LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL LIETUVOS ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ RINKOS REGULIAVIMO AGENTŪROS SUPERKAMŲ GRŪDŲ KOKYBĖS NUSTATYMO METODŲ
1999 m. gruodžio 29 d. Nr. 468
Vilnius
Siekdamas užtikrinti, kad į intervencinius fondus parduodamų grūdų kokybė būtų nustatoma pagal Europos Sąjungos reglamento Nr. 1908/84 nuostatas ir įgyvendindamas Nacionalinę acquis priėmimo programą:
1. Įsakau Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros perkamų kviečių ir rugių kokybės rodiklius nustatinėti pagal šiuos standartus ir taisykles:
LST 1570:1999 „Grūdų bandinių ėmimas“;
Žemės ūkio ministro 1999 m. birželio 1 d. įsakymu Nr. 239 patvirtintas Grūdų bandinių ėmimo iš autotransporto priemonių, maišų ir sampilų taisykles;
LST 1592:2000 „Grūdai. Kvapo ir spalvos nustatymo metodai“;
LST ISO 7971-2:2000 „Grūdai. Natūrinio svorio, vadinamo „hektolitro mase“, nustatymas. 2 dalis. Įprastinis metodas“;
LST 1578:1999 „Rugių priemaišų nustatymas“;
LST 1545:1999 „Kviečių priemaišų nustatymas“;
LST ISO 712:2000 „Grūdai ir grūdų produktai. Drėgmės kiekio nustatymas. Įprastinis pamatinis metodas“;
LST 1593:2000 „Baltymų kiekio sveikuose kviečiuose nustatymas artimosios srities infraraudonųjų spindulių spektroskopijos metodu“;
LST 1493:1998 „Malti kviečiai ir maltų kviečių produktai. Baltymų kiekio nustatymas. Artimosios srities infraraudonųjų spindulių atspindžio (AIrA) spektroskopija“;
LST 1497:1997 „Maistiniai ir pašariniai grūdai bei jų produktai. Bendrojo baltymų kiekio nustatymas“;
LST 1498:1997 „Sedimentacijos rodiklio nustatymas (pagal Zeleny). Apytikris miltų kepimo savybių įvertinimas“;
LST ISO 3093:1999 „Grūdai. Kritimo skaičiaus nustatymas“.
2. Pavedu: