LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2000 M. SAUSIO 25 D. ĮSAKYMO NR. 22 „DĖL ETILO ALKOHOLIO IR ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ GAMYBOS, IŠPILSTYMO, SAUGOJIMO, REALIZAVIMO IR GABENIMO MAKSIMALIAI LEISTINŲ NUOSTOLIŲ NORMŲ“ PAKEITIMO

 

2003 m. rugsėjo 26 d. Nr. 3D-394

Vilnius

 

 

Siekdamas tobulinti etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų apskaitą,

pakeičiu Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir gabenimo maksimaliai leistinų nuostolių normas, patvirtintas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. sausio 25 d. įsakymu Nr. 22 (Žin., 2000, Nr. 9-232; 2003, Nr. 64-2910), ir išdėstau 14 skyriaus „Etilo alkoholio nuostolių normos gaminat spiritinius gėrimus ir alkoholinius kokteilius“ lentelės 7 ir 8 eilutes taip:

 

Eil. Nr.

Operacijos pavadinimas

Matavimo vnt.

Nuostolių norma

7.

Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant

proc. nuo a. a. kiekio, patekusio į gamybą

 

 

likerius, kuriuose cukraus daugiau nei 250 g/dm3:

 

 

 

 

 

 

 

– pilstant į butelius pagal lygį

 

3,30

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau

 

3,75

 

automatiniu būdu

 

 

7.1.

gamybos metu

 

2,10

7.2.

išpilstymo metu:

 

 

 

– pilstant į butelius pagal lygį

 

1,20

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

1,65

 

 

 

 

 

 

 

8.

Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant

 

 

likerius, kuriuose cukraus ne daugiau nei 250 g/dm3:

 

 

8.1.

– kuriuose nėra riebalų:

 

 

 

– pilstant į butelius pagal lygį

 

2,60

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu

 

3,05

 

ir pusiau automatiniu būdu

 

 

8.1.1.

gamybos metu

 

1,50

8.1.2

išpilstymo metu:

 

 

 

– pilstant į butelius pagal lygį

 

1,10

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

1,55

 

 

 

8.2.

kuriuose yra ne mažiau kaip 4 proc. riebalų:

 

 

 

– pilstant į butelius pagal lygį

 

3,55

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu

 

3,90

 

ir pusiau automatiniu būdu

 

 

8.2.1.

gamybos metu

 

2,10

8.2.2.

išpilstymo metu:

 

 

 

– pilstant pagal lygį

 

1,45

 

– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu

 

1,80

 

 

 

 

 

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS                                                                   JERONIMAS KRAUJELIS

 

SUDERINTA

Finansų ministerijos

2003 m. rugsėjo 19 d. raštu Nr. ((14.13-02)-5K-0317918)-6K-0309852