KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS

 

ĮSAKYMAS

DĖL KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS TEISINGUMO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS 2006 M. GEGUŽĖS 2 D. ĮSAKYMO NR. 4/07-117 „DĖL ASMENŲ, LAIKOMŲ KARDOMOJO KALINIMO IR LAISVĖS ATĖMIMO VIETOSE, MAITINIMO ORGANIZAVIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2008 m. vasario 11 d. Nr. V-30

Vilnius

 

 

1. Pakeičiu Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisykles, patvirtintas Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos direktoriaus 2006 m. gegužės 2 d. įsakymu Nr. 4/07-117 „Dėl Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2006, Nr. 52-1923; 2007, Nr. 58-2270), ir išdėstau 9 punktą taip:

„9. Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos (toliau – Kalėjimų departamentas) direktoriaus patvirtintą valgiaraštį išimtiniais atvejais, suderinęs su Kalėjimų departamento Infrastruktūros ir pirkimų skyriumi, įsakymu gali pakeisti kalinimo įstaigos direktorius arba jį pavaduojantis pareigūnas ne ilgesniam kaip 7 dienų laikotarpiui, nepažeisdamas maisto produktų normos energinės vertės ir vadovaudamasis Maisto produktų, skirtų maitinti suimtuosius ir nuteistuosius, keitimo kitais produktais normomis (1 priedas). Pakeitimai galimi tik iš tos pačios maisto produktų grupės ir maisto produktų atsargų. Pasibaigus mėnesiui, iki kito mėnesio 10 d. kalinimo įstaiga Kalėjimų departamento Infrastruktūros ir pirkimų skyriui pateikia informaciją apie praėjusio mėnesio valgiaraščio pakeitimus ir maitinimo kainas.

Nederindamas su Kalėjimų departamentu Kalėjimų departamento direktoriaus patvirtintą valgiaraštį kalinimo įstaigos direktorius, nepažeisdamas maisto produktų normų energetinės vertės, gali pakeisti tik asmenims, kurie dėl savo įsitikinimų atsisako valgyti patiekalus iš kiaulienos, patiekalais iš vištienos, jautienos, žuvies; asmenims, kurie dėl savo įsitikinimų atsisako valgyti patiekalus iš mėsos ir žuvies, gali pakeisti kruopų, kiaušinių, varškės, miltiniais, antraisiais daržovių patiekalais ar kitais patiekalais, nurodytais Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių 3 priede „Patiekalų receptūros ir jų maistinė bei energetinė vertė“.

2. Papildau:

2.1. Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių 11 punktą šia pastraipa:

„Jeigu valgiaraščiai buvo keičiami, kalinimo įstaigos Ūkio skyrius pagal pakeistus valgiaraščius išrašo važtaraščius, vadovaudamasis patiekalų receptūrose nurodytais maisto produktų kiekiais, apskaičiavęs bruto kiekį pagal lentelę „Nevalgomos maisto produktų dalies dydis ir nuostoliai šiluminio apdorojimo metu“ (Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių 2 priedas)“.

2.2. Asmenų, laikomų kardomojo kalinimo ir laisvės atėmimo vietose, maitinimo organizavimo taisyklių 3 priedo „Patiekalų receptūros ir jų maistinė ir energetinė vertė“ skyrių „Antrieji mėsos patiekalai“ šiais patiekalais:

 

„VIŠTIENOS MALTINUKAI

Vištiena                                           72,0

Pienas, 2,5 % riebumo                     24,0

Batonas                                            17,0

Džiūvėsėliai                                     10,0

Aliejus                                             5,0

Valgomoji druska                            0,3

Prieskoniai                                       1,0

_____________________________________

Išeiga:                  100,0

 

Baltymai (g)                                     17,37

Riebalai (g)                                      12,78

Angliavandeniai (g)                         16,69

Energetinė vertė (kcal)                    246,26

 

VIŠTIENOS KEPSNELIAI

 

Vištienos filė                                   139

Aliejus                                             8,0

Prieskoniai                                       1,5

Valgomoji druska                            1,0

_____________________________________

Išeiga:                  100,0

 

Baltymai (g)                                     18,08

Riebalai (g)                                      14,01

Angliavandeniai (g)                         1,03

Energetinė vertė (kcal)                    202,49

 

VIŠTIENOS FILĖ SU DARŽOVĖMIS

 

Bulvės                                              48,0

Vištienos filė                                   34,3

Vanduo                                            26,0

Morkos                                            11,0

Svogūnai                                          6,0

Pomidorų padažas                           4,0

Margarinas                                       2,0

Aliejus                                             1,0

Valgomoji druska                            1,0

Kvietiniai miltai                               1,0

_____________________________________

Išeiga:                  100,0

 

Baltymai (g)                                     9,41

Riebalai (g)                                      2,91

Angliavandeniai (g)                         12,5

Energetinė vertė (kcal)                    108,18

 

VIRTA VIŠTIENA

 

Įvairi vištiena                                   134,0

Valgomoji druska                            3,0

Svogūnai                                          2,0

_____________________________________

Išeiga:                  100,0

 

Baltymai (g)                                     18,24

Riebalai (g)                                      8,72

Angliavandeniai (g)                         0,46

Energetinė vertė (kcal)                    153,01“.

 

 

 

DIREKTORIUS                                                                                    SAULIUS VITKŪNAS