LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS
N U T A R I M A S
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 2000 M. BALANDŽIO 6 D. NUTARIMO NR. 393 „DĖL atsiskaitymo už žemės ūkio produkciją ir jos įkainojimo terminų PATVIRTINIMO“ pakeitimo
2011 m. sausio 12 d. Nr. 9
Vilnius
Pakeisti Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. balandžio 6 d. nutarimą Nr. 393 „Dėl atsiskaitymo už žemės ūkio produkciją ir jos įkainojimo terminų patvirtinimo“ (Žin., 2000, Nr. 30-835; 2004, Nr. 158-5771; 2009, Nr. 121-5204) ir išdėstyti jį nauja redakcija:
„LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ
N U T A R I M A S
DĖL ATSISKAITYMo UŽ ŽEMĖS ŪKIO PRODUKCIJĄ ir JOS ĮKAINOJIMO TERMINŲ PATVIRTINIMO
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos atsiskaitymo už žemės ūkio produkciją įstatymo (Žin., 1999, Nr. 102-2921; 2010, Nr. 125-6385) 5 straipsnio 3 dalimi, Lietuvos Respublikos Vyriausybė n u t a r i a:
1. Nustatyti, kad šis nutarimas netaikomas valstybės įmonei Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrai, vykdančiai žemės ūkio ir maisto produktų intervencinius pirkimus.
2. Patvirtinti šiuos maksimalius žemės ūkio produkcijos pirkėjų atsiskaitymo su žemės ūkio produkcijos pardavėjais už jų parduotus žemės ūkio ir maisto produktus (toliau – produktai), taip pat linus, žaliavinius arba mirkytus, linų sėmenis, kombinuotuosius pašarus ir kitus perdirbamosios pramonės produktus, naudojamus gyvūnų pašarams, atrinktus pagal Kombinuotosios nomenklatūros (toliau – KN) kodus, nustatytus 2008 m. rugsėjo 19 d. Komisijos reglamentu (EB) Nr. 1031/2008, iš dalies keičiančiu Tarybos reglamento (EEB) Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistinės nomenklatūros bei dėl Bendrojo muitų tarifo I priedą (OL 2008 L 291, p. 1), terminus, įskaitant į juos ir šios produkcijos įkainojimo trukmę:
2.1. už grūdus (kviečius ir jų mišinius su rugiais (KN kodas – 1001), rugius (KN kodas – 1002 00 00), miežius (KN kodas – 1003 00), avižas (KN kodas – 1004 00 00), kukurūzus (KN kodas – 1005), grūdinius sorgus (KN kodas – 1007 00); grikius, soras, kanarėlių lesalą (strypainių sėklas), kitus grūdus (KN kodas – 1008), taip pat rapsų arba rapsukų sėklas (KN kodas – 1205), ankštinių, aliejinių augalų ir daugiamečių žolių sėklas sumokama ne vėliau kaip:
2.2. už linus, žaliavinius arba mirkytus (KN kodas – 5301 10 00), ir linų sėmenis (KN kodas – 1204 00) sumokama ne vėliau kaip:
2.3. už cukrinius runkelius atsiskaitoma pagal cukrinių runkelių augintojų ir baltojo cukraus gamintojo prekybos susitarimus, sudarytus vadovaujantis 2007 m. spalio 22 d. Tarybos reglamento (EB) Nr. 1234/2007, nustatančio bendrą žemės ūkio rinkų organizavimą ir konkrečias tam tikriems žemės ūkio produktams taikomas nuostatas (Bendras bendro žemės ūkio rinkų organizavimo reglamentas) (OL 2007 L 299, p. 1), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. gegužės 25 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 491/2009 (OL 2009 L 154, p. 1), 50 straipsnio nuostatomis;
