LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

DĖL REIKALAVIMŲ JAUTIENOS IR VERŠIENOS ETIKETĖS APRAŠYMUI PATVIRTINTI

 

2004 m. kovo 31 d. Nr. B1-266

Vilnius

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15), Lietuvos Respublikos maisto įstatymu (Žin., 2000, Nr. 32-893) bei siekdamas įgyvendinti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus ir žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 11 d. įsakymu Nr. 486/658 patvirtintas Jautienos ir veršienos ženklinimo taisykles (Žin., 2002, Nr. 127-5762):

1. Tvirtinu pridedamus Reikalavimus jautienos ir veršienos etiketės aprašymui patvirtinti.

2. Pavedu:

2.1. teritorinėms valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms pasibaigus ketvirčiui pateikti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai sąrašus įmonių, kurioms patvirtinti etiketės aprašymai;

2.2. įsakymo vykdymo kontrolę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriui.

 

 

Direktoriaus pavaduotojas

l. e. direktoriaus pareigas                                                                 Darius Remeika

______________


PATVIRTINTA

Valstybinės maisto ir veterinarijos

tarnybos direktoriaus

2004 m. kovo 31 d.

įsakymu Nr. B1-266

 

REIKALAVIMAI JAUTIENOS IR VERŠIENOS ETIKETĖS APRAŠYMUI PATVIRTINTI

 

Reikalavimai jautienos ir veršienos etiketės aprašymui patvirtinti parengti vadovaujantis Lietuvos Respublikos veterinarijos įstatymu (Žin., 1992, Nr. 2-15), Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus ir žemės ūkio ministro 2002 m. gruodžio 11 d. įsakymu Nr. 486/658 patvirtintomis Jautienos ir veršienos ženklinimo taisyklėmis (Žin., 2002, Nr. 127-5762), siekiant užtikrinti išsamios informacijos apie jautieną ir veršieną pateikimą vartotojui.

 

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

 

1. reikalavimai jautienos ir veršienos etiketės aprašymui patvirtinti (toliau – Reikalavimai) nustato etiketės aprašymo patvirtinimo nuostatas ir tvarką.

 

II. ETIKETĖS APRAŠYMO TVIRTINIMO TVARKA

 

2. Įmonė, pageidaujanti mėsą ženklinti papildomais ženklinimo rekvizitais pagal Jautienos ir veršienos ženklinimo taisyklių 21 punktą, pateikia teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai etiketės aprašymą, t. y. ženklinimo rekvizitų, kurie etiketėje ar pritvirtintame ženkle pateikiami vartotojui papildomai, nei nurodyta Jautienos ir veršienos ženklinimo taisyklių II ir III skyriuose bei kituose ženklinimą reglamentuojančiuose Lietuvos Respublikos teisės aktuose, aprašymą.

3. Etiketės aprašyme turi būti nurodyti:

3.1. pageidaujami ženklinimo rekvizitai;

3.2. priemonės, įrodančios etiketėje pateiktos informacijos teisingumą;

3.3. visais gamybos bei pardavimo etapais taikoma kontrolės sistema.

4. Teritorinė valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba per vieną mėnesį nuo etiketės aprašymo pateikimo atlieka jos ekspertizę ir patvirtina etiketės aprašymą, jei įmonės pateikti dokumentai įrodo pageidaujamų ženklinimo rekvizitų informacijos teisingumą.

5. Jei įmonės pateikti dokumentai neįrodo etiketės aprašyme pateiktos informacijos teisingumo, teritorinė valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba raštu pareikalauja įmonės pateikti papildomos informacijos, per vieną mėnesį nuo papildomos informacijos pateikimo atlieka papildomą jos ekspertizę ir patvirtina etiketės aprašymą, jei įmonės pateikti papildomi dokumentai įrodo pageidaujamų ženklinimo rekvizitų informacijos teisingumą.

6. Jei įmonės pateiktų papildomų dokumentų nepakanka pageidaujamų ženklinimo rekvizitų informacijos teisingumui įrodyti, teritorinė valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba raštu nurodo neatitikimus ir grąžina nepatvirtintą etiketės aprašymą įmonei.

7. Ant tvirtinamo etiketės aprašymo teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas deda teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos antspaudą, pasirašo ir nurodo datą.

8. Patvirtintų etikečių aprašymų kopijos ir su jomis susiję dokumentai teritorinėje valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje saugomos ne mažiau kaip 2 metus.

______________