1-750, patvirtintais Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo reikalavimais (Žin., 2004, Nr. 135-4917).
3. Vienkartinis leidimas tvarkyti maistą šventės, renginio metu (toliau – vienkartinis leidimas) yra išduodamas tik tuo atveju, kai atitinkama apskrities, miesto, rajono (toliau – teritorinė) maisto ir veterinarijos tarnyba, patikrinusi subjekto pateiktus 8 punkte išvardytus dokumentus, nustato, kad subjekto veiklos sąlygos atitinka teisės aktais nustatytus privalomuosius maisto tvarkymo ir saugos reikalavimus.
4. Vienkartinio leidimo tikslas yra įvertinti, ar subjektai atitinka maisto saugos, higienos reikalavimus ir užtikrina, kad vartotojams tiekiamas maistas bus saugus ir kokybiškas.
5. Pareigūnai, atliekantys subjektų patikrinimus, privalo užtikrinti gautos iš subjektų informacijos, kuri sudaro komercinę paslaptį, konfidencialumą.
6. Vienkartinio leidimo originalas laikomas pas subjektą, kopija – atitinkamoje teritorinėje valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje.
II. DOKUMENTŲ, REIKALINGŲ VIENKARTINIAM LEIDIMUI GAUTI, PATEIKIMO TVARKA, SUBJEKTŲ ĮVERTINIMAS
8. Subjektai, norintys verstis maisto tvarkymu šventės, renginio metu, teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai turi pateikti:
8.2. subjekto registracijos pažymėjimo (verslo liudijimo) kopiją ir šventės, renginio organizatoriaus išduotą leidimą;
8.3. maisto tvarkymo proceso aprašymą, gaminamų ar realizuojamų šventės, renginio metu produkcijos grupės asortimentą, norminius dokumentus (standartus ar receptūras, technologines instrukcijas);
8.5. subjekto darbuotojų sveikatos žinių pažymėjimus su žymomis apie sveikatos mokymo programų išklausymą;
8.6. asmenų medicinines knygeles (sveikatos pasas) F 048/a su žyma iš sveikatos priežiūros įstaigos „Dirbti leidžiama“;
III. VIENKARTINIO LEIDIMO IŠDAVIMO, ATSISAKYMO IŠDUOTI IR PANAIKINIMO TVARKA
10. Per ne ilgesnį kaip 7 darbo dienų terminą nuo 8 punkte išvardytų dokumentų gavimo teritorinė valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, įvertinusi pateiktus dokumentus, išduoda subjektui vienkartinį leidimą arba informuoja subjektą raštu apie dokumentų patikrinimo metu nustatytus neatitikimus ir trūkumus.
11. Vienkartinis leidimas neišduodamas, jeigu:
12. Nustačiusi, kad subjekto veiklos sąlygos atitinka privalomuosius maisto saugos ir higienos norminių teisės aktų reikalavimus, teritorinė valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba išduoda vienkartinį leidimą, nurodo jame vykdyti leistinos veiklos rūšį. Pateikti dokumentų originalai yra grąžinami subjektui.
13. Vienkartinio leidimo galiojimas gali būti panaikintas teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimu, vadovaujantis Lietuvos Respublikos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2001 m. birželio 12 d. įsakymu Nr. 257 „Dėl tipinių formų patvirtinimo“ (Žin., 2001, Nr. 52-1857), jeigu:
14. Vienkartinio leidimo galiojimas gali būti sustabdytas, atsiradus 13 punkte nurodytoms sąlygoms, išskyrus 13.1 papunktyje nurodytą sąlygą.
15. Subjektui nepašalinus teisės aktų pažeidimų per nurodytą terminą, sustabdyto vienkartinio leidimo galiojimas neatnaujinamas.
16. Teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimas dėl vienkartinio leidimo galiojimo panaikinimo įteikiamas subjekto vadovui ir apie tai raštu informuojama teritorinė valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, įregistravusi subjektą, ir šventės, renginio organizatorius.
17. Vienkartinis leidimas įregistruojamas teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto tvarkymo subjektų registre. Duomenys apie teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduotus vienkartinius leidimus pateikiami Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, vadovaujantis Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo reikalavimų (Žin., 2004, Nr. 135-4917) 21 punkto nustatyta tvarka.
Forma patvirtinta
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2004 m. rugsėjo 6 d.
įsakymu Nr. B1-786
VIENKARTINIS LEIDIMAS TVARKYTI MAISTĄ ŠVENTĖS, RENGINIO METU
200 – – Nr.
___________________________ VALSTYBINĖ MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBA
(vietovė)
remdamasis Lietuvos Respublikos maisto įstatymu (Žin., 2000, Nr. 32-893) ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatais (Žin., 2000, Nr. 53-1537; 2003, Nr. 42-1941),
leidžiu
________________________________________________________________________________
(juridinio asmens (struktūrinio padalinio) pavadinimas, kodas (jei tai juridinio asmens struktūrinis padalinys, nurodomas juridinio asmens kodas),
_____________________________________________________________ ___________________
adresas, telefonas, faksas, el. paštas; fizinio asmens kodas, verslo liudijimo Nr., adresas, telefonas, faksas, el. paštas)
verstis maisto tvarkymu 200 m. _____________ dienomis
________________________________________________________________________________
(šventės, renginio pavadinimas, adresas)
________________________________________________________________________________
Gaminamos ir/ar realizuojamos produkcijos grupių asortimentas: _______________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
Viršininkas ___________________________
(parašas) (vardas, pavardė)
A. V.
______________