2.4. už produktus, kurie nurodyti Žemės ūkio ir maisto produktų, už kuriuos sumokama per 30 dienų nuo produkcijos gavimo, sąraše (1 priedas), turi būti sumokama ne vėliau kaip per 30 dienų nuo produkcijos gavimo, iš jų už nekoncentruotą pieną ir grietinėlę, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių (KN kodas – 0401), sumokama ne vėliau kaip per 30 dienų, tačiau nuo reguliariai parduodamo žalio pieno tiekimo laikotarpio (dešimtadienio, pirmosios mėnesio pusės (nuo 1 d. iki 15 d. imtinai) ar antrosios mėnesio pusės (nuo 16 d. iki paskutinės mėnesio dienos imtinai) pabaigos, o jo patiekimo data laikoma paskutinė šio laikotarpio diena;
3. Nustatyti, kad gautų žemės ūkio produktų, taip pat linų, žaliavinių arba mirkytų, ir linų sėmenų kokybė nustatoma ir šie produktai įkainojami ne vėliau kaip:
3.3. per 2 darbo dienas – gyvulių, grūdų (išskyrus salyklinius miežius), grikių, sorų ir kitų grūdų, rapsų arba rapsukų sėklų, ankštinių, aliejinių augalų ir daugiamečių žolių sėklų, cukrinių runkelių, linų, žaliavinių arba mirkytų, ir linų sėmenų;
Lietuvos Respublikos Vyriausybės
2000 m. balandžio 6 d. nutarimo Nr. 393
1 priedas
(Lietuvos Respublikos Vyriausybės
2011 m. sausio 12 d. nutarimo Nr. 9
redakcija)
ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO Produktų, už kuriuos sumokama per 30 dienų NUo produkcijos gavimo, sąrašas
KN kodai |
Produktų pavadinimas |
Gyvi naminiai gyvūnai |
|
ex 0101 |
Gyvi arkliai |
0102 |
Gyvi galvijai |
0103 |
Gyvos kiaulės |
0104 |
Gyvos avys ir ožkos |
0105 |
Gyvi naminiai paukščiai, t. y. Gallus domesticus rūšies vištos (naminės vištos), antys, žąsys, kalakutai ir patarškos |
0106 |
Kiti gyvi gyvūnai |
Naminių gyvūnų mėsa ir jų valgomieji subproduktai |
|
0201 |
Galvijiena, šviežia arba atšaldyta |
0203 11 |
Kiaulienos skerdenos ir skerdenų pusės, šviežios arba atšaldytos |
0203 12 |
Kiaulienos kumpiai, mentės ir jų dalys, su kaulais, švieži arba atšaldyti |
0203 19 |
Kita kiauliena, šviežia arba atšaldyta |
0204 10 00 |
Ėriukų skerdenos ir skerdenų pusės, šviežios arba atšaldytos |
0204 21 00–0204 23 00 |
Kita aviena, šviežia arba atšaldyta |
0204 50 11–0204 50 39 |
Ožkiena, šviežia arba atšaldyta |
0205 00 20 |
Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, šviežia arba atšaldyta |
0206 10 |
Galvijienos valgomieji mėsos subproduktai, švieži arba atšaldyti |
0206 30 00 |
Kiaulienos valgomieji mėsos subproduktai, švieži arba atšaldyti |
0206 80 |
Kiti valgomieji mėsos subproduktai, švieži arba atšaldyti |
0207 |
Naminių paukščių, nurodytų 0105 pozicijoje, mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, švieži, atšaldyti arba sušaldyti |
ex 0208 10 |
Triušių arba kiškių mėsa ir jų valgomieji mėsos subproduktai, švieži arba atšaldyti |
0209 00 |
Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, atšaldyti, sušaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
0210 |
Mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti; valgomieji mėsos arba mėsos subproduktų miltai ir rupiniai |
Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai |
|
0301 |
Gyvos žuvys |
0302 |
Šviežios arba atšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 0304 pozicijoje |
ex 0304 |
Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, atšaldyta |
0305 |
Žuvys, vytintos, sūdytos arba užpiltos sūrymu; rūkytos žuvys, virtos ar keptos arba nevirtos ir nekeptos prieš rūkymą arba rūkymo proceso metu; žuvų miltai, rupiniai ir granulės, tinkami vartoti žmonių maistui |
Pienas ir pieno produktai |
|
0401 |
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
0402 |
Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių |
0403 |
Pasukos, rūgpienis ir grietinė, jogurtas, kefyras ir kitoks fermentuotas arba raugintas pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba nekoncentruoti, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių arba aromatinių medžiagų, taip pat į kuriuos pridėta arba nepridėta vaisių, riešutų arba kakavos |
0404 |
Išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių; produktai iš natūralių pieno sudedamųjų dalių, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, nenurodyti kitoje vietoje |
0405 |
Sviestas ir kiti pieno riebalai ir aliejai; pieno pastos |
0406 |
Sūriai ir varškė |
Paukščių kiaušiniai |
|
0407 00 |
Paukščių kiaušiniai su lukštais, švieži, konservuoti arba virti |
0408 |
Paukščių kiaušiniai be lukštų ir kiaušinių tryniai, švieži, džiovinti, virti vandenyje arba garuose, formuoti, sušaldyti arba konservuoti kitu būdu, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ir kitų saldiklių |
Valgomosios daržovės ir kai kurie šakniavaisiai bei gumbavaisiai |
|
0701 |
Bulvės, šviežios arba atšaldytos |
0702 00 00 |
Pomidorai, švieži arba atšaldyti |
0703 |
Svogūnai, valgomieji svogūnėliai, valgomieji česnakai, daržiniai porai ir kitos svogūninės daržovės, šviežios arba atšaldytos |
0704 |
Gūžiniai kopūstai, žiediniai kopūstai, ropiniai kopūstai, lapiniai kopūstai ir panašios valgomosios bastučio genties (brassica) daržovės, šviežios arba atšaldytos |
0705 |
Salotos (Lactuca sativa) ir trūkažolės (Cichorium spp.), šviežios arba atšaldytos |
0706 |
Morkos, ropės, burokėliai, puteliai, gumbiniai salierai, ridikai ir panašūs valgomieji šakniavaisiai, švieži arba atšaldyti |
0707 00 |
Agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai), švieži arba atšaldyti |
0708 |
Ankštinės daržovės, gliaudytos arba negliaudytos, šviežios arba atšaldytos |
0709 |
Kitos daržovės, šviežios arba atšaldytos |
Valgomieji vaisiai |
|
0808 10 |
Obuoliai |
0808 20 |
Kriaušės ir svarainiai |
0809 20 |
Vyšnios |
0809 40 |
Slyvos ir dygiųjų slyvų vaisiai |
0810 10 00 |
Braškės ir žemuogės |
0810 20 |
Avietės, gervuogės, šilkmedžio vaisiai ir ilgavaisės gervuogės |
0810 40 |
Spanguolės, mėlynės ir kiti šilauogių (Vaccinium) genties augalų vaisiai |
0810 90 50 |
Juodieji serbentai |
0810 90 60 |
Raudonieji serbentai |
Aliejinių kultūrų sėklos ir vaisiai: įvairūs grūdai, sėklos ir vaisiai; augalai, naudojami pramonėje ir medicinoje, šiaudai ir pašarai |
|
1213 00 00 |
Javų šiaudai ir pelai bei lukštai, neapdoroti, kapoti arba nekapoti, susmulkinti arba nesusmulkinti, presuoti arba nepresuoti, granuliuoti arba negranuliuoti |
1214 |
Šakniavaisiniai griežčiai, pašariniai runkeliai, pašariniai šakniavaisiai, šienas, mėlynžiedė liucerna, dobilai, bandvikiai, pašariniai kopūstai, lubinai, vikiai ir panašūs pašariniai produktai, granuliuoti arba negranuliuoti |
Gaminiai iš mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
|
1601 00 |
Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo; maisto produktai, daugiausia pagaminti iš šių produktų |
ex 1604 |
Gaminiai iš žuvų, išskyrus žuvų konservus |
Gaminiai iš pieno produktų |
|
1901 90 99 |
Kiti: maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 0401–0404 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, nenurodyti kitoje vietoje (su augaliniais riebalais pagaminti grietinė, grietinėlė, sutirštintas pienas) |
Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo, miltiniai konditerijos gaminiai |
|
1905 |
Duona, pyragai, bandelės, pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, su kakava arba be kakavos; ostijos ir kalėdaičiai, tuščios kapsulės, naudojamos farmacijoje, plokštieji vafliai, ryžinis popierius ir panašūs produktai |
Įvairūs maisto produktai |
|
2102 |
Mielės (aktyviosios arba neaktyviosios); kiti negyvi vienaląsčiai mikroorganizmai (išskyrus vakcinas, klasifikuojamas 3002 pozicijoje); paruošti kepimo milteliai |
2105 00 |
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos |
ex 2106 90 |
Maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje, pieno gaminiai (sviesto, sūrio, varškės produktai) su augaliniais riebalais |
Lietuvos Respublikos Vyriausybės
2000 m. balandžio 6 d. nutarimo Nr. 393
2 priedas
(Lietuvos Respublikos Vyriausybės
2011 m. sausio 12 d. nutarimo Nr. 9
redakcija)
ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO Produktų ir kombinuotųjų pašarų bei kitų perdirbamosios pramonės produktų, naudojamų gyvūnų pašarams, už kuriuos sumokama PER 60 dienų NUo produkcijos gavimo, sąrašas
KN kodai |
Produktų pavadinimas |
Mėsa ir valgomieji jos subproduktai |
|
0202 |
Galvijiena, sušaldyta |
0203 21 |
Naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės, sušaldytos |
0203 22 |
Kiaulienos kumpiai, mentės ir jų dalys, su kaulais, sušaldyti |
0203 29 |
Kita kiauliena, sušaldyta |
0204 30 00 |
Ėriukų skerdenos ir skerdenų pusės, sušaldytos |
0204 41 00–0204 43 90 |
Kita aviena, sušaldyta |
0204 50 51–0204 50 79 |
Ožkiena, sušaldyta |
0205 00 80 |
Arkliena, asilų, mulų arba arklėnų mėsa, sušaldyta |
0206 21 00–0206 29 99 |
Galvijų valgomieji mėsos subproduktai, sušaldyti |
0206 41 00–0206 49 00 |
Kiaulių valgomieji mėsos subproduktai, sušaldyti |
0206 90 10–0206 90 99 |
Kiti valgomieji mėsos subproduktai, sušaldyti |
ex 0208 10 |
Triušių arba kiškių mėsa ir jų valgomieji mėsos subproduktai, sušaldyti |
Žuvys ir vėžiagyviai, moliuskai ir kiti vandens bestuburiai |
|
0303 |
Sušaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą, klasifikuojamą 0304 pozicijoje |
ex 0304 |
Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta ar nemalta), sušaldyta |
Natūralus medus |
|
0409 00 00 |
Natūralus medus |
Malybos produkcija, salyklas, krakmolas, inulinas, kviečių glitimas |
|
1101 00 |
Kvietiniai arba meslininiai (kviečių ir rugių mišinio) miltai |
1102 |
Kitų javų, išskyrus kviečių ir meslino (kviečių ir rugių mišinių), miltai |
1103 |
Javų kruopos, rupiniai ir granulės |
1104 |
Javų grūdai, apdirbti kitais būdais (pvz., lukštenti, traiškyti, perdirbti į dribsnius, gludinti, skaldyti arba smulkinti), išskyrus ryžius, klasifikuojamus 1006 pozicijoje; javų gemalai, sveiki, traiškyti, perdirbti į dribsnius arba malti |
1107 |
Salyklas, skrudintas arba neskrudintas |
1108 11 00 |
Kviečių krakmolas |
Gyvūniniai arba augaliniai riebalai ir aliejus bei jų skilimo produktai; paruošti valgomieji riebalai |
|
1517 |
Margarinas; gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus bei įvairių šiame skirsnyje klasifikuojamų riebalų arba aliejaus frakcijų valgomieji mišiniai arba preparatai, išskyrus valgomuosius riebalus, aliejų arba jų frakcijas, klasifikuojamus 1516 pozicijoje |
Gaminiai iš mėsos, žuvų arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
|
1602 |
Kiti gaminiai arba konservai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo |
ex 1604 |
Konservai iš žuvų; ikrai ir ikrų pakaitalai, pagaminti iš žuvų ikrelių |
Cukrus ir konditerijos gaminiai iš cukraus |
|
1701 |
Cukranendrių arba cukrinių runkelių cukrus ir chemiškai gryna sacharozė, kurių būvis kietas |
Kakava ir gaminiai iš kakavos |
|
1806 |
Šokoladas ir kiti maisto produktai, turintys kakavos |
Gaminiai iš javų, miltų, krakmolo, miltiniai konditerijos gaminiai |
|
1901 20 00 |
Mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 1905 pozicijoje, gamybai |
1902 |
Tešlos gaminiai, virti arba nevirti, įdaryti (mėsa arba kitais produktais) arba neįdaryti, taip pat paruošti arba neparuošti kitu būdu, pavyzdžiui, spagečiai, makaronai, lakštiniai, lazanija, gnocchi, ravioliai (koldūnai), cannelloni; kuskusas, paruoštas arba neparuoštas |
1904 |
Paruošti maisto produktai, pagaminti išpučiant arba skrudinant javų grūdus ar javų grūdų produktus (pvz., kukurūzų dribsnius); javai (išskyrus kukurūzus), turintys grūdų, dribsnių arba kitaip apdorotų grūdų pavidalą (išskyrus miltus, kruopas ir rupinius), apvirti arba paruošti kitu būdu, nenurodyti kitoje vietoje |
Daržovių, vaisių, riešutų arba kitų augalų dalių produktai |
|
2001 |
Daržovės, vaisiai, riešutai ir kitos valgomosios augalų dalys, paruoštos arba konservuotos su actu arba acto rūgštimi |
2001 10 00 |
Agurkai ir dygliuotieji agurkai (kornišonai) |
2002 |
Pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties |
2003 |
Grybai ir trumai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties |
2004 |
Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, sušaldytos; išskyrus produktus, klasifikuojamus 2006 pozicijoje |
2005 |
Kitos daržovės, paruoštos arba konservuotos be acto arba acto rūgšties, nesušaldytos; išskyrus produktus, klasifikuojamus 2006 pozicijoje |
2006 00 |
Daržovės, vaisiai, riešutai, vaisių žievelės ir kitos augalų dalys, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos (glacé) arba cukruotos) |
2007 |
Džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, vaisių arba riešutų tyrės ir pastos, gauti virimo būdu, į kuriuos pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių |
2009 |
Nefermentuotos vaisių sultys (įskaitant vynuogių misą) ir daržovių sultys, į kurias nepridėta alkoholio ir kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių arba kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus ar kitų saldiklių |
Nealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai bei actas |
|
ex 2202 90 |
Nealkoholiniai gėrimai, kurių sudėtyje yra riebalų, gautų iš produktų, klasifikuojamų 0401–0404 pozicijose |
2203 00 |
Salyklinis alus |
2206 |
Kiti fermentuoti gėrimai (pvz., sidras, kriaušių sidras, midus); fermentuotų gėrimų mišiniai, taip pat fermentuotų gėrimų ir nealkoholinių gėrimų mišiniai, nenurodyti kitoje vietoje |
2207 |
Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, ne mažesnė kaip 80 procentų tūrio; denatūruotas etilo alkoholis ir kiti denatūruoti bet kurio stiprumo spiritai |
2208 |
Nedenatūruotas etilo alkoholis, kurio alkoholio koncentracija, išreikšta tūrio procentais, mažesnė kaip 80 procentų tūrio; spiritai, likeriai ir kiti spiritiniai gėrimai |
2209 |
Actas ir acto pakaitalai, pagaminti iš acto rūgšties |
Maisto pramonės liekanos ir atliekos; paruošti pašarai gyvūnams |
|
2309 |
Produktai, naudojami gyvūnų pašarams |