LIETUVOS RESPUBLIKOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJOS,

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS,

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTERIJOS BEI

MUITINĖS DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS

 

INFORMACINIS PRANEŠIMAS

DĖL PREFERENCINIŲ MUITŲ TAIKYMO PREKYBOJE TARP LIETUVOS RESPUBLIKOS IR ELPA VALSTYBIŲ

 

nuo 2001 m. sausio 1 d.

 

Vykdant laisvosios prekybos sutartį tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių, iš ELPA valstybių kilusioms prekėms, klasifikuojamoms HS 25–97 skirsniuose, importo muitai netaikomi.

Vykdant laisvosios prekybos sutartį tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių, susitarimą dėl prekybos žemės ūkio produktais tarp Lietuvos Respublikos ir Islandijos Respublikos, susitarimą tarp Lietuvos Respublikos ir Norvegijos Karalystės dėl prekybos žemės ūkio produktais bei susitarimą tarp Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos dėl prekybos žemės ūkio produktais, iš šių valstybių kilusioms žemės ūkio prekėms, klasifikuojamoms HS 1–24 skirsniuose, neįtrauktoms į atitinkamus sąrašus (1, 2 ir 3 priedai), taikomi konvenciniai importo muitai.

Iš Lietuvos Respublikos kilusioms prekėms eksporto muitai netaikomi.

 

______________

 


1 priedas

 

NORVEGIJOS KILMĖS ŽEMĖS ŪKIO PREKIŲ, KURIOMS TAIKOMOS MUITŲ NUOLAIDOS, SĄRAŠAS1

 

Prekės kodas

Aprašymas

Muito tarifo dydis (%)

02.08

Kita mėsa ir valgomi mėsos subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

 

ex0208.90

-Kita:

 

0208.90.50.0

-Banginių

0

03 skirsnis

Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai

0

04.03

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas bei raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

0403.10.51.0–

-Jogurtas:

12

0403.10.99.0

-Aromatintas arba su vaisiais, riešutais arba kakava

 

0403.90.71.0-

-Kiti:

12

0403.90.99.0

-Aromatizuoti arba su vaisiais, riešutais arba kakava

 

0409.00.00.0

Natūralus medus

28

06.01

Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai, esantys ramybės, vegetacijos arba žydėjimo būsenoje; cikorijos augalai ir jų šaknys, išskyrus šaknis, klasifikuojamas pozicijoje 12.12:

 

0601.10

-Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai, esantys ramybės būsenoje

4

0601.20

-Svogūnėliai, gumbai, šakniagumbiai, šaknų skrotelės, šakniastiebiai, esantys vegetacijos arba žydėjimo būsenoje; trūkažolės (cikorijos) augalai ir šaknys

4

06.02

Kiti gyvi augalai (įskaitant jų šaknis), auginiai ir ūgliai; grybiena:

 

0602.10

-Neįsišakniję auginiai ir ūgliai

4

0602.20

-Valgomuosius vaisius arba riešutus vedančių rūšių medžiai, krūmai ir kerai, skiepyti arba neskiepyti

4

0602.30.00.0

-Rododendrai ir azalijos, skiepyti arba neskiepyti

4

0602.40

-Rožės, skiepytos arba neskiepytos

4

ex0602.90

-Kiti:

 

0602.90.10.0

-Grybiena

4

0602.90.41.0–0602.90.99.0

-Kiti

4

06.04

Lapai, šakos ir kitos augalų dalys be žiedų arba žiedpumpurių, taip pat žolės, samanos ir kerpės, tinkamos puokštėms ar kitiems dekoratyviniams tikslams, gyvos, džiovintos, dažytos, balintos, įmirkytos arba apdorotos kitu būdu:

 

0604.10

-Samanos ir kerpės

4

 

-Kitos:

 

0604.91

-Gyvos

4

0604.99

-Kitos

4

07.04

Gūžiniai, žiediniai, garbanotieji kopūstai, kaliaropės ir kitos maistinės kopūstinės daržovės, šviežios arba šaldytos:

 

0704.10

-Žiediniai kopūstai ir brokoliai

4

0704.20.00.0

-Briuselio kopūstai

4

0704.90.10.0

-Baltagūžiai ir raudongūžiai kopūstai

18

0704.90.90.0

-Kiti

4

07.05

Salotos (Lactuca sativa) ir trūkažolės (cikorijos) (Cichorium spp.), šviežios ir šaldytos:

 

 

-Salotos:

 

0705.11

-Gūžinės salotos

4

0705.19.00.0

-Kitos

4

 

-Trūkažolės (cikorijos):

 

0705.21.00.0

-Salotinės trūkažolės (cikorijos)

4

0705.29.00.0

-Kitos

4

07.06

Morkos, ropės, salotiniai burokėliai, pūteliai, salierai, ridikai ir kiti panašūs maistiniai šakniavaisiai, švieži ar šaldyti:

 

0706.10.00.0

-Morkos ir ropės

4

0706.90

-Kiti

4

07.08

Ankštinės daržovės, gliaudytos arba negliaudytos, šviežios arba šaldytos:

 

0708.10.00.0

-Žirniai (Pisum sativum)

4

0708.20.00.0

-Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.)

4

0708.90.00.0

-Kitos ankštinės kultūros

4

07.09

Kitos daržovės, šviežios arba šaldytos:

 

0709.10.00.0

-Artišokai

4

0709.20.00.0

-Smidrai (šparagai)

4

0709.30.00.0

-Baklažanai

4

0709.40.00.0

-Salierai, išskyrus šakniavaisinius arba vokiškuosius

4

0709.60

-Paprikos arba pimentos vaisiai

4

0709.70.00.0

-Špinatai, Naujosios Zelandijos špinatai ir daržinės balandūnės (gigantiškieji špinatai)

4

0709.90

-Kitos

4

07.10

Daržovės (nevirtos arba virtos vandenyje ar garuose), užšaldytos:

 

0710.40.00.0

-Cukriniai kukurūzai

0

07.11

Konservuotos daržovės, netinkamos ilgai laikyti ir papildomai neapdorojus vartoti maistui (pavyzdžiui, konservuotos dujiniame sieros diokside, sūryme, sieros vandenyje arba kituose konservuojančiuose tirpaluose):

 

0711.90.30.0

-Cukriniai kukurūzai

0

07.12

Džiovintos daržovės, sveikos, supjaustytos stambiais gabalais, griežinėliais, susmulkintos arba sumaltos į miltelius, bet toliau neapdorotos:

 

0712.20.00.0

-Svogūnai

4

0712.30.00.0

-Grybai ir trumai

4

0712.90

-Kitos daržovės; daržovių mišiniai

4

ex08.09

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarines)), slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai, švieži:

 

ex0809.40

-Slyvos ir dygiosios slyvos

 

 

vaisiai:

 

 

-Slyvos:

 

0809.40.05.2

-nuo liepos 1 d. iki rugsėjo 30 d.

9

ex08.10

Kiti vaisiai, švieži (uogos):

 

ex0810.10

-Braškės ir žemuogės:

 

0810.10.00.1

-nuo gegužės 1 d. iki liepos 31 d.

9

13.02

Augalų syvai ir ekstraktai; pektino medžiagos, pektinatai ir pektatai; agaras ir kitos augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

 

 

-Augalų syvai ir ekstraktai:

 

1302.11.00.0

-Opijus

4

1302.12.00.0

-Saldišaknės

4

1302.13.00.0

-Apynių

4

1302.14.00.0

-Skaistenio (piretrumo) arba augalų šaknų, kurių sudėtyje yra rotenono

4

1302.19

-Kiti

4

 

-Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

 

1302.19.98.0

 

0

1302.31.00.0

-Agaras

0

1302.32

-Gleivės ir tirštikliai iš saldžiavaisio pupmedžio vaisių sėklų arba iš guaro sėklų, modifikuoti arba nemodifikuoti

0

1302.39.00.0

-Kiti

0

14.04

Augaliniai produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1404.20.00.0

-Medvilnės pūkai

0

15.04

Žuvų arba jūrų žinduolių taukai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.16

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, visiškai arba iš dalies sukietinti, peresterinti, reesterinti arba elaidinizuoti, nerafinuoti arba rafinuoti, bet toliau neapdoroti:

-Gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos:

 

ex 1516.10

-Gauti tik iš žuvų arba jūros žinduolių -Augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos:

0

1516.20.10.0

-Sukietintasis ricinos aliejus, vadinamas „opaliniu vašku“

0

ex 15.17

Margarinas; gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus bei įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejaus frakcijų maistiniai mišiniai arba preparatai, išskyrus maistinius riebalus, aliejų arba jų frakcijas, klasifikuojamus 15.16 pozicijoje:

 

1517.10

-Margarinas, išskyrus skystą margariną:

 

1517.10.10.0

-Kurio sudėtyje yra daugiau kaip 10 %, bet ne daugiau kaip 15 % masės pieno riebalų

6

1517.10.90.0

-Kitas

0

1518.00

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai, aliejus bei jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje; nemaistiniai gyvūninių arba augalinių riebalų, aliejaus arba įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejaus frakcijų mišiniai arba preparatai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1518.00.10.0

-Linoksinas

0

1603.00

Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai:

 

ex1603.00

-Banginio mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai

0

16.04

Paruoštos arba konservuotos žuvys; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių

0

16.05

Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, paruošti arba konservuoti

0

17.02

Kitos cukraus rūšys, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukraus sirupai, į kuriuos nepridėta aromatinių arba dažančiųjų medžiagų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi, karamelė (degintas cukrus):

 

1702.50.00.0

-Chemiškai gryna fruktozė

0

1702.90.10.0

-Chemiškai gryna maltozė

0

17.04

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos:

 

1704.10

-Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo

5

1704.90

-Kiti

5

išskyrus 1704.90.55

 

 

1704.90.55

-Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio

0

18.06

Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos

5

19.01

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01 – 04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 % masės, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1901.10.00.0

-Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes

0

1901.20.00

-Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

4

1901.90

-Kiti

0

19.02

Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pvz., spageti, makaronai, vermišeliai, lasanja, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas

4

1903.00.00.0

Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą

0

19.04 išskyrus 1904.20

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar grūdų produktus (pavyzdžiui kukurūzų dribsnius); javai, (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių ar kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje

0

19.05

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai:

 

1905.10.00.0-1905.20.90.0

 

5

1905.30

 

3

1905.40

 

5

1905.90.10.0

 

0

1905.90.20.0

 

0

1905.90.30.0

 

5

1905.90.40.0–1905.90.90.0

 

5

20.01

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

 

ex2001.90

-Kiti:

 

2001.90.30.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

ex20.02

Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto ar acto rūgšties:

 

2002.90

-Kiti, išskyrus klasifikuojamus 2002.10 subpozicijoje

4

20.04

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

 

 

-Bulvės:

 

2004.10.91.0

-Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

3

2004.90.10.1

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) talpyklose, kurių masė ne didesnė kaip 5 kg

0

20.05

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos; išskyrus produktus klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

 

 

-Bulvės:

 

2005.20.10.0

-Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

3

2005.40.00.0

-Žirniai (Pisum savitum)

4

 

-Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.)

 

2005.51.00.0

-Aižytos pupelės

4

2005.59.00.0

-Kitos

4

2005.60.00.0

-Smidrai (šparagai)

4

2005.70

-Alyvos

4

2005.80.00.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

2005.90

-Kitos daržovės ir daržovių mišiniai

4

20.08

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje:

 

 

-Riešutai, žemės riešutai (arachiai) ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje:

 

2008.11

-Žemės riešutai:

4

išskyrus 2008.11.10.0

 

 

2008.11.10.0

-Žemės riešutų sviestas

0

2008.19

-Kiti, įskaitant mišinius

4

2008.20

-Ananasai

4

2008.30

-Citrusų vaisiai

4

2008.40

-Kriaušės

4

2008.50

-Abrikosai

4

2008.60

-Vyšnios

4

2008.70

-Persikai

4

2008.80

-Braškės ir žemuogės

4

 

-Kiti, įskaitant mišinius, klasifikuojamus 2008.19 subpozicijoje:

 

2008.91.00.0

-Palmių šerdys

0

2008.92

-Mišiniai

4

2008.99

-Kiti

4

išskyrus 2008.99.85.0

 

 

2008.99.85.0

-Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata)

0

20.09

Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir į kurias pridėta arba nepridėta cukraus arba kitų saldiklių:

 

2009.11–2009.19

-Apelsinų sultys

0

2009.20

-Greipfrutų sultys

0

2009.40

-Ananasų sultys

0

2009.50

-Pomidorų sultys

0

2009.60

-Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą)

0

2009.70

-Obuolių sultys

25

2009.90

-Sulčių mišiniai

0

21.01

Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos bei matės; skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai:

 

2101.12.98

-Produktai, daugiausia sudaryti iš kavos

0

2101.20.98

-Produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos ir matė

0

2101.30

-Skrudinta cikorija ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai

0

21.02

Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi

 

2102.10

vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 30.02 pozicijoje); paruošti kepimo milteliai:

0

ex2102.20

-Aktyviosios mielės

 

 

-Neaktyviosios mielės; kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai:

 

2102.20.11.0

-Neaktyviosios mielės:

0

2102.20.19.0

-Tablečių, kubelių arba panašių pavidalų arba tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1kg

0

 

-Kitos

 

21.03

Padažai ir jų pusgaminiai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios:

 

2103.10.00.0

-Sojos padažas

0

2103.20.00.0

-Pomidorų kečupas ir kiti pomidorų padažai

0

2103.90

-Kiti

0

21.04

Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai); homogenizuoti sudėtiniai maisto produktai:

 

2104.10

-Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai)

0

2105.00

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be kakavos

5

21.06

Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

2106.10

-Baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos

0

2106.90

-Kiti

0

išskyrus 2106.90.55.0

 

 

2106.90.55.0

-Gliukozės sirupas ir maltodekstrino sirupas

5

22.02

Vandenys, įskaitant mineralinius vandenis ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje:

 

2202.10.00.0

-Vandenys, įskaitant mineralinius vandenis ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus arba kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų

0

2202.90

-Kiti

0

2203.00

Salyklinis alus

5

22.05

Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis

0

22.08

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 % tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai:

 

2208.70.10.1,

-Likeriai, kurių sudėtyje yra kiaušinių

25-2

2208.70.90.1

 

 

ex2208.90

-Kiti saldinti ar aromatizuoti alkoholiniai gėrimai, kurių sudėtyje yra cukraus arba kiaušinių

25-2

išskyrus 2208.90.69.3

 

 

23.01

Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių, netinkami vartoti žmonių maistui; taukų likučiai:

 

 

-Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsinių subproduktų; taukų likučiai:

 

ex2301.10.00.0

-Banginio mėsa

0

2301.20.00.0

-Miltai, rupiniai ir granulės iš žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių

0

23.09

Produktai, naudojami gyvūnų pašarams

 

ex2309.90

-Kiti:

 

išskyrus 2309.90.93

-Tirpalai iš žuvų

0

 

1 Sąrašas sudarytas vadovaujantis sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių II priedu, A protokolo I ir V lentelėmis bei susitarimo tarp Lietuvos Respublikos ir Norvegijos Karalystės dėl prekybos žemės ūkio produktais 2 priedu ir Lietuvos Respublikos muitų tarifų įstatymo 10 straipsniu.

2 Bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dol. už 1 proc. tūrinės alkoholio koncentracijos litre gėrimo.

______________

 

2 priedas

 

ŠVEICARIJOS KILMĖS ŽEMĖS ŪKIO PREKIŲ, KURIOMS TAIKOMOS MUITŲ NUOLAIDOS, SĄRAŠAS1

 

Prekės kodas

Aprašymas

Muito tarifo dydis (%)

02.08

Kita mėsa ir valgomi mėsos subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

 

ex0208.90

-Kita:

 

0208.90.50.0

-Banginių

0

03 skirsnis

Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai

0

04.03

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas bei raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

 

-Jogurtas:

 

0403.10.51.0-

-Aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

12

0403.10.99.0

 

 

0403.90.71.0-

-Kiti:

 

0403.90.99.0

-Aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

12

07.10

Daržovės (nevirtos arba virtos garuose ar vandenyje), užšaldytos:

 

0710.40.00.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

07.11

Konservuotos daržovės, netinkamos ilgai laikyti ir papildomai neapdorojus vartoti maistui (pavyzdžiui, dujiniame sieros diokside, sūryme, sieros vandenyje ar kituose konservuojančiuose tirpaluose):

 

0711.90.30.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

13.02

Augalų syvai ir ekstraktai; pektininės medžiagos, pektinatai ir pektatai; agaras ir kitos gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

 

 

-Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

 

1302.31.00.0

-Agaras

0

1302.32

-Gleivės ir tirštikliai iš saldžiavaisio pupmedžio vaisių sėklų arba iš guaro sėklų, modifikuoti arba nemodifikuoti

0

1302.39.00.0

-Kiti

0

14.04

Augaliniai produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1404.20.00.0

-Medvilnės pūkai

0

15.04

Žuvų arba jūrų žinduolių taukai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.16 ex1516.10

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, visiškai arba iš dalies sukietinti, peresterinti, reesterinti arba elaidinizuoti, nerafinuoti arba rafinuoti, bet toliau neapdoroti:

 

 

-Gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos:

0

 

-Gauti tik iš žuvų arba jūros žinduolių

 

1516.20.10.0

-Augaliniai riebalai ir aliejai bei jų frakcijos:

0

 

-Sukietintasis ricinos aliejus, vadinamas „opaliniu vašku“

 

1518.00

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai, aliejus ir jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje; nemaistiniai gyvūninių arba augalinių riebalų, aliejaus ir įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų ir aliejaus frakcijų mišiniai arba preparatai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1518.00.10.0

-Linoksinas

0

1603.00

Mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai:

 

ex1603.00

-Banginio mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai

0

16.04

Paruoštos arba konservuotos žuvys; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių

0

16.05

Vėžiagyviai, moliuskai arba kiti vandens bestuburiai, paruošti arba konservuoti

0

17.02

Kitos cukraus rūšys, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukrų sirupai, į kuriuos nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi, karamelė:

 

1702.50.00.0

-Chemiškai gryna fruktozė

0

1702.90.10.0

-Chemiškai gryna maltozė

0

17.04

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos:

 

1704.10

-Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo

5

1704.90

-Kiti

5

išskyrus 1704.90.55

 

 

1704.90.55

-Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio

0

18.06

Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos

5

19.01

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 % masės, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1901.10.00.0

-Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes

0

1901.20.00

-Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

4

1901.90

-Kiti

0

19.02

Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti kitu būdu; spageti, makaronai, vermišeliai, lasanja, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas

4

1903.00.00.0

Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų ir panašų pavidalą

0

19.04 išskyrus 1904.20

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant grūdus ar grūdų produktus (pavyzdžiui kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių arba kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje

0

19.05

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be jos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai:

 

1905.10.00.0-1905.20.90.0

 

5

1905.30

 

3

1905.40

 

5

1905.90.10.0

 

0

1905.90.20.0

 

0

1905.90.30.0

 

5

1905.90.40.0-1905.90.90.0

 

5

20.01

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

 

ex2001.90

-Kiti:

 

2001.90.30.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

20.04

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

 

 

-Bulvės:

 

2004.10.91.0

-Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

3

2004.90.10.1

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) talpyklose, kurių neto masė ne didesnė kaip 5 kg

0

20.05

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos; išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

 

 

-Bulvės:

 

2005.20.10.0

-Turinčios miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

3

2005.80.00.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

20.08

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti arba konservuoti kitais būdais, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba alkoholio, nenurodyti kitoje vietoje:

 

 

-Riešutai, žemės riešutai (arachiai) ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje:

 

ex2008.11

-Žemės riešutai:

 

2008.11.10.0

-Žemės riešutų sviestas

0

2008.91.00.0

-Kiti, įskaitant mišinius, klasifikuojamus 2008.19 subpozicijoje:

0

ex2008.99

-Palmių šerdys

 

 

-Kiti:

 

 

-Į kuriuos nepridėta alkoholio:

 

2008.99.85.0

-Į kuriuos nepridėta cukraus

0

 

-Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata)

 

21.01

Kavos, arbatos bei matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos bei matės; skrudintos trūkažolės (cikorijos) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai

0

21.02

Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 30.02 pozicijoje); paruošti kepimo milteliai:

 

2102.10

-Aktyviosios mielės

0

ex2102.20

-Neaktyviosios mielės; kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai:

 

2102.20.11.0

-Neaktyviosios mielės:

0

2102.20.19.0

-Tablečių, kubelių arba panašių pavidalų arba tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg

0

 

-Kitos

 

21.03

Padažai ir jų pusgaminiai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios:

 

2103.10.00.0

-Sojos padažas

0

2103.20.00.0

-Pomidorų kečupas ir kiti pomidorų padažai

0

2103.90

-Kiti

0

21.04

Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai (koncentratai); homogenizuoti sudėtiniai maisto produktai:

 

2104.10

-Sriubos ir sultiniai bei jų pusfabrikačiai

0

2105.00

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be kakavos

5

21.06

Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

2106.10

-Baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos

0

2106.90 išskyrus 2106.90.55

-Kiti

0

2106.90.55

-Gliukozės sirupas ir maltodekstrino sirupas

5

22.02

Vandenys, įskaitant mineralinius vandenis ir gazuotuosius vandenis, su cukraus ar kitų saldžiųjų medžiagų arba aromatinių medžiagų priedais, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje:

 

2202.10.00.0

-Vandenys, įskaitant mineralinius vandenis ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų

0

2202.90

-Kiti

0

2203.00

Salyklinis alus

5

22.05

Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis

0

22.08

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 % tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai:

 

2208.70.10.1,

-Likeriai, kurių sudėtyje yra kiaušinių

25-2

2208.70.90.1 ex2208.90

-Kiti saldinti ar aromatizuoti alkoholiniai gėrimai, kurių sudėtyje yra cukraus arba kiaušinių

25-2

išskyrus 2208.90.69.3

 

 

23.01

Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių, netinkami vartoti žmonių maistui; taukų likučiai:

 

ex2301.10.00.0

-Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų; taukų likučiai:

0

2301.20.00.0

-Miltai, rupiniai ir granulės iš žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių

0

23.09

Produktai, naudojami gyvūnų pašarams

 

ex2309.90

-Kiti:

 

išskyrus 2309.90.93

-Tirpalai iš žuvų

0

 

1 Sąrašas sudarytas vadovaujantis sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių II priedu, A protokolo I ir V lentelėmis bei susitarimo tarp Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos dėl prekybos žemės ūkio produktais III priedu ir Lietuvos Respublikos muitų tarifų įstatymo 10 straipsniu.

2 Bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dol. už 1 proc. tūrinės alkoholio koncentracijos litre gėrimo.

______________

 


3 priedas

 

ISLANDIJOS KILMĖS ŽEMĖS ŪKIO PREKIŲ, KURIOMS TAIKOMOS MUITŲ NUOLAIDOS, SĄRAŠAS1

 

Prekės kodas

Aprašymas

Muito tarifo dydis (%)

02.08

Kita mėsa ir valgomi mėsos subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti

 

ex0208.90

-Kiti:

 

0208.90.50.0

-Banginių

0

03 skirsnis

Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai

0

išskyrus 0305.30.11.0,

 

 

0305.30.19.0,

 

 

0305.30.90.0-0305.42.00.0,

 

 

0305.49.30.0-0305.49.80.0,

 

 

0305.59.30.0,

 

 

0305.59.90.0-0305.62.00.0,

 

 

0305.69.90.0

 

 

0305.30.11.0,

Žuvys, vytintos, sūdytos, rūkytos

202

0305.30.19.0,

 

 

0305.30.90.0-0305.42.00.0,

 

 

0305.49.30.0-0305.49.80.0,

 

 

0305.59.30.0,

 

 

0305.59.90.0-0305.62.00.0,

 

 

0305.69.90.0

 

 

04.03

Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat, į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos:

 

 

-Jogurtas:

 

0403.10.51.0-0403.10.99.0

-Aromatintas arba į kurį pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

12

 

-Kiti:

0403.90.71.0-0403.90.99.0

-Aromatinti arba į kuriuos pridėta vaisių, riešutų arba kakavos

12

0501.00.00.0

Neapdoroti žmonių plaukai, plauti arba neplauti, nuriebalinti arba nenuriebalinti; žmonių plaukų atliekos

0

05.02

Kiaulių arba šernų šeriai ir plaukai; barsukų plaukai ir kiti plaukai, naudojami šepečiams ir teptukams gaminti; šių šerių arba plaukų atliekos

0

0503.00.00.0

Ašutai ir jų atliekos, suformuoti arba nesuformuoti į sluoksną, su pagrindu arba be pagrindo

0

0504.00.00

Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir skrandžiai, sveiki arba jų gabalai, švieži, šaldyti, užšaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti

0

05.05

Paukščių odos ir kitos jų kūno dalys su plunksnomis arba pūkais; plunksnos ir plunksnų dalys (su pakirptais arba nepakirptais kraštais) bei pūkai, toliau neapdoroti, išskyrus jų išvalymą, dezinfekavimą arba paruošimą saugoti; plunksnų arba plunksnų dalių milteliai arba atliekos:

 

0505.90.00.0

-Kitos (-kiti)

0

05.06

Kaulai ir ragų šerdys, neapdoroti (-os), be riebalų, grubiai apdoroti (-os) (bet neišpjauti (-os) pagal formą), apdoroti (-os) rūgštimi ar deželatinuoti (-os); šių produktų milteliai ir atliekos

0

05.07

Dramblio kaulas, vėžlių šarvai, banginių ūsai ir banginių ūsų šeriai, ragai, elnių ragai, kanopos, nagai ir snapai, neapdoroti arba grubiai apdoroti, bet neišpjauti pagal formą; šių produktų milteliai ir atliekos

0

0509.00

Gyvūninės kilmės gamtinės pintys

0

0510.00.00

Pilkoji ambra, bebrų muskusas, cibetas ir muskusas; ispaniniai vabalai; tulžis, džiovinta arba nedžiovinta; liaukos ir kiti gyvūniniai produktai, naudojami farmacijos preparatams gaminti, švieži, šaldyti, užšaldyti arba kitu būdu konservuoti neilgam saugojimui

0

06.02

Kiti augantys augalai (įskaitant jų šaknis), auginiai ir ūgliai; grybiena:

 

0602.10

-Neįsišakniję auginiai ir ūgliai

0

0602.20

-Valgomuosius vaisius arba riešutus vedančių rūšių medžiai, krūmai ir kerai, skiepyti arba neskiepyti

0

0602.30.00.0

-Rododendrai ir azalijos, skiepyti arba neskiepyti

0

0602.40

-Rožės, skiepytos arba neskiepytos

0

0602.90

-Kiti

0

06.04

Lapai, šakos ir kitos augalų dalys be žiedų arba žiedpumpurių, taip pat žolės, samanos ir kerpės, tinkamos puokštėms ar kitiems dekoratyviniams tikslams, gyvos, džiovintos, dažytos, balintos, įmirkytos arba kitu būdu apdorotos:

 

0604.10

-Samanos ir kerpės

0

0604.91

-Kitos

0

0604.99

-Gyvos

0

 

-Kitos

 

07.03

Svogūnai, askaloniniai česnakai, valgomieji česnakai, daržiniai porai, ir kitos svogūninės daržovės, šviežios arba šaldytos:

 

0703.10

-Svogūnai ir askaloniniai česnakai

0

0703.20.00.0

-Valgomieji česnakai

0

07.08

Ankštinės daržovės, gliaudytos arba negliaudytos, šviežios arba šaldytos:

 

0708.10

-Žirniai (Pisum sativum)

0

0708.20

-Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.)

0

0708.90.00.0

-Kitos ankštinės daržovės

0

07.10

Daržovės (nevirtos arba virtos garuose ar vandenyje), užšaldytos:

 

0710.40.00.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

07.11

Konservuotos daržovės, netinkamos ilgai laikyti ir papildomai neapdorojus vartoti maistui (pavyzdžiui, konservuotos dujiniame sieros diokside, sūryme, sieros vandenyje arba kituose konservuojančiuose tirpaluose):

 

0711.90.30.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

07.13

Džiovintos ankštinės daržovės, gliaudytos, su luobelėmis arba be luobelių, skaldytos arba neskaldytos:

 

0713.10

-Žirniai (Pisum sativum)

0

0713.20.00.0

-Dvispalviai raženiai

0

 

-Pupelės (Vigna spp., Phaseolus spp.):

 

0713.31.00.0

-Vigna mungo (L.) Hepper arba Vigna radiata (L.) Wilczek veislių pupelės

0

0713.32.00.0

-Mažosios raudonosios (Adzuki) pupelės (Phasoolus ir Vigna angularis)

0

0713.33

-Paprastosios pupelės, įskaitant daržines pupeles (Phaseolus vulgaris)

0

0713.39.00.0

-Kitos

0

0713.40.00.0

-Lęšiai

0

0713.50.00.0

-Stambiasėklės pupos (Vicia faba var. major) ir mažosios pupos (Vicia faba var. equina, Vicia faba var. minor)

0

0713.90

-Kitos

0

07.14

Manijokai, marantos, salepai, topinambai (bulvinės saulėgrąžos), batatai (saldžiosios bulvės) ir panašūs šakniavaisiai ir šakniagumbiai, turintys didelį kiekį krakmolo arba inulino, švieži, šaldyti, užšaldyti arba džiovinti, supjaustyti griežinėliais arba nesupjaustyti, granuliuoti arba negranuliuoti; sago palmės šerdys:

 

0714.10

-Manijokai

0

0714.20

-Batatai (saldžiosios bulvės)

0

0714.90

-Kiti

0

08.02

Kiti riešutai, švieži arba džiovinti, su kevalais arba be kevalų, nulupti arba nenulupti

0

08.06

Vynuogės, šviežios arba džiovintos

0

08.07

Melionai (įskaitant arbūzus) ir papajos, švieži

0

08.09

Abrikosai, vyšnios, persikai (įskaitant nektarinus (nectarines)), slyvos ir dygiosios slyvos vaisiai, švieži:

 

0809.10.00.0

-Abrikosai

0

0809.30

-Persikai, įskaitant nektarinus

0

08.10

Kiti vaisiai, švieži:

 

0810.20

-Avietės, gervuogės, šilkuogės, ir loganberijos

0

0810.30

-Juodieji, baltieji arba raudonieji serbentai ir agrastai

0

0810.40

-Spanguolės, mėlynės ir kiti šilauogių (Vaccinium) genties augalų vaisiai

0

0810.50

-Kiviai

0

0810.90

-Kiti

0

08.13

Džiovinti vaisiai, išskyrus klasifikuojamus 08.01-08.06 pozicijose; riešutų arba šiame skirsnyje klasifikuojamų džiovintų vaisių mišiniai

0

09.08

Muskatas, meisas (Mace) ir kardamonas:

 

0908.20

-Meisas (Mace)

0

09.09

Anyžinės ožiažolės, žvaigždanyžių (badijonų), pankolio, kalendrų, kmynų arba paprastųjų kmynų sėklos; kadagių uogos

0

10.05

Kukurūzai

0

10.06

Ryžiai

0

1007.00

Grūdinis sorgas

0

10.08

Grikiai, soros ir kanarėlių lesalas (strypainio sėklos); kiti javai

0

11.03

Javų kruopos, rupiniai ir granulės:

 

 

-Kruopos ir rupiniai

 

1103.11

-Kviečių

0

1103.12.00.0

-Avižų

0

1103.13

-Kukurūzų

0

1103.14.00.0

-Ryžių granulės

0

1103.21.00.0

-Kviečių

0

1103.29

-Kitų javų

0

11.05

Bulvių miltai, rupiniai, milteliai, dribsniai ir granulės

0

11.06

Džiovintų ankštinių daržovių, klasifikuojamų 07.13 pozicijoje, sago palmių šerdžių arba šakniavaisių ar gumbavaisių, klasifikuojamų 07.14 pozicijoje, arba produktų, klasifikuojamų 8 skirsnyje; miltai, rupiniai ir milteliai

