VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO
Į S A K Y M A S
DĖL ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ PERTEKLINIŲ ATSARGŲ MOKESČIO DEKLARACIJOS FR0714 FORMOS IR JOS PILDYMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO
2004 m. liepos 9 d. Nr. VA-134
Vilnius
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaravimo ir perteklinių atsargų vienkartinio apmokestinimo įstatymu (Žin., 2004, Nr. 63-2245), Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymu (Žin., 2004, Nr. 63-2243), Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos finansų ministro 1997 m. liepos 29 d. įsakymu Nr. 110 (Žin., 1997, Nr. 87-2212; 2004, Nr. 82-2966), 18.11 punktu:
1. Tvirtinu pridedamas:
1.1. Žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio deklaracijos FR0714 formą (toliau – FR0714 forma).
2. Įsakau:
2.1. Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) Duomenų valdymo skyriui FR0714 formą įtraukti į Dokumentų formų registrą.
2.2. VMI prie FM Informacinių sistemų plėtros skyriui užtikrinti, kad iki 2004-11-01 būtų parengta programinė įranga FR0714 formoje pateikiamiems bei iš Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos (toliau – LŽŪM) gaunamiems duomenims apdoroti.
2.3. VMI prie FM Mokesčių apskaitos metodikos skyriui per mėnesį nuo šio įsakymo patvirtinimo parengti prievolės formavimo algoritmą.
2.4. Apskričių valstybinėms mokesčių inspekcijoms (toliau – AVMI) iki 2004-12-10 pateikti AVMI Duomenų valdymo skyriui duomenis apie atsargų deklaravimo subjektų sumokėtą mokestį už perteklines atsargas.
2.5. VMI prie FM Duomenų valdymo skyriui užtikrinti apsikeitimą reikiamais duomenimis su LŽŪM ir iki 2005-01-01 pateikti LŽŪM apibendrintus duomenis apie atsargų deklaravimo subjektų sumokėtą mokestį už perteklines atsargas.
2.6. VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams skyriui, išaiškėjus žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio mokėtojų skaičiui ir FR0714 formos blankų poreikiui, pateikti užsakymą VMI prie FM Reikalų skyriui dėl šių blankų pagaminimo.
2.7. AVMI kontroliuoti, kad mokesčių mokėtojai, deklaruodami mokestį už žemės ūkio ir maisto produktų perteklines atsargas, naudotų FR0714 formą ir vadovautųsi šiuo įsakymu patvirtintomis taisyklėmis.
PATVIRTINTA
Valstybinės mokesčių inspekcijos prie
Lietuvos Respublikos finansų ministerijos
viršininko 2004 m. liepos 9 d.
įsakymu Nr. VA- 134
ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ PERTEKLINIŲ ATSARGŲ MOKESČIO DEKLARACIJOS FR0714 FORMOS PILDYMO TAISYKLĖS
I. BENDROSIOS NUOSTATOS
1. Šios Žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio deklaracijos FR0714 formos pildymo taisyklės (toliau – taisyklės) nustato žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio deklaracijos FR0714 formos (toliau – deklaracija) užpildymo ir pateikimo apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos teritoriniam skyriui (toliau – AVMI), kuriame žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio mokėtojas yra įregistruotas Mokesčių mokėtojų registre, tvarką.
2. Taisyklės parengtos vadovaujantis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaravimo ir perteklinių atsargų vienkartinio apmokestinimo įstatymo (toliau – ŽMAĮ, Žin., 2004, Nr. 63-2245) ir Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymo (toliau – MAĮ, Žin., 2004, Nr. 63-2243) bei kitų teisės aktų nuostatomis.
4. Juridiniai ir fiziniai asmenys, veikiantys Lietuvos Respublikoje ir užsiimantys ūkine komercine veikla (toliau – asmenys), nuosavybės teise 2004-05-01 turėję žemės ūkio ar maisto produktų perteklinių atsargų, tinkamai užpildytas deklaracijas privalo pateikti AVMI iki 2004-11-01 ir iki 2004-12-01 į biudžetą sumokėti vienkartinį mokestį.
II. DEKLARACIJOS PILDYMAS
5. Deklaracija turi būti užpildoma laikantis tokių reikalavimų:
5.3. raidės ir skaičiai turi būti įrašomi tiksliai į jiems skirtas vietas, nepažeidžiant laukų linijų;
5.5. kai įrašomas rodiklis turi mažiau ženklų, negu atitinkamame laukelyje jam yra skirta vietų, tai tuščios vietos (tušti langeliai) gali būti paliekamos tiek kairėje, tiek dešinėje laukelio pusėje, išskyrus atvejus, kai į laukelius įrašomos sumos ir mokesčių mokėtojų identifikaciniai numeriai (kodai). Sumos turi būti įrašomos tik dešinėje laukelio pusėje (t. y. tušti langeliai gali būti paliekami tik kairėje laukelio pusėje), o mokesčių mokėtojo identifikacinis numeris turi būti įrašomas tik kairėje laukelio pusėje (t. y. tušti langeliai gali būti paliekami tik dešinėje laukelio pusėje);
5.6. įrašomos sumos turi būti apvalinamos: 49 centai ir mažiau – atmetami, o 50 centų ir daugiau – laikomi litu (išskyrus 13 laukelį, kur mokesčio tarifas įrašomas litais ir centais);
6. Deklaracijoje turi būti nurodomi:
6.1. 1 laukelyje – mokesčių mokėtojo (juridinio asmens) pavadinimas arba (fizinio asmens) vardas ir pavardė;
6.7. laukelyje „Registracijos Nr.“ turi būti įrašomas deklaracijos registracijos numeris pagal vieneto nusistatytą dokumentų registravimo tvarką;
6.8. deklaracijos 7 laukelio langelyje „Pirminė“ arba „Patikslinta“ „X“ ženklas turi būti įrašomas atsižvelgiant į tai, kokia deklaracija (priminė ar patikslinta) teikiama. Pateikiant deklaraciją pirmą kartą, „X“ ženklu pažymimas deklaracijos 7 laukelio langelis „Pirminė“. Šis langelis pažymimas ir deklaracijos papildomame lape (jeigu tokie lapai teikiami);
6.9. deklaracijos 8 laukelyje yra nurodytas ataskaitinis laikotarpis – 2004-05-01 (data, kurią turėtos perteklinės atsargos apmokestinamos). Mokesčių mokėtojas pats šio laukelio nepildo;
6.10. 9 laukelyje – produkto perteklinių atsargų kodas iš žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 30 d. įsakymu Nr. 3D-285 „Dėl Žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaracijos pildymo ir pateikimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2004, Nr. 77-2687) patvirtintų Žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaracijos pildymo ir pateikimo taisyklių 1 priede nurodyto produktų sąrašo (toliau – Sąrašas). Šis Sąrašas pateiktas šių taisyklių priede;
6.11. jeigu deklaracijoje nurodytini duomenys netelpa viename lape, tai turi būti pildomi papildomi deklaracijos lapai;
6.12. 10 laukelyje – produkto perteklinių atsargų kiekis sveikais skaičiais (javų (kodai pagal Kombinuotąją nomenklatūrą nuo 10.01 iki 10.08) – tonomis, kitų atsargų – kilogramais);
6.13. 11 laukelyje – produkto perteklinių atsargų vertė litais. Šis laukelis pildomas tik deklaruojant tuos produktus, kurių mokestis už perteklines atsargas skaičiuojamas tik pagal perteklinių atsargų vertę arba jų kiekį ir vertę kartu paėmus. Vertė apskaičiuojama perteklinių atsargų vieneto (tonos ar kilogramo) vidutinę kainą padauginus iš perteklinių atsargų kiekio. Perteklinių atsargų vieneto vidutinę kainą nustato ir paskelbia „Valstybės žiniose“ Muitinės departamentas prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos;
6.14. 12 laukelyje – mokesčio tarifas (procentais) nuo perteklinių atsargų vertės. Šis tarifas nurodytas Sąraše;
6.15. 13 laukelyje – mokesčio tarifas litais ir centais už perteklinių atsargų toną arba kilogramą. Šis mokesčio tarifas Sąraše nurodytas eurais už perteklinių atsargų toną arba 100 kilogramų. Todėl jis turi būti perskaičiuotas į litus pagal 2004-05-01 galiojusį Lietuvos banko nustatytą oficialų lito ir euro santykį (1 EUR = 3,4528 Lt). Taip pat mokesčio tarifas, Sąraše nurodytas už perteklinių atsargų 100 kilogramų, turi būti perskaičiuotas į mokesčio tarifą už 1 kilogramą.
Kai kurių produktų perteklinių atsargų mokesčio tarifas Sąraše nustatytas ir procentais nuo perteklinių atsargų vertės, ir eurais už 100 kilogramų, todėl asmenys, turintys tokių atsargų, mokestį privalo apskaičiuoti pagal abu tarifus;
6.16. 14 laukelyje – apskaičiuota mokesčio suma litais pagal mokesčio tarifą, nurodytą procentais nuo produktų vertės (11 lauk. x 12 lauk.);
6.17. 15 laukelyje – apskaičiuota mokesčio suma litais pagal mokesčio tarifą, nurodytą litais ir centais už produkto kilogramą arba už vieną toną (10 lauk. x 13 lauk.);
6.18. deklaracijos 16 laukelyje – deklaracijos pagrindiniame lape apskaičiuoto mokesčio suma (sudedamos 14 laukeliuose nurodytos mokesčių sumos);
6.19. deklaracijos 17 laukelyje – deklaracijos pagrindiniame lape apskaičiuoto mokesčio suma (sudedamos 15 laukeliuose nurodytos mokesčių sumos);
6.20. deklaracijos 18 laukelyje – bendra mokesčio suma, nurodyta pagrindiniame ir papildomame deklaracijos lape (sudedamos 16 laukelio mokesčio sumos, nurodytos pagrindiniame ir pildomame deklaracijos lape);
6.21. deklaracijos 19 laukelyje – bendra mokesčio suma, nurodyta pagrindiniame ir papildomame deklaracijos lape (sudedamos 17 laukelio sumos, nurodytos pagrindiniame ir papildomame lape);
6.22. jeigu papildomas lapas nepildomas, tai 18 ir 19 laukeliuose atitinkamai turi būti įrašomos pagrindinio deklaracijos lapo 16 ir 17 laukeliuose nurodytos mokesčio sumos;
6.23. deklaracijos 20 laukelyje – deklaracijos papildomų lapų skaičius (jeigu tokie lapai pildomi). Papildomo lapo laukelyje „Papildomo lapo numeris“ turi būti nurodomas papildomo lapo numeris;
7. Užpildytas deklaracijas turi pasirašyti jas pateikusių juridinių asmenų vadovai (savininkai) ir vyriausieji buhalteriai (buhalteriai) arba tik neribotos civilinės atsakomybės juridinių asmenų savininkai (jei savininkas yra vienas asmuo), arba fizinis asmuo.
Jei juridinis asmuo neturi vyriausiojo buhalterio (buhalterio) ir pagal sutartį jam apskaitos paslaugas teikia ir deklaracijas rengia kitas vienetas, tai deklaraciją vietoj vyriausiojo buhalterio (buhalterio) turi pasirašyti (jei taip nustatyta sutartyje) to vieneto įgaliotas asmuo, nurodyti savo vardą, pavardę, pareigas ir vieneto, suteikusio tokias paslaugas, pavadinimą, identifikacinį numerį (kodą) ir telefoną.
III. DEKLARACIJOS TEIKIMAS IR TIKSLINIMAS
8. AVMI turi būti pateikiamas vienas užpildytos deklaracijos egzempliorius. Jeigu pačiam mokesčių mokėtojui yra reikalingas deklaracijos egzempliorius, tai AVMI gali būti pateikiami du deklaracijos egzemplioriai, iš kurių vienas su AVMI gavimo žyma turi būti grąžinamas deklaraciją pateikusiam asmeniui.
9. AVMI turi būti pateikta tinkamai užpildyta spaustuviniu būdu pagaminta deklaracija arba Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) interneto svetainėje (www.vmi.lt) skelbiama deklaracija.
10. Deklaracija AVMI gali būti pateikta tokiais būdais:
11. Deklaracija tikslinama mokesčių mokėtojo iniciatyva arba pagal mokesčių administratoriaus pranešimą apie pateiktoje užpildytoje deklaracijoje esančias klaidas (neatitikimus).
12. Mokesčių mokėtojas pateiktą užpildytą deklaraciją savo iniciatyva gali tikslinti MAĮ nustatytais terminais.
Pateikta patikslinta deklaracija turi būti užpildyta šiose taisyklėse nustatyta tvarka. Patikslintoje užpildytoje deklaracijoje turi būti pateikiami visi (t. y. ne vien tik tikslinamieji) deklaracijoje nurodytini duomenys. Pateikiant patikslintą deklaraciją, „X“ ženklu turi būti pažymimas deklaracijos ir jos papildomo lapo (jeigu toks pildomas) 7 laukelio langelis „Patikslinta“.
IV. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
14. Už deklaracijos nepateikimą, patikslintos deklaracijos nepateikimą mokesčių administratoriaus nurodymu, pavėluotą jos pateikimą ar neteisingą duomenų į ją įrašymą mokesčių mokėtojui gali būti taikoma Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta atsakomybė.
Žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių
atsargų mokesčio deklaracijos FR 0714 formos
pildymo taisyklių priedas
Produktų sąrašas
Kodas pagal KN* |
Prekės aprašymas |
ES taikoma erga omnes importo muito norma** |
||
% |
EUR/100kg*** |
|||
0201 30 00 |
Galvijiena, šviežia arba atšaldyta, be kaulų |
12,8 |
303,4 |
|
0202 30 10 |
Galvijiena, sušaldyta, be kaulų: priekiniai ketvirčiai, sveiki arba sukapoti ne daugiau kaip į penkias dalis, kai kiekvienas ketvirtis sudarytas iš vieno bloko; „kompensuoti“ ketvirčiai sudaryti iš dviejų blokų, vienas iš jų – tai priekinis ketvirtis, sveikas arba sukapotas ne daugiau kaip į penkias dalis, kitas – sveikas užpakalinis ketvirtis be nugarinės |
12,8 |
221,1 |
|
0202 30 50 |
Galvijiena, sušaldyta, be kaulų: galvijienos nugarinės pjausnio (rostbifo), galvijienos muštinio (antrekoto), mentės ir pakrūtinio gabalai |
12,8 |
221,1 |
|
0202 30 90 |
Galvijiena, sušaldyta, be kaulų, kita |
12,8 |
304,1 |
|
0203 11 10 |
Šviežios arba atšaldytos naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės |
|
53,6 |
|
0203 21 10 |
Sušaldytos naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės |
|
53,6 |
|
0204 30 00 |
Ėriukų skerdenos ir skerdenų pusės, sušaldytos |
12,8 |
128,8 |
|
0204 43 10 |
Ėriukų gabalai be kaulų |
12,8 |
234,5 |
|
0206 29 91 |
Galvijienos sušaldytos storosios ir plonosios diafragmos |
12,8 |
304,1 |
|
0207 14 10 |
Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų) sušaldyti gabalai be kaulų |
|
102,4 |
|
0207 14 60 |
Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų) sušaldyti gabalai su kaulais (kojos ir jų dalys) |
|
46,3 |
|
0207 14 70 |
Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų) sušaldyti gabalai su kaulais, kiti |
|
100,8 |
|
0207 27 10 |
Kalakutų sušaldyti gabalai be kaulų |
|
85,1 |
|
|
Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
|
|
|
Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
|
|
0402 10 11 |
Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
|
125,4 |
|
0402 10 19 |
Kiti |
|
118,8 |
|
|
Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masė, kiti: |
|
|
|
0402 10 91 |
Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
|
27,5 (+1,19 EUR/kg) |
|
0402 10 99 |
Kiti |
|
21 (+1,19 EUR/kg) |
|
|
Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių: |
|
|
|
|
Kurių riebumas ne didesnis kaip 27 % masės: |
|
|
|
0402 21 11 |
Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
|
135,7 |
|
0402 21 17 |
Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 11 % masės |
|
130,4 |
|
0402 21 19 |
Kiti, kurių riebumas didesnis kaip 11 %, bet ne didesnis kaip 27 % masės |
|
130,4 |
|
|
Kurių riebumas didesnis kaip 27 % masės: |
|
|
|
0402 21 91 |
Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg |
|
167,2 |
|
0402 21 99 |
Kiti |
|
161,9 |
|
|
Sviestas, kurio riebumas ne didesnis kaip 85 % masės: |
|
|
|
0405 10 11 |
Natūralus sviestas, tiesiogiai išfasuotas į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg |
|
189,6 |
|
0405 10 19 |
Kitas natūralus sviestas |
|
189,6 |
|
0405 10 30 |
Atgamintas sviestas |
|
189,6 |
|
0405 10 50 |
Išrūgų sviestas |
|
189,6 |
|
0405 10 90 |
Kitas sviestas |
|
231,3 |
|
0405 90 |
Kiti pieno riebalai ir aliejai (išskyrus sviestą ir pieno pastas) |
|
231,3 |
|
|
Sūriai ir varškė: |
|
|
|
|
Švieži (nenokinami arba nekonservuojami) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius, ir varškė: |
|
|
|
0406 10 20 |
Kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės |
|
185,2 |
|
0406 10 80 |
Kiti |
|
221,2 |
|
|
Visų rūšių trinti arba miltelių pavidalo sūriai: |
|
|
|
0406 20 10 |
Sūris Glarus (vadinamasis Schabziger) su prieskoniniais augalais, pagamintas iš nugriebto pieno, sumaišyto su smulkiai sumaltais prieskoniniais augalais |
7,7 |
|
|
0406 20 90 |
Kiti |
|
188,2 |
|
|
Lydyti sūriai, išskyrus trintus arba miltelių pavidalo sūrius: |
|
|
|
0406 30 10 |
Kurių gamybai buvo naudojami tik šie sūriai: Emmentaler, Gruyereir Appenzell ir kurių sudėtyje kaip papildomosios sudėtinės dalies gali būti sūrio Glarus (vadinamojo Shabziger) su prieskoniniais augalais; paruošti parduoti mažmeninėje prekyboje, kurių sausosios medžiagos riebumas ne didesnis kaip 56 % masės |
|
144,9 |
|
0406 30 31 |
Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 36 % masės, o sausosios medžiagos riebumas ne didesnis kaip 48 % masės |
|
139,1 |
|
0406 30 39 |
Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 36 % masės, o sausosios medžiagos riebumas didesnis kaip 48 % masės |
|
144,9 |
|
0406 30 90 |
Kiti, kurių riebumas didesnis kaip 36 % masės |
|
215 |
|
0406 40 |
Pelėsiniai sūriai |
|
140,9 |
|
|
Kiti sūriai: |
|
|
|
0406 90 01 |
Skirti lydyti |
|
167,1 |
|
|
Kiti, Emmentaler, Gruyère, Sbrinz, Bergkäse ir Appenzell: |
|
|
|
0406 90 02 |
Sveiki sūriai, kurių 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 401,85 eurai, bet ne didesnė kaip 430,62 eurai, sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius |
|
17,54 |
|
0406 90 03 |
Sveiki sūriai, kurių 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 430,62 eurai, kurių sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius |
|
6,58 |
|
0406 90 04 |
Sūrių gabalai vakuminėje arba inertinių dujų pakuotėje su žievele bent iš vienos pusės, kurių neto masė ne mažesnėkaip 1 kg, bet mažesnė kaip 5 kg ir 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 430,62 eurai, bet ne didesnė kaip 459,39 eurai, kurių sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius |
|
17,54 |
|
0406 90 05 |
Sūrių gabalai vakuminėje arba inertinių dujų pakuotėje su žievele bent iš vienos pusės, kurių neto masė ne mažesnėkaip 1 kg ir 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 459,39 eurai, kurių sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius |
|
6,58 |
|
0406 90 06 |
Sūrių gabalai be žievelės, kurių neto masė mažesnė kaip 450 g ir kurių 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 499,67 eurai, kurių sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius, vakuuminėje arba inertinių dujų pakuotėje, ant kurios etikečių turi būti nurodyta bent sūrio rūšis, riebalų kiekis, atsakingas pakuotojas ir šalis gamintoja |
|
6,58 |
|
|
Kiti sūriai: |
|
|
|
0406 90 13 |
Emmentaler |
|
171,7 |
|
0406 90 15 |
Gruyere, Sbrinz |
|
171,7 |
|
0406 90 17 |
Bergkose, Appenzell |
|
171,7 |
|
0406 90 18 |
Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or ir Tête de Moine |
|
171,7 |
|
0406 90 19 |
Sūris Glarus (vadinamasis Schabziger) su prieskoniais augalais, pagamintas iš nugriebto pieno, sumaišyto su smulkiai sumaltais prieskoniniais augalais |
7,7 |
|
|
0406 90 21 |
Cheddar |
|
167,1 |
|
0406 90 23 |
Edam |
|
151 |
|
0406 90 25 |
Tilsit |
|
151 |
|
0406 90 27 |
Butterkase |
|
151 |
|
0406 90 29 |
Kashklaval |
|
151 |
|
0406 90 31 |
Feta, iš avių arba buivolių pieno, induose su sūrymu arba burdiukuose iš avių arba ožkų odos |
|
151 |
|
0406 90 33 |
Feta, kiti |
|
151 |
|
0406 90 35 |
Kefalo-Tyri |
|
151 |
|
0406 90 37 |
Finlandia |
|
151 |
|
0406 90 39 |
Jalsberg |
|
151 |
|
0406 90 50 |
Kiti, sūriai iš avių arba buivolių pieno, induose su sūrymu arba burdiukuose iš avių arba ožkų odos |
|
151 |
|
|
Kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje ne didesnis kaip 47 % masės: |
|
|
|
0406 90 61 |
Grana Padano, Parmigiano Reggiano |
|
188,2 |
|
0406 90 63 |
Fiore Sardo, Pecorino |
|
188,2 |
|
0406 90 69 |
Kiti |
|
188,2 |
|
|
Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje didesnė kaip 47 %, bet ne didesnis kaip 72 % masės: |
|
|
|
0406 90 73 |
Provolone |
|
151 |
|
0406 90 75 |
Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano |
|
151 |
|
0406 90 76 |
Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Sams |
|
151 |
|
0406 90 78 |
Gouda |
|
151 |
|
0406 90 79 |
Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio |
|
151 |
|
0406 90 81 |
Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey |
|
151 |
|
0406 90 82 |
Camembert |
|
151 |
|
0406 90 84 |
Brie |
|
151 |
|
0406 90 85 |
Kefalograviera, Kasseri |
|
151 |
|
|
Kiti sūriai, kuriuose vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje: |
|
|
|
0406 90 86 |
Didesnis kaip 47 %, bet ne didesnis kaip 52 % masės |
|
151 |
|
0406 90 87 |
Didesnis kaip 52 %, bet ne didesnis kaip 62 % masės |
|
151 |
|
0406 90 88 |
Didesnis kaip 62 %, bet ne didesnis kaip 72 % masės |
|
151 |
|
0406 90 93 |
Didesnis kaip 72 % masės |
|
185,2 |
|
0406 90 99 |
Kiti |
|
221,2 |
|
0703 20 00 |
Valgomieji česnakai |
9,6 |
120 |
|
0711 51 00 |
Pievagrybiai (Agaricus genties) |
9,6 |
191 |
|
|
Kviečiai ir meslinas (kviečių bei rugių mišinys): |
|
|
|
1001 10 00 |
Kietieji kviečiai |
|
148 |
|
1001 90 10 |
Kviečiai spelta, skirti sėjai |
12,8 |
|
|
1001 90 91 |
Paprastųjų kviečių ir meslino (kviečių bei rugių mišinio) sėkla |
|
95 |
|
1001 90 99 |
Kiti |
|
95 |
|
1002 |
Rugiai |
|
93 |
|
1003 |
Miežiai |
|
93 |
|
1004 00 0 |
Avižos |
|
89 |
|
|
Kukurūzų sėkla: |
|
|
|
1005 10 11 |
Dvigubi hibridai ir vienkartinio vidurūšinio kryžminimo hibridai |
|
0 |
|
1005 10 13 |
Tris kartus kryžminti hibridai |
|
0 |
|
1005 10 15 |
Paprastieji hibridai |
|
0 |
|
1005 10 19 |
Kiti hibridai |
|
0 |
|
1005 10 90 |
Kita sėkla |
|
94 |
|
1005 90 00 |
Kiti kukurūzai, išskyrus sėklą |
|
94 |
|
|
Ryžiai su luobelėmis (žaliaviniai (paddy) arba neapdoroti): |
|
|
|
1006 10 10 |
Skirti sėjai |
7,7 |
|
|
1006 10 21 |
Plikyti trumpagrūdžiai |
|
211 |
|
1006 10 23 |
Plikyti vidutinių grūdų ryžiai |
|
211 |
|
1006 10 25 |
Plikyti ilgagrūdžiai, kurių grūdo ilgio ir pločio santykis didesnis kaip 2, bet mažesnis kaip 3 |
|
211 |
|
1006 10 27 |
Plikyti ilgagrūdžiai, kurių grūdo ilgio ir pločio santykis didesnis kaip 3 arba lygus 3 |
|
211 |
|
1006 10 92 |
Kiti trumpagrūdžiai |
|
211 |
|
1006 10 94 |
Kiti vidutinių grūdų ryžiai |
|
211 |
|
1006 10 96 |
Kiti ilgagrūdžiai, kurių grūdo ilgio ir pločio santykis didesnis kaip 2, bet mažesnis kaip 3 |
|
211 |
|
1006 10 98 |
Kiti ilgagrūdžiai, kurių grūdo ilgio ir pločio santykis didesnis kaip 3 arba lygus 3 |
|
211 |
|
1006 20 |
Lukštenti (rudieji) ryžiai |
|
264 |
|
1006 30 |
Iš dalies arba visiškai nulukštenti ryžiai, poliruoti arba nepoliruoti, glazūruoti arba neglazūruoti |
|
416 |
|
1006 40 00 |
Skaldyti ryžiai |
|
128 |
|
|
Grūdinis sorgas: |
|
|
|
1007 00 10 |
Hibridai, skirti sėjai |
6,4 |
|
|
1007 00 90 |
Kiti |
|
94 |
|
1008 10 00 |
Grikiai |
|
37 |
|
1008 20 00 |
Soros |
|
56 |
|
1008 30 00 |
Kanarėlių lesalas |
|
0 |
|
1008 90 10 |
Kvietrugiai |
|
93 |
|
1008 90 90 |
Kiti javai |
|
37 |
|
1101 00 |
Kvietiniai arba meslininiai (kviečių ir rugių mišinio) miltai |
|
172 |
|
1102 10 00 |
Ruginiai miltai |
|
168 |
|
1102 2010 |
Kukurūziniai miltai, kurių riebalų kiekis ne didesnis kaip 1,5 % masės |
|
173 |
|
1102 20 90 |
Kiti kukurūziniai miltai |
|
98 |
|
1102 30 00 |
Ryžiniai miltai |
|
138 |
|
1102 90 10 |
Miežiniai miltai |
|
171 |
|
1102 90 30 |
Avižiniai miltai |
|
164 |
|
1102 90 90 |
Kiti miltai |
|
98 |
|
1103 11 10 |
Kietųjų kviečių kruopos ir rupiniai |
|
267 |
|
1103 11 90 |
Paprastųjų kviečių ir kviečių spelta kruopos ir rupiniai |
|
186 |
|
1103 13 10 |
Kukurūzų kruopos ir rupiniai, kurių riebalų kiekis ne didesnis kaip 1,5 % masės |
|
173 |
|
1103 13 90 |
Kitos kukurūzų kruopos ir rupiniai |
|
98 |
|
1103 19 10 |
Rugių kruopos ir rupiniai |
|
171 |
|
1103 19 30 |
Miežių kruopos ir rupiniai |
|
171 |
|
1103 19 40 |
Avižų kruopos ir rupiniai |
|
164 |
|
1103 19 50 |
Ryžių kruopos ir rupiniai |
|
138 |
|
1103 19 90 |
Kitos kruopos ir rupiniai |
|
98 |
|
1103 20 10 |
Rugių granulės |
|
171 |
|
1103 20 20 |
Miežių granulės |
|
171 |
|
1103 20 30 |
Avižų granulės |
|
164 |
|
1103 20 40 |
Kukurūzų granulės |
|
173 |
|
1103 20 50 |
Ryžių granulės |
|
138 |
|
1103 20 60 |
Kviečių granulės |
|
175 |
|
1103 20 90 |
Kitos granulės |
|
98 |
|
1104 12 10 |
Avižų grūdai, traiškyti |
|
93 |
|
1104 12 90 |
Avižų grūdai, perdirbti į dribsnius |
|
182 |
|
1104 19 10 |
Kviečių grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius |
|
175 |
|
1104 19 30 |
Rugių grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius |
|
171 |
|
1104 19 50 |
Kukurūzų grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius |
|
173 |
|
1104 19 61 |
Miežių grūdai, traiškyti |
|
97 |
|
1104 19 69 |
Miežių grūdai, perdirbti į dribsnius |
|
189 |
|
1104 19 91 |
Ryžiai, perdirbti į dribsnius |
|
234 |
|
1104 19 99 |
Kiti |
|
173 |
|
1104 22 20 |
Avižų grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė) |
|
162 |
|
1104 22 30 |
Avižų grūdai, lukštenti ir skaldyti arba smulkinti („Gruetze“ arba „grutten“) |
|
162 |
|
1104 22 50 |
Avižų grūdai, gludinti |
|
145 |
|
1104 22 90 |
Avižų grūdai, apdirbti tik smulkinant |
|
93 |
|
1104 22 98 |
Avižų grūdai, kiti |
|
93 |
|
1104 23 10 |
Kukurūzų grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti |
|
152 |
|
1104 23 30 |
Kukurūzų grūdai, gludinti |
|
152 |
|
1104 23 90 |
Kukurūzų grūdai, apdirbti tiktai smulkinant |
|
98 |
|
1104 23 99 |
Kukurūzų grūdai, kiti |
|
98 |
|
1104 29 01 |
Miežių grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė) |
|
150 |
|
1104 29 03 |
Miežių grūdai, lukštenti ir skaldyti arba smulkinti („Gruetze“ arba „grutten“) |
|
150 |
|
1104 29 05 |
Miežių grūdai, gludinti |
|
236 |
|
1104 29 07 |
Miežių grūdai, apdirbti tik smulkinant |
|
97 |
|
1104 29 09 |
Miežių grūdai, kiti |
|
97 |
|
1104 29 11 |
Kviečių grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti |
|
129 |
|
1104 29 15 |
Rugių grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti |
|
129 |
|
1104 29 19 |
Kiti grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti |
|
129 |
|
1104 29 31 |
Gludinti kviečių grūdai |
|
154 |
|
1104 29 35 |
Gludinti rugių grūdai |
|
154 |
|
1104 29 39 |
Kiti gludinti grūdai |
|
154 |
|
1104 29 51 |
Kviečių grūdai, apdirbti tiktai smulkinant |
|
99 |
|
1104 29 55 |
Rugių grūdai, apdirbti tiktai smulkinant |
|
97 |
|
1104 29 59 |
Kiti grūdai, apdirbti tiktai smulkinant |
|
98 |
|
1104 29 81 |
Kiti kviečių grūdai |
|
99 |
|
1104 29 85 |
Kiti rugių grūdai |
|
97 |
|
1104 29 89 |
Kiti grūdai |
|
98 |
|
1104 30 10 |
Kviečių gemalai, sveiki, traiškyti, perdirbti į dribsnius arba malti |
|
76 |
|
1104 30 90 |
Kitų javų gemalai, sveiki, traiškyti, perdirbti į dribsnius arba malti |
|
75 |
|
1107 10 11 |
Neskrudintas miltų pavidalo kviečių salyklas |
|
177 |
|
1107 10 19 |
Kitas kviečių salyklas |
|
134 |
|
1107 10 91 |
Kitas miltų pavidalo salyklas |
|
173 |
|
1107 10 99 |
Kitas salyklas |
|
131 |
|
1107 20 00 |
Skrudintas salyklas |
|
152 |
|
1108 11 00 |
Kviečių krakmolas |
|
224 |
|
1108 12 00 |
Kukurūzų krakmolas |
|
166 |
|
1108 13 00 |
Bulvių krakmolas |
|
166 |
|
1108 14 00 |
Manijokų krakmolas |
|
166 |
|
1108 19 10 |
Ryžių krakmolas |
|
216 |
|
1108 19 90 |
Kiti krakmolai |
|
166 |
|
1108 20 00 |
Inulinas |
19,2 |
|
|
|
Alyvuogių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti: |
|
|
|
1509 10 10 |
Pirmojo spaudimo klasikinis alyvuogių aliejus (virgin lampante) |
|
122,6 |
|
1509 10 90 |
Kitas pirmojo spaudimo aliejus |
|
124,5 |
|
1509 90 00 |
Kiti |
|
134,6 |
|
|
Kitas aliejus ir jo frakcijos, gauti tik iš alyvuogių, nerafinuoti arba rafinuoti, bei chemiškai nemodifikuoti, įskaitant šio aliejaus arba jo frakcijų mišinius su aliejumi arba frakcijomis, klasifikuojamais 15.09 pozicijoje: |
|
|
|
1510 00 10 |
Neapdorotas aliejus |
|
110,2 |
|
1510 00 90 |
Kitas |
|
160,3 |
|
1517 90 10 |
Kiti gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus valgomieji mišiniai arba preparatai, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 10 %, bet ne daugiau kaip 15 % masės pieno riebalų |
8,3 |
28,4 |
|
1517 90 99 |
Kiti gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus valgomieji mišiniai arba preparatai |
16 |
|
|
1602 32 11 |
Gaminiai arba konservai iš Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų), kurių ne mažiau kaip 57 % masės yra paukštiena arba paukštienos subproduktai, nevirti ir nekepti |
|
86,7 |
|
|
Gliukozė ir gliukozės sirupas, kurių sudėtyje nėra fruktozės arba fruktozė sudaro mažiau kaip 20 % sausosios medžiagos masės (išskyrus izogliukozę): |
|
|
|
1702 30 51 |
Turintys baltų kristalinių miltelių, aglomeruotų arba neaglomeruotų, pavidalą, kurių sudėtyje esanti gliukozė sudaro ne mažiau kaip 99 % sausosios medžiagos masės |
|
26,8 |
|
1702 30 59 |
Kiti, kurių sudėtyje esanti gliukozė sudaro ne mažiau kaip 99 % sausosios medžiagos masės |
|
20 |
|
1702 30 91 |
Kiti, turintys baltų kristalinių miltelių, aglomeruotų arba neaglomeruotų, pavidalą |
|
26,8 |
|
1702 30 99 |
Kiti |
|
20 |
|
|
Gliukozė ir gliukozės sirupas, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro ne mažiau kaip 20 %, bet mažiau kaip 50 % sausosios medžiagos masės, išskyrus invertuotąjį cukrų (išskyrus izogliukozę): |
|
|
|
1702 40 90 |
Kiti |
|
20 |
|
|
Kiti, įskaitant invertuotąjį cukrų, bei kiti cukraus ir cukraus sirupo mišiniai, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro 50 % sausosios medžiagos masės: |
|
|
|
1702 90 10 |
Chemiškai gryna maltozė |
12,8 |
|
|
1702 90 50 |
Maltodekstrinas ir maltodekstrino sirupas |
|
20 |
|
1702 90 75 |
Kita karamelė (degintas cukrus), turinti aglomeruotų arba neaglomeruotų miltelių pavidalą |
|
27,7 |
|
1702 90 79 |
Kita karamelė |
|
19,2 |
|
|
Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje: |
|
|
|
1901 90 99 |
Kiti |
7,6 |
EA**** |
|
2002 90 |
Kiti pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties (išskyrus pomidorus sveikus arba supjaustytus gabalais) |
14,4 |
|
|
|
Pievagrybiai (Agaricus genties): |
|
|
|
2003 10 20 |
Konservuoti neilgam saugojimui, virti arba kepti pievagrybiai (Agaricus genties) |
18,4 |
191 |
|
2003 10 30 |
Kiti |
18,4 |
222 |
|
|
Ananasai, į kuriuos pridėta alkoholio, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg: |
|
|
|
2008 20 11 |
Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 17 % masės |
25,6 |
2,5 |
|
2008 20 19 |
Kiti |
25,6 |
|
|
|
Ananasai, į kuriuos pridėta alkoholio, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg: |
|
|
|
2008 20 31 |
Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 19 % masės |
25,6 |
2,5 |
|
2008 20 39 |
Kiti |
25,6 |
|
|
|
Ananasai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg: |
|
|
|
2008 20 51 |
Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 17 % masės |
19,2 |
|
|
2008 20 59 |
Kiti |
17,6 |
|
|
|
Ananasai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg: |
|
|
|
2008 20 71 |
Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 19 % masės |
20,8 |
|
|
2008 20 79 |
Kiti |
19,2 |
|
|
2008 20 90 |
Ananasai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus |
18,4 |
|
|
2008 30 55 |
Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus (tangerines) ir likerinius mandarinus (satsumas)); klementinos (clementines), vilkingai (wilkings) ir kiti panašūs citrusinių hibridai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg |
18,4 |
|
|
2008 30 75 |
Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus (tangerines) ir likerinius mandarinus (satsumas)); klementinos (clementines), vilkingai (wilkings) ir kiti panašūs citrusinių hibridai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg |
17,6 |
|
|
|
Sušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
|
|
2009 11 11 |
Kurių vertė nedidesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės |
33,6 |
20,6 |
|
2009 11 19 |
Kitos |
33,6 |
|
|
|
Sušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67: |
|
|
|
2009 11 91 |
Kurių vertė nedidesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 % masės |
15,2 |
20,6 |
|
2009 11 99 |
Kitos |
15,2 |
|
|
2009 12 00 |
Nesušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20 |
12,2 |
|
|
|
Kitos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
|
|
2009 19 11 |
Kurių vertė nedidesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės |
33,6 |
20,6 |
|
2009 19 19 |
Kitos |
33,6 |
|
|
|
Kitos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67: |
|
|
|
2009 19 91 |
Kurių vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 % masės |
15,2 |
20,6 |
|
2009 19 98 |
Kitos |
12,2 |
|
|
|
Ananasų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20: |
|
|
|
2009 41 10 |
Kurių vertė didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
15,2 |
|
|
2009 41 91 |
Kitos, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
15,2 |
|
|
2009 41 99 |
Kitos, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus |
16 |
|
|
|
Kitos ananasų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 67: |
|
|
|
2009 49 11 |
Kurių vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės |
33,6 |
20,6 |
|
2009 49 19 |
Kitos |
33,6 |
|
|
|
Kitos ananasų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67: |
|
|
|
2009 49 30 |
Kurių vertė didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus |
15,2 |
|
|
2009 49 91 |
Kitos, kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 % masės |
15,2 |
20,6 |
|
2009 49 93 |
Kitos, kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30 % masės |
15,2 |
|
|
2009 49 99 |
Kitos, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus |
16 |
|
|
2106 90 98 |
Kiti maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje (tik produktai, kurių pieno kiekis viršija 40%) |
9 |
EA**** |
* – šiame sąraše prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios nomenklatūros (KN) 2004 metų versiją
** – Erga omnes importo muitų normos nurodytos pagal 2003 m. rugsėjo 11 d. Europos Komisijos reglamentą (EB) Nr. 1789/2003, pakeičiantį Tarybos reglamento Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistikos nomenklatūros ir Bendrojo muitų tarifo 1 priedą
*** – produktams pagal KN kodus nuo 1001 iki 1108 19 90 ES taikoma importo muito norma pateikiama EUR/t
**** – žemės ūkio komponentas, kurio dydis nurodytas 2003 m. rugsėjo 11 d. Europos Komisijos reglamento (EB) Nr. 1789/2003, pakeičiančio Tarybos reglamento Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistikos nomenklatūros ir Bendrojo muitų tarifo 1 priedą, 1 priede