0

11.08

Krakmolas; inulinas:

 

 

-Krakmolas

 

1108.11.00.0

-Kviečių krakmolas

0

1108.12.00.0

-Kukurūzų krakmolas

0

1108.14.00.0

-Manijokų krakmolas

0

1108.19

-Kiti krakmolai

0

1108.20.00.0

-Inulinas

0

1109.00.00.0

Kviečių glitimas, džiovintas arba nedžiovintas

0

12 skirsnis išskyrus 1214.90.91.0 1214.90.99.0

Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai; įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai; augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje; šiaudai ir pašarai

0

13.01

Šelakas; gamtinės dervos, sakai, lipai ir aliejingosios dervos

0

13.02

Augalų syvai ir ekstraktai; pektino medžiagos, pektinatai ir pektatai; agaras ir kitos augalinės gleivės bei tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

 

 

-Augalinės gleivės ir tirštikliai, modifikuoti arba nemodifikuoti:

 

1302.31.00.0

-Agaras

0

1302.32

-Gleivės ir tirštikliai iš saldžiavaisio pupmedžio vaisių ir sėklų arba guaro sėklų, modifikuoti arba nemodifikuoti

0

1302.39.00.0

-Kiti

0

14 skirsnis

Augalinės pynimo medžiagos, augaliniai produktai, nenurodyti kitoje vietoje

0

15.04

Žuvų arba jūros žinduolių taukai ir aliejus bei jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.07

Sojos pupelių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.08

Žemės riešutų (arachių) aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.09

Alyvų aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

1510.00

Kiti aliejai ir jų frakcijos, gauti tik iš alyvų, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti, įskaitant šių aliejų arba jų frakcijų mišinius su aliejais arba frakcijomis, klasifikuojamais 15.09 pozicijoje

0

15.11

Palmių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.12

Saulėgrąžų, dygminų arba medvilnės sėklų aliejai ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.13

Kokosų (kopros), palmių sėklų branduolių arba babasu aliejai ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.14

Rapsų, rapsukų arba garstyčių aliejai ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.15

Kiti nelakieji augaliniai riebalai ir aliejus (įskaitant jojobų aliejų) ir jų frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti

0

15.16

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, visiškai arba iš dalies sukietinti, peresterinti, reesterinti arba elaidinizuoti, nerafinuoti arba rafinuoti, bet toliau neapdoroti:

 

ex1516.10

-Gyvūniniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos:

0

 

-Gauti tik iš žuvų arba jūros žinduolių

 

1516.20.10.0

-Augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos:

0

 

-Sukietintasis ricinos aliejus, vadinamas „opaliniu vašku“

 

1518.00

Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų frakcijos, kaitinti, oksiduoti, dehidratuoti, sulfuruoti, prapūsti, polimerizuoti šiluma vakuume arba inertinėse dujose arba kitaip chemiškai modifikuoti, išskyrus klasifikuojamus 15.16 pozicijoje; nemaistiniai gyvūninių arba augalinių riebalų, aliejaus ir įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų ir aliejaus frakcijų mišiniai arba preparatai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1518.00.10.0

-Linoksinas

0

1522.00

Degra; riebalų medžiagų arba gyvūninio ar augalinio vaško apdorojimo atliekos

0

1603.00

Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai:

 

ex1603.00

-Banginių mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai

0

16.04

Paruoštos arba konservuotos žuvys; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių

0

išskyrus 1604.11.00.0-1604.20

 

 

1604.11.00.0-1604.20

Žuvis, perdirbta, konservuota

20

16.05

Vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai, paruošti arba konservuoti

0

17.02

Kitas cukrus, įskaitant chemiškai gryną laktozę, maltozę, gliukozę ir fruktozę, kurių būvis kietas; cukrų sirupai be aromatinių arba dažiųjų medžiagų priedų; dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi, karamelė:

 

1702.50.00.0

-Chemiškai gryna fruktozė

0

1702.90.10.0

-Chemiškai gryna maltozė

0

17.03

Melasa, gauta ekstrahuojant arba rafinuojant cukrų

0

17.04

Konditerijos gaminiai iš cukraus (įskaitant baltąjį šokoladą), neturintys kakavos:

 

1704.10

-Kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo

5

1704.90

-Kiti

5

išskyrus 1704.90.55

 

 

1704.90.55

-Pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio

0

18.06

Šokoladas ir kiti maisto produktai turintys kakavos

5

19.01

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje; maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 % masės, nenurodyti kitoje vietoje:

 

1901.10.00.0

-Maisto produktai kūdikiams, supakuoti į mažmeninei prekybai skirtas pakuotes

0

1901.20.00

-Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai

4

1901.90

-Kiti

0

19.02

Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu; spageti, makaronai, vermišeliai, lasanja, gnocchi, ravioliai, cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas

4

1903.00.00.0

Tapijoka ir iš krakmolo pagaminti jos pakaitalai, turintys dribsnių, grūdelių, žirnelių, išsijų arba panašų pavidalą

0

19.04 išskyrus 1904.20

Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar grūdų produktus (pavyzdžiui, kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių ar kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje

0

19.05

Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai:

 

1905.10.00.0-1905.20.90.0

 

5

1905.30

 

3

1905.40

 

5

1905.90.10.0

 

0

1905.90.20.0

 

0

1905.90.30.0

 

5

1905.90.40.0-1905.90.90.0

 

5

20.01

Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi:

 

ex2001.90

-Kiti:

 

2001.90.30.0

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

20.04

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos, išskyrus produktus, klasifikuojamus 20.06 pozicijoje:

 

2004.10.91.0

-Pagaminti iš bulvių produktai, turintys miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

3

2004.90.10.1

-Cukriniai kukurūzai (Zea mays var. saccharata) talpyklose, kurių masė ne didesnė kaip 5 kg

0

20.05

Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, užšaldytos; neklasifikuojamos pozicijoje 20.06:

 

2005.20.10.0

-Pagaminti iš bulvių produktai, turintys miltų, rupinių arba dribsnių pavidalą

3

2005.80.00.0

-Saldieji kukurūzai (Zea mays var. saccharata)

0

20.08

Vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruošti ar konservuoti kitais būdais, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus arba kitų saldiklių arba alkoholiu, nenurodyti kitoje vietoje:

 

 

-Riešutai, žemės riešutai (arachiai) ir kitos sėklos, sumaišytos arba nesumaišytos tarpusavyje:

 

ex2008.11

-Žemės riešutai:

 

2008.11.10.0

-Žemės riešutų sviestas

0

 

-Kiti, įskaitant mišinius, išskyrus klasifikuojamus 2008.19 subpozicijoje:

 

2008.91.00.0

-Palmių šerdys

0

ex2008.99

-Kiti:

 

 

-Į kuriuos pridėta alkoholio:

 

2008.99.85.0

-Į kuriuos nepridėta cukraus

 

 

-Kukurūzai, išskyrus cukrinius kukurūzus (Zea mays var. saccharata)

0

20.09

Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

-Apelsinų sultys

 

2009.11

-Užšaldytos

0

2009.19

-Kitos

0

2009.20

-Greipfrutų sultys

0

2009.30

-Bet kurių vienos rūšies citrusų vaisių sultys

0

2009.40

-Ananasų sultys

0

2009.50

-Pomidorų sultys

0

2009.60

-Vynuogių sultys (įskaitant vynuogių misą)

0

2009.80

-Bet kurių vienos rūšies vaisių ar daržovių sultys

0

2009.90

-Sulčių mišiniai

0

21.01

Kavos, arbatos arba matės ekstraktai, esencijos ir koncentratai, taip pat produktai, daugiausia sudaryti iš šių produktų arba iš kavos, arbatos arba matės; skrudintos trūkažolės (cikorija) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai:

 

2101.12.98

-Produktai, daugiausia sudaryti iš kavos

0

2101.20.98

-Produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos ir matės

0

2101.30

-Skrudintos trūkažolės (cikorija) ir kiti skrudinti kavos pakaitalai, taip pat jų ekstraktai, esencijos ir koncentratai

0

21.02

Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 30.02 pozicijoje);

 

2102.10

paruošti vartoti kepimo milteliai:

 

ex2102.20

-Aktyviosios mielės

0

 

-Neaktyviosios mielės; kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai:

 

2102.20.11.0

-Neaktyviosios mielės:

0

 

-Tablečių, kubelių ir panašių pavidalų arba tiesiogiai supakuotos į pakuotes,

 

2102.20.19.0

kurių neto masė ne didesnė kaip 1kg

0

 

-Kitos

 

21.03

Padažai ir jų pusgaminiai (koncentratai); sumaišyti uždarai ir sumaišyti pagardai; garstyčių miltai ir rupiniai bei paruoštos garstyčios:

 

2103.10.00.0

-Sojos padažas

0

2103.20.00.0

-Pomidorų kečupas ir kiti pomidorų padažai

0

2103.90

-Kiti

0

21.04

Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai; homogenizuoti sudėtiniai maisto produktai:

 

2104.10

-Sriubos ir sultiniai bei jų pusgaminiai

0

2105.00

Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be kakavos

5

21.06

Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje:

 

2106.10

-Baltymų koncentratai ir tekstūruotos baltyminės medžiagos

0

2106.90

 

 

išskyrus 2106.90.55

-Kiti

0

2106.90.55

-Gliukozės sirupas ir maltodekstrino sirupas

5

22.02

Vandenys, įskaitant mineralinius vandenis ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, ir kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje:

 

2202.10.00.0

-Vandenys, įskaitant mineralinius vandenis ir gazuotuosius vandenis, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų

0

2202.90

-Kiti

0

2203.00

Salyklinis alus

5

22.05

Vermutai ir kiti vynai iš šviežių vynuogių, aromatinti augalais arba aromatinėmis medžiagomis

0

22.08

Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 % tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai:

 

2208.70.10.1, 2208.70.90.1

-Likeriai, kurių sudėtyje yra kiaušinių

253

ex2208.90

-Kiti saldinti ar aromatizuoti alkoholiniai gėrimai, kurių sudėtyje yra cukraus arba kiaušinių

253

išskyrus 2208.90.69.3

 

 

23 skirsnis

Maisto pramonės liekanos ir atliekos; paruošti pašarai gyvūnams

0

 

1 Sąrašas sudarytas vadovaujantis sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir ELPA valstybių II priedu, A protokolo I ir V lentelėmis bei susitarimo tarp Lietuvos Respublikos ir Islandijos Respublikos dėl prekybos žemės ūkio produktais II priedu ir Lietuvos Respublikos Muitų tarifų įstatymo 10 straipsniu.

2 Produktams, kuriuos importuojant pateikiami ir prekių kilmės dokumentas, ir importo kvota, tarifas lygus nuliui.

3 Bet ne mažiau kaip 0,02 JAV dol. už 1 proc. tūrinės alkoholio koncentracijos litre gėrimo.

